Starania o dziecko od 2018, cz. 6! :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-27, 07:57   #121
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 6! :)

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
A jakie masz? My celujemy w Malm, szer 160.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No właśnie Malm i chyba też szerokość 160, całkiem duże jest.

CiastkoveLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 08:00   #122
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Ciastku, wykasowałam stare zaproszenie, wysłałam nowe - może teraz zadziała. Sprawdź
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 08:03   #123
Robotek9
Wtajemniczenie

Cytat:
A jakie masz? My celujemy w Malm, szer 160.

My kupiliśmy nordli z szufladami jeśli szukasz czegoś w tym stylu to polecam
Zawsze to ekstra miejsce na pościel i inne takie.

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Robotek9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 08:05   #124
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Ja się właśnie zastanawiam czy nie dokupić do tego Malm szuflad, już nie mam gdzie upychać poszewek

Stary 2018-06-27, 08:06   #125
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość
Domy Narodzin - świetna sprawa! W ogóle z porodem domowym chodzi o to że u niektórych osób które bp tak jak ty boją/nie lubią szpitala przyjazd na porodówke powoduje cofnięcie akcji, co za tym idzie - medykalizacje porodu - a to już jest niedobre Z relacji wynika że w domu w spokoju i swoim otoczeniu jest o niebo lepiej. Wiecie... poród to fizjologia, podobnie jak załatwienie swoich potrzeb - głupio robić to przy publiczności znacznie lepiej wychodzi to w domowym zaciszu, gdy nikt nie patrzy.
Ja, wiadomo z pierwszym dzieckiem - nie wiedząc co mnie czeka - bała bym się rodzić w domu. Teraz może bym i chciała, ale po cc (mimo że robią to dziewczyny) to ja ze względu na większe ryzyko nie zrobiłbym tego, no chyba że szpital byłby po sąsiedzku

Położna mówiła, że w stresie związanym z nienawiścią do szpitala potrafią się wyciszyć skurcze. Masakra więc przyjeżdża taka bida, podłączają ją pod KTG, a tam cisza. Odsyłają i zaczyna się na nowo. Czuję, że to będzie mój przypadek. Ja mi dziś na pobraniu pielęgniarka zaczęła szukać żyły na dłoni, nie w zgięciu, jak zwykle, to myślałam, że fiknę. No nic, najwyżej fiknę przy zakładaniu wenflonu

Krejzi, biedaku! Ale reklamówki? głupi kot. To mnie właśnie nie przekonuje do kotów. Rzygają. Króliki nie rzygają

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2018-06-27 o 08:07
Stary 2018-06-27, 08:07   #126
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Mam zaproszenie! zaraz do Was idę

Stary 2018-06-27, 08:10   #127
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Cytat:
Napisane przez Dance Macabra Pokaż wiadomość
się tym później zaczyna bawić. Nie to co pies, pies się na patyczkuje. Idzie prosto na łóżko. W zeszły weekend mieliśmy z nią takie akcje, że wyszliśmy na grilla, ona dostała biegunki i załatwiła się na łóżko. Aż się wtedy poryczałam jak to zobaczyłam.

przepraszam, ja wiem, że to w momencie w którym się dzieje nie jest ani trochę zabawne, ale teraz jest

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez CiastkoveLove Pokaż wiadomość
Mam zaproszenie! zaraz do Was idę

Alleluja! Nareszcie!

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Witam się w nowym wątku . Nadrobić to co piszecie, graniczy z cudem!

Uśmiałam się czytając o zwierzakach przeszkadzających w seksach, mimo że mamy to samo . Pies siedzi i gapi się jak byśmy niewiadomo co robili, a kot potrafi na plecy wskoczyć nawet. I jak tu się ze zwierzyńcem w domu starać o potomstwo .

ha, czyli coraz więcej głosów na wścibskie zwierzaki! Mam teorię, że one nam po prostu zazdroszczą. Nie wiem jak Wasze, ale moje są odjajczone i odmaciczone (czy co tam się wycina panienkom), więc pozostały im tylko wspomnienia

Co do fobii - owady. Nie takie tyćkie, ale ćma albo bączek majowy. Spie...na drugi koniec ulicy z dzikim wrzaskiem

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2018-06-27 o 08:12

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-06-27, 08:11   #128
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie Malm i chyba też szerokość 160, całkiem duże jest.

No to dobrze znać pozytywną opinię
Cytat:
Napisane przez Robotek9 Pokaż wiadomość
My kupiliśmy nordli z szufladami jeśli szukasz czegoś w tym stylu to polecam
Zawsze to ekstra miejsce na pościel i inne takie.

Też oglądaliśmy i się nad nim zastanawiałam, ale chyba wolę mieć przestrzeń pod łóżkiem. Jak mi zabraknie miejsca to sobie dokupię szuflady

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 08:12   #129
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Czy z tego ustrojstwa można korzystać przez apke?

Stary 2018-06-27, 08:13   #130
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cześć

Krejzi śniłaś mi się
Cytat:
Napisane przez Kaamilaaa0508 Pokaż wiadomość
Ja moge byc twoja para jak coś
Niby powinnam siknac 7.07 ale dzien wcześniej nie zrobi różnicy

Oo piszecie o rzucaniu fajek u mnie w sierpniu będzie 3lata od rzucenia

Dobry

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
A długo paliłaś? Wcześniej to ty chyba w ciąży byłaś?

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 08:14   #131
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Cytat:

Nie (dlatego jak tylko Wam się zachce na fb to lecę pierwsza! )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-27, 08:15   #132
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:

Oczywiście że... Nie

Stary 2018-06-27, 08:16   #133
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Och jakie ułatwienie

Stary 2018-06-27, 08:17   #134
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Krejzi śniłaś mi się A długo paliłaś? Wcześniej to ty chyba w ciąży byłaś?

Palilam przed ciąża, w ciąży nie palilam i zaczęłam znów po kp

Kaamilaaa0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 08:19   #135
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Palilam przed ciąża, w ciąży nie palilam i zaczęłam znów po kp

No najgorzej jest wrócić do fajek po ciąży. Trzeba rzucać drugi raz. I co bez fajek teraz lepiej co nie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-06-27, 08:22   #136
drocia
Zakorzenienie

Dobry

Ktos tu wspominal o e-fajkach... Nie boicie sie, ze to jest jeszcze wieksze gowno niz tradycyjne? W tych normalnych przynajmniej wiadomo co jest, a re liquidy to jakas wielka niewiadoma przeciez... I nie mowcie, ze tylko para, skoro raz ma zapach (nawet ta niby bezzapachowa) a dwa - skoro palacz wydmuchuje nikotyne i tym szkodzi otoczeniu, a te plyny tez maja w sobie nikotyne no to nie uwierze, ze tez jej nie wydmuchuje...

Co do ptakow, kiedys mialam inwazje kaczek na balkonie, potem juz tylko tych zasrancow golebi... Smrod ze okna nie sposob otworzyc, a sasiadka z dolu jeszze je dokarmiala.. Aktualnie to mam tylko duzo wrobli, sikorek, kosow i golebi hodowlanych w okokicy, ale jak nic mi nie sra, to moze byc... Gorzej, jak czasami musze sprzatac piorka i jakis niedokonczona kocia przekaske
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 08:24   #137
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
No najgorzej jest wrócić do fajek po ciąży. Trzeba rzucać drugi raz. I co bez fajek teraz lepiej co nie?

Pewnie ze lepiej tylko to jest glowny powód moich dodatkowych kg ciagle podjadanie zamiast fajki w ręce

Stary 2018-06-27, 08:24   #138
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Położna mówiła, że w stresie związanym z nienawiścią do szpitala potrafią się wyciszyć skurcze. Masakra więc przyjeżdża taka bida, podłączają ją pod KTG, a tam cisza. Odsyłają i zaczyna się na nowo. Czuję, że to będzie mój przypadek. Ja mi dziś na pobraniu pielęgniarka zaczęła szukać żyły na dłoni, nie w zgięciu, jak zwykle, to myślałam, że fiknę. No nic, najwyżej fiknę przy zakładaniu wenflonu

Krejzi, biedaku! Ale reklamówki? głupi kot. To mnie właśnie nie przekonuje do kotów. Rzygają. Króliki nie rzygają
A idz... Powtarzaj sobie codziennie 100 razy 'lubie szpitale i nie chce cesarki' to bedzie git
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 08:25   #139
Haneczka1122334445
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia1221 Pokaż wiadomość
Witam z rana
U mnie dziś kolejny ciężki dzień :/ jakoś boję się do pracy chodzić ostatnio, wszystko się skupilo na mnie. Kierowniczka była zawsze zadowolona ze mnie a od tygodnia jest jakaś masakra, ciągle mnie obgaduje za plecami. Już była ta akcja że pewnie w ciąży jestem bo jakaś rozkojarzona jestem a teraz ciągle jej coś nie pasuje a wszystko robię tak jak zawsze :/ dziś czekam na nowe newsy mojej osoby, bo podwiózł mnie koleją do pracy to pewnie będą plotki że romans heh ciakawe jak szybko dotrze do niej i z jaką prędkością stworzy nowa historie... aż się boję że te stresy wpłyną jakoś na nasze starania :/ nie chce mi się tu być :/
Też macie w pracy takie osoby które utrudniają życie?

Musisz to po prostu przetrwać, niedługo im się znudzi i znajdą sobie kogoś nowego do obgadywania. Tak jest chyba w większości zakładów pracy. O mnie też gadają że przyszła młoda, się rządzi i wprowadza nowe porzadki zamiast siedzieć na uszach i się każdego słuchać. Do tego w zmianie na stacji obok mam już miesiąc czasu tak wredną i głupią babę ze co jakiś czas się z nią muszę pokłucić bo mi nerwy puszczają. Także głowa do góry niedługo odpuszczą albo wcześniej pójdziemy na l4.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-27, 08:27   #140
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie ze lepiej tylko to jest glowny powód moich dodatkowych kg ciagle podjadanie zamiast fajki w ręce

Ale po jakimś tam czasie przestaje się szukać zamiennika. W sumie po roku to już powinno ci przejść. Chyba że nawyk do podjadania ci został.. Ale to też można zwalczyć

Stary 2018-06-27, 08:29   #141
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
A idz... Powtarzaj sobie codziennie 100 razy 'lubie szpitale i nie chce cesarki' to bedzie git
Niestety lekarze i szpitale sobie za bardzo nagrabili w ekstramalnie kryzysowych sytuacjach i odzyskanie zaufania do służby zdrowia zajmie mi naprawdę dużo czasu. Już i tak jest nieźle - jak mi położna mierzy ciśnienie to nie mam stanu przedzawałowego do tego jeszcze nie lubię naruszania ciągłości skóry. No nie lubię, robi mi się wtedy słabo, nic na to nie poradzę, więc rozumiecie, że wizja cesarki brzmi jak największy horror
Stary 2018-06-27, 08:33   #142
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Ale po jakimś tam czasie przestaje się szukać zamiennika. W sumie po roku to już powinno ci przejść. Chyba że nawyk do podjadania ci został.. Ale to też można zwalczyć

Teraz juz nie podjadam przeszlo to jakos w tamtym roku no ale co z tego jak te dodatkowe kg zostaly i dopiero niedawano zaczelam sie ich pozbywać
Tak na prawdę to mam teraz przy 4latku mniej ruchu niz jak bylam w ciazy wiec to pewnie i dlatego

Stary 2018-06-27, 08:40   #143
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety lekarze i szpitale sobie za bardzo nagrabili w ekstramalnie kryzysowych sytuacjach i odzyskanie zaufania do służby zdrowia zajmie mi naprawdę dużo czasu. Już i tak jest nieźle - jak mi położna mierzy ciśnienie to nie mam stanu przedzawałowego do tego jeszcze nie lubię naruszania ciągłości skóry. No nie lubię, robi mi się wtedy słabo, nic na to nie poradzę, więc rozumiecie, że wizja cesarki brzmi jak największy horror
Serdecznie ci współczuję tego. Tak chciałabym ci jakoś pomóc Żeby ta jedna z najpiękniejszych chwil życia nie była dla Ciebie traumą. Koniecznie zrób sobie plan porodu. A w którym szpitalu planujesz rodzić?

Stary 2018-06-27, 08:44   #144
kasia1221
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haneczka1122334445 Pokaż wiadomość
Musisz to po prostu przetrwać, niedługo im się znudzi i znajdą sobie kogoś nowego do obgadywania. Tak jest chyba w większości zakładów pracy. O mnie też gadają że przyszła młoda, się rządzi i wprowadza nowe porzadki zamiast siedzieć na uszach i się każdego słuchać. Do tego w zmianie na stacji obok mam już miesiąc czasu tak wredną i głupią babę ze co jakiś czas się z nią muszę pokłucić bo mi nerwy puszczają. Także głowa do góry niedługo odpuszczą albo wcześniej pójdziemy na l4.

Długo nie trzeba było czekać i już gadają że kolega mnie przywiózł heh śmiech na sali a on mnie tylko że sklepu zabrał po drodze

kasia1221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 08:49   #145
Dance Macabra
Zadomowienie

Cytat:
przepraszam, ja wiem, że to w momencie w którym się dzieje nie jest ani trochę zabawne, ale teraz jest

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Alleluja! Nareszcie!

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

ha, czyli coraz więcej głosów na wścibskie zwierzaki! Mam teorię, że one nam po prostu zazdroszczą. Nie wiem jak Wasze, ale moje są odjajczone i odmaciczone (czy co tam się wycina panienkom), więc pozostały im tylko wspomnienia

Co do fobii - owady. Nie takie tyćkie, ale ćma albo bączek majowy. Spie...na drugi koniec ulicy z dzikim wrzaskiem
Zabawne nie było tym bardziej spanie z Tż, na jednoosobowym materacu na podłodze bez kołder i z jedną poduszką . Oczywiście ja zawsze śpię na wylocie, bo latam w nocy sikac co trzy godziny, to wylądowałam całkiem na podłodze .

Ja odmaciczyłam kota, bo myślałam że się zastrzele kiedy miała drugą ruje po dwóch tygodniach. Wszytko osikane było .

Owady są złe, ale jak widzę szerszenia to już w ogóle zawał. Jak mieszkaliśmy u Tż rodziców, to co chwile wlatywały nam do pokoju.

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
Dobry

Ktos tu wspominal o e-fajkach... Nie boicie sie, ze to jest jeszcze wieksze gowno niz tradycyjne? W tych normalnych przynajmniej wiadomo co jest, a re liquidy to jakas wielka niewiadoma przeciez... I nie mowcie, ze tylko para, skoro raz ma zapach (nawet ta niby bezzapachowa) a dwa - skoro palacz wydmuchuje nikotyne i tym szkodzi otoczeniu, a te plyny tez maja w sobie nikotyne no to nie uwierze, ze tez jej nie wydmuchuje...

Co do ptakow, kiedys mialam inwazje kaczek na balkonie, potem juz tylko tych zasrancow golebi... Smrod ze okna nie sposob otworzyc, a sasiadka z dolu jeszze je dokarmiala.. Aktualnie to mam tylko duzo wrobli, sikorek, kosow i golebi hodowlanych w okokicy, ale jak nic mi nie sra, to moze byc... Gorzej, jak czasami musze sprzatac piorka i jakis niedokonczona kocia przekaske
Ja o tym pisałam, już pomijając fakt ze niewiadomo co w tym jest, to jeszcze bardzo łatwo o zatrucie nikotyną. Bo w końcu na podwórko wychodzić nie trzeba, fajka ciągle pod ręką, nie śmierdzi, to się ciągnie cały czas. Paliłam ogólnie 3 lata, z tego jakiś rok e fajke, a brzmiałam juz tak, jak bym z 30 lat paliła. Niby pierwotnie miały pomoc w rzucaniu palenia, ale w moim przypadku wyszło tak, że weszłam w nałóg jeszcze bardziej. Jak się ma rzucić to z dnia na dzień i tyle.

Dance Macabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 08:50   #146
Sylwia00804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Molila Pokaż wiadomość
Dzień dobry
melduję się i ja

Fatalnie się czuję, chyba się przeziębiłam boli mnie gardło i katar mam taki, że ledwo oddycham
Kuruj się!!

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
U mnie z tym rzucaniem wyszło w sumie tak śmiesznie, bo przerzuciłam sie na e-papierosy i powiedziałam ze więcej zwykłych palić nie będę. No i nadszedł dzień że fajeczka się zepsuła, a ze szkoda mi było wydawać minimum 150zl, to uznałam ze rzucam . A śmieszne jest w tym to, że dzień wcześniej pomyślałam sobie ze czas może chociaż ograniczyć i na następny dzień awaria .

Zrzadzenie losu ☺

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
A tak w ogóle to się nie przywitałam dzisiaj

Ogarniam się i jadę do mieszkania pakować resztę rzeczy, a potem do pracy. Jutro i piątek mam wolne Muszę ogarnąć dom bo cały czas się organizujemy jeszcze. Mam nadzieję że dzisiaj dotrą paczki z odkurzaczem i tabletkami do zmywarki. A w piątek ruszamy do Ikei po łóżko, szafę i trochę drobiazgów.

Co do ptaków to aktualnie toczę wojnę z gołębiami na balkonie w mieszkaniu. Obecnie to śmierdzi jak w gołębniku, wyjść się nie da bo brudno, a rano się jeszcze gonią po balkonie i drą.

O matko współczuję. Umarlabym.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez sunshine16 Pokaż wiadomość
Czesc

Melduje się w nowym wątku z bólem głowy

Mamy dziś rocznicę, tż idzie dziś do roboty na nockę a wypłata dopiero jutro to sobie nie poświętujemy

Ja rzuciłam fajki z tż 2.5 roku temu, z dnia na dzień jak podpisaliśmy umowę kredytową. Stwiwrdziliśmy, że nas nie bedzie stać na takie wydatki

Biorąc pod uwage akuratne ceny to dajcie spokój!

Sylwia00804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 08:51   #147
krejzicatlady
Zadomowienie

Ultra no co Ty ?!

Opowiadaj !

A ja sprzątam żeby później móc nie robić nic ! Ale taki skwar jest ze leje się ze mnie

krejzicatlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 08:51   #148
Sylwia00804
Zakorzenienie

Cytat:
Ja moge byc twoja para jak coś
Niby powinnam siknac 7.07 ale dzien wcześniej nie zrobi różnicy

Oo piszecie o rzucaniu fajek u mnie w sierpniu będzie 3lata od rzucenia

Dobry

Ooo 3 lata gratulacje!!

Sylwia00804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 08:55   #149
Nemmireth_
Zakorzenienie

Dzien dobry dzien dobry ☺

Cytat:
Napisane przez Sylwia00804 Pokaż wiadomość
Wiem, niektórzy znajomi mają ubaw a mi mrozi krew w żyłach

Bidulka

Cytat:
Uff już. Nasrobilam. Widzę że nie tylko mnie cieszy rosnącą liczba mamuśKelpie i Nem ja nie mam pojęcia dlaczego Nem uważałaś że twój wykres to masakra. Jest piękny - ciążowy
Wiesz co miewalam ladniejsze, takie typowo ciazowe gdzie temp jak skoczyla tak sie trzymala sztywno, a ciaza sie nie konczyly w tym byko tyle skokow i spadkow ze naprawde nie myslalam o tym ze z tego bedzie ciaza. Zreszta wiecie, jeczalam tu okrutnie

Cytat:
Napisane przez Robotek9 Pokaż wiadomość
To teraz będę wymiatac xD

Was przed owulacja/w trakcie tak okrutnie piersi bolą? Ja wcześniej brałam anty i teraz nagle dosłownie CZUJE ze żyje

Ja nigdy nie mialam naturalnej owulacji, a przy wywolanej mnie cycki nie bolaly.

Cytat:
Napisane przez kaaarii Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam! Mieszkam na wsi więc mam swoje parę krzaczków, a jak mi braknie to biegne podkradać do babci
Teraz czekam na borowy amerykanskie

U nas juz sa borowki, wczoraj jadlam
Niestety dziecko ich nie polubilo.

Cytat:

Nie

Cytat:
Nie (dlatego jak tylko Wam się zachce na fb to lecę pierwsza! )
Ja druga

Cos mialam napisac i zapomnialam.

Wazylam sie rano i schudlam 8,7kg ginka mnie zastrzeli. Chociaz mam z czego chudnac no ale juz na ostatniej wizycie powiedziala ze za duzo, a wtedy bylo chyba 7kg. Dobrze ze wizyta 12.07 moze troche przybiore

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 09:01   #150
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1221 Pokaż wiadomość
Długo nie trzeba było czekać i już gadają że kolega mnie przywiózł heh śmiech na sali a on mnie tylko że sklepu zabrał po drodze

Brzmi mi to na jakieś małe miasteczko, tam mam wrażenie że ludzie bardziej się interesują sobą nawzajem i lubią obgadywać. Jedna rada - olej to! Mało tego - daj im więcej powodów do gadania i śmiej się z tego. Coś nieprzyjemnego może okazać sie czymś bardzo zabawnym. Wymyslaj. Manipuluj ich przekonaniami jak są tacy głupi
Miałam sąsiadkę, która często jak ktoś był na zewnątrz i rozmawiał to chowała się w krzewach i podsłuchiwała potem chodziła i obgadywała.(tak - naprawdę! To nie scena z komedii) Na poczatku przylapywałyśmy ją. Wtedy ta udawała że coś tam robi W końcu stwierdziliśmy że udamy że jej nie widać i będziemy snuć niestworzone historię, w ten sposób jej mózg zapychał się taka ilością nieprawdziwych informacji, ta jeszcze chodziła i rozpowiadała te banialuki. Śmiesznie było jak to do nas wracało...
Trzeba mieć dystans. Moja teściowa - okropnie przejmuje się tym co ludzi mówią, wiem że są ludzie którym ciężko olać to że ktoś coś o nich mówi. Ale trzeba sobie uświadomić że nie unikniemy tego

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości