![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2023
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Challenge(r) me!
|
Potwierdzam to z martwieniem się - to jest trochę never ending story. Ale ja też sporo się uspokoiłam po prenatalnych. Później rzeczywiście jak dziecko się rusza to jest się dużo spokojniejszym. Choć miałam też sytuację, że leciałam biegiem do lekarza bo nagle ruchy ustały. No ale stresu nie da się do końca wyeliminować. Teraz też jestem bardzo zdenerwowana, boję się prenatalnych, boję się komukolwiek mówić o ciąży... U mnie nie polepszyło się z drugim dzieckiem.
![]() Wczoraj miałam Armageddon - najpierw mega mdłości, a później ból żołądka do wieczora. Dzień wyjęty z życiorysu. No nie jest taka lekka ta ciąża. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję turbomdłosci, miałam to samo od soboty, dziś jakby odrobinę zelżało, ale do dobrego samopoczucia to brakuje ho hooo... Mam wielką nadzieję że przejdzie wraz z drugim trymestrem, bo serio odechciewa się wszystkiego. Pojutrze przyjeżdża moja mama więc też będzie inaczej, na pewno lżej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Challenge(r) me!
|
U nas były przejścia, starania 4 lata i później 1% szans, że zostaniemy rodzicami. W tym kontekście w ogóle trudno było uwierzyć w ciążę. Ale jak widać cuda się zdarzają.
![]() Aga, zazdroszczę Ci wizyty mamy. Na pewno będzie ogromnym wparciem. Moja miała przyjechać, ale niestety przez chorobę taty nie da rady. My jedziemy w czerwcu ich odwiedzić. Jak tam dzisiaj u Was dziewczyny? Jak samopoczucie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, mama do mnie przyjeżdża dość często jak na tą odległość, bo średnio raz na 2 miesiące. Ale moja mama to jest petarda, jej niestraszne loty, przesiadki, a wygląda jak moja starsza siostra a nie mama ![]() ![]() Samopoczucie do bani. Właśnie się zbieram do rodzinnego po wyniki badań i może coś na wymioty, bo już nie daje rady funkcjonować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Challenge(r) me!
|
Jej, ale Ci zazdroszczę! Moja mama jest od zeszłego roku na emeryturze, ale przyjezdza tylko z tatą, autem. A to już jest wyprawa no i tata pracuje, więc są tu raz lub dwa na rok.
![]() Poproś koniecznie o coś na mdłości, oby szybko Ci pomogło. Mnie też lekarka od razu pytała czy chcę, ale "mądrze" stwierdziłam, że nie potrzebuję. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ivf to invitro? Super że się udało. I to jak ładnie, już za 2 razem! Nie mówiąc o za pierwszym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Miss Pudernica
|
Hellcat ciężka droga za Wami. My się stralaismy dokładnie rok i 7 miesięcy i było ciężko. Ja już teraz powiedziałam, że dla mnie to jest nierealne, że zobaczę 2 kreski na teście i będę w ciąży. Chociaż gdzieś tam miałam przeczucie, że nasza przyszłość będzie z dziećmi. Mama też mi powtarzała, że to niemożliwe, że się nie uda, że u nas w rodzinie nie było aż takich problemów, żeby jakaś para była bezdzietna. Mąż to oczywiście był pewny, że będę w ciąży, ale on jest optymistą, a ja realistko-pesymistką
![]() Dzisiaj Tż strzelił mi komplement, że mój brzuch wygląda jakbym się najadła KFC ![]() Wysłane z mojego SM-G990B2 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#132 |
Challenge(r) me!
|
Aga, w sumie racja - różnie z tymi lekami bywa. O opaskach nie słyszałam, ale zerknę, dziękuję. Ciekawe jaki to koszt, moja wewnętrzna Grażyna się odzywa. 🤭 U nas ivf poszło tak szybko bo byłam nafaszerowana lekami jak koń. Dostałam dawkę jakbym 100kg ważyła, bo mam coś tam z organizmem, że leki się ciężko i późno wchłaniają. Przy pierwszej ciąży na początku to myślałam, że wybuchnę taka byłam napompowana.
Ateris, bez nauki nie mielibyśmy w ogóle szans. Jestem bardzo wdzięczna za te możliwości. Choć trochę brakowało mi takich normalnych starań, ale każda droga jest inna. Aante, miałam to samo! Robiąc test przy córce w ogóle nie myślałam, że może być pozytywny bo przez lata każdy kolejny byl negatywny. Ale Wy też macie długą drogę za sobą. A co do komplementu - widać już trochę brzuszek? ![]() U Was też już widać dziewczyny? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A nauka jest niesamowita i nie rozumiem tych ludzi którzy bojkotują invitro Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Widac. Jestem szczupła więc nigdy nie miałam brzucha. A teraz już go nie mogę wciągnąć
![]() A mój mężczyzna już coś tam zagada do brzucha nawet ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
U mnie też nie da się już ukryć, mam brzuch jak w 4 miesiącu. Fakt że nigdy nie miałam płaskiego brzucha, ale przy każdej kolejnej rośnie szybciej.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Miss Pudernica
|
Może jakiegoś dużego brzucha nie mam, ale generalnie mam szersze biodra, a brzuch był płaski. Teraz jak noszę swoje ubrania, dość obcisłe, taliowane, to już widać że to nie jest mój brzuch
![]() ![]() ![]() Ja niby zaszłam naturalnie, ale z lekami na tarczycę, prolaktynę, z glucophage i suplami , które ładowałam prawie, że szuflą. Taka to naturalna droga poczęcia ![]() Wysłane z mojego SM-G990B2 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
No ten brzuch jest teraz taki jak wtedy gdy się człowiek najje. Z tą różnicą, że jest taki przez cały dzień
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Cale szczęście że nauka idzie do przodu i pomaga wielu parom urodzić dzieci.
Za to mnie przeraża aktualne polskie prawo antyaborcyjne. Nie wyobrażam sobie, nosić i rodzic dziecka które ma letalne wady genetyczne. Jeszcze się głośno o tym dużo nie mówi ale niestety co raz więcej takich przypadków się rodzi w szpitalach. To jest niewyobrażalne obciążenie psychiczne dla rodzącej i jej całej rodziny ale również dla personelu medycznego. W tym momencie tego najbardziej się obawiam czy dziecko będzie zdrowe. U mnie brzucha jeszcze nie widać choć szczupła jestem ale ja dopiero 8+3 jestem, chociaż ja już czuje ze macica mi.sie trochę powiększyła. W pierwszej ciąży to bardzo długo mi brzucha nie było widać i w sumie do samego porodu był malutki (jak u większości w 7/8 miesiąc) ale teraz na pewno szybciej zacznie rosnąć. Udało mi się umówić na prenatalne na 17 mają. Już nie mogę się doczekać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Challenge(r) me!
|
U mnie ciężko powiedzieć z brzuchem bo był ze mną zawsze.
![]() Co do prawa antyaborcyjnego to współczuję każdej kobiecie w Polsce, u której zostaną wykryte wady, o których piszesz. To jest po prostu chore żeby kazać kobietom rodzić dzieci, które nie mają szans na przeżycie. Przykro się słucha/czyta o tym co się dzieje w Polsce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na szczęście mieszkam w cywilizowanym kraju, gdzie aborcja jest legalna do 12 tygodnia, a w razie ciężkiej choroby dziecka mam wybór. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Miss Pudernica
|
Mnie trochę wkurzył lekarz na NFZ, bo jak się podpytywałam o Nifty, to mi powiedział, że ma mnie obowiązek pouczyć, że na tym etapie on nie widzi podstaw do robienia badań genetycznych i nie jest to konieczne. Do tego przewrócił oczami
![]() Potem w domu pomyślałam sobie, że może on jest z tych o odmiennych od moich poglądach ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G990B2 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Jak będę w Polsce to też idę prywatnie do mojego ulubionego lekarza. Naprawdę dziewczyny, pan doktor z powołania. Tani nie jest, ale wiem że warto. Byłam u niego w poprzedniej ciąży, no naprawdę rewelacja. Akurat wtedy wypadało mi połówkowe, to było naprawdę baaaardzo szczegółowe. Teraz latem też będzie ten czas. A na NFZ też omijam z daleka, już na pewno nie pójdę po tym jak mnie baba potraktowała 8 lat temu, jak byłam w pierwszej ciąży.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Miss Pudernica
|
Ja na NFZ chodzę po skierowania na badania
![]() Byłam na wizycie, na USG wszystko prawidłowo, badanie nanl fotelu też ok. Zapisałam się na 8 maja na Nifty pro, a na usg prenatalne i pappe chyba na 17 mają, gdzie wsadziłam karteczkę i nie mogę znaleźć. Za to dzisiejsza krzywa była traumatyczna, bo babka nie dala sobie rady z moimi żyłami. Z lewej ręki nie umiała pobrać, fakt że ona jest słaba do pobierania. Za pierwszym pobranie drasnęła mnie igłą i nie było jak za drugim razem wkłuć się w prawą ![]() ![]() ![]() Idę poleżeć, bo dzisiaj mam wolne. Ale już do mnie szefowa pisała, czy jutro będę w pracy, pewnie się trzęsie, bo powiedziałam że dzisiaj idę do lekarza i boi się, że już pójdę na l4. Ciekawe co mi szykuje na jutro ![]() Wysłane z mojego SM-G990B2 przy użyciu Tapatalka
Marzenia same się nie spełniają, marzenia się spełnia. Edytowane przez aante_e Czas edycji: 2023-04-17 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam badanie ogólne krwi i moczu w piątek, jutro z kolei endokrynolog. Gorzej że muszę jechać autobusem, chyba wezmę woreczek na wszelki wypadek bo teraz ciężko mi wysiedzieć w środkach lokomocji wszelkiej 🤢 normalnie to żaden problem, lubię jeździć autobusami, kolejkami, tramwajami etc, bo zawsze można poczytać, ale kurcze teraz to cienko. Planuje całe wakacje w Polsce jak zawsze i krzywa cukrowa, wypada mi właśnie wtedy. No ale to jedno badanie z iluś, jak będzie trzeba to zapłacę, trudno. Za bardzo mi zależy na wyjeździe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
Witam się po wizycie, ostatniej przed prenatalnymi
![]() Wyniki badań z krwi książkowe ![]() ![]() W tym tygodniu muszę wybrać się na pobranie krwi do pappy, 2-3 dni trzeba czekać i z tymi wynikami na prenatalne. Bardzo mnie uskrzydliła dzisiejsza wizyta, mega się cieszę, że jest wszystko ok, szczególnie po mojej ostatniej infekcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak szybko płeć wytypowali! Ja mam przeczucie że i u nas chłopak będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co Ty mówisz, że już plec widać? Ale jaja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że jest szansa, że na prenatalnych będzie widać jako, że to dokładniejsze badanie niż zwykłe USG ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Pewnie też od sprzętu zależy
![]() Mi w drugiej ciąży podczas USG 12 tygodnia powiedziała babka że nie może dać mi gwarancji ale ona widzi na 70% dziewczynkę. Pozniej faktycznie się potwierdziło, i mamy Agatkę. A przy pierwszej ciąży dopiero przy połówkowym powiedzieli że będzie chłopak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.