![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: Co wg was jest strata pieniędzy a co nie? na co żałujecie a na co nie żalujecie
A mi nigdy nie szkoda pieniędzy na:
-Zabawki dla moich siostrzeńców <potrafię na nich wydać ostatnie większą połowę wypłaty i nigdy nie żałuję> -kosmetyki -imprezy<nigdy nie szkoda mi kasy na wejście ale często przed imprezą w domu wypijam 2drinki żeby nie wydać za dużo kasy na miejscu> -Nigdy też nie żałuję pieniędzy na to żeby przynajmniej raz w miesiącu pojechać na cmentarz do mojej babci <mam bardzo daleko i bilety są bardzo drogie nie mam żadnych zniżek> ale nie wyobrażam sobie żeby mi na to zabrakło albo szkoda by mi było na to kasy A szkoda by mi było kasy na papierosy, na częste jadanie na mieście i na gry komputerowe na które mój TŻ wydaję kupę kasy Edytowane przez 2016051109231 Czas edycji: 2009-11-11 o 18:26 Powód: błąd ort. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | ||
po prostu Em :)
|
Dot.: Co wg was jest strata pieniędzy a co nie? na co żałujecie a na co nie żalujecie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie żałuję na: - imprezy w knajpach i klubach, nigdy nawet nie wiem ile kosztowało kupione tam piwo, nie zwracam na to uwagi. ![]() - KSIĄŻKI! ![]() - zdrowie, lekarzy i badania - kosmetyki - oryginalne perfumy - kino - choć ostatnio jakoś nie mam czasu i chodzę jak wygrywam wejściówki ![]() - rzeczy, w których zakochuję się od 1. wejrzenia, i jeśli tylko mnie na nie stać, są moje, nawet jeśli nie bardzo ich potrzebuję ![]() - ubrania i dodatki, które mi się spodobają - podróże ![]() - gazety podróżnicze, jeśli są artykuły nt. interesujących mnie krajów - prezenty dla bliskich ![]() Żałuję na: - drinki w klubach, zawsze piję piwo - kosmetyczkę, manicurzystkę - potrafię sama o siebie zadbać ![]() - górnopółkowe kosmetyki - wśród tych tańszych można znaleźć mnóstwo cudeniek - herbatę - piję jej tyle, że inaczej bym zbankrutowała, zresztą najbardziej smakuje mi ta najtańsza ![]() - wypasiony telefon - swój mam dopóki się nie zepsuje ![]() - taxi - tylko w wyjątkowych wypadkach w nocy - przesyłki na all, zawsze szukam kogoś z Krakowa, a jak nie ma, kompana do zakupów ![]()
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2009-11-11 o 18:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Kino, tym bardziej jak się trafi na film, który okaże się niewypałem, słodycze, książki (uwielbiam czytać, a nie lubię ebooków), ale zawsze naciągnie się mame/babcie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie szkoda mi kasy: -na zwierzaki- weterynarz, dobra karma, smakołyki dla psa i królika to podstawa -moje zdrowie: jeśli trzeba to wole iśc prywatnie, niż się męczyć w publicznych placówkach -piwo - edukacje - kino(ale juz szkoda mi kasy na popcorn ![]() - podróże - na miłe spędzenie czasu w nieco innych sposób np. na wspinaczkę, kłady, jazdę konno itp. - imprezy Szkoda mi kasy na: - ciuchy- do tego nie znoszę zakupów, nie umiem nic znaleźć w lumpach ani na wyprzedażach, więc jak juz cos kupuje to niestety za stosunkowo wysoką cenę ![]() ![]() ![]() ![]() - kolorówki, bo się prawie nie maluje - drogie drinki w clubach - taksówke, wole iśc na piechotę- kiedyś ponad 10 km po całnonocnej imprezie przeszłam z koleżanką, bo nie chciałysy kasy wydawać ![]() - fast foody( z tym, ze mimo ze mi szkoda, to i tak kupuje kebaby ![]() ![]() - drogie produkty spożwycze, wole juz sobie kupić coś tanszego, ale rownie dobrego w lidlu ![]() Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2009-11-11 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;15222734]
- kino(ale juz szkoda mi kasy na popcorn ![]() O, zapomniałam dodać, że żałuje kasy na jedzenie w kinie. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Z ciężkim sercem wydaje kase np. na kino, imprezy, droższe ubrania czy biżuterie, które mi sie oczywiscie bardzo spodobają, ale i tak to robie, bo wiem, że sprawi mi to przyjemność, więc generalnie na to nie żałuje
![]() A na co żałuje? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
|
Skoro żal ci kasy na wyokopółkowe, to nie lepiej kupić oryginalne z niższej półki?
![]()
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
mi nie szkoda kasy na na karmę, zabawki, lekarza dla moich zwierzaków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Generalnie wszystko w normie.
Nie szkoda mi kasy na rzeczy trwałe i wspomnienia i wolę jakosc niz ilosc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- chytry dwa razy traci ![]()
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Ja z natury jestem strasznym skąpcem
![]() Szkoda mi pieniędzy na : Jedzenie Kino Taksówkę Książki Nie szkoda mi pieniędzy : Torebki Prezenty dla bliskich
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie bylam fanka ciuchow, nie wiem czemu
![]() Sytrasznie rzadko mi sie cos z ciuhcow podoba, wiec rzadko je kupuje ![]() to,na co nie zaluje pieniedzy: -kosmetyki (uuuwielbiam je kupowac! kiedy na nie w sklepie patrze juz jestem szczesliwa...! nie kupuje polskich marek, jakos nic mnie nie przekonalo..nie zaluje na dobra mascare, na dobre odzywki do wlosow, na kremy i oczywiscie perfumy) -prezenty dla bliskich lub dam fakt dania pieniedzy raczej -jedzenie ![]() -jeansy, buty, T-shirty, kurtki -)to jedyne elementy garderoby na ktorych trwalosci mi naprawde zalezy. Juz sie nauczylam,ze markowe buty sluza mi pare lat, tak jak kurtka czy spodnie. Jestem maniaczka T-shirtow. Uwielbiam je kupowac-szczegolnie zabawne lub rockowe, kocham nadruki-a kiedy widze jakis ,ktory mnie rozwala,to kupuje i nie patrze na cene ![]() -czasopisma (tez szybko czytam i kocham czytac, ale te chwile kiedy mam Glamour w rekach i sie wyleguje na lozku kiedy czuje...toz to bezcenne ![]() -koncerty (takich rzeczy sie nie zapomina! za fajne wspomnienia warto przeplacac ![]() kino- (hm ostatnio TZ placi non stop za nie,ale kino i cala jego otoczka jest moim planem na idealny wolny dzien ![]() na co skapie : -i mnie sie nie podoba pomysl placenie za toalety ![]() -nie kupie ciucha za stowe, jesli nie jest tego wart lub wiem,ze przesadizli z cena (choc ten powod tyczy sie tylko ciuchow typu bluzka,spodniczka,bielizn a) -nie jestem fanka kupowania jakikolwiek biletow podroznych typu autobus (nie liczac tych autokarowych gdzies daleko do innego kraju,co jezdza ![]() W sumie to ja lubie wydawac pieniadze,wiec nie zaluje czesto i nie skapie ![]()
Maybe you don't need whole world to love you, you know Maybe you just need one person Edytowane przez Ivi 1988 Czas edycji: 2009-11-11 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | ||||
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zamiast restauracji (nie bywam) kino lub teatr. Kawa na mieście bardzo rzadko, zdarzało mi się biegać z małym termosikiem z kawą w ramach oszczędzania ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
A mnie szkoda kasy na zużytą energię, np. światło, które świeci się w pomieszczeniu, w który akurat nikt nie przebywa... Chyba mam lekką paranoję na punkcie oszczędzania energii i co za tym idzie- pieniędzy
![]() Ale jednak mimo tego- nigdy nie żałuję kasy na moje pasje- choć ostatnio jazda konna w klubie, gdzie jeżdżę kosztuje mnie coraz więcej... ... ... I tak jak poprzedniczki- na balety nie szczędzę pieniędzy, jednak potem... no cóż, ma się kaca, ale tego moralnego z powodu opustoszałego portfela ![]() Pieniędzy nie szczędzę także na pielęgnację swego ciała, włosów, a także na prezenty dla bliskich mi osób. A jeśli mowa o zwierzakach- mój szczur wie, co to znaczy, gdy pani nie oszczędza na jedzeniu dla niego ![]() Nie potrafiłabym wydawać pieniędzy na książki- można je przecież wypożyczać z biblioteki. Jednak czasami dla wyjątków mogę nagiąć tą zasadę ![]()
bądź sobą- po prostu sobą ![]() Edytowane przez vinitha Czas edycji: 2009-11-11 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie ![]()
![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Książki do przeczytania raz i odłożenia faktycznie lepiej wypożyczyć, ale są takie które po prostu chce się mieć, bo ma się ochotę do nich wracać. No i nie ma nic piękniejszego niż powiększająca się coraz bardziej domowa biblioteczka. ![]()
![]() |
![]() |
#140 | |
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Oszczędzam na:
- wstępach do klubów (chodzę tylko tam, gdzie za darmo) - kosmetykach (głownie czekam na promocje) - bieliźnie (kupuję od razu kilka kompletów na wyprzedaży) - ubraniach - staram się polowac na przeceny, nie mam czegoś takiego, że "zakochuję się w czymś" i musi być moje, więc kupuję, ale mam granicę, której nie przekraczam ![]() - ksiązkach na studia - tylko kser0 Nie oszczędzam na: - jedzeniu na mieście - imprezowaniu ogólnie ![]()
![]() Edytowane przez tutaj Czas edycji: 2009-11-11 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Dokładnie. Chętnie kupuję książki, do których chciałabym jeszcze kiedyś powrócić
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Ale odnosisz się do tego, co napisałam.
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
mnie byłoby szkoda (bardzooooooooooooooo szkoda) pieniędzy na wyjazd do Grecji, Tunezji, Egiptu i innych miejsc, gdzie płaci się pieniądze za 2 dni zwiedzania a 12 leżenia nad basenem... to jest wg mnie rujnowanie się.
Nie pożałuje na wypad objazdowy... tzn: plan zwiedzanie pd Hiszpanii --> 2 auta 8 osób i taka objazdówka po miejscach które nas interesują, bałkany i zjeżdżanie ich jak się tylko da, to samo ze Skandynawią. ![]() ale jak to mówią kwestia gustu ![]() aha, nigdy nie wydałabym pieniędzy na TIPSY i ..... firanki (zwłaszcza tyle ile moja mama wydaje na swoje firanki) ![]()
![]() |
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie szkoda pieniędzy na:
Nie żałuję natomiast na:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
hehe, jak bylam w PL to po prostu jezdzilam na gape
![]() nie lubilam kupowac biletow straaasznie, wolalam ciastko jakies ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Nie oszczędzam na:
SPORCIE!!!!siłownia,basen ,tenis,narty,fitness(ruch to podstawa mojego dobrego samopoczcia oraz wyglądu jako takiego) Jedzeniu( jak jestem w sklepie i mam na coś ochotę, to czemu nie? W końcu trzeba sobie dogadzać) Na wychodzeniu do restauracji z TŻtem, uwielbiamy nawiedzać włoskie knajpy albo biesiadować w Pizzy Hut, mamy nawet ruytualne sobotnie lunche ;-) Butach i spodniach Parę razy kupiłam w CCC i nigdy więcej. Na fryzjerze Na lekarzach Generalnie na umialnie sobie czasu ![]() zwierzętach i gadżetach dla nich Wyjazdach Oszczędzam na: Kosmetykach niektórych(wolę kupić puder z Loreala,MaxFactora a nie z Cliniqua, na którego jak raz kupiłam to się uczuliłam. Parkometrach ![]() ![]() Niektórych ciuchach (typu bluzka,top,koszulka) Na nowych podręcznikach Taxi(jak mus to mus,ale wtedy dzwonie po NightDriverów) A no i generalnie to nie pójdę sama do Apartu nie wydam dużej ilości $ na biżu, bo to prezenty zarezerwowane na jakieś okazje typu urodziny,imienimy (wtedy TŻ ma pole do popisu, albo starsi)
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Najbardziej boli jak kasa leci na:
- alkohol - papierosy Mam kaca moralnego jak wypije na imprezie 2 drinki i dostaje rachunek 30 zł(mało ale na głupoty to boli niestety), albo jak kupiłam kilka razy na imprezkę czy do baru paczkę papierosów i później okazało się że w miesiącu wydałam 50 zł na papierosy. Ja popalałam i już był to dla mnie problem i dziwie się osobą które palą nałogowo i mogą tak w błoto wyrzucić 200 zł miesięcznie. Więc od roku nie kupuje drinków i nie popalam papierosów to było moje postanowienie noworoczne 2009 i się trzymam. Nie żałuje na: - kosmetyki - książki - buty - jedzenie - weterynarza (mam 2 psy i 2 koty i niekiedy rachunek jest bardzo duży ale ważniejsze jest zdrowie zwierzaków ![]() ![]() Ja wogóle jeżeli strace 1 zł na zbędną rzecz to już czuje się źle. Ostatnio nawet myślę żeby zrobić sobie przelew na wwf np na rysie bo 10 zł miesięcznie to malutko a może zahamuje to moje zapędy do kupowania głupich kolczyków za każdym razem gdy wejde do H&Mu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Szkoda mi kasy na:
-alkohol,prawie wogóle nie piję -papierosy,nie palę -taksówki -kino,co nie znaczy że nie chodzę,mam wykupioną kartę zniżkową do Kinoteki,bilety są po 14 zł i tylko tam chodzę -ubrania,kupuję na wyprzedażach -wakacje z biurem podróży,kupuje bilet lotniczy i jeżdżę z plecakiem,taniej i ciekawiej ![]() Nie żałuję na: -buty -kosmetyki do pielęgnacji twarzy -zwiedzanie świata -zajęcia z tańca - to podstawa mojego dobrego samopoczucia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.