|
|
#121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy.
Cytat:
Wasa graham jest pyszna, strasznie kojarzy mi się z jakimiś ciastkami z tymze ma tylko 40kcal ja tez jem monotonnie, wiem ze rano beda platki, kolacja to zwykle wiejski, w innych posilkach są ewentualnie zmiany.jakos sie do tego przyzwyczailam, lubie jesc te rzeczy po prostu. |
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie przyzwyczailam do takiego jedzenia. Rano tylko platki sniadaniowe a juz od niepamietnych czasow mialam zrobic omlet,jajecznice,manne,ow sianke,parowki...i co? Budze sie i ide po platki ! Mam parowki w lodowce i chyba musze sie wkoncu przelamac i je zjesc.
asienkaa87: Ta wasa wlasnie smakuje jak ciasteczka. Pyszniutenka jest. Tylko ma 1 wade. wciaga jak nie wiem co. A z dzemem to bym mogla naraz cale opakowanie zjesc ^^. |
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można od czasu do czasu ? ;>
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
Własnie nie. Chodzi o to, że ja absolutnie nie czuje głodu jedząc tyle. Wiem, że na U chodzi o to, żeby się nadajać i tak właśnie ze mną jest. Czuje się dobrze, nie głoduję i nie chudnę (ani nie tyje
). jednak skoro sądzicie, że to mało, to postaram się coś jeszcze dorzucic
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
ok to moje postanowienie! jutro zjem na śniadanie ! już w 100% a nie pewnie po płatki sięgnę :P
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#128 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam na nowym wątku
![]() Niestety, przez ostatnie 3 dni nie miałam możliwości normalnego komponowania posiłków ;? Nie chce mi sie wierzyć, zeby przez 3 dni takiego jedzenia przytyła 0,5 kg :/ R Piątek: 9:40: placki wieśniackie: 2 łyzki otrąb, 100 g wieśniaka 3%, jajo, 1 łyżka mąki (pszennej ;/), 1 łyżeczka rodzynek, trochę cukru wanilioswego (1/4 łyżeczki), jabłko, kromka razowca z wiesniakiem, sałatą, łososiem, ogórkiem 14:20 2 mandarynki 15:00 2 nalesniki na tłuszczu ;/ z farszem z kurczaka+cebula, posypane zółtym serem, ketchup17:40 1/2 małej makreli, kromka razowca z sałatą, rzodkiewką, papryka zółtą 21:00 wiesniak z papryka zółtą, 2 rzodkiewki Sobota: 9:00 musli tropikalne 50g, 2 łyżeczki otrąb, 200g jogurtu nat. 3%, ćwiartka pomidora, gruszka 11:30 1/2 grahamki dużej, plasterek szynki drobiowej, sałata, rzodkiewka, papryka zółta, szklanka sojku z marchwi (swieży) 13:40 ohydnie tłuste łazanki z kapustą kiszoną, miseczka jakiejś zupy z ryżem 15:45 kilka orzeszków cedrowych 16:45 kiełki fasoli mung, surówka z białej kapusty, ryż z kurkumą, kawałek piersi z kurczaka (40g?) z grzybami mung, 1/2 grahamki, pasta szynkowa, sałata, papryka, rzodkiewka, 1/2 grapefruita, szklanka soku z surowych buraków 20:15 wieśniak 150g, łyżeczka maku, 2 migdały, 2 orzechy laskowe, kilka orzeszków cedrowych, łyżeczka otrąb, pomidor mały Niedziela: 8:45 175 g jogurtu nat., 3 łyżki musli, łyżka otrąb, 2 mandarynki, 60g twarogu półtłustego ze smietanką 12:15 kiwi, 1/2 kubka kisielu słodka chwila (pomarańczowo-ananasowy), kotlet smazony na tłuszczu, ogórki z solą, kulka ziemniaków z jogurtem albo smietaną, szklanka soku z marchwi 14:30 1/2 kubka kisielu, 0,5 litra swiezego soku z marchwi 17:45 bułka grahamka z szynką, sałatą, rzodkiewką, żółtą papryką, 1/2 gotowanego brokuła 22:00 twarożek domowy, rzodkiewka, żółta papryka, liść sałaty, łyżeczka otrąb czy naprawde przez te 3 dni było bardzo, bardzo źle jak na R? Kurczę, czuję się przejedzona, na wadze 0,5 kg więcej.. ;/
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj:
R: 7:30 2 łyżki musli corny bez cukru, 1 łyzka otrab owsianych, 135g jogurtu nat. 1,5% tłuszczu, jabłko 11:00 talerz rosołu z makaronem, 3 małe kluski sląskie, kawałek gotowanego kalafiora, pierś kurczaka w srodku nadziewana zółtym serem 15:00 placek- 1 jajo, 1 łyzka płatków owsianych, 1 łyżka płatków zytnich prażonych, 1 łyżeczka zarodków pszennych, 2 łyżeczki otrąb, 60g chudego twarogu, 1/4 jabłka, cynamon, 3 łyżeczki homo naturalnego (jedynka), łyżeczka dżemu jezynowego bez cukru 18:00 grahamka 55g zapiekana z łyżką wieśniaka, plasterkiem szynki drobiowej, liść sałaty, kawałek papryki, rzodkiewka 21:00 chudy twaróg 90g, 2-3 łyżki jogurtu naturalnego, rzodkiewka, papryka zółta, liść sałaty Tez dzisiaj to wszystko pomieszane ;/
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Majka232: wypowiedzialabym sie wiecej ale nie wiem czy to R czy U. |
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
ewelciaa144: Jane ze zdam . Ja wiecej niz 3 miesiace nie jadlam...
Majka232: No to juz mowie. Śniadanie ok,chociaz ten majonez...no ale jak troszku to moze byc . 2 śniadanie tez ok,chociaz moglabys do homo jakies NNKT dorzucic,obiad...hm...jez eli to golabek bez zbytniego smazenia na tluszczu to ok. Swoja droga 400kcal chyba zawyzylas...Kolacja bardziej pasowałaby białkowa...a te pol jablka,gruszki itd. zjadlas po kolacji? Bo owoce jemy do 16 na R. Wpisze swoj ( tylko sie nie załam Gabi) Ś: 50 g Granoli,3 lyzki kukurydzianych,lyzeczka slonecznika,mleko 2ś: homo naturalny z 2 kostkami czekolady O: 2 hamburgery gotowane,ketchup,musztard a,pol papryki P: Bedzie wasa z szynka i papryka K:twarozek domowy z suszonymi jablkami W miedzy czasie podskubalam : chleb,babke,troche platkow i kilka lyzeczek zupy grysikowej...Nie bede juz obskubywac jedzenia. Obiecuje ! |
|
|
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj urodzinowo
Ale post to jest od środy :PŚn. kukurydziane na maślance, mandarynki 2, 5 ciasteczek łyżeczka kremu czekoladowego, 2-3 suszone śliwki2śn. marchewka, mały kawałek ciasta (od przyjaciółki ) Ob. pół ziemniaka z wczoraj, kotlet gotowany, łyżka orzeszków, surówka, warzywa Nie idę na siłownię bo mnie brzuch boli, ale pobiegam i pójdę na basen jak mi się ułoży w brzuszku Czeka na mnie dobra czekolada ;> Jestem be be
|
|
|
|
#137 |
|
Rozeznanie
|
moja R !
śniadanie.:
|
#138 |
|
Wtajemniczenie
|
Maju, uwazam ze Twoj jadlospis jest bardzo ladny. Duzoa warzyzw i owocow. jak na moje oko troche malo bialka, zwlaszcza kolacja powinna byc bialkowa.
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak brzuch boli to nawet nie ma po co isc na silownie.A czekoladka pomaga bardzo na bolacy brzuszek xD |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#141 |
|
Wtajemniczenie
|
Nussbaiser od mamusi :P czy jak to się tam pisze ;p zresztą powinnam się pouczyć, świat się nie kończy jutro, nie? :P w ferie nadrobię ;> prawda?! :P
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
A no jak mamusia kaze to trzeba sluchac ! Jasne ze swiat sie jutro nie konczy. W ferie nadrobisz tylko wiesz...nie przesadzaj z tymi cwiczeniami. Szczerze to ja cie podziwiam. Dla mnie cwiczenia to nuda i zlo konieczne ^^;>
|
|
|
|
#143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak dodam coś do kolacji to nie przytyje, jak tak będę jadła prawda ?
|
|
#144 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#145 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jakie ciaaało się robi jędrne i umięśnione ;p Ferie już planuję codziennie 1,5h pływania, siłownia z dzisiaj, tkd, sauna, biegi i w ogóle
Dzisiaj się pouczę, pobiegam, popływam o i może kasy na saunę starczy ;> Ja chcę karnet! Wiem, że nie spalę tych słodyczy dzisiaj, jutro też nie bo treningi przed egzaminowe są lekkie raczej, ale śWIAT SIę JUTRO NIE SKOńCZY! Mam urodziny i powinnam zrobić coś dla siebie, ot co! Kawałek pysznego wirtualnego ciasta z kaloriami które się nie odkładają wysyłam każdej na dobry nastrój!
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne w urodziny mozna poszalec ;d Dziekuje za pyyszne ciasto ;* A i jak masz dzis urodziny to chcialabym ci zyczyc wszystkiego najlepszego ! No i wkoncu zebys wyszla na posta ;* Ludowa: Nie bede podjadac bo mama krzyzy ze obskubuje chleb. Mowi zebym sobie ukroila i zjadla jak czlowiek a nie obskubywala. Tylko ze mi najbardziej ta skorka smakuje.. Dobra albo bede dojadac tylko konretniejsze rzeczy ;D moniczkaaSnk: Przeciez twoj obiad byl malutki. Nie wiem jakim nadzwyczajnym cudem mogl ci po nim brzuch urosnac...Zwieksz kolacje i dodaj podwieczorek. NA PEWNO nie utyjesz! A jak sie tak boisz kolacji to radze w nastepnych dniach jesc wiecej z rana... |
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mam takie pytanko, na śniadanie np serek homo smakowy to nie bardzo ? czy lepiej np na II śniadanie ? ;>
|
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
Witam wiżanki.
Bardzo podobaja mi sie wasze jadłospisy, sa optymalne, ani nie głodówka ani przejadanie sie. Powidzcie tylko czy chudniecie ?? |
|
|
|
#149 |
|
Wtajemniczenie
|
Też lubię świeżą skórkę z chlebka! Chrupiące bułeczki mmm z twarożkiem i kakao! Smaki dzieciństwa! Parówek to ja nie bardzo, ale za to kabanoski drobiowe ;> Ja nie chudnę mam nadzieję ;>
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne ze moze byc serek smakowy. Nie ma roznicy czy zjesz go na 1, czy 2 sniadanie. Annie1441: To widze ze nie tylko ja jestem skorkozerca xD Kabanoski tez mam w lodowce xD Parowke zjem raz na jakis czas,ale fakt -maaasa tluszczu tylko. Ty nie chudniesz?Jestes tego pewna? aniulek87: No nie wiem czy nie ma tu glodwek...a i zaznaczam ze nie wszystkie dziewczyny sa tu na redukcji.Niektore nawet na przytyciu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

A co do wasy graham.-prawda ze pyszna?
można od czasu do czasu ? ;>

2 nalesniki na tłuszczu ;/ z farszem z kurczaka+cebula, posypane zółtym serem, ketchup
Kurczę, czuję się przejedzona, na wadze 0,5 kg więcej.. ;/

a mam takie pytanko, na śniadanie np serek homo smakowy to nie bardzo ? czy lepiej np na II śniadanie ? ;>