|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007 II
Cytat:
wiec trzymajcie kciukia kilka fotek Hani z mama na pamiatke by sie przydalo.. z mama, nie jej tulowiem ![]() 3msce?!?!?! gloopki makaron ryzowo-jaglany, bezglutenowy - w sklepach ze zdrowa zywnoscia zatrzesienie roznych produktow bezglutenowych, a H. jeszcze wlasnie tylko takie je..
|
|
#122 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Spory chłopak z Hubercika
![]() Cytat:
nie wiem ile teraz Gosia mierzy ale podejrzewam że z 70cm to napewno, waży też ciut ponad 8kg, za tydzień w czwartek mamy szczepienie, wazenie i mierzenie to się dowiem ![]() szperr własnie takie same foty, wkleje po poracy bo nie mam teraz przy sobie. Cytat:
![]() ja od kilku lat mniej więcej co 3 m-ce robię standard: 2 kolorowy balejaż (blond z ciemnym brązem) kilka razy zaszalałam i zrobiłam sobie 3 kolory-kilka cieniutkich ognistoczerwonych pasemeczek. Cytat:
![]() dołączam się do pytania o makaron? spróbuję z tym obiadkiem, dzięki Cytat:
i małża prosimy o fotki z głową
|
||||
|
|
|
#123 |
|
Rozeznanie
|
dobra dobra bez bicia prosze
nie mam za duzo fotek hihi 1. Plażowanie i gimnastykowanie się na kocyku 2. Nowe znajomosci z Portugalką (zarywała go niesłychanie )3. Hubcio i (hipcia) mama w baseniku 4. Basenowe mini wodospady ![]() 5. Rodzinka w komplecie
od 20 października szczęśliwi rodzice Hubisia http://www.suwaczek.pl/users/myitems...a6a73a6c3b.png Edytowane przez agi_kn Czas edycji: 2008-06-16 o 15:57 |
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilkę wieczorem będę na dłużej. Byliśmy u lekarza okazało się, że to ani zapalenia spojówek, ani alergia tylko wirusowe
Podobno panuje jakiś wirus w powietrzu i rodzice wciąż przychodzą do lekarza z dziećmi którym ropieją bardzo oczka i je trą a po za tym nic więcej się nie dzieje. Dostaliśmy kropelki z antybiotykiem i teraz mamy się obserwować bo może się z tego rozwinąć infekcja ale nie musi. A na 15 idę ze sobą do lekarza bo podczas kursu nie przyznałam się lekarzowi wydającemu zaświadczenia że ostatnio bardzo często mam zawroty głowy i co raz silniejsze bóle głowy. Dziś właśnie mam taki dzień łeb mi pęka aż mam mdłości od tego Zajrzę wieczorkiem to sie odniosę do Waszych postów
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
ale śliczne fotki
jak ja lubie fotki oglądać ![]() Hubio duży chłopak, tego kto powiedzial, że ma 3 m-ce to bym i żadnego hipcia tam nie widać :P |
|
|
|
#126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie. Gdzie jest hipcio i jakieś trzy miesięczne dziecko?? Z fryzurą nie pomogę. Właścicielka sianokosów na głowie nie powinna się wypowiadać w tym temacie więc przemilczę sprawę Misia ty zadbaj o siebie kobieto może z przemęczenia ta głowa Edit Dojrzałam Gosię - cudne oczęta. I co to za fiolecik na ustach?? A Hubert to niezły kawał chłopa
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
nowa szminka
![]() a tak serio to deserek kleik ryżowy na mleku pomieszany ze słoiczkowym jagodowym deserkiem ja już w domku obiecane foty bez głowy
Edytowane przez Yoolia Czas edycji: 2008-06-16 o 16:21 |
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Hubis cudny.. i ta Hiszpania..
![]() Misia, marsz do lekarza Edit: Jezdziec bez glowy ![]()
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
ha ha
widzę że dziś tu dyżur ciągnę ![]() ale Marcel śpi już dziś trzeci raz, aż go nie poznaję w ogóle go zresztą nie poznaję, śmieje się a przed chwilą godzinę bawił się na macie, ale to ciiiiii...... lepiej nie zapeszać ![]() Ja chciałąm mężowi sprawić coś fajnego bo on się postarał w dzień mamy Jak wstałam rano to Marcelek spał w łóżeczku obładowany moimi ulubionymi słodyczami ![]() Należy się jakiś rewanż teraz. Dziewczyny ja znowu z pytaniem ![]() Marcel ma całą buźkę i klatkę piersiową w chrostkach - takie małe czerwone. Za bardzo nie rzucają się w oczy ale on miał zawsze gładką skórkę i teraz mnie to męczy. To może być alergia czy może reakcja na to że mamusia zajada się truskawkami i ogórkami małosolnymi?? Już odstawiłam mu niektóre pokarmy, przez kilka dni nie jadłam truskawek i ogórów - chrostki jak były tak są
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#131 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no więc zaczął marłczeć ja na miejscu TŻ juz bym odeszła od tego kompa byle by dziecko nie mrałczało a on dalej siedzi, więc pytam go czy mu nie przeszkadza to mrałczenie? Powiedział, że przeszkadza ale musi skończyć czytać jak skonczy to odejdzie![]() Cytat:
I dlaczego my jeszcze efektów nie widzimy![]() Cytat:
Cytat:
Ja się bardzo cieszę że odkąd zmieniłam przychodnię to wszystko jest na godzinę i raczej to lekarz zawsze na nas czeka niż my w kolejceCytat:
Szperr, Yoolia Wasi mężowie mają talent ![]() ![]() Yoolia Gosia ślicznie się prezentuje z mamusią i taka duża się już wydaje Agi-kn super zdjęcia i tak jak dziewczyny pisały ani hippcia ani 3 miesięcznego bobaska nie widzę, za to widzę bardzo fajną rodzinkę i widoki. Ale jakoś mało tych zdjęć ********** Byłam ze sobą u lekarza więc melduję co i jak Otóż zawroty głowy i jej bóle wynikają najprawdopodobniej z niskiego ciśnienia i słabego krążenia krwi. Ciśnienie niskie miałam zawsze, niższe niz zwykle było w ciąży a teraz to jakaś katastrofa bo 80/50 a słabe krążenie jest u mnie rodzinne niestety, z tego powodu mój dziadek miał amputowane nogi a i mój tata ma problemy zdrowotne. Dostałam leki, skierowanie na morfologię i nakaz do pokazania się za jakiś tydzień by zobaczyć czy pomogło.
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ucieli
![]() Martka, mezowi sie nalezy Misiu, moze faktycznie cisnienie, ale dobrze, ze inne badania tez zrobisz Sesja zdjeciowa + 1 fota w formacie 7x12 cali za darmo, z Emma's Diary (chyba tylko w Anglii). Oczywiscie kazde kolejne zdjecie z sesji kupuje sie juz za fortune ![]() Z twego postu wynika, ze mam podobne podejscie do Hani jak faceci.. bo staram sie, zeby jak najmniej dyrygowala nami (dla naszego i jej dobra) i jakos to wychodzi. Jak wariujemy, to wariujemy, ale jak ja mam cos waznego na glowie, to wiem, ze moge Hanie czyms zabawic i sama sie soba zajmie. Oczywiscie w dni marudy nie jest az tak rozowo
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje wszystkim choc hipcio jest i widze go codziennie w lustrze ale w to lato sprobuje to zmienic
![]() Szperrr ja tez chce taka sesje!!!!!!!! gdzie to? Misiu coz moge powiedziec 3mam kciukasy zeby wszystko bylo dobrze Martko pewnie uczulenie a truskawki wiem ze uczulujam bardzo jak nie zejdzie to pewnie lekarz Marcelka czeka Ja podobnie do Szperrr jak musze cos zrobic to juz czasem na ryk Hubcia nie reaguje. Wiem jaki jest placz na glod wiem jak mu cos jest a poznaje juz placz wymuszajacy. Fakt ze irytuje mnie to stekanie i piski, ale ja tez jakos normalnie zyc musze ![]() Foteczek za duzo nie mam bo podobnie TZ ucina jak moze hihihi A wlasnie Slawka jak znalesc Cie na nk? tez chce Cie zobaczyc
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Szperr a to wygraliście jakiś konkurs czy coś? A kiedy zobaczymy zdjęcia z tej sesji?
Agi dzięki za kciukasy ![]() *********** Mam pytanie do dziewczyn, których dzieci próbują raczkować, jak to się zaczyna tzn chodzi mi o podnoszenie pupy, bo Uszek zaczął ją dziś podnosić ale nie opierać się na polanach tylko na palcach u stóp i wkurzał się strasznie bo nie wiedział chyba jak podnieść głowę i ręce. I teraz nie wiem czy to początki raczkowania a właściwie przymiarki do niego czy coś innego?
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Agi - śliczne foty, podoba mi się zwłąszcza ostatnia fotka - jak do katalogu
![]() misia - nie wiem, czy to na raczkowanie, ale u nas najpierw Hubert prostował całe nóżki, odpychając się palcani, rącxzki i główka leżały. Teraz coraz częściej nóżki ma ugięte w kolankach i opiera się na rączkach (najczęściej łokciach)- czyli niby zaczyna przyjmować pozycję do raczkowania, ale jak chce przejść to i tak nogi proste i doopka w górę yoolia - kiepsko z tym ciśnieniem, uważaj na siebie. Dostaniesz na to jakieś leki czy taka po prostu twoja uroda? Mówiłam, że Hubert do spania potrzebuje towarzystwa? Dziś postanowiłam zrobić sobie dzień lenia (obiad mmmamy z wczoraj :p ) i kimałam razem z nim raz, a pozostałe dwa robiłam prasówkę ![]() Moje dziecko pospało 3x po 1,5 godz ![]() Przy zwyczajowych 20-30 min to niezły wyczyn. Obawiałam się wieczoru - ale normalnie zasnął ciekawe, jak tam celka? ta to ma chyba mało skomplikowane życie ![]() http://www.wrzuta.pl/film/7kfZxFfifT |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Też obstawiałam truskawki i kilka dni nie jadłam, ale że nie było żadnych efektów to ostatnio obżerałam się ile się dało
![]() Misia ja miałam napoczątku ciąży 80/50- ale to normalne. Jak ty funkconujesz przy takim ciśnieniu ![]() Z raczkowaniem - nie pomogę. Wydaje mi się że moje dziecko to jest w ogóle daleko daleko w tyle za waszymi. Spokojne tempo facet przyjął. Prima - nie ma wyjścia - musisz spać z Hubertem ![]() Wypadło jej z głowy - dobre!!!!
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to ładnie Hubcio pospał muszę to u mnie wypraktykować w jakiś dzień bo Uszek tylko 30min śpi z budzikiem w ręku Ty sobie odpoczywałaś a ja sie zastanawiałam czy nie zaspałaś, bo miałaś iść przy okazji spania Hubcia pospać sama ale nie myślałam ze cały dzień Cię nie będzie
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to chyba początki tego pędrakowania czy tam misiowania - wklejałam kiedyś filmik z początków Huberta. On najpierw tak tylko tyłek podnosił, chwiejąc się na boki, a potem przemieszczał się w ten sposób |
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tempa to Uszek też się nie śpieszy np próbuje siadać ale nawet z podparciem jeszcze leci na boki. Wypiłam redsa i mi się literki w klawiaturze plączą, tak to jest jak się rzadko pije
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
ojejej, ale sie rozpisalyscie
![]() Dziekuje za kciuki W pracy jakos przezylam. Chyba bardziej sie sresowalam sama praca i koncem swobody niz tym ze Adasiek w domu a ja w pracy. Nie jest zle. Bede miec nudne zadania, ale przynajmniej nie ebde musiala sie stresowac praca i bede wrcac normalnie po 7 godzinach do domu ![]() Adas zjadl przez 10 godzin (bo rano jak wychodzilam to nie chcial cyca) - 300ml zupki/obiadku i 30ml mojego mleka Strasznie malo. Tyle to on za jednym posilkiem jest w stanie prawie wciagnac . Ale jak przyszlam to wszystko wyciagnal z cycow (swoja droga cyce malo mi nie pekly - nie chcialo mi sie sciagac , ale jutro chyba jednak sciagne troche).Mysle ze jakos przywykne. Tu chodzi bardziej o przestawienie sie co do myslenia ze powinnam caly dzien spedzic z dzieckiem. No i oczywiscie sie ciesze ze maz w koncu z nim siedzi ![]() misia - to jest jak napisala primavera misiowanie. U nas ten etap sie pojawil w sumie jak juz mlody sie ustawial do raczkowania (przebiera nozkami juz w pozycji do raczkowania, i zaczyna podnosic reke, ale jeszcze rece nie ida). I jeszcze co do oczek - skoro to wirusowe to po co antybiotyki??? Antybiotyk dziala TYLKO na bakterie!primavera - u nas jest identycznie. Jak sie kladlam z Adaskiem to zawsze spal ponad godzine. A tak to tez 20-30minut jak Hubert. A jak byl mniejszy top otrafil tak przespac 3 godziny (z przerwa na cyca). A i zapomnialam sie pochwalic, ze jak poszlam sobie wczoraj na basen na kilka godzin to maz zdazyl nauczyc Adaska .... klaskac (bic brawo) . Ja go biore na basen - patrze - a on raczki sklada i bije brawo. Jaka bylam zdziwiona Przychodze i pytam meza czy on go uczyl - powiedzial ze sie tak bawili Bytrzak jeden![]() ![]() No i wczoraj chyba pierwszy raz widzialam jak Adasiek mial ochote na nasze jedzenie. A dokladnie na pizze. Zobczyl - az sie trzasl - szybko przypelzal i pchal sie rekami. I tak smiesznie mlaskal i pchal sie ile mogl. I tak patrzyl na nas blagalnym wzrokiem z mlaskajaca buzka. Widok nieziemski Juz kilka razy sie slinil jak widzial lyzeczke (np. jak jadlam jogurt), ale zeby tak mlaskac i ciagnac do jedzenia. ach...Nic mu nie dalismymartka - na dzien ojca ubieram Adaska w body z napisem "kocham Tatusia - Adas" i mam jeszcze sliniaczek z jego zdjeciem. Wszystko zamowione na Allegro |
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak tylko na chwilke
![]() Sesje zaproponowano wszystkim mamom zarejestrowanym na http://www.emmasdiary.co.uk/ - wyslali maila, ze zapraszaja i pozniej wyslali karte z adresem studia fotograficznego w naszej okolicy ktore bierze udzial. Cos jak gratis prezent od portalu Trzeba bylo tylko zadzwonic i umowic sie. W czwartek mamy jechac obejrzec te zdjecia i wybrac to jedno darmowe lub oczywiscie wiecej, ale drogie sa Wczesniej juz cos podobnego wygralismy (okazalo sie pozniej, ze prawie kazdy, kto wypelnil ankiete, dostawal zaproszenie jako "wygrany") w innym studiu, ale tak ladne zdjeciu w duzym formacie kosztowalo nawet ponad tysiac funtow! Takze mamy od nich tylko 1 fotke za 40 funtow (rozmiar mniejsza bylaby za darmo, ale stwierdzilismy, ze za fajne zdjecie naszej trojki w wiekszym formacie, od razu oprawione, mozemy doplacic - zwlaszcza ze sesja to byla swietna zabawa ).
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
[quote=szperrr;7909336] Wczesniej juz cos podobnego wygralismy (okazalo sie pozniej, ze prawie kazdy, kto wypelnil ankiete, dostawal zaproszenie jako "wygrany") w innym studiu, ale tak ladne zdjeciu w duzym formacie kosztowalo nawet ponad tysiac funtow! quote]
że ile?? ![]() Celko miło że się odezwałaś. Wszystkie wątkowe pracujące super sobie radzą. I oklaski dla Adasia! Spokojnej nocy wszystkim mamusiom
|
#144 | ||
|
Rozeznanie
|
No kochane, ale się rozpisałyście dzisiaj
![]() Przede wszystkim: fotki super! Gosia wygląda na poważną dużą pannicę. Hubert w Hiszpanii super, a na tym zdjęciu z dziewczynką jaką ma nieśmiałą minkę. Oczywiście fotki zaraz pokażę TZ z odpowiednim komentarzem ![]() Szperrr ale urządziłaś TZ przy rodzince. I bardzo dobrze Cytat:
Od początku starałam się wprowadzić harmonogram, głównie dla mojej wygody - gubię się w chaosie i nie umiem funkcjonować. A z tymnie reagowaniem na szantaże naszych pociech też tak robię. Wiem, kiedy młody mnie szantażuje. On nas teraz sprawdza - takim piskiem, rosnącym coraz bardziej. Ja zazwyczaj się wtedy smieję i on też zaczyna sie smiać. Albo też piszczę i on sie śmieje wtedy. Zawsze staram się w momentach słabości powtarzać sobie, kto tu jest szefem ![]() Cytat:
Współczuję niskiego cisnienia Pracujące dziewczyny: przyłączam się do martki, że radzicie sobie super! Nie wiem, czy ja bym teraz podołała. Pewnie jakbym musiała to bym podołała, ale cieszę się że jeszcze mam te kilka miesięcy tylko dla nas... W sumie już mnie serce boli, że będę go musiała w wieku 10 miesięcy oddać do przedszkola. U nas jest jeszcze opcja niani: kobieta ma takie domowe przedszkole, 4-5 dzieci, płaci jej gmina. Ludzie zabijają się o miejsca, ale my jako rodzina dwujęzyczna może będziemy mieli pierwszeństwo.taka opcja nie jest dla mnie az tak przykra jak oddanie malucha do przedszkola. Choć przedszkola tutaj są naprawdę super. **** Jeszcze się pochwalę, że Oskarowski pije z kubka ostatnio Dwa dni temu trząsł się jak widział mnie pijącą meko. Dalam mu soczku z wodą i załapał. Teraz po kazdym posiłku dostaje pić, fakt że połowę wylewa ale szybciutko załapuje i już coraz więcej połyka. Cieszę się zwłaszcza dlatego, że nie chciał pić nic poza cycem i pił zdecydowanie za mało. Teraz wreszcie pampersy są mokre ta jak byc powinny Alez kilometrowego posta wykonałam
|
||
|
|
|
#145 | |||
|
Zakorzenienie
|
Yoolia-śliczna Gosieńka! te oczęta
obiadki mieszaj ze swoimi-słoikowe mają swój smak i Gosia na pewno się do niego przyzwyczaiła Cytat:
mówiłam Wam,że klientka mi kiedyś powiedziała iż każde małe dziecko jest podobne do ojca,żeby był pewien,że to jego ![]() Cytat:
pewnie zależy jaki rejon,ale większość Hiszpanów nie mówi po angielsku,bo po co ![]() mają gdzieś Cytat:
u nas bardziej mniej jak więcej ![]() kiedyś nad tym ubolewałam,bo Zu była lekko rozbita,ale teraz szybko się adaptuje i jest oki niestety stałego harmonogramu nigdy nie będzie jedyna pewna rzecz to kołysanki ok.19 kąpiel ok.19/19.30 i spanie nawet jedzonko dostaje różnie,no ale staram się Szperrrku-super fotki Ci małż robi-mój też podobnie-choć w większości są niewyraźne i oprócz nas to wszystko dookoła co do fryzury to nie wiem musisz wkleić swoją fotkę ![]() za sesyjne fotki ładnie Was chcieli wykasować-dobry biznes Afiliks-zdrówka dla Kasi! Martko-jak SInlac?i zięciunio dzisiaj? Agi-ale zazdroszczę tej wody,popluskałabym sie nie powiem hipci nie widzę Misia-dobrze,że to nic groźnego.wiem co to znaczy niskie ciśnienie 3m się Celko-super sobie poradziłaś ![]() Koletynko-ja też chyba wybrałabym opcję niani,choć takie przedszkole na pewno też ma swoje dobre strony.zwłaszcza takie "wypasione" jak u Was no i opieki pewnie nie ma co do naszej porównywać. też nie reaguję na szantaże Zu-chichram się do niej albo piszczę tak jak ona na mnie zawsze reaguje rechotem,bo to ja jestem od wygłupów w domu Edytowane przez annLee Czas edycji: 2008-06-17 o 20:33 Powód: żeby Prima nie oślepła ;) |
|||
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Zu budziła się dzisiaj w nocy co 2 h
teraz leży już od godziny w naszym łóżku i śpi ![]() zdążyliśmy się wykąpać,jemy śniadanko a ta nic-dodam,że drzwi ma otwarte i kilka razy już tam byliśmy po ciuchy ![]() dobrze jej się w naszych smrodach chyba śpi ponadto chyba jest uzależniona od Sinlaca ![]() nie chciała jeść kurczaka z warzywami-robiłam podchody przez cały dzień(chyba jej nie smakuje,bo to już drugi raz) w końcu przed kąpaniem dorzuciłam jej całą porcję Sinlaca i zjadła ![]() ![]() dodam,że to był cały słoiczek obiadku i cała porcja S
|
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
A ja nie spalam cala noc
Malz wzial wolne, ja wzielam tabletke nasenna i teraz siedze i czekam az mnie "zabierze". Dodam, ze Oskar spal standardowo, czyli niezle. naprawde nie wiem o co chodzi
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
ann -czy ty chcesz, żebym oślepła?
![]() koletynko - po tabletkach nasennych całą noc nie spałaś? Może ci coś innego wydali? Zazdroszczę wam w Norwegii tego "zaplecza socjalnego"ech,woła już |
|
|
|
#149 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Jeszcze nie zdążyłam przeczytać co tu napłodziłyście Cztery dni kurowałam TŻ w domu a jego choroba oznacza siedzenie przed kompem Co oznacza iż ja zostaje od niego odcięta ![]() Jakieś grypsko go chwyciło czy coś kaszle tak, że cud iż małego w nocy nie budzi ![]() Mam nadzieje, że ani Łukaszek ani ja sie nie zarazimy ![]() I tak po cichu sie pochwalę żeby nie zapeszyć, że moje dziecko bardzo lubi jrzynowa z króliczkiem ![]() Ale za to nie chce w ciągu dnia spać - jęczy i chce żeby go na rękach nosić w kółko. TŻ chory no to ja cały czas nosiłam i mam ręce do ziemi... To chyba tyle wieści z frontu ![]() Idę poczytać
|
|
#150 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hipci nie widzę
a zdjęcia cudne Cytat:
dla Marcelka (oby już tak zostało) i gratuluję męża Cytat:
![]() Cytat:
więcej nie jestem w stanie napisać...Cytat:
dziewczyn też bym chyba wolała opiekunkę niż przedszkole Cytat:
U nas zupki z króliczkiem są be i fuj... Wogóle jakiekolwiek zupki ostatnio nie są smaczne... ----------------------- a u nas nocka nawet niezła - jedna pobudka ok. 3, a potem o 5 (ale o tej to ja już wstaję i mi nie przeszkadza, że się Kasia budzi ).Dzisiaj została z siostrą TŻ-ta. Mam nadzieję, że dadzą sobie jakoś radę. Tym bardziej, że ona ma 3 własnych dzieciaczków, a najmłodsze jest młodsze od Kasi o miesiąc. Zrobiłam wczoraj zupkę - pycha Przepis - Zupa z kulkami mięsnymi 1 kg mielonego mięsa 1 kg pieczarek 2 duże pory 3 serki topione Hochland (długie):ziołowy, pieczarkowy, śmietankowy Pieczarki pokroić, podsmażyć. Przełożyć do garnka. Por pokroić, podsmażyć i dorzucić do pieczarek. Mięsko doprawić do smaku. Formować małe kulki. Podsmażyć na patelni. Podsmażone przełożyć do pora i pieczarek. Całość zalać ok. 3 litrami gorącej wody. Doprawić do smaku wegetą, dodać listek laurowy i ziele angielskie. Gotować ok. 40 minut. Serki topione zmieszać z ciepła wodą (trzeba bardzo dobrze rozmieszać, żeby nie było grudek). Dodać do zupy, zagotować. A potem to już tylko Miłego dnia Edit: Puszinko co tam u was słychać?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

zapytaj sie fryzjera moze jakas jego inwencja bedzie dobra
kurcze moj tylko taki chudzinka? w Hiszpani dawali mu 3 mc 
wiec trzymajcie kciuki

i małża prosimy o fotki z głową
Podobno panuje jakiś wirus w powietrzu i rodzice wciąż przychodzą do lekarza z dziećmi którym ropieją bardzo oczka i je trą a po za tym nic więcej się nie dzieje. Dostaliśmy kropelki z antybiotykiem i teraz mamy się obserwować bo może się z tego rozwinąć infekcja ale nie musi. A na 15 idę ze sobą do lekarza bo podczas kursu nie przyznałam się lekarzowi wydającemu zaświadczenia że ostatnio bardzo często mam zawroty głowy i co raz silniejsze bóle głowy. Dziś właśnie mam taki dzień łeb mi pęka aż mam mdłości od tego

choć muszę przyznać, że faceci mają trochę inne podejście do całej "obsługi" dziecka
Ja się bardzo cieszę że odkąd zmieniłam przychodnię to wszystko jest na godzinę i raczej to lekarz zawsze na nas czeka niż my w kolejce