|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: problem
Dziewczyny, to co wypisuje anitka12345 to na pewno prowokacja. Nie ma na świecie ludzi aż tak pustych, niewykształconych, niezaradych życiowo,a w dodatku głupich, bez serca, olewających rodziców,wyciągających od nich każdy grosz, niewdzięcznych,że w ogóle Cię wychowali.
Anitka12345 to taka karykatura człowieka, nie wiem ,co autorka miała na myśli, bo nie wierzę,że można byc kimś takim. To taka prowokacja w stylu Dody, tylko że najżałośiejsza w świecie. Spójrzcie na ten portret: Dziewczyna bez szkoły, nie mogąca żyć bez solarium, kosmetyków i nowych ciuchów, z tych opisów wynika,iż jest naprawdę ograniczona umysłowo, uważa, że studiują tylko idioci, ba studia są właśnie dla takich ludzi' bo najlepiej zacząć "dorosłe życie" i mieć czwórkę dzieci w wieku 16 lat, kobieta nic nie robiąca, nie pracująca, opie*dalająca się za przeproszeniem całymi dniami, narzekająca na pracę za 15 euro, bo uważa,iż to za mało i w ogóle za podniesienie tyłka z przed komputera powinna dostawać pięć razy tyle, bo cóż to za wysiłek. Kobieta jest na utrzymaniu faceta, jeszcze narzeka,iż ten całymi dniami siedzi w pracy, na rodziców wypięła się tyłkiem, bo uważa,że skoro jest ich córką, powinni utrzymywać ja do końca życia, dawać jej na wszystkie zachcianki(Postać anitka12345 ma 20 lat). To chyba najśmieszniejsza karykatura człowieka , jaką kiedykolwiek znałam. Anitka12345 pokaż swe prawdziwe oblicze. Czekam z niecierpliwością na dalsze tłumaczenia Twej postaci,bo nie wierzę,że to co tutaj wypisujez mogłoby być prawdą. |
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam koleżankę, która po ślubie zamieszkała z mężem w mieszkaniu teściowej. Wkrótce teściowa wyjechała do USA. Jest tam od 8 lat, ale obecnie chce wrócić do Polski. Przez cały czas pobytu w USA przysyłała im pieniądze "na dom" i wspomagała finansowo jak mogła. Teraz koleżanka jest obrażona, że teściowa wraca, bo to im zniszczy nastrój w domu, poza tym jej zdaniem teściowa mogłaby sobie kupić jakąś kawalerkę a nie wpraszać się do jej domu (tak uważa koleżanka, że to jest JEJ mieszkanie). Teściowie chcieli podarować im działkę na domek - ale koleżance też nie pasuje, bo działka jest "na zadupiu" a budowa domku kosztuje... I tak źle, i tak nie dobrze. Przez 8 lat nie zrobili nic w kierunku posiadania własnego mieszkania a teraz jeszcze mają pretensje... w zasadzie to ona ma pretensje, bo jej mąż w tej sprawie nie zabiera głosu. Fakt, wyremontowali mieszkanie teściowej, ale w końcu mieszkali tam 8 lat za darmo i z dofinansowaniem od mamusi...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2008-11-25 o 13:20 |
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam i czytam i ręce mi opadają. Tej dziewczynie nic się nie chce.
Ja wyprowadziłam się z domu rodziców w wieku 19 lat. Zdałam maturę ze średnią 4,6, znalazłam od razu pracę, poszłam na studia. Teraz mam lat 25, kilkutelnie doświadczenie zawodowe, mieszkanie, męża, samochód i jestem w trakcie studiów podyplomowych. I na to wszystko zarobiłam sama - nie wzięłam ani grosza od rodziców od 6 lat. Pomyśl nad sobą. I nad własnym życiem. Do roboty dziewczyno. |
|
|
|
|
#124 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
hejh nie jestem sama na tym świecie jest tutaj sporo takich osób wiem bo pisałam już z takimi,ale nie oceniaj i nie przektręcaj połowy rzeczy które ja pisze,po pierwsze nie jestem głupia może ty właśnie taka jesteś,od rodziców chciałabym tylko żeby nie wymagali tego żebym dawąła im cała swoja pensje w wypłaty i to tylko tyle ... ja mam swoje potrzeby,ty tam może nie wkładasz pieniędzy w swój wygląd bo to dla Ciebie mało wazne ale jaki widzisz ja jestem supełnie inna ...aaricia8 tak a gdzie się wyprowadziłaś?wnajełaś pokój?ja kiedyś tez miałam taki zamiar ale przeraziłam się cenami,wynajecie kawalerki u mnie w mieście to koszt 800 zł,wiec?ja od rodziców też nie wziełam ani grosza,przecierz pracowała,oni odemnie chcieli bagatelną sume ...chce pracować ! pisze to poraz setny klarissa tak apropo to mieszkanie teściowej to z jakiej racji ta dziewczyna się wtrąca,przecierz teściowa powinna z nim zamieszkać ...i co syn na to wogóle nie reaguje? Edytowane przez anitka12345 Czas edycji: 2008-11-25 o 13:27 |
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#126 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz w ogóle jakieś marzenia, cele, ambicje, czy wystarczy Ci kasa na zachcianki?
|
|
|
|
#128 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Podróżniczka
|
Ambina jesteś....nie ma co.
|
|
|
|
|
#130 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
FAcet tez "niekoniecznie" musi pracowac. W ogole nikt nie musi pracować. Ale ja nie chce z mojej pensji utrzymywac bandy pasożytów i nierobów z roszczeniowa postawa. Cytat:
Cytat:
I to, mam wrazenie, czesto sa tacy wlasnie mezczyzni, zgodnie z polskim modelem wychowania, wychowani na książęta przez swoje mamusie.
|
|||
|
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Przeraziłam się jak przeczytałam ten wątek i wszystko mi opadło... Nie wiem jak można tak żyć.. Nie ździwie się jak Twój chłopak będzie miał dośc utrzymywania Cię i wrócisz do rodziców i bedziesz ich prosic na kolanach żeby móc im płacic 500 zł żeby tylko Cię przygarnęli... Bo mieszkając z nimi nie stać Cie na solarium?
|
|
#132 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wiesz ale nie kazdy ma głowe do nauki?jedni wola siedziec ciagle nad książkami,nie mieć dzieci,badz mieć je bardzo pózno,robić kariere,a drudzy wolą szybciej założyć rodzine,nie kazdy przecierz ma głowe żeby zrobić wyższe wykształcenie ja moge się do tego przyznać że byłabym za bardzo leniwa,a druga sprawa to taka że nie mam gowy do nauki,że bardzo cięzko mi wszystko wchodzi do łba ;]wsród studentów są też pewnie tacy którzy się opiepszają i kabinuja jak tutaj sdać następny rok imprezowicze którzy maja na wszystko m ało czasu,i sa też tacy którzy chcą coś wynieść z tych studiów co nie? mam do was takie pytanie czy byłbyście zdolne utrzymymyać swojego faceta? Edytowane przez anitka12345 Czas edycji: 2008-11-25 o 15:20 |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Jak juz napisalam wczesniej - to Twoje zycie, i Twoje decyzje. |
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
ja chce skończyć studia i też założyć rodzine ale myślimy z Tż tem o przyszłości poważnie.... Najpierw wykształcenie, później trzeba sie dorobić czegoś jak nam się to uda to dziecko... żeby nie zaczynać od zera tylko mieć jakies podstawy do założenia rodziny. Trzeba mieć coś na start i można myśleć o maleństwie
Ale z Twoim tokiem myślenia czarno widze Twoją przyszłość jeśli czegoś nie zmienisz... Urodzić dziecko "potrafi każda kobieta" tylko co dalej...?
|
|
#135 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Co do pytania to zależy... tak jak poprzedniczka napisała jakby był leniem i by nie pracował bo woli pooglądać w domu TV to nie... jeśli nagle by stracił prace i był by w potrzebie finansowej [oczywiście rozglądając sie za nową pracą] to oczywiście, ze tak w miare moich możliwości starałabym sie mu pomóc jak najbardziej. Miałby ode mnie wsparcie finansowe i psychiczne co też jest ważne.
|
|
#137 |
|
BAN stały
|
ja jak już to dziecko dopiero w wieku 30 lat chodz nie wiem sama czy będe je chciała mieć,pisałam na jakimś watku że raczej nigdy nie będe chciała mieć dzieci,no ale może kiedyś we mnie się istynkt macierzyński obudzi
wiem że to troszke pózno i byłabym starą mamusią,ale jak już to tak jak piszesz aallusiaa to wiadomo utrzymanie dziecko sporo kosztuje,mój TZ nie chce ciągle pracować zagranica,pracuje już tutaj 2 lata,tylko nie wiem jak byśmy sobie razem poradzili w Polsce,tymbardziej że jego rodzice mu tutaj pomagają,ma od nich wsparcie,a oni mieszkają nie daleko nas,wyprowadzili się tutaj już raczej na stałe,a w Polsce trzeba od czegoś zacząć ja szkołe,on tez szkołe musiaby zacząć,znaleść prace nie było by tak łatwo ... moniczorek tak patrze na Twój opis Prawdziwa kobieta powinna umieć 70 rzeczy : 69 i gotować czy ty jestes tego zdania że kobieta powinna być wykszałcona,powinna pracować,gotować,sprzatać ,zajmowac się dziećmi,a jak mąż przyjdzie z pracy to wszystko ma byc zapiete na ostatni guzik?a czy nie powinno byc tak że facet tez powinien miec te umiejętności i pomagać kobiecie w wielu rzeczach? Edytowane przez anitka12345 Czas edycji: 2008-11-25 o 15:54 |
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt, nie wszyscy muszą skończyć studia. Szczerze mówiąc sama uważam, że obecnie w Polsce zbyt wiele osób posiada tytuł magistra. Nie oznacza to jednak, że jak się "nie ma głowy do czegoś" trzeba zostać pasożytem żerującym na swoim partnerze. Jest całe mnóstwo rzeczy, które można robić dobrze i zarobić na tym niezłe pieniądze. Trzeba jednak wyzbyć się postawy roszczeniowej, a widzę, że w Twoim wypadku jest to raczej niewykonalne.
|
|
#139 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez anitka12345 Czas edycji: 2008-11-25 o 15:59 |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, obawiam się, że ten wątek zmierza w bardzo złym kierunki i tylko czekać, aż przyjdzie Mod i nam go zamknie ...
Czy utrzymywałabym faceta? Hm... jeśli to byłby wypadek losowy, stracił pracę, nie może jej podjąć ze względu na chorobę etc etc, zalezy od sytuacji to TAK. Ale gdyby siedział w domu, z pilotem przed TV i nie robił NIC w kierunku zmiany swojej sytuacji to NIE. Anitka, Tobie radze naprawdę skończyć tę szkołę (to techbikum, tak?) bedziesz miała papierek, jakiś zawód a wtedy naprawdę bedzie łatwiej zdobyć pracę. A teraz masz już tę pracę (pomoc przy sprzątaniu) więc skoro TŻ Cię utrzymuje to odkładaj te pieniądze. Potem zaczniesz szkołę, chcesz internetowo, ok. bedziesz mogła w miedzyczasie pracowac. Odkładaj pieniądze, zeby miec cos swojego, żeby mieć na lekarza, na bilet... na tzw. "czarną godzinę".
|
|
|
#141 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zacznę od tego, że na początku żal mi autorki wątku było: ot, jakaś biedna sierotka Marysia zagubiona...
![]() Ale w miarę czytania tego wątku zaczęłam podzielać zdanie Dziewczyn. Anitka, heloooooł, obudź się wreszcie ![]() Zastanów się, co chcesz zrobić ze swoim życiem, bo czas ucieka i za chwilę okaże się, że na cokolwiek już jest za późno. A tak przy okazji: te wszystko co tutaj piszesz to prawda? bo jakoś trudno mi uwierzyć... właściwie jedyne w co tutaj wierzę to, że siedzisz w Holandii i... bajki wymyślasz z nudów ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Wszyscy maja bogatych rodzicow ktorzy ich ustawiaja, tylko nie ona, uczyc sie jej nie chce, bo i tak trafi do pracy fizycznej, ale pracy fizycznej nie chce, tylko jakas leciutka.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
[quote=anitka12345;9855227]hejh nie jestem sama na tym świecie
jest tutaj sporo takich osób wiem bo pisałam już z takimi,ale nie oceniaj i nie przektręcaj połowy rzeczy które ja pisze,po pierwsze nie jestem głupia może ty właśnie taka jesteś,Skoro nie jesteś głupia dlaczego rzuciłaś technikum?Rozumiem,może nie masz zmysłu matematycznego. Wykształcenia nabrałaś o wiele, wiele za mało-ciągle robisz błędy w swych wypowiedziach, nie jeden, ale po kilkanaście czy kilkadziesiąt. Zaniedbałaś swoje zdrowie-to Twoim zdaniem jest ważniejsze? Solarium i ubrania ponad wszystko-jest u nas w Polsce już taka Jola Rutowicz Człowiek mądry nie rzuca szkoły od tak o. od rodziców chciałabym tylko żeby nie wymagali tego żebym dawąła im cała swoja pensje w wypłaty i to tylko tyle ... RODZICE NIE WYMAGAJĄ OD CIEBIE CAŁEJ PENSJI A JEDYNIE 400ZŁ PRZY ZAROBKU 800ZŁ. Moim zdaniem to jest śmieszna suma, przy tych pieniądzach. ja mam swoje potrzeby,ty tam może nie wkładasz pieniędzy w swój wygląd bo to dla Ciebie mało wazne ale jaki widzisz ja jestem supełnie inna ... Moja Droga, ja też mam swoje potrzeby. Dbam i siebie, jak najbardziej, wygląd jest dla mnie naprawdę ważny, jednak na swoje wydatki zarabiam SAMA. Owszem dostaę 10 czy 20 zł od mamy w tygodniu, ale kosmetyki , ubrania, telefon opłacam sobie SAMA. W dodatku chodzę do liceum i przygotowuję się do matury. Nie wybrzydzam w pracy,chociaż w moim mieście jako kelnerka czy osoba pracująca a kasie zarabia się 4-5zł na godzinę. W wakacje pracowałam przy budowie za 7zł na godzinę, co oczywiście było wykorzystywaniem, ale ludzie, dwa tygodnie temu skończyłam 18 lat, to chyba najwyższy czas by być samodzielnym, aaricia8 tak a gdzie się wyprowadziłaś?wnajełaś pokój?ja kiedyś tez miałam taki zamiar ale przeraziłam się cenami,wynajecie kawalerki u mnie w mieście to koszt 800 zł,wiec?ja od rodziców też nie wziełam ani grosza,przecierz pracowała,oni odemnie chcieli bagatelną sume ...chce pracować ! pisze to poraz setny Napiszę tylko - hahahaha Wynajmij sobie mieszkanie z tym , zamieszkanie ze współlokatorem jest czymś normalnym. Jakoś studenci sobie radzą, czasem mieszkają w takiej kawalerce trzy osoby. O właśnie , przykład moja sąsiadka- za pokój wraz z dwoma koleżankami płaci 1200zł.
Edytowane przez blue_cat Czas edycji: 2008-11-25 o 16:45 |
|
|
|
|
#145 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Przecież teraz do większośc prac tej kawałek plastiku jest niezbędny... Weź się ogarnij, bo źle się to wszystko skończy. |
|
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
dołączam się do tego
Patrzcie,jeden prolbem a już ile wypowiedzi i zszokowań,przeciez to jest chore ,odnosze wrażenie,że to co tu piszemy wogole na nią nie działa.Potrzebna praca? szukaj.Gdybyś się postarała,na pewno byś znalazła,nawet za 800zł,lepsze to niż nic.Weź się w garść,bo ja mając 14 lat,wiem,żeby coś osiagnąc trzeba w to włożyć choć odrobine wysiłku i poświęcenia.
Edytowane przez madziosz Czas edycji: 2008-11-25 o 17:49 |
|
|
|
|
#147 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie wiem co chciałaś osiągnąć dając przykład kobiety z dziećmi? Przepraszam masz jakieś do opieki, bo wydawało mi się, że jedyne Twoje zajęcie to siedzenie na garnuszku TŻ i narzekanie jakaś Ty biedna i jak innym jest dobrze. Cytat:
Poza tym nikt nie karze Ci iść na studia, ale nie jest Ci wstyd, że nawet "nowej" matury nie masz? Cytat:
Cytat:
Cytat:
A w ogóle to wybacz, ale jak czytam co piszesz to normalnie nie mogę się nadziwić, że ktoś taki jak Ty chodzi po świecie - czyżby druga Jola Rutowicz? Może powinnaś do jakiegoś Reality Show się zapisać, nie ma tam czegoś w Holandii? |
|||||
|
|
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
[q
A w ogóle to wybacz, ale jak czytam co piszesz to normalnie nie mogę się nadziwić, że ktoś taki jak Ty chodzi po świecie - czyżby druga Jola Rutowicz? Może powinnaś do jakiegoś Reality Show się zapisać, nie ma tam czegoś w Holandii?[/quote] Hihihi, a więc się zgadzamy |
|
|
|
|
#149 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no widzisz na to trzeba mieć pieniadze a ja ich w Polsce nie miałam nie stać mnie na to było ! jestem zagranicą !a nie w Polsce |
|
|
|
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Nieprawda, pracowałaś przez 8 miesięcy zarabiając 800zł, mogłaś w każdym miesiącu odłożyć po 100zł, a jeśli nie, to w dzisiejszych czasach instruktorzy dzielą opłatę za kurs za trzy części.
A nauka w technikum jest bezpłatna;] |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

jest tutaj sporo takich osób wiem bo pisałam już z takimi,ale nie oceniaj i nie przektręcaj połowy rzeczy które ja pisze,po pierwsze nie jestem głupia może ty właśnie taka jesteś,od rodziców chciałabym tylko żeby nie wymagali tego żebym dawąła im cała swoja pensje w wypłaty i to tylko tyle ... ja mam swoje potrzeby,ty tam może nie wkładasz pieniędzy w swój wygląd bo to dla Ciebie mało wazne ale jaki widzisz ja jestem supełnie inna ...

wychowani na książęta przez swoje mamusie.

Ale z Twoim tokiem myślenia czarno widze Twoją przyszłość jeśli czegoś nie zmienisz... Urodzić dziecko "potrafi każda kobieta" tylko co dalej...?

,odnosze wrażenie,że to co tu piszemy wogole na nią nie działa.
]