Stosunek przerywany- jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-10, 15:37   #121
madlen19882
Przyczajenie

GG do madlen19882
Dot.: Stosunek przerywany- jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże?

Heja
My z moim TŻ dosyć często zdarza nam się współżyć bez zabezpieczenia. I jest stosunek przerywany. Jak do tej pory <ok 5lat> nie zaszłam w ciąże. I czasami nawet się zastanawiam czy ze mną jest wszystko ok. Czy mamy tyle szczęścia że trafiamy tylko w te dni nie płodne dodam że ja z reguły nie licze bo nie było mi to nigdy potrzebne...
madlen19882 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 18:15   #122
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gusia2120 Pokaż wiadomość
My przerywany stosowaliśmy przez 9 lat bez wpadki (liczyliśmy się z nią oczywiście, ja nigdy nie miałam w ustach tabletki antykoncepcyjnej a prezerwatywę użyliśmy może z 5 razy w całym naszym pożyciu), a jak się kochaliśmy pierwszy raz na maxa, bo chcieliśmy mieć dziecko, to zaszłam w ciążę od razu
Widać u każdej z nas to różnie bywa, trzeba się liczyć z zajściem w ciążę!
U mnie było podobnie, stosowaliśmy stosunek przerywany przez okolo 3 lata i nie wpadlismy, a jak zaczelismy starac sie o dzidziusia to udalo sie za pierwszym razem ale bałabym sie polecac ta metode osobaom, które dzieci miec jeszcze nie chca ;-)

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Daisy_80 Pokaż wiadomość
Mam podobne wątpliwości... W zasadzie nie staramy się jeszcze o dziecko, ale stosujemy tą metodę od jakiś 2 lat... I w ciąży nie jestem.
Pigułki brałam tylko rok, i wcale nie chce mi się do nich wracać, mąż nie lubi prezerwatyw, prowadziłam przez jakiś 3 miesiące kalendarzyk, ale mój zapał osłabł co do kontrolowania pomiarów temperatury.
Nawet nie przeszkadza mi to, czy kochamy się w dni płodne czy niepłodne... Oboje z mężem jesteśmy świadomi tego co może się wydarzyć. Zastanawia mnie ciągle jedno. Skoro tak wiele osób pisze, że przy stosunku przerywanym zachodzi w ciążę, czy nie będę miała problemów z późniejszym zajściem w ciąże...
Nie martw sie na zapas! Tak jak napisalam wyzej my tez stosowalismy ta metode i nie wpadlismy... a z paczeciem nie bylo problemu jak juz tego chcielismy Ja tez kiedys bralam tabletki i napewno nigdy do nich nie wroce.. dopiero po odstawieniu uswiadomilam sobie jak sie trulam.. Glowa do gory ;-) jak bedzie tak daleko to napewno sie uda..

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Daisy_80 Pokaż wiadomość
Mam podobne wątpliwości... W zasadzie nie staramy się jeszcze o dziecko, ale stosujemy tą metodę od jakiś 2 lat... I w ciąży nie jestem.
Pigułki brałam tylko rok, i wcale nie chce mi się do nich wracać, mąż nie lubi prezerwatyw, prowadziłam przez jakiś 3 miesiące kalendarzyk, ale mój zapał osłabł co do kontrolowania pomiarów temperatury.
Nawet nie przeszkadza mi to, czy kochamy się w dni płodne czy niepłodne... Oboje z mężem jesteśmy świadomi tego co może się wydarzyć. Zastanawia mnie ciągle jedno. Skoro tak wiele osób pisze, że przy stosunku przerywanym zachodzi w ciążę, czy nie będę miała problemów z późniejszym zajściem w ciąże...
Nie martw sie na zapas! Tak jak napisalam wyzej my tez stosowalismy ta metode i nie wpadlismy... a z paczeciem nie bylo problemu jak juz tego chcielismy Ja tez kiedys bralam tabletki i napewno nigdy do nich nie wroce.. dopiero po odstawieniu uswiadomilam sobie jak sie trulam.. Glowa do gory ;-) jak bedzie tak daleko to napewno sie uda..

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_aa Pokaż wiadomość
kto stosuje te super skuteczna metode i jeszcze nie wpadl niecth sie lepiej przebada na bezplodnosc .... idiotyzm polegac na tym ja nie wiem skad sie biora tak niedoedukowaniu ludzie
ciekawe jaka metode TY stosujesz? ;-)
Stary 2010-05-12, 07:45   #123
Jola00
Zadomowienie

Przez stosunek przerywany spłodziliśmy z mężem drugiego syna
Ja zdecydowanie nie polecam tej metody jako antykoncepcji

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 18:33   #124
sssunshineee
Przyczajenie

Talking Dot.: Stosunek przerywany- jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże?

Mam takie samo pytanie... przypadkiem natknęłam się na ten wątek... i szczerze mówiąc jestem troszkę przestraszona, mianowicie z moim narzeczonym kochamy się albo bez zabezpieczenia albo z użyciem prezerwatywy...
Szczerze mówiąc jestem troszkę zielona w tych sprawach Bo to pierwszy chłopak, z którym się kochałam...
Więc gdy się kochamy to albo wyciąga albo prezerwatywa... z tym, że lepiej mi jest bez... Narzeczony nie chce bym stosowała jakieś hormony... zastanawiałam się nad spiralą ale nie wiem czy są odpowiednie dla nieródek.. pomóżcie...
sssunshineee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 21:08   #125
Yo-asia
Zakorzenienie

GG do Yo-asia

Hmmm tak czytam i czytam..
Stosunek przerywany stosuje z mezem od prawie 9 lat. Wcale nie twierdze ze jest to godna polecenia metoda antykoncepcyjna. Wiem tylko, ze stosowana w dni nieplodne, sprawdza sie przez szereg lat u moich rodzicow
Tym czasem coraz czesciej nurtuje nas temat nieplodnosci..
Najprosciej byloby zaczac starac sie o dziecko..
Stary 2010-10-03, 17:58   #126
adus90pl
Przyczajenie

Czesc.

Kochałem sie z dziewczyną w nocy z 8 na 9 dzien jej okresu. (mialem zabezpieczenie, ale zdjolem prezerwatywe i doszedlem bez niej ale nie bylo w srodku wytrysku) Była to niedziela.

Minoł tydzie (pluis/minus) mowila ze miala wlasnie pod koniec tygodnia mokre dni pt/sobota/niedziela jakos tak byl to 14-17 dzien okresu.

Pozniej kochałem sie z nią w 19 dzien okresu bez zabezpieczenia ale nie bylo wytrysku w srodku. (Sluz byl poowulacyjny lepki nie ciagnacy sie i metny)

Mam podstawy do martwienia sie? dzisiaj jest 30 dzien okresu i jeszce nie dostala krwawienia. Ale jest obolała (jajniki ją bolą i cos tam jeszcze)

Powiedzcie mi czy od czasu owulacji do nastepnego krawawienia jest zawsze 14 dni? Czy ta faza lutealna zawsze trwa 14 dni?? Czy moze to byc zmienne?
adus90pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 09:49   #127
kokoszka81
Przyczajenie

Ja przez 1,5 roku stosowałam tę metodę (dosyć często) z moim partnerem aż pewnego dnia... stało się, wpadliśmy pomimo, że oboje byliśmy przekonani, że jak do tej pory nic, to znaczy, że metoda dobra... a tu psikus W szoku byliśmy a facet aż się za głowę złapał i powiedział: "Jak to możliwe...?" A jednak. Kochani, nie polecam tej metody jako zabezpieczenia. Pozdrawiam cieplutko
kokoszka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-30, 09:32   #128
agunia6
Przyczajenie

hej,ja wraz z partnerem stosujemy metode przerywana,nawet w plodne dni i nic,ostatnio zaczelam zastanawiac sie nad tym czy moze moj partner jest bezplodny,ze mna raczej jest wszystko ok mam synka z popszedniego zwiazku. niewiem co o tym myslec ;-(
agunia6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-31, 07:00   #129
kokoszka81
Przyczajenie

Agunia6 nie martw się, pewnie mieliście do tej pory przysłowiowego fuksa Jeśli nie planujecie jeszcze dzidzi, to zabezpieczajcie się, bo uwierz, przypadków zajścia w ciążę podczas stosunku przerywanego znam wiele ja, tak jak wspominałam wcześniej, przez 1,5 roku stosowałam tą "metodę" nawet w dni płodne i po prostu się udawało... do czasu a tak w ogóle to miałam mieć problem z zajściem w ciążę, bo zespół policystycznych jajników, tyłozgięcie macicy... bla bla i nagle... życie płata figle, wierz mi ))
kokoszka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-31, 08:01   #130
kasha64
Raczkowanie

poprzez stosunek przerywany można zajść w ciążę. To jest takie "zabezpieczenie", które albo się uda albo się nie uda.
kasha64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-12, 12:11   #131
JegoDziewczyna
Przyczajenie

Dot.:jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże?

Kochałam się z moim chłopakiem 7 grudnia. Dni płodne skończyły się 3 grudnia. Miesiaczke mialam dostac 8 grudnia. Podczas stosunku w szczytowym momencie prezerwatywa pekla i od razu skonczylismy sie kochac. jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze? Okresu nadal nie ma
JegoDziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-20, 16:48   #132
agunia6
Przyczajenie

czesc. pisze odnosnie wiadomosci od dama caro. Tak wiec ja stosowalam ta metode i nic. najlepiej oblicz sobie dni plodne od pierwszego dnia okresu liczysz 14 dni i potem masz 7 dni plodnych. a jak wyszedl test?
agunia6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-03, 17:50   #133
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Podbije temat

Też z mężem stosujemy stosunek przerywany... a dokładnie przerwany bo nie powtarzamy go przez conajmniej 24 godziny

Zawsze jednak czekamy do końca... mój mąż wychodzi i w ciągu kilku sekund dochodzi...
myślicie, że jest duże prawdopodobieństwo, że moge zajść w ciażę zwłaszcza jak robimy takie "ćwiczenia" w dni płodne?
nie ukrywam, że liczymy na wpadkę
Stary 2011-06-11, 07:42   #134
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Podbije temat

Też z mężem stosujemy stosunek przerywany... a dokładnie przerwany bo nie powtarzamy go przez conajmniej 24 godziny

Zawsze jednak czekamy do końca... mój mąż wychodzi i w ciągu kilku sekund dochodzi...
myślicie, że jest duże prawdopodobieństwo, że moge zajść w ciażę zwłaszcza jak robimy takie "ćwiczenia" w dni płodne?
nie ukrywam, że liczymy na wpadkę
jak liczycie na "wpadkie" to w czym problem?

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
U mnie było podobnie, stosowaliśmy stosunek przerywany przez okolo 3 lata i nie wpadlismy, a jak zaczelismy starac sie o dzidziusia to udalo sie za pierwszym razem ale bałabym sie polecac ta metode osobaom, które dzieci miec jeszcze nie chca ;-)

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

ciekawe jaka metode TY stosujesz? ;-)
a ja przez tą metodę mam córeczkie. więc ta metodaa nie jest 100% skuteczna.
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-12, 10:40   #135
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez kasha64 Pokaż wiadomość
poprzez stosunek przerywany można zajść w ciążę. To jest takie "zabezpieczenie", które albo się uda albo się nie uda.
O właśnie tak zwana metoda na dwa uda

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-13, 12:20   #136
ariana77
Raczkowanie

aa

Edytowane przez ariana77
Czas edycji: 2012-01-26 o 11:10
ariana77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 18:45   #137
marhiee
Przyczajenie

Ja dzięki tej "metodzie" jestem właśnie w 10 tygodniu ciaży..

Stosunek przerywany "polecam" tylko dla par dojrzałych, które w razie ewentualnej ciąży nie zrobią z tego ogromnej tragedii..
My np jakoś nie moglismy się świadomie zdecydować za dziecko.. Tzn.. powiem szczerze, ze chodzilo o mnie.. Jakos nie czulam sie do konca gotowa aby swiadomie powiedziec- tak, chce starac sie o dziecko, to ten czas.
Nie chcialam jednak stosowac tabletek, pozostawilam to zatem.. losowi..
Uznalam, ze co ma byc, to bedzie.. I jest.. 10 tydzien ciazy
Maz sie zarzeka ze wcale sie o to nie staral, ze wrecz staral sie "wychodzic" wczesniej.. Wiec zadna to metoda w dluzszej perspektywie
marhiee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-25, 13:25   #138
Sheleila
Przyczajenie

GG do Sheleila

Ja z kolei mam inną sytuację - stosowaliśmy przed ślubem - nie było wpadki, potem od razu jeden strzał po ślubie. Kolejny trafiony dwa lata później. I teraz mam zagwozdkę. Mam szczęście nie wpadać, bo płodna widać jestem. A wpaść chcę - chciałabym mieć trójkę. Nie mówię że już w tej chwili... ale w ogóle. A mąż niestety ma zamiar po swojemu nas zabezpieczać. W naszym przypadku wchodzi w grę jeszcze tylko kalendarzyk, czy npr - ale wtedy w płodne niet, a to o tyle bez sensu, że mąż wtedy zastosuje przerywany. Na jedno wychodzi.
Wniosek - pocieszam się czytając ten wątek, że jednak wpadki z tego są. Aha - mąż chce mieć też kolejne, ale wyłącznie jeśli się trafi samo. Bez starań...
Sheleila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 21:17   #139
kumkura
Rozeznanie

Jestem w 12 tygodniu ciąży Takie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę podczas stosunku przerywanegoPozd rawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-06, 21:37   #140
mysia93
Przyczajenie

My stosowaliśmy stosunek przerywany ponad rok potem były tabletki,potem przerwa na dziecko teraz synek ma rok i 4 msc od porodu cały czas tylko przerywany,prezerwatywy nam nie odpowiadają, do tej pory karmiłam i tabletek brać nie chciałam przy karmieniu.Teraz już mogłabym ale na drugie dziecko jakoś nie możemy się na razie świadomie zdecydować wiec będziemy nadal stosować przerywany ,odpowiada nam ,jeżeli pojawi się drugi babelek to nie będzie tragedii,chociaż boje się kolejnego porodu.
mysia93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-18, 02:54   #141
viorica23
Raczkowanie

Wypowiadałam się w temacie 2 strony wcześniej 3 lata temu. Mogę tylko powiedzieć, że metodę stosuję nadal i w ciążę jakoś nie zaszłam. Ogólnie w życiu stosuję ją z 3 partnerem - z każdym po kilka lat. A płodna jestem - mam córeczkę. Więc to raczej kwestia umiejętnego stosowania tej metody i na pewno nie dla nastolatków. Przy każdym zabezpieczeniu trzeba się liczyć z tym, że ciąża może się zdarzyć więc co za różnica? Łącznie metodę stosuję 8 lat z 3 partnerami / z obecnym i ostatnim już 3 lata więc mogę polecić

A komuś kto tam pisał, że przerywany stosunek jest taki męczący i straszny to chyba z choinki się urwał. Od zawsze stosujemy taką metodę, cieszymy się seksem i nawet nie wyobrażam sobie za bardzo kochać się w inny sposób - jedynie przy staraniach o dziecko. Drogi Panie, jaką metodę polecasz w takim razie? Tabletki ? Nigdy! Spiralę? Spróbuj sobie coś w tyłek włożyć i z tym żyć Prezerwatywy? Mam uczulenie. Jeszcze coś? Bo ja nie znam. Więc to jedyna forma która jak widać świetnie się sprawdza.

68-67-66-65- -64-63-62-61-60- -59-58-57

Nowe życie....
Szczęśliwa
viorica23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-25, 12:34   #142
evak1988
Zadomowienie

GG do evak1988

Cytat:
Napisane przez kokoszka81 Pokaż wiadomość
Ja przez 1,5 roku stosowałam tę metodę (dosyć często) z moim partnerem aż pewnego dnia... stało się, wpadliśmy pomimo, że oboje byliśmy przekonani, że jak do tej pory nic, to znaczy, że metoda dobra... a tu psikus W szoku byliśmy a facet aż się za głowę złapał i powiedział: "Jak to możliwe...?" A jednak. Kochani, nie polecam tej metody jako zabezpieczenia. Pozdrawiam cieplutko

Dokładnie
To jest chyba jedna z najgłupszych metod jakie są wtedy gdy nie chcemy miec dzieci.
Mój facet także złapał się za głowę i cały tydzień powtarzał że jak to możliwe i że on nie zrobił tego ani razu we mnie. I tak teraz za 4,5 mies urodzi się dziewczynka i ma już nawet pełno włosów na główce

Edytowane przez evak1988
Czas edycji: 2012-07-26 o 20:55
evak1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-30, 13:55   #143
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Ja stosowałam tę metodę wiele lat i nic się nie stało,a jak zaczęliśmy się starać to udało się po roku,ale bez żadnego wspomagania i z jednym tylko jajnikiem
Niemniej jednak nastolatkom, osobom niepewnym przyszłości związku tego nie polecam-zbyt duże ryzyko.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-15, 16:11   #144
madz4927
Przyczajenie

witam!

wczoraj ze swoim chłopakiem odbyłam stosunek. był on bez zabezpieczenia w 14 dniu cyklu. trwał około minuty, a członek został umieszczony w pochwie zaraz na początku zbliżenia. dodam, że mój chłopak nie doszedł we mnie. moje cykle są regularne, okolo 27/28 dni.

mój problem polega na tym - czy istnieje możliwość zajścia w ciążę poprzez takie zbliżenie (jedna minuta, zaraz na początku zbliżenia, 14 dzień cyklu, bez wytrysku)? czy preejakulat wydobywa się z członka już od początku współżycia, czy tylko im bliżej wytrysku i jak wysokie jest prawdopodobieństwo, że powoduje ciążę? co powinnam zrobić w tej sytuacji?
madz4927 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 18:20   #145
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Zawsze jest możliwość. Preejakulat nie zaczyna wydobywać się przecież po konretnym czasie - jeśli partner długo jest podniecony, to siłą rzeczy na penisie pre się znajduje.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 17:55   #146
madz4927
Przyczajenie

dodam, że wcześniej uprawialiśmy chwilkę miłość francuską, a mój partner przed igraszkami brał prysznic.
madz4927 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-26, 21:22   #147
evak1988
Zadomowienie

GG do evak1988

Ja w tą metodę już nigdy nie uwierzę.
Brałam tabletki i było ok, odstawiłam, mój partner ani razu nie zrobił tego we mnie.
Zaszłam zaraz w ciążę

Edytowane przez evak1988
Czas edycji: 2012-10-18 o 23:40
evak1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-26, 22:50   #148
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evak1988 Pokaż wiadomość
Ja w tą metodę już nigdy nie uwierzę.
Brałam tabletki i było ok, odstawiłam, mój partner ani razu nie zrobił tego we mnie ale itak po 1,5 mies zaszłam w ciążę

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 10:40   #149
natalor
Raczkowanie

Prawdopodobieństwo zajścia nie tak duże jak przy normalnym stosunku ale też nie niemożliwe
natalor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 13:26   #150
evak1988
Zadomowienie

GG do evak1988

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość

Tak brałam tabletki prędzej przez jakiś czas poźniej przestałam. Z moim partnerem nie chcielismy jeszcze dzieci i uważaliśmy. Przez 1,5 mies ani razu nie zrobił tego we mnie i po 1,5 mies dowiedziałam się ze jestem w ciąży Z początku był szok i on nie umiał w to uwierzyc ale teraz bardzo się cieszę, za 2 mies będzie dziewczynka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości