Zakaz posiadania więcej niż jednego konta na Wizażu - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy możliwość posiadania kilku kont powinna być zabroniona?
Tak 87 35,80%
Nie 127 52,26%
Wszystko mi jedno 29 11,93%
Głosujący: 243. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-29, 16:29   #121
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Żeby było bezpieczniej.

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
jest fizycznie niemozliwe powstrzymanie kogokolwiek od zalozenia drugiego konta. Mozesz sobie isc do kafejki, zalozyc drugie konto i z niego pisac co chcesz - i nie ma fizycznej mozliwosci wychwycenia tego.
No może i fizycznie niemożliwe, ale klona można by od razu blokować.
A jak się komuś chce do kafejki biegać, żeby potrolować, to na zdrowie niech sobie biega
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 16:39   #122
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
A jak się komuś chce do kafejki biegać, żeby potrolować, to na zdrowie niech sobie biega
Ale gdyby to po IP sprawdzac to nawet nie trzeba biegac, daj mi wykonac jeden telefon bo nie mam instrukcji krok po kroku, zaloze konto, na ktorym napisze cos glupiego, IP wskaze Kenie, Kambodże czy inny kraj. Zrobie to na innej przegladarce. Pozniej program wylacze, na drugiej przegladarce, po wyczyszczeniu recznym wszelkich ciastek napisze posta jako Szpieg w watku mojego teoretycznego klona o prostej tresci "Prowokacja". Ot, wszystko. Zwlaszcza ze bylo pisane po czym system rozpoznaje klony Czy ktorys z moderatorow sie zorientuje, polaczy sie te dwa konta? Z tego co bylo pisane o systemie wykrywajacym klony, z tego co da sie obejsc, jest to naprawde nie do zrobienia przez jakikolwiek system. Chyba ze zlosliwiec zatrudnilby Robocopa do tego, bo mamy i czynnik ludzki i SI.
Uwierz mi, ze dla chcacego nic trudnego, naprawde. Nie trzeba biegac do kafejki zeby potrollowac gdziekolwiek.
Troche sprytu, google i ju.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2009-01-29 o 16:44
SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 16:44   #123
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Ale gdyby to po IP sprawdzac to nawet nie trzeba biegac, daj mi wykonac jeden telefon bo nie mam instrukcji krok po kroku, zaloze konto, na ktorym napisze cos glupiego, IP wskaze Kenie, Kambodże czy inny kraj. Zrobie to na innej przegladarce. Pozniej program wylacze, na drugiej przegladarce, po wyczyszczeniu recznym wszelkich ciastek napisze posta jako Szpieg w watku mojego teoretycznego klona o prostej tresci "Prowokacja". Ot, wszystko. Zwlaszcza ze bylo pisane po czym system rozpoznaje klony Czy ktorys z moderatorow sie zorientuje, polaczy sie te dwa konta? Z tego co bylo pisane o systemie wykrywajacym klony, z tego co da sie obejsc, jest to naprawde nie do zrobienia przez jakikolwiek system. Chyba ze zlosliwiec zatrudnilby Robocopa do tego, bo mamy i czynnik ludzki i SI.
Uwierz mi, ze dla chcacego nic trudnego, naprawde. Nie trzeba biegac do kafejki zeby potrollowac gdziekolwiek.
ok skopiowałam inne możliwości .
w razie czego wiem,co robić (bo nie wiedziałam)
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 16:45   #124
Ata77
Zakorzenienie

popieram autorkę wątku

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 16:47   #125
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
ok skopiowałam inne możliwości .
w razie czego wiem,co robić (bo nie wiedziałam)
Margo, z calym szacunkiem do Ciebie, ale predzej bys sie nauczyla wgrywac nowego windowsa do mojej komorki ;]

Jezeli zlosliwiec czy inny moderator uzna ze tutaj gdzies znajduja sie instrukcje (nie podalam programu, nie powiedzialam gdzie i jak nalezy recznie wyczyscic ciasteczka, bo sama musze tego szukac recznie) prosze o edycje mojego posta. A karniaka to przyjme osobiscie od Lexie na tylek, wystarczy mi :P

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Czas edycji: 2009-01-29 o 16:48
Stary 2009-01-29, 17:14   #126
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Troche sprytu, google i ju.
Ojej, Szpiegu... myślisz, że komuś naprawdę chce się tak bawić?
Sądząc po wykrywalności ludzie raczej idą na łatwiznę, bez całej tej zabawy, bo się nawet w tym pogubić można

Cytat:
Margo, z calym szacunkiem do Ciebie, ale predzej bys sie nauczyla wgrywac nowego windowsa do mojej komorki ;]

Jezeli zlosliwiec czy inny moderator uzna ze tutaj gdzies znajduja sie instrukcje (nie podalam programu, nie powiedzialam gdzie i jak nalezy recznie wyczyscic ciasteczka, bo sama musze tego szukac recznie) prosze o edycje mojego posta. A karniaka to przyjme osobiscie od Lexie na tylek, wystarczy mi :P
A co mają ciacha mojego komputera do wysyłanego z niego IP?
Stary 2009-01-29, 17:19   #127
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Sądząc po wykrywalności ludzie raczej idą na łatwiznę, bez całej tej zabawy, bo się nawet w tym pogubić można

A co mają ciacha mojego komputera do wysyłanego z niego IP?
Ale to nie jest trudne. Nie trzeba kombinowac, 5-10 klikniec i juz.
A co maja ciacha, przejrzyj dokladnie watek. Truskawkowawiosna o tym cos wspominala w poscie numer 90

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-29, 17:22   #128
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
eee tam pogubic wystarczy skasowac ciastka i pilnowac sie, zeby nie budzic podejrzen i skojarzen z oficjalnym kontem stylem pisania itp.

aby moderator nas skojarzyl po IP, musi miec podejrzenia, jakis punkt zaczepny, kandydata, zeby porownac adresy, jak w badaniach DNA

te zabawe z IP Szpieg wytlumaczyla, aby pokazac, ze mozna to zrobic tak, ze tylko moderator z Trzecim Okiem i zdolnosciami parapsychicznymi nas nakryje.

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2009-01-29 o 17:23
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 17:31   #129
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
eee tam pogubic wystarczy skasowac ciastka.

aby moderator nas skojarzyl po IP, musi miec podejrzenia, jakis punkt zaczepny, kandydata, zeby porownac adresy, jak w badaniach DNA

te zabawe z IP Szpieg wytlumaczyla, aby pokazac, ze mozna to zrobic tak, ze tylko moderator z Trzecim Okiem i zdolnosciami parapsychicznymi nas nakryje.
Skoro to o ciastka sie rozchodzi i o przegladarke to na firefoxie jedno konto, na ie drugie i chulaj dusza, juz bedzie problem.

Zabawa to ukazanie ze da sie obejsc polaczone dwie metody. Wystarczy 1 program.

Samo IP tez nie przejdzie z wymienionych powodow. Zmienne IP - rozlacz, polacz.
Sieci osiedlowe - beknie cala siec.

Wiec teraz, pozwolcie na moje ulubione powiedzenie: Jak sie nie obrocisz tylek zawsze bedzie z tylu

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2009-01-29, 17:31   #130
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ata77 Pokaż wiadomość
popieram autorkę wątku
Dziękuję

Dziewczyny,ale dobrze.
To zapis w regulaminie mógłby być a jeżeli komuś chciałoby się kombinować,kręcić i pilnować się na każdym kroku to proszę bardzo.Jego sprawa ale niech ma świadomość,że jeżeli to jakimś cudem wyjdzie to oba konta będą zamykane.
A jezeli ktoś chciałby zmienić,czy założyć nowe konto zwracałby się do "góry" i to Oni podejmowaliby decyzje co dalej.
I byłabym za tym,żeby konta których się nie uzywa zamykać z podpisem-"konto zamknięte".
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 17:32   #131
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka Pokaż wiadomość
Dziękuję

Dziewczyny,ale dobrze.
To zapis w regulaminie mógłby być a jeżeli komuś chciałoby się kombinować,kręcić i pilnować się na każdym kroku to proszę bardzo.Jego sprawa ale niech ma świadomość,że jeżeli to jakimś cudem wyjdzie to oba konta będą zamykane.
A jezeli ktoś chciałby zmienić,czy założyć nowe konto zwracałby się do "góry" i to Oni podejmowaliby decyzje co dalej.
I byłabym za tym,żeby konta których się nie uzywa zamykać z podpisem-"konto zamknięte".
Unieszczesliwiasz moja mame i mojego TZ.

Poza tym jakie pilnowanie? Nie trzeba sie pilnowac.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Czas edycji: 2009-01-29 o 17:33
Stary 2009-01-29, 17:38   #132
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Argumenty są przemawiające, nie powiem że nie.
Ale jest jedno ale
Wiele osób zakłada takie konta nie po to, by narobić bałaganu, ale by rzeczywiście zwrócić się o pomoc. Dlaczego nie piszą tego z "prawdziwych" kont? Być może wcale nie dlatego, że nie chcą by inne Wizażanki się dowiedziały o ich problemie, lecz dlatego, że zdają sobie sprawę, że całkiem możliwe, iż kojarzy je ktoś z "realnego" świata, być może wróg? A kto chciałby takiej osobie wyżalić się z problemu intymnego?

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 17:45   #133
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Unieszczesliwiasz moja mame i mojego TZ.

Poza tym jakie pilnowanie? Nie trzeba sie pilnowac.
Moim zdaniem trochę trzeba,żeby nie palnąć czegoś,co skojarzy nas z drugą osobą-Szpiegu,nie oszukujmy się,są sposoby,żeby dojść czy jest to rzeczywiście jedna i ta sama osoba,czy może mama,tata czy siostra.Wystarczy najmniejszy podejrzany sygnał,znak i jak się podrąży dalej...to się może wydrążyć.
Tutaj też działa zasada "dla chcącego nic trudnego".
TYlko -no właśnie,dla chcącego a tutaj jest więcej podawania powodów dla których ten problem nie przejdzie.
W momencie kiedy jest się za czymś to szuka się rozwiązania problemów,które przeszkadzają.
Dlatego wiem,że z tymi drugimi kontami jesteśmy (ja i inne osoby) na straconej pozycji.
Teraz może być tylko licytacja dlaczego się nie da,potem da,potem nie da,da,nie da,da itd.

Ale dobrze,ten sposób nie przejdzie-to pomyślmy nad innym rozwiązaniem.
Stary 2009-01-29, 17:45   #134
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro to o ciastka sie rozchodzi i o przegladarke to na firefoxie jedno konto, na ie drugie i chulaj dusza, juz bedzie problem.
eee tam, wystarczy osobny profil na firefoxie, jezeli ktos nie trawi IE i gra muzyka. samo skasowanie kazdorazowe ciastek albo wlaczenie opcji automatycznego kasowania po wylaczeniu powinno wystarczyc.

kiedys chcialam to sprawdzic dokladniej z czystej ciekawosci, ale sytem nie łaczy kont moderatorow

nie wydaje mi sie, ze to o czym teraz piszemy, to odkrycie wielkiej tajemnicy, klony i tak beda sie pojawiac. a ktos naprawde perfidny wczesniej czy pozniej zostanie zlapany przez styl pisania, nawet majac NEO (pozdrawiam moderatorki fryzjerkiego)

Cytat:
Zabawa to ukazanie ze da sie obejsc polaczone dwie metody. Wystarczy 1 program.
tak i zgadzam sie, ze obsluga czegos takiego naprawde pikus, nawet dla osoby, ktora sie nie zna sie zbytnio na komputerach
Cytat:
Samo IP tez nie przejdzie z wymienionych powodow. Zmienne IP - rozlacz, polacz.
z tego samego powodu na niektorych hubach programu DC++(do wymiany plikow) osoby posiadajace Neostrade sa automatycznie blokowane, bo inaczej nie da sie takich osob zbanowac na stale, przez zmienne IP

Cytat:
Wiec teraz, pozwolcie na moje ulubione powiedzenie: Jak sie nie obrocisz tylek zawsze bedzie z tylu
boskie, zapamietam sobie na pewno

Cytat:
Dziękuję

Dziewczyny,ale dobrze.
Warszawianko, a znasz osobe, ktora z wlasnej woli zglosi sie na ochotnika, zostanie Modem Szeryfem i bedzie bawila sie w zamykanie kont? conajmniej kilkaset tygodniowo, jesli przepis mialby nie dzialac wstecz, bo jesli dzialalby to tym bardziej nie potrafie sobie wyobrazic, ze ktos sie zglosi, bo obarczac innych moderatorow taka mrówcza praca nie wydaje mi sie mądrym pomyslem

moim zdaniem powinno zostac tak jak jest jezeli chodzi o mozliwosc posiadania paru kont na jednym komputerze
Stary 2009-01-29, 17:57   #135
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Za ladny usmiech, nikt tego nie zrobi. Jest to babranie sie w zbyt szeroko pojetym bagienku. (Nie mowie ze wizaz to bagno, ale taki obowiazek bylby bagienkiem).
Podalabym teraz publicznie link do mojego klona, zeby udowodnic ze nie da sie skojarzyc po postach, system mnie nie wykryje. Ale no niechce... Czy wszyscy musza wiedziec jakie mialam problemy z rodzicami? Problem mialam, teraz ten problem sie zmienil...
I tu nie chodzi o to ze Ci co chca aby klony byly pokazuja ze to i to jest ble, ale jest to zwykle pokazywanie dziur w danym rozwiazaniu, czasami na tym polegaja ataki hackerow, czy crackerow, wlamuja sie, pozniej administrator wie przez co, wie jak, lata dziury.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-29, 18:00   #136
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Warszawianko pamiętam wątek Anitki,sama się w nim troche udzielałam,ale moment,w którym okazało się,że to prowokacja,jakos mi umknął(teraz doczytuję).Zgadzam się z Toba i resztą dziewczyn,że prowokacyjne wątki to cos strasznego...tez uważam,że przydałby się "guziczek" w stylu ZP,informujący o podejrzeniach,że dany post to czyjaś zabawa i tyle.I mam nawet argument popierający ten pomysłw wątku o prawdzie dot.ŚJ jedna z moderatorek napisała,że modzi nie są w stanie odpowiednio szybko reagować na zgłoszenia ZP...a zgłoszenie prowokacji, przy wykorzystaniu tej samej opcji(przycis ZP)wg mnie juz całkiem nie ma szans na szybką reakcję.
PS-też mnie denerwuje zakładanie 2konta i zdanie :"mam już konto na wizażu,ale..."-albo się odsłaniamy,chwalimy koleżankom i dajemy tyle informacji,że wstyd już cokolwiek od siebie napisać,albo trochę dbamy o zachowanie naszej prywatności.Co jak co,ale takie podwójne konto,bo ktoś nie chce być rozpoznany,mnie denerwuje.I przewaznie nie chodzi o sprawy dla mnie poważne(np.przemoc czy coś podobnego),ale to,że są jakieś problemy w związku...
[ale się zbulwersowałam tym wszystkim]
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 18:17   #137
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
A co maja ciacha, przejrzyj dokladnie watek. Truskawkowawiosna o tym cos wspominala w poscie numer 90
Tak, wiem, ale chodzi mi o coś innego, jaka jest zależność między ciastkami w kompie a numerem identyfikacyjnym komputera

Cytat:
eee tam pogubic wystarczy skasowac ciastka i pilnowac sie, zeby nie budzic podejrzen i skojarzen z oficjalnym kontem stylem pisania itp.

Ojjj, możesz mi wierzyć: kobieca intuicja JEST niezawodna

Cytat:
Podalabym teraz publicznie link do mojego klona, zeby udowodnic ze nie da sie skojarzyc po postach, system mnie nie wykryje. Ale no niechce... Czy wszyscy musza wiedziec jakie mialam problemy z rodzicami? Problem mialam, teraz ten problem sie zmienil...
I tu nie chodzi o to ze Ci co chca aby klony byly pokazuja ze to i to jest ble, ale jest to zwykle pokazywanie dziur w danym rozwiazaniu, czasami na tym polegaja ataki hackerow, czy crackerow, wlamuja sie, pozniej administrator wie przez co, wie jak, lata dziury.
Szpiegu.
Znając Twoje wypowiedzi z tego konta, znalezienie tego o któym mówisz nie jest wcale takie trudne, jak się to może wydawać, a na pewno jest możliwe dla przeciętnego zjadacza chleba na Wizażu, któremu by się chciało przysiedzieć trochę fałdów, bo bułka z masłem też to nie jest
Stary 2009-01-29, 18:24   #138
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze sie usmiecham szeroko, gdy ktos mowi o kobiecej intuicji

wystarczy spojrzec na watki na Intymnym, zakladane wlasciwie przez same kobiety, gdyby naprawde slychaly wewnetrznego glosu, nie byloby postow "zdradzil mnie i oklamywal od lat, a bylo idealnie "

intuicje ma kazdy czlowiek, bez wzgledu na plec, to czy potrafi/chce z niej korzystac, to juz inna bajka.

Freso, rozumiem, ze zglaszasz sie na ochotnika?
Stary 2009-01-29, 18:31   #139
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze sie usmiecham szeroko, gdy ktos mowi o kobiecej intuicji

wystarczy spojrzec na watki na Intymnym, zakladane wlasciwie przez same kobiety, gdyby naprawde slychaly wewnetrznego glosu, nie byloby postow "zdradzil mnie i oklamywal od lat, a bylo idealnie "

intuicje ma kazdy czlowiek, bez wzgledu na plec, to czy potrafi/chce z niej korzystac, to juz inna bajka.

Freso, rozumiem, ze zglaszasz sie na ochotnika?
Tak, ale jeśli o faceta chodzi to kobiety nie chcą często słuchać tego wewnętrznego głosu, jak to nawet jedna dziewczyna napisała coś w stylu: "niech sobie będzie z kimś inym, byle tylko był" (cytat niedokładny, ale oddaje sedno sprawy)

A myślisz, że to dobry pomysł?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-29, 18:33   #140
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Tak, ale jeśli o faceta chodzi to kobiety nie chcą często słuchać tego wewnętrznego głosu, jak to nawet jedna dziewczyna napisała coś w stylu: "niech sobie będzie z kimś inym, byle tylko był" (cytat niedokładny, ale oddaje sedno sprawy)

Ja jestem za
A co do kobiecej intuicji-na intymnym są także wątki,gdzie padaja stwierdzenia,że facet nie zdradził,tylko ta głupia inna go całowała...bo jak nie uwierzyć swojemu ukochanemu...gdzie tu ta słynna intuicja jest?
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 18:45   #141
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
a wiec dlaczego kobieca intuicja a nie po prostu intuicja? mezczyzni tez maja przeczucia, ale najczesciej ganią siebie sami za nieracjonalne mysli, bo wmowiono im, ze na intuicje monopol maja kobiety

Cytat:
obawiam, ze zanudzilabys sie w tej robocie jak mops klasyczne przypadki rozdwojenia jazni na wizazu nie zdarzaja sie czesto, codziennie nowe klony, bo przeciez kto normalny czyta regulamin przed rejestracją?
Stary 2009-01-29, 18:47   #142
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Ja jestem za
A co do kobiecej intuicji-na intymnym są także wątki,gdzie padaja stwierdzenia,że facet nie zdradził,tylko ta głupia inna go całowała...bo jak nie uwierzyć swojemu ukochanemu...gdzie tu ta słynna intuicja jest?
Hehe, Aninku

Jest, jest ta kobieca intuicja tyle, że nie jest dopuszczana do głosu, kobiety wolą nie wiedzieć tego, co tak naprawdę wiedzą
Stary 2009-01-29, 18:48   #143
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
a wiec dlaczego kobieca intuicja a nie po prostu intuicja? mezczyzni tez maja przeczucia, ale najczesciej ganią siebie sami za nieracjonalne mysli, bo wmowiono im, ze na intuicje monopol maja kobiety

obawiam, ze zanudzilabys sie w tej robocie jak mops klasyczne przypadki rozdwojenia jazni na wizazu nie zdarzaja sie czesto, codziennie nowe klony, bo przeciez kto normalny czyta regulamin przed rejestracją?
Jestem kobietą i mówię z mojego, damskiego, punktu widzenia

A jakie to są "klasyczne" przypadki?
Stary 2009-01-29, 19:02   #144
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie to są "klasyczne" przypadki?
-kazde konto to inna sytuacja zyciowa(Anitka i jej 3 konta)
-klon rozmawiajacy sam ze soba
-jedno konto do bycia milym, drugie do zlosliwosci
Stary 2009-01-29, 19:09   #145
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Anitko Anitko, naprawde nie potrzebujesz odpoczac od wizazu?
a wiec 4 konta

Cytat:
Napisane przez redakcja Pokaż wiadomość
TakaSobieOna loguje się na różne konta z tego samego komputera: anitka12345 i Sylwiaaaaa87 i TakaSobieOna
Freso, chyba tez mam intuicje, ktora kazala mi to z ciekawosci sprawdzic
a suwaczki suną dalej...

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2009-01-29 o 19:13
Stary 2009-01-29, 19:20   #146
201804200947
Konto usunięte

Cytat:

Warszawianko, a znasz osobe, ktora z wlasnej woli zglosi sie na ochotnika, zostanie Modem Szeryfem i bedzie bawila sie w zamykanie kont? conajmniej kilkaset tygodniowo, jesli przepis mialby nie dzialac wstecz, bo jesli dzialalby to tym bardziej nie potrafie sobie wyobrazic, ze ktos sie zglosi, bo obarczac innych moderatorow taka mrówcza praca nie wydaje mi sie mądrym pomyslem

moim zdaniem powinno zostac tak jak jest jezeli chodzi o mozliwosc posiadania paru kont na jednym komputerze
Cytat:
Za ladny usmiech, nikt tego nie zrobi. Jest to babranie sie w zbyt szeroko pojetym bagienku. (Nie mowie ze wizaz to bagno, ale taki obowiazek bylby bagienkiem).
Eeeee,na pewno znalazłoby się kilku ochotników.
I proszę bardzo-zgłosiłam problem z kilkoma kontami-proszę bardzo,mogę się poświęcić.

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Warszawianko pamiętam wątek Anitki,sama się w nim troche udzielałam,ale moment,w którym okazało się,że to prowokacja,jakos mi umknął(teraz doczytuję).Zgadzam się z Toba i resztą dziewczyn,że prowokacyjne wątki to cos strasznego...tez uważam,że przydałby się "guziczek" w stylu ZP,informujący o podejrzeniach,że dany post to czyjaś zabawa i tyle.I mam nawet argument popierający ten pomysłw wątku o prawdzie dot.ŚJ jedna z moderatorek napisała,że modzi nie są w stanie odpowiednio szybko reagować na zgłoszenia ZP...a zgłoszenie prowokacji, przy wykorzystaniu tej samej opcji(przycis ZP)wg mnie juz całkiem nie ma szans na szybką reakcję.
PS-też mnie denerwuje zakładanie 2konta i zdanie :"mam już konto na wizażu,ale..."-albo się odsłaniamy,chwalimy koleżankom i dajemy tyle informacji,że wstyd już cokolwiek od siebie napisać,albo trochę dbamy o zachowanie naszej prywatności.Co jak co,ale takie podwójne konto,bo ktoś nie chce być rozpoznany,mnie denerwuje.I przewaznie nie chodzi o sprawy dla mnie poważne(np.przemoc czy coś podobnego),ale to,że są jakieś problemy w związku...
[ale się zbulwersowałam tym wszystkim]
O właśnie.Idealnie to ujęłaś

Cytat:
-kazde konto to inna sytuacja zyciowa(Anitka i jej 3 konta)
-klon rozmawiajacy sam ze soba
-jedno konto do bycia milym, drugie do zlosliwosci
I szczególnie te ostatnie zdanie przemawia za tym,żeby było po jednym koncie.
Nie zastanawialiście się jak to jest?Czy nie jest tak,że rozmawiacie z kimś kto jest dla Was miły,życzliwy a na swoim drugim koncie tylko czeka aż wbić szpile?
Stary 2009-01-29, 19:23   #147
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Anitko Anitko, naprawde nie potrzebujesz odpoczac od wizazu?
a wiec 4 konta

Freso, chyba tez mam intuicje, ktora kazala mi to z ciekawosci sprawdzic
a suwaczki suną dalej...
TakaSobieOna,Sylwiaaa87 i Anitka-to 3 konta...

P.S.Rany,dopiero teraz załapałam o co chodzi z tym tekstem o suwaczkach
Ale i tak spodziewałam się suwaczka-"do ślubu zostało..."

Edytowane przez 201804200947
Czas edycji: 2009-01-29 o 19:36
Stary 2009-01-29, 19:50   #148
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
I szczególnie te ostatnie zdanie przemawia za tym,żeby było po jednym koncie.
Nie zastanawialiście się jak to jest?Czy nie jest tak,że rozmawiacie z kimś kto jest dla Was miły,życzliwy a na swoim drugim koncie tylko czeka aż wbić szpile?
ale zaraz niczego nie da tak naprawde...

banowanie kazdego polaczonego konta kolejno to zadanie pracochlonne, a do tego niesprawiedliwe wzgledem uczciwych osob

w przypadkach, gdy ktos bedzie tak robil, sprawnie wymigujac sie od bana, bede za ujawnianiem publicznie jego gierek

nie mozemy umowic sie tak, ze w przypadkach jakichkolwiek przeczuc, ze osoba xyz moze nie grac fair, piszecie PW do jakiekogolwiek moda, a on to sprawdza czy xyz ma klona? oczywiscie w uzasadnionych przypadkach, a nie z czystej ciekawosci

Cytat:
TakaSobieOna,Sylwiaaa87 i Anitka-to 3 konta...

P.S.Rany,dopiero teraz załapałam o co chodzi z tym tekstem o suwaczkach
Ale i tak spodziewałam się suwaczka-"do ślubu zostało..."
http://www.wizaz.pl/forum/member.php?u=260365
Stary 2009-01-29, 19:51   #149
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
a masz jakies inne propozycje,czy wolisz zostawić to tak jak jest,stosując zasadę "więcej luzu"
A musze miec propozycje, zeby powiedziec, o niewykonalnej opcji, ze jest niewykonalna ?

A miec mam - juz pisalem: a) uwazac co sie pisze b) wiecej modow na plotkowym i intymnie.

Cytat:
Wlasnie o to chodzi, ze nie mozna od razu blokowac, bo nie bedzie mial tego samego ip Zeby miec inne ip nie trzeba nigdzie biegac, wystarczy miec przegladarke internetowa i mozna miec inny adres ip.

Cytat:
J.w. - Doslownie minutka-dwie i mozna smignac na necie z innym ip.

Cytat:
Dziewczyny,ale dobrze.
Widze kilka problemow z tym rozwiazaniem - po pierwsze, techniczne mozliwosci badania ilosci kont, po drugie, administrowanie prosbami. A koniec koncow - duzo prowokacji nie jest oczywistych. Jak komus to udowodnisz? Bo zeby napisac prowokacje, nie trzeba miec dwoch kont.

Cytat:

Szalenie, niech pointa do tego bedzie, jak okazala sie niezawodna w przypadku watku Anitki

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 19:55   #150
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
ale zaraz niczego nie da tak naprawde...

banowanie kazdego polaczonego konta kolejno to zadanie pracochlonne, a do tego niesprawiedliwe wzgledem uczciwych osob

w przypadkach, gdy ktos bedzie tak robil, sprawnie wymigujac sie od bana, bede za ujawnianiem publicznie jego gierek

nie mozemy umowic sie tak, ze w przypadkach jakichkolwiek przeczuc, ze osoba xyz moze nie grac fair, piszecie PW do jakiekogolwiek moda, a on to sprawdza czy xyz ma klona? oczywiscie w uzasadnionych przypadkach, a nie z czystej ciekawosci

http://www.wizaz.pl/forum/member.php?u=260365
Jestem za.
Ale byłabym też baaaardzo za ,za wprowadzeniem dodatkowego znaczka,właśnie odnośnie takich rzeczy

A co linka....na szybciutko zerknęłam na wiadomości tamtego konta i:
"...mnie też kiedyś zdradził,mój mąż,za dużo wypił,spał u kolegi,a jakaś koleżanka wlazła mu do łóżka!!! było to prawie 5 lat tem,ja teraz mam 21 lat,jak zaczęłam chodzić z tym chłopakiem byłam jeszcze gówniarą miałam zaledwie 15 lat,on 20...
ta jego zdrade zdarzyła się po roku bycia razem,często się kłóciliśmy,zrywaliśmy,itd .ale wyobraż sobie że po tej zdradzie coś się zmieniło nie miałam do niego zaufania przez dłuższy czas,on błagał,prosił,wydzwaniał codzienie żebym dała mu szanse...
dałam,tak bardzo się starał to wzystko naprawić ... naprawił jesteśmy szczęsliwi razem już 6 lat,2 lata po ślubie mamy 2 letniego synka jestem naprawde szczęśliwa i Tobie tego samego rzycze,ale Twoja sytuacja jest troszke gorsza,ty niepowinnaś mu wybaczać bo on zdradza Cię już od dłuższego czasu,a mój TŻ miał tylko taki jednorazowy wybryk.."
Rany:/
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości