|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy możliwość posiadania kilku kont powinna być zabroniona? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
87 | 35,80% |
Nie |
127 | 52,26% |
Wszystko mi jedno |
29 | 11,93% |
Głosujący: 243. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Żeby było bezpieczniej.
No dobrze, ale wlasnie gdyby zaczac sie bawic z klonami po IP to masa osob mialaby "przekichane"..
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
informatykiem nie jestem, niech ktos sie moze wypowie, ale z tego co mi sie wydaje, takie cos byloby po prostu zbyt trudne do wprowadzenia, nie mowiac juz o kosztach wprowadzenia takiego systemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warszawianko, ale chyba nie rozumiesz. My mamy w domu 4ry komputery o tym samym ip zewnetrznym. W sieci jeszcze niedawno bylo ich 80, teraz sie poodlaczali ale na pewno 40 sie zostalo. Teraz wyobrazmy sobie sytuacje gdy sasiadka z klatki II chce zalozyc konto na wizazu, ja o tym nie wiem, ona nie wie o tym ze mam konto. Bach! system wykrywa to samo ip, i dostaje ochrzan ze zalozylam klona bez niczyjej wiedzy. Nie, takie rozwiazanie nie przejdzie.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-01-28 o 23:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
Szpiegu,rozumiem,rozumiem
![]() W ogóle w tym momencie rozmawiam z TZtem "komputerowcem" który mi tłumaczy jak to zrobić,tyle tylko,że nie potrafię tego wytłumaczyć ani powtórzyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Widze, ze temat wraca jak bumerang.
![]() Watku, o ktorym tu mowa sie nie udzielalam. Mi sie pewne reakcje i zachowania nie podobaja od dawna - z tym, ze co ja moge. Co do kont - net nie jest anonimowy - predzej wykrzycze na ulicy swoj nr PIN niz napisze go na swiezo zalozonym koncie na wizazu. Zgadzam sie, ze przed pewnymi ludzmi trzeba - jak to sie mowi - trzymac fason i za wiele im info na swoj temat nie udzielac. Ale ja tez mam swoja adekwatna opinie na temat takich udzi. Kij ma dwa konce. Na szacunek zasluguje kazdy, ale na zaufanie trzeba sobie zasluzyc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Tyle problemow
![]() ![]() Ja mam jeszcze nastepujacy problem ktory mnie troche martwi . Od dluzszego czasu pewna uzytkowniczka podglada watek spolecznosciowy w ktorym sie udzielam. Niby to nic groznego ale pisalysmy do niej przyjacielskie PW z prosba o przylaczenie sie do nas. Wszystkie pozostaly bez odpowiedzi co wg mnie jest niepokojace ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Na wstepie - Warszawianka, rozumiem Twoje rozgoryzczenie sytuacja, rozumiem ze dziewczyny chca pomoc innym na Intymnie, ale niestety, po czesci takie rzeczy mozna przewidziec. To jest internet, nie mozna sie tak bezkrytycznie nagrzewac, moze przesadzam, albo moze za duzo na wizazu siedze, ale gdy zobaczylem ten watek Anitki, nie odpisalem, bo widzialem jej wczesniejsza tworczosc i po prostu od poczatku nie wierzylem to w jaki sposob ona to przedstawia. Oczywiscie, nie zawsze jest tak, ze ktos kojarzy wypowiedzi takiej Anitki, ale odrobina przezornosci i dystanstu sie przydaje - to jest internet i rozni ludzie sie zdarzaja, czasem trzeba uwazac, czasem jest ryzyko przejechania sie.
Cytat:
Cytat:
a) jeden komputer, czy jedna siec, jedno ip - wiele kont - jakim cudem ktos ustali, czy to klon czy konto innego uzytkownika? b) nie ma fizycznej mozliwosci wprowadzenia tego w zycie - jak juz Zlo pisal, wystarczy adres mailowy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wniosek: internet to srodowisko ograniczonego zaufania, szczegolnie na duzym, publicznym forum. Casus Anitki i usuwanych zdjec z watku mamowego tylko to uwypuklaja. PS. Luzno zwiazane z tematem - czy tylko ja uwazam, ze Plotkowe i Intymnie sa zbyt duze w stosunku do liczby modow i jeszcze ze 2 by sie na kazde ww przydalo?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2009-01-29 o 05:24 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Sama mowilas, ze ona juz nie pisuje, tylko czyta. Wcale nie musi miec zlych zamiarow. Tym niemniej - strzezonego....
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | ||||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
System działa w miarę dobrze, ale nie za każdym razem niezawodnie i nie od razu da się rozpoznać takiego użytkownika. Wcześniej czy później jednak tożsamość takiej osoby najczęściej daje się rozpoznać. Cytat:
![]() Podczas pierwszego logowania wszyscy zobowiązani są zaakceptować regulamin [a co za tym idzie, teoretycznie się z nim zapoznać] i klikając na zgodę, liczyć się z tego konsekwencjami. Jeśli więc [teoretycznie] świadomie ktoś sobie pogrywa i zbiera na bana, to niech liczy się z tym, że może zrobić "banowego psikusa" Swojej siostrze/bratu/koleżance i bierze za to odpowiedzialność. Cytat:
Co innego w przypadkach, o których wspomniały inne wizażanki - np. gdy sprawa dotyczy zdrowia, diety albo metamorfozy. Wtedy postaramy się zachować daleko idącą ostrożność. Cytat:
No cóż, nawet odpowiedź na PW, gdybyś takową otrzymała, niczego nie gwarantuje i nie wyjaśnia, bo ktos może zwyczajnie naściemniać ![]() Ja akurat w podobnej sytuacji dostałam PW, ale zupełnie mnie ona nie przekonała ![]() Niestety, pewnych rzeczy ludzi nie oduczysz. Jak zechce podglądać, to znajdzie metodę ![]() Wizaż jest forum szeroko dostępnym i publicznym i trzeba się z tym liczyć. Pozostaje ostrożność wypowiedzi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby drobiazg, ale tez moge sie nakrecac o co im chodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale będę nad tym myślała dalej-może coś wymyślę ![]() Wyrak,to nie tak,że ja wszystkie wątki biorę do siebie.Nie,absolutnie-zresztą pisałam już o tym. Ja na większość wątków patrzę z przymrużeniem oka i podejrzeniem o prowokację.Tak często wydaje mi się-"nie,no to przecież niemożliwe,zeby zdrowa osoba tak myślała/robiła itd". Wątku Anity jednak nie potrafiłam zostawić. Ja na szczęście jestem w związku,gdzie przemoc jest obca,ale żyję na tym świecie dość długo,żeby napatrzeć lub nasłuchać się o przemocy w rodzinie czy związkach. Tutaj to było(hm,było...) w początkowym stadium,więc można było dziewczynę uratować z tego bagna. I ja bardzo chciałam,żeby udało się nam wszystkim jej do tego rozumu przemówić. Też pamiętam wcześniejsze wątki Anity.Przy niektórych łapałam się za głowę i czytałam po raz kolejny,żeby zobaczyć,czy na pewno dobrze zrozumiałam.Też nie mieściło mi się to w głowie... Nie podejrzewałam jej jednak o prowokację, bo stworzyła tutaj obraz siebie jako takiej strasznie zagubionej,z niemądrymi zdaniami na pewne tematy (nie wiem czy mogę tak napisać) -dziewczyny.Dziewczyny w jakimś sensie skrzywdzonej przez los bo brak wykształcenia,konflikty z rodzicami,konflikty z chłopakiem i brak poczucia własnej wartości. Dlatego tak się przejęłam jej wątkiem. Do tego masa wymienionych PW-no nie przypuszczałam,że za chwile wszystko pryśnie jak bańka mydlana i będę tak niemile zaskoczona.No i że będzie tak cholernie przykro. Jednak w wątku,gdzie dziewczyna pisała,że chce zostawić męża i córeczkę i wracać bawić się życiem-już się nie miałam zamiaru udzielać. To już było dla mnie taką abstrakcją,że byłam przekonana,że to prowokacja. Dlatego chodzi mi po głowie cały czas pomysł Parabolicznej o dodatkowych znaczkach obok ZP: Znaczkiem takim moglibyśmy zgłaszać szybciej takie prowokacje-podejrzenia o nich. Wtedy można by zareagować szybciej i takie wątki zamykać zanim rozrosną się do takich rozmiarów i będą sypały się bany.I zanim ktokolwiek zaangażuje się w dany problem.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |||
Zakorzenienie
|
Pozwole sobie (luzno oczywiscie) podziekowac za luzne nawiazanie do luznego nawiazania.
Czy ktos inny ma podobne zdanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
PS. Mam nadzieje, ze Ciebie tamten watek nie zniecheci do pisania w podobnych tematach...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Konto usunięte
|
Ano wypisywała,wypisywała ale na mnie zrobiła wrażenie takiej hm...(nie wiem co napisać,żeby było zgodne z regulaminem) zagubionej dziewczynki z niezbyt mądrymi poglądami...
Tak przypomniała mi się dziewczyna,która udzielała się jakiś czas temu na Wizażu. Po jej kilku postach zorientowałam się,że już gdzieś podobne rzeczy czytałam-i nie myliłam się.Rzeczywiście udzielała się równocześnie na forach gazeta.pl. Po zdjęciach które wklejała tam i na Wizażu równoczesnie mogłam się już upewnić w swoich podejrzeniach,że to jedna i ta sama osoba. Z tym,że tam i tu pisała co innego. Jednak za każdym razem można było łapać się za głowę niedowierzając.Już pomijam fakt,że dziewczyna wymyślała prezenty które niby ofiarowywał jej mąż-jednocześnie krytykując innych,którzy naprawdę mogli sobie na te rzeczy pozwolić. Dziewczyna zadarła z jedną z Wizażanek obrażając osoby o innym kolorze skóry. I tak,jeszcze czasem spotykam ją na innych forach(np.kafeteria czy wiele mniejszych for gazety.pl) gdzie dalej brnie w swoich kłamstwach tłumacząc się-tak jak tu-"chorobą na nerwy".:roleyes: Jednak mimo wszystko szkoda mi tej dziewczyny,bo na pewno ma problem ze sobą a nie potrafi sobie z tym poradzić. Tak mi sie przypomniało ![]() Cytat:
Ale już zdarzało się,że były zamykane wątki,które mogłby spowodować niepotrzebny "dym".Tak chyba czasem bezpieczniej. Czy nie zniechęci? Już trochę zniechęcił. Nie wiem jak zareaguję jak pojawi się wątek o podobnym problemie.Chyba będę wolała przyglądać się z boku co jakiś czas,żeby znów się nie rozczarować.. No,chyba że będzie to wątek z problemem jakiejś osoby,którą kojarzę.Wtedy pewnie będzie mi łatwiej uwierzyć w jego(wątku) prawdziwość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
nie wiem,czy zabranianie kilku kont to dobre wyjście.
ja naprzykład nie chciałabym być identyfikowana z moim problemem. bedę potrzebowac porady to na 100% nie napiszę pod swoim nickiem. mam za to inną propozycję: MOŻE JAKIŚ LIMIT.NA PRZYKŁAD KTOŚ KTO MA 1000 POSTÓW BEDZIE MÓGŁ UTWORZYĆ NOWE KONTO W RAZIE "W"? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Ja mam taką zasadę: Czytam prawie wszystkie "kontrowersyjne" wątki , sprawdzam co się w nich dzieje , jakie są zmiany,jak reagują Wizażanki, jakie dają rady... ale bardzo rzadko się wypowiadam, bo znam siebie, wiem,że szybko się denerwuję, przejmuję, biorę coś do siebie i dla świętego spokoju nie angażuję się w sprawę
![]() A już w ogóle omijam wątki , gdzie autorka nie przyjmuje argumentów, "wie swoje" i mimo życzliwych rad udaje ślepą. Po prostu dbam swoją równowagę psychiczną ![]() Co nie zmienia faktu,że rozumiem Wizażanki, które mając podobne doświadczenia chcą się z nimi podzielić- to w końcu naturalne.
"Give me reason but don't give me choice. 'Cause I'll just make the same mistake again.." Edytowane przez Vampi_z_piekla_rodem Czas edycji: 2009-01-29 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A czy problemy zdarzaja sie od 1000 postow tylko? Zlosliwiec juz pisal, a propos przegladania MM - wydzielanie jakiejs grupki osob jako uprzywilejowanych, to najszybsza droga do smierci for. Druga sprawa - regulamin wyraznie pisze, ze w zwiazku z liczba postow nie ma zadnych korzysci. Trzecia - to po prostu nie pasujace kryterium. Czwarta, najwazniejsza - Zlosliwiec juz tutaj wyraznie pisal (ktos to czyta w ogole ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Szpiegu, ale to przecież jest tak, że kżdy komputer, który loguje się do sieci otrzymuje własne IP, bez względu na to czy to sieć osiedlowa, blokowa czy insze źródło
![]() Architekcie, dla mnie to co najmniej dziwne, że a dziewczyna nie odpowiedziała na żadne Wasze PW, przynajmniej mogła napisać, że dziękuje za zaproszenie, ale woli tylko czytać, jeśli już musi regularnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli administrator mojej sieci widzi 40 komputerow z roznymi adresami, a gdyby cala moja osiedlowa siec zarejestrowala sie na wizazu to byloby 40 osob o tym samym adresie IP.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-01-29 o 15:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Zawsze jakoś to sobie wytłumaczę,że może nie rozumie,może coś-ale nie myślę,że nie słucha bo ma to gdzieś tak naprawdę.. Cytat:
Cytat:
Jest 'costam' gdzie mozna się bezpłatnie zarejestrować i każdy dostaje swój własny nr IP.Tylko w tym momencie nie potrafię powiedzieć nic więcej-nawet co to jest za miejsce,adres itd. W każdym razie wg niego jest to trudne,ale do rozwiązania. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktoś,kto ma już 1000 postów,ma rozeznanie na forum i nie bedzie ryzykowało zbanowaniem innych kont. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym myslisz ze nie mozna obejsc tego? A co jezeli ktos mialby zmienne IP? Wtedy rozpoznawanie klonow po IP nie ma sensu, no zwyczajnie rozlaczyc, polaczyc i wio na innym nicku ;P Albo sa takie fajne programy dzieki ktorym moje IP wygladaloby na IP z Kambodży... Wawko, to nie przejdzie, bo dla chcacego nic trudnego. Niby wszystko da sie zrobic, ale wszystko da sie obejsc, taka prawda. Mozna by z klonami i prowokacjami walczyc przez wieksza ilosc modow, kogos komu chcialoby sie przegladac posty, wyciagac wnioski, moze jakis przyspieszony kurs psychologii internetowej ![]() I to powie Ci kazdy informatyk. Ze lepiej jest cos dac czlowiekowi aby zajmowal sie tym iles godzin, iles czasu, niz sztucznej inteligencji. Poniewaz czlowiek bierze pod uwage czynnik ludzki. No i znowu brak czynnika ludzkiego. A jezeli ktos z 5tys. postow stwierdzi "a zaloze konto, potroluje"...
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-01-29 o 15:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jesli ktos ma 1000 postow i robi prowokacje, jak to udowodnisz? Przeciez to tylko argument - mam 1000 postow, wiec mam naprawde problem, przeciez nie ryzykowal(a)bym - masz juz wytlumaczenie z gory nawet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||
Zakorzenienie
|
Jedyne skuteczne rozwiazanie: Wiecej sily roboczej, osob ktore faktycznie by siedzialy, zglebialy sie w najciemniejsze odmenty forum, porownywaly, analizowaly, bylyby wyczulone na sugestie uzytkownikow... glupiego robota, chyba ze daja dobrego dentyste.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.