![]() |
#121 | |
BAN stały
|
Dot.: Antywalentynkowo.
Cytat:
Bo u mnie akurat sąsiedzi są bardzo głośni. I mówię, że raz atrakcje dają sąsiadom jedni raz drudzy, a w tę jedną noc kilku na raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Mnie Walentynki nie przeszkadzają.
Jestem nawet z tym świętem związana - obchodzę wtedy urodziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
Prezent daje, i tyle po za tym akurat trafia mi się znów dorywcza praca w ten osłodzony dzień, mimo, że mam Tż-ta to telewizor wyłączony, radio wyłączone być musi za dużo tego-zdzisio kocha rybke, mania kocha Misia- i tak w kółko
![]() ![]()
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Byłam młodsza to walentynki lubiłam ,lubiłam zarówno dostawać kartki, misie, kwiatki, lizaki w kształcie serduszek jak i dawać. Dorosłam (troszkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
BAN stały
|
Jak Ty pięknie nadinterpretowujesz, aż miło
![]() To, że mi to nie przeszkadza do tego stopnia, żeby wkładać do uszu stopery, nie oznacza automatycznie, że to lubię. Śmieszy mnie to, ale też nie przesadnie cieszy. Bo oczywiście wolałabym jednak mieć święty spokój. Proste, nie ? Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-02-06 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje poglądy prezentują się bardzo podobnie. Tylko z tą małą różnicą, że mój tż jest jak najbardziej ZA obchodzeniem tego kiczowatego święta, a ja PRZECIW. Mu marzy się romantyczna kolacja 14 lutego, przy świecach, z dobrym winem i fajnym filmem, a mi wypad do jakiegoś klubu na nocne szaleństwa z kumpelami. Więc czeka nas kolejny życiowy kompromis ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem tych bardzo negatywnych emocji .
Może jakieś weteranki forum przypomną mi czy inne święta (oprócz świąt bożego narodzenia) były na różnych wątkach aż tak krytykowane? Kiedyś nie miałam kochającego faceta ale ten dzień nie powodował, że czułam się bardziej samotna, niekochana czy mało wartościowa. Czy aż tak bardzo przeszkadzają zakochane pary, nie mówię tu o skrajnych przypadkach migdalenia się czy obmacywania w miejscach publicznych. Czasem zdaje mi się, że po prostu czyjeś szczęście wzbudza agresję, zazdrość i smutek. A to całe narzekanie na serduszka, miśki baloniki i inne duperele też trochę przesadzone, ja jestem bardziej praktyczna niż romantyczna i kurzostojek czy innych drobiazgów nie przepadam dostawać. Jednak znam dojrzałe kobiety a nie infantylne nastolatki, które lubią właśnie takie trochę kiczowate prezenty, one nie podchodzą do takiego okazywania uczuć z pogardą. Moja Mama co roku na walentynki kupuje mi coś miłego zazwyczaj słodkości, mówiąc, że jestem jej wielką miłością ![]() Zamiast narzekać na samotność, na bycie atakowanym ze wszystkich stron czerwienią i o zgrozo jakąś całującą się parą gimnazjalistami niech jedna z drugą zorganizuje na mieście jakiś wypad dla singli,niech każdy zaprosi kolegę czy koleżankę bez pary, wyżalicie się na to okropne święto i może poznacie interesującą osobę, z którą już w przyszłym roku będziecie w sypialni bojkotować walentynki. Trochę więcej dystansu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ostatecznie skoro Tobie walentynki nie przeszkadzają, to niepotrzebnie zabierasz tu głos, bo robisz OT ![]() I dlaczego na walentynki nie można narzekać, a na Boże Narodzenie już tak (skoro domagasz się przykładów marudzenia na inne święta poza tymi dwoma)? Jeżeli są wątki o nielubieniu Wigilii to co złego jest w tym ? A skoro nawołujesz do dystansu, zachowaj go i dla takich marud jakie są na tym wątku. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-02-06 o 22:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pozdrow przy okazji sasiadow ode mnie ![]() Walentynki lubilam w szkole, to wyczekiwanie, ktora dostanie jakas kartke i dlaczego mnie ominelo ![]() Poza tym uwazam to swieto za brzydkie: no wlasnie tak dokladnie, te wszystkie pluszowe serduszka czerwone, maskotki, kubki, brzydota. Moznaby miec ladne swieto milosci, z jakimis symbolami, czerpiace z jakiejs tradycji, ale tu sa same gadzety duchem z McDonalda ![]()
![]() |
![]() |
#135 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ukradkiem sprawdzałam skrzynke (żeby nie było, że sie niby czegoś spodziewam ![]() ![]() pewnie uraz mi został ![]() Edytowane przez Ptysio5 Czas edycji: 2009-02-06 o 22:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
Brzydkie, ładne - kwestia gustu. Trudno o płuszowych miśkach mówić w kategorii: dzieło sztuki (chociaż może?), ale mnie np. niektóre uważane za kiczowate, dupere się podobają, i nie powiedziałabym, że nie mam gusty, czy że się nie znam.
Ponarzekać - czemu, nie, jeżeli ma to komuś ulżyć, to czemu sobie nie odmówić? ![]() Edytowane przez 7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 Czas edycji: 2009-02-06 o 22:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy potrzebnie, czy nie potrzebnie zabieram głos to moja sprawa, no może admina i moderatora, i uczestniczek forum gdy mój post jest ZŁYM postem. Samotne osoby mogą się czuć w tym dniu źle, a raczej samo narzekanie ich stanu nie poprawi, również chyba to, że inni też tego dnia nie lubią. Dlatego napisałam, że można chociaż spróbować ze znajomymi zmienić ten nielubiany 14 luty w coś neutralnego lub pozytywnego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To miejsce jest głównie dla tych, którzy mają podejście anty i co im zrobisz ? ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-02-06 o 23:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Oh my dear god!
Podczytuje co tu piszecie i tak mimowolnie nakreślił mi się obraz dziewczyny "antywalentynkowej", który tworzą "prowalentynkowe" (ja zaznaczam że jestem rękami nogami i trzustką "anty"). Nie ma faceta, jest brzydka, zgorzkniala. Najpewniej to już po 50-tce tylko kłamie w profilu żeby sie odmłodzić ![]() ![]() Nie potrzebna mi data w kalendarzu 14 LUTY, ażeby iść do faceta i mu powiedzieć, że go kocham. Walentynki to jak dla mnie dzień presji powodującej czasochłonne stane w kolejkach w kwaciarni po jeden badylek, który uschnie, albo w sklepie po czekoladki, ew jak ktoś sobie może pozwolić, to szukanie wolnego stolika w exclusive restaurant ![]() Bo co, jak nie obchodze walentynek to jestem outsider, najpewniej nie mam faceta i co jeszcze, nóg nie depiluję?^^ (tak, to ironia ![]()
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystkich z nastawieniem anty będę nachodzić z workiem prezentów pluszowo-serduszkowych, kartkami z wyznaniami miłosnymi i będę przekonywać i przekupywać by pokochali ten dzień. Myślisz, że przekona Cię moja misja? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie, jeżeli chodzi o mnie, to czysta strata czasu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sumie jako tako nic do tego dnia nie mam. Tego dnia nigdy nigdzie nie wychodzimy z tż-em, ponieważ drażnią mnie tłumy we wszystkich restauracjach, kinach itp. Ogólnie mało gustowne wydają mi się gadżetu produkowane z okazji tego dnia, i nie wiem jak można kogoś czymś takim obdarzyć ![]() Natomiast jestem trochę dwulicowa, bo chętnie przyjmę w tym dniu prezent od tż i nie będę marudzić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dla mnie to jest presja żeby dać producentom handlowym zarobić - poprostu. Edytowane przez 7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 Czas edycji: 2009-02-06 o 23:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Ja i mój facet nie obchodzimy tego ''święta''.A to, co pojawia się w witrynach sklepowych przyprawia mnie o... drgawki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak w takim razie, miałyby wyglądać walentynki żeby były zjadliwe albo chociaż mniej irytowały? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-02-07 o 00:01 Powód: literówa |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
A Twoim zadaniem jest pouczanie tych cioć, choć nikt Cię o to nie prosił, żeby innym nie dawały rad?
Na tym kończę mój OT, chyba, że masz ochotę nadal kontynuować rozmowę, która prowadzi donikąd, z mojej również przyczyny i nie wnosi zbyt dużo do tego wątku. Raczej u nas ten zwyczaj prędko nie zniknie, jeszcze bardziej się przyjmie, bo handlowcy zbijają na tym kasę, poza tym przybywa im coraz więcej odbiorców. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli ktoś jest w związku i nie lubi walentynek tłumacząc sie, ze milosc powinno sie okazywac codziennie a nie raz do roku, to ma chyba jakis problem w zwiazku.
Ja walentynki lubie, nie obchodze ich hucznie, ale bardziej wyjatkowo niz kazdy inny dzien w roku, co nie znaczy, ze sobie milosc raz do roku okazujemy ![]() Raz, dwa razy w roku mozna sobie zrobic romantyczna kolację ![]() Gorzej chyba jest gdzies wyjsc, bo pewnie mase par sie kreci po barachm restauracjach. My rok temu zrobilismy sobie walentynki w kinie, ale dzien wczesniej, zeby uniknac tlumu zakochanych ![]() A co prezentow to smiesza mnie takie wypasione drogie rzeczy materialne, np. zegarki bizuteria itp. ja zamiast tego woalabym caly dzien polezec w lozku i pic wino ![]()
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2009-02-07 o 00:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.