![]() |
#121 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 947
|
Dot.: wp³yw znaku zodiaku a charakter cz³owieka... czy wierzycie w to?
Sabbath, no ale to dwie sprzeczne sprawy, wiara w znaki zodiaku i wspomniany przez Ciebie zdrowy rozum.
![]()
![]() |
#122 | ||
Elwirka-Elmirka :D
Wiadomo¶ci: 11 216
|
Cytat:
![]() Moja ciotka ma syna, on mia³ 3-4 lata, jak starali siê o drugie dziecko. Zasz³a w ci±¿ê po 2 latach i poroni³a. Chodzi³a regularnie do ginekologa, bada³a siê i nic ![]() A cesarka jest na ¿±danie ![]() ![]() I jeszcze: czy dla rodziców wa¿niejsza jest konkretna data urodzenia czy cechy charakteru, czy mo¿e raczej zdrowie? Czym taka para kieruje siê planuj±c dziecko? ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#123 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 679
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja mamu¶ka nie ma praktycznie ¿adnych cech Byka - jej znak zodiaku. Za to sporo ma w sobie Wagi - jej ascendent. OT Sorry, ale co to znaczy ¿e nie ka¿dy siê przyznaje do cech negatywnych? To ¿eby zrobiæ tak± analizê, dana osoba musia³a potwierdziæ z rêk± na sercu ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiesz, ja to robi³am tak z przymru¿eniem oka, ale sporo rzeczy siê zgadza. Mia³am kiedy¶ gazetê, w której by³o napisane, jakiemu znakowi podarowaæ jaki prezent. I te¿ na ró¿nych przyk³adach sporo siê zgadza³o.
![]() |
![]() |
#125 | |||
Wied¼ma
Wiadomo¶ci: 12 013
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wy¿ej Idis48 napisa³a, ¿e data zap³odnienia nie ma znaczenia, liczy siê data urodzenia. Napisa³a te¿, ¿e godzina ma znaczenie. Cesarka nie jest robiona przy poczêciu, tylko przy urodzeniu. Cytat:
Prywatne szpitale, a tak¿e wiele pañstwowych wykonuj± cesarskie ciêcie na ¿±danie (choæ zwykle po rozmowie u¶wiadamiaj±cej skutki). Decyduj±c siê na cesarkê mo¿esz z lekarzem uzgodniæ nie tylko godzinê, ale te¿ dzieñ.
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Wic polega na tym, ze te gazetowe horoskopy opisowe uk³adane s± tak, ¿e zawsze co¶ tam siê znajdzie
![]() Ja siê kiedy¶ zastanawia³am nad porodem zupe³nie nie pod k±tem astrologicznym, tylko zwyczajnie, godziny urodzenia. No bo w sumie co o niej decyduje? Kiedy wyjdzie g³ówka, tu³ów, nó¿ki? Czy ca³kiem? ![]() Co do cesarki, to ludzie - za kasê mo¿na (zw³aszcza w Polsce) za³atwiæ wszystko, zw³aszcza taki zabieg. Kwestiê wskazañ i przeciwwskazañ pominê, bo to nie ten w±tek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 244
|
A moim zdaniem, co¶ w tym jest, ale w znikomym stopniu
![]() Nie znam np. spokojnego kozioro¿ca, panny-ba³aganiary, albo ponurej Ryby ![]()
![]() |
#128 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 771
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
No w³a¶nie, archetyp Kozioro¿ca to taki kalkuluj±cy, opanowany, z zimn± krwi± i nieco wyrachowany cz³owiek, praktyczny, skryty i ukierunkowany na cel...
Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2012-03-02 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
summer vibes;)
Wiadomo¶ci: 4 541
|
Ja jestem Kozioro¿cem, ale ascendent mam w Rybach co wiele by wyja¶nia³o.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
|
Cytat:
No jak nie ma? Je¶li chcê by moje dziecko by³o spod Pany, to muszê zaplanowaæ poród na wrzesieñ. Czyli rozpocz±æ starania w grudniu. Wtedy dziecko powinno urodziæ siê w danym miesi±cu. A ta godzina jako¶ mnie nie przekonuje. Chcê cesarkê o 14 i tak mi zrobi± ? ![]() No przy urodzeniu, ale nie ka¿de wspó³¿ycie koñczy siê zap³odnieniem. Je¶li chcê dziecko na wrzesieñ, staram siê od grudnia i nic, a zajdê w ci±¿ê np. w styczniu czy lutym, to ju¿ dziecko bêdzie a pa¼dziernik czy listopad. No, tak mo¿na sobie filozofowaæ, bo tak jak pisa³a Mileva_ , w PL mo¿na wszystko, nawet cesarkê w 8 m-cu... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- A nie w Wodniku?
![]() |
![]() |
#132 |
summer vibes;)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
summer vibes;)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
summer vibes;)
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 268
|
Nie ma to jak figle, jakie ludziom plataja ich wlasne mozgi.
Z kazdego horoskopu znajdzie sie kilka cech, ktore do danej osoby pasuja i beda juz baza do stwierdzenia, ze "w tym cos jest". Oczywiscie - to, ze sa cechy nie pasujace, badz takie, co je horoskopy pomijaja, to juz inna brocha ![]() Ba, jesli ktos wierzy, ze jest taki czy siaki przez dany horoskop, to i na zasadzie samospelniajacej sie przepowiedni bedzie ![]()
£ajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
|
Ale to nie chodzi chyba o horoskop z gazety, a o cechy charakteru przypisywane danym znakom i to, czy maj± wp³yw na ludzi.
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 363
|
Ja sama nie wiem. Staram siê nie wierzyæ w takie rzeczy. Bo w sumie, ja nie jestem jedynym skorpionem na ¶wiecie, wiêc wszyscy jeste¶my tacy sami pod wzglêdem charakteru?
![]() Z drugiej strony, wiele cech przypisywanych skorpionom siê jako¶ tam pokrywa z moim charakterem. Wiêc nie wiem sama ![]()
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 268
|
A co za roznica? Jeden grzyb. To tak na marginesie tego, ze ja wlasnie pisalem o cechach przypisywanym danym znakom.
£ajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
To wtedy w interakcjê z cz³owiekiem wchodzi inna konstrukcja planetarna, "w asy¶cie" której zdarzy³o mu siê przyj¶æ na ¶wiat. Proste.
Na czerwonym ¶wietle stojê na wysepce dla pieszych i nie potr±ci³ mnie samochód. Czy to oznacza, ¿e nie ma absolutnie mo¿liwo¶ci, ¿eby jad±cy samochód by³ w stanie zrobiæ mi krzywdê, gdybym w tym samym momencie stanê³a na pasach? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
"
Cytat:
Dlaczego zak³adaæ, ¿e istnieje jaki¶ "boski plan"? Je¿eli "mama" urodzi wcze¶niej, inny uk³ad gwiazd bêdzie wchodzi³ w grê. Je¿eli nie urodzi w ogóle, temat nie zaistnieje. W³a¶ciwie trochê mnie dziwi to konkretne uprzedzenie do astrologii. Ma ona przecie¿ wiele wspólnego z perfumiarstwem. Ta sama nieoczywisto¶æ przyczyny i skutku, subiektywizm. . . Kto¶ w±cha kompozycjê zapachow± tak prostych sk³adników jak kadzid³o, drewno, ja¶min, a wydaje mu siê, ¿e jest w ko¶ciele. Wariat? Naiwniak? Nie, ESTETA, ZNAWCA. Niekiedy mo¿na wznie¶æ siê na jeszcze wiêksze wy¿yny abstrakcji i uznaæ, ¿e w³a¶nie pow±cha³o siê "nocne niebo" (choæ za oknem samo po³udnie). I nic to, ¿e wiele osób nie podzieli tych doznañ ni zachwytów. Mo¿na wydaæ na "ko¶ció³ w butelce" setki je¶li nie tysi±ce z³otych, znale¼æ rzesze ludzi, którzy chc± o nim poczytaæ, a nawet - za przyk³adem - te¿ kupiæ co¶, czego zmys³ wzroku, s³uchu, dotyku ani zdrowy rozs±dek za ko¶ció³ nie uznaj±. Ba! Mo¿na wreszcie o ko¶ciele, nocnym niebie (choæ bez planet i znaków zodiaku) pisaæ ku powszechnej uciesze i na zachwycaniu siê "rzeczami nieistniej±cymi" wcale nie¼le zarobiæ. Wg mnie wielbiciel perfum ma wiele wspólnego z klientem "wró¿ki" lub - je¶li umie pasjê przekuæ w biznes - z "wró¿k±" we w³asnej osobie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Ja bardzo w to wierzê. Proszê bardzo, wysmiewajcie mnie za to... Nie ma sprawy. Ja i tak wiem swoje. Ja wiem swoje i nie chce nikogo do niczego przekonywaæ. Bardzo nie lubiê, gdy ludzie obra¿aj± osoby takie jak ja i wyzywaj± od g³upków. To nie jest fair i swiadczy wylacznie o waszej nietolerancji. Tak na prawde astrologia przez wiele wieków, by³a nauk±, która by³a uznawana przez ludzkosc. Pseudo astrolodzy sprawili, ¿e horoskopy ciesz± siê takim powodzeniem jakim siê ciesz±. Zainteresowani mog± poczytaj wiêcej tu http://pl.horoskop.com/astrologia/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 172
|
A ja sk³aniam siê ku temu, ¿eby wierzyæ we wp³yw znaków zodiaku na intro- i ekstrawertyzm.
Edytowane przez 201605131805 Czas edycji: 2016-05-13 o 15:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 042
|
nie wierzê. bzdura i zabobon.
a jak widzê wywiad z gwiazd± rozpoczynaj±cy siê od "jestem zodiakaln± wag±, wiêc balansujê na granicy" to mi s³abo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 172
|
Radioheadka, ale to o czym wspomnia³a¶ nawet nie sta³o obok astrologii
![]() ![]() (Uwielbiam Radiohead!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 771
|
Wierzê, ale w prawdziw± astrologiê, czyli horoskop indywidualny wraz z planetami, ascendentem itd., a nie samym znakiem s³onecznym (wg niego jestem kozioro¿cem). S³oneczny i ksiê¿ycowy razem z ascendentem maj± ponoæ najwiêkszy wp³yw na osobowo¶æ cz³owieka.
Jednego jestem pewna i powtarza siê to niezmiennie - ¿adnej wagi raczej nie polubiê ![]() Edytowane przez VampIrzyca Czas edycji: 2014-11-28 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 158
|
Ja wierzê. Jestem zodiakalnym koziorozcem i posiadam dok³adnie wszystkie cechy charakterystyczne dla tego znaku. Ponadto przeczyta³am, ze kozioro¿ce bardzo dobrze rozumiej± siê ze spokojnymi bykami a mam grupkê przyjaciolek, z której tylko jedna nie jest bykiem i faktycznie od ponad 6lat nie mialysmy ani jednego mieporozumienia. Za to ta jedna jedyna, która siê wylamala takze jest kozioro¿cem - jest przys³owie, które mówi ze nikt nie zrozumie kozioro¿ca jak drugi kozioro¿ec i z tym tez siê zgodze
14.05.2014 najwa¿niejszy dzieñ w moim ¿yciu Marzenia nie spe³niaj± siê ot tak... w tym ca³a ich magia, ¿e s± w-y-c-z-e-k-a-n-e... 23.09.2015 - PORÓD - jest jedyn± randk± w ciemno, podczas której masz totaln± pewno¶æ, ¿e spotkasz mi³o¶æ swojego ¿ycia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.