wp³yw znaku zodiaku a charakter cz³owieka... czy wierzycie w to? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2009-03-03, 17:12   #91
Alvesta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 378
Dot.: wp³yw znaku zodiaku a charakter cz³owieka... czy wierzycie w to?

Cytat:
Napisane przez Sabbath Poka¿ wiadomo¶æ
A jak niby mia³by ten wp³yw gwiazd wygl±daæ w praktyce?

W jaki sposób to, na tle którego gwiazdozbioru widzimy s³oñce wywiera wp³yw na p³ód?
Decyduje o wielko¶ci komórki jajowej? Wp³ywa na jurno¶æ plemników? A mo¿e zmienia jako¶ szczególnie kod genetyczny mieszaj±c w DNA i ¿±gluj±c chromosomami?

W wyniku tego niepodwa¿alnego wp³ywu przez ca³y miesi±c rodz± siê ludzie o takim samym lub podobnym charakterze.
Ale tylko w naszej kulturze, bo na przyk³ad w chinach ludzie o charakterze odbitym od jednej sztancy rodz± siê a¿ przez rok.

A jesli dziecko urodzi siê jako wczesniak, albo ci±¿a zostanie przenoszona, to ta ca³a misterna, uwarunkowana po³o¿eniem s³oñca konstrukcja ulega gwa³townej transformacji i to w³asnie tlumaczy wysok± ¶miertelno¶c dzieci urodzonych nie w terminie. Teraz wszystko jasne.
i ja siê trzymam chiñskiego horoskopu, bo wed³ug niego mój znak jest najsympatyczniejszy w¶ród wszystkich
ca³y mój rocznik taki sympatyczny mi³y, uczynny, sprawiedliwy i lojalny.
Alvesta jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-03-03, 18:40   #92
idis48
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

Witam.

Data urodzenia, a nie poczêcia jest wa¿na w horoskopach astrologicznych.Wiem,¿e wa¿na jest te¿ godzina. Nie s³ysza³am,by mówiono o wcze¶niakach czy "przenoszonych"
Ja my¶lê,¿e do wszystkiego trzeba mieæ dystans,a ju¿ na pewno nie warto ¶lepo i bezkrytycznie wierzyæ ani w horoskopy ani w inne wró¿byChocia¿ trudno mi nie zgodziæ siê z wieloma cechami,które zawiera mój horoskop urodzeniowy
Pozdrawiam
Stary 2009-03-03, 21:18   #93
amyleia87
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 10

Cytat:
Napisane przez kasia083 Poka¿ wiadomo¶æ
A z pannami??
Ja mam 2 bliskie osoby panny i bardzo dobrze siê z nimi dogadujê;p ale mam tak¿e jedn± kole¿ankê i jedn± jêdzê, których nie cierpiê, te¿ panny......... na to chyba nie ma regu³y;p;p;p ale ogólnie panna z kozioro¿cem to dobre pol±czenie, na ogó³;p
amyleia87 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-18, 10:06   #94
libra777
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 589

Cytat:
Napisane przez IngridR Poka¿ wiadomo¶æ
Absolutnie nie wierzê w horoskopy!
Mam kumpelê urodzon± w tym samym dniu co ja (ten sam rocznik na dodatek) - jeste¶my zupe³nie inne - zero cech wspólnych
A przyjacó³ka jest Skorpionem - nie znam spokojniejszego "filozofa" od niej....a przecie¿ wszêdzie pisz±, ¿e Skorpiony s± porywcze itp....

Tak samo mo¿na powiedzieæ, ¿e wszystkie rudzielce s± fa³szywe (przepraszam rudow³ose - sama ni± jestem)

Mo¿e dlatego,¿e macie ró¿ne godziny urodzenia, to te¿ jest wa¿ne.Co do skorpionów , to nie ma spokojnych skorpionów,nawet je¶li siê takie wydaj±, je¶li co¶ pójdzie nie po ich my¶li to zaatakuj± , to pewne.Ale te¿ to jest twoja przyjació³ka, dobrze jest mieæ skorpiona za przyjaciela, ale niedobrze jest mieæ go za wroga, jest m¶ciwy i atakuje znienacka , jak prawdziwy skorpion.
libra777 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-18, 10:14   #95
gold fish
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 34

moim zdaniem - ale nie znam przyczyn - reguly opis zodiakalany zgadza sie z faktycznym charakterem czlowieka

nie wiem czzemu tak sie dzieje - ale tak jest.
gold fish jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-18, 10:15   #96
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Poka¿ wiadomo¶æ
Ja jestem lwem i idealnie pasujê do opisu lwów - uwielbiam siê stroiæ,jestem egoistk±,lubiê byæ w centrum uwagi i nie jestem niezauwa¿alna,tak¿e trudno nie wierzyæ w te znaki zodiaku

Mój m±¿ to zodiakalny lew , te¿ uwielbia byæ w centrum, uwielbia dobrze wygl±daæ , jest strasznie ³asy na pochwa³y, wierzy nawet w te w stylu" kochanie jeste¶ najm±drzejszy na ¶wiecie"typowy lew ,musi mieæ wszystko w jak najlepszym gatunku,od jedzenia przez meble, po ubrania lubi te¿ siê przechwalaæ jaki to on jest naj.
Stary 2009-04-18, 10:17   #97
MorireAmore
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 937

Ja wierzê , jestem wodnikiem i zgadza siê niemal wszystko....

Be nice, I could be your nurse someday.

MorireAmore jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2009-04-18, 11:40   #98
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le Tigre Poka¿ wiadomo¶æ
A bli¼niaki?
Nas nikt nie lubi, bo k³amiemy i mamy dwie twarze
A faceci to ju¿ ca³kiem do bani, wieczne dzieci, do tego skore do zdrady.

No i jak wierzyæ w zodiak, skoro jestem zupe³nym przeciwieñstwem mojego znaku? Nienawidzê zdrajców, k³amstwem siê brzydzê, a i z dziecinno¶ci± kiepsko, znam takich, co twierdz±, ¿e chyba urodzi³em siê jako mentalny starzec...

To nie prawda ,¿e bli¿niaki k³ami±, czasem mo¿e omijaj± prawdê,poza tym s± bardzo towarzyskie , lubi± du¿o mówiæ ,s± wprost chore kiedy nie maj± siê do kogo odezwaæ, tworz± wokó³ siebie ba³agan , czêsto zaczynaj± ró¿ne czynno¶ci nie koñcz±c ich i bior± siê za nastepne, do tego to plotkarze lubi± wiedzieæ co siê woko³o dzieje.S± na ogó³ bardzo dobrze poinformowane we wszystkim, w ró¿nych dziedzinach maj± co¶ do powiedzenia.Ludzie siê czêsto do nich zwracaj± po radê.Znak raczej bezkonfliktowy.Ja jestem wag± i mam bardzo dobry kontakt z bli¿niakami ,mam te¿ kilku w rodzinie

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez idis48 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam.
Ja wierzê.Znak zodiaku przypisuje nam data urodzin.Nie wierzê w ¿adne gazetowe horoskopy,ale by³am raz u "wró¿ki",która "postawi³a" mi tarota i do dzisiaj nie mogê wyj¶æ ze zdumienia.Bardzo du¿o siê sprawdzi³o i sprawdza nadal,a zasób wiedzy na temat mojego ¿ycia zdumiewaj±cy.Sceptyków uprzedzam,kobieta by³a przejazdem w moim mie¶cie,a ja do niej trafi³am z marszu i absolutnie przypadkowo
Ja ta¿ by³am u tarocistki ju¿ dwa razy i wszystko siê sprawdzi³o, ta pani mówi³a mi nawet o sytuacjach w które bêd± wmieszane osoby z poszczególnymi znakami zodiaku i nawet to siê zgadza³o.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Maricken Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo ciekawy w±tek! Ja od zawsze chyba prowadzê swoje obserwacje pod tym k±tem - jaki ma kto¶ znak i jak siê zachowuje oraz jak to wp³ywa na relacje moje z t± osob±. Jestem zdania, ¿e znakom przypisane s± zespo³y cech i osoby spod tych znaków maj± te cechy mniej lub bardziej rozwiniête. Ja to widzê w takich sytuacjach, gdy nie mogê znale¼æ logicznego wyt³umaczenia na czyje¶ postêpowanie i pasuje to do opisu znaku tej osoby ;P
Ja jestem wag± i nigdy jeszcze nie dogada³am siê tak na dobre z rakiem lub rybami. Rak w sumie jako tako, ale ryba...tylko i wy³±cznie na dystans. Aha, i jeszcze zauwa¿y³am, w przypadku mojego znaku ¿e kobiecie wadze nie przypadaj± te same cechy co facetowi wadze - facet waga to dla mnie beznadzieja, znam kilku i to s± nudziarze, czasem cwaniaki przy tym ¶lamazarni jacy¶ ;> Ogólnie jakie¶ takie niezdecydowanie ciep³e kluchy
Do mnie jako wagi nie pasuje zupe³nie niezdecydowanie - zawsze wiem czego chcê (choæ wyczyta³am w którym¶ opisie tego znaku, ¿e niezdecydowanie nie jest flagow± cech±, wa¿ne jest te¿ poczucie sprawiedliwo¶ci i równowagi - to akurat moja cecha :P). Tak wiêc, wierzê w to jednak
Ja te¿ jestem wag± i opis mojego znaku pasuje do mnie co do joty.A facet waga jest rzeczywi¶cie inny,jedno jest pewne waga-kobieta i waga-mê¿czyzna siê nie dogadaj± wiem to z do¶wiadczenia.Z rakiem te¿ mi nie idzie , a od panny to juz uciekam na odleg³o¶æ.Za to bardzo dobrze dogadujê siê z bli¿niêtami , lwami, baranami-kobietami,strzelec-mê¿czyzna te¿ ujdzie.
Stary 2009-04-18, 12:10   #99
lotta6
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 737

Moim zdaniem horoskopy w gazetach pisza przypadkowi ludzie i maja przy tym niezly ubaw

Czasami czytam taki horoskop jak sie juz skonczy sie tydzien/miesiac i sobie patrze co sie sprawdzilo.
lotta6 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-18, 13:13   #100
Hultaj
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 27 877

Uwa¿am, ¿e istnieje kawa³ek p³aszczyzny osobowo¶ci czy charakteru ''zarezerwowany dla'' astrologii i tym podobnych czary-mary. Wychodzê sobie na wiejsk± babê i guslarê, ale nie przeszkadza mi to. Z tym, ¿e to nie jest takie proste, ¿e przez miesi±c bêd± siê rodziæ tacy a nie inni ludzie, z tego, co siê orientujê, dochodz± ascendenty, wp³ywy znaków s±siaduj±cych, planet, liczy siê godzina urodzenia i szeroko¶c geograficzna z wy¿ej wspominanych powodów wlasnie. My¶lê te¿, ¿e mo¿e sobie istnieje pewien zespó³ cech wspólnych, pod które mozna ktosiów podciagaæ na si³ê, ale niekoniecznie. Nie wierzê np. w istnienie skorpiona, który jest spokojny, w tym znaczeniu tego s³owa, ¿e nic specyficznego w nim nie siedzi. Nawet gdy sprawia takie wra¿enie. Poza tym, geny i wychowanie, nie ka¿dy ma tego co mi³e, jak rozum np. , po równo, to chyba jasne, ¿e tym bardziej wszyscy nie bêd± tacy sami. Nie wierzê np. w istnienie barana, którego by chocia¿ gdzie¶ przy czym¶ nie roznosi³o.
Gazetowych horoskopów nie czytam, do wró¿ek nie chodzê, wosku w andrzejki nie lejê, z wielu guse³ siê ¶miejê inne uwa¿am za szkodliwe.
Bardziej mi chyba chodzi o to, ¿e moim zdaniem wszystko jest ze sob± jako¶ powi±zane, takie sobie bycie elementem ekosystemu. (I nie w sensie, ¿e paj±k zje muszkê, ale i w sensie. ) Ni¿ o budowanie piramidy energii w ogródku.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2009-04-18 o 13:16
Hultaj jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-18, 13:25   #101
Niezmienna
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 648

Cytat:
Napisane przez kasia083 Poka¿ wiadomo¶æ
A tak z ciekawo¶ci, to ja jestem pann±, a mój T¯ bli¼niakami.
To dobre po³±czenie?

Wiem ¿e sa takie "wykresy" na których jest zaznaczone kto do kogo pasuje, a kto nie...

U mnie bylo tak samo ....wielka mi³o¶c pare lat ,po czym "moj "blizniak okazal sie niedojrzalym facetem...spanikowal!
Jesli chodzi o to po³acznie pisz± ,ze w takiej sytuacji lepsza jest pzyjazn niz zwi±zek
Niezmienna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-18, 13:58   #102
Mascara
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 172

Kozioro¿ec jest dziesi±tym znakiem zodiaku, którego opiekuñcz± planet± jest Saturn zwany te¿ " bogiem czasu"- planeta dyscypliny i kariery, " nauczyciel lekcji ¿ycia". Kozioro¿ec nale¿y do trygonu Ziemia. Ma olbrzymie poczucie odpowiedzialno¶ci, niezawodny, godny zaufania, solidny, d±¿±cy do kariery i sukcesów. Bardzo wa¿na jest dla niego ¶wiadomo¶æ, tego co w ¿yciu osi±gn±³. D±¿y do jasno wytyczonych celów, nie spocznie dopóki ich nie osi±gnie. Jest obowi±zkowy, przyzwoity, pracowity, wyci±ga wnioski z w³asnych do¶wiadczeñ. Jest siln± osobowo¶ci±, która z podniesionym czo³em znosi pora¿ki. Jest towarzyski, wbrew pozorom lubi siê bawiæ, ma poczucie humoru, potrafi ¿artowaæ z siebie samego. Jest wstrzemiê¼liwy w okazywaniu uczuæ. Jego ¿ycie oparte jest na rozs±dku, ambicji, skrupulatno¶ci, " mrówczej pracy", konsekwentnym d±¿eniu do celu. Materialna egzystencja i wszelkie sprawy zwi±zane z finansami s± dla niego bardzo wa¿ne. Praca Kozioro¿ca przewa¿nie krêci siê wokó³ finansów. Dba o reputacjê. Jest wiernym i szczerym przyjacielem, troszczy siê o innych. Ma umiarkowany temperament, jest dobry i czu³y w mi³o¶ci, jego uczucie jest spokojne i wywa¿one.

Jego mottem jest praca, zastosowanie, struktura, dyscyplina, awans.

Jestem Koziorozcem, ale z tego NIC do mnie nie pasuje... jestem roztrzepana, troszke leniwa, uwielbiam okazywac uczucia, lubie plakac glosno, nie ukrywam emocji, mam jakies cele, ale nie zeby az tak stanowczo do nich d±zyc.. ech, to chyba jakis dziwak jestem
Mascara jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-18, 14:10   #103
aniko 23
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 531
GG do aniko 23

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11096846]Szczerze mówi±c, ile razy mia³am z kim¶ starcie porz±dne, by³ to Bli¼niak. Jestem pann±. Kilka razy spotka³am siê ju¿ z opiniami, ¿e nie jest to dobre po³±czenie znaków, w moim przypadku to siê zgadza

[/quote]

OMG Szaja ja jestem Bliznaiczka,

Moj luby jest spod Ryb

gdziekolwiek nie spojrzalam to horoskop mowi Ryby i Bliznieta = katastrofa i rozwod a jakos zyjemy juz razem 7 lat

natomiast moja babcia mawia " najcudniejsi chlopcy sa spod Raka"

...noszê twe serce z sob± (noszê je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-18, 14:47   #104
wariatkowo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 231

Ja te¿ jestem blizniê i z ca³± powag± (je¶li takow± posiadam) muszê siê zgodziæ ¿e straszne z nas roztrzepañce,plotkarze (oczywi¶cie w pozytywnym s³owie tego znaczenia) i wieczne dzieci ,a je¶li nie mamy wokó³ siebie gromady ludzi to poprostu wiêdniemy w oczach. Co¶ jednak jest w tych horoskopch,bo z moich obserwacji wynika ¿e jednak z wodnikami zawsze blizniak znajdzie porozumienie na jakiejkolwiek p³aszczyznie. Najgorsze chyba w tym znaku jest te rozdwojenie jazni...
Stary 2009-04-18, 16:52   #105
bajeczka000
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 737

Cytat:
Napisane przez gold fish Poka¿ wiadomo¶æ
moim zdaniem - ale nie znam przyczyn - reguly opis zodiakalany zgadza sie z faktycznym charakterem czlowieka

nie wiem czzemu tak sie dzieje - ale tak jest.
Zgadzam siê z tym. Ja jestem Baran, czyli impulsywna ekstrawertyczka z temperamentem, k³ótliwa, ha³a¶liwa, potrzebuj±ca urozmaicenia i zmian w ¿yciu, nie ustêpliwa, uparta, zawziêta etc.
Natomiast t¿ jest zodiakalnym Rakiem. I te¿ dok³adnie tak jak w horoskopach pisz± - spokojny, analizuj±cy romantyk (czyli po prostu s³odycz s³odycz... ale dla mnie momentami za s³odko )
Wygl±da to jak ogieñ i woda no ale có¿ nie wybieramy sobie partnerów na podstawie znaków zodiaku, prawda?

Cytat:
Napisane przez marrellic
Je¿eli Wiza¿ jest bezradny, to nic tylko skakaæ z mostu

bajeczka000 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-18, 17:16   #106
Wyrak
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 268

Cytat:
Napisane przez libra777 Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e dlatego,¿e macie ró¿ne godziny urodzenia, to te¿ jest wa¿ne.
A co to za roznica, przeciez ten sam dzien, ten sam znak zodiaku, wychodza horoskopy, szufladkujace ludzi urodzonych w ciagu calego miesiaca, a nagle godzina urodzenia jest wazna?

Cytat:
Co do skorpionów , to nie ma spokojnych skorpionów,nawet je¶li siê takie wydaj±, je¶li co¶ pójdzie nie po ich my¶li to zaatakuj± , to pewne.Ale te¿ to jest twoja przyjació³ka, dobrze jest mieæ skorpiona za przyjaciela, ale niedobrze jest mieæ go za wroga, jest m¶ciwy i atakuje znienacka , jak prawdziwy skorpion.
Oczywiscie, Ty wiesz lepiej, jaka jest jej przyjaciolka

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-18, 17:26   #107
stargazer
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 966

Cytat:
Napisane przez Wyrak Poka¿ wiadomo¶æ
A co to za roznica, przeciez ten sam dzien, ten sam znak zodiaku, wychodza horoskopy, szufladkujace ludzi urodzonych w ciagu calego miesiaca, a nagle godzina urodzenia jest wazna?

Najpierw poczytaj trochê o astrologii, a potem siê wypowiadaj. Wkurzaj± mnie opinie ludzi, którzy powtarzaj± brednie o astrologii nie maj±c o niej zielonego pojêcia. Wiesz co to jest ascendent? Wiesz co to s± aspekty i domy astrologiczne? Wiesz o tym, ze nie ma dwóch osób o identycznych horoskopach urodzeniowych, bo ka¿dy ma inny rozk³ad planet w znakach i domach? Zapewne nie, bo skoro potrafisz napisaæ, ¿e astrologia szufladkuje ludzi w 12 typów wg danych miesiêcy, to pewnie opierasz siê jedynie na gazetowych bzdurach i obiegowych opiniach nie maj±cych nic wspólnego z prawdziw± astrologi±. A je¶li tak, to siê nie o¶mieszaj pisz±c co¶, co w ogóle nie jest prawd± i nie wmawiaj ludziom, ze astrologia twierdzi co¶, czego nigdy nie twierdzi³a Tak siê sk³ada, ¿e astrologia to moje hobby od lat, przeczyta³am na ten temat sporo ksi±¿ek i a¿ siê we mnie gotuje, gdy czytam takie wypowiedzi.
Stary 2009-04-18, 18:38   #108
Wyrak
Zakorzenienie

No pewnie ze sie opieram na bzdurnych gazetowych horoskopach, tak jak zdaje sie duzo osob w temacie

Tak czy siak, jak sie nie ugotujesz i ile ksiazek o tym nie przeczytalas, to te dwa stwierdzenia sie wykluczaja:

"osoby spod znaku zodiaku x maja cechy y"

"dwie osoby z tego samego znaku zodiaku maja inne cechy przez inna godzine urodzenia"

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2009-04-18, 19:01   #109
stargazer
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 966

Pierwsze stwierdzenie jest daleko id±cym uogólnieniem i osoby znaj±ce siê na astrologii go unikaj±, gdy¿ wiedz±, ¿e jest to tylko niewielki u³amek charakterystyki wynikaj±cej z poprawnie sporz±dzonego horoskopu urodzeniowego. A ¿e wiele horoskopów gazetowych czy zamieszczanych na stornach internetowych bezkrytycznie takie stwierdzenia powtarza, robi±c tym samym z³± robotê i dyskredytuj±c astrologiê, to ju¿ nie jest niestety wina ani astrologów, ani pasjonatów astrologii.

Natomiast ciekawe jest, ¿e niemal wszyscy przeciwnicy astrologii próbuj±cy dowodziæ, jaka to wierutna bzdura opieraj± siê z grubsza na tym samym b³êdzie logicznym - zak³adaj±, ze astrologia twierdzi co¶, czego wcale nie twierdzi, nie maj±c przy tym elementarnej wiedzy o samym zagadnieniu i bazuj±c na dyletanckim be³kocie z gazet czy niektórych popularnych portali, który tak naprawdê z astrologi± ma wspólnego tylko nazwy znaków zodiaku To jest dok³adnie co¶ w tym stylu, jakbym teraz stwierdzi³a: "Ca³a astronomia to bzdura, bo zak³ada, ¿e ziemia jest p³aska i opiera siê na wielkim ¿ó³wiu, a przecie¿ ka¿dy wie, ¿e tak nie jest" Jak zosta³oby odebrane takie stwierdzenie? Tymczasem dok³adnie tak samo wygl±da w oczach astrologa lub osoby interesuj±cej siê astrologi± pogl±d, jakoby astrologia szufladkowa³a ludzi na 12 znaków zodiaku i nic poza tym

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-18, 19:04   #110
Wyrak
Zakorzenienie

Ja tam nic udowodnic nie probuje, tyle ze koniec koncow, ze jesli wg Ciebie, kazdy jest inny - to jest truizm; natomiast stwierdzenie, ze charatker danej osoby, czy jego cechy sa warunkowane ta data urodzenia, no coz, jest to wysoce kontrowersyjne....

Stary 2009-04-18, 22:21   #111
zielona porzeczka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 249

Cytat:
Najpierw poczytaj trochê o astrologii, a potem siê wypowiadaj. Wkurzaj± mnie opinie ludzi, którzy powtarzaj± brednie o astrologii nie maj±c o niej zielonego pojêcia. Wiesz co to jest ascendent? Wiesz co to s± aspekty i domy astrologiczne? Wiesz o tym, ze nie ma dwóch osób o identycznych horoskopach urodzeniowych, bo ka¿dy ma inny rozk³ad planet w znakach i domach? Zapewne nie, bo skoro potrafisz napisaæ, ¿e astrologia szufladkuje ludzi w 12 typów wg danych miesiêcy, to pewnie opierasz siê jedynie na gazetowych bzdurach i obiegowych opiniach nie maj±cych nic wspólnego z prawdziw± astrologi±. A je¶li tak, to siê nie o¶mieszaj pisz±c co¶, co w ogóle nie jest prawd± i nie wmawiaj ludziom, ze astrologia twierdzi co¶, czego nigdy nie twierdzi³a Tak siê sk³ada, ¿e astrologia to moje hobby od lat, przeczyta³am na ten temat sporo ksi±¿ek i a¿ siê we mnie gotuje, gdy czytam takie wypowiedzi.
ja te¿ uwa¿am, ¿e to ma jaki¶ wp³yw na charakter cz³owieka, zauwa¿alne s± dla mnie pewne przypisane cechy.

Edytowane przez zielona porzeczka
Czas edycji: 2009-04-18 o 22:25
zielona porzeczka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-19, 08:20   #112
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Poka¿ wiadomo¶æ

Oczywiscie, Ty wiesz lepiej, jaka jest jej przyjaciolka

Chodzi³o mi o to ,¿e je¶li jest to skorpion przyjació³ka , to ona nie widzi tych wrednych cech w skorpionie, bo je¶li skorpion jest przyjacielem to jest mi³y i jak napisa³am dobrze jest mieæ go za przyjaciela , bo zawsze pomo¿e , doradzi , jest dowcipny , z poczuciem humoru, ale je¶li siê z nim zadrze to prawdziwy skorpion, wtedy wychodzica³a jego z³a natura

a co do godziny urodzenia , to znalaz³am kiedy¶ tak± tabelê z ascendentami i tam mi wychodzi³o,¿e ja jestem waga z ascndentem w bli¿niêtach , a na przyk³ad urodzeni kilka godzin pó¿niej , w tym samym dniu ju¿ mieli inne ascendenty.Czyli ,¿e ja jako waga w bli¿niêtach posiadam te¿ niektóre cech bli¿ni±t(niestety) np. ba³aganiarstwo

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Spójrzcie na to

Zwlekacze, czyli dlaczego ró¿ne znaki Zodiaku zwlekaj±
Baran zwleka, poniewa¿ chce zrobiæ przed wyj¶ciem jeszcze 20 pompek.

Byk zwleka, bo tak wygodnie le¿y mu siê w tym fotelu.

Bli¼niêta zwlekaj±, bo znakaz³y kolejn± ciekaw± informacjê w gazecie.

Rak zwleka, bo trzeba jeszcze przed wyj¶ciem zje¶æ to pyszne ciasto.

Lew zwleka, bo ma w³a¶nie ¶wietne audytorium, które s³ucha o jego sukcesach.

Panna zwleka, bo szuka usterek w tym co zrobi³a, które na pewno gdzie¶ s±.

Waga zwleka, bo nie moze siê zdecydowaæ, co dzi¶ na siebie w³o¿yæ.

Skorpion zwleka, bo chce sprawdziæ, czy na pewno innym na nim zale¿y.

Strzelec nie zwlea, ale zapomnia³ o spotkaniu, planuj±c kolejn± podró¿.

Kozioro¿ec zwleka, bo czeka na jeszcze lepsz± sposobno¶æ.

Wodnik zwleka, bo kto by siê tam przejmowa³ terminami.

Ryby zwlekaj±, bo i tak wszytko w koñcu siê u³o¿y bez ich wysi³ku.

Je¶li chodzi o mnie to nigdy sie nie mogæ zdecydowaæ co ubraæ i na ostatni± chwilê zmieniam buty, albo kurtkê
Stary 2012-02-28, 12:22   #113
Lea_
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 984

Nie wierzy³am do momentu a¿ nie pozna³am swojego T¯. Jest on wykapan± Pann±. Jak czytam charakterystykê tego znaku zodiaku to jakbym czyta³a o moim t¿ .
Nie wierzê natomiast w te wszystkie chronoskopy w gazetach

„Najpierw s± kobiety, potem d³ugo, d³ugo nic. A nastêpnie jest Ferrari”.

Al Pacino, "Zapach kobiety"

http://demotywatory.pl/2919083/Za-ka...kryje-sie-imie.

Lea_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-28, 18:15   #114
o Kasia o
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 474

Ja w to nie wierzê, mimo, ¿e mam trochê cech pasuj±cych do opisu mojego znaku zodiaku. Ale uwa¿am, ¿e ilu ludzi, tyle charakterów i jaka¶ czê¶æ wpasuje siê w te opisy. Niemniej, czasami lubiê poczytaæ horoskop dla zabawy i podoszukiwaæ siê jego prawdziwo¶ci
-zacznê æwiczyæ.

Zapisali.pl - blog pisany z moim T¿ . O wspólnym ¿yciu i perypetiach
o Kasia o jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-02-28, 23:04   #115
Mileva_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 679

Sam znak zodiaku - bzdura. Niby jak 1/12 ludzi mia³aby mieæ podobne cechy, bo urodzili siê w tym samym miesi±cu Natomiast horoskopy natalne - na podstawie daty, godziny i miejsca urodzenia - w tych ju¿ co¶ jest.
Mileva_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-02-28, 23:33   #116
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902

To fakt,ze ogolnie bardzo wiele cech,ktore sa przypisywane danemu znakowi,zgadza sie ...

Ja jestem zodiakalnym lwem,ale tylko polowa cech mu przypisywana do mnie pasuje ,druga polowa to z mojego ascendentu czyli wodnika ...

najgorszym znakiem zodiaku wedlug mnie sa Bliznieta....
mialam niestety bardzo wiele razy z nimi do czynienia i WSZYSTKIE te osoby byly takie same....

dwulicowosc,falsz i zaklamanie ,ekstremalny egoizm,cwaniactwo....
oj dlugo moglabym wumieniac i naprawde kazdy spotkany przezemnie blizniak mial podwojna twarz,teraz bede omijac ich szerokim lukiem.

Lubie Rybki,sa wrazliwe i spokojne ,zawsze sie z nimi dogatywalam,wielu moich przyjaciol jest spod tego znaku....
Stary 2012-02-29, 17:41   #117
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Wiadomo¶ci: 11 216

Cytat:
1. Ryby zwlekaj±, bo i tak wszytko w koñcu siê u³o¿y bez ich wysi³ku.

2.Je¶li chodzi o mnie to nigdy sie nie mogæ zdecydowaæ co ubraæ i na ostatni± chwilê zmieniam buty, albo kurtkê
1.

2. A ju¿ my¶la³am, ¿e jeste¶ spod znaku Lwa Moja mama tak ma

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez amyleia87 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej witam wszystkie uczestniczki forów ró¿norakich chcia³abym przedyskutowaæ co¶ co siedzi w mojej g³owie od zesz³ego tygodnia.......... moja kole¿anka ma znajom±, która udowodni³a jej prawdziwo¶æ horoskopów. W jej poprzedniej pracy powiedzia³a jej dok³adnie kogo nie bêdzie lubiæ... i to wszystko mia³o zwi±zek z jej znakiem zodiaku i z tym jaki znak ma ta druga osoba... kiedy rozmawia³y¶my zgad³a mój znak zodiaku za 4 razem (mo¿e niezbyt imponuj±co) i pó¼niej wyliczy³a mi cechy mojego znaku zodiaku. Wiêkszo¶æ rzeczy siê zgadza³a... i najlepsze jest to, ¿e zaczerpnê³a tê wiedzê z obserwacji ludzi z identycznym znakiem zodiaku jak ja mam dlatego w³a¶nie zaczê³am w to wierzyæ, ¿e to, kiedy siê urodzili¶my ma jaki¶ zwi±zek z naszym charakterem jak wy uwa¿acie? (ma³a pro¶ba do moderatorki proszê zmieniæ tytu³ na "wp³yw znaku zodiaku na charakter cz³owieka")Czekam na wasze opinie pozdrawiam
Mam 24 lata (no, za 11 dni bêdê mia³a, a wiêc jeszcze 23 ) i przez 11 lat zaobserwowa³am ogromny- wrêcz ca³kowity wp³yw znaku na mój charakter. Podobnie jak imiê itd.

Wszystko wychodzi³o z czasem, bo maj±c 14 lat, nie wiedzia³am, jaka bêdê w pracy, jaka bêdê w rodzinie (nadopiekuñcza itp- no, tego jeszcze nie wiem).

Od zawsze ( odk±d skoñczy³am roczek -by³o to wyra¼ne ) - mam ci±g³y zwi±zek ze zwierzêtami i dzieæmi, a to jedna z cech Ryb. Lubiê te¿ podró¿e, jestem niezdecydowana, interesujê siê magi±.

Wszystko siê sprawdza.

Zdrowie, zachowanie, zawody itd- cechy pozytywne i negatywne.

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez o Kasia o Poka¿ wiadomo¶æ
Ja w to nie wierzê, mimo, ¿e mam trochê cech pasuj±cych do opisu mojego znaku zodiaku. Ale uwa¿am, ¿e ilu ludzi, tyle charakterów i jaka¶ czê¶æ wpasuje siê w te opisy. Niemniej, czasami lubiê poczytaæ horoskop dla zabawy i podoszukiwaæ siê jego prawdziwo¶ci
Ale horoskop np. w gazecie dla jakiego¶ znaku, a charakter znaku to 2 zupe³nie inne sprawy.

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Poka¿ wiadomo¶æ
Sam znak zodiaku - bzdura. Niby jak 1/12 ludzi mia³aby mieæ podobne cechy, bo urodzili siê w tym samym miesi±cu Natomiast horoskopy natalne - na podstawie daty, godziny i miejsca urodzenia - w tych ju¿ co¶ jest.
Ja kiedy¶ te¿ w to nie wierzy³am, a Ty na ilu osobach sprawdza³a¶ zgodno¶æ?

Bo ja dosz³am do wniosku, ¿e nie mo¿na doszukiwaæ siê prawdziwo¶ci na jednej lub 2 osobach, które zna siê z widzenia lub tylko z pracy

Siad³am kiedy¶, zrobi³am listê osób, które znam bardzo dobrze i wiêkszo¶æ cech znaku zgadza³a siê z charakterem danych osób (choæ oczywi¶cie nie wszyscy przyznaj± do cech negatywnych, ale jednak, jestem osob± obiektywn± i mówiê, kiedy kto¶ jest sk±py, leniwy czy lubi kombinowaæ ).
Nie wszystkie, bo np. nie wiem, jaki mój brat ma stosunek do pracy, bo jeszcze siê uczy.

Porównanie zrobi³am na rodzicach, bracie, s±siadach, kuzynce, kuzynie, kole¿ankach.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Poka¿ wiadomo¶æ
Lubie Rybki,sa wrazliwe i spokojne ,zawsze sie z nimi dogatywalam,wielu moich przyjaciol jest spod tego znaku....
To ja
Ale 2 Ryby w zwi±zku to katastrofa

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2012-02-29 o 17:39
Nimfa20 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-29, 17:44   #118
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Poka¿ wiadomo¶æ
To ja
Ale 2 Ryby w zwi±zku to katastrofa
ale jako przyjaciele ,wedlug mnie sa swietne

Edytowane przez Romanaccia
Czas edycji: 2012-02-29 o 17:45
Romanaccia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-02-29, 17:46   #119
reykjaviczanka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 173

Cytat:
Strzelec nie zwlea, ale zapomnia³ o spotkaniu, planuj±c kolejn± podró¿.
Prawda, strzelec nie zwleka!

Kiedy¶ siê nad tym zastanawia³am i dosz³am do wniosku, ¿e co¶ w tych znakach jest. Ale nie zastanawia³am siê za d³ugo, bo trzeba by³o gdzie¶ uciekaæ
Stary 2012-02-29, 18:17   #120
Sabbath
Wied¼ma

Wiadomo¶ci: 12 013

Cytat:
Napisane przez idis48 Poka¿ wiadomo¶æ

Data urodzenia, a nie poczêcia jest wa¿na w horoskopach astrologicznych.Wiem,¿e wa¿na jest te¿ godzina. Nie s³ysza³am,by mówiono o wcze¶niakach czy "przenoszonych"
Ludzie, zastanówcie siê. Tak na zdrowy rozum:
Dziêki rozwojowi medycyny jeste¶my aktualnie w stanie nieomal co do minuty wybraæ datê urodzenia dziecka. Cesarskie ciêcie jest wykonywane coraz powszechniej. Gdyby te teorie mia³y w sobie choæ ¶ladow± ilo¶æ prawdy, regulacja charakteru dziecka prezez wybór daty i godziny urodzenia by³aby ju¿ praktyk± powszechn±. Rodzice maj±cy okre¶lon± wizjê przysz³o¶ci swojego potomka mogliby wp³yn±æ na to, czy urodzi siê intelektualista, czy atleta.

Nie mówi±c ju¿ o takich oczywisto¶ciach, jak fakt, ¿e moment narodzenia jest wy³±cznie momentem wyj¶cia na ¶wiat gotowego, kszta³tuj±cego siê przez wiele miesiêcy p³odu.
Niby która z czynno¶ci mia³aby byæ t± graniczn±? Wy¶cie g³ówki? Wyj¶cie nó¿ek? Przeciêcie pêpowiny? Pierwszy oddech?

W kwestii wcze¶niaków: je¶li mama spadnie ze sto³ka i w wyniku urazu urodzi wcze¶niej, to ca³y astrologiczny "boski plan" bierze w ³eb, zmienia siê budowa mózgu dziecka, ¶cie¿ki nerwowe zmieniaj± bieg, a impulsy nerwowe zaczynaj± wêdrowaæ innymi drogami. Jasne.
Sabbath jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-12-19 13:29:51

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.