![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 378
|
Dot.: wp³yw znaku zodiaku a charakter cz³owieka... czy wierzycie w to?
Cytat:
![]() ca³y mój rocznik taki sympatyczny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
![]() Witam. Data urodzenia, a nie poczêcia jest wa¿na w horoskopach astrologicznych.Wiem,¿e wa¿na jest te¿ godzina. Nie s³ysza³am,by mówiono o wcze¶niakach czy "przenoszonych" ![]() Ja my¶lê,¿e do wszystkiego trzeba mieæ dystans,a ju¿ na pewno nie warto ¶lepo i bezkrytycznie wierzyæ ani w horoskopy ani w inne wró¿by ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#93 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 589
|
Cytat:
Mo¿e dlatego,¿e macie ró¿ne godziny urodzenia, to te¿ jest wa¿ne.Co do skorpionów , to nie ma spokojnych skorpionów,nawet je¶li siê takie wydaj±, je¶li co¶ pójdzie nie po ich my¶li to zaatakuj± , to pewne.Ale te¿ to jest twoja przyjació³ka, dobrze jest mieæ skorpiona za przyjaciela, ale niedobrze jest mieæ go za wroga, jest m¶ciwy i atakuje znienacka , jak prawdziwy skorpion. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 34
|
moim zdaniem - ale nie znam przyczyn - reguly opis zodiakalany zgadza sie z faktycznym charakterem czlowieka
nie wiem czzemu tak sie dzieje - ale tak jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój m±¿ to zodiakalny lew , te¿ uwielbia byæ w centrum, uwielbia dobrze wygl±daæ , jest strasznie ³asy na pochwa³y, wierzy nawet w te w stylu" kochanie jeste¶ najm±drzejszy na ¶wiecie" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 937
|
Ja wierzê , jestem wodnikiem i zgadza siê niemal wszystko....
![]() |
#98 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie prawda ,¿e bli¿niaki k³ami±, czasem mo¿e omijaj± prawdê ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 737
|
Moim zdaniem horoskopy w gazetach pisza przypadkowi ludzie i maja przy tym niezly ubaw
![]() Czasami czytam taki horoskop jak sie juz skonczy sie tydzien/miesiac i sobie patrze co sie sprawdzilo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 27 877
|
Uwa¿am, ¿e istnieje kawa³ek p³aszczyzny osobowo¶ci czy charakteru ''zarezerwowany dla'' astrologii i tym podobnych czary-mary.
![]() ![]() ![]() ![]() Gazetowych horoskopów nie czytam, do wró¿ek nie chodzê, wosku w andrzejki nie lejê, z wielu guse³ siê ¶miejê inne uwa¿am za szkodliwe. Bardziej mi chyba chodzi o to, ¿e moim zdaniem wszystko jest ze sob± jako¶ powi±zane, takie sobie bycie elementem ekosystemu. (I nie w sensie, ¿e paj±k zje muszkê, ale i w sensie. ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2009-04-18 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 648
|
Cytat:
U mnie bylo tak samo ....wielka mi³o¶c pare lat ,po czym "moj "blizniak okazal sie niedojrzalym facetem...spanikowal! Jesli chodzi o to po³acznie pisz± ,ze w takiej sytuacji lepsza jest pzyjazn niz zwi±zek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 172
|
Kozioro¿ec jest dziesi±tym znakiem zodiaku, którego opiekuñcz± planet± jest Saturn zwany te¿ " bogiem czasu"- planeta dyscypliny i kariery, " nauczyciel lekcji ¿ycia". Kozioro¿ec nale¿y do trygonu Ziemia. Ma olbrzymie poczucie odpowiedzialno¶ci, niezawodny, godny zaufania, solidny, d±¿±cy do kariery i sukcesów. Bardzo wa¿na jest dla niego ¶wiadomo¶æ, tego co w ¿yciu osi±gn±³. D±¿y do jasno wytyczonych celów, nie spocznie dopóki ich nie osi±gnie. Jest obowi±zkowy, przyzwoity, pracowity, wyci±ga wnioski z w³asnych do¶wiadczeñ. Jest siln± osobowo¶ci±, która z podniesionym czo³em znosi pora¿ki. Jest towarzyski, wbrew pozorom lubi siê bawiæ, ma poczucie humoru, potrafi ¿artowaæ z siebie samego. Jest wstrzemiê¼liwy w okazywaniu uczuæ. Jego ¿ycie oparte jest na rozs±dku, ambicji, skrupulatno¶ci, " mrówczej pracy", konsekwentnym d±¿eniu do celu. Materialna egzystencja i wszelkie sprawy zwi±zane z finansami s± dla niego bardzo wa¿ne. Praca Kozioro¿ca przewa¿nie krêci siê wokó³ finansów. Dba o reputacjê. Jest wiernym i szczerym przyjacielem, troszczy siê o innych. Ma umiarkowany temperament, jest dobry i czu³y w mi³o¶ci, jego uczucie jest spokojne i wywa¿one.
Jego mottem jest praca, zastosowanie, struktura, dyscyplina, awans. Jestem Koziorozcem, ale z tego NIC do mnie nie pasuje... jestem roztrzepana, troszke leniwa, uwielbiam okazywac uczucia, lubie plakac glosno, nie ukrywam emocji, mam jakies cele, ale nie zeby az tak stanowczo do nich d±zyc.. ech, to chyba jakis dziwak jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11096846]Szczerze mówi±c, ile razy mia³am z kim¶ starcie porz±dne, by³ to Bli¼niak. Jestem pann±. Kilka razy spotka³am siê ju¿ z opiniami, ¿e nie jest to dobre po³±czenie znaków, w moim przypadku to siê zgadza
![]() [/quote] OMG Szaja ja jestem Bliznaiczka, ![]() Moj luby jest spod Ryb gdziekolwiek nie spojrzalam to horoskop mowi Ryby i Bliznieta = katastrofa i rozwod ![]() natomiast moja babcia mawia " najcudniejsi chlopcy sa spod Raka" ![]()
![]() |
#104 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 231
|
Ja te¿ jestem blizniê i z ca³± powag± (je¶li takow± posiadam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#105 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 737
|
Cytat:
Natomiast t¿ jest zodiakalnym Rakiem. I te¿ dok³adnie tak jak w horoskopach pisz± - spokojny, analizuj±cy romantyk (czyli po prostu s³odycz s³odycz... ale dla mnie momentami za s³odko ![]() Wygl±da to jak ogieñ i woda no ale có¿ nie wybieramy sobie partnerów na podstawie znaków zodiaku, prawda? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 268
|
![]() Cytat:
![]()
£ajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 966
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
No pewnie ze sie opieram na bzdurnych gazetowych horoskopach, tak jak zdaje sie duzo osob w temacie
![]() Tak czy siak, jak sie nie ugotujesz i ile ksiazek o tym nie przeczytalas, to te dwa stwierdzenia sie wykluczaja: "osoby spod znaku zodiaku x maja cechy y" "dwie osoby z tego samego znaku zodiaku maja inne cechy przez inna godzine urodzenia"
£ajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 966
|
Pierwsze stwierdzenie jest daleko id±cym uogólnieniem i osoby znaj±ce siê na astrologii go unikaj±, gdy¿ wiedz±, ¿e jest to tylko niewielki u³amek charakterystyki wynikaj±cej z poprawnie sporz±dzonego horoskopu urodzeniowego. A ¿e wiele horoskopów gazetowych czy zamieszczanych na stornach internetowych bezkrytycznie takie stwierdzenia powtarza, robi±c tym samym z³± robotê i dyskredytuj±c astrologiê, to ju¿ nie jest niestety wina ani astrologów, ani pasjonatów astrologii.
Natomiast ciekawe jest, ¿e niemal wszyscy przeciwnicy astrologii próbuj±cy dowodziæ, jaka to wierutna bzdura ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nic udowodnic nie probuje, tyle ze koniec koncow, ze jesli wg Ciebie, kazdy jest inny - to jest truizm; natomiast stwierdzenie, ze charatker danej osoby, czy jego cechy sa warunkowane ta data urodzenia, no coz, jest to wysoce kontrowersyjne....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 249
|
Cytat:
It was a day like this when Marco Polo left for China. What are your plans for today. Edytowane przez zielona porzeczka Czas edycji: 2009-04-18 o 22:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi³o mi o to ,¿e je¶li jest to skorpion przyjació³ka , to ona nie widzi tych wrednych cech w skorpionie, bo je¶li skorpion jest przyjacielem to jest mi³y i jak napisa³am dobrze jest mieæ go za przyjaciela , bo zawsze pomo¿e , doradzi , jest dowcipny , z poczuciem humoru, ale je¶li siê z nim zadrze to prawdziwy skorpion, wtedy wychodzica³a jego z³a natura ![]() a co do godziny urodzenia , to znalaz³am kiedy¶ tak± tabelê z ascendentami i tam mi wychodzi³o,¿e ja jestem waga z ascndentem w bli¿niêtach , a na przyk³ad urodzeni kilka godzin pó¿niej , w tym samym dniu ju¿ mieli inne ascendenty.Czyli ,¿e ja jako waga w bli¿niêtach posiadam te¿ niektóre cech bli¿ni±t ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Spójrzcie na to ![]() Zwlekacze, czyli dlaczego ró¿ne znaki Zodiaku zwlekaj± Baran zwleka, poniewa¿ chce zrobiæ przed wyj¶ciem jeszcze 20 pompek. Byk zwleka, bo tak wygodnie le¿y mu siê w tym fotelu. Bli¼niêta zwlekaj±, bo znakaz³y kolejn± ciekaw± informacjê w gazecie. Rak zwleka, bo trzeba jeszcze przed wyj¶ciem zje¶æ to pyszne ciasto. Lew zwleka, bo ma w³a¶nie ¶wietne audytorium, które s³ucha o jego sukcesach. Panna zwleka, bo szuka usterek w tym co zrobi³a, które na pewno gdzie¶ s±. Waga zwleka, bo nie moze siê zdecydowaæ, co dzi¶ na siebie w³o¿yæ. Skorpion zwleka, bo chce sprawdziæ, czy na pewno innym na nim zale¿y. Strzelec nie zwlea, ale zapomnia³ o spotkaniu, planuj±c kolejn± podró¿. Kozioro¿ec zwleka, bo czeka na jeszcze lepsz± sposobno¶æ. Wodnik zwleka, bo kto by siê tam przejmowa³ terminami. Ryby zwlekaj±, bo i tak wszytko w koñcu siê u³o¿y bez ich wysi³ku. Je¶li chodzi o mnie to nigdy sie nie mogæ zdecydowaæ co ubraæ i na ostatni± chwilê zmieniam buty, albo kurtkê ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 984
|
Nie wierzy³am do momentu a¿ nie pozna³am swojego T¯. Jest on wykapan± Pann±. Jak czytam charakterystykê tego znaku zodiaku to jakbym czyta³a o moim t¿ .
Nie wierzê natomiast w te wszystkie chronoskopy w gazetach ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#114 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 474
|
Ja w to nie wierzê, mimo, ¿e mam trochê cech pasuj±cych do opisu mojego znaku zodiaku. Ale uwa¿am, ¿e ilu ludzi, tyle charakterów i jaka¶ czê¶æ wpasuje siê w te opisy. Niemniej, czasami lubiê poczytaæ horoskop dla zabawy i podoszukiwaæ siê jego prawdziwo¶ci
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 679
|
Sam znak zodiaku - bzdura. Niby jak 1/12 ludzi mia³aby mieæ podobne cechy, bo urodzili siê w tym samym miesi±cu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
To fakt,ze ogolnie bardzo wiele cech,ktore sa przypisywane danemu znakowi,zgadza sie ...
Ja jestem zodiakalnym lwem,ale tylko polowa cech mu przypisywana do mnie pasuje ![]() najgorszym znakiem zodiaku wedlug mnie sa Bliznieta.... mialam niestety bardzo wiele razy z nimi do czynienia i WSZYSTKIE te osoby byly takie same.... dwulicowosc,falsz i zaklamanie ,ekstremalny egoizm,cwaniactwo.... oj dlugo moglabym wumieniac i naprawde kazdy spotkany przezemnie blizniak mial podwojna twarz,teraz bede omijac ich szerokim lukiem. Lubie Rybki,sa wrazliwe i spokojne ,zawsze sie z nimi dogatywalam,wielu moich przyjaciol jest spod tego znaku....
![]() |
#117 | |||||
Elwirka-Elmirka :D
Wiadomo¶ci: 11 216
|
Cytat:
![]() ![]() 2. A ju¿ my¶la³am, ¿e jeste¶ spod znaku Lwa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() Wszystko wychodzi³o z czasem, bo maj±c 14 lat, nie wiedzia³am, jaka bêdê w pracy, jaka bêdê w rodzinie (nadopiekuñcza itp- no, tego jeszcze nie wiem). Od zawsze ( odk±d skoñczy³am roczek -by³o to wyra¼ne ) - mam ci±g³y zwi±zek ze zwierzêtami i dzieæmi, a to jedna z cech Ryb. Lubiê te¿ podró¿e, jestem niezdecydowana, interesujê siê magi±. Wszystko siê sprawdza. Zdrowie, zachowanie, zawody itd- cechy pozytywne i negatywne. ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Bo ja dosz³am do wniosku, ¿e nie mo¿na doszukiwaæ siê prawdziwo¶ci na jednej lub 2 osobach, które zna siê z widzenia lub tylko z pracy ![]() Siad³am kiedy¶, zrobi³am listê osób, które znam bardzo dobrze i wiêkszo¶æ cech znaku zgadza³a siê z charakterem danych osób (choæ oczywi¶cie nie wszyscy przyznaj± do cech negatywnych, ale jednak, jestem osob± obiektywn± i mówiê, kiedy kto¶ jest sk±py, leniwy czy lubi kombinowaæ ). Nie wszystkie, bo np. nie wiem, jaki mój brat ma stosunek do pracy, bo jeszcze siê uczy. Porównanie zrobi³am na rodzicach, bracie, s±siadach, kuzynce, kuzynie, kole¿ankach. ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale 2 Ryby w zwi±zku to katastrofa ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsut± ³apk± Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 Ma³eKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-02-29 o 17:39 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
ale jako przyjaciele ,wedlug mnie sa swietne
![]()
"Some are born to sweet delight ,Some are born to endless night ..." - William Blake Edytowane przez Romanaccia Czas edycji: 2012-02-29 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 173
|
Cytat:
Kiedy¶ siê nad tym zastanawia³am i dosz³am do wniosku, ¿e co¶ w tych znakach jest. Ale nie zastanawia³am siê za d³ugo, bo trzeba by³o gdzie¶ uciekaæ ![]()
![]() |
![]() |
#120 | |
Wied¼ma
Wiadomo¶ci: 12 013
|
Cytat:
Dziêki rozwojowi medycyny jeste¶my aktualnie w stanie nieomal co do minuty wybraæ datê urodzenia dziecka. Cesarskie ciêcie jest wykonywane coraz powszechniej. Gdyby te teorie mia³y w sobie choæ ¶ladow± ilo¶æ prawdy, regulacja charakteru dziecka prezez wybór daty i godziny urodzenia by³aby ju¿ praktyk± powszechn±. Rodzice maj±cy okre¶lon± wizjê przysz³o¶ci swojego potomka mogliby wp³yn±æ na to, czy urodzi siê intelektualista, czy atleta. Nie mówi±c ju¿ o takich oczywisto¶ciach, jak fakt, ¿e moment narodzenia jest wy³±cznie momentem wyj¶cia na ¶wiat gotowego, kszta³tuj±cego siê przez wiele miesiêcy p³odu. Niby która z czynno¶ci mia³aby byæ t± graniczn±? Wy¶cie g³ówki? Wyj¶cie nó¿ek? Przeciêcie pêpowiny? Pierwszy oddech? W kwestii wcze¶niaków: je¶li mama spadnie ze sto³ka i w wyniku urazu urodzi wcze¶niej, to ca³y astrologiczny "boski plan" bierze w ³eb, zmienia siê budowa mózgu dziecka, ¶cie¿ki nerwowe zmieniaj± bieg, a impulsy nerwowe zaczynaj± wêdrowaæ innymi drogami. Jasne. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.