|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
Cytat:
![]() I wiesz co, nie rozmyslaj, czyja byla wina. Oboje zawaliliscie w pewnym stopniu. Ty moglas powiedziec, oki to ja tez przyjde na msze. On mogl powiedziec chodz ze mna na msze. ale to nie jest wazne. Wazne jest co teraz z tym zrobicie i ze wykorzystacie to jako nauczke na przyszlosc!! A uwiez mi on na pewno nie siedzi i sie nie smieje, tylko mysli jak to teraz naprawic. Zobaczysz ze jeszcze dzisiaj wszytsko wroci do normy. Glowa do gory!!
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co jest najgorsze, pytam tż czy nikt nie pytał dlaczego mnie nie ma... a on mówi, że kuzynka i żona brata pytały, gdzie Ania? a ona na to, że w swoim domku...
No i ostatecznie wychodzi, że ja nie chciałam przyjechać... |
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, niech się tłumaczy, bo jak bym pojechała to by było wielkie zdziwienie wszystkich co ja robię w połowie imprezy i bym musiała kłamać, albo tłumaczyć się za tż, a mu to na rękę.
A poza tym nie mam kwiatków
|
|
|
|
#125 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny dzięki za powitanie
![]() Tyle mam teraz pracy, że nie nadążę z czytaniem Was ani tym bardziej z pisaniem ![]() Ślub mam 20 sierpnia - zdecydowaliśmy się tak na wariata (dlatego jest w czwartek ) bo pierwotnie miał być za rok ale pomyśleliśmy że nie ma na co czekać - znamy się już 3 lata.Mamy załatwione już prawie wszystko: sukienka się szyje - oczywiście już płakałam, że mogłam wybrać inną ale tak ma ponoć każda dziewczyna - no może prawie każda. buty są, bielizna też bo biustonosz musiałam mieć na pierwszą przymiarkę Protokół spisany; Sala załatwiona; zaproszenia wybrane; Drobiazgi załatwimy w sierpniu bo na cały miesiąc biorę urlop ![]() Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, szczególnie te, które mają chwile niepewności co do ślubu - myślę, że najważniejsze to to, by nie podejmować decyzji pochopnie, pod wpływem emocji, gdy emocje opadną bo później można żałować tego, co się powiedziało i trudno to odkręcić. Będzie dobrze ![]() A jeśli chodzi o pierwszy taniec to my chcemy Michaela Buble "The Way You Look Tonight" albo "Sway" uff to się rozpisałam, Miłej niedzieli Dziewczyny Wam życzę, u mnie deszczowo ale tak jakoś majowo |
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w kolejnej części!
![]() Ana... tylko szczera rozmowa z nim. Naprawde. Bez emocji. W emocjach mówimy często to czego możemy potem żałować. Czy Wy wiecie jak trudno jest Was nadrobić ?! Koszmar jakiś ![]() .Słuchajcie dziewczyny - mam pytanie, na zaproszeniach odmieniami i imie i nazwisko (jesli się da?), mój TZ mówi że tylko imie a nazwisko niezależnie jakie się nie odmienia. Sama zgłupiałam. I w końcu (!!) mamy zaporszenia wybrane, obczajone, obejrzane i jak będziemy mieli listę to zamawiam. Oto one . ( w rzeczywistości są one ciemniejsze - ciemny brąz kokardka i ten mały kawałek, a papier jaśniutki ecru). Są super !
|
|
|
|
#127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hahahahaha... nie wiem ile razy ja płąkałam... że mogła być ta druga, a nie ta. dobrze że nie jestem sama. ale ... poka poka kiecke !
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiście, że nazwiska się odmienia!! wszystkie te, ktore końcżą się na literkę "a" a z pozostałymi jest róznie.... (ale mogę się mylić, poczekaj na inne odpowiedzi bo wiem, ze tu polonistki są )a ja w srode ide na makijaz i fryz troche sie stresuje ![]() i w pt jade załatwiac papiery tez urzedowe bo w przyszłym tyg chcemy isc do ksiedza... w pt mamy dokładnie 3 miesiace do slubu wiec bedzie akurat. Chyba ksiadz nas z kazdego dnia nie wyliczy
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Halo.
Moge sie pochwalić biżuterią ![]()
|
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
odmienia sie wszystkie nazwiska (no chyba, ze jest obcojęzyczne, jak np Lefebre.) zawsze powinno się dorzucić koncówkę mnogości, jeśli np zapraszamy Nowaków, Wilków czy Piwowarów
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego ja wyraziłam zdanie tylko na ten temat każdy robi co chcę
|
#132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A no i dodam ze zalezy to jak sie wpisuje, bo my wpiswalismy: zapraszamy: Malgosie i Piotra Nowak, a jak nie wpisuje sie imion tylko Panstwa, to mozna dodac koncowke mngosci czyli zapraszamy Panstwa Nowakow, ale jakos dziwnie dla mnie to brzmi ![]() Katunia piekna bizuteria
Edytowane przez ravserge80 Czas edycji: 2009-05-31 o 14:51 |
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
Witam, proszę o dopisanie 17.10.2009
Ana wypij gorące kakao, weź trzy głębokie oddech , a wieczorem powiedz dokładnie tż ile cię to wszystko kosztowało i jak bardzo zabolało - on musi to wiedzieć , bo inaczej za 2 tygodnie o wszystkim zapomni! A i pamiętaj, że tak docierać to wy będziecie się jeszcze setki razy i po ślubie też. Ja pewnie byłaby tak wściekła ,że bym mojego tż sprała na kwaśne jabłko ale w środku szukałabym drogi jak mu wybaczyć i zapomnieć! Bo go kocham poprostu i ty swojego też , ale parę ostrych słów mu się należy bez dwóch zdań. I przeprosiny dla ciebie , zażądaj wynagrodzenia,ża dziśiejszą niedzielę! Za tydzień,życzysz sobie kino , koniecznie z popkornem i colą light , a i spacer i lody i film ty wybieżesz i w ogóle ,żeby miał stanąć na głowie to masz się wyśmienići bawić , nie wy, nie on , a ty - troszkę egoizmu jeszcze nikomu nie zaszkodziło!
|
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
|
#135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
otóż to! zażądaj całej niedzieli/soboty dla was, powiedz, że było Ci bardzo przykro i że ma to nadrobić rewelacyjny jest pomysł, naprawdę ![]()
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
ech... zamówiłam juz dzis bukiecik
jest taki jak chciałam, za***isty róz i kilka białych storczyków i do tego błyszczące kryształki ![]() no i oczywiscie kolejna kłótnia z TZ-em, ale u nas to zadna nowosc hehe znajomi sie smieja, ze nasze wspólne hobby to kłotnie
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze temat na czasie to zapytam :P
jeśli zapraszam 2 osoby o nazwisku Pietrzak to zapraszam Pietrzaków tak?? .... boziu masakra z tymi odmianami ![]() Wczoraj dzwonila do mojego tzta siostra jego przyjaciela... chciala nas zaprosic na swoje wesele bo ponoc duzo osob im odmowilo, a i tak musza placic za konkretna ilosc osob takze pomyslala ze moze bysmy wpadli... no ale wesele jest w przyszla sobote takze troche malo czasu zostalo, a poza tym w przyszla sobote mam nocke wiec i tak odpada... szkoda ze tak pozno nas zaprosila bo chetnie bysmy wpadli... A jutro z samego rana prujemy do Stolicy oby pogoda dopisala...
|
|
|
|
#138 |
|
Przyczajenie
|
Oto moja kiecka, tylko ja chciałam delikatniejszą koronkę u góry żeby nie wyglądało tak ciężko, mam nadzieję, że Wam się spodoba
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka a Ty masz w koncu ślub we wrześniu 2010?? czemu nie 17 kwietnia tak jak chcieliscie??
|
|
|
|
#140 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nazwiska powinno się odmieniać ale jeśli są wątpliwości co do brzmienia nazwiska po odmianie to lepiej zostawić nieodmienione ![]() Katunia biżuteria też fantastyczna Pochwalę się też swoimi kolczykami, chociaż zobaczę jak będą wyglądać przy sukience - będę miała mniejszy golf niż w tej na zdjęciu. |
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciesze sie ze podobaja sie wam moje kolczyki, tylko zla jestem bo 13 razyje z wklepie ogladalam a za 14 razem jak juz jechalam pociegiem do domku to zauwazylam ze jeden jest uszkodzony... moze wytrzyma a moze sie urwie... gryyyy albo ryzyk fizyk wytrzymaja...Pokazuje jeszcze moj dawno kupiony stanik - jest rewelacyjny jak dla mnie, sztywny, ma silikon i trzyma sie dobrze. I podwiazke - prezencik od mojej przyjaciółki
|
||
|
|
|
#143 |
|
Przyczajenie
|
http://www.pakamera.pl/kolczyki-matrimonio-nr253892.htm
naprawdę bardzo ładnie wyglądają
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na początku miałam własnie wizje takich kolczyków u siebie, ale ostatecznie stanęło na innych
|
|
#145 | |
|
Zadomowienie
|
dzieki za linka z welonikiem
![]() cudooooooooooooooo Cytat:
![]() ps. bierzecie żywe czy sztuczne płatki róż do ślubu? |
|
|
|
|
#146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo chciałam mieć własnie taką górę, ale niestety do mojej figury rybka, ani pół rybka nie pasuje, więc musiałam zrezygnować.okrucieństwo .dzięki za podpoweidzi do nazwisk. rodzice i tak pewnie to sprawdzą - żeby potem nie było. a zaproszenia znalazłam na stronie: ww.kartkiizaproszenia.pl - pojechaliśmy specjalnie z TZ zobaczyć je na żywo - naprawde są super. kolczyki miodzio! Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2009-05-31 o 17:38 |
|
|
|
|
#147 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Moniqac - kobiety to już takie są: jak mają to, to chciałyby co innego - bo ja to właśnie przez tę górę ryczałam Dzięki też za info o zaproszeniach
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Witam koleżanki
![]() Widzę, ze temat nazwisk na topie. Wszystkie nazwiska się odmienia wklejałam tu kiedyś link do reguł. Jednak, mimo ze sama studiuje polonistykę, okazało się, ze nie wiem jak odmienić nazwisko Majcher? Majcherów po przeczytaniu zasad powinno tak być, ale razi to jakoś moje ucho ![]() Rybulko na pomoc
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2009-05-31 o 17:57 |
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
witam
|
|
|
|
#150 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

siedzę teraz przed kompem i rozmyślam, a ona tam pewnie siedzi i się śmieje...
.....jest 62kg
.....bedzie 58kg

po przeczytaniu zasad powinno tak być, ale razi to jakoś moje ucho