![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Seks i religia
Cytat:
![]() nie wiem po co robić z seksu taką tajemnice, im później się zaczyna tym większe można mieć opory, bla bla bla ale nic na siłę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
A według mnie to przed ślubem trzeba sprawdzić, czy pasujemy do siebie pod względem fizyczności
![]() Nie mogę tego pojąć, ale oczywiście akceptuję takie podejście, że seks dopiero po ślubie. Każdy ma swoje zdanie i swój światopogląd. Ale według mnie nie można przez to robić z siebie męczennika, bo tak mówi religia i pytać: "czy udało się komuś wytrwać". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak po ślubie dopiero się dowiedzą, że jedno z nich seksu nie lubi, a drgie chciałoby dziesięć razy dziennie? Albo jedno lubi grzecznie pod kołderką, a drógie jakies ostre zabawy? No i znowu - sami sobie odmawiamy, czy religia zabrania? Trzeba mieć własny rozum, nie tylko religia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A uważam że jeśli się ma opory przed jakąś formą seksu (którą ma się zamiar uprawiać w przyszłości, rzecz jasna; jak komuś się anal wydaje okropny i uważa że nigdy nie będzie chciał spróbować, to zupełnie inna bajka), to się nie powinno go uprawiać w ogóle. Ale to moja subiektywna opinia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
[QUOTE=rapifen;13187357]A mi się wydaję że wcale nie. Facet postąpił jak najbardziej uczciwie, wiedział że dla niego jest to nierealne i nie wytrzyma.
Jak dla mnie to jest podejście niemalże: kochamy się= jestem z Tobą, nie kochamy się=goodbye. Facet nie jest takiej dziewczyny wart, nie kocha jej. A że to było uczciwe to już inna sprawa, bo było. ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
![]() Chyba nie do końca mnie zrozumiałaś... Nie o takie "opory" mi chodziło. Chodziło raczej o to że potrzebujesz czasu, żeby się "przełamać", pokonać jakiś "stopień" bliskości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
A spojrz na to, jak on to mogl widziec - ona mowi, ze go kocha, a nie chce zblizenia; z tego punktu widzenia - ona nie jest jego warta, nie kocha jego.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Mógł to tak widzieć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=ciri15;13213267]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Aha. No to z mojego punktu widzenia to jest tak: albo ufam komuś i zależy mi na nim na tyle, żeby chcieć jakichkolwiek kontaktów seksualnych - i wtedy zarazem wszystkich, jakie dopuszczam, albo na nic poza pocałunkiem liczyć nie może w danej chwili. Ale każdy ma inne podejście
![]() Rozumiem ![]() Wyrak, po prostu moim zdaniem jeśli chłopak myśli tak jak Ty napisałeś, że jeśli dziewczyna nie chce z nim uprawiać seksu(jeszcze nie chce, ale w przyszłości tak) to znaczy że go nie kocha, to ma trochę skrzywione myślenie. Takie moje zdanie. Po prostu nie jest na to gotowa i już. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |||
Zakorzenienie
|
ciri15 - nie wiem ile twoi znajomi mieli lat ale wydaje mi się że już 18 lub więcej skoro dziewczyna myślała poważnie o czymś takim
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jeżeli 30 latek powie że będzie uprawiać seks dopiero po ślubie tj za kilka lat, bo nie czuje się gotowy to wybaczcie ale bym odeszła w siną dal od niego.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie idzie to w parze - kocham mojego mężczyznę, pociąga mnie, a więc chcę również zbliżenia seksualnego, bo to może (choć nie musi) być jedną z form okazania uczucia. A poza tym ludzie mają potrzeby seksualne, do jasnej cholery. Natomiast rozumiem, że ktoś ze względu na wyznawaną religię, chce czekać z seksem do ślubu. Ok, ale niech się przygotuje na ewentualne poniesienie konsekwencji tej decyzji, jeśli okaże się, że partner widzi to inaczej. I tu nie chodzi o to, że on będzie draniem, jak nie poczeka, bo "chodziło mu tylko o jedno". Rzecz w tym, że jest tu znacznie poważniejsza różnica - nie chodzi o datę pierwszego zbliżenia, ale świadczy to ogólnie o podejściu do seksu - a to w związku jedna z podstawowych spraw. Ja np. nie mogłabym być z kimś, kto seks traktuje jako coś grzesznego, obwarowanego prawami religijnymi i czymś tam jeszcze. I mam prawo do takiego podejścia, no i jestem z kimś, kto widzi to tak jak ja. Gdyby mój parter był mocno wierzącym katolikiem, zapewne by ze mną zerwał - i miałby do tego prawo.
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szanuje taka decyzje, jesli ktos ja podejmie, ale ocenianie kogos, komu to nie odpowiada, tak jak Ty to robisz jest wg mnie niesprawiedliwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Ekspert od Dupy Strony
|
nie jest gotowa na seks = nie jest gotowa na faceta i związek
Serio tak myślisz ![]() Co z tego, ze postąpił uczciwie? Czy to świadczy o tym ze ją kochał? Uczciwym można być wobec każdego człowieka. A to chyba miłość powinna być podstawą istnienia jakiegoś związku. Nie seks. Jest wielu mężczyzn którym to nie przeszkadza, że muszą czekać aż dziewczyna się zdecyduje. Poświęcą się bo ją kochają. Tamten chłopak tego nie potrafił. "30 latek powie że będzie uprawiać seks dopiero po ślubie tj za kilka lat, bo nie czuje się gotowy to wybaczcie ale bym odeszła w siną dal od niego." Większość trzydziestolatków jest już gotowa na ślub, a co tu mówić o seksie, nie spotkałam się z trzydziestolatkiem w stanie wolnym i nieuprawiającym seksu... Co innego u osób które przekroczyły 20, czy trochę ponizej. Tu bywa różnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przypadku tych czekających do ślubu - trzeba liczyć się z tym, że będzie się podejrzewanym o jakieś zahamowania, bo komuś, kto nie jest bardzo mocno wierzący, tłumaczenie się osób religijnych może się wydawać mocno naciągane i wygodne dla przykrycia właśnie jakichś kompleksów w tej sferze albo z zerowym temperamentem.
![]() |
![]() |
#136 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Ty masz damski tyłek w kusych majteczkach w avatarze, a nie ja - podświadomość działa
![]()
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#140 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Czy one aż takie kuse
![]() Cóż, różnica poglądów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#142 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kobieta która nie czeka + facet który nie czeka = fajnie kobieta która czeka + facet który nie chce czekać = znajdź mi rozwiązanie :P Jeżeli facetowi to odpowiada to fajnie, jeżeli nie odpowiada nie rozumiem czemu ma czekać (?) Dalam specjalnie drastyczny przykład 30 lat. - Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
ja bym nie potrafila bez seksu do slubu - mam za duze libido...ale szanuje takie decyzje innych i zycze powodzenia.
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
jak tak czytam to wszystko to po prostu brak mi slow. Dziewczyna po prostu sie pyta o cos a wszyscy do razu z taka zloscia na nia :/ nie wiem na prawde po co tacy ludzie rejestruja sie na forum skoro w intencach maja same takie glupie ironiczne odpowiedzi?:/
Ja znam pare w ktorej chlopak chcial a ona nie. Pewnego razu tak sie o to poklucili ze obydwoje poszli w inna storne ale ona powiedziala mu ze jezeli nie chce czekac i przez to ja zostawi prosze bardzo bo bez niego na penwo nie umrze... na drugi dzien przyszedl i przeprosil, poczekal az do dnia slubu. To jest prawdziwa milosc i szacunek do tej drugiej osoby, na prawde jezeli chodzi tez juz tu o wiare nasza wiara jest taka i tyle. Nie dziwie sie ze dla wiekszej populacji naszej spolecznosci slub nic nie znaczy bo juz przed slubem osiogneli maksymum. Dla mnie tez slub nie mial by sensu z taka osoba nawet gdybym wiedziala ze jest tym jedynym... no bo na co ? Edytowane przez PannaGray Czas edycji: 2009-07-16 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Ekspert od Dupy Strony
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Że nie wspomnę o tym, że rzadko jest tak że seks jest bezpośrednią przyczyną rozstania. To nie jest tak "jesteś kiepski, idę szukać innego", tylko nieudane życie seksualne rodzi frustrację, frustracja rodzi ogólne niezadowolenie, a ogólnie niezadowolenie powoduje że dostrzegamy albo wręcz wyszukujemy kolejne problemy w związku. I mało kto robi to świadomie, może więc jednak lepiej przed ślubem sprawdzić jak sytuacja wygląda.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rozumiem jak można mówić, że "jak kocha to poczeka". A co dostanie w zamian za swoje poświęcenie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.