|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Schudnąć 30kg.
Cześć dziewczynki
![]() Izaw i Awelinka - gratulacje! Tak trzymać ![]() Kropeczko - witamy wśród Wojowniczek! ![]() U mnie dzisiaj chyba ok, chociaż chyba za dużo chlebka było. Muszę jakoś się wyzbyć nawyku kanapkowego ![]() Do śniadanka wypiłam sobie herbatkę czerwoną i cały dzień byłam cholernie głodna - pewnie przemiana materii przyśpieszyła Kiedys na samej herbatce schudłam jakieś 12kg. Chociaż później doszło prawie dwa razy tyle :/Węglowodanowe śniadanko, obiadek karkówka na parze i warzywka też na parze, na podwieczorek i kolację twarożki. No i założyłam sobie dzisiaj zeszyt pt. "O metamorfozie z Wieloryba w zgrabną Foczkę" Co 3 dni będę robiła pomiary i się ważyła (aby w porę zauważyć przybywanie cm, czyli zatrzymywanie się wody w organiźmie). No i oczywiście będę uważnie notować, co jem ![]() Strasznie mam wzdęty brzuszek. I boli. I to nie przez @. Znacie na to jakiś sposób?
Pamiętnik Wieloryba aspirującego do miana Zgrabnej Foczki 24,5kg za mną 21,5kg jeszcze do zgubienia ![]() Edytowane przez Luithia Czas edycji: 2009-11-26 o 22:29 |
|
|
|
|
#122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam pytanie co do czerwonej herbaty, nie boli Cię żołądek jak pijesz na pusty ?? Bo ja ostatnio właśnie wieczorem byłam już straaaasznie wygłodzona napiłam się czerwonej herbaty i miałam takie bóle, że pół nocy spać nie mogłam
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Nie była na czczo. Po śniadanku. A brzuszek bolał jeszcze zanim się napiłam. Myślałam, że po czerwonej przejdzie, a tu zonk :/
|
|
#124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#125 | ||
|
Raczkowanie
Lokalizacja: Takie miejsce na ziemi, którego nie ma na mapie ...
|
Cytat:
Witam kropeczko ![]() Jezeli do czerwonej dodana jest guarana, to raczej pobudza wszystko zalezy od firmy![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
hehehe nooo pomysł super Ale tytuł ... jesczze lepszy ![]()
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
Oj, czerwona bardzo obniża ciśnienie, aż mnie od tego dzisiaj głowa rozbolała
Ale strzeliłam sobie kawkę i od razu lepiej.Tatiii - cieszę się, że się podoba tytuł
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
Tatiii ja piję zieloną z guaraną
i pomarańczą...pysznaaa. Chyba jedyna zielona herbata, która mi naprawdę smakuje i nie musze jej w siebie wciskać
|
|
#128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Luithia dziękuję za gratulacje ![]() napchalam sie tym mopim dzisiejszym obiadem. ale od tych wszystkich herbatek mam taką przemianę materii ze.. nawet nie zdązylam wstawic talerza do zlewu tylko musiałam pędzić :P wrrr jestem zła, bo komputer mi szwankuje i nie moge obejrzec gotowych naw szystko!!! a tak jezdzic rowerkiem bez filmu to niet... no trudno, na polsacie chociaz powtorke obejrze :P hula hopem dzis tylko z 15 minut pokrecilam z ww. komputerowego powodu ![]() ja pije mnostwo roznych herbat, , ale moją podstawą jest Elanda - zabojczo przeczyszczająca po niej to dopeiro brzuch boli ze oooo.... mozna sobie przez nią niezle wnętrznosci rozregulowac, ale nie zrezygnuje z niej.
Edytowane przez izaw89 Czas edycji: 2009-11-27 o 00:04 |
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a ja kochane chcę Wam powiedzieć że dziś waga pokazała znów 1 kg mniej , trzymam kciuki i pozdrawiam będzie dobrze damy radę ja też jeszcze minimum 24kg do zrzucenia, kropeczko damy radę![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- wszystkie damy radę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! |
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
no ja tez mam znów mniej a jestem przed @. W sumie to juz powinna być ale chyba przez te odchudzanie sie spóźni troszke
![]() a czy to źle jak ja pije tylko wode?? w sumie dzis rano pierwszy raz na diecie pilam szkl mleka... |
|
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
im więcej wody, tym lepiej. Ja chyba tez z 0,5 kg mniej. ale nie wiem juz sama, wkurza mnie ta przedpotopowa waga. ale i tak jest dobrze
wczoraj w nocy jednak zmobilizowalam sie do cwiczen. wiecw sumie wczoraj na hula hupie krecilam 25 minut, na rowerku 400 kcal i 200 brzuszkow. dzisiejsze sniadanie : plasterek szynki, jajko na ttwardo, pomidor i papryka. w sumie po ostrym zaokragleniu - 180 kcal. obiad planuje ten sam co wczoraj. a jak wasz jadlospis na dzis? : ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- spodobal mi sie pomysl z kiwi, więc teraz jem kiwi z polową jogurtu naturalnego.. ale przeliczylam sie, nie jest to dobre, jakies takie gorzkie :/ |
|
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
Ja dziś póóóóóźno wstałam bo o 12 i teraz właśnie jem śniadanie połączone z lunchem I wiecie co? Dzisiaj się tak naprawdę zważyłam.....po toalecie, nago i patrzę a tam 2 kg mniej! Normalnie jestem w szoku, że mi juz 3 kg zleciało...wcale po sobie tego nie widzę
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję Kropeczko
![]() A ja dzisiaj miałam mega kaloryczne śniadanie, całe 400kcal - nie ma to jak musli z mlekiem Ale za to obiadek będzie jakieś 200kcal. No i do wieczora w sokach itp. sięgnę tego tysiaka ![]() Ale za to paskudnie boli mnie brzuszek
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje
![]() Ja szczerze powiedziawszy to gwiżdżę na kalorie i wcale ich nie liczę... ![]() Poprostu staram się jeść duuużo warzyw i białka i czasem dodam jakieś pełnoziarniste węglowodany albo owocki i jakoś tak mi mija czas na diecie
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Też ich jakoś super nie liczę, ale staram się jeść powyżej 1000kcal dziennie (max.1500). Z tej prostej przyczyny, że poniżej tego progu mój organizm się paskudnie buntuje. I zaczyna tyć, zamiast chudnąć
Wolę zjeżdżać z wagi pomału, ale rozsądnie ![]() BTW. Niech ktoś do mnie zagada na GG. Raźniej będzie
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Mam to samo
Pamiętam jak jakiś czas temu prawie nic nie jadłam, jedynie śniadanie bo bez tego z domu nie wyjde i coś na wieczór jak wróciłam... i wcale nie chudłam, a wręcz przytyłam pare kg.....a i odrazu sprostuje, nie jadłam nie dlatego, że stwierdziłam, że głodówka jest wspaniała, ale jakoś czasu nie było...
|
|
#137 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja dzisw w wyjatkowo dobrym nastoju, bo sie tez zwazylam i niby to tylko 1kg mniej, ale juz poniżej 60 kg
teraz gotuje sobie obiadek... jestem juz kurde głodna... o 10 jadłam jabłko... a teraz obiadek -panga, brokuły, cukinia, brukselka i tarte buraczki mmmmniam
|
|
|
|
#138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ech...kiedy ja dojdę do takiej wagi
"Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" -14 kg Wiosenne wytapianie tłuszczyku Skakanka+ MŻ 72-71-70-69-68-67-66-65 Edytowane przez kropeczka :) Czas edycji: 2009-11-27 o 15:55 |
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Nooo ja też Wam gratulujęęęęę
Ehh i zazdroszczę przy okazji Niedawno wróciłam ze szkoły- qrcze, znowu od 4:00 na nogach, ale coś mnie dziś energia roznosi Napiszcie mi, jak możecie jakieś przykładowe przepisy na te 1000 kcal, albo 1200 W sumie miałam ich nie liczyć ale... Wasze wypowiedzi tak motywują ) a chciałabym zobaczyć, czy potrafiłabym funkcjonować z tak małą ilością kcal
|
|
|
#140 | ||
|
Zakorzenienie
|
No dzieki Tatiii
coś od siebie moze dam, mysle,ze bedzie to ok 1000 kcal może wiecej nawet 1200 1 - owsianka z 3-4 łyżki płatków +szklanka mleka 0.5% + kilka orzechów włoskich (lub 2chlebki razowe z chuda wedlina i pomidorem) 2 - jabłko lub jogurt zbożowy 3 - gotowane na parze warzywa i filet z kurczaka +2 łyżki ryżu (warzywa typu: marchewka, brokuły, seler, brukselka, cukinia - mix- po trochu z kazdego- bedzie wiecej witamin) 4 - 1 kiwi + 2 mandarynki (same lub z jogurtem nat) 5- serek wiejski z rzodkiewkami i cebulka lub pomidorem
|
|
|
|
#141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję Nawet nie wygląda tak strasznie zresztą kopenhaska przeżyłam, a tak jest dziennie ok. 400-500 kcal, to 1000 też dam radę Bo teraz jak widzę Twój jadłospis, to jednak trochę przesadzam z żarełkiem rano zjadłam 3 całe tosty, potem 2 kanapki, na obiad garść orzechów, trochę ziemniaczków pieczonych i jogurt... i basta za duzo chleba jem, a on jednak bardzo tuczy :/
|
|
|
|
#142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tatiii ja tak nie jem :-o bo ja jem ok 800 kcal
a Tobie wymyslilam taki ok 1000 z doświadczenia ![]() chleb to pierwsza rzecz ktora trzeba eliminować ! ja nie jem obecnie wcale chleba, nawet ciemnego, razowego nic, nawet nie czuje takiej potrzeby. Bo skoro 1skibka nawet razowego ma ponad 100kcal a jedna sie nie najem,to juz wole zjesc duuzo owsianki cynamonowej a bedzie mniej kalorii, a do tego owsianka to krolewskie sniadanie i bardzoo jest systa i daje energie, a po chlebie szybko sie energia konczy. A sama owsianke dopiero w tym tyg odkryłam ![]() dlatego mysle,ze tak duzo chudne, bo wiele rzeczy całkowicie skresliłam, a to co jem ma mało kalorii, a jest tego sporooo ![]() chleb tostowy czy pszenny tez nie jest wskazany ale zalezy kto co chce osiagnac
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
heh też bym z chlebka zrezygnowała, ale na uczelnie tylko to łatwo się zanosi no i jabłka jeszcze...orkiszowe pieczywo ponoć najlepsze więc ja kupuję, białego nie jem, nie jem też ryżu podobne ma właściwości do chleba, gotowanej marchewki podnosi poziom cukru we krwi i chce sie jeść, ziemniaków ani tego co z ziemniaków, chyba że od wielkiego dzwona i jak nie jestem na diecie ZIEMNIAKI WON, słodyczy teraz unikam choć była i jest to moja słabość ale jakoś muszę to przetrwać... Ja po ciemnym porządnym pieczywku mam siłę, co do owsianki spoko jest dziś zakupiłam sobie 3 porcje ale w jednej 300kcl masakra będę je na połowę dzielić... tak coś czuję o i zakpiłam sobie serki wiejskie jeden z truskawkami drugi z miodem pyyyyyyszne, jutro połowę tego miodowego wkładam do mojego naleśnika będę mieć królewski obiad
dziś 2 tyg jak się odchudzam bo to od 13 jakoś i mnie nie ma 3 kg min, a od wagi takiej z pełnym brzuszkiem największej jaką w ost czasie zobaczyłam to 5kg hihihi jeszcze jakieś 24- 25 z pół roku mi to zajmie ale dopnę swego!!! Nigdy nie będę taka jak nasza foltynka mój idol i inspiracja ale nie będzie źle i mi się będzie podobać tak sądzę
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
Chleba nie jadłam do września
Potem przyszła praktyka, i coś trzeba było do pracy wziąć No i teraz jak mam wolne od szkoły to też nie jem (a mam aż dwa dni w tygodniu + weekendy odrzuciłam tez słodycze, ryż, makarony, a chlebek tylko ciemny Żadnych soków, ani napojów gazowanych Ostatnie posiłki ok. 16:00, góra 18:00 ale to już rzadko I jak najwięcej warzyw Foltynka a jak długo się już tak żywisz? Nic Ci się nie dzieje? Tz. zawroty głowy, wypadanie włosów itp? Bo ja po rygorystyczne diecie swoje odchorowałam, dlatego teraz się staram tak z głową
|
|
|
#145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Awelinka18 ja Twoim idolem i inspiracją?
wow dzięki tak 'drastycznie' to sie odzywam od połowy pazdziernika, nie mam zawrotów głowy, włosy i paznokcie ok, nie jest mi słabo, nie mdle, nic z tych rzeczy jedyny minus - to jest mi bardzo zimno, ALE czy schudniecie 30 kg w poł roku, w rok, czy w 2 lata to wam również bedzie zimno- to normalny objaw. Zbyt szybko zgubiłam mój tłuszcz i organizm sie nie moze przyzwyczaić. Wszystkie znane mi osoby ktore pochudły też odczuwaja zimno..Ale przeciez jem bardzo duzo warzyw głownie na obiad, jem orzechy do sniadania, pije multiwitamine i magnez, wiec mysle,ze jest bardzo dobrze ![]() NIE BÓJCIE SIE MARZYC, walczcie o swoje
|
|
|
|
#147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już jakieś 5 do 6 go nie ma a nie będzie jeszcze z 25, dziś na 2 śniadanie zaszalałam miałam owsianke jeśc ale moja rodzinka miała ciasteczka i bułeczki skończyło się na 1 ciastku takim, drugim takim w sumie 2, 1/3 planowanej owsianki, jakaś połowa drożdżówki... no nie wygląda obiecująco ale do wieczora już będzie tak jak ma być nie biezrcie ze mnie przykładu. Tak foltynka moim tutaj guru jesteś i jak już będziesz mieć te swoje 52kg to ja sobie nie wyobrażam że nie będziesz się tu udzielać przynajmniej do kwietnia bo ja sobie daje jakieś 5-6 mies na zrzucenie tego... i tak ma być!!! choćby nie wiem co!!! pozdrawiam kochane trzymajcie się twardo damy radę i będziemy ekstra laski , ja dziś pomogam moim rodzicom w firmie potem ide na swój trening, w tamytm tyg było z tym kiepsko za dużo nauki, w tym lepiej w nast znów będzie biednie ale co w mej mocy tyle wybiegam pozdrawiam Was kochane i trzymam za nas kciuki turbo mocno!!!
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
tatiii jak nie mam pomyslu to szukam czegos tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...tunczyk&page=3 lub https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561
|
|
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
czesc, dziewczyny. ja wczoraj na rowerku 200 kcal i 200 brzuszkow. Teraz szykuje sniadanko : jajecznica z 2 jajek bez tluszczu, plasterek szynki plus warzywa. Obiad ejszcze nie wieem, ale moze byc dzis cięzko bo rodzice zapraszają gosci i mama robi same pysznosc
no sprobuje się powstrzymac... wczoraj wygrałm z pizzą, chociaz tak wspaniale wyglądala i pachnila wczoraj to w ogole jakis ciezki dzien mialam... jakos non stop mnie ciągnelo to jedzenia.. ehh nie jest różowo. |
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Owsianka jest pyszna ^^'
3 dzień ostrego rygoru, jestem z siebie dumna
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

mmmmniam

Nawet nie wygląda tak strasznie
za duzo chleba jem, a on jednak bardzo tuczy :/
wow dzięki