|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Viktorej odpala
Piękny komplecik. Ja się do niczego nie przyczepię bo moje wrappowania to są na poziomie poniżej zera ale Ty robisz zawrotne postępy kobieto!
Czekam na kolejne a może coś z AC znowu?
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
Boski komplet
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
łaaa kochana
świetny komplecik
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Kochana, ten ostatni komplet jest po prostu obłędny
A w ogóle to coś za długo nic nowego nie pokazujesz
|
|
|
#125 |
|
Rozeznanie
|
kochana a gdzie Ty sie podziałaś? co????
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
|
|
|
|
#126 |
|
Wtajemniczenie
|
Rany! Wątek odkopany
. Spróbuję na dniach coś pokazać, ale ciężko u mnie z czasem. Przygotowuję właśnie jeden wisiorek, męczę go od kilku dni i nic mi mądrego nie wychodzi . Ale oczywiście pokażę .
|
|
|
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
No i jestem
. Po tak długiej nieobecności nie bardzo mam się czym pochwalić, ale pokażę to, co zrobiłam ostatnio. Mam nadzieję, że jakoś się zorganizuję i będę wrzucać częściej. Dwa pierwsze komplety, zwyklaczki, robione na rozgrzewkę. 1. Agat, granat i ametyst 2. Swarki bicone i perełki. Wrzucam też mój wymiankowy prezent dla Arizoony na Dzień Kobiet. Część z was pewnie go widziała, ale pokażę go w moim wątku .3. Frozen tears. Onyksy. No i wielka porażka! Pierwsze próby lutowania, które zakończyły się totalnym fiaskiem. Nie tak to miało wyglądać . Na początku wisiorek był zupełnie gładki, z AC, wypieszczony, wygładzony, wszystko cacy. Ale niestety wypadła cyrkonia i odlepił się kwiatek, który był na samej górze. Uwzięłam się i stwierdziłam, że tak tego nie zostawię. Zabrałam się więc za lutowanie. Miało być tylko ciut ciut, coby cyrkonię złapać, ale tak się wciągnęłam, że nawet się nie spostrzegłam, jak ukićkałam cały wisiorek . Może i nie byłoby źle, gdyby mi się wszystko nie topiło. Więc jest, jak jest. Na dodatek okazało się, że od tego lutowania cyrkonia nie mieści się w dziurce. Piłowałam, ugniatałam, tłukłam i nic. Musiałam więc podejść do sprawy bardziej drastycznie i spiłowałam cyrkonię . Ale to cholerstwo twarde!4. Tracks Of My Tears, MJ collection oczywiście .
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
Opisy Twoich zmagań zawsze wprowadzają mnie w dobry nastrój
bardzo mi się podobają gronka w pierwszej parze, i chociaż trawione kamienie do mnie nie przemawiają za bardzo to w Twoim wydaniu są szalenie apetyczne Perełkowe mają świetny kolor, wyglądają zupełnie jak stalowe kule, są bardzo eleganckie. Wrapkowe - cudne A co do wisiora po przejściach... miejscami wygląda na odrobinę... zmęczonego Ale jak na takie przygody to i tak jest całkiem nieźle Przydałoby mu się chyba jeszcze trochę polerki, zwłaszcza na górze, na tych zawijasach Poza tym Viktorej, cieszę się że jesteś już z nami na dobre i czekam na więcej prac z utęsknieniem
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
pierwsze 2 pary urocze
, a przy wisiorku gdybyś nie napisała, pomyślałabym, że tak miało być
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
piękny wrzucik
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
Rozgrzewka wyszła super , wrpaki urocze a wisiorek choć po przejściach fajny
|
|
|
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsze, pierwsze doskonałe! Cudne połączenie kolorów i ciekawie wyglądające gronka. Świetne są
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze piękne, wisiorek też ładny
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolczyki są fantastyczne
W wolnej chwili postaram się obejrzeć cały wątek, bo Twoje prace są śliczne. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
Viktorej, dobrze, że wróciłaś. Oby teraz wreszcie zapanował w Twoim życiu spokój.
Co do prac, najbardziej spodobał mi się pierwszy komplet. Dwukolorowe gronka świetnie komponują się z niejednorodnym odcieniem agatu. Dzięki temu połączeniu całość wygląda naprawdę bardzo ładnie i niebanalnie. Obyś nabrała rozpędu i znalazła czas na nowe prace
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
A ja powiem żę mi się najmniej podobają wrapki, śliczne pierwsze i drugie , a wisorek też fajny
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze jak najbardziej na tak. A z lutowaniem myślę, że całkiem dobrze Ci poszło. Przecież zawsze musi być ten pierwszy raz
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze są super. Bardzo podoba mi się zestawienie kolorów.
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pozdrawiam serdecznie
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Ha, chciałabym mieć takie sukcesy jak Ty porażki
![]() Kolczyki rzeczywiście wiele przeszły, ale jaki efekt
|
|
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
loquacee, ravenart, ak_pinki, kasia_kati, heurek, tolinka83, dagus_gd, E_W, zuteria, 101Milka, iwogg, lunamin, marta1977, Sol89 - wszystkim wam baaardzo dziękuję za to miłe przyjęcie po przerwie
.No i znów nie obyło się bez przygód. Czy te moje zmagania nie znaczą czasem, że to jednak zabawa nie dla mnie ? Koniec świata! Znów nowa mania, która zwie się lutowanie . Po moich mękach z wisiorkiem postanowiłam poćwiczyć. Zrobiłam dwa wywijasy, zlutowałam, potem dolutowałam kółeczka, bo nie chciało mi się już wywijać, a chciałam lutować, lutować, lutować! I zostało mi tylko jedno miejsce do zlutowania, bo się wzięło i odczepiło , a ja głupia zamiast poczekać aż trochę ostygnie, przylożyłam lut i potraktowałam palnikiem. Wszystko stopiło się w mig . Zabrałam się znów do roboty i zrobiłam dokładnie to samo i tym razem uważałam. Ale co mi strzeliło do głowy, żeby młotkować . Zorientowałam się że coś jest nie tak dopiero wtedy, jak zczerniał w piorunującym tempie . Oksydę odlałam spowrotem do buteleczki . A ciemną oksydę zostawiłam, bo mi się spodobało.Ufff, ale ględzę . Przepraszam. Ale nie musicie czytać . Pokazuję .
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
śliczny wyszedł
i ta ciemna oksyda też mi się bardzo podoba |
|
|
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
Hehe, dalej nie rozumiem, czemu tak marudzisz na swoje prace
przecież są śliczne
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
Naszyjnik wyszedł bardzo fajnie, szczególnie, jak na coś, co miało niczym nie być
![]() Ale z tą oksydą zlaną do buteleczki musisz teraz uważać, bo mi się zdarzyło ze 2 razy zanurzyć w buteleczce same ogniwka, jak chciałam na czarno zaoksydować, co spowodowało, że siarczki z oksydy zaczęły się wytrącać W ciągu ok. 1.5 miesiąca traciła barwę, a na dnie pływało coraz więcej czegoś, do wyglądało jak opiłki metalu, aż wczoraj otworzyłam buteleczkę z przezroczystą cieczą Dopiero siora, która farmację studiuje mnie uświadomiła, że to przez to, że coś do tej oksydy w buteleczce włożyłam... Woda z kranu np. szczególnie mocno wytrąca siarczki z oksydy, bo dużo jonów zawiera (cokolwiek to znaczy ) i taki "zanieczyszczony" płyn traci swoje właściwości No i teraz nie mam w czym maczać srebra, a zamówiona nowa buteleczka czeka grzecznie w koszyku, aż p. Kasia z SN nowości srebrne przywiezie, bo skończyły jej się miseczki, na które ja poluję... Ehh... Jak widać, przy obróbce biżu chemikiem też trzeba być |
|
|
|
|
#146 |
|
Wtajemniczenie
|
Victorej, jesteś bezbłędna z tymi opisami
. Najpierw czytam, potem patrzę na zdjęcie, na którym powinno pojawić się jakieś paskudztwo -widzę fajne prace , więc znowu wracam do opisu i się zastanawiam co też ona chce od tych prac . Ale ja Cię podejrzewam o teorię spiskową, chcesz po prostu zniechęcić innych do lutowania, zostaniesz na rynku tylko Ty i będziesz opływać w kasę , bo jako monopolistka będziesz mogła mieć ceny z kosmosu ![]() .
|
|
|
|
|
#147 |
|
Wtajemniczenie
|
Ach to lutowanie
Można się uzależnić ale można też oszaleć z nerwów chwilami Naszyjnik bardzo mi się podoba
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
Śliczny wyszedł ten naszyjnik
Uwielbiam taką czarną oksydę.
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
Świetny Ci wyszedł ten wisior z niczego
W dodatku w preferowanej przeze mnie konwencji luting&wrapping Jesteś osobą którą niezwykle podziwiam za ten spontan, luz, entuzjazm, podejście "a zróbmy coś, dodajmy tego, trochę tamtego i zobaczymy co wyjdzie", a jak się spieprzyło, to nic, heja od nowa! Nie jesteś osobą która siedzi przez tydzień i rozmyśla co by tu i jak to tak tylko bierze palnik w jedną dłoń, drut w drugą i z szaleńczym błyskiem w oku - TWORZY EX NIHILO ![]() Edit: A tak w ogóle to jeszcze zwróciłam uwagę na bogactwo i mnogość wszystkiego - luting, wrapping, tu siateczka, tu swarek, tu cyrkonia, takie kolorki, i wszystko jeszcze wyklepane Jest cudnie - widać w tym radość tworzenia A po drugie sam wisior przypomina mi kształtem takiego skrzydlatego chrząszcza Ot biologiczne zboczenie zawodowe
Mój wątek na forum Edytowane przez loquacee Czas edycji: 2010-06-16 o 14:33 |
|
|
|
|
#150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.

Czekam na kolejne a może coś z AC znowu?

świetny komplecik

. Ale oczywiście pokażę 

i inne tworki bizuteryjne 

W ciągu ok. 1.5 miesiąca traciła barwę, a na dnie pływało coraz więcej czegoś, do wyglądało jak opiłki metalu, aż wczoraj otworzyłam buteleczkę z przezroczystą cieczą
Ehh... Jak widać, przy obróbce biżu chemikiem też trzeba być