![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Dopiero wstałam
![]() Dzięki za dalsze gratulacje co do mieszkania. Niestety nasze wymarzone to ono będzie za ładnych parę miesięcy. Ze względu na ograniczone możliwości czasowo-finansowe musimy się uzbroić w cierpliwość. Możliwe, że jednak aby zaoszczędzić, mąż będzie robił ściany i połogi sam. A że ma BARDZO mało czasu, to możliwe, że wszystko się uda zrobić dopiero w wakacje ![]() ![]() Nie wiem, czy to dobry pomysł, ale z wzięciem kota nie jestem w stanie czekać tak długo. Mam nadzieję, że dobrze zniesie remont (koty moich Rodziców jakoś szczególnie nie marudziły). Dowiedziałam się wczoraj, że zmarła moja babcia. Możecie mnie potępić, ale jakoś szczególnie nie jest mi smutno, nawet w pewnym sensie się cieszę. Miała ponad 90 lat, od kilku już była "roślinką", której organizowanie opieki pochłaniało mnóstwo czasu i nerwów mojego Taty i jego siostry. Sądzę, że oni też w pewnym sensie odetchnęli z ulgą... Tak czy owak, jest taki przesąd, że aby ktoś mógł się urodzić, ktoś w rodzinie musi mu zrobić miejsce. Niespecjalnie w niego wierzę, ale... Może tym razem powinnam? ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-01-18 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Ollliwka no to dobrze, że już lepiej
![]() kretencja ja nie potępiam, rozumiem. A nasza aldii podejrzewam już rozpakowana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
No, też jestem ciekawa małej Lu. Mam nadzieję, że w szystko w porządku i że aldii bardzo szybko do nas wróci
![]()
#124 |
Zakorzenienie
|
Oj chyba jeszcze w dwupaku
![]() ![]() jadę na zakupy do hipermarketu.. wieki temu nie byłam a Wy jakie plany macie?
#125 |
Zakorzenienie
|
o rany przegapiłam moment przejścia na nową część wątku...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Plany...
Póki co to się umyć ![]() Potem pozmywać, posprzątać łazienkę, zrobić obiad. Spróbować napisać konspekt zajęć na hospitację albo chociaż pomyśleć nad nimi. I może pokój mi się uda ogarnąć, choć nie wiem czy mi się będzie chciało. Na razie siedzę w piżamie ![]()
#127 |
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki, ale szybko czas leci, już kolejna część wątku
![]() co do listy Madzia termin na 09.09.2010
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Scio kochana. Moja aktualizacja na pierwszą stronę - ostatnia @ 17.01.
#129 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze że z mamą już lepiej ![]() Ja się dopiero co obudziłam... Co do babci to rozumiem... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() hehe ![]() ![]() Obudziłam się dziś z dziwnym bólem brzucha, w sumie to nie wiem czy brzuch czy skóra na nim... W okolicach pępka, to może po prostu pępek ma zamiar wyskoczyć niedługo?? Poza tym śniło mi się, że uczyłam się jeździć traktorem ![]() A może to ze stresu? Zaraz po śniadanku jadę do szefa zawieźć zwolnienie i się dowiedzieć czemu nie mam wypłaty jeszcze na koncie a tu już 18.01 ![]()
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
cholera jasna gdzieś (chyba w pasażu na dole) zaczęli wiercić i to tak głośno i "nioerytmicznie" (dźwięk jakby ktoś się dławił).
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |||
Zakorzenienie
|
myślę sobie z jakim mleczarzem? Cos pominęłam?
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A w nocy zmarła siostra mojej babci i sąsiad (chyba wczoraj) - młody facet 50 lat, szok. Czekam na wieści od Aldii ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
![]() Kciukasy dla Aldii zeby juz miała kruszynke przy sobie ![]() A co do mnie to czekam w dalszym ciągu na @.... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Aldii napisała
Leżę na sali porodowej, o 11 mam cesarkę Napisałam, że trzymamy kciuki, żeby wszystko poszło gładko i żeby szybciutko wracała do nas z małą LU ![]()
#134 |
Zakorzenienie
|
Kciuki są
![]() ![]()
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Lu już niedługo sie urodzi!
![]()
#137 |
Zakorzenienie
|
Czesc
Trzymam kciuki za Aldii ![]() A propo głupich snów, mnie się ostatnio śniło, ze goni mnie jeż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki, jak tam po wekendzie...?
U mnie dzis mija 31dc a @ nadal nie ma, umowilam sie w srode do gina bo od 11 dni plamie i juz sama nie wiem co sie dzieje, dodam ze 12 dni temu mialam usg ktore pokazało ze wszystko jest o.k, moze ktoras z was tez tak dlugo plamila przed @?????????
#139 |
Zakorzenienie
|
duży czy malutki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Aldii ![]() ![]() Scarlett, a ja bym o tym listopadzie inaczej pomyślała - że maleństwo to dar od mamy na osłodzenie tego miesiąca. ![]() Lindsley, mój też mało romantyczny - ja mu już wprost mówię, że kwiaty chcę, że do opery ma mnie zabrać... ![]() ![]() ![]() Ollliwko, cieszę się, że z mamą się pogodziłaś i ze humorek lepszy od razu ![]() Kretencjo, ja tam się nie dziwię ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Powodzenia z szefem! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mojego kota wzięło na okazywanie uczuć - nie odstępuje mnie na krok i pokłada mi się na nogach. A że zapomina, ze nie jest już dawno malusim kotkiem, to trochę ciężarek czuję jak mi się na całej długości ud rozłoży ![]() Ja muszę dziś w domu posprzątać, potem idziemy kupić mężowi buty i odebrać zamówiony piec do gitary elektrycznej. Oj, dzisiaj sobie posłucham wieczorem, nie mógł się doczekać już tego pieca ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
No to nieźle... A dogonił Cię?
![]()
#142 |
Rozeznanie
|
Witam!!!
Aldii - trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie A ja po wizycie u laryngologa. Wyrok wycięcie migdałków (z którymi nigdy nie miałam problemu). Nastraszył mnie jak nie wiem co. Jutro rodzinny, skierowanie na badania. No i plany o dzidziusiu znowu się oddalaj. Ile można... ![]() Ledwo nadążam czytać te wszystkie nowinki... ![]()
#143 |
Zakorzenienie
|
gimikis dlaczego musisz mieć wycięte migdałki? Teraz zachorowałaś czy co?
#144 |
Zakorzenienie
|
Pomidorko, no jakoś będziemy musieli się tymczasowo urządzić. Zaplanujemy kolory do pokoi (od wczoraj mocno o tym dyskutujemy
![]() ![]() No i kotek... Mam nadzieję, że jakoś zniesie potem remont... A ja mam kłopot z usg. No bo gin mnie wysłał kontrolnie, bo mnie ten jajnik czasem boli. Przychodnia, do której dostałam skierowanie, podobno jest nędzna i faktycznie nie sposób się tam dodzwonić. A taka sprawdzona i do tego blisko oskubie mnie na 120zł za usg ![]() ![]()
#145 |
Zadomowienie
|
Boż,e ile napisałyście!
Kretencja: co do mieszkania: już samo planowanie, zastanawianie się i wybieranie rzeczy do mieszkania jest megaprzyjemne, więc się nie marwt , że wszystko się trochę przeciągnie. Co do Babci: w zeszłym roku zmarła moja prababcia, miała 101lat. I szczerze mówiąc na jej pogrzebie wszyscy byli bardzo radosni i spokojni. Jej tutaj było już naprawdę ciężko, nie wieziała, co się naookoło iej dzieje. Czasami po prostu przychodzi na kogoś czas i tyle. Niektórzy mają 90 lat i są bardzo aktywni, inni w wieku 90lat, to tak jak napisałaś, roślinki. Trzeba dziękować , że tak długo żyła. |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
hehehe
![]() ![]() Lindsley trzymam kciuki za spotkaniem z szefem, oby jak najmniej stresujące ![]() Elcia nawet nie skomentuję zachowania Twojego TŻta. Wygarnęłabym Mu wszystko! ![]() Z tymi chrzcinami doskonale rozumiem - sami będziemy robić w restauracji. Weruczku super spędziliście niedzielę ![]() Co do Twojej pracy - to moim zdaniem to taki czas gdzie trzeba wybrać - albo lepsza ambitna praca albo dziecko. Bo pomyśl, że znajdziesz super pracę idalną wymarzoną, będziesz się spełniać i rozwijać, wiesz jak trudno będzie Ci wtedy podjąć decyzję o dziecku?? No chyba, że na bank wiesz, że po macierzyńskim któraś z babć się zajmie Twoim dzieckiem. Ja dlatego właśnie przed planowaniem dzidziusia szukałam pracy takiej z której nie żal byłoby mi odejść, bo wiedziałam, że posiedzę z dzieciątkiem pierwszy rok... Pomyśl Kochana ![]() Olliwku cieszę się, że z mamą już lepiej ![]() to prawda Abz.... Cytat:
Moja babcia przed śmiercią (1,5 roku temu...) też była jak roślina. Ale nie do końca - bo mówiła troszkę. Miała przebłyski pamięci, najbardziej tą z 50lat wstecz, ale czasem i poznawała kto przy niej siedzi... Ostatnie chyba 2lata nie miałam z babcią żadnego kontaktu, tymbardziej, że przez to że babcią każdy manipulował rodzina się skłóciła i miałam to babci za złe. 2 m-ce przed Jej śmiercią po 2latach nie widzenia się pojechałam do Niej - jak Ją zobaczyłam taką leżącą i bezradną serce mi zmiękło, płakać mi się chciało. Obiecałam babci, że Ją w wakacje odwiedzę. Babcia wakacji już nie doczekała ![]() Była jaka była, ale pamiętam same dobre chwile z Nią, jak co wakacje się mną zajmowała, mam mnóstwo wspaniałych wspomnień z Nią i szkoda, że mimo ciężkiej opieki przy babci - nie mam Jej już. Poza tym również MOCNO TRZYMAM KCIUKI ZA ALDII I LU !!! ![]() Już po śniadanku, pora na kawkę, potem zakupki. Dziękuję Dziewczyny za gratulację co do egzaminu ![]() ![]() Wczoraj bawiłam się z Nią w pukanie ![]() ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-01-18 o 10:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, weruczku, za dobre słowa... Babcia też już od paru lat nie wiedziała, co się wokół niej dzieje, a przynajmniej nie reagowała na otoczenie. Była jak niemowlę, które trzeba nakarmić, przewinąć, umyć, dać zastrzyk... Bardzo to było ciężkie dla jej dzieci, myślę, że szczególnie dla mojego Taty (kobiecie kobietę - własną matkę - łatwiej chyba pielęgnować, niż facetowi). Więc pewnie wszyscy tak naprawdę poczuli ulgę...
Kakusia, u mnie trochę inaczej, bo ja babcię bardzo słabo znałam. To Mama Mamy była taką typową babcią, co się nami opiekowała i mam z nią dużo wspomnień. Tę widywaliśmy rzadko i nigdy specjalnie ciepłego kontaktu nie mieliśmy... Więc i przez to pewnie mniej mi żal...
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-01-18 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Lindsley, jeszcze tutaj też napiszę, że trzymam kciukersiki mocno za rozmowę. Na traktorze z brzuchem
![]() ![]() ![]() Też jestem ciekawa małej LU i tego, jak się Aldii czuje ![]() ABZ, zmlekarz mnie rozwalił:P Głupi weruk:P Pomidorka, a co ci TŻ zagra?Miłe plany na dzisiaj ![]() Scio, mnie wczoraj naprawdę gonił jez ![]() A ja teraz siedzę sama, tż załatwia sparwy do obrony, o 1530 mam spotkanie w tej szkole, gdzie proponują ( WYBRANYM OSOBOM) staż na pół roku, bezpłatny:/ Wieczorem chyba jedziemy do szwagra jego żony, 2 miesięcznego synka i teściów( chwilowo razem mieszkają). Kurcze, ale ten ich chłopiec to najładniejsze dziecko na świecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
normalnej jeżowej wielkości
Nie, bo mnie Niuta w palec ugryzła i się obudziłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Myślę, Kretencja, że tam jej będzie lepiej.
Ja Kakusia mam trochę inaczej, bo mój tŻ mniej więcej 70%czasu pracuje w domu ( przynajmniej narazie), więc nie miałabym problemu, by zostawał z dzieckiem. Poza tym ja też nie chce pracować od 8 do 1600, tylko w różnych godziach i miejscach.Ech, no tylko ja bym nie chciała np. urodzić bebika i myśleć sobie podświadomie, że przez niego straciłam na coś szanse. Jasne, jeśli w tym roku nic nie ruszy na przó, to nie ma na co czekać. Zresztą, co do moich plaów, to podobno, najśmieszniejsza rzecz, jaką można powiedzieć Bogu, to powiedzieć mu, jakie ma się plany... Kto to wie, jak to się wszystko skończy. Ciężko jest dzisiaj, serio. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- A co dziś Kakusia kupujesz? Scio, jeże rządzą ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- A w ogóle mam ochotę na wiosenny spacer, wrrr,a tu śnieg ma padać podobno:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.