|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
Super ze macie tak zroznicowany wyborCytat:
![]() Cytat:
Ja chcialam isc na latwizne ale chyba nie mam wyjscia Dziekuje, dzisaj sprobuje![]() Cytat:
|
|
#122 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
Cytat:
Jak daję jej herbatkę albo soczek to pociągnie parę łyków a później wszystko leci jej po brodzie bo pluje. Kaszy ani razu nie pociągnęła Będe próbowała do skutku. Jak się nie uda to odstawię ja od piersi i już. Nie będzie miała wyjścia i zacznie pić. Ale to później na razie nie mam serca jej tego zrobić.
|
|
#123 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to może Matka Polka ??? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
--- My już prawie gotowi do niedzielnych chrzcin. Maciejka ubrany, mama prawie też. Mam tylko mały problemik co na szyję założyć. Menu już ustalone, tzn. sama sobie napisałam i zaniosłam Będziemy pewnie mieć przeprawę u fotografa, bo u nas nie ma fajnego, a nie widzą mi się zdjęcia na tle wodospadu czy kiczowatej altanki. No nic powalczę o lepsze tło
|
|
|
#124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u nas tez nocka dzisiaj spokojna bez pobudki i gadania, mala przebudzila i 4.30 dalam jej smoka i spala jeszcze do 7.30 potem wzielam ja do lozka i jeszcze sie zdrzemnela a ja sie wyspalam ![]() fajnie ze mu smakuje!! Wercia tez nie wybrzydza i wszystko jej smakowalo do tej pory co jej ugotowalam!!
|
|
#125 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego Majeczko Ja tez juz mowilam ze nie dam cyca dopoki nie zacznie pic z butli Na szczescie udalo sie tego uniknac. I tobie tez tego zycze
|
|
#126 |
|
Wtajemniczenie
|
I zapomniałam:
Majeczko, rośnij duża i zdrowiutka. Bądź dla Mamuni samą radością No i nie wiem czy przypadniem CASS nie ma dziś imieninek, bo spojrzałam w kalendarz. Jeżeli tak, to: Samych radości i niech te kg spadają na łeb i szyję
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-03-08 o 12:17 |
|
|
|
#127 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
,z okazji naszego święta,życzę nam samych dobrych dni,zdrowych dzieciaczków i żeby nasi panowie zawsze świetnie się spisywaliCytat:
![]() U nas też,chyba wszędzie Cytat:
Cytat:
![]() Super,że chirurg niepotrzebny Witaj w gronie gotujących mam Ucięło mi Twój poprzedni cytat,ale cieszę się,że ta trzydniówka okazała się tylko i aż trzydniówką Cytat:
![]() Pytałam z ciekawości,bo ja daję kaszkę dwa razy dnia rano i po południu,zjada różnie po 160 czasem po 180 ml,ale cyca dalej je co 2,5-3 godz.W nocy je 2 -3 razy. Dzięki za odpowiedź Będziemy mocno trzymać ![]() Będzie dobrze gorgulku ![]() Cytat:
![]() Sok marchwiowy robię sokowirówką,ale myślę,że przez gazę też można dla Tż.Cytat:
![]() Ja daję kaszkę 2 razy dnia ![]() Koszyczki widziałam u nas na targu fajne za 10 zeta,gotowe takie co nic z nich nie wyleci.Nie kupiłam,bo mi się jeszcze za wcześnie widziało,ale zakupę Cytat:
Co za nieodpowiedzialne baby żebyś wreszcie trafiła na tą jedyną.Cytat:
pozazdrościć takiego spania.Pozżerało mi cytaty |
||||||||
|
|
|
#128 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie,oby pogoda dopisała Cytat:
Przyzwyczai się Aneczka,jak inne wizażowe dzieciaczki których mamusie pracują Będzie dobrze Cytat:
niech już nie boli.Cytat:
|
||||
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja już straciłam nadzieję - musimy zapisać małego do przedszkola od 2 r.ż. - żeby tylko dotrwać do tego czasu
|
|
|
#130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe ... ja też dostałam wczoraj tulipanka ale od szwagierki męża i czekoladę od teścia - gorzką - a ja nie lubie Cytat:
... i też bym już chciała odstawić go od cyca, bo muszę się zabrać za siebie ... i mam dylemat ![]() będzie na święta ![]() Cytat:
nie, czasem dodawałam przegotowanej wody, ale przewaznie dawałam taki surowy dr mi tak poleciła ![]() no i moje dziecie sie obudziło o 11, zjadł deserek i teraz rozrabia ... nie ma gorączki - 36,8 ... ale słyszę juz od wczoraj, ze mu coś charczy w gardełku - nie kaszle, nie kicha, katar mu juz prawie przeszedł no chyba, ze mu spływa do gardełka i dlatego tak mu furczy ![]() Wezme go jutro do lekarza ... bo pojutrze znów neurolog i rehabilitacja, wiec wole wiedzieć czy mu cos dolega |
|||
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodałam już |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Maciek wszystko jada łyżeczką, za nic na świecie nie chce butli Przypomniało mi się, od dzisiaj w Bierdonce będą różne dekoracje świąteczne. Jajeczka, maty filcowe, girlandy i inne dooperele. Jak chcecie looknijcie na stronę Bierdony.Cytat:
A do kiedy macie jeździć na rehabilitacje? Pewnie pisałaś, ale nie było mnie długo na forum.
|
|
|
#133 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Oby u Amelki i Megi było już lepiej ![]() Cytat:
Raz Zgodnie ze schematem do końca 9. miesiąca wystarczy raz, jeśli nie ma innej potrzeby. A u nas nie ma Daję Tymkowi kaszkę wieczorem, przed snem, tak na oko, ale ilość oscyluje teraz koło 150 ml. Może za jakiś czas zwiększę do ok. 180. Tymek jada kaszki wyłącznie bezmleczne, robię je na wodzie i dodaję do tego owoce z deserków. Także On prawdziwy piersiowiec, nie zna mleka mod. nawet w kaszkach ![]() Hm, nie wiem Pewnie podejmę decyzję na ostatnią chwilę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
~~~~~~~~~~~~
Uśmiałam się dzisiaj z mojego Męża Rano przyniósł mi bukiet kwiatów, ale okazało się, że dodatkowo napisał mi list (mniemam, że miłosny ) i chciał go wsunąć przy okazji wyjścia do sklepu i kwiaciarni do naszej skrzynki, a przez pomyłkę wrzucił do okienka niżej, czyli do sąsiadów Aż się mi przyznał z tego wszystkiego Teraz chodzi do sąsiadów, aby go odzyskać, ale na razie u nich nikogo nie ma ![]() Hehe ![]() Z okazji Dnia Kobiet nawiedził mnie też @, eh ![]()
|
|
#134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Można powiedzieć,że przygotowania dopięte na ostatni guzik ![]() ![]() Witajcie dziewczynki!!! Rano zasiadłam do kompa,poczytałam,pocytowa łam i co,nie zdążyłam wysłać bo wyłączyli prąd Z dobrych wieści,Bartosz pierwszy raz spał do 7 rano Jutro mam wizytę kontrolną z tą cierpnącą ręką,ciekawe co powie ![]() Niby trochę mniej cierpnie Na popołudniu zostawiłam cały stos prasowania ![]() Idę bo kończę gotować zupkę dla Bartosza Aha,dodałam dla chętnych w kąciku kulinarnym w klubie,przepis na te roladki mięsne.Miłego popołudnia |
|
|
|
|
#135 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny cos mnie bierze
zle sie czuje glowa mi peka
|
|
#136 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja będę karmic do roku na pewno ![]() aby Bartoszkowi nic nie dolegało.Cytat:
![]() To Tymcio piersiowiec z krwi i kości ![]() ![]() ale dla Niego.---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Zaraziłam się od Was,mnie też coś głowa pobolewa |
||
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
ide oblukac
![]() Cytat:
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim dziekuje za mile slowa
Mamusiu Pana Wysypki , ciesze sie, ze tak to sie skonczylo, o ile mi wiadomo podczas trzydniowki moze wystepowac biegunka p4w trzymam kciuki dalej za znalezienie niani. a ja dzis nie mam weny Wstawie za to zagadke: zdjecie 1: co to? zdjecie 2: rozwiazanie
|
#139 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zrobilam dzis malemu kisiel z bobofruta z biszkoptami bananowymi - ale hicior - jadl az mu sie uszy trzesly
mam jeszcze porcje na jutro a w ogole mam juz ten stolik i krzeselka co zamowilam Erykowi i najlepsza zabawka Marciego jest teraz krzeslko ale mnie glowa boli - wzielam tabletke, nie wytrzymam zaraz ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- dziewczyny jak sie wstawia linka zeby zamiast niego byl tekst? bo zapomnialam
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pyszny jest z jabłka, marchewki, buraczka (ale ten to już chyba przegotować by trzeba...) z gruszki tez na pewno będzie smaczny Cytat:
ale na serio co weekend do nich? to współczuję...Martynce na pewno zrobię ![]() p4w współczuję sytuacji, szkoda słów nawet... A u nas..uwaga uwaga..drugi ząb to po pierwsze a po drugie...uwaga uwaga...mała nauczyła się pełzać nic ja tak nie interesuje jak kabelki
|
|
#141 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja piszę tekst/słowo, zaznaczam , naciskam znaczek "wstaw link" i w okienku wklejam adres.
|
|
#142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a swoją drogą..zazdroszczę tak kochającego męża i takiego romantyka ojjj..witamy w klubie ![]() Mamusie dziewczynek zobaczcie ![]() http://allegro.pl/item935694848_szyd...y.html#gallery kupiłam małej kurteczkę i gratis była czapeczka w tym stylu tylko w odcieniach zielonego...ślicznie Martynia w tym wygląda a te widzę taniutkie są
|
|
#143 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hehe, ja też się uśmiałam ![]() Cytat:
Ja nie wiedziałam, że może być biegunka ![]() Cytat:
i za zęby i za pełzanie.U nas też idą następne zębole. Tylko u Maćka to całą zgrają wychodzą, najpierw dwie dolne 1. .Później górne 1. i 2. i to jednocześnie. Trzy zęby przebiły się jednego dnia Ciekawe ile teraz się dobija.A swoją drogą ciekawe dlaczego dzieciom podoba się to co zakazane ![]() --- Ufff... skończyłam (prawie) sprzątanko pochorobowe. Bałagan był co nie miara, ale udało się A w ogóle zapomniała się pochwalić, że ściełam włosy i to sporo. Z tyłu już do łopatek mi sięgały, a teraz za ucho. Robię wiosenne porządki
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak bardzo pobieżnie nadrabiam. Powiem tylko, że Zosia około 10 rano miała już 38,4 temp. Siedze w pracy jak na szpilkach. Jak do jutra jej nie przejdzie to idę do lekarza.Do tego mnie rozkłada dokumentnie, ledwo siedzę. Nic nie mogę robić, katar dosłownie kapie mi na biurko
|
|
#145 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nooo ... to przez małza, bo on zawsze do mamusi musi jechać ... a Oni u nas byli od narodzin Bartoszka - 1 raz na chrzcinach juz mnie to powoli denerwuje! Nic sobie nie mogę na weekend zaplanować Cytat:
![]() Cytat:
postaram sie Cie nie zawieźć ja pewnie tezż taki kupię ![]() Cytat:
... Właściwie to już bylo wszystko ok, dopóki Bartek nie zaczął pełzać /na poczatku odpychał sie tylko jedna ręka i jedną nogą/ i pani rehabilitantka stwierdziła, ze znów wychodzi na jaw to, ze ma silniejsze mieśnie z jednej strony i trzeba ćwiczyc ![]() No i jeszcze nie prostował rak w łokciach i podpierał sie na piąstkach ... ale teraz już wszystko ładnie robi i w środę sie okarze, co pani neurolog powie. Szczerze mówiąc to mam juz dość tej rehabilitacji, bo przecież każde dziecko się rozija w swoim tempie, a pani rehabilit. by chciała, zeby On robił jak w ksiażkach
|
||||
|
|
|
#146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... a małż dał strzał piękny @ nie zazdroszcze Moja jak nigdy - bardzo obfita ![]() Cytat:
dla śpiocha ![]() za wizytę!przepis zaraz oblukam ![]() mnie też od rana głowa boli ... jak by mi ktoś przywalił ![]() Cytat:
/podobno to nie jest zaraźliwe - inaczej już bym nie karmiła/I tak sie męczę, ale to wszystko dla Bartoszka ![]() fajna zagadka
|
|||
|
|
|
#147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mojemu wyglądowi tez porządki wiosenne by się przydały..a raczej remont ![]() Svi ten kisielek to taki całkiem gęsty robiłaś jak normalny kisiel? Podajesz całkiem chłodny?
|
|
#148 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
TZ ma niedlugo przyjechac - i dobrze bo sie tak czuje, ze nie dam rady sobie sama z ta mala jeczydoopka
Cytat:
Cytat:
podaje mu jak jest letni, ale jutro druga porcje nie bede podgrzewac tylko dam w temp pokojowej ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- maly zasnal ide sie zdrzemnac tez
|
|
|
#149 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Prawie
![]() Cytat:
![]() Pochwalę się jak będą, chrzciny w tą niedzielę ![]() Dzięki za wyjaśnienie. Widać, że Baruś robi postępy i dobrze Zgadzam się z tym, że każde dziecko robi postępy w swoim czasie. Sama wiem to po Maciulku i wizycie u Pani rehab. Też chciała książkowo. Cytat:
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Miramejku, hop, hop gdzie jesteś ???
|
|
|
#150 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
to se pospalam
15mini dalej jeczy nie zniose tego zaraz co do karmienia piersia....ja juz nie karmie ponad tydzien i tez mam wyrzuty sumienia, pocieszam sie, ze przeciez juz by mnie pogryzl no ale troche mi brakuje
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

... my to zawsze do teściów, albo do teściów ... no ewentualnie do teściów pojedziemy

Super ze macie tak zroznicowany wybor

.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dla Tż.

... i mam dylemat 

) i chciał go wsunąć przy okazji wyjścia do sklepu i kwiaciarni do naszej skrzynki, a przez pomyłkę wrzucił do okienka niżej, czyli do sąsiadów 

Ciekawe ile teraz się dobija.