Nostradamus - tragedia w Smoleńsku - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-12, 15:27   #121
_vixen_
Zakorzenienie

Dot.: Nostradamus - tragedia w Smoleńsku

Cytat:
Napisane przez teleskop86 Pokaż wiadomość
słuchajcie, ja nie wiem co o tym wszystkim myśleć;/
była mgła - ok! nie wiem czy slyszeliście, nie wiem czy jestto prawdą ale ponoć rozjanie dysponują sprzętem ktory moze wywolaź mgłe, ponoc kiedys tak zrobili na jakiejs olimpiadze. nie mówie ze to PRAWDA, ze tak napewno bylo, ze moglo byc, po prostu podaje do informacji zebrane wiadomosci
po drugie: przed przylotem samolotu z prezydentem na tym samym lotnisku lądował godzine/kilknascie minut wczesniej samolot z dziennikarzami i jakoś nic sie nie stało
ktoś tu tez napisał ze samolot lądował tylko raz...
wiecie co, ja juz nie wiem w co mam wierzyc, co jest prawdą a co nią nie jest. ale myśle, ze jak było NAPRAWDE to nigdy sie nie dowiemy...
Z tym na olimpiadzie to chodzi o rozganianie chmur, a nie wytwarzanie mgły, po cholerę wytwarzać mgłę na olimpiadę
Reszty wyssanych z palca dyrdymałów nie ma co komentować
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 15:30   #122
kaaasiaaa_90
Raczkowanie

http://www.mmwroclaw.pl/8828/2010/4/...?category=news
kaaasiaaa_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 15:44   #123
Claire Fisher
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monik.a Pokaż wiadomość
Nie orientuje się za bardzo w przepowiedniach Nostradamusa, więc czy mogłby mnie ktos oświecic i napisać czy jakieś jego wczesniejsze przepowiednie sie sprawdziły??
te wszystkie przepowiednie można interpretować na 1000 różnych sposobów tak, że faktycznie mogą pasować do jakiegoś wydarzenia :P dla mnie to bzdura.

Oto moja przepowiednia, kto ją rozkmini?

"Czarny ptak zstąpi z niebios dnia dwunastego miesiąca czwartego,
a ludzie pozostawią go i podążą ku ogniskom niszcząc niepokój"
Na korytarzu

26.05.2010 - Babciu...
Claire Fisher jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 15:45   #124
rabid
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Claire Fisher Pokaż wiadomość
"Czarny ptak zstąpi z niebios dnia dwunastego miesiąca czwartego,
a ludzie pozostawią go i podążą ku ogniskom pozostawiając niepokój"
Komuś się dzisiaj przypalą gołąbki, więc pójdzie na pizzę.
Stary 2010-04-12, 15:55   #125
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabid Pokaż wiadomość
Komuś się dzisiaj przypalą gołąbki, więc pójdzie na pizzę.
A pozostawia niepokoj, bo nie beda pamietali, czy gaz w kuchence wylaczyli

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 15:58   #126
Claire Fisher
Raczkowanie

Niestety nie zgadliście, chodziła o wysiadkę turystów z samolotu ale brawo za chęci hehe
Na korytarzu

26.05.2010 - Babciu...
Stary 2010-04-12, 16:08   #127
rabid
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Claire Fisher Pokaż wiadomość
Niestety nie zgadliście, chodziła o wysiadkę turystów z samolotu
Mylisz się.
Stary 2010-04-12, 16:13   #128
muszynianka
Zakorzenienie

Te gołębie to symbol wolności, oj coś czuję że chodzi o unicestwienie jakiegoś kraju przez Włochy
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 16:24   #129
Ecius88
Przyczajenie

co do przepowiedni "I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego... a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy. Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci" to nie ma takiej. jakiś kompletny idiota wymyślił to już po katastrofie i puścił w internet. prawdziwa wersja brzmi mniej więcej tak "In the City of God there will be a great thunder, Two brothers torn apart by Chaos, while the fortress endures, the great leader will succumb' The third big war will begin when the big city is burning'" i potwierdzi to każdy kto choć trochę interesuje się Nostradamusem. nie rozpowszechniajcie takich wymyślonych głupot.
Ecius88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 16:27   #130
rabid
Zadomowienie

Jednym słowem: nie da się zaprzeczyć, że wojna jest nieunikniona. Świadczy o tym nie tylko ta pełna wizji postnuklearnego świata przepowiednia, ale również liczne wersety z Kubusia Puchatka, takie jak 'Takie bzyczące bzykanie nie bzyka bez powodu' oraz 'To, że dziś jest ładnie, to jeszcze nic nie znaczy'.

Cytat:
Napisane przez Ecius88 Pokaż wiadomość
co do przepowiedni "I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego... a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy. Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci" to nie ma takiej. jakiś kompletny idiota wymyślił to już po katastrofie i puścił w internet. prawdziwa wersja brzmi mniej więcej tak "In the City of God there will be a great thunder, Two brothers torn apart by Chaos, while the fortress endures, the great leader will succumb' The third big war will begin when the big city is burning'" i potwierdzi to każdy kto choć trochę interesuje się Nostradamusem. nie rozpowszechniajcie takich wymyślonych głupot.
Znawca.
http://webhome.idirect.com/~anin/o_nostradamusie.htm
http://urbanlegends.about.com/cs/his...ostradamus.htm

Edytowane przez rabid
Czas edycji: 2010-04-12 o 16:31
rabid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 16:33   #131
muszynianka
Zakorzenienie

Ile tajemnic kryje się w bajkach dla dzieci.
Entliczek pentliczek czerwony stoliczek na kogo wypadnie na tego bęc.
Armia Czerwona (a tam, że nie istniejąca...)
DAM, DAM DAM...
Stoliczek to metafora Europy.

Jak widać głupot można doszukać się absolutnie wszędzie. Jeśli ta przepowiednia faktycznie byłaby Nostradamus to bym się bała. Ale nie jest. Temat powinien zostać zamknięty albo dopiska jakaś w głównym poście "TO NIE PRAWDA" bo dziewczęta szaleją

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 17:00   #132
Claire Fisher
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rabid Pokaż wiadomość
Mylisz się.
ale to ja wymyśliłam tom przepowiedniem
Na korytarzu

26.05.2010 - Babciu...
Stary 2010-04-12, 17:04   #133
mel89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość

Moskwe dwukrotnie (raz w XIII i raz w XIV wieku) zdobywali Tatarzy, Polacy w XVIIw i oczywiscie Napoleon w 1812.

Zgodzę się, jednak wtedy Moskwa stolicą nie była, w 1612 była Jako jedyny zdobyliśmy Moskwę - stolicę Rosji. Co więcej - zdobyliśmy ją przeca na dwa lata, a Napoleon ją spalił, po prostu.

O tatarach to nie wiem, musiałabym poczytać.

" od głodu, zarazy i polaków, chroń nas Panie", co nie

Edytowane przez mel89
Czas edycji: 2010-04-12 o 17:13
mel89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 17:29   #134
whoaboa
Zadomowienie

Cytat:

Podalem Ci jak kawe na lawe wojny jakie przegrala Rosja, to nabralas wody w usta, pominelas to i udajesz, ze tego w ogole nie bylo

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=50
Nie tylko Twoich konkretów nie zauważyła. Moich (post #49) nawet nie skomentowała.

Cytat:
Napisane przez krooolewna Pokaż wiadomość
Co do Wojny Krymskiej to nie wiem gdzie tam byli Polacy?Szczególnie,że nie było wtedy Polski.
Cytat:

A kto mowil, ze w Wojnie Krymskiej byli Polacy, pytanie, jesli skleroza zaatakowala, brzmi:

To Ci pisze, w wyniku trwajacej w latach 1853-1856 wojny krymskiej, przez Turcje (Imperium Osmanskie), Wlk Brytanie, Francje i Sardynie.
Co więcej - na upartego, to w wojnie krymskiej Polacy też byli - polska Dywizja Kozaków Sułtańskich, chociażby.

Na marginesie, krooolewna, jeśli tak formułujesz wypowiedź, to co ma piernik do wiatraka? Generalnie to, że nie było Polski nie znaczy, że nie mogło być Polaków (obojętnie gdzie).

Cytat:

Nie, nie wystarczy, pleciesz bezdenne bzdury. Bylo pytanie, kiedy byla zwyciezona, a nie kiedy miala strary terytorialne, ani kiedy byla podbita. Lapiesz "subtelna" roznice?
Chciałam to samo zauważyć.

Edytowane przez whoaboa
Czas edycji: 2010-04-12 o 17:41
whoaboa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 17:32   #135
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mel89 Pokaż wiadomość
Zgodzę się, jednak wtedy Moskwa stolicą nie była, w 1612 była Jako jedyny zdobyliśmy Moskwę - stolicę Rosji. Co więcej - zdobyliśmy ją przeca na dwa lata, a Napoleon ją spalił, po prostu.

O tatarach to nie wiem, musiałabym poczytać.

" od głodu, zarazy i polaków, chroń nas Panie", co nie
Primo, to wzmianki o stolicy nie bylo, sie nie zrozumielismy.
Secundo - co za roznica co sie z Moskwa stalo - zajac Moskwe Napoleon zajal, wiec nie tylko Polacy (abstrahujac od faktu, ze wsrod wojsk napoleonskich w sporej czesci Polacy).

Co do pozaru, to skad pomysl, ze Napoleon Moskwe spali ? To by bylo podcinanie galezi na ktorej sie siedzi

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 20:24   #136
mel89
Zakorzenienie

Cytat:
Primo, to wzmianki o stolicy nie bylo, sie nie zrozumielismy.
Secundo - co za roznica co sie z Moskwa stalo - zajac Moskwe Napoleon zajal, wiec nie tylko Polacy (abstrahujac od faktu, ze wsrod wojsk napoleonskich w sporej czesci Polacy).

Co do pozaru, to skad pomysl, ze Napoleon Moskwe spali ? To by bylo podcinanie galezi na ktorej sie siedzi
ad1. Nie, nie było, po prostu dla mnie podbicie Moskwy przez Polaków jest takim prawdziwym jedynym, zasługującym na laury.
ad2. Psia kość, to ruscy zastosowali tą taktykę, pardon.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ever-dream Pokaż wiadomość
Amerykanie o swojej historii prawie nic nie wiedzą, poza sloganami typu "Washington" i "Kennedy".
Cóż, mogę się wypowiedzieć tylko w kwestii poziomu wiedzy w amerykańskich szkołach średnich. Niestety poziom wiedzy z historii własnej (o historii europy nawet nie wspominając) jak i geografii świata jest, ekhm, nie jest wysoki. Nie zapomnę jak jedna laska umieściła afrykę do góry nogami i to jeszcze gdzieś, gdzie powinny byś same Stany Zjednoczone Historia Stanów zjednoczonych to przecież tytko 200 lat, a mi ręce opadały jak ktoś nie wiedział nawet jak zakończyła się Wojna Secesyjna czy I Wojna Światowa. Nie wiem jak jest na uczelniach wyższych (przez dwa lata w college'ach nawet gdy ktoś wybrał się na kierunek psychologia czy grafika to i tak ma zajęcia z wiedzy ogólnej, więc historię na pewno też jakąś mają), ale dużo Amerykanów nie wybiera się na uczelnie wyższe i kształcenie kończy na etapie liceum i idzie do pracy. Więc można takowy wniosek wysunąć iż nie wiedzą wiele o swojej czy europejskiej historii. Chyba że ja trafiałam niefartownie za każdym razem na tych ludzi, ale nie wydaje mi się to prawdopodobne zważywszy na to, że 4 lata to kupa czasu i gdyby było inaczej - musiałby się trafić KTOKOLWIEK!

Sorry za off, ale miałam potrzebę to skomentować.
Stary 2010-04-12, 20:49   #137
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
ad1. Nie, nie było, po prostu dla mnie podbicie Moskwy przez Polaków jest takim prawdziwym jedynym, zasługującym na laury.
A Batuchana to jest sztucznym, zaslugujacym na nagane bo nie kumam o co kaman ?

Cytat:
Cóż, mogę się wypowiedzieć tylko w kwestii poziomu wiedzy w amerykańskich szkołach średnich. Niestety poziom wiedzy z historii własnej (o historii europy nawet nie wspominając) jak i geografii świata jest, ekhm, nie jest wysoki. Nie zapomnę jak jedna laska umieściła afrykę do góry nogami i to jeszcze gdzieś, gdzie powinny byś same Stany Zjednoczone Historia Stanów zjednoczonych to przecież tytko 200 lat, a mi ręce opadały jak ktoś nie wiedział nawet jak zakończyła się Wojna Secesyjna czy I Wojna Światowa. Nie wiem jak jest na uczelniach wyższych (przez dwa lata w college'ach nawet gdy ktoś wybrał się na kierunek psychologia czy grafika to i tak ma zajęcia z wiedzy ogólnej, więc historię na pewno też jakąś mają), ale dużo Amerykanów nie wybiera się na uczelnie wyższe i kształcenie kończy na etapie liceum i idzie do pracy. Więc można takowy wniosek wysunąć iż nie wiedzą wiele o swojej czy europejskiej historii. Chyba że ja trafiałam niefartownie za każdym razem na tych ludzi, ale nie wydaje mi się to prawdopodobne zważywszy na to, że 4 lata to kupa czasu i gdyby było inaczej - musiałby się trafić KTOKOLWIEK!

Sorry za off, ale miałam potrzebę to skomentować.
W kwestii historii - czym to sie rozni od np. naszych licealistow? Ile taka przecietna osoba wie o historii wlasnego kraju, a tym bardziej innych krajow?

Stary 2010-04-12, 21:09   #138
larva
Wtajemniczenie

Cytat:

W kwestii historii - czym to sie rozni od np. naszych licealistow? Ile taka przecietna osoba wie o historii wlasnego kraju, a tym bardziej innych krajow?
Koleżanka z liceum kiedyś dumnie mi obwiesciła, ze zna tylko jedną datę z historii Polski. Pytam - no, jaką?

A ona - 1525. Hołd pruski.

Nie wiedziałam, czy płakać, czy gratulować wiedzy - myślałam, że to będzie 1939.
larva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 21:29   #139
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:

Cos im dzwoni ale niewiadomo gdzie, bo faktycznie, Moskwa zostala spalona, ale...
Z lekcji historii:
Nie Napoleon, a Rosjanie (ponoc Roztopczyn wpadl na taki pomysl), czy jak ich zwal, nie tyle spalili co zniszczyli (czy spalili to ja nie wiem, ale na pewno wywiezli co cenniejsze, ale dobra, umowmy sie ze spalili), przed wlasnie Napoleonem.
Napoleon wraz z ferajna do Moskwy przybyli, a tu ZONK, nie ma nic, ni zarcia ni niczego, nie ma czego zdobyc. Nie ma jak uzupelnic zapasow bo wszystko zabrali...
A ze oni byli oslabieni po bitwie pod Borodinem, wiec byli masakrycznie zmeczeni, oslabieni i przestali byc niezwyciezeni to:
Cytat:
W obliczu nadciagajacej zimy Napoleon zarzadzil odwrot. Armia topniala dziesiatkowana przez dezercje, mroz, choroby i glow. Ciezka przeprawa przez Berezyne pod koniec listopada pochlonela wiele ofiar, tylko 10 tys. zolnierzy dotarlo do Wilna. Ponad 100 tys. wzieli w niewole Rosjanie, ktorzy zajeli Ksiestwo Warszawskie. Napoleon porzucil wojsko i wyjechal do Paryza. Wielka Armia przestala istniec.
Jak dla mnie to byla... najwieksza kleska Napoleona bo pieknie go zalatwili

Ot, to tyle co tak porzadnie z lekcji historii zapamietalam

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2010-04-13 o 10:28
SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 21:41   #140
_vixen_
Zakorzenienie

Też mi się wydaje, że czas obalić mit o durnych Amerykanach, którzy o niczym nie mają pojęcia i o wielce wykształconych młodych Polakach. Starczy spojrzeć nawet na to, co niektórzy na tym forum wypisują, jakie teorie spiskowe powstają, gdzie każdy Polak jest wielkim ekspertem od lotnictwa i polityki zagranicznej. Starczy spreparować mniej więcej inteligentnie brzmiącą teorie spiskową na blogu, żeby połowa rodaków w to uwierzyła.

Moim zdaniem społeczenstwo będzie się diametralnie rozwarstwiać - mądrzy będą mądrzejsi, a głupi coraz głupsi, taki efekt Mateusza. Z naciskiem jednak na to ogłupienie.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 22:02   #141
mel89
Zakorzenienie

Cytat:

ad2. Nie wypowiem się w kwestii polskich licealistów, bo najprościej w świecie do niego nie uczęszczałam ale sądzę, że wiedzą coś na temat I Wojny światowej, choćby skutki i przyczyny. Mogę tylko sądzić (albo w duchu na to liczyć), nie ma danych w tej kwestii. No, i chyba zgodzimy się z tym, że nikt by Afryki w miejsce Stanów Zjednoczonych nie wkleił, chyba, że mówimy o 6latkach. Wiem natomiast, że 90% moich znajomych, z którymi studiuje nie ma pojęcia o polityce i boli mnie to bardzo. No bo jak tu budować Polskę, skoro młodzi ludzie są absolutnie nie zainteresowani tym, co się wokół nich dzieje? Sytuacja wygląda lepiej wśród moich znajomych w przedziale wiekowym 25-30lat.

Nie zmuszę przecież siłą nikogo do przeglądania bieżących informacji dot. światka politycznego, bo większość ziewa ze znudzenia kiedy o tym wspominam. A przecież dyskusje przy piwie o polityce są pasjonujące, do cholery!!! Moim zdaniem - jeśli nie znasz się na polityce - nie masz prawa mieć pretensji po wyborach, skoro głos oddałeś. Bo przecież Ty i podobni ludzie wybrali takich, a nie innych ludzi na stołki, więc sorry, gregory.

Sorry jeszcze raz za Offa, może stworzę se wątek o tym po prostu.

ad1. Oczywiście, że sztuczne, naganne i w ogóle niepotrzebne. Pewnie to i pic na wodę Haha.

Serio - Co się dziwisz, Patriotką jestem, dla mnie Polacy zrobili taką rozpierduchę jak nikt inny. Z mej strony EOT w tej sprawie

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Nie Napoleon, a Rosjanie czy jak ich zwal, nie tyle spalili co zniszczyli (czy spalili to ja nie wiem, ale na pewno wywiezli co cenniejsze, ale dobra, umowmy sie ze spalili), przed wlasnie Napoleonem.
Napoleon wraz z ferajna do Moskwy przybyli, a tu ZONK, nie ma nic, ni zarcia ni niczego, nie ma czego zdobyc. Nie ma jak uzupelnic zapasow bo wszystko zabrali...
A ze oni byli oslabieni po bitwie pod Borodinem, wiec byli masakrycznie zmeczeni, oslabieni i przestali byc niezwyciezeni to:
Jak dla mnie to byla... najwieksza kleska Napoleona bo pieknie go zalatwili
Stary 2010-04-12, 23:02   #142
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
No, i chyba zgodzimy się z tym, że nikt by Afryki w miejsce Stanów Zjednoczonych nie wkleił, chyba, że mówimy o 6latkach.
Ja slyszalem o jeszcze gorszych kwiatkach, ale jako ze zaslyszane, to nie mam 100% pewnosci, ze prawdziwe.

Stary 2010-04-12, 23:09   #143
muszynianka
Zakorzenienie

Diderot jako przywódca rewolucji Francuskiej, Raspberry zamiast Robespierre i takie tam to typowe błędy jak na licealistę.
Stary 2010-04-13, 07:04   #144
Ivi 1988
Zakorzenienie

widze,ze mamy lekcje historii -online na Wizazu

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 09:13   #145
BunnyMoon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Diderot jako przywódca rewolucji Francuskiej, Raspberry zamiast Robespierre i takie tam to typowe błędy jak na licealistę.

No czytam i czytam po raz kolejny i jeszcze raz... i nie wierze... polski licealista nie musi nigdzie wklejac Afryki, by wystarczylo zeby chociaz znal polskie wojewodztwa i potrafil je dobrze umiejscowic...
BunnyMoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 11:53   #146
larva
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja slyszalem o jeszcze gorszych kwiatkach, ale jako ze zaslyszane, to nie mam 100% pewnosci, ze prawdziwe.
Ja mogę Cię zapewnić, że znam osobę, która przy mapie szuka Chin w Afryce. A, i w LO realizowała profil - rozszerzona geografia.
larva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 12:41   #147
mel89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Apropo Robespierr'a - http://www.satyr.pl/html/mp3/Detekty...-_Gilotyna/167

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-13, 12:45   #148
Liana
Zadomowienie

Do kroolewny:

nie mam czasu czytać całego wątku, ale mogę podpowiedzieć:

Rosja przegrała w 1905 r. wojnę z Japonią, która to klęska była jedną z przyczyn rewolucji.
W wojnie tej straciła nie tylko znaczną część floty [ a właściwie 2 potężnych flot] ale również terytoria [ m.in. Port Artur, połowa wyspy Sachalin].
Liana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 13:33   #149
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Serio - Co się dziwisz, Patriotką jestem, dla mnie Polacy zrobili taką rozpierduchę jak nikt inny. Z mej strony EOT w tej sprawie
Ja mam takie zboczenie, ze mnie fakty historyczne interesuja, a nie pisanie ku pokrzepieniu serc

Cytat:
Napisane przez larva Pokaż wiadomość
Ja mogę Cię zapewnić, że znam osobę, która przy mapie szuka Chin w Afryce. A, i w LO realizowała profil - rozszerzona geografia.
Pyszniutkie

No ale - jacy glupi Ci Amerykanie.

To, ze masa z osob tak mowiacych Amerykananina na oczy w zyciu nie widziala, to tylko szczegol
No i - co z tego, ze amerykanskie uczelnie dominuja swiatowe rankingi w kazdej dziedzinie... to polska edukacja zachwycaja sie za granica

Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
Do kroolewny:

nie mam czasu czytać całego wątku, ale mogę podpowiedzieć:

Rosja przegrała w 1905 r. wojnę z Japonią, która to klęska była jedną z przyczyn rewolucji.
W wojnie tej straciła nie tylko znaczną część floty [ a właściwie 2 potężnych flot] ale również terytoria [ m.in. Port Artur, połowa wyspy Sachalin].
A to kolejna. Nazbiera sie troche tego
Przeciwko Napoleonowi Rosja tez przegrywala wojny. Masa przykladow w sumie.

Edytowane przez Wyrak
Czas edycji: 2010-04-13 o 14:21
Stary 2010-04-13, 14:03   #150
mel89
Zakorzenienie

Cytat:
J
No i - co z tego, ze amerykanskie uczelnie dominuja swiatowe rankingi w kazdej dziedzinie... to polska edukacja zachwycaja sie za granica
Polskie uniwersytety (UJ i jakiś jeszcze) są bodajże w 5 setce w światowym rankingu. No, nie ma co, jest się czym chwalić

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości