![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nostradamus - tragedia w Smoleńsku
Cytat:
![]() Reszty wyssanych z palca dyrdymałów nie ma co komentować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oto moja przepowiednia, kto ją rozkmini? ![]() "Czarny ptak zstąpi z niebios dnia dwunastego miesiąca czwartego, a ludzie pozostawią go i podążą ku ogniskom niszcząc niepokój"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Komuś się dzisiaj przypalą gołąbki, więc pójdzie na pizzę.
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
A pozostawia niepokoj, bo nie beda pamietali, czy gaz w kuchence wylaczyli
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Niestety nie zgadliście, chodziła o wysiadkę turystów z samolotu
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Te gołębie to symbol wolności, oj coś czuję że chodzi o unicestwienie jakiegoś kraju przez Włochy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
co do przepowiedni "I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego... a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy. Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci" to nie ma takiej. jakiś kompletny idiota wymyślił to już po katastrofie i puścił w internet. prawdziwa wersja brzmi mniej więcej tak "In the City of God there will be a great thunder, Two brothers torn apart by Chaos, while the fortress endures, the great leader will succumb' The third big war will begin when the big city is burning'" i potwierdzi to każdy kto choć trochę interesuje się Nostradamusem. nie rozpowszechniajcie takich wymyślonych głupot.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zadomowienie
|
Jednym słowem: nie da się zaprzeczyć, że wojna jest nieunikniona. Świadczy o tym nie tylko ta pełna wizji postnuklearnego świata przepowiednia, ale również liczne wersety z Kubusia Puchatka, takie jak 'Takie bzyczące bzykanie nie bzyka bez powodu' oraz 'To, że dziś jest ładnie, to jeszcze nic nie znaczy'.
Cytat:
![]() http://webhome.idirect.com/~anin/o_nostradamusie.htm http://urbanlegends.about.com/cs/his...ostradamus.htm
I could surf the earth on a banana peel Edytowane przez rabid Czas edycji: 2010-04-12 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
![]() Ile tajemnic kryje się w bajkach dla dzieci. Entliczek pentliczek czerwony stoliczek na kogo wypadnie na tego bęc. Armia Czerwona (a tam, że nie istniejąca...) DAM, DAM DAM... Stoliczek to metafora Europy. Jak widać głupot można doszukać się absolutnie wszędzie. Jeśli ta przepowiednia faktycznie byłaby Nostradamus to bym się bała. Ale nie jest. Temat powinien zostać zamknięty albo dopiska jakaś w głównym poście "TO NIE PRAWDA" bo dziewczęta szaleją |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgodzę się, jednak wtedy Moskwa stolicą nie była, w 1612 była ![]() O tatarach to nie wiem, musiałabym poczytać. " od głodu, zarazy i polaków, chroń nas Panie", co nie ![]()
Edytowane przez mel89 Czas edycji: 2010-04-12 o 17:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na marginesie, krooolewna, jeśli tak formułujesz wypowiedź, to co ma piernik do wiatraka? Generalnie to, że nie było Polski nie znaczy, że nie mogło być Polaków (obojętnie gdzie). Chciałam to samo zauważyć. Edytowane przez whoaboa Czas edycji: 2010-04-12 o 17:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Secundo - co za roznica co sie z Moskwa stalo - zajac Moskwe Napoleon zajal, wiec nie tylko Polacy (abstrahujac od faktu, ze wsrod wojsk napoleonskich w sporej czesci Polacy). Co do pozaru, to skad pomysl, ze Napoleon Moskwe spali ![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad2. Psia kość, to ruscy zastosowali tą taktykę, pardon. ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() Sorry za off, ale miałam potrzebę to skomentować.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ona - 1525. Hołd pruski. ![]() Nie wiedziałam, czy płakać, czy gratulować wiedzy - myślałam, że to będzie 1939. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z lekcji historii: Nie Napoleon, a Rosjanie (ponoc Roztopczyn wpadl na taki pomysl), czy jak ich zwal, nie tyle spalili co zniszczyli (czy spalili to ja nie wiem, ale na pewno wywiezli co cenniejsze, ale dobra, umowmy sie ze spalili), przed wlasnie Napoleonem. Napoleon wraz z ferajna do Moskwy przybyli, a tu ZONK, nie ma nic, ni zarcia ni niczego, nie ma czego zdobyc. Nie ma jak uzupelnic zapasow bo wszystko zabrali... A ze oni byli oslabieni po bitwie pod Borodinem, wiec byli masakrycznie zmeczeni, oslabieni i przestali byc niezwyciezeni to: Cytat:
![]() Ot, to tyle co tak porzadnie z lekcji historii zapamietalam ![]()
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-04-13 o 10:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Też mi się wydaje, że czas obalić mit o durnych Amerykanach, którzy o niczym nie mają pojęcia i o wielce wykształconych młodych Polakach. Starczy spojrzeć nawet na to, co niektórzy na tym forum wypisują, jakie teorie spiskowe powstają, gdzie każdy Polak jest wielkim ekspertem od lotnictwa i polityki zagranicznej. Starczy spreparować mniej więcej inteligentnie brzmiącą teorie spiskową na blogu, żeby połowa rodaków w to uwierzyła.
Moim zdaniem społeczenstwo będzie się diametralnie rozwarstwiać - mądrzy będą mądrzejsi, a głupi coraz głupsi, taki efekt Mateusza. Z naciskiem jednak na to ogłupienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zmuszę przecież siłą nikogo do przeglądania bieżących informacji dot. światka politycznego, bo większość ziewa ze znudzenia kiedy o tym wspominam. A przecież dyskusje przy piwie o polityce są pasjonujące, do cholery!!! ![]() Sorry jeszcze raz za Offa, może stworzę se wątek o tym po prostu. ad1. Oczywiście, że sztuczne, naganne i w ogóle niepotrzebne. Pewnie to i pic na wodę ![]() Serio - Co się dziwisz, Patriotką jestem, dla mnie Polacy zrobili taką rozpierduchę jak nikt inny. Z mej strony EOT w tej sprawie ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Ja slyszalem o jeszcze gorszych kwiatkach, ale jako ze zaslyszane, to nie mam 100% pewnosci, ze prawdziwe.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Diderot jako przywódca rewolucji Francuskiej, Raspberry zamiast Robespierre i takie tam to typowe błędy jak na licealistę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
widze,ze mamy lekcje historii -online na Wizazu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No czytam i czytam po raz kolejny i jeszcze raz... i nie wierze... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Do kroolewny:
nie mam czasu czytać całego wątku, ale mogę podpowiedzieć: Rosja przegrała w 1905 r. wojnę z Japonią, która to klęska była jedną z przyczyn rewolucji. W wojnie tej straciła nie tylko znaczną część floty [ a właściwie 2 potężnych flot] ale również terytoria [ m.in. Port Artur, połowa wyspy Sachalin]. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ale - jacy glupi Ci Amerykanie. To, ze masa z osob tak mowiacych Amerykananina na oczy w zyciu nie widziala, to tylko szczegol ![]() No i - co z tego, ze amerykanskie uczelnie dominuja swiatowe rankingi w kazdej dziedzinie... to polska edukacja zachwycaja sie za granica ![]() Cytat:
![]() Przeciwko Napoleonowi Rosja tez przegrywala wojny. Masa przykladow w sumie.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2010-04-13 o 14:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.