![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kręcone włosy u faceta - problem z fryzurą
Witam szanowne panie znowu
![]() Czy z moimi aktualnymi włosami jest to możliwe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |||||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie jest łatwo tak po prostu coś polecić, bo kręcone mają to do siebie, że są dość wybredne. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Koniecznie zerknij do FAQ. Cytat:
![]() Okiełznać, nie okiełznasz. Możesz próbować zapuścić, ale to będzie baaardzo dłuuugo trwaaało ![]() Najważniejsze, by być dla nich delikatnym i chronić przed ucieczką wody. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
Witam!
Jestem nowy w tym temacie, więc proszę o dokładne rozpisanie wszystkiego krok po kroku. Bardzo chciałbym mieć takie włosy: ![]() Czy mam szansę??? Jeśli tak to co z nimi robić by mieć taki efekt. Proszę o dokładne wytłumaczenie. Jak nakładać odżywkę i żel??? Najlepiej by było jakby, była taka rozpiska na poranek, co po kolei z nimi robić. Włosy mam suche jak słoma i do tego jeszcze miesiąc temu miałem łupież. Jaki szampon, odżywkę i żel używać????Najlepiej by wszystko było dostępne w Rosmannie. https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1333212482 Edytowane przez bujol12 Czas edycji: 2012-03-31 o 17:49 Powód: Zmiana pomysłu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Idź do początku tego wątku i przeczytaj odpowiedzi, zwłaszcza te Eloe77. Już na pierwszej stronie wymienia, co warto używać. Ona bardzo duzo wie, zapewniam że warto się przebić przez spam Będziemy Cię namawiać na mycie włosów odżywką, łagodny szampon bez SLS i nakładanie oleju na włosy i skórę głowy. Prześledź i w razie czego pytaj Aha a zdjęcie może wrzucisz za pomocą strony typu www.tinypic.com ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
Ok, dzięki. Niestety tej odżywki, szamponu i żelu nie ma w Rosmannie.
Co to jest SLS??? A włosy to takie chciałbym mieć: http://www.google.pl/imgres?q=jay+mc...t:429,r:3,s:12 Przeczytaj edita. Jaki olejek??? Bo Eloe77 nic nie pisze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Ok, przeczytaj edita.
Ta dziewczyna nie pisze nic jaki olejek. Niczego z tych rzeczy, o których pisze nie ma Rosmannie. http://www.google.pl/imgres?q=jay+mc...t:429,r:3,s:12 Taką fryzurkę chciałbym mieć. Co do łupieżu to nie wiem. Ważne, że jak ruszałem ręką po włosach to leciały białe małe płatki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Wątek o pielęgnacji kręciołów
w pierwszym poście znajdziesz linki do wszystkiego co wiemy ![]() Najpierw PIGUŁKA potem FAQ W sumie każdy. Masz w domu oliwę? Oklej z pestek winogron? Z braku laku dobry i rzepakowy czy słonecznikowy albo oliwa Babydream Cytat:
odżywka do mycia - Isana z babassu (biała butelka ciemnoróżowa zakrętka) Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
Okej.
A jaki żel??? I mogę rozpiskę czynności porannych i wieczornych, aby uzyskać fruzurkę, jaką chcę???? @edit Żel wybrałem z tematu o żelach, idę za chwile do Rosmanna i kupuję odżywkę, żel, szampon i grzebień z szerokim rozstawieniem końcówek. Mogę tą rozpiskę na ranek i wieczór??? Chciałbym mieć tą fryzurkę za 2-3 miesiące. A z tego co czytałem to na efekty czeka się i trzy miesiące, więc FAST. Edytowane przez bujol12 Czas edycji: 2012-04-01 o 10:47 Powód: Edit |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Spokojnie, dopiero wstałam
![]() Ja używam lnianego produkcji własnej Lepiej doradzą Ci dziewczyny na wątku pielęgnacyjnym, podałam linka wyżej ![]() ![]() Cytat:
U mnie był szybciej tzn bardzo szybko zrobiły się zdrowe i błyszczące ale skręt poprawił się po pół roku albo więcej Raczej nie farbujesz i łatwiej będzie Ci nie czesać to efekty będą szybciej niż u dziewczyn |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Żel mam bez Alcohol Denat wraz z odżywką. I tutaj pytanie: Czy używać jeszcze do tego odżywki????
Szampon dla dzieci Hippi lub Babydream, nie pamiętam. Włosy chcę mieć zdrowe, ale fryzurkę fajną też. Będę stosował kolejność, którą napisała Eloe77. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Szampon i żel z "odżywką" to o kilometr za mało. W ten sposób jeszcze nie dbasz o włosy tylko jeszcze im nie szkodzisz. To za mało żeby były efekty Jeszcze jakaś odżywka, najlpiej do spłukiwania, np ta Isana babassu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Ok. Jutro przed szkołą wpadnę po odżywkę Isana.
![]() A ta metoda poranna Eloe77 z pierwszej strony jest odpowiednia by mieć ok włosy i ten fryz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
spoko nie pali się
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Potrzebuję sugestii w sprawie ścięcia włosów
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Jak najbardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Dobra. Od Wtorku zaczynam. Za jakiś tydzień napiszę jaki efekt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Kciuken
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam, od razu zaznaczam że jestem facetem. Z racji tego że jest tutaj pełno osób które się na tym znają nie mogłem się powstrzymać aby nie opisać tutaj mojego problemu.
Otóż mam włosy długości ok. 4 cm. Są one niestety pofalowane... Od kilku lat stawiam włosy na gumę, wcześniej nie było z tym problemu, jak wystylizowałem, takie pozostawały do końca dnia. A teraz muszę się bawić w grzebienie, suszarki itd aby włosy były proste i zostawały na swoim miejscu. Bez suszarki nie da rady bo od razu włos opada a wcześniej było idealnie Że opadają to może być wina szamponu? Wcześniej moje włosy były chyba sztywniejsze a teraz są bardziej puszyste i nawet guma zawodzi. Mogę liczyć na Waszą pomoc co z tym zrobić? Nie chce już siedzieć codziennie po 20 min aby dobrze je wystylizować tylko machnąć szybko i żeby stały... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z falowanymi włosami
Cytat:
Skoro Twoje włosy są NATURALNIE falowane, to wiele z tym nie zrobisz. Jeśli wcześniej były sztywniejsze a teraz się puszą to może są po prostu podniszczone? Poza produktami do stylizacji włosy można usztywnić też używając składników takich jak aloes i miód. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z falowanymi włosami
a czego używasz?
Duże proteiny też mogą usztywnić - szampon z proteinami pszenicy jakiś? Niacyniamid (B3) unikaj protein jedwabiu bo ten lubi zmiękczać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
![]()
A wiec
Kreca mi sie wlosy ( szczegolnie na przodzie). Nigdy nie podobaly mi sie krecone wlosy. A dokladniej problem tkwi w tym ze je sobie stawiam. Nie sa one dlugie a wrecz krotkie poniewaz jak je sobie troche zapuscze ( zawsze marzylo mi sie postawic sobie irokeza) to mi sie kreca jeszce bardziej. A wiec mam do was prosbe. Jak je sprobowac wyprostowac ( chociaz troche). A i jeszcze dodam ze mam 15 lat. Trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
|
Dot.: Ratujcie mnie !!
Z kręconymi włosami jest ten problem, że zawsze wracają do swojej zakręconej natury. Nawet jeśli je wyprostujesz, to i tak będą chciały się pokręcić. Wystarczy kapka wilgoci w powietrzu.
Możesz oczywiście próbować prostowań chemicznych czy termicznych, ale na krótkich włosach szkoda trudu. Wielokrotne prostowanie termiczne może się skończyć opłakanym stanem włosów. Po jakimś czasie będą zupełnie nie do opanowania. Wówczas nadadzą się do ścięcia. Ergo - skoro i tak w efekcie nadadzą się do obcięcia, to nie zapuszczaj. Albo - pokochaj je i traktuj jak kręcone.
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
Fryzura dla faceta
Witam. Mam problem z moim włosami, zawsze chciałem zapuścić włosy i trochę mi się udało, ale są one dośc zniszczone i są dośc specyficzne. Mam gęste loki, z przodu jak uda mi się je tak rozczesać żeby nie wyglądało to jak afro z loków to wygląda jak jakieś nie równe poszarpane coś, z tyłu loki nie dają się rozczesać i wyglądają jakbym je jakimiś wałkami je kręcił, podobnie mam z boku. Więc moja prośba się tyczy tego co można by zrobić z ciemnymi , gęstymi blond lokami. Zdjęcia jęsli nie zapomnie to może wrzucę jutro.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | ||||
|
Dot.: Fryzura dla faceta
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To taka podstawowa zasada, jak przykazanie, jak element konstytucji. Cytat:
Cytat:
Opisz też, czym myjesz włosy, jak często, jakich kosmetyków do włosów używasz. Potrzebne są dokładne nazwy. I zdjęcia. Zdjęcia włosów. Buzi czy sylwetki nie trzeba. Piszemy wszak o włosach ![]()
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
siano na glowie.
Probowalem znalezc cos na forum, jednak tematy ktore teoretycznie moglyby mi pomoc przypominaja mini-encyklopedie, w ktorych ciezko znalezc bardzo prosta i konkretna porade, na ktora mam nadzieje.
A wiec! Chcialbym czegos (zgaduje, ze odpowiedniej odzywki), dzieki czemu moje wlosy bylyby chociaz odrobine mniej sianowate. http://www.photoblog.pl/prohibit/128478090/2920508/ (ja to facet po prawej). Z gory dziekuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: siano na glowie.
Cytat:
tutaj masz link do zakreconego formum, w pierszym poscie sa linki i odnosniki do najwazniejszych rzeczy, takie podsumowanie moje wlosy bez niczego wygladaja podobnie do Twoich i u mnie sprawdza sie odzywka garnier z awokado i karite, to ciezka, olejowa odzywka i potrafi ujarzmic moje klaczki, ale nie kazdemu pasuje ona bo moze byc za ciezka, mnie nie wiedziec czemu pasuje choc mam cieniutkie wloski, za to mam ich duzo (Twoje wygladaja bardzo podobnie) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=628280
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
A co to znaczy, ze odzywka jest ciezka? Jakie sa konsekwencje tego?
Ogolnie lubie swoje wlosy, i to ze sa krecone, zalezy mi tylko i wylacznie na tym, aby nie byly tak sianowate. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc, to kwestia rodzaju włosów. Ja mam włosy kręcone, mocno falowane. Mają tendencję do bycia suchymi, choć tego nie widać. Przez wiele lat czesałam włosy codziennie, nawet po dwa razy. W dzieciństwie były one falowane. Ale wraz z okresem dojrzewania zaczęły wydziwiać ; P Podcinanie, plus.. no zrąbanie przez fryzjera, nadmiernym przerzadzeniem, spowodowały, że przepłakałam kilka dni i na głowie stawałam by mi odżyły. Stosowanie odżywek, masaże głowy pomogły. Czesałam codziennie by rosły.. Ale kondycją, było to istne siano. Z czasem przestałam czesać i zauważyłam, że się kręcą. Obecnie jestem dumna z fal i naturalnych loków po pas ; )
Więc szczotkuj włosy przed myciem. Po myciu spróbuj nie. Ale i nie szarp nimi podczas wycierania ręcznikiem. A co do kosmetyków, mogę doradzić jedwab do włosów. Bądź odżywki nivea, które idealnie przygładzają włosy, uwydatniając zadbane kosmyki ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=291 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=290 wloski sa sianowate jak to mowisz bo sa leciutkie (i Twoja fotka to potwierdza) i chyba masz minimum srednia porowatosc, to znaczy luski Twoich wlosow nie leza calkowicie plasko, nie przylegaja scisle do siebie - i wlasnie to sprawia ze sa podatne na wymiane wilgoci z otoczenia- jak jest wilgotno to Twoje wlosy biora wilgoc (i robi sie typowe siano baranka) a jak jest sucho to Twoje wlosy oddaja wode do otoczenia i efekt to takie sztywne klaczki (ja mowie klujace) garnier karite ma w skladzie 2 oleje: palmowy i awokado oraz maslo shea, one sa jak to oleje i masla ciezkie w sensie moga obciazyc wlosy dajac przyliz czy jak ja to totalus przyklaptus jednak pomimo tego u mnie sie sprawdza, choc nie od poczatku ale kiedys probowalam opanowac wlosy uzywajac jeszcze odzywki bs i mysle ze dlatego mialam przylizusa ![]() kluczem do wyeliminowania sianowatosci jest nawilzenie i delikatne obciazenie wlosa pierwsze to szampon - najlepiej jakis bez sls (siarczan), substancja ktora owszem myje ale przy okazji obdziera wlos z wlasnego sebum, jak nie uzywasz zadnych zeli to nie musisz uzywac szamponu z sls jesli chodzi o szampon nie pomoge bo sama myje wlosy odzywka, wiem, szalone ale u mnie dziala, jednak z tym linku ktory Ci dalam powinienes cos znalezc drugie to odzywka ktora nawilzy i da cos a la obciazenie - wlos nawilzony nie reaguje na zmiane wilgotnosci otoczenia garnier wielu osobom z kreconymi wlosami odpowiada (a osobom z prostymi nie zawsze), jednak jesli przy skalpie pojawi sie przyliz wtedy mozna sprobowac nakladac go tylko na dlugosc, tak 2-3 cm od skalpu inna odzywka ktora moge polecic to Isana z babassu (babassu to olej), dostepna w Rossmanie ale nie na dluzsza mete bo sama w sobie nie jest az tak urozmaicona skladowo no i ma w skladzie gliceryne - gliceryna jest swietna dla wlosow, zwlaszcza dla lokow ale niestety sprzyja puszeniu gdy wlos nie jest dobrze nawilzony ja czasami myje wlosy wlasnie isana, jako odzywka do splukiwania sie u mnie nie sprawdza, jest za slaba mimo ze ma jeden olej, jak widac ja potrzebuje bardziej 'napakowana' odzywke jesli chodzi o stosowanie garniera to nakladam po umyciu wlosow na ok 5 minut, rozczesuje wlosy palcami i splukuje ale nie do konca, splukuje tak na 90% zostawiaja odrobinke odzywki na koncach potem odciskam delikatnie nadmiar wody z wlosow w sciereczke z mikrofibii (tradycyjne reczniki to mordercy dla lokow) i zostawiam do wyschniecia, staram sie nie suszyc suszarka mam nadzieje ze Cie nie przerazilam i napisalam to w miare czytelnie ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
poza tym nie wiem czy kolega chce sie bawic w babska pielegnacje, ja sama jako kobieta nie chce aby pielegnacja zmienila sie morderczy rytual, no i co jak sie nie nalozy jedwabiu? sianko z powrotem
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
dziekuje za dotyczasowe odpowiedzi ; )
Gdyby ktos jeszcze mial cos do napisania, to jeszcze nieco sprecyzuje: nie chce zbyt duzo czasu spedzac w lazience. Moge nalozyc odzywke i pozniej ja splukac, ew. moge cos jeszcze nalozyc na wlosy po kapieli czego juz nie bedzie trzeba splukiwac. Pozatym jesli to mozliwe, wolalbym preparaty "naprawiajace" moje wlosy, a nie jedynie poprawiajace ich wyglad na 1 dzien. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.