![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: matura 2010 z matematyką ;/
[QUOTE=xxYashaxx;20394679]
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
P.S. nie jestem twoja kochaniutką.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#125 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
P.S. a co do kraju "Matematyki" mądre humanistki zapewne wiedzą że była to hiperbola ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja miałam po 3 godziny w pierwszej i drugiej klasie, nie wiem jak jest w 3 ![]() ![]() I tak jak napisała Foxy jeżeli ma być podstawowa to niech będzie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
ale skoro wy atakujecie matematyke, to ja zaatakowałam polski, żeby udowodnić że musi być równowaga.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy podstawowa matematyka wymaga odwołania się do jakiegoś wzoru, którego nie ma w karcie ze wzorami? ![]() ![]()
La dolce vita! ![]() Edytowane przez ejMala Czas edycji: 2010-07-01 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak już wspominałam kontekst to dodatkowe walory pracy, Nasz dyskusja się tyczy cały czas 30% , nie posiadając tego typu wiedzy jesteś w stanie bez problemu je osiągnąć.. Cytat:
![]() Cytat:
Tak, ale tzeba rozumieć zadania i wiedzieć co jak zastosować ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
na przekór do celu
|
Tak ogólnie chciałam podać do wiadomości, że ukończyłam klasę humanistyczną z rozszerzonym polskim i podstawową matmą a matme napisałam lepiej niż pol
![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- nawet angielskiego nie zdawałam ![]()
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumieć równanie kwadratowe żeby podstawić pod wzór na deltę? Pewnych schematów rozwiązywania można się nauczyć. Tak samo jak wiedzy z epok literackich ![]()
![]() |
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#134 |
maszyna, nie człowiek
|
Jak w zyciu niepotrzebne są wg was funkcje, to jak wy chcecie liczyć podatek progresywny... (tak, to ten, który się normalnie rozlicza).
Owszem, zadania typu ''zauważ" na podstawę się totalnie nie nadają. I dlatego ich nie ma! A zauważenie że kąt jest np. rozwarty to tez niewielka sztuka... W ogóle nie rozumiem ludzi burzących się o podstawową maturę z matematyki, którą siostra moje kolegi rozwiązała w godzinę zdobywając ponad 70% punktów, chociaż jest w gimnazjum (w związku z czym nie umiała zrobić zadań z np. logarytmami). Ale zaraz się okaże, że powinni specjalnie zostawić tylko dodawanie i mnożenie, bo "tylko to się w zyciu przydaje". Jak kogoś przerasta zrozumienie tekstu z tablic matematycznych i zastosowanie go, to dlaczego niby ma miec maturę? Ja jakoś nie grymasiłam, gdy uczyłam się podstaw filozofii z różnych okresów literackich ![]()
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#136 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Podsumowując każda z nas ma swoje argumenty i zdania nie zmieni ![]() A temat nie dotyczy tego... Może, któraś z Was co już zdawały poleci zestawy zadań itd z których się przygotowały ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | ||
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() dzieki, a jak ktoś chce zobaczyc moje wyniki to zapraszam do wątku "Matura2010-Studia" str 123. ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() (A tak nawiasem wos w tym roku jakiś dziwny był:P) Nam właśnie Pani się kazała zaopatrzyć, ale może wy lepsi byliście.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Poprawka 23.08 jest chyba dla całej Polski takim terminem. http://oke.waw.pl/?more tu w pierwszej informacji, jak się na nią kliknie, to trzeba nacisnąć to m103 na niebiesko żeby dowiedzieć się zdaje poprawkę w sierpniu tylko trzeba podać kod szkoły, kod pocztowy szkoły i klucz.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do zestawów z których się chcecie uczyć na maturę poprawkową. ja polecam książkę pana kiełbasy. jest w dwóch częściach. poziom podstawowy jest oddzielony od poziomu rozszerzonego. jeśli same jesteście w stanie przerobić te zadania- maturę macie w kieszeni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Wyluzuj, dla ludzi, którzy nie są umysłami ścisłymi,( a w sumie dla umysłów ścisłych też) naprawdę ważne jest, żeby ktoś wytłumaczył wszystko od podstaw, skąd się co bierze, a nie tylko gotowy wzór i definicję do wykucia podał! Wzory trzeba wyprowadzać, a niektórzy nauczyciele tego nie robią. Tak często jest i dlatego uczniowie często nic z tego nie rozumieją. Robią "na pamięć". Ja jestem na profilu matematyczno-geograficznym i uwierz, że nie mam problemów z matmą, często sama siedzę w domu, żeby coś zrozumieć, dowiedzieć się skąd się wzięło tamto, a skąd tamto, żeby wszystko zrozumieć, a nie robić pamięciowo. Ale widzisz ja się potrafię wczuć w sytuację innych, Ty nie. Poza tym nie każdy umie "douczyć się sam" i nie każdy ma pieniądze na korki, więc zrozum to.
![]() |
#145 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- kiepski przykład. tak się składa że nie ma takiego kraju jak Matematyka i wychodzi na to że nie musimy jej umieć ![]() ![]() ![]() ![]() Moim zdaniem matura ogólnie jest bez sensu. Moim zdaniem wystarczy znać tabliczkę mnożenia, dodawanie, odejmowanie, dzielenie, wzory na obwody, pola i objętość podstawowych figur/brył i starczy. Kto w przyszłości będzie korzystał z logarytmów cz innych wzorów skróconego mnożenia? Tak samo matura z polskiego. Tylko trzeba trafić w klucz. Oceniana jest chyba tylko domyślność a nie inwencja twórcza. Ludzie którzy naprawdę dobrze piszą też nie zdają matury bo nie trafili w klucz. Mickiewicz też by pewnie nie zdał bo źle zinterpretowałby swoje dzieła. Jak dla mnie powinno być więcej godzin języków obcych bo w dzisiejszych czasach ,żeby dostać dobrą pracę i się wybić trzeba koniecznie znać języki obce. Co do dziewczyn którym się nie udało: Brakowało Wam naprawdę niewiele co świadczy,że nie jesteście jakimiś głąbiskami i na pewno zaliczycie poprawkę. Po prostu miałyście pecha. Bo na maturze, bardziej od wiedzy liczy się fart.
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"from delusion lead me to the truth.." mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się ![]() Edytowane przez ankasz Czas edycji: 2010-07-01 o 18:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedzieć "planujemy wprowadzić obowiązkową maturę z matematyki" a "matura z matematyki jest obowiązkowa" - jest różnica?
![]() |
![]() |
#150 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.