Morderstwo w biurze PiS - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 15:51   #121
Deede
Zakorzenienie

Dot.: Morderstwo w biurze PiS

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Cóż, to że Kaczyński nie powiedział, używając tych słów "idźcie i zabijcie Tuska" nie znaczy, że nie sieje on nienawiści i nie podjudza ludzi do różnych skrajnych zachowań. Nie znaczy to też, że jego zachowanie nie miało wpływu na te wydarzenia.
PiS jest utożsamiany bardzo silnie z Kaczyńskim, zresztą sam zabójca też chciał, przynajmniej tak zrozumiałam, zabić właśnie jego. Więc sam atak chyba wiąże się z postacią pana Kaczyńskiego?

Kaczyński mógł nie użyć jakichś konkretnych słów, ale manipulował tłumem, podjudzał go (kto czytał trochę o psychologii tłumu powinien wiedzieć jak podatni na manipulację są ludzie w większej grupie), tworzył atmosferę spisku, stawiał siebie wraz z partią na pozycji uciśnionych obrońców narodu - tym wszystkim w jednym tłumie wzbudzał reakcje negatywne względem "wrogów", a w innym tłumie - prawdopodobnie wzbudził reakcje negatywne przeciwko sobie samemu i PiS-owi.
Tworzył w ten sposób zagrożenie dla ludzi spoza "swojego tłumu".
Poza mową artykułowaną jest też np mowa ciała, są sugestie, które aplikowane odpowiednio pozwalają działać "w białych rękawiczkach", jest wiele sposobów by przekazać pewien komunikat.

Owszem, to czego dopuścił się ten 62-latek było złe i nie powinno się zdarzyć, to tragedia, zginęli ludzie, na dodatek zupełnie przypadkowi... Ale ja bym nie odcinała się od rozważania jakie były motywacje tego człowieka, w końcu miał jakiś powód który go popchnął do tak ekstremalnego zachowania.
Obiema rencyma się podpiszę
(Np. - po kiego lazł pod Pałac, dlaczego nie składa kwiatów na grobie, dlaczego zrobił potem małe szoł dla tego tłumu - po co gadał tam to, co gadał? - a to tylko 1 kwestii krzyża..)

Edytowane przez Deede
Czas edycji: 2010-10-19 o 15:53
Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:51   #122
muszynianka
Zakorzenienie

Ja czytam raczej "POSLDfriendly" pisemka więc raczej o bardzo niefajnych poczynaniach tychże polityków się nie pisze
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:52   #123
Hvid
Zakorzenienie

szajajaba - Nie wiem, na razie to tylko gdybanie. Sprawdzilam, w Czestochowie jest biuro PiS, a on przejechal sie do Lodzi. W momencie zatrzymania przez policje byl trzezwy. 4 dni przygotowywal sie do tego. Moze to jakas sprawa osobista, moze chodzilo wlasnie o te osoby. Biore taka ewentualnosc pod uwage.

Ale to takie chodzenie po omacku z mojej strony. Z pewnoscia zostanie to wyjasnione.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Hvid
Czas edycji: 2010-10-19 o 15:54
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:55   #124
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Prawda.
Mnie np tekst Palikota umknął mimo uszu,choć pewnie mówiono o nim szeroko i głośno...
Można podejrzewać, że ten facet się zasugerował Palikotem, ale RÓWNIE DOBRZE można podejrzewać, że faceta wkurzył sam Kaczyński, albo też co innego go wkurzyło, a może jest schizofrenikiem i głosy mu kazały, a może coś innego sobie uroił? Nie wiadomo.

I wcale nie wydaje mi się, żeby myślący człowiek musiał widzieć prostą zależność, że ileś miesięcy temu Palikot coś powiedział, a teraz ktoś chciał zastrzelić. Uważam, że właśnie myślący człowiek powinien widzieć znacznie, znacznie więcej możliwych wyjaśnień i źródeł, niż jednego Palikota i jego jedno zdanie.
Jak ktoś jest psycholem to zwykłe spojrzenie może go wkurzyć i ci włoży nóż między żebra.
Niewiadomo co go wkurzyło, ja nie zamierzam się domyślać. Obecnie sytuacja w Polsce zaostzana jest przez media i ja np. nie zauważylam jakiejś zmiany między politykami - jest tak jak bylo przed Smoleńskiem czyli norma kłócą się tyle że telewizja więcej czasu poświęca tym kłótniom, sa jakies domysły, opinie dziennikarzy, a kiedyś nie było tak, kiedyś to było normalne że nie pałają do siebie sympatią i nikt się tym nie przejmował.
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:56   #125
Diya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
I mnie też. Nic wcześniej na ten temat nie słyszałam.
Ja słyszałam,ale przecież każdy wie,że jego tekstów nie bierze się na serio.
Ale oczywiście zaraz będzie,że to on zlecił ten zamach,że jego słowa popchnęły do tego mordercę.
Dziwne tylko,że zwolennicy PiSu nie zauważają co ich prezio gada i nie widzą nic złego w słowach-niech prezydentowej samolot spadnie,niech tam zostanie(nie dosłownie,ale każdy chyba wie,że chodzi o niedawną pielgrzymkę do Smoleńska,której przewodziła Komorowska).
Gdy się mówi źle o Kaczyńskim to jest wg nich źle,ale oni mogą pluć jadem i nienawiścią w kogo tylko im się podoba.
Diya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:56   #126
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Prawda.
Mnie np tekst Palikota umknął mimo uszu,choć pewnie mówiono o nim szeroko i głośno...
Można podejrzewać, że ten facet się zasugerował Palikotem, ale RÓWNIE DOBRZE można podejrzewać, że faceta wkurzył sam Kaczyński, albo też co innego go wkurzyło, a może jest schizofrenikiem i głosy mu kazały, a może coś innego sobie uroił? Nie wiadomo.

I wcale nie wydaje mi się, żeby myślący człowiek musiał widzieć prostą zależność, że ileś miesięcy temu Palikot coś powiedział, a teraz ktoś chciał zastrzelić. Uważam, że właśnie myślący człowiek powinien widzieć znacznie, znacznie więcej możliwych wyjaśnień i źródeł, niż jednego Palikota i jego jedno zdanie.
Szczerze, to mnie ten tekst umknął również, ale takiemu Wyrakowi już nie..
A serio - takie zależności i motywy zazwyczaj wcale nie są takie proste, że system zero jedynkowy, to plus tamto da nam coś tam.

Stary 2010-10-19, 15:56   #127
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość
Obiema rencyma się podpiszę
(Np. - po kiego lazł pod Pałac, dlaczego nie składa kwiatów na grobie, dlaczego zrobił potem małe szoł dla tego tłumu - po co gadał tam to, co gadał? - a to tylko 1 kwestii krzyża..)
A Tusk kiedyś nam kazał wyjść na ulice! I nie płacić abonamentu Możemy się cały dzien tak licytować.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 15:58   #128
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
Tak pochnął i dobrze że partia z której on jest jest partią rządzącą bo innej by nie popchnął. A do twojej wcześniejszej wypowiedzi o budżecie to chyba nie wiesz co to jest nowelizacja budżetu i wcale to nie musiało wejść od stycznia.
A apropo Kaczyńskiego to masz lekką fobię bo rozumiem że można kogoś nie lubić ale pisać takie niepodparte przykładami pierdoły to dla mnie oczernianie a ja sie tylko faktami zajmuje, a nie pogadankami na temat domyślania sie i czytania między słowami.
Powodzie z tego roku wymagały nowelizacji, zniżki studenckie nie są czymś co się wprowadza nowelizacją.
Przeczytaj definicję fobii i wróć do swojego posta.
To są cytaty z jego przemówień a nie pierdoły i oczernianie. Ale spoko, walcz z faktami
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:59   #129
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hvid Pokaż wiadomość
szajajaba - Nie wiem, na razie to tylko gdybanie. Sprawdzilam, w Czestochowie jest biuro PiS, a on przejechal sie do Lodzi. W momencie zatrzymania przez policje byl trzezwy. 4 dni przygotowywal sie do tego. Moze to jakas sprawa osobista, moze chodzilo wlasnie o te osoby. Biore taka ewentualnosc pod uwage.

Ale to takie chodzenie po omacku z mojej strony. Z pewnoscia zostanie to wyjasnione.

Pozdrawiam.
Jeśli facet ma coś nie tak z głową - zakładam, że ma - to takie gdybanie nie ma sensu, bo nie przykłada się racjonalnych argumentów i motywacji do nieracjonalnego działania. Tu były raczej emocje plus zapewne jakieś skrzywienie psychiczne.

Stary 2010-10-19, 15:59   #130
Akashka
Zadomowienie

Wiesz Wyrak... Ciezko dyskutowac z kims takim jak Ty bo Ty masz juz swoja teze wbita w glowe i nic nie jest w stanie tego zmienic. Uczepiles sie tego Palikota jak rzep psiego ogona.
Chce Ci tylko przypomniec jak to bylo z osobami broniacymi krzyza... Wszyscy byli za Kaczynskim. Nalezy sobie przypomniec jakie hasla oni wykrzykiwali i jakie bylo ich zachowanie. Przeciez oni az sie trzesli z tej nienawisci, darli sie tak ze w koncu im glosu brakowalo... Fakt nikogo nie zabili. Ale zaloze sie ze znalazlby sie tam nie jeden ktory gdyby mial dostep do broni do wystrzelalby wszystkich popierajacych Tuska czy Komorowskiego. Taka jest prawda. I jezeli twierdzisz ze nie to nie wiem juz co myslec... Trzeba tez zauwazyc ze ta nienawisc nie wziela im sie z nikad. Wszyscy wiedza kto ich podjudzal i zrobil im taki metlik w glowie... Ci ludzie w czasie procesji niesli krzyz a obok zdjecie Kaczynskiego i traktowali go na rowni z Bogiem... a przeciez to tylko czlowiek..
A co do tego czlowieka ktory strzelal to watpie zeby bylo to pod wplywem Palikota. Ja mysle ze to raczej jakas prywatna zadra. Moze za rzadow Kaczynskiego zaszly jakies zmiany ktore utrudnily mu zycie itp.
Zreszta nie ma co gdybac bo wkrotce pewnie i tak sie dowiemy.

Akashka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 16:00   #131
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Powodzie z tego roku wymagały nowelizacji, zniżki studenckie nie są czymś co się wprowadza nowelizacją.
Przeczytaj definicję fobii i wróć do swojego posta.
To są cytaty z jego przemówień a nie pierdoły i oczernianie. Ale spoko, walcz z faktami
Ale gdzie te cytaty? Mówisz o tym że powiedzial że rząd ma krew na rękach? Dla mnie to nie jest jakiś szkoujący cytat który mógłby równać się z wypowiedziami Palikota...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 16:00   #132
visionAM
Zakorzenienie

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,8...Skandal__.html
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 16:00   #133
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
A Tusk kiedyś nam kazał wyjść na ulice! I nie płacić abonamentu Możemy się cały dzien tak licytować.
Ale tylko ci od PiSu wychodzą na ulicę i to do tego z pochodniami..
Abonamentu i tak wiele ludzi nie płaci.
Poza tym - mnie Tusk akurat mało swędzi, nie moja bajka.

Stary 2010-10-19, 16:01   #134
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akashka Pokaż wiadomość
Wiesz Wyrak... Ciezko dyskutowac z kims takim jak Ty bo Ty masz juz swoja teze wbita w glowe i nic nie jest w stanie tego zmienic. Uczepiles sie tego Palikota jak rzep psiego ogona.
Chce Ci tylko przypomniec jak to bylo z osobami broniacymi krzyza... Wszyscy byli za Kaczynskim. Nalezy sobie przypomniec jakie hasla oni wykrzykiwali i jakie bylo ich zachowanie. Przeciez oni az sie trzesli z tej nienawisci, darli sie tak ze w koncu im glosu brakowalo... Fakt nikogo nie zabili. Ale zaloze sie ze znalazlby sie tam nie jeden ktory gdyby mial dostep do broni do wystrzelalby wszystkich popierajacych Tuska czy Komorowskiego. Taka jest prawda. I jezeli twierdzisz ze nie to nie wiem juz co myslec... Trzeba tez zauwazyc ze ta nienawisc nie wziela im sie z nikad. Wszyscy wiedza kto ich podjudzal i zrobil im taki metlik w glowie... Ci ludzie w czasie procesji niesli krzyz a obok zdjecie Kaczynskiego i traktowali go na rowni z Bogiem... a przeciez to tylko czlowiek..
A co do tego czlowieka ktory strzelal to watpie zeby bylo to pod wplywem Palikota. Ja mysle ze to raczej jakas prywatna zadra. Moze za rzadow Kaczynskiego zaszly jakies zmiany ktore utrudnily mu zycie itp.
Zreszta nie ma co gdybac bo wkrotce pewnie i tak sie dowiemy.
zgadzam się z Tobą
Stary 2010-10-19, 16:04   #135
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Ale gdzie te cytaty? Mówisz o tym że powiedzial że rząd ma krew na rękach? Dla mnie to nie jest jakiś szkoujący cytat który mógłby równać się z wypowiedziami Palikota...
Ty, no to jest takie pośrednie oskarżenie o przyłożenie ręki do katastrofy, w której zginęło 96 osób, w tym tzw. głowa państwa. No to nie w kij dmuchał.. Dla mnie hasło sugerujące, że np. prezydent nadużywa alkoholu jest nieco mniej bulwersujące - zwłaszcza jeśli mówi to ktoś, kto lata ze świńskim ryjem i sztucznym członkiem do tv..

Stary 2010-10-19, 16:08   #136
muszynianka
Zakorzenienie

Tekst o moralnej odpowiedzialności Tuska był tak żenujący że nawet skomentować nie mam sił
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 16:10   #137
karolynka90
Zakorzenienie

Marek Migalski:
Cytat:
"To czołowi działacze Platformy Obywatelskiej ponoszą odpowiedzialność moralną i polityczną za tę śmierć. Niech będzie to jasne. I niech wszyscy zobaczą do czego doprowadziła wojna polsko-polska" - apeluje.
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,8...iolowski_.html

Zaczyna się.
Stary 2010-10-19, 16:34   #138
beasz26
Raczkowanie

Kaczynski sie nie cofnie przed niczym kto jeszcze tego nie zauwazyl ten chyba jest slepy. I nie mowie tego dlatego, ze jestem za ta partia czy inna wrecz przeciwnie jestem apolityczna. Chce tylko by ludziom w PL zylo sie godnie w tym moim bliskim. Ale obserwuje z boku i widze, ze Jaroslaw Kaczynski nie odpusci nie cofnie sie przed niczym wbil sobie do glowy, ze Smolensk to byl zamach. On stracil ukochanego brata, bratowa a wiadomo jak byli blisko. On niegdy sie z tym nie pogodzi dopoki rzadu nie obali. To sie robi bardzo niebezpieczne mowie Wam On nie ma nic do stracenia nawet powiedzial po katastrofie to jest koniec mojego zycia.Czy dalej chcecie by ktos taki rzadzil naszym krajem?
beasz26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 16:51   #139
Deede
Zakorzenienie

No, jasne.. http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,8..._w_Polsce.html
I jak można nie czepiać się PiSu??
Swoją drogą to bardzo na plus dla PiSu by było, gdyby ten napastnik okazał się być "normalny" (przynajmniej wg klasyfikacji ICD10)- wtedy łatwiej przeszłyby teksty o "zabijaniu opozycji" itp., bo nie było by argumentu, że "wariata nie można brać na serio".

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 16:52   #140
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beasz26 Pokaż wiadomość
Kaczynski sie nie cofnie przed niczym kto jeszcze tego nie zauwazyl ten chyba jest slepy. I nie mowie tego dlatego, ze jestem za ta partia czy inna wrecz przeciwnie jestem apolityczna. Chce tylko by ludziom w PL zylo sie godnie w tym moim bliskim. Ale obserwuje z boku i widze, ze Jaroslaw Kaczynski nie odpusci nie cofnie sie przed niczym wbil sobie do glowy, ze Smolensk to byl zamach. On stracil ukochanego brata, bratowa a wiadomo jak byli blisko. On niegdy sie z tym nie pogodzi dopoki rzadu nie obali. To sie robi bardzo niebezpieczne mowie Wam On nie ma nic do stracenia nawet powiedzial po katastrofie to jest koniec mojego zycia.Czy dalej chcecie by ktos taki rzadzil naszym krajem?

Jak chcesz żeby bliskim się lepiej zyło to pretensje do partii rządzącej.
Dziewczyno opanuj się Kaczyński nie rządzi krajem, krajem rządzi PO ma wiekszość, ma swojego prezydenta więc nie wiem o co ci chodzi.
Kompletna niewiedza piszesz jak w jakims amoku.
Sorry ale PiS teraz nie ma nic do gadania bo PO z PSLem sobie kazdą ustawe przepchną, nikt im nic nie zawetuje, pozatym mamy demokracje itd i o zadnym obalaniu rządu nie ma mowy.

Edytowane przez Nektaryna
Czas edycji: 2010-10-19 o 16:53
Stary 2010-10-19, 16:54   #141
Hultaj
BAN stały

Vixen. Wyśledziłaś Zdzicha roku.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 16:59   #142
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diya Pokaż wiadomość
Wyrak,czy Ty na prawdę w to wierzysz?! Czy wg Ciebie osoba,która zwalczała komunizm sama była niejako po ich stronie?
Jeśli tak to widzę,że nie ma co więcej z Tobą dyskutować,bo Ty żyjesz w swoim świecie sekty PiSu słuchając co guru Kaczyński powie..
Naprawdę w to wierzy, zaraz zapoda setkę cytatów i linków propisowskich historyków na udowodnienie tej tezy. A jak.

Dyskusja z Wyrakiem nie ma sensu, bo Wyrak ma typową moralność Kalego w tym względzie, upraszczając: PO zrobiła świństwo, nawrzucał, obraziło, siało nienawiść - źlee, PiS zrobił to samo - dobrze.

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Migalski pewnie znowu chce się w łaski prezesa wkupić. Wódz i przydupasy
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 17:00   #143
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrak,czy Ty na prawdę w to wierzysz?!
Tu nie ma w co wierzyc czy nie, sa juz opracowania historyczne na ten temat.

Cytat:
Czy wg Ciebie osoba,która zwalczała komunizm sama była niejako po ich stronie?
Z tego, ze sluzby specjalne panstw bloku wschodniego (SB, STASI, StB) nieraz umieszczaly swoich agentow w opozycji, zapewne sobie nie zdajesz sprawy, bo wtedy pewnie byloby bez smiesznych emotek

Inna sprawa, ze w 1980 to nikt raczej o zwalczaniu systemu nie myslal, co najwyzej o jego zmianie.

Cytat:
Jeśli tak to widzę,że nie ma co więcej z Tobą dyskutować,bo Ty żyjesz w swoim świecie sekty PiSu słuchając co guru Kaczyński powie..
A co ma PiS do rzeczy? Zapoznalas sie kiedykolwiek z ta sprawa, ze ferujesz takie bzdurne wyroki?

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...0&postcount=63 - tutaj masz troche prasowki przytoczonej przeze mnie wowczas. Moze warto sie zapoznac z ksiazka Cenckiewicza i Gontarczyka ?

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Nie uchwala ale "popchnął" do sejmu a jako że ma poparcie PO to projekt został uchwalony.
Znowu źle zrozumiałeś chodziło o to że Palikot nie ma partii politycznej o jakiejś sile w sejmie żeby mieć pełny program, bo pełne programy mają partie w sejmie.
Jak to nie ma? Palikot jeszcze niedawno nie tylko mial partie, ale byl wiceprzewodniczacym klubu parlamentarnego PO.

Cytat:
Cóż, to że Kaczyński nie powiedział, używając tych słów "idźcie i zabijcie Tuska" nie znaczy, że nie sieje on nienawiści i nie podjudza ludzi do różnych skrajnych zachowań. Nie znaczy to też, że jego zachowanie nie miało wpływu na te wydarzenia.
To jakas bardzo pokretna logika, jesli w ogole logika: Palikot powiedzial wprost o zabiciu i wypatroszeniu Kaczynskiego; jakims cudem to nie jest sianie nienawisci, podjudzanie i nie ma wplywu na te wydarzenia. Natomiast, jeszcze wiekszym cudem, okazuje sie, ze Kaczynski szczuje i i ma wplyw na takie wydarzenia. No obluda na maksa, inaczej tego nie moge okreslic.

Ciekawe, co by bylo, gdyby ktos wpadl do biura PO i tak sie zachowal
(nie zebym bron Boze tego komukolwiek zyczyl).

Cytat:
PiS jest utożsamiany bardzo silnie z Kaczyńskim, zresztą sam zabójca też chciał, przynajmniej tak zrozumiałam, zabić właśnie jego. Więc sam atak chyba wiąże się z postacią pana Kaczyńskiego?
To juz wyzsza dialektyka - wiesz, ze np. w ten sposob czynisz papieza JPII winnym i odpowiedzialnym za zamach na niego - przyklad pierwszy z brzegu. Naprawde nie widzisz nic dziwnego w swoich twierdzeniach?

Cytat:
Kaczyński mógł nie użyć jakichś konkretnych słów, ale manipulował tłumem, podjudzał go (kto czytał trochę o psychologii tłumu powinien wiedzieć jak podatni na manipulację są ludzie w większej grupie),
No i co z tego?? Nawet jesli podjudzal, to przeciez nie przeciwko swojej partii, wiec to ze jakis psychol strzela do czlonkow PiS moze byc jedynie skutkiem podjudzania przeciwnikow.

Cytat:
tworzył atmosferę spisku, stawiał siebie wraz z partią na pozycji uciśnionych obrońców narodu - tym wszystkim w jednym tłumie wzbudzał reakcje negatywne względem "wrogów", a w innym tłumie - prawdopodobnie wzbudził reakcje negatywne przeciwko sobie samemu i PiS-owi.
Czyli, jesli by sie cos takiego stalo Palikotowi, to on jest winny, bo podjudzaniem wzbudze negatywne reakcje przeciwko sobie? To juz mamy rozwiazany problem z obrocnami krzyza - to Palikot i PO sa winni - podjudzali i wzbudzili tym negatywne reakcje Ciesze sie, ze to wyjasnilismy

Cytat:
Poza mową artykułowaną jest też np mowa ciała, są sugestie, które aplikowane odpowiednio pozwalają działać "w białych rękawiczkach", jest wiele sposobów by przekazać pewien komunikat.
Bez obrazy - ale to plecenie bzdur. Proba udowodnienia, ze "posrednio" "mowa ciala" itd. Kaczynski robil cos zlego - to odpowiednich wypowiedzi nie ma Wiec jest sie doczepianie do czegos tak subiektywnego, jak "mowa ciala". To, ze Palikot wprost mowi o jego zabiciu, a Tusk wprost mowi o wyprowadzaniu ludzi na ulice, jakos umyka wszystkim znawcom od mowy ciala

Cytat:
Owszem, to czego dopuścił się ten 62-latek było złe i nie powinno się zdarzyć, to tragedia, zginęli ludzie, na dodatek zupełnie przypadkowi... Ale ja bym nie odcinała się od rozważania jakie były motywacje tego człowieka, w końcu miał jakiś powód który go popchnął do tak ekstremalnego zachowania.
Lexie, to ostatnie to brzmi jak proba usprawiedliwiania tego goscia

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
rozumiem, nie masz nic ciekawego do powiedzenia więc najłatwiej powiedzieć, że czegoś nie skomentujesz
Wg ciebie Kaczyński może sobie szastać na prawo i lewo oskarżeniami, że to przez Tuska doszło do takiej agresji, ale Wizażanki nie mają prawa powiedzieć złego słowa na twojego wodza Kaczora
wszystko jasne
Bardzo chcialem Ci odpisac, ale dalej udowadniasz, ze nie warto i dobrze zrobilem nie odpisujac.

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
i weź już zejdź z tego Palikota, bo to nie on włożył broń w rękę sprawcy dzisiejszego nieszczęścia! Na prawdę twoje poglądy są poniżej jakiegokolwiek poziomu, powinieneś składać pokłony PiSowi i modlić się do swojego boga Kaczora, aż mi wstyd że w Polsce jest więcej takich ludzi jak ty...
Fiu fiu, to sie zaprezentowalas.

Cytat:
Szczerze, to mnie ten tekst umknął również, ale takiemu Wyrakowi już nie..
Kurcze, wszystkie takie teksty Wam umykaja, ale ani jednego sygnalu z mowy ciala Kaczynskiego nie przepuszczacie

Cytat:
A serio - takie zależności i motywy zazwyczaj wcale nie są takie proste, że system zero jedynkowy, to plus tamto da nam coś tam.
No patrz, a tyle bylo tekstow o sianiu wiatru i zbieraniu burzy, nakrecaniu nienawisci, gdzie sa Twoje komentarze tego typu przy nich? Tylko przy tym jednym tekscie, ktory akurat wprost nawoluje do tego co ten psychol zrobil, masz watpliwosci

Cytat:
Ja sie nikog nie uczepilem - Palikot wzywal do zabicia i wypatroszenia Kaczynskiego. Uwazasz, ze mozna takie rzeczy plesc bez zadnych konsekwencji ?

Cytat:
Chce Ci tylko przypomniec jak to bylo z osobami broniacymi krzyza... Wszyscy byli za Kaczynskim. Nalezy sobie przypomniec jakie hasla oni wykrzykiwali i jakie bylo ich zachowanie. Przeciez oni az sie trzesli z tej nienawisci, darli sie tak ze w koncu im glosu brakowalo...
Ale to byla wina PO- Lexie juz to wyjasnila:

Cytat:
stawiał siebie wraz z partią na pozycji uciśnionych obrońców demokracji - tym wszystkim w jednym tłumie wzbudzał reakcje negatywne względem "wrogów", a w innym tłumie - prawdopodobnie wzbudził reakcje negatywne przeciwko sobie samemu i PO
Cytat:
Fakt nikogo nie zabili. Ale zaloze sie ze znalazlby sie tam nie jeden ktory gdyby mial dostep do broni do wystrzelalby wszystkich popierajacych Tuska czy Komorowskiego. Taka jest prawda.
Nie "taka jest prawda" tylko taka jest Twoja opinia.
Idac tropem myslenia Twoim i podobnym - to by byla wina PO, wiec co z tego?

Cytat:
I jezeli twierdzisz ze nie to nie wiem juz co myslec...
Bez obrazy, ale nie zamierzam wierzyc w Twoje wyobrazenia, ze cos by sie moglo stac, ale nie stalo sie.

Cytat:
Trzeba tez zauwazyc ze ta nienawisc nie wziela im sie z nikad. Wszyscy wiedza kto ich podjudzal i zrobil im taki metlik w glowie...
Od 2005r. czesc mediow i PO podjudza nagminnie, starszac wszystkim od pelzajacego zamachu stanu, faszyzmu, po grozby dorzniecia czy zabicia i wypatroszenia Kaczynskiego.

Czego oczywiscie, nikt tu wygodnie nie zauwaza

Byl swojego czasu blog "stop histerii", zbierajacy co ciekawsze cytaty, ale zniknal z jednej ze stron koncernu iti.

Teraz jeszcze dwie rzeczy. Na poczatek, probka z jak absurdalnych pozycji jest atakowany PiS:

Cytat:
Towarzysz Kaczyński? To ci dopiero! Od paru tygodni środowisko Adama Michnika upowszechnia odkrycie, że PiS to coś w rodzaju NSDAP, a Jarosław Kaczyński to jakby Hitler z początku lat 30., wyliczając tak poważne podobieństwa, jak pochodnie, wyprowadzanie zwolenników na ulice i wygłaszanie przemówień poza parlamentem. A teraz sam Michnik, na gościnnych występach w tygodniku “Wprost” (rozmowa z Najsztubem u Lisa – samo w sobie stanowi to wzorzec dialogu lewicy, centrum i prawicy w nowej rzeczywistości medialnej, określonej objęciem pełni wpływów przez siły jedynie słuszne), oznajmia, że PiS przypomina przedwojenną Komunistyczną Partię Polski, albowiem, tak jak ona, “chce unicestwić państwo polskie”.
Cóż, chciał Michnik ukąsić wroga boleśnie, no to boleśniej już nie mógł. Przy okazji przyznał jednak wreszcie rację nam, “jaskiniowym” i “zoologicznym antykomunistom” (jaśnie pana własne słowa), iż KPP i NSDAP, a szerzej sowiecki komunizm i niemiecki narodowy socjalizm były siebie warte. Co więcej, napluł straszliwie na wielu swych współpracowników i przyjaciół, których rodzinne korzenie w KPP są wszak znane (choć gdy wspomniał o nich Kaczyński, oburzenie było pod niebiosa).
Więc już nie byli to idealiści, może trochę błądzący, ale w sumie zacni, tylko nikczemnicy chcący unicestwić państwo polskie? A w ich liczbie i sam ojciec Michnika, Ozjasz Szechter, działacz KPZU – teraz to Michnik przyznaje, już po wygraniu procesu, który w jego obronie wytoczył IPN? Mój ojciec nie był szpiegiem, twierdził Michnik, ale teraz twierdzi, że był takim samym, hm, delikatnie, szkodnikiem jak Jarosław Kaczyński?
Coś się nam oberautorytet zaplątał. Ale cóż, w kampanii obelg tak bezsensownych i niespójnych, jaką prowadzi jego środowisko, w końcu musiało się to stać.
http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/1...ysz-kaczynski/

Oraz komentarz do dzisiejszego:

Cytat:

To nie wypadek, to rezultat

A co, kogoś to dziwi? Jeśli ktoś dzień w dzień podjudzany jest ze wszystkich stron histerycznymi okrzykami, że pisowcy to zagrożenie, faszyści, KPP, podpalacze Polski, że trzeba ich powstrzymać za wszelką cenę, wyeliminować raz na zawsze, jeśli co dnia ma mediach korowody histeryzujących w tym duchu „autorytetów” − to w końcu wariuje.
Oczywiście, nie o to chodziło w tym szczuciu, żeby ktoś dosłownie „pisowca” zabił, ale to nieuchronny skutek uboczny.
Ci, którzy nigdy nie mieli wątpliwości, że moralną odpowiedzialność za śmierć Narutowicza ponosiła endecja i narodowe gazety, nie mogą zaprzeczyć, że tragedia w Łodzi jest skutkiem ich działalności. Skutkiem decyzji politycznej, cynicznie podjętej przez rządzących, by dla utrzymania władzy i odwrócenia uwagi wyborców od swej totalnej indolencji oprzeć całe życie publiczne na wojnie, na stałym wzmaganiu napięcia, na pogardzie jednej części Polaków, mianowanych przez manipulatorów lepszymi, nowocześniejszymi i bliższymi Europie, dla drugiej części, przytłaczanej nienawiścią i pogardą jako narodowo-katolicka ciemnota, przeszkadzająca w cywilizacyjnym awansie. A także skutkiem gorliwości dysponentów prorządowych mediów i ich funkcjonariuszy w realizowaniu tej polityki.
Nie mam wątpliwości, że Jarosław Kaczyński myli się, nazywając morderstwo „finałem” kampanii nienawiści. To tylko przekroczenie kolejnej granicy, do finału jeszcze daleko. Ci, których bezpośredni sprawca tej zbrodni jest w istocie ofiarą w stopniu nie mniejszym, niż ci, których zabijał, szybko wytłumaczą sobie, że „nic się nie stało”. Skoro z przekonania o jedynie słusznej linii, jaką realizują, nie wytrąciła ich katastrofa smoleńska, tym bardziej zbrodnia szaleńca nie sprawi, by wyrzekli się przekonania, że „Polska ciemna” musi wymrzeć i zniknąć, a reprezentującą ją w polityce „watahę” trzeba dorzynać wszelkimi metodami. A wypadki przy pracy… cóż, wszystkiemu winni są „pisowcy”. Gdy ich nie było, nie trzeba by było ich dorzynać.
http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/1...k-to-rezultat/

Pointa pasuje jak ulal do zachowania masy osob w tym watku.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 17:03   #144
rockandrollqueen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Ja tam biore odpowiedzialnosc za to co pisze; nie mowie, ze nielubianych politykow nalezy zabic; nie mowie, ze nie lubie ludzi glosujacych na dana opcje; nie usprawiedliwiam zachowan psycholi.

Palikot, czy Tusk, to osoby publiczne i poprzeczka dla nich powinna byc zdecydowanie wyzej. Nie mowiac o tym, ze to juz nawet nie zadne polslowka czy cos, tylko wprost: Kaczynskiego trzeba zabic i wypatroszyc.
A masa osoba w watku jak jakas ogupiala - widzi tylko jakas nienawisc plynaca pod adresem PO
Pewnie, że Palikot przegina, ale Kaczyński też nie jest świętą krową. Agresja płynie z jednej i drugiej strony. Jedni drugich nakręcają i koło się zamyka.
Tak wg przyczepiłeś się do jednego zdania, które Twoim zdaniem winne jest wszystkiemu, niby skąd takie wnioski? Naprawdę tak dobrze wiesz, co mogło wpłynąć na tego człowieka? Chyba też patrzysz na to jednostronnie.

Cytat:

Kaczyński mógł nie użyć jakichś konkretnych słów, ale manipulował tłumem, podjudzał go (kto czytał trochę o psychologii tłumu powinien wiedzieć jak podatni na manipulację są ludzie w większej grupie), tworzył atmosferę spisku, stawiał siebie wraz z partią na pozycji uciśnionych obrońców narodu - tym wszystkim w jednym tłumie wzbudzał reakcje negatywne względem "wrogów", a w innym tłumie - prawdopodobnie wzbudził reakcje negatywne przeciwko sobie samemu i PiS-owi.

Cytat:
Prawda.

Dokładnie, kto to teraz może wiedzieć, co i z jakich przyczyn uroiło się temu człowiekowi w głowie?
Stary 2010-10-19, 17:03   #145
visionAM
Zakorzenienie

Vixen - jak widać po poście Wyraka miałaś rację
Stary 2010-10-19, 17:08   #146
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
No, jasne.. http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,8..._w_Polsce.html
I jak można nie czepiać się PiSu??
Swoją drogą to bardzo na plus dla PiSu by było, gdyby ten napastnik okazał się być "normalny" (przynajmniej wg klasyfikacji ICD10)- wtedy łatwiej przeszłyby teksty o "zabijaniu opozycji" itp., bo nie było by argumentu, że "wariata nie można brać na serio".
Przeciez to wypisz wymaluj, jak po tekscie, ze PO trzeba odsunac od wladzy, krzyki POwcow, ze sie zamach stanu szykuje

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Naprawdę w to wierzy, zaraz zapoda setkę cytatów i linków propisowskich historyków na udowodnienie tej tezy. A jak.
Propisowskich historykow? Osmieszasz sie. Fakty Ci nie pasuja = konfabulacje propisowskich historykow Najlepsze, ze to tez tychze historykow za nic nie jestes sie w stanie odniesc Na podstawie znanych faktow wniosek jest: Walesa byl TW SB, mozesz Ty (i inne osoby) tego nie przyjmowac do wiadomosci, nijak to tego nie zmienia. Kazdy to moze publicznie powiedziec i nic na to nie poradzisz

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Dyskusja z Wyrakiem nie ma sensu, bo Wyrak ma typową moralność Kalego w tym względzie, upraszczając: PO zrobiła świństwo, nawrzucał, obraziło, siało nienawiść - źlee, PiS zrobił to samo - dobrze.
Odezwala sie - ta, co to jej sie wiecznie nie chce linkow czytac, dyskutowac, przekreca nagminnie fakty, przejawia obsesje na punkcie Kaczynskiego i do tego jak cos jej nie pasuje to wina "propisowskich historykow"

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Edytowane przez Wyrak
Czas edycji: 2010-10-19 o 17:13
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 17:14   #147
aga696
BAN stały

Kaczyński zaraz oskarży PO,Palikota o zamach,powstanie nowy pomysł tabliczki murowanej w Łodzi.
Błagam, nie będę tego dalej komentować,bo szkoda słów.
aga696 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 17:14   #148
201803290936
Konto usunięte

Całkowicie subiektywna pierwsza myśl, gdy usłyszałam o tym co się stało (kto nie chce, niech nie czyta):

Zamachowca podstawił ktoś z otoczenia Kaczyńskiego / on sam.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 17:15   #149
visionAM
Zakorzenienie

cyt. Wyrak:
Cytat:
Fakty Ci nie pasuja
jakie fakty?
Podaj mi, gdzie jest POTWIERDZENIE twojej teorii, że ten dziadziuś, który dzisiaj zaatakował ludzi z PiSu w Łodzi, robił to przez Palikota i agresywną politykę PO przeciwko PiS?
Stary 2010-10-19, 17:21   #150
Nektaryna
Zadomowienie

Wyrak po co to wszystko piszesz? Masz wiedzę, opierasz się na faktach, przeczytałeś mase książek, co chwile dajesz argumenty, a i tak napiszą ci że jesteś z sekty PiSu , pisorem itd.
Ty bedziesz pisał ludziom o reformach, historii itd., a ludzie tu i tak napiszą Ci że PiS i Kaczyński są beee bo są bo wszyscy tak mówią, w tv cały czas propagande sieja i idzie owczy pęd.
Nie ma sensu.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Całkowicie subiektywna pierwsza myśl, gdy usłyszałam o tym co się stało (kto nie chce, niech nie czyta):

Zamachowca podstawił ktoś z otoczenia Kaczyńskiego / on sam.
A Świstak siedzi w kiciu bo w sreberkach były dopalacze. Czasem się zastanówcie zanim napiszecie coś naprawde głupiego.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości