|
|
#121 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Katolicka propaganda w publicznej przychodni
Cytat:
Cytat:
Chociaż fakt, że w UE ludzie idą do więzienia za negacjonizm Holokaustu np. David Irving. I co - za to, że ktoś sobie tezę historyczną postawił (bez względu na to czy jest słuszna, czy nie) do więzienia? Cytat:
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Co wy z tymi podatkami?! Podatki dochodowe w Polsce WCALE nie sa wysokie w skali Europy, wrecz bym powiedziala, ze sa srednei lub niskie. Te wszystkie Vaty sraty i inne sa wysokie oraz ZUSy i inne fusy...
|
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ZUSy to jedno wielie skorumpowane złodziejstwo.
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Podatek liniowy sie nie sprawdza, najlepiej sprawdza sie progowy. Podatki byc musza, bo o ile opieke zdrowotna czy szkolnictwo mozna sobie w zakresie wlasnym wybrac i zaplacc (jak to jest w US) to juz z sadownictwem czy straza pozarna jest jakby "gorzy"...
ZUS jest niesmiertelny jak Cher.
|
|
|
#125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak siła nabywcza obywateli jest wysoka, wydatki konsumcyjne i inwestycyjne wyższe, to i wyższy wzrost PKB. A tak oddajemy pieniądze państwu, które w połowie je marnotrawi i rokrada, a za resztę funduje nam byle jaką służbę zdrowia i szkolnictwo. To ja wolę dostać całą swoją kasę i ufundować to sobie sama. Zalazłam takie oto filmiki, UPR zrobił pikietę pod Urzędem Skarbowym przeciwko podatkowi dochodowemu ![]() http://www.youtube.com/watch?v=ZB8a3_6z1PE http://www.youtube.com/watch?v=Qp0jy...eature=related W ogóle badzo cieszę się, że połączyli się z WiPem, sądząc po wynikach uzyskanych w wyborach samorządowych są już coraz bliżej przekroczenia progu 5%. A jeśli chodzi o ZUS, to najprawdopodobniej za jakiś czas zbankrutuje.
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2010-12-13 o 00:00 |
|
|
|
|
|
#126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zeby tylko jeszcze JKM nie gadal takich ******* czasem. Ja rozumiem, ze on chce zwrocic uwage na sprawe, bo go w mediach publicznych cenzuruja, ale czasem jak go slucha to oranyboskie. A przeciez to rozsadny facet.
|
|
|
|
#127 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
.
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podatek to kwestia ekonomiczna, nie moralna. Liniowy nie dziala az tak dobrze, jak taki, jak opisalam, to co sie mamy napinac.
|
|
|
|
#129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Co do kewstii ekonomicznych, podatek liniowy sprawdził się w Polsce (PIT od osób prowadzących działalność gospodarczą), który wprowadził Kołodko(poza tym obniżył CIT), co pobudziło gospodarkę, zwiększyło dochody do budżetu z PITu, CITu i VATu. Niektórym może się to wydawać paradoksalne, ale niższe podatki od większej liczby przedsiębiorstw mogą przynieść więcej niż wysokie od niższej liczby przedsiębiorstw. Poza tym więcej pięniędzy w obiegu, większa konsumcja, większe przychody z VAT. W tym przypadku sprawdziły się założenia krzywej Laffera. Jeszcze stawki podatku dochodowego obniżyła i urpościła(PIT od osób fizycznych) Zyta Gilowska, trzy progi zamieniając na dwa(18% i 32%). Dzięki temu, że obniżyliśmy podatki, nie wstąpiliśmy do strefy euro i nasze rynki finansowe nie są aż tak powiązane z rynkami zachodnimi unikneliśmy ujemnego wzrostu PKB i kryzysu zalewającego eurosocjalizm(czytaj UE ). Tylko, że działania najnowszego rządu i zadłużanie nas na potęgę niedługo zmieni tę sytuację.* Tak w ogóle w kraju takim jak nasz, gdzie obciążenia podatkowe są bardzo duże i wynoszą 40% PKB, każda obniżka podatków jest milewidziana. Niestety od przyszłego roku podatki rosną, co może na chwilę uratuje budżet, ale później pewnie pogorszy sytuację(miejmy nadzieję, że stanie się to przed wyborami i że dni PO są policzone, chociaż cwaniaki już kombinują, aby przenieść wybory na wiosnę). Grozi nam katastrofa budżetowa. Taki offtop.
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2010-12-13 o 13:12 |
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jezeli kazdy zawsze i wszedzie bedzie lazil i gledzil co mus slina na jezyk przyniesie,to zrobi sie z tego anarchia. Chociaz po czesci niestety juz tak sie dzieje-w imie tzw.politycznej poprawnosci-ale punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.To juz nie demokracja tylko idiokracja.
|
|
|
#131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Santos, co do podatków, proponuje obejrzenie filmików, które wrzuciłam .Od siebie dopiszę jeszcze, że wiadomo - podatki muszą być, bo są kwestie, którymi wolny rynek się nie zajmie np. wojsko, czy inne służby, ochrona środowiska, administracja państwowa(ale nie tak rozrośnięta w tej chwili ), ale najlepiej dla gospodarki jest, gdy są one jak najniższe. To wiaże się z prywatyzacją części sektora publicznego, której niektórzy zapewne się obawiają - ale ma to swoje zalety, choćby poprawę jakości usług, rozwój wolnego rynku, kapitalizmu i mniejsze wydatki z budżetu państwa. Propozycja UPRu, aby zlikwidować podatek dochodowy i obniżyć VAT do 7% wydaje się całkiem ciekawa. Jeśli ktoś spyta, w którym kraju europejskim funkcjonuje tak liberalny system podatkowy, to fakt - w żadnym(tylko, że niektóre europejskie gospodarki są dosyć mocno socjalistyczne, w szczególności kraje skandynaskie, gdzie prodatki są wysokie, a progresja bardzo zróżnicowana), co nie znaczy, że do tego modelu nie można dążyć. Właściwie to się raczej powinno.
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2010-12-14 o 00:16 |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym sie nie odwazyla pojsc np.do Skinheadow albo Hells Angels z krytyka ich postepowania-mogloby sie to skonczyc z uszczerbkiem dla mojego zdrowia lub-nawet -zycia. To tylko przyklad.
|
|
|
#133 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pol biedy stopa - problemem jest sila nabywcza i od kiedy dane stawki wskakuja. Tak przykladowo, w UK kwota wolna od podatku to 6,500funtow, w Niemczech 8,000euro, w Polsce 3,090zl ![]() Cytat:
Nie mowiac o tym, ze jest to zdecydowanie sprawiedliwszy podatek, niz progresywny - dlaczego ktos ma placic wiekszy % haraczu za to, ze ciezej pracuje/odnosi sukces? Argument z podtrzymaniem funkcji publicznych jest zupelnie chybiony - podatek dochodowy od osob fizycznych to niewielka (~ 10%-15%) czesc przychodow budzetowych. No i ostatnia sprawa - nizsze podatki wcale nie musza sie rownac nizszym przychodom z podatkow (krzywa Laffera sie klania). Cytat:
? Co do liniowego, to cala Europa Sr-Wsch go wprowadzila w przeciagu ostatnich kilku lat. Inna jeszcze sprawa, ze argument dotyczy nie tyle "liniowy a progresywny" a "prosty a skomplikowany"; im prostszy system, tym lepiej, efektywniej. Cytat:
A gdzie jest taki system i jak sie to w ogole ma do podatku liniowego ?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
|
|
|
|
#134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt tu tego nie negowalPoza Polska, chociaz jestesmy najwiekszym z krajow w tej grupie.... Cytat:
Nijak sie ma, kolezanka mowla o liniowym, a ja ze taki jest lepszy w mej skromnej opinii. Temat nie jest o podatkach, chyba nam sie OT robi ;P
|
|
|
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta, to Ty cos pisalas o brakach na wydatki typu sadownictwo, to i napisalem co napisalem ![]() Akurat Rosja, ktora ma podatek liniowy jest najwiekszym panstwem w Europie Sr-Wsch ![]() Nie jestem niewiadomo jakim proponentem tego rozwiazania i zdaje sobie sprawe, ze jest to zmiana, ktora nalezy dokladnie i ostroznie zaplanowac, ale rozmiar panstwa (w sensie ilosci podatnikow), nie jest przeszkoda sama w sobie - choc oczywiscie im mniejsze panstwo, tym niejako bardziej hop siup Cytat:
?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

), a co tu mówić o tak delikatnej materii jak zdrowie reprodukcyjne człowieka i wybory, których w związku z tym podejmuje. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

?
Zreszta, to Ty cos pisalas o brakach na wydatki typu sadownictwo, to i napisalem co napisalem