|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
hahaha z termometrem niezla akcja
![]() tez mam termometr i mierzylam poprzedni temp, fakt poddwyzszona byla dokladnie w te dni ktore kalkulator wskazywal. Do tego obserwuje sluz i tez mam wieksza ochote na tulenie ![]() no zobaczymy co nam z tego wyjdzie ![]() co do utrudniania slubu to z tv widzialam... w sumie nie bede wprost wyrazac co o tym mysle bo do kosciola mam raczej malo przychylny stosunek... lece spac Dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Neipys przykro mi z powodu poronienia ![]() Ale my tutaj wszystkie mamy nadzieje na szybkie i pomyslne zaplodnienie oraz rozwiazanie! Wspolnie mamy moc ![]() ps. dopisalam do #1 posta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() Jestem pełna pozytywnych myśli - uda się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Neipys, ja też z czerwca ![]() ![]() Przykro mi z powodu poronienia, wierzę że Wam się uda ![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-01-31 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- no prosze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No zwlekałam, zwlekałam, dlatego teraz trzeba się brać do roboty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale w końcu musi się udac i wierzę, że 2011 należy do nas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poprosze o wpisanie na liście mojego imienia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
aa2 oj tak - macie rację - trzeba było się tak nie bronić na studiach albo na początku w pracy przed dzieckiem - jakoś byśmy dali radę, rodzice pomogliby, a teraz bobasy byłyby juz w przedszkolu
![]() ale znów - co sie odwlecze..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też czasem myślę, że gdybyśmy wpadli, tonie byłoby teraz odkładania: a bo praca, a bo studia, a bo kasa, a bo mieszkanie (chociaż to jest akurat dość istotny problem, bo dziecko się nam nie bardzo zmieści ).... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki głowa do góry! Wszystko jeszcze przed Wami, wiek nie gra roli...
Kurcze tak szybko tych postów przybywa, że nie nadążam ![]() Myślę, że jak jutro wrócę z pracy to będę mocno do tyłu!!! ![]() Zapomniałam właśnie napisać, że obserwacja śluzu też jest bardzo ważna ![]() Ja też już lecę spać ![]() ![]()
#131 |
Zakorzenienie
|
no ja jak w pracy ni ebede miała czasu to wieczorem bede nadrabiac i nadrabiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||
Wtajemniczenie
|
Cóż, ja należę do nocnych marków
![]() ![]() Ale już teraz mogę się przedstawić - mam na imię Marta, lat 27. Początkiem stycznia skończyłam ostatnie opakowanie tabletek i... Tak jak piszecie zdania są podzielone w sprawie odczekania po tabletkach od 0 do 6 mies, więc my zdecydowaliśmy się pośrednio - 3 mies poczekać. Jak widać w moim podpisie jestem szczęśliwą żoną i matką, narzeczoną długo nie byłam, bo tylko 5 mies ![]() ![]() Widzę, że większość z Was pisze tu szczerze o swoim życiu, więc i ja przedstawię moje ciążowe doświadczenia. Po zaręczynach już się z tż nie zabezpieczaliśmy na zasadzie "co ma być to będzie". Zaszłam w pierwszym cyklu, w 11tc poroniłam, potem zaszłam w 2 cyklu i poroniłam w 8tc. Nie wyjaśniono przyczyn, ja też o wielu rzeczach, badaniach jeszcze nie wiedziałam, więc nie naciskałam lekarzy... Potem znowu zaszłam w 1 cyklu, przez cały 1 trymestr strach był ogromny, ale urodziłam sn 10 dni po terminie 4kilowego chłopca, który dostał 10 pkt w skali Apgar ![]() Flowerbombka, też mam Hashimoto, leczę się od 3ech lat. Mam wszystko ustabilizowane, ale jednak jest obawa, jak to będzie z ciążą, zwłaszcza ze względu na poprzednie doświadczenia... Cytat:
Cytat:
Emigra, ja mam nadzieję, że ten stres związany z obroną jakoś utrzymam w ryzach i nie zaszkodzi mojemu przyszłemu potomkowi. Mam już za sobą obronę licencjata, więc wiem, jak to wszystko wygląda i że i tak wszyscy się obronią ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
kism witaj
![]() Twoja historia bardzo mnie poruszyła ale i podniosła na duchu - podziwiam Was za wytrwałość i siłę, no i dziękuję za pozytywny przekaz - po # też się udaje ![]() A mój ślub i wesele to już 5-letnia historia....Wszystko tradycyjne, jak chcieli rodzice, którzy nam, świeżo upieczonym magistrom wesele sponsorowali. 170 osób pierwszego dnia, 130 na poprawianch - nie powiem, żebym z wszystkimi porozmawiała i zatańczyła, niewiele pamiętam z tych dni, bardzo pomogło mi nagranie DVD, ale świadomość, że tyle osób chciało z nami wtedy być, nie tylko rodzina, bliższa i dalsza, ale również znajomi, wprawia mnie w pozytywne zdumienie ![]() A moja 75-letnia babcia mówiła - zróbcie sobie małe, studenckie wesele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Łudzę się że ta choroba nie jest bezpośrednią przyczyną Twoich poronień bo w końcu tyle kobiet o Hashi dowiaduje się dopiero po urodzeniu dziecka a tak jak moja mama dowiedziała się dopiero niedawno jak jej kazałam porobić badania, a ma już 60 na karku i urodziła bez problemu 3 zdrowych dzieci. Dziewczyny dopiszcie i mnie do listy. ![]() Ewa 27 lat |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry staraczki
![]()
#137 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry dziewczynki:0
ja dzis zapracowana ale wpadłam sie przywitać ![]() będe nadrabiac póxniej he he no chyba ze bede robiła przerwy w pracy ![]() witam nowe kolezanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() kiedy ja Was nadrobie ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
hej Staraczki
![]() a ja powinnam uczyc sie na ostatni egzamin ale cos nie mam zapalu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
dzin dybry
![]() co tam babińce? zaraz was nadrobię ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- co do wieku ciąży: każdy indywidualnie do tego podchodzi, nie ma znaczenia czy starsza czy młodsza. Ja chciałam być młodą mamusią- 23-24lata, ale niestety nie dało rady ![]() co do śluzu- ola- czasem obserwacje śluzu są do bani po 1 jeśli często się kochasz to śluz może się mylić ze spermą po 2 jeśli masz mało śluzu to musisz paluchami grzebać wewnątrz małej ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- goldika ucz się ucz, ja już to mam za sobą... została obrona ![]()
#141 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nadrobiłam Was cichaczem w pracy, mam już to bardzo dobrze wytrenowane ![]() ja też sie dziewczynki w tym roku bronie, cho c nie wiem jak to będzie bo na arzie nie mam nic pracy napisanej ![]() ![]() co do wieku odpowiedniego na cięże to myślę że nie ma reguły, wiele zależy od dojrzałości, nie mam w zwyczaju jak niektórzy krytykować 20-latki chcące zajść w ciąże jak mają stabilną sytuację. Moja siostra zaliczyła wpadkę jak miała 19 lat, ja znów przyplątałam się rodzicom grubo po 30 a różnica pomiędzy mną a moim siostrzeńcem wynosi tylko 5 lat. I teraz z perspektywy czasu żałuję że mi się z moim tż nie zdażyła taka wpadka, choć z drugiej strony leczyłam się cały czas na to PCO ![]() witam nowe staraczki ![]() kism współczuję tylu negatywnych przeżyć i trzymam mocno kciuki żebyś szybko zafasolkowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też mam nadzieję, że nie to było przyczyną poronień. W pierwszej ciąży miałam między 3 a 6 tc zapalenie płuc, brałam antybiotyk, więc to najprawdopodobniej przez to... W ciąży z Maksem miałam badane hormony i wszystko było ok. Dopiero dwa lata później jakiś lekarz zauważył, że mam powiększoną tarczycę i zaczęło się leczenie, choć wyniki mam w normie (oprócz anty-TG oczywiście i anty-TPO). Biorę Letrox dla "wyciszenia" tarczycy. Też właśnie usiłuję moją mamę wysłać na badania... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |||
Zakorzenienie
|
nadrobilam
![]() nom, mozna mozna... ale ja nie lubiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do obrony to .... ja moje studia traktuje raczej lajtowo ![]() ![]() ![]() ale moj mezus sie boi ze moze jednak bede przezywac (wiadomo hormony wtedy szaleja i kto wie - moze i bym panikowala strasznie ![]() ![]() ![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Wy tu juz o obronach piszecie a ja dopiero 3semestry mam za soba
![]() co do dni plodnych to chociaz moje wg kalkulatorow sie zakonczyly to i tak dalej kontynuujemy starania. Jakby nie patrzec, kochanie sie z Tz samo w sobie jest przyjemne i nie musi ograniczac sie do zapladniania nawet jezeli to jest glownym celem ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- a jeszcze co do studiow to ja w ogole nie mam nerwowki zwiazanej z sesja. moje kumpele panikuja najczesciej, a mnie to tylko irytuje. Przeciez tyle ile sie nauczyly tyle napisza wiec nie ma co piszczec tylko nos w ksiazki i notatki, a sie zaliczy. drugim rodzajem paniki jest u moich uczelnianych znajomych stres poegzaminacyjny. Wychodza z sali i panikuja... biegaja po ludziach i pytaja jak odpowiedzili na pytanie etc. Mnie to wkurza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Kochane to ja za te wasze obrony mocno mocno trzymam kciuki
![]() a wy trzymajcie za mnie zeby mi w pracy sie wszystko układało i zebym wyrabiała plany to moze poprosże o zmianę umowy na jakąś dłuższą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) zawsze przed zaliczeniem/egzaminem/kolokwium jakims cudem zlapia test, pytania, odpowiedzi, naskrobia gotowce ![]() 2) zawsze ale to zawsze sciagaja, mam chyba ze dwie osoby ktore sie po prostu naucza... 3) przed kazdmy zaliczeniem jest jazda o miejsca i gdybym byla wykladowca to odrazu bym wszystkich poprzesadzala, bo na kilometrw cuchnie sciaganiem ![]() teraz mam wazny egzamin zawodowy a juz mam wszystkie pytania z odpowiedziami .... masakra. Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
ja sciagac nie umiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Goldika, ja tez nie
![]() ![]() ![]() poza tym zawsze ale to zawsze tak usiade ze wykladowca stoi nade mna, albo przede mna siedzi ![]() chyba kupimy z TZ i para przyjaciol dom wielorodzinny..... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
swietny pomysl takiego domu!
ja do wszystkich prawdziwych przyjaciol (sztuk 2osoby) mam ponad 400km... ![]() ![]() marzy mi sie tez stajnia na dwa konie ![]() ciekawe kiedy na to wszystko zarobimy pieniadze... |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
oj zarobicie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() juz jeden domek mamy na oku z wielkim ogrodem ... ja juz widzialam tam hustawki dla bobasow i piaskownice w wyobrazeniach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.