Wątek ANTY-kościelny.. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-10, 15:08   #121
damngirl90
Rozeznanie

Dot.: Wątek ANTY-kościelny..

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Bardzo cię proszę o cytaty

Zapewniam cię, ze noszenie spodni przez kobietę: na co dzień czy od święta, w kościele czy nie. Grzechem nie jest
Kobieta nie będzie nosiła ubioru mężczyzny, ani mężczyzna ubioru kobiety, gdyż każdy kto tak postępuje, obrzydły jest dla Pana Boga Swego" ( Księga Powtórzonego prawa 22,5)

Spodnie - to ubiór mężczyzny - mówiła o tym MB w swoich objawieniach.

Edytowane przez damngirl90
Czas edycji: 2011-07-10 o 15:10
damngirl90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 15:10   #122
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
To znaczy, że jeśli ktoś nie ma podstawowej wiedzy, a prezentuje radykalne poglądy w danym temacie to dyskusja delikatnie mówiąc: jest mało sensowna.

Proszę Cię wytłumacz mi, o co chodzi w Twojej religii... Bo się nie znam.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 15:16   #123
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez damngirl90 Pokaż wiadomość
Dokształcić w jakiej dziedzinie? Teologii? Gdybym chciała to bym poszła na takie studia. Bo niestety ale na Politechnice o Bogu, KK nie uczą
Teologia to nie jest jak dla mnie zadna nauka i zadne studia. Szkolka dla katechetek i ksiezy, wylęgarnia dewocji (tak, miałam znajomych tam studiujących, większość w pore oprzytomniała i pouciekała ), niech tam sobie "ucza", czego chca, zal tylko, ze z państwowych pieniędzy, a potem ksieza po znajomości fuchy (tzw. misje) w szkole na nauczanie religii zalatwiaja dla swoich pupilkow. Tez z państwowych pieniędzy, a jak Czy ktos widział, zeby kosciol robil cokolwiek za WLASNE pieniądze (np. sprzedał odzyskana ziemie i przeznaczył na ubogich )?

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
To bardzo złożona sprawa, bo faktycznie trudno pojąć dogmat o Trójcy Świętej. Jest jeden Bóg i trzy Osoby Boskie. Niektórzy księża przyrównują to np. do wody,która ma trzy stany skupienia, a wciąż pozostaje wodą.
I wciąż pozostaje bez sensu...
I kto to sprawdził, ile tych osob boskich wystepuje, jedna w trzech czy trzy w jednej Czy ktos tak kiedys powiedział/napisal, a cala reszta musi wierzyć.

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2011-07-10 o 15:18
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 15:39   #124
awia
Zakorzenienie

Z racji że mieszkam w mieście świetej wieży wakacje to okres najgorszy z nagorszych bowiem idą pielgrzymki.

Juz ktoś wspomnial o Ojcu Muchomorku, tutaj mozna sobie przeczytac, co mowil:
http://czestochowa.gazeta.pl/czestoc...kaplanami.html

Pielgrzymku to jest jedn z glownych powodów mojego zatwardziałego antyklerykalizmu.
Kocham sierpien, jak tlumy wbijaja sie do miasta drąc sie na caly glos o 6.00 rano, tamują ruch, smiecą, sikaja po bramach.
Kocham nieprzejezdne miasto, setki policjantow ochraniajacych pielgrzymke, remonty pod te pielgrzymi, koscioly co 100 metrow, swiete pomniki.
A naglosnienia na jasnej gorzej niejedna firma organozująca imprezy masowe moglaby pozazdroscic, msze slychac w caly centrum.

Ale im wolno. Katolikom wolno dezorganizowac zycie calemu 250 000 miastu, bo oni idą z pielgrzymką.
Warto dodac, ze o tym, jaki czestochowianie mają stosunek do religijnej strony zycia miasta swiadczy fakt, ze w miescie rządzi Lewica.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 15:56   #125
201801022117
Konto usunięte

Ja jestem u TŻa w Czewie. Pielgrzymki przechodzą pod samiuśkimi drzwiami jego domu, przez co czasem nie można się dostać po 15 minut do domu. Śpiewy po piątej rano, cała ulica zajęta.

PS. Zastanawia mnie jedno. Vixen_ i Awia, udzielały się w wątku o pielgrzymkach. Zostały iście po chrześcijańsku zrugane, że to przecież nie jest wątek dla ludzi o takich poglądach... Pytam się, co robią w takim razie chrześcijanie w wątku o antyklerykalizmie?:confus ed:
Stary 2011-07-10, 15:59   #126
damngirl90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Ja jestem u TŻa w Czewie. Pielgrzymki przechodzą pod samiuśkimi drzwiami jego domu, przez co czasem nie można się dostać po 15 minut do domu. Śpiewy po piątej rano, cała ulica zajęta.

PS. Zastanawia mnie jedno. Vixen_ i Awia, udzielały się w wątku o pielgrzymkach. Zostały iście po chrześcijańsku zrugane, że to przecież nie jest wątek dla ludzi o takich poglądach... Pytam się, co robią w takim razie chrześcijanie w wątku o antyklerykalizmie?
Sama też się nad tym zastanawiam, wątek ANTY-kościelny, a za ANTY-poglądy oczywiście najazd.
Stary 2011-07-10, 16:00   #127
awia
Zakorzenienie

Cytat:
Pytam się, co robią w takim razie chrześcijanie w wątku o antyklerykalizmie?:confus ed:
Chcą się pokłócić

Mnie na mysl o pielgrzymkach cierpnie wszystko. Pol miasta rozkopane, tramwaje nie chodza, w godzinach szczytu stoi sie w korkach bardzo dlugo, a od sierpnia bedzie kolejna ulica zamknieta. Do tego wszytskiego zaczna sie pielgrzymki......... a potem sie pielgrzymi dziwia, ze nie są cieplo witani w miescie

Stary 2011-07-10, 16:07   #128
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Sama też się nad tym zastanawiam, wątek ANTY-kościelny, a za ANTY-poglądy oczywiście najazd.
Wiesz co... Dla mnie to absurdalne. Takie zachowanie.

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
Chcą się pokłócić

Mnie na mysl o pielgrzymkach cierpnie wszystko. Pol miasta rozkopane, tramwaje nie chodza, w godzinach szczytu stoi sie w korkach bardzo dlugo, a od sierpnia bedzie kolejna ulica zamknieta. Do tego wszytskiego zaczna sie pielgrzymki......... a potem sie pielgrzymi dziwia, ze nie są cieplo witani w miescie
Która ulica zamknięta? Mój TŻ uparcie twierdzi, że są remonty....

TŻ opowiadał mi o facecie z Czewy, który chciał zorganizować bieg przez Czewę ku czci Jana Pawła. poszedł do urzędu miasta, gdzie powiedziano mu, że za utrudnienia w ruchu spowodowane tym biegiem będzie musiał zapłacić 30 tysięcy... A pielgrzymki coś płacą?
Stary 2011-07-10, 16:11   #129
awia
Zakorzenienie

Od sierpnia zamknieta dla ruchu bedzie al. wolności, nie zdązą tez zrobic placu bieganskiego przez co centrum miasta jest zupelnie nieprzejezdne.
Kilometrowe korki są w godzinach szczytu na alejach jana pawla.
3 dzielnice miasta są odciete od swiata przez budowe lini tramwajowej,

co jak co ale miasto nie nadaje sie na przyjecie pielgrzymow. I co z tego. Nikt ich nie zaprasza - sami przylezą.

Ps. Jak mi ktos powie, ze Czestochowa zarabia na pielgrzymach albo ze z nich sie utrzymuje - przysiegam, zabije smiechem.

Stary 2011-07-10, 16:14   #130
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Relizowanie własnych interesów poprzez wprowadzenie do polityki partii (ktorej powstanie się oficjalnie wspierało w swoich mediach), za pomocą głosów odpowiednio zagitowanych wyborców >>> jak było w przypadku LPRu - jego pierwszego politycznego pieszczocha. A teraz agitowanie na rzecz partii, po ktorej może się spodziewać, że będzie pomocna w realizowaniu jego interesów kiedy znowu dojdzie do władzy >>> w przypadku PiSu. Polityka najczystszej wody. Pewnie, że taka z tylnego siedzenia, bo trudno, żeby powołał partię polityczną, zrobił się jej przewodniczącym i startował w wyborach oficjalnie

Uroczo udajesz, że niby nie wiesz o co chodzi
To jest swietne - wyborcy LPR sa zagitowani, a wyborcy np. SLD czy PO to pewnie tak glosuja, bo maja dostep do wywazonych, roznorodnych zrodel informacji i na podstawie programu, ktory im najbardziej pasuje wybieraja na kogo oddaja glos

Polityka
moze agitowac, Michnik moze agitowac, Walter moze agitowac (zreszta - ma w tym praktyke), ale Rydzyk juz nie moze. Ja tam Rydzyka nie lubie*, ale taka obluda: LPR - zagitowani, a partia, ktora sie popiera, to zorientowani wyborcy Jakos na to, ze to, iz ktos glosowal w takiej ilosci na LPR, jest konsekwencja olania tegoz elektoratu, a nie "agitacji" to nikt nie wpadnie.

* No i sie zgadzam z czescia rzeczy wyzej na jego temat pisanych

Cytat:
Ja tak się zastanawiam czasami ską wyszło takie przekonanie, że Bóg istnieje. Przecież nikt go nigdy nie widział, nie słyszał. Takie przekonanie jest przekazywane z pokolenia na pokolenie i ludzie nie mają świadomości w ogóle czy to prawda czy nie - bo tak "uczą" i nie ważne czy dobrze czy źle.
Co innego Jezus, Matka Boska - bo to w jakiś sposób jest zbadane i potwierdzone istnienie.
Cytat:
Proponuję: najpierw się dokształcić, a później dyskutować.
Bez kitu

Cytat:
Kobieta nie będzie nosiła ubioru mężczyzny, ani mężczyzna ubioru kobiety, gdyż każdy kto tak postępuje, obrzydły jest dla Pana Boga Swego" ( Księga Powtórzonego prawa 22,5)

Spodnie - to ubiór mężczyzny - mówiła o tym MB w swoich objawieniach.
To jak to, nie ma nic o Bogu, czy mamy np. objawienia Matki Boskiej ?

Zastanawiam sie teraz, czy Ty mowisz o KK, czy ortodoksyjnym Judaizmie ?

Cytat:
PS. Zastanawia mnie jedno. Vixen_ i Awia, udzielały się w wątku o pielgrzymkach. Zostały iście po chrześcijańsku zrugane, że to przecież nie jest wątek dla ludzi o takich poglądach... Pytam się, co robią w takim razie chrześcijanie w wątku o antyklerykalizmie?:confus ed:
Daj spokoj, przeciez tu cale watki, o rzeczach, ktore nie sa dla nich ludzie zakladaja - np. swietosc JPII, zycie seksualne katolikow itd.

A ten watek, toczy sie zgodnie z utartym scenariuszem

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 16:15   #131
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
moj ojciec stwierdzil,ze mialo trafic w jasna gore, ale przypadkiem nie wyszlo. ten kosciol jest gdzies w nieduzej odleglosci od czestochowy, a dzisiaj jest pielgrzymka rodziny radia maryjna na JG
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 16:17   #132
awia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
moj ojciec stwierdzil,ze mialo trafic w jasna gore, ale przypadkiem nie wyszlo. ten kosciol jest gdzies w nieduzej odleglosci od czestochowy, a dzisiaj jest pielgrzymka rodziny radia maryjna na JG
Zabytkowy Kosciol w Kłobucku, 20 km od czewy
Na forum czestochowskim sie smieja, ze to zólta kartka dla rydzyka.

Stary 2011-07-10, 16:17   #133
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
Od sierpnia zamknieta dla ruchu bedzie al. wolności, nie zdązą tez zrobic placu bieganskiego przez co centrum miasta jest zupelnie nieprzejezdne.
Kilometrowe korki są w godzinach szczytu na alejach jana pawla.
3 dzielnice miasta są odciete od swiata przez budowe lini tramwajowej,

co jak co ale miasto nie nadaje sie na przyjecie pielgrzymow. I co z tego. Nikt ich nie zaprasza - sami przylezą.

Ps. Jak mi ktos powie, ze Czestochowa zarabia na pielgrzymach albo ze z nich sie utrzymuje - przysiegam, zabije smiechem.
Mój facet to samo mówi. Ja mieszkam na zadupiu, koło mojego osiedla też przechodzi pielgrzymka. Starsi ludzie, i dzieci wychodzą, i machają pielgrzymom... Sama widziałam, jak niektórzy pielgrzymi chętnie również machają, uśmiechają sie... Jednak są też pielgrzymi, którzy patrzą na ludzi machających jak na debili, "ja idę w pielgrzymce, jestem super, łaaaaał"...
Stary 2011-07-10, 16:20   #134
damngirl90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
To jest swietne - wyborcy LPR sa zagitowani, a wyborcy np. SLD czy PO to pewnie tak glosuja, bo maja dostep do wywazonych, roznorodnych zrodel informacji i na podstawie programu, ktory im najbardziej pasuje wybieraja na kogo oddaja glos

Polityka
moze agitowac, Michnik moze agitowac, Walter moze agitowac (zreszta - ma w tym praktyke), ale Rydzyk juz nie moze. Ja tam Rydzyka nie lubie*, ale taka obluda: LPR - zagitowani, a partia, ktora sie popiera, to zorientowani wyborcy Jakos na to, ze to, iz ktos glosowal w takiej ilosci na LPR, jest konsekwencja olania tegoz elektoratu, a nie "agitacji" to nikt nie wpadnie.

Bez kitu

To jak to, nie ma nic o Bogu, czy mamy np. objawienia Matki Boskiej ?

Zastanawiam sie teraz, czy Ty mowisz o KK, czy ortodoksyjnym Judaizmie ?

Daj spokoj, przeciez tu cale watki, o rzeczach, ktore nie sa dla nich ludzie zakladaja - np. swietosc JPII, zycie seksualne katolikow itd.

A ten watek, toczy sie zgodnie z utartym scenariuszem
Podałam cytat z Pisma Świętego, i to co mówiła Matka Boska. Ja tego nie wymyśliłam sama.
Stary 2011-07-10, 16:29   #135
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2805000 9]Nie rozumiem przymuszania do chodzenia do kościoła. [/QUOTE]

A ja znam pewną rodzinę, u której opuszczenie mszy nie wchodzi w rachubę- nie wiem czym to jest kierowane: czy gorącą wiarą, czy czymś innym (nie dociekam), ale wiem, że pewien 7-8 letni chłopiec, który z nimi mieszka, chodzi na mszę co niedziela, od długiego czasu ( odkąd skończył 2 latka czy jakoś tak).

Jeżeli dziecko ma świadomość po co idzie do kościoła, to nie widzę w tym nic złego. Ale moja koleżanka chodziła zmuszana do kościoła przez rodziców , bo "co sąsiedzi powiedzą!?"

Jaki sens ma branie dziecka 2,3,4 letniego do kościoła i trzymanie go 1,5-2h w jednym miejscu?
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-10, 16:30   #136
***luna
Zakorzenienie

Cytat:

Eeee nie będę OT tworzyć

Cytat:
Oczywiście.

Nie uznaję idei watku pt. ponarzekajmy sobie, pouzywajmy, napiętnujmy, bo nam wolno.

Inna sprawa; mimo wszystko na wizazu panuje wolność wypowiedzi
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 16:31   #137
mivol
Rozeznanie

Wiecie co, jak zobaczyłam ten wątek rano to pomyślałam, że można go zgłosić na najgłupszy i bezsensowny temat roku. A teraz tu dyskusja się toczy aż miło
Ta cała nagonka na KK...naprawdę staje się już strasznie nudna
Ktoś się pytał jak to jest u prawosławnych - kobieta w trakcie okresu nie może wejść do cerkwii, matka jeśli jest w połogu nie uczestniczy przy chrzcinach dziecka - i w jednym i drugim przypadku jest nieczysta. To to dopiero zwapniałe zasady...ganienie krótkich spódniczek i dekoltów w kościele to przy tym pikuś.
mivol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 16:38   #138
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Eeee nie będę OT tworzyć

Oczywiście.

Nie uznaję idei watku pt. ponarzekajmy sobie, pouzywajmy, napiętnujmy, bo nam wolno.

Inna sprawa; mimo wszystko na wizazu panuje wolność wypowiedzi
Ależ ja chcę posłuchać, co możesz mi powiedzieć o swojej wierze. Skoro i tak już offtopujesz, to co za problem dalej to robić? Ja Ci opowiem o satanizmie, obie się czegoś nauczymy, i będzie super. Chyba w moim przypadku to, że przeczytałam Pismo Święte, to za mało.

To, że Ty nie uznajesz idei wątku, to nie znaczy, że on jest zły. Mogę sobie używać na czym mi się podoba, w tym wypadku na kosciół katolicki, i jestem jak najbardziej w temacie.

Cytat:
Napisane przez mivol Pokaż wiadomość
Wiecie co, jak zobaczyłam ten wątek rano to pomyślałam, że można go zgłosić na najgłupszy i bezsensowny temat roku. A teraz tu dyskusja się toczy aż miło
Ta cała nagonka na KK...naprawdę staje się już strasznie nudna
Ktoś się pytał jak to jest u prawosławnych - kobieta w trakcie okresu nie może wejść do cerkwii, matka jeśli jest w połogu nie uczestniczy przy chrzcinach dziecka - i w jednym i drugim przypadku jest nieczysta. To to dopiero zwapniałe zasady...ganienie krótkich spódniczek i dekoltów w kościele to przy tym pikuś.
A dla mnie nie jest nuda... Ba, nawet ma sens. Nie lubię kościoła, i nareszcie nikt się mnie nie będzie czepiał (przynajmniej tak mi się wydawało). A tu proszę... Nawracanko i przemądrzanko aż miło.
Stary 2011-07-10, 16:46   #139
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez xenia37 Pokaż wiadomość
cała działalność KK opiera się na INTERPRETACJI
jestem wierząca i niepraktykująca
ha!

Poprawiam się: ogólnie mnie denerwuje niedostosowanie się Kościoła do INTERPRETACJI Pisma

I denerwuje mnie ta interpretacja przez księży: każdy interpretuje, jak mu pasuje

A ja miałam kiedyś wykład, że nie ma czegoś takiego jak "wierzący-niepraktykujący"

Bo to trochę tak, jakby twierdzić, że jest się kucharzem, ale nie umie się gotować

Ja też nie lubię chodzić do Kościoła przez niektórych księży, ale jak kiedyś powiedział mi ktoś z rodziny: do Kościoła chodzisz dla Boga, a nie dla księdza...

Ale, żeby nie było tak prosto:

W podstawówce katechetka twierdziła, że pan Bóg jest wszędzie, że wszędzie możemy się do Niego pomodlić itd. A kiedy ja (?) stwierdziłam, że nie chodzę do kościoła, ale w Boga wierzę, to miałam wspomnieny wcześniej wykład, że nie ma czegoś takiego jak "wierzący-niepraktykujący", i że muszę chodzić do kościoła, bo to dom Boga itd...

Zawsze się wtedy wkurzałam, bo księża i katechetki robili mi wodę z mózgu i o co nie zapytałam ( a jak na swój wiek pytałam logicznie i nie dało się mnie zbyć byle czym ), to słyszałam jakieś pokrętne, często wykluczające się odpowiedzi...

Do tej pory, jak zapytałam się księdza, skąd się wzięła reszta ludzi na Ziemi, jeżeli Adam z Ewką mieli tylko 2 synów- nie otrzymałam odpowiedzi, tylko ochrzan, że zadaję głupie pytania...

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2011-07-10 o 18:12

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-10, 17:01   #140
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
A w którym momencie nie mam racji?
W ktorym Ty niby masz racje ?

Cytat:
Dziwie sie ludziom, którzy chodza do spowiedzi i wysłuchują ksiezowskiego opier#$&$a - wiem, ze przyzwyczajenie, nawyki wyniesione z domu sa druga natura, ale czy wy za grosz godnosci nie macie? Jak mozna chodzic do obcego chlopa, opowiadać mu o swoim zyciu seksualnym i polajanek z tego tytułu wysłuchiwać, chociaz obiektywnie rzecz ujmujac nie robicie niczego zlego? Gdzie wasza godnosc, ze tak gornolotnie powiem? Nie ma zadnego obowiazku przynależności do tej instytucji.
Zagadka - kto zalozyl watek o "zyciu seksualnym katolikow", opartym na wypocinach z Polityki? Tam wcale nie bylo wysmiewania sie i wcale to nie bylo, ze obca osoba pisze jakies artykuly o tym (abstrahujac od watpliej prawdziwosci tychze relacji). Wtedy to pasowalo, zeby przywalic KK, wiec opowiadanie o takich rzeczach obcym osobom bylo ok. No i oczywiscie, jesli sie ktos pozbija na forum, to duzo lepsze od tego, ze ksiadz opierdziel da

Cytat:
A kobietom to juz dziwie sie podwojnie. Facetom mniej, kosciol zawsze byl patriarchalny, kobiety dostaly na pocieche jakas dziwna konstrukcje Matki Boskiej, naraz matki i dziewicy. Przeciez to pod kosciolami zbierano podpisy za calkowitym zakazem aborcji, kosciol popiera ten zakaz, chociaż wiadomo, jaki jest obecny stan prawny i jak to wszystko w praktyce funkcjonuje. Nie zycze zadnej ciezarnej strachu o to, co zrobic z ciaza, kiedy plod okaze sie powaznie uszkodzony, a zaden lekarz w cywilizowanych warunkach nie będzie chcial go usunac, co moze miec nawet skutki śmiertelne dla matki. I co wtedy, ganiać po podziemiach? Wyobrażacie sobie jakie to musi byc straszne? Chodzac tam, niejako popieracie te ideologie. Ktora moze mieć skutek smiertelny dla was, dla waszych kolezanek, znajomych, rodziny...
To jest dopiero dobre - wyzacznikiem stosunku do kobiet i patriarchatu jest stosunek do aborcji Bedzie skrobanka na zyczenie = rozwiazanie wszystkich problemow kobiet na swiecie. Wot myslenie.

Cytat:
Kazdy mniej wiecej ogarniety czlowiek wie, jaka jest geneza zakazu seksu przed slubem, wytwor spoleczenstwa prymitywnego, patriarchalnego, zeby facet wiedzial, czyjego dzieciaka chowa i ze swojemu majatek przekazuje. Ot, cala głęboka tajemnica.
Jaki sens ma zakaz antykoncepcji, np. prezerwatyw? Zaden.
Idac tym tropem myslenia, to jestes nie ogranieta, bo jest przeciez zupelnie odwrotnie, niz imputujesz - biologicznie mezczyzna chce zostawic po sobie jak najwiecej materialu genetycznego, a kobieta odchowac potomka. Wiec to, ze facet nie mogl sobie ciupac na lewo i prawo i mial zyc z kobieta cale zycie dzialalo na korzysc kobiet.

Wiec powtorze - gdzie Ty masz niby racje?

Cytat:
Podałam cytat z Pisma Świętego, i to co mówiła Matka Boska. Ja tego nie wymyśliłam sama.
Primo: polecam zapoznac sie ze stanowiskiem KK nt. Starego Testamentu.
Secundo: to ta Matka Boska sie objawia, a Ty nie widzisz zadnych dowodow na istnienie Boga ?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2011-07-10, 17:06   #141
mivol
Rozeznanie

Cytat:
A dla mnie nie jest nuda... Ba, nawet ma sens. Nie lubię kościoła, i nareszcie nikt się mnie nie będzie czepiał (przynajmniej tak mi się wydawało). A tu proszę... Nawracanko i przemądrzanko aż miło.
Ja nie nawracam :x Ale na wizażu ten temat był wałkowany trylion razy..
mivol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 17:08   #142
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
A co Tobie stoi na przeszkodzie żeby się z tej oraginacji wypisać?
Wiesz jak wygląda procedura wypisania się z TEJ organizacji w Polsce?

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość

Jak ksiądz dostanie kopertę z nakazem wykreślenia mnie z ksiąg, naprawdę nie wiem co mu strzeli do głowy. Naprawdę obawiam się że narobię mnóstwa kłopotów, i to nie sobie a moim rodzicom.
Kopertę z nakazem Tę sprawę trzeba niestety załatwiać za osobistym stawiennictwem.
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 17:10   #143
Nimfa20

Cytat:
Rozumiem, ze doskonale wiecie jak wygląda droga do święceń ?
Cal do cala to nie, bo aż tak nie jestem tym zainteresowana

Jest to moje zdanie i tak czy inaczej go nie zmienię

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
A co Tobie stoi na przeszkodzie żeby się z tej oraginacji wypisać?
A w jaki sposób można unieważnić sakrament chrztu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-10, 17:15   #144
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez Aramintha Pokaż wiadomość

Kopertę z nakazem Tę sprawę trzeba niestety załatwiać za osobistym stawiennictwem.

Tak, osobiście w parafii do której przynależysz (najczęściej gdzie mieszkasz). Tam ksiądz Cię przepytuje, rozmawia (a co! ma Cię przekonać do zostania!) a potem powinien wysłać list do parafii gdzie jesteś w księgach chrztów by Cię wykreślono.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 17:15   #145
Nimfa20

Cytat:
Tyle, że właśnie z tych samych powodów - tj. dla świętego spokoju i żeby ludzie nie gadali - wielu te dzieci wcześniej chrzci. I koło się zamyka. Normalnie - żyjemy w potrzasku
Śmiejcie się, ale mnie w najmłodszych klasach tak nagadali na temat chrztu, że myślałam, że jak dziecko nie jest ochrzczone, to albo umrze, albo stanie się diabłem...
Wtedy mi nie było do śmiechu
Stary 2011-07-10, 17:18   #146
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aramintha Pokaż wiadomość
W ogole, to urocze jest, ze nikt nawet sie nie zajaknal, ze absurdalne jest to, ze ona obwinia KK o to, ze zostala dopuszczona do chrztu. Naprawde, wywazone i zdystansowane wypowiedzi

Stary 2011-07-10, 17:19   #147
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:

Tyle, że właśnie z tych samych powodów - tj. dla świętego spokoju i żeby ludzie nie gadali - wielu te dzieci wcześniej chrzci. I koło się zamyka. Normalnie - żyjemy w potrzasku

Dlatego ja już swoich dzieci nie będę chrzcić i nic mnie do tego nie przekona, chociaż też czuję że będzie to wiadomość roku dla wielu znajomych, w tym rodziny.

Z KK też się wypiszę oficjalnie... ale to też będzie jakaś masakra.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 17:23   #148
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mivol Pokaż wiadomość
Ja nie nawracam :x Ale na wizażu ten temat był wałkowany trylion razy..
Ostatnio znalazłam archiwum Wizażu... Po zobaczeniu, co tam jest, mam wrażenie, że na Wizażu już wszystko było.
Stary 2011-07-10, 17:23   #149
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość

Polityka

Człowieku, zapytałeś w czym się objawia to, że rydzyk jest politykiem, to ci mówię w czym. Podważyłeś to, że on ma wpływ, poprzez agitację - wspieranie i popieranie konkretnych partii politycznych - na kaształt sceny politycznej - twierdząc, że to przecież wyborcy decydują kto się w parlamencie znajdzie. Tak, oczywiście, że wyborcy decydują, no przecież aż takiej władzy nie ma żeby w cudzym imieniu iść i głosować. Nie musi tego robić, bo ci co go słuchają i dla których jest autorytetem już wiedzą jaki wybór jest jedynie słuszny i w tym sensie to być może i decydują. Chyba nie trzeba Ci takich oczywistości tłumaczyć
Dodatkowo stwierdziłeś, że jest wielu co forsują swoje interesy u polityków i że oni niekoniecznie są politykami. Pewnie, że lobby też istnieje. Rydzyk jednak kręci swoje lody wspierając się autorytetem kościoła, w ten sposób załatwia potężne wsparcie partiom politycznym, z którymi mu po drodze, a w zamian za to - kiedy dojdą już do władzy - dostaje od nich wsparcie i poparcie. Agituje, aktywnie i skutecznie wpływa na kształt sceny politycznej i załatwia w ten sposób swoje biznesy. Jak rasowy polityk.

Mówię tylko i wyłącznie o tym, ani słowem nie wspomniałam, że inni wyborcy nie są agitowani i że podejmują swoje decyzje absolutnie bez niczyjego wpływu.
Nie dopowiadaj sobie rzeczy, o których nie było mowy, bo się znowu zestresujesz i zaczniesz nerwowo ziewać.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 17:29   #150
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ależ ja chcę posłuchać, co możesz mi powiedzieć o swojej wierze. Skoro i tak już offtopujesz, to co za problem dalej to robić? Ja Ci opowiem o satanizmie, obie się czegoś nauczymy, i będzie super. Chyba w moim przypadku to, że przeczytałam Pismo Święte, to za mało.

To, że Ty nie uznajesz idei wątku, to nie znaczy, że on jest zły. Mogę sobie używać na czym mi się podoba, w tym wypadku na kosciół katolicki, i jestem jak najbardziej w temacie.

Nie zaspokoję twojej ciekawości.
Myślę, że sobie poradzisz jeśli chcesz wiedzieć i znajdziesz odpowiednie źródła

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Cal do cala to nie, bo aż tak nie jestem tym zainteresowana

Jest to moje zdanie i tak czy inaczej go nie zmienię

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

A w jaki sposób można unieważnić sakrament chrztu

To jak to jest?
Nie wiesz czegoś i krytykujesz to czego nie wiesz?

Co do decyzji o chrzcie czy komunii św.
Jednymi z najgłupszych argumentów za, które usłyszałam był argument albumów ze zdjęciami.: Żeby dziecko miało ładne zdjęcia w odświętnym stroju i pamiątki
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości