Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku!
Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają 10 18,52%
Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają 0 0%
Lato poszło w las, siadać zacząć czas 7 12,96%
Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają 6 11,11%
Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają 0 0%
Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają 2 3,70%
Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków 0 0%
Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka 4 7,41%
Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek 0 0%
Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają 1 1,85%
Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać 1 1,85%
Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami 1 1,85%
Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas 3 5,56%
Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać 4 7,41%
Wakacje już za nami, siadać zaczynamy 1 1,85%
Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy 11 20,37%
Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-27, 23:03   #121
marta_27
Zadomowienie

Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011

czarna prześliczne te zdjęcia

idę spać bo będę jutro płakać. dobranoc

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 23:06   #122
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
no szkoda ale jest słoiczek Marchewka z Gerbera za free do odebrania w jednym z tych sklepów więc tak jakby był tylko trzeba po niego iść
jeśli ktoś ma któryś z tych sklepów w swojej wiosce

ja lubię ten ich poradnik, często go oglądam i myślę co by tu dać małej do jedzenia

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

dobranoc
Stary 2011-07-27, 23:06   #123
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
jeśli ktoś ma któryś z tych sklepów w swojej wiosce

ja lubię ten ich poradnik, często go oglądam i myślę co by tu dać małej do jedzenia
heh no tak ja nie mam tylko Carrefoura u siebie.
ja też lubię przeglądać rózne te poradniki choć jeszcze nie rozszerzam diety ale się przygotowywuję i mózg mi świruje już od tych informacji
kilka słoiczków już kupiłam
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 23:10   #124
Thorgal1980
Zadomowienie

dobranocka, spadam bo tż lody przywiozł.....
Thorgal1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 23:11   #125
Castia
Wtajemniczenie

ja też zmykam

wyśpijcie się

ja się boję tej nocki, mała juz coś skwierczy ehh
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 23:38   #126
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

No chyba was pogielo nasmarowac juz 5 stron

Oto co mi sie udalo nadrobic z poprzedniego watku, reszta jutro pewnie:

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
dziewczyny ukradli mi wózek z klatki w bloku ....

właśnie tata szedł i mówi, że nie ma:ma d:
no takich to tylko...
wspolczuje

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
dziewczyny co ja mam kupic na prezent slubny, nie ide na slub ani na wesele, a chcialabym wyslac mlodym. tzn dostalam zaproszenie ale w tym czasie jeziemy nad morze. a sytuacja jest tez taka ze ta siostra potwierdzila przyjscie na moje wesele, a nie przyszla na nie mimo ze do kosciola przyszla ubrana jak na wesele i uczesana z brokatem we wlosach! do tej pory nie wiem czemu nie dotarla na sale. mam troche zal za to do niej. no i nie chce zeby wyszlo ze sie odgrywam za to wiec jakis prezent wypadaloby dac. no i ona dala cos w kopercie. wiec co radzicie w tej sytuacji? wesele 6 sierpnia i musze to najpozniej w poniedzialek wyslac
Czy w Polsce tez juz mozna kupic takie gift card w roznych sklepach? Ja bym pomyslala o czyms takim, bo przynajmniej wiem, ze nie kupie czegos co im jest niepotrzebne a takto sami sobie wybiora czy kilka drobiazgow czy cos wiekszego.

Cytat:
a ja nawet tego nie robilam. chyba jestem tu jedyna która tego nie doświadczyła
Jeszcze Tajka

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
a wiecie,że w Norwegii 98% kobiet karmi piersią
i tam nie ma reklam w tv tak jak u nas MM
mleko modyfikowane sprzedawane jest w aptekach, w białych opakowaniach.

ale tam urlop macierzyński trwa 42 tyg, a mają przedłużyć do 52.
no i tam jest pomoc położnych, doradca laktacyjny jest na wyciągnięcie ręki, bezpłatny.
Np mnie olali w szpitalu i od razu zapytali czy chcę MM dla małego, zamiast wydawać kolosalne pieniądze na MM mogliby zainwestować w doradce laktacyjnego, bo pielęgniarka do mnie'' JAK TO PANI NIE POTRAFI KARMIĆ PIERSIĄ'' ? no a skąd miałam wiedzieć jak
To niezle pytanie ci zadala
Ja od poczatku wiedzialam, ze chce karmic piersia i tak poinformowalam w szpitalu. Codziennie a raczej co 1-2h polozne pytaly czy sobie radze, czy potrzebuje pomocy, czy chce spotkania z doradca laktacyjnym. Jak mialam problem z przystawieniem malego na samym poczatku to chyba mialam 3 lub 4 rozne polozne, ktore pokazywaly mi technike i wszystko wyjasnialy Nawet laktator przyniosly a w koncu zaproponowaly troszke mm bo Nino plakal a ja sie balam, ze to z glodu. Ale twardo powiedzialam, ze dziekuje za mm, bede starala sie dalej przystawiac malego i sie udalo Po tygodniu piersi sie przystosowaly i maly je od tamtej pory slicznie a i tak zawsze polozna lub srodowiskowa zawsze pytaja, czy wszystko ok i czy nie potrzebuje pomocy
Zreszta ja mam jakies 200m od domu baby center i tam doradza doradca bezplatnie 2x w tygodniu.
To lubie w UK, ze zawsze probuja ulatwiac zycie - wszystkim

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Aha no i Leoś dobił do 8 kg....
Super waga

Cytat:
Napisane przez Thorgal1980 Pokaż wiadomość
no z tym mm to jezeli chodzi o tżta to jest faktycznie duży plus, mój z poczatku bardzo się zaangazował, przewijał, kapał, a potem chyba mu się przykro zrobiło, ze rychu tylko na cyca się uspokaja, ze uspic go tz nie może bo rychu stale tylko mama i mama i tz jakos się wycofał trochę. przykro mi z tego powodu, bo nie jego wina ze tak to jest a widzę ze chciałby miec większy kontakt z małym ale nie wie jak to zrobic, bo miedzy małym a nim stoi wielki cyc wiecie faceci nie mają tez chyba takiej czułości w usypianiu, spiewaniu kołysanek, szeptaniu do uszka, całowaniu, wygłupach, oni chyba tego nie "czuja" tak jak my. no i jak tz widzi jak my z rysiem sie dogadujemy to on sie czuje taki z boku, bo nie umie tak z rychem złapac kontaktu jak ja. wasi tez tak maja? nie wiem jak to zmienić, serio.
Moj jest zakochany w synku i czesto spoznia sie do pracy bo woli pobyc rano z malym, poprzytulac go, pogilgotac, pogadac, bo pozniej czesto juz go nie widzi, bo wraca zbyt pozno, zeby cokolwiek jeszcze przy nim zrobic.
Jesli natrafi na czas kapieli, to kapie razem ze mna i pomaga przygotowac wszystko ale bajczesciej to ja sama wszystko robie przy Adim, bo TZa pr\ktycznie nie ma w domu
Za to weekendy sa lepsze, bo robimy sobie wypady za miasto, spacerujemy, TZ zawsze przyczlapie rano do nas do lozka i jeszcze sobie albo spimy albo lezymy i wtedy jest milo
On teraz spi w pokoju Adriano a synek spi w naszej sypialni poki co.

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
pokażę wam, jak sie Naduni włoski powycierały i przy okazji dreda, którego sobie wyhodowała od wczoraj
Moj to jeszcze wiekszy ma pasek - boskie

Dzis moj Nino zaskoczyl mnie spokojem i checia spania Bawil sie ladnie po kazdym jedzonku, pozniej kima, jedzonko i tak do 18 kiedy to poszlam na silownie
A przed kapiela zrobil mi piekna niespodzianke bo gilgotalam go jak zawsze przy rozbieraniu a on nagle rozesmial sie na glos, tak krociutko ale jak pieknie Moj smieszek kochany

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 23:39   #127
madzik2221
Zakorzenienie

melduje sie i ja

przy okazji prosze o zmiane wieku na 26 i przy Michalku nie 56cm tylko 52 dziekuje

wogole to was podczytuje ale nie mam sily pisac.Michal piszczy calymi dniami i to tak strasznie meczy ze nie daje rady juz.
jeszcze sie nauczyl gryzc dziaslami i jak ssie mojego cycka to w pewnym momencie przygryza i ciagnie-boli jak cholera i najgorsze ze nie wiem co z tym zrobic zeby tak nie robil

ide spac bo padam na pyszczek.spokojnej nocy

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 23:46   #128
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
No chyba was pogielo nasmarowac juz 5 stron

Oto co mi sie udalo nadrobic z poprzedniego watku, reszta jutro pewnie:

no takich to tylko...
wspolczuje

Czy w Polsce tez juz mozna kupic takie gift card w roznych sklepach? Ja bym pomyslala o czyms takim, bo przynajmniej wiem, ze nie kupie czegos co im jest niepotrzebne a takto sami sobie wybiora czy kilka drobiazgow czy cos wiekszego.

Jeszcze Tajka

To niezle pytanie ci zadala
Ja od poczatku wiedzialam, ze chce karmic piersia i tak poinformowalam w szpitalu. Codziennie a raczej co 1-2h polozne pytaly czy sobie radze, czy potrzebuje pomocy, czy chce spotkania z doradca laktacyjnym. Jak mialam problem z przystawieniem malego na samym poczatku to chyba mialam 3 lub 4 rozne polozne, ktore pokazywaly mi technike i wszystko wyjasnialy Nawet laktator przyniosly a w koncu zaproponowaly troszke mm bo Nino plakal a ja sie balam, ze to z glodu. Ale twardo powiedzialam, ze dziekuje za mm, bede starala sie dalej przystawiac malego i sie udalo Po tygodniu piersi sie przystosowaly i maly je od tamtej pory slicznie a i tak zawsze polozna lub srodowiskowa zawsze pytaja, czy wszystko ok i czy nie potrzebuje pomocy
Zreszta ja mam jakies 200m od domu baby center i tam doradza doradca bezplatnie 2x w tygodniu.
To lubie w UK, ze zawsze probuja ulatwiac zycie - wszystkim

Super waga

Moj jest zakochany w synku i czesto spoznia sie do pracy bo woli pobyc rano z malym, poprzytulac go, pogilgotac, pogadac, bo pozniej czesto juz go nie widzi, bo wraca zbyt pozno, zeby cokolwiek jeszcze przy nim zrobic.
Jesli natrafi na czas kapieli, to kapie razem ze mna i pomaga przygotowac wszystko ale bajczesciej to ja sama wszystko robie przy Adim, bo TZa pr\ktycznie nie ma w domu
Za to weekendy sa lepsze, bo robimy sobie wypady za miasto, spacerujemy, TZ zawsze przyczlapie rano do nas do lozka i jeszcze sobie albo spimy albo lezymy i wtedy jest milo

Moj to jeszcze wiekszy ma pasek - boskie

Dzis moj Nino zaskoczyl mnie spokojem i checia spania Bawil sie ladnie po kazdym jedzonku, pozniej kima, jedzonko i tak do 18 kiedy to poszlam na silownie
A przed kapiela zrobil mi piekna niespodzianke bo gilgotalam go jak zawsze przy rozbieraniu a on nagle rozesmial sie na glos, tak krociutko ale jak pieknie Moj smieszek kochany
tak, sa karty upominkowe w różnych sklepach.

gratuluje pierwszego śmiechu.

robilam posta z najpopularniejszymi imionami w pierwszym kwartale 2011, oraz kwietniu-maju, ale mi skasowało
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 01:00   #129
niutka1
Wtajemniczenie

Melduje się -ale pędzicie, co to sprint

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Jezdem

I nie pamiętam co miałam napisac.

Zdjęcia dzieciaków wszystkie piękne

Czarna bo sama Ci ten test kupię

Kaśka mnie dobija, ona ma dziś piknik. Namiot w pokoju rozstawiony i tam będzie spać
Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Aja, złożymy się grupowo i kupimy taki wypasiony test
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
tra wracając do tematu.. ja wiem,że test juz niczego nie zmieni,ale kurcze ciagle mam ta malenką iskierkę nadziei... przez ostatnie dni strasznie kreci mi sie w głowie i bola mnie jajniki...dzisiaj juz na przykład czułam kłucie w pachwinie... ja pierdzielę,ale pech

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

aja nie,dzięki :P :P :P

Aaaa,no i teraz w ogóle sie schizuje,bo słyszałam,ze po cesarce nie mozna zachodzis w ciąże do 2 lat...

Cytat:
ogólnie,to nie wyobrazam sobie tego... nie dam rady :/

dasz rade nie ma to tamto, kiedys kobity rodziły np 8 dzieci co rok prorok i dawały radę bez pampersów, mm, słoiczków, pralki, lodówki itd.... i do tego mężowie nie zbliżali sie do dzieci które jeszcze nie chodziły do szkoły

ale generalnie zrób ten test bo jesteś bardzo szczupła, ostatnio sie odchudzałas, w dodatku miałas tylko 1 @ od porodu, wiec możesz po prostu miec jeszcze nie wyregulowany cykl
a jesli jesteś w ciązy, to powinnas już to potwierdzić, bo trzeba juz łykac kwas foliowy i dodatkowo witaminy, jesli jesteś taka szczupła i sie odchudzałaś

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
melduje sie i ja

przy okazji prosze o zmiane wieku na 26 i przy Michalku nie 56cm tylko 52 dziekuje

wogole to was podczytuje ale nie mam sily pisac.Michal piszczy calymi dniami i to tak strasznie meczy ze nie daje rady juz.
jeszcze sie nauczyl gryzc dziaslami i jak ssie mojego cycka to w pewnym momencie przygryza i ciagnie-boli jak cholera i najgorsze ze nie wiem co z tym zrobic zeby tak nie robil

ide spac bo padam na pyszczek.spokojnej nocy
musisz okazywac swoje niezadowolenie, mówic głośno "nie wolno" i wyciągac cyca ( jak nie chce oddac, to włozyc delikatnie palec między zęby. lekko podważyć i wyjąć brodawkę, a jak bedzie gryzł kilka razy z rzędu to zakończyc karmienie okazując głośno niezadowolenie
w końcu zajarzy, chociaz oczywiście to małe dziecko, wiec nie licz na to że całkiem przestanie, ale moja mała juz jest na etapie, że jak mówie, że nie wolno to z reguły wypuszcza brodawkę przestraszona- wie ze nabroiła

możesz tez przed karmieniem ( ale nie od razu, tylko tak na 10 min przed, powiedzmy jak sie domysklasz ze zaraz bedzie głodny ) lekko psomarowac dentinoxem, tylko uważaj, bo wtedy dziecko nie ma czucia dobrego na języku
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 07:04   #130
ego_ego
Wtajemniczenie

dzień dobry
mój synuś poszedł spać o 22 a obudził się o 6:40 pouśmiechał się zjadl w 5 minut i ,śpi dalej, oczywiście zrobił mi pobudke o 4 na smoka, a potem od 5 rano to juz tak co 20 minut wkładałam smoka no ale jeszcze pospał

Cytat:
to sa najpiekniejsze chwile

dziękujemy za wszystkie głosy i prosimy o więcej, wskoczyliśmy o jedno miejsce wyżej
http://pl. lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja po pl.

lece jeszcze spac
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 08:05   #131
Tity
Zakorzenienie

Wstawiam z rana parę zdjęć Leoncja
Leoś asekurowany przez tatusia od jakiegoś czasu robi minę "dziaduszka", dajcie mi te lody i dzika radość na spacerze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Leonnek w wannie.jpg (22,7 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Leonek z miseczką.jpg (31,1 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Leonek radosny.jpg (37,2 KB, 49 załadowań)

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2011-07-28 o 08:07
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 08:55   #132
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Leoś asekurowany przez tatusia od jakiegoś czasu robi minę "dziaduszka", dajcie mi te lody i dzika radość na spacerze
Ale on cudny i siln y
Moja od tygodnia wcina swoje wargi tak jak Leos, ale to bez ustanku;p

diatoma ja nigdy nie karmilam, ani nie probowalam i nie zaluje

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Swietne, Majeczka wygladala cudnie jak mama

Cytat:

kampasiula, tak Tymo ma juz 2 zabki na dole. zupelnie nie wiem jak o nie dbacwystaja juz z 3-4 mm ponad dziaslo.

uciekam bo tż mnie woła.
boszzzz mam dzis owulke boli jak diabli! czyli wszytsko wraca do normy
wow ale szybko poszlo

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-07-28 o 08:50
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:03   #133
Margo1988
Raczkowanie

Melduje się i ja w kolejnej części. Ostatnio się nie udzielam, ale regularnie podczytuje. Po prostu brak mi czasu na wszystko i cały czas mamy jakieś wyjazdy, załatwienia itd. Teraz pomału szykujemy się do chrzcin. Jasiu ubranko już ma, teraz ustalamy menu i chodzimy zapraszać.
Dziewczyny dzieciaczki cudowne
Czarna wyglądałaś super A test powinnaś zrobić, ja też po pierwszej ciąży się tak wkręciłam i okazało się że byłam przemęczona po prostu.
Margo1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:05   #134
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
tylko się martwię bo od wyjazdu ma wysypane czoło nie wiedziałam czy to od wody bo go kąpałam raz u cioci czy od mojej bluzki bo kupiłam i nie wyprałam... ma całe czoło zsypane do tego takie czerwone plamy i za uszami też... a dziś zauważyłam że bardziej zaognia się to po zjedzeniu butli. jak zje mm to zaraz czoło bardziej czerwone i zsypane a po godzinie - dwóch znów mniej to widać i znó jak zje to bardziej... mama moja mi mówiła że ja miałam takie objawy skazy białkowej... że byłam wysypana za uszami i na czole własnie po mleku i to w wieku 4miesięcy wcześniej nic mi nie było..jutro jedziemy na szczepienie to zobaczymy... no bo po jabłku to nie bo to wcześniej się zaczęło już wczoraj jak wracaliśmy to miał bardziej a wysypkę ma od przyjazdu nad morze...

dobrze że wyjazd udany
oby to nie była skaza i za szczepienie
Cytat:
Kochane,wrzucam kolejne dwa zdjęcia... swoich jeszcze nie mam,wiec dodaje te,które znajomi dodali na facebook'u
super - znów się powtórzę ale zazdroszczę Ci figury
pomyśleć że miałam podobną przed ciążą a teraz jeszcze dużo mi brakuje ...

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
laseczkaa w urzedzie pracy podpisałam się, oferty nie było dla mnie zadnej choć sama nawet zapytałam czy czegoś nie mają. następna wizyta ostatniego października więc do tego czasu to ja mam zamiar znaleźć pracę
oni raczej w niczym mi nie pomogą,jedynie mnie ubezpieczają, choć równie dobrze mógłby mnie mąż ubezpieczyć.
mi jak na razie o ubezpieczenie chodzi bo praca tak ale dopiero jak mały będzie starszy

Cytat:

u nas noc ciężka mały dosłownie co 2 godziny się budzil

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
super

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:10   #135
gosiawolna
Rozeznanie

witam. niewiem co jest a ja sie cos nie moge ostatnioo wyspac caly czas zmeczona, niewyspana i worki pod oczami ehh

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

czarna super zdjecia

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Tity super
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:25   #136
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
ale slodziaaak
Stary 2011-07-28, 09:33   #137
87czarna
Zakorzenienie

Dziękuję za miłe słowa

Tity to on juz tak siedzi???? wow

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:00   #138
Montii
Zakorzenienie

Hej lejdis

czarna- wyglądałaś bosko, jesteś prześliczna Twój tż przystojny a córcia słodka

Tity
- o matko jak Leoś siedzi mój to się kiwa na wszystkie boki

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:08   #139
miamore999
Zakorzenienie

dzień dobry
jesteśmy i my choć pewnie na chwilę, bo moja panna pewnie zaraz juz zakończy swoją drzemkę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 10:19   #140
87czarna
Zakorzenienie

Montii

no własnie...Wy same próbujecie sadzac maluchy? ;>

Stary 2011-07-28, 10:21   #141
Montii
Zakorzenienie

Ja
raz go dałam na kolanka to się kiwał
mi Fabian odpowiada w formie leżącej

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:31   #142
Olusiaa_
Zakorzenienie

czarna
boskie zdjecia
a cykle pewnie po porodzie jeszcze sie nie uregulowaly
ja mialam pseudo @ 3 czerwca- 2 testy juz zrobilam

ja moja sadzam- na kolanach i w podniesionej gondoli, oblozona poduszkami
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:33   #143
marta_27
Zadomowienie

dzień dobry
my po śniadanku, Mati śpi a ja się biorę za ogarnianie mieszkania

Cytat:
wow, jaki silny on jest? on sam już tak siedzi?

czarna ja nie sadzam Mateusza, on leniwy jest i nawet leżenie na brzuchu mu nie odpowiada, poleży kilka minut i wrzask. wystarczy jak raz w tygodniu rehabilitantka go sadza. ja nie sadzam bo się boję. zresztą mówiła, żeby go nie sadzać więc robię co mi każe bo się nie znam

dziewczyny czy karmiąc piersią można brać tabletki ze skrzypem polnym i drożdżami??? bo niedługo łysa będę

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:51   #144
Natka3008
Rozeznanie

To i ja się melduję z Anastazją

czarna boże wyglądałaś przepięknie, ale Ci zazdroszczę też bym chciała mieć taką figurę

Dziewczyny ja dopiero pierwszy raz biorę tabletki antykoncepcyjne i jestem laik w tych sprawach. Jak zaczęłam brać tabletki to okres trwał prawie dwa tygodnie, kilka dni przerwy i w ciągu tych siedmiu dni miał przyjść okres a jego nie ma, tylko było niewielkie plamienie nazwałabym to plamkami i teraz nie wiem co zrobić, czy zacząć nowe opakowanie a to wszystko się jakoś wyreguluje? A najlepsze, że w ciągu tych kilku dni przerwy było przytulanko z tż i się też teraz nakręcam Co robić?

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:52   #145
87czarna
Zakorzenienie

A jak to jest z podawaniem obiadków? Ile dawałyscie na sam początek i czy taki obiadek zastępował mleko? Dzisiaj chce dac pierwszy raz Majce marchew z ziemniakami i zastanawiam się,ile jej dac i co z karmieniem mlekiem?

Stary 2011-07-28, 10:54   #146
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
A jak to jest z podawaniem obiadków? Ile dawałyscie na sam początek i czy taki obiadek zastępował mleko? Dzisiaj chce dac pierwszy raz Majce marchew z ziemniakami i zastanawiam się,ile jej dac i co z karmieniem mlekiem?
najlepiej okolo 3-4 lyzeczki na probe
i najlepiej by byl to jednoskladnikowy posilek np marchew

pod koniec starego wątku wiele dziewczyn wlasnie probowalo dawac obiadki, poczytaj sobie jak to u nich wyglądało
ja jeszcze trochę
ale w lodówce już czeka marchew
i marchew z dynią
Stary 2011-07-28, 11:04   #147
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
jaki śliczny Leoś
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 11:10   #148
Thorgal1980
Zadomowienie

Cytat:

przed kapiela zrobil mi piekna niespodzianke bo gilgotalam go jak zawsze przy rozbieraniu a on nagle rozesmial sie na glos, tak krociutko ale jak pieknie Moj smieszek kochany
eee no to twój tz nie jest taki straszny jak myslałam, jednak sie udziela

gratuluję usmiechu

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ale generalnie zrób ten test bo jesteś bardzo szczupła, ostatnio sie odchudzałas, w dodatku miałas tylko 1 @ od porodu, wiec możesz po prostu miec jeszcze nie wyregulowany cykl
a jesli jesteś w ciązy, to powinnas już to potwierdzić, bo trzeba juz łykac kwas foliowy i dodatkowo witaminy, jesli jesteś taka szczupła i sie odchudzałaś
wlasnie, lepiej zrób bo po ciąży to ci moze brakowac witaminek itp. i trzeba moze cos pouzupełniać i odchudka tez juz w gre nie wchodzi

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
dzień dobry
mój synuś poszedł spać o 22 a obudził się o 6:40
jezu jak ja wam zazdroszcze, rychu co 2 godziny sie budzi przez cala noc....

Cytat:
siedzi super! rysiek jak go czasem posadze to sie kiwa jakby sie trawy napalił

[QUOTE=Margo1988;28401036]Teraz pomału szykujemy się do chrzcin. QUOTE]

dziewczyny mam dylemat, jestem niewierzaca, mój tz raczej też, chociaż do końca chyba sie jeszcze nie okreslił, ale jak go znam 7 lat to ani razu w kosciele nie był, więc to chyba mówi samo za siebie. ale on twierdzi ze dziecko nalezałoby ochrzcić, bo potem bedzie komunia i inne dzieci beda miały piekny dzien i prezenty itp. a rychu bedzie czuł sie wyobcowany i ze powinniśmy jednak tak zrobic zeby ta komunie miał. ja jestem przeciwna całkowicie, tymbardziej ze nie mamy slubu -i nie zamirzam sie w kosciele pobierać, a cywilnie tez niekoniecznie. co robić? wiem ze rysiowi może byc smutno za te 8 lat ale chyba da sie jakoś ten dzień mu zastapić czyms innym, nie? tez mozna mu imprezke wyprawic, tymbardziej ze takich dzieci juz coraz więcej bedzie, nie?
Thorgal1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 11:10   #149
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:

Ja już podałam pierwszy posiłek - była to zupka jarzynowa. Na początek były to 3-4 łyżeczki, Sądziłam po tym pierwszym razie, że nie będzie lubić, ale teraz je, aż jej się uszy trzęsą. Narazie słoiczek robię na dwa razy a za godzinkę od zupki daję mleczko, ale nie normalnie 170 ml tylko tak ze 140 ml

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 11:24   #150
87czarna
Zakorzenienie

Wlasnie obawiałam sie tego,ze po sloiczku nie bedzie chciała pic mleka. Ale wiadomo...kilka lyzeczek jej nienasyci

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości