|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
czarna prześliczne te zdjęcia
![]() idę spać bo będę jutro płakać. dobranoc
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja lubię ten ich poradnik, często go oglądam i myślę co by tu dać małej do jedzenia ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- dobranoc
|
|
#123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie mam tylko Carrefoura u siebie.ja też lubię przeglądać rózne te poradniki choć jeszcze nie rozszerzam diety ale się przygotowywuję i mózg mi świruje już od tych informacji kilka słoiczków już kupiłam
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
dobranocka, spadam bo tż lody przywiozł.....
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też zmykam
wyśpijcie się ![]() ja się boję tej nocki, mała juz coś skwierczy ehh |
|
|
|
#126 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
No chyba was pogielo nasmarowac juz 5 stron
![]() Oto co mi sie udalo nadrobic z poprzedniego watku, reszta jutro pewnie :Cytat:
![]() wspolczuje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja od poczatku wiedzialam, ze chce karmic piersia i tak poinformowalam w szpitalu. Codziennie a raczej co 1-2h polozne pytaly czy sobie radze, czy potrzebuje pomocy, czy chce spotkania z doradca laktacyjnym. Jak mialam problem z przystawieniem malego na samym poczatku to chyba mialam 3 lub 4 rozne polozne, ktore pokazywaly mi technike i wszystko wyjasnialy Zreszta ja mam jakies 200m od domu baby center i tam doradza doradca bezplatnie 2x w tygodniu. ![]() To lubie w UK, ze zawsze probuja ulatwiac zycie - wszystkim Super waga![]() Cytat:
Jesli natrafi na czas kapieli, to kapie razem ze mna i pomaga przygotowac wszystko ale bajczesciej to ja sama wszystko robie przy Adim, bo TZa pr\ktycznie nie ma w domu ![]() Za to weekendy sa lepsze, bo robimy sobie wypady za miasto, spacerujemy, TZ zawsze przyczlapie rano do nas do lozka i jeszcze sobie albo spimy albo lezymy i wtedy jest milo On teraz spi w pokoju Adriano a synek spi w naszej sypialni poki co. Cytat:
![]() Dzis moj Nino zaskoczyl mnie spokojem i checia spania Bawil sie ladnie po kazdym jedzonku, pozniej kima, jedzonko i tak do 18 kiedy to poszlam na silownie![]() A przed kapiela zrobil mi piekna niespodzianke bo gilgotalam go jak zawsze przy rozbieraniu a on nagle rozesmial sie na glos, tak krociutko ale jak pieknie
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
melduje sie i ja
przy okazji prosze o zmiane wieku na 26 i przy Michalku nie 56cm tylko 52 ![]() wogole to was podczytuje ale nie mam sily pisac.Michal piszczy calymi dniami i to tak strasznie meczy ze nie daje rady juz. jeszcze sie nauczyl gryzc dziaslami i jak ssie mojego cycka to w pewnym momencie przygryza i ciagnie-boli jak cholera i najgorsze ze nie wiem co z tym zrobic zeby tak nie robil ![]() ide spac bo padam na pyszczek.spokojnej nocy |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje pierwszego śmiechu. ![]() robilam posta z najpopularniejszymi imionami w pierwszym kwartale 2011, oraz kwietniu-maju, ale mi skasowało
|
|
#129 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Melduje się -ale pędzicie, co to sprint
Cytat:
Cytat:
dasz rade ale generalnie zrób ten test bo jesteś bardzo szczupła, ostatnio sie odchudzałas, w dodatku miałas tylko 1 @ od porodu, wiec możesz po prostu miec jeszcze nie wyregulowany cykl a jesli jesteś w ciązy, to powinnas już to potwierdzić, bo trzeba juz łykac kwas foliowy i dodatkowo witaminy, jesli jesteś taka szczupła i sie odchudzałaś ![]() Cytat:
w końcu zajarzy, chociaz oczywiście to małe dziecko, wiec nie licz na to że całkiem przestanie, ale moja mała juz jest na etapie, że jak mówie, że nie wolno to z reguły wypuszcza brodawkę przestraszona- wie ze nabroiła możesz tez przed karmieniem ( ale nie od razu, tylko tak na 10 min przed, powiedzmy jak sie domysklasz ze zaraz bedzie głodny ) lekko psomarowac dentinoxem, tylko uważaj, bo wtedy dziecko nie ma czucia dobrego na języku
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|||
|
|
|
#130 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
mój synuś poszedł spać o 22 a obudził się o 6:40 pouśmiechał się zjadl w 5 minut i ,śpi dalej, oczywiście zrobił mi pobudke o 4 na smoka, a potem od 5 rano to juz tak co 20 minut wkładałam smoka no ale jeszcze pospał Cytat:
dziękujemy za wszystkie głosy i prosimy o więcej, wskoczyliśmy o jedno miejsce wyżej ![]() http://pl. lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja po pl. lece jeszcze spac
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam z rana parę zdjęć Leoncja
![]() Leoś asekurowany przez tatusia od jakiegoś czasu robi minę "dziaduszka", dajcie mi te lody i dzika radość na spacerze
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-07-28 o 08:07 |
|
|
|
#132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja od tygodnia wcina swoje wargi tak jak Leos, ale to bez ustanku;p diatoma ja nigdy nie karmilam, ani nie probowalam i nie zaluje ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Swietne, Majeczka wygladala cudnie jak mama ![]() Cytat:
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-07-28 o 08:50 |
||
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
Melduje się i ja w kolejnej części. Ostatnio się nie udzielam, ale regularnie podczytuje. Po prostu brak mi czasu na wszystko i cały czas mamy jakieś wyjazdy, załatwienia itd. Teraz pomału szykujemy się do chrzcin. Jasiu ubranko już ma, teraz ustalamy menu i chodzimy zapraszać.
Dziewczyny dzieciaczki cudowne Czarna wyglądałaś super A test powinnaś zrobić, ja też po pierwszej ciąży się tak wkręciłam i okazało się że byłam przemęczona po prostu.
|
|
|
|
#134 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze że wyjazd udany ![]() oby to nie była skaza i za szczepienie ![]() Cytat:
![]() pomyśleć że miałam podobną przed ciążą a teraz jeszcze dużo mi brakuje ... ![]() Cytat:
u nas noc ciężka mały dosłownie co 2 godziny się budzil ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
witam. niewiem co jest a ja sie cos nie moge ostatnioo wyspac
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- czarna super zdjecia ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Tity |
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe słowa
![]() Tity to on juz tak siedzi???? wow
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Hej lejdis
czarna- wyglądałaś bosko, jesteś prześliczna Twój tż przystojny a córcia słodka Tity - o matko jak Leoś siedzi mój to się kiwa na wszystkie boki
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() jesteśmy i my choć pewnie na chwilę, bo moja panna pewnie zaraz juz zakończy swoją drzemkę
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Montii
![]() no własnie...Wy same próbujecie sadzac maluchy? ;>
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Ja
raz go dałam na kolanka to się kiwał mi Fabian odpowiada w formie leżącej ![]()
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
czarna
boskie zdjecia a cykle pewnie po porodzie jeszcze sie nie uregulowaly ja mialam pseudo @ 3 czerwca- 2 testy juz zrobilam ![]() ja moja sadzam- na kolanach i w podniesionej gondoli, oblozona poduszkami |
|
|
|
#143 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() my po śniadanku, Mati śpi a ja się biorę za ogarnianie mieszkania Cytat:
czarna ja nie sadzam Mateusza, on leniwy jest i nawet leżenie na brzuchu mu nie odpowiada, poleży kilka minut i wrzask. wystarczy jak raz w tygodniu rehabilitantka go sadza. ja nie sadzam bo się boję. zresztą mówiła, żeby go nie sadzać więc robię co mi każe bo się nie znam ![]() dziewczyny czy karmiąc piersią można brać tabletki ze skrzypem polnym i drożdżami??? bo niedługo łysa będę |
|
|
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
![]() To i ja się melduję z Anastazją czarna boże wyglądałaś przepięknie, ale Ci zazdroszczę też bym chciała mieć taką figurę Dziewczyny ja dopiero pierwszy raz biorę tabletki antykoncepcyjne i jestem laik w tych sprawach. Jak zaczęłam brać tabletki to okres trwał prawie dwa tygodnie, kilka dni przerwy i w ciągu tych siedmiu dni miał przyjść okres a jego nie ma, tylko było niewielkie plamienie nazwałabym to plamkami i teraz nie wiem co zrobić, czy zacząć nowe opakowanie a to wszystko się jakoś wyreguluje? A najlepsze, że w ciągu tych kilku dni przerwy było przytulanko z tż i się też teraz nakręcam Co robić?
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
A jak to jest z podawaniem obiadków? Ile dawałyscie na sam początek i czy taki obiadek zastępował mleko? Dzisiaj chce dac pierwszy raz Majce marchew z ziemniakami i zastanawiam się,ile jej dac i co z karmieniem mlekiem?
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i najlepiej by byl to jednoskladnikowy posilek np marchew pod koniec starego wątku wiele dziewczyn wlasnie probowalo dawac obiadki, poczytaj sobie jak to u nich wyglądało ![]() ja jeszcze trochę ale w lodówce już czeka marchew i marchew z dynią
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#148 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluję usmiechu ![]() Cytat:
jezu jak ja wam zazdroszcze, rychu co 2 godziny sie budzi przez cala noc.... Cytat:
![]() [QUOTE=Margo1988;28401036]Teraz pomału szykujemy się do chrzcin. QUOTE] dziewczyny mam dylemat, jestem niewierzaca, mój tz raczej też, chociaż do końca chyba sie jeszcze nie okreslił, ale jak go znam 7 lat to ani razu w kosciele nie był, więc to chyba mówi samo za siebie. ale on twierdzi ze dziecko nalezałoby ochrzcić, bo potem bedzie komunia i inne dzieci beda miały piekny dzien i prezenty itp. a rychu bedzie czuł sie wyobcowany i ze powinniśmy jednak tak zrobic zeby ta komunie miał. ja jestem przeciwna całkowicie, tymbardziej ze nie mamy slubu -i nie zamirzam sie w kosciele pobierać, a cywilnie tez niekoniecznie. co robić? wiem ze rysiowi może byc smutno za te 8 lat ale chyba da sie jakoś ten dzień mu zastapić czyms innym, nie? tez mozna mu imprezke wyprawic, tymbardziej ze takich dzieci juz coraz więcej bedzie, nie?
|
|
#149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już podałam pierwszy posiłek - była to zupka jarzynowa. Na początek były to 3-4 łyżeczki, Sądziłam po tym pierwszym razie, że nie będzie lubić, ale teraz je, aż jej się uszy trzęsą. Narazie słoiczek robię na dwa razy a za godzinkę od zupki daję mleczko, ale nie normalnie 170 ml tylko tak ze 140 ml
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie obawiałam sie tego,ze po sloiczku nie bedzie chciała pic mleka. Ale wiadomo...kilka lyzeczek jej nienasyci
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.

:

no a skąd miałam wiedzieć jak 

Super waga

i za szczepienie