Zamykanie się w łazience - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-07, 12:08   #121
garden_d
Zakorzenienie

Dot.: Zamykanie się w łazience

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie ok, jak wejdzie mama (babcia itp).
Ale brata czy ojca juz bym nie zniosla tak wyrozumiale. Ty bys?
Ja nie uwazam tego za normalne,ze osobnik innej plci wchodzi Tobie do lazienki jak sie myjesz i juz
Dlatego matka gadajaca do nagiego syna jest nie halo. Czemu ma taka potrzebe?
Ok, ok, pomyślałam, że mówisz ogólnie. nie, nie chciałabym, żeby ojciec mi wchodził do łazienki (nawet po coś tam drobnego) choć przyznam, że długo to robił (tj. teraz mam 20 lat, a jak miałam z 15 to czasami pukał, zasłaniałam się i brał sobie co tam chciał). nie wiem, mnie to aż tak po prostu nie oburza. kiedyś z siostrą też urządzałyśmy sobie pogawędki i nie było w tym nic, ale to nic nadzwyczajnego. (ale wiadomo, to siostra). co do syna-matki to też kwestia zwyczajów. Zależy jak w ogóle wyglądają ich relacje w domu, jaki mają do siebie dystans itd. Ja np. nie dziwiłabym się, gdyby u mojego tż'a wystąpiła sytuacja, że ten by sobie oddawał mocz, a jego matka zajrzałaby do łazienki, żeby coś zapytać czy wziąć i też wątpię, żeby ktokolwiek na to zwrócił szczególną uwagę. Raczej nie.

Edytowane przez garden_d
Czas edycji: 2011-08-07 o 12:10
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 12:10   #122
siaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
A do autorki - a w drugą stronę też tak u nich jest. Tzn. matka się kąpie a Twój TŻ wchodzi?
Tego nie wiem, bo nie pytałam, on coś tam pomruczał, że u nich tak każdy sobie wchodzi, ale nie jestem pewna na 100% czy on rodzicom też. Nie wykluczone, że tak jest skoro to dla nich norma..

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Osobiście czasami się zamykam, czasami nie, nie ma reguły. U mnie obowiązuje zasada, że jeżeli świeci się światło, to się puka i pyta, czy można np. po coś wejść.
No i tak powinno być, zamykanie się, albo pukanie i pytanie "czy mogę wejść", jak coś to poczekać chwile, żeby ta osoba mogła zakryć się ręcznikiem.

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Ech już nie tragizujcie, co jak wasza mama zachoruje i trzeba będzie ją umyć gdy sama nie da rady? To tylko nagość, świat się nie zawali.
Jak mama zachoruje, to bez problemu ją umyje, ale to jest zupełnie inna sprawa. Mówię o zdrowym chłopaku, który bez potrzeby (bo i tak sam się myję) stoi na golasa przed mamą.

Cytat:
Napisane przez Lidia Paulina Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiacie, czemu ta matka ma potrzebę gadania do nagiego syna, jakbyście próbowały wmówić światu, że ona chce sobie na golasa popatrzeć. TO NIE TAK, powtarzam, nie patrzcie na to przez pryzmat własnych doświadczeń! W takiej relacji zwyczajnie nie zwraca się uwagi na to, że ktoś jest nagi i nie traktuje się tego za coś krępującego.
No tak, domyślam się o co chodzi, u nich po prostu tak jest, dla nich to norma. Ale mimo wszystko nie potrafię sobie tego wyobrazić, jesteśmy razem dosyć krótko, nie sypiamy ze sobą, a on się pokazuje nago mamusi, razi mnie to trochę.. Dla mnie intymność i skromność są bardzo ważnymi sprawami. I nie chciałabym żeby ktoś na bieżąco oglądał penisa mojego chłopaka.

Cytat:
Napisane przez zzzielona Pokaż wiadomość
U mnie w domu jest łazienka zamykana na taki typowy "przekręcalnik", ale wystarczy z drugiej strony dobrze ułożyć paluszki i już drzwi są otwarte. Niestety mieszkańcy mojego domu skwapliwie to wykorzystują... Oprócz mojego taty, który jest jedynym mężczyzną w domu.

Generalnie uważam, że skoro w łazience jest zamknięcie, to nawet jeśli otworzenie go z drugiej strony nie jest większym problemem, to normalni ludzie powinni to traktować jako znak pod tytułem "jestem teraz w łazience i proszę cię, abyś nie wchodził".
U mnie w łazience też jest taki przekręcalnik, który bez problemu można otworzyć nawet łyżką z drugiej strony. Ale nikt tego nie robi bez potrzeby, jest zamknięte to znaczy że ktoś się kapię. Przy czesaniu się, albo myciu zębów drzwi są otwarte.

Co do tego mdlenia w łazience... myślę, że nie ma co popadać w paranoje. Zemdleć można wszędzie, nawet wieczorem w pokoju, gdy wszyscy już poszli spać. Warto mieć w łazience właśnie taki "przekręcalnik", albo chociaż umawiać się z domownikami, że podczas kąpieli nie przeszkadzamy sobie na wzajem. Zawsze byłoby się łatwiej dostać do łazienki gdyby coś się stało.
Podkreślam że nie chodzi mi o zamykanie się na cztery spusty, bo można mieć otwarte drzwi i nie naruszoną sfere intymną, tylko o bezproblemowe rozmawianie dorosłego chłopaka z mamą:/
siaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 12:16   #123
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Ja np. nie dziwiłabym się, gdyby u mojego tż'a wystąpiła sytuacja, że ten by sobie oddawał mocz, a jego matka zajrzałaby do łazienki, żeby coś zapytać czy wziąć i też wątpię, żeby ktokolwiek na to zwrócił szczególną uwagę. Raczej nie.
A według mnie to jeszcze bardziej krępujące niż siedzenie w wannie w czyjejś obecności... w ogóle nie umiałabym siusiać, gdyby ktoś był w pomieszczeniu (jedyną osobą, którą toleruję jest Tż, ale on np. nawet przy mnie nie potrafi). Ale to rzeczywiście indywidualna kwestia...
Stary 2011-08-07, 12:18   #124
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wisienka_na_torcie Pokaż wiadomość
A według mnie to jeszcze bardziej krępujące niż siedzenie w wannie w czyjejś obecności... w ogóle nie umiałabym siusiać, gdyby ktoś był w pomieszczeniu (jedyną osobą, którą toleruję jest Tż, ale on np. nawet przy mnie nie potrafi). Ale to rzeczywiście indywidualna kwestia...
jednak potrzeby fizjologiczne a kapiel w wannie to co innego
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 12:21   #125
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siaaaa Pokaż wiadomość
No tak, domyślam się o co chodzi, u nich po prostu tak jest, dla nich to norma. Ale mimo wszystko nie potrafię sobie tego wyobrazić, jesteśmy razem dosyć krótko, nie sypiamy ze sobą, a on się pokazuje nago mamusi, razi mnie to trochę.. Dla mnie intymność i skromność są bardzo ważnymi sprawami. I nie chciałabym żeby ktoś na bieżąco oglądał penisa mojego chłopaka.
A co ma jego matka do waszego związku i sypiania? To brzmi jakbyś mówiła o jakiejś innej, obcej dziewczynie i byłabyś zazdrosna o to, że Twój Tż nie tylko przed Tobą lata na golasa(choć wynika, że do tego jeszcze nie doszło. ), ale także przed ...własną matką! Z drugiej strony rozumiem, że są ważne dla Ciebie skromność i intymność, jednak to nie jest sytuacja adekwatna. tak myślę. co innego jakby się chwalił innym...jakby w ogóle się chwalił i pokazywał.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
jednak potrzeby fizjologiczne a kapiel w wannie to co innego
To fakt. Wynika, że u każdego wygląda to inaczej i w każdym domu inne są 'normy'.
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 12:27   #126
Lidia Paulina
Rozeznanie

Cytat:
Stary 2011-08-07, 12:45   #127
agniesikk
Zakorzenienie

U mnie dlugo w domu nie bylo dzialajacego zamkniecia w lazience, bo jak widac bylo, ze jest zapalone swiatlo, to nikt nikomu nie wchodzil do lazienki. No jedynie rodzice sobie, ale to nic dziwnego. Dopiero jak moj TZ niechcacy wylamal zamkniecie u mnie w lazience, to ojciec zamonowal nowe i teraz sie zamykam W WC mi sie nie chce, bo i tak nikt nie wejdzie, ale w lazience juz tak Chociaz moj ojciec np. zawsze z takim przerazeniem pyta, czy moze wejsc, nawet jak sie maluje czy prostuje wlosy.

U mojego TZ jest podobnie, zreszta on ma zamkniecia do wszystkich pokoi, wiec sobie siedzi na golasa w pokoju w upaly Raz jego mama weszla i zapytala "A co to Ameryka, ze sie siedzi nago w pokoju?"
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 15:07   #128
_Pati_17
Raczkowanie

łohoł, fajnie jest się dowiedzieć, że jest się dziwadłem uważam za zupełnie normalne to, że czasem pomagam mamie umyć plecy (starość nie radość, nie wszystko można tak łatwo jak kiedyś), czy to, że czasem wchodzi do łazienki, gdy ja się kąpię. ba, zdarza nam się nie zamykać drzwi, jak jest dziki upał i nie sposób wytrzymać w maleńkiej łazience. celem wyjaśnienia: mieszkamy tylko we dwie. nie mam najmniejszych problemów ze swoją czy cudzą nagością, jest mi to raczej obojętne. i nie widzę tu żadnego naruszania intymności
co do wizyt mieszanych - matka/syn, ojciec/córka się nie wypowiadam, nie bardzo potrafię sobie wyobrazić. ale to chyba i tak kwestia wychowania...[/QUOTE]

No, a widzisz dla mnie to jest dziwne, że dziewczyna, która ma 15 lat nie potrafi sobie sama pleców umyć. Nie jest chora, żeby ktoś jej musiał pomagać. Według mnie to, że ty pomagasz starszej osobie umyć plecy to trochę inna sytuacja.

Edytowane przez _Pati_17
Czas edycji: 2011-08-07 o 15:11
_Pati_17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 18:07   #129
qozaczka
Raczkowanie

W łazience w moim domu jest zamek w drzwiach, ale nikt go nie używa. (gdyby coś się działo, to dla szybszej interwencji). Mimo to, że nikt się nie zamyka to nie wchodzimy sobie nawzajem. Trzeba pukać, ew. moja mama woła do mnie czy wszystko ok jeśli długo nie wychodzę z wanny Z TŻ-em mieszkam już drugi rok, ale w łazience są chwile intymności i też nie ma potrzeby żebym mu tam wchodziła.
qozaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 18:36   #130
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pierniczek_ Pokaż wiadomość
Samochodami jeździmy, bo mamy jakiś cel, potrzebę. A jaki jest cel zamykania się w łazience we własnym domu?
Też nie rozumiem..ale jak tak czytam niektóre wypowiedzi o rodzicach wpadających znienacka do łazienki to w sumie się nie dziwię. Jednak jak widać co rodzina to obyczaj.
Rozśmieszyło mnie zdanie autorki, że mama tż-ta ogląda jego interes na ..bieżąco ale w sumie nie do końca jej się dziwię. Faktycznie ta swoboda u niego a domu jest daleko posunięta, ale nie drążyłabym chyba z nim tego tematu, ani nie próbowałabym zmieniać na siłę no chyba, że w innych kwestiach zaczęłyby wychodzić różne nieoczekiwane historie gdy zaczną już ze sobą sypiać. Mogą się nie móc dogadać bo na sprawy granic intymności patrzą całkowicie odmiennie Ona dla niego może być śmieszna i dziwna, on dla niej zawstydzający i bezpruderyjny. ale to dopiero się okaże
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 19:05   #131
pierniczek_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Też nie rozumiem..ale jak tak czytam niektóre wypowiedzi o rodzicach wpadających znienacka do łazienki to w sumie się nie dziwię. Jednak jak widać co rodzina to obyczaj.
Właśnie o to chodzi, żeby poszanowane prywatności było czymś naturalnym, a nie wynikało tylko z tego, że drzwi od łazienki są zamknięte na zasuwkę, bo gdyby nie były to wparowałoby się bez pardonu.
pierniczek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 21:04   #132
201801191006
Konto usunięte

u mnie jest łazienka zamykana na klucz, ale raczej nikt tego nie używa.
jak ja się kąpie to czasami wejdzie po coś mama albo babcia. albo nawet sama mamę zawołam żeby mi podała ręcznik czy coś. no i odwrotne sytuacje też są.

rodzice wchodzą sobie nawzajem, ale to w sumie norma.
za to nie wyobrażam sobie żeby mi tata wszedł jak sobie siedzę w wannie i jemu też by to pewnie nawet do głowy nie przyszło, bo puka nawet jak drzwi są uchylone a ja się tylko maluję.

i szczerze to nie wyobrażam sobie żeby mi tż powiedział, że on się kąpie a jemu mama śmiga po łazience. dla mnie to zupełnie nie do pomyślenia.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 21:46   #133
Alejandro
Rozeznanie

Cytat:
a ja często wchodzilam pogadać z mamą jak się kąpała i na odwrót, ba nawet ją wolalam bo mi się nudzilo dla mnie nie ma w tym nic z seksualności. Ot, rodzina
ale to chyba kwestia przyzwyczajenia
Ja ciągle to robię
Alejandro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 07:24   #134
olcia 810
Wtajemniczenie

Ja sie raczej zamykam, jeśli ktoś z rodziny chce wejść no siostra czy mama to wpuszcze Ojciec oczywiście nie wchodzi :/
Stary 2011-08-08, 14:42   #135
Kloe
Zadomowienie

U mnie w domu nikt do łazienki sobie nie zagląda, jak jest potrzeba to się pyta drugiej osoby za ile wychodzi i się grzecznie czeka, tak było kiedyś, teraz to raczej nie mamy problemów - mieszkam sama z rodzicami i mamy dwie łazienki, nie zamykam się w środku, wiem, że moja siostra tak robiła. Co innego gdy jestem u kogoś, tam zawsze zamykam się, bo się boję, że ktoś wejdzie przez przypadek .

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Zawsze mnie intrygowało: skoro używasz takiego tłumaczenia, to ile znasz osób, które faktycznie kiedykolwiek zasłabły w wannie? ja żadnej, za to mnóstwo takich, które zasłabły np. w kościele czy tłocznym autobusie.
Dla mnie takie tłumaczenie jest idiotyczne.
Ja kiedyś zemdlałam w łazience tuż po wyjściu z wanny. Narobiłam dużo hałasu, ale nic mi się nie stało całe szczęście.
Cytat:
Ja mam jakieś gorsze schizy z tym sikaniem, np. nie mogłam nigdy tego robić w łazienkach w szkole, ogólnie gdy ktoś stał w pobliżu, jakaś taka blokada.
Kloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 15:36   #136
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Ja np. nie dziwiłabym się, gdyby u mojego tż'a wystąpiła sytuacja, że ten by sobie oddawał mocz, a jego matka zajrzałaby do łazienki, żeby coś zapytać czy wziąć i też wątpię, żeby ktokolwiek na to zwrócił szczególną uwagę. Raczej nie.
Nie zdziwilabys sie? Mnie by to moze obrzydzilo a nie zdziwilo. To po prostu przyjelabys do wiadomosci, ze mamusia lubi wchodzic i ogladac Twojego Tz zadek i sluchac szumu siusiu, bo ona KONIECZNIE WTEDY musi wejsc. I nie, nie moze poczekac tych 5 sekund jak skonczy
Przeciez takie sa zwyczaje w niektorych domach, tzreba wejsc na chama

Dot sytuacji- matka-syn, corka- ojciec, oczywiscie

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 23:21   #137
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Pati_17 Pokaż wiadomość

No, a widzisz dla mnie to jest dziwne, że dziewczyna, która ma 15 lat nie potrafi sobie sama pleców umyć. Nie jest chora, żeby ktoś jej musiał pomagać. Według mnie to, że ty pomagasz starszej osobie umyć plecy to trochę inna sytuacja.

Jestem dziwadłem

Nie lubię tych wszystkich 'cudów na kiju', a że sama ręki nie wykręcę, to czasem zawołam Mamę żeby mi te plecy gąbeczką wyszorowała. Ale ostatnio dowiedziałam się że jestem nienormalna bo myję się gąbką, więc nie robi mi to różnicy.

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 23:24   #138
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość
Jestem dziwadłem

Nie lubię tych wszystkich 'cudów na kiju', a że sama ręki nie wykręcę, to czasem zawołam Mamę żeby mi te plecy gąbeczką wyszorowała. Ale ostatnio dowiedziałam się że jestem nienormalna bo myję się gąbką, więc nie robi mi to różnicy.
Nie martw się, takich dziwadeł są tysiące
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 12:20   #139
Lidia Paulina
Rozeznanie

Ja też jestem dziwadło! Bo się gąbką o wdzięcznej nazwie CHOMIK myję. Do środka wkłada się mydło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 12:24   #140
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jestem dziwadło! Bo się gąbką o wdzięcznej nazwie CHOMIK myję. Do środka wkłada się mydło
lubię takie
Stary 2011-08-09, 14:19   #141
Marbella85
Zakorzenienie

Ja mieszkam sama więc nie mam problemów z żadnym domownikiem wchodzącym mi do łazienki. Ale jak mieszkałam z rodzicami to nigdy nie zamykałam się na zamek, bo po pierwsze matka zawsze nas opierdzielała żeby się nie zamykać, bo jakby coś nam się stało to ktoś szybko musi się tam dostać, po drugie jak świeci się światło to jest jasny sygnał żeby teraz nie wchodzić. Zdarzało się natomiast, że zapomniałam zabrać piżamy do łazienki. Wtedy wołałam matkę/ojca żeby mi podali (a oni zazwyczaj przed telewizorem i nie chciało im się tyłków ruszyć). Jak ojciec mi podawał to nawet nie wchodził to łazienki tylko uchylał drzwi, wsadzał rękę z ręcznikiem czy piżamą i tyle.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 15:01   #142
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Ej, to musi być fajna rzecz

Mnie to zawsze dziwiło, że niektórzy nie mogą ręki tak wyciągnąć żeby plecy umyć.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 15:35   #143
emylkaZ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Nie łatwiej naprawić piecyk, poprawić wentylację, położyć matę w wannie i na podłodze....?
Zgadzam się z tym. Chyba lepiej przede wszystkim zadbać o własne bezpieczeństwo, niż od razu myśleć którędy nas ktoś będzie ratował.
emylkaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 16:37   #144
Senija
Zadomowienie

Czasami wchodzą, ale bardzo rzadko, tylko w wyjątkowych sytuacjach (np. spieszą się, bo wychodzą, i muszą zabrać albo użyć czegoś, co jest w łazience a ja akurat prysznic biorę). Zresztą problem jest i tak rozwiązany bo mamy trzy łazienki (jedna prysznic, druga wanna, trzecia kibelek), a prysznic ma taką kabinę, że nie widać osoby, która akurat jest w środku. Ale jak czytam, że ludzie sobie wchodzą do łazienek w trakcje kąpieli i sobie pogawędki w negliżu urządzają to mnie słabi. Jeszcze rozumiem, że np. mama córkę zobaczy czy ojciec syna, ale odwrotnie? Bez przesady, są jakieś granice.
Zasuwek w drzwiach nie ma i nie było. Ja tam się czuję bezpieczniej, i choćbym miała najlepszy piecyk, super wentylację i łazienkę zamiast płytkami to matami antypoślizgowymi wyłożoną to i tak lepiej żeby ktoś przez przypadek wlazł niż żeby musieli drzwi wyważać w razie czego.

Edytowane przez Senija
Czas edycji: 2011-08-09 o 16:40
Senija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 16:42   #145
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie to zawsze dziwiło, że niektórzy nie mogą ręki tak wyciągnąć żeby plecy umyć.

no ja nie mogę. bez sensu, ale mam tez gąbkę na patyku i ...tż-a
Stary 2011-08-09, 17:45   #146
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

u mnie nie ma czegoś takiego. Jak ja z bratem byliśmy mali to pewnie tak, ale w nagłych sytuacjach. Teraz natomiast, kiedy nasz wiek jest już pod 20 nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Nikt nie wchodzi do nikogo, każdy się zamyka, aaa przepraszam, nie zamyka się tata, ale jeśli coś komuś potrzeba natychmiast to wchodzi do niego mama i nam podaje ;> Aczkolwiek nigdy nie jest tak, że któreś zrodziców wchodzi do któregoś z 'dzieci'. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji :O
Nie chodzi już o wstyd, ale dla mnie to trochę dziwne, krępujące, chore wręcz
Stary 2011-08-09, 17:51   #147
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Ja w łazience mam przesuwane drzwi i jeśli ktoś tam przebywa to absolutnie nie wchodzę ( no chyba że jakaś wyjątkowa sytuacja by nastąpiła) niestety jeśli ja korzystam z łazienki to moja mama lubi czasami wparować do niej bez pytania, co mnie szczerze denerwuje pal licho jeśli się kąpię, ale np jeśli się golę to już mnie to krępuje

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 19:57   #148
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:

Wlasnie, co za problem umyc dolna polowe plecow od dolu (do gory) a potem od gory w dol?

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 21:30   #149
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
Wlasnie, co za problem umyc dolna polowe plecow od dolu (do gory) a potem od gory w dol?
Jak widać dla niektórych problem

A co za problem, jak zawołam Mamę żeby mi te plecy umyła ? Mnie nie krępuje jej obecność w łazience, więc nie widzę w tym nic złego.

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 22:21   #150
Lidia Paulina
Rozeznanie

Cytat:

Pewnie, że fajna! Już się inaczej umyć nie umiem, a żelu pod prysznic nie lubię, bo mam wrażenie, że się głaszczę, a nie myję
A z tym myciem pleców, to wygiąć rękę umiem, ale jak wracam z jakiegoś wyjazdu połamana i wymęczona, to i Mamę czasem zawołam, bo, jak już pisałam - u mnie to nie tabu

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości