|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
JanuszAgnieszka; oj ciemieniuchą sie nie martw! Oby tylko takie problemy miały dzieciątka
na przepuklinę tez na pewno lekarz cosik zaleci wiec bądź dobrej myśli. Slicznie Maleńka rośnie !! Tylko pozostaje mi pogratulować Zaglądaj do nas częściejsania; ja nie jem wiele słodkiego...no 1 kawałek ciasta czasem i też waga stoi w miejscu Z bańkami kilka dni jeździłam regularnie ale wiesz co... problem jest jeden - cholernie mnie bolą przy tym ręce bo to jednak ciut siły trzeba a że u mnie właśnie z odginaniem kciuków jest największy problem to odpuściłam.... Patulę się za to w folię i smaruję pod nią jakąś antycellulitową kuracją tołpy oraz ten peeling w którym tak jestem zakochana. Z uwagi na powyższy problem takze zbyt mocno nie szoruję się nim. Czekam na jakaś fajną ofertę na gruponie i wyśle małżowi linka co by mi na urodziny cosik zasponsorował. Wydaje mi się, że z ud najtrudniej będzie mi zrzucić. Wisi mi taki flak... Słonko, też sie cieszę, że tż taki dobry ojciec. To jaką on przeszedł metamorfozę to w głowie się nie mieści, bo gdy Gabik był w brzusiu to owszem cieszył się ale nie gadał do brzuszka i nie bzikował na punkcie Malutkiej a teraz.... mam wrażenie, że on jest lepszym ojcem niż ja matką Paulizia; no rób sobie taki pamiętnik jedzeniowy. Ogladałam kiedyś w tv program i mówiono, iż mocno mobilizuje coś takiego to prawidłowego odżywiania. Ja też już wiem, że muszę sobie dać z rok... tylko wiesz, przeraża mnie zima. Bo latem to cokolwiek się wrzuci, jakąś tunike i luz a zimą... nie dość że nadwaga to jeszcze gruby ciuchy pogrubiające - pomijając fakt, że muszę wymienić garderobę bo nie zmieszczę się w nic ![]() Nadal lipa.. buuu Ale jest w domu z Toba ? antropia; co to 5cm więcej Słonko.. Niewiele... jak się tego pozbyć..
|
#122 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje ze chirurg zaleci jednak plastry. dziekuje za informacje ![]() daisy - ja nie moge za Wami nadazyc i pozniej nie wiem co komu pisac dlatego podczytuje ale malo pisze
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 56cm...
A najgorzej na wysokości pępka
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
no fakt...miałam problem z rozmiarówka na allegro jak chciałam sukienkę zamówić, bo kazdy pomiar mojego ciała do innej rozmiaówki pasował, a brzuch do największej
|
#126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brakowalo tu Ciebie!![]() Podoba mi sie to nosidlo, ktore wybral Twoj maz ![]() Cytat:
![]() za 11 tygodni Mam nadzieje, ze z mezem szybciutko sie ulozy ![]() Grazin dzieki za odp. w sprawie kawy. za udana noc
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-08-16 o 14:38 |
||
|
|
|
#127 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie ide na hustawke przed dom i usypia na kolanach Cytat:
sebek nigdy w nocy nie płacze bo jak zaczyna stekac i szuka cyca to go karmie zanim sie obudzi i rozpłacze Cytat:
![]() jest gruby Cytat:
nie mialam czas u wczoraj![]() Cytat:
![]() co do karmienia na spiocha to u nas kazde karmienie nocne tak wyglada maly steka to go przystawiam do piersi zanim sie obudzi moze ma mocny sen po prostuCytat:
Cytat:
![]() mamn ochote kogos kopnac jak to słysze......... kochana ja o Tobie myslałam ze Cie nie ma ale samej mnie nie było ![]() dzieki za pochwałe fryzurki ![]() SEBYUS ZACHWYCONY SPACERÓWKĄ!!!! jak go włozyłam to takie usmiechy strzelał!!!! masakrana spacerku nie płakał i szybko zasnał ![]() w ogole to seba chce siadac! i mu sie to udaje ![]() jak siedzi mi na kolanach to sam sie podnosi az mnie to przeraza rosnie moj mały oszołomek ![]() podtrzymujecie główke jeszcze? seba juz sam trzyma
|
|
#128 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Ja naklejam cały czas sama, pediatra nic nie mówiła, że mam przyjśc z tym plastrem do niej, tylko mam sama naklejać. U nas bynajmniej plastry pomogły, dziś będe naklejac kolejny, przepuklina zostala już minimalna. W sobotę przyjeżdża małż mój |
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wrzuciłam parę zdjęć z weekendu do albumu
Grazynko, ale duuuzy Twoj Sebulek juz ! OMG chyba 6 to już ma ?? a gdzie byłaś ? Ewesko, suuuper ! często w sumie jest chyba? To niespodzianka czy zaplanowana wizytka ? gusiagatko, mnie też się podoba a jeszcze śmieszniej Gabik w nim wygląda bo widać tylko nóżki i rączki Niestety tylko póki co na próbę włożyliśmy tam Malutką, nie wiem jak w praktyce nosidełko się sprawdzi. Jeśli masz opory przed kawą to może jakąś zbożową sobie popijaj ? Ja osobiście baardzo lubię i często z niej korzystam Smakuje jak rozpuszczalna ![]() mary Help me Może Ty mi pomożesz ? Czy ja mogę używać peelingu glikolowego Isipharma podczas karmienia ? Już kupiłam krem, który okazuje się musi czekać ale nie wiem co z peelingiem... kurde... Juz 3 x miałam go na mordce i zachwycona jestem efektem, jednak teraz mnie olśniło, że moze kwasy AHA też nie dla mnie Pomożesz...
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
Gdyby któraś z mam karmiących Bebilonem chciała spróbować wygrać mleko, to podaję linka http://www.bebilon.pl/ konkurs/ psychozabawy/
spacje trzeba usunąć |
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Zaliczyliśmy już spacerek i zakupy, bo pogoda dzisiaj piękna i gorącooo
Kupiłam sobie fajny stanik do karmienia, bo moje już się powoli zużywają ![]() Zosia, brawa za postępy wózkowe może w końcu uda nam się kiedyś zaliczyć jakiś spacerek ![]() Antropia, mało wartościowy pokarm wrrrr Na dodatek zawsze mówi, że małemu zimno choć na dworze 30 st ![]() Grazin, wow Twój Sebek to rzeczywiście mały grubcio Stawiam Cię za wzór matki karmiącej i niech mi ktoś powie, że dzieci na piersi słabo przybierają Co prawda nie wiem ile mój Tymcio przytył ale mam nadzieję, że wszystko jest w normie.
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
Mamuśoptymistko dziękuję Ci
Zawsze coś miłego do mnei napiszesz i tak podtrzymujesz mnie na duchu jeśli chodzi o karmienie Co do miejsca nad morzem, to ja i moja rodzina zawsze jeździliśmy do Gdyni i zawsze sobie chwalimy.. ale pewnie odpada skoro z Gdańska pochodzisz ![]() Ddaaiissyy kochana dziekuję za wsparcie ![]() Wreszcie jesteś kochana nasza Przejrzałam albumik - jesteście cudne dziewczyny Jesli chodzi o spacerówkę to uwierzyć nie moge w to co piszesz! Byłoby super, gdyby można było ja na płasko cyknąć Wynudzę dziś mężulkę, żeby przyniósł z dołu tą spacerowa część i będę próbować.. a ty może już sprawdzałaś??82anusia ty mnie ciągle zadziwiasz tą swoją obowiązkowością.. Masz duzo zajęć i atrakcji to już odpuść stary wątek i nie nadrabiaj ![]() ![]() Paulizia mam tak samo jesli chodzi o mojego Tonusia.. Z dnia na dzień kocham go coraz bardziej, mimo że wydawało mi się, że więcej już się nie da! Pamiętam właśnie twoje problemy z cycolami przy karmieniu Fakt, że z jednej strony szkoda.. ale z drugiej tak jak kiedyś pisałaś, dzięki temu, że twój Anteczek tylko MM będzie za niedługo dostawał to będziesz mogła przygalopować z dietą! A jak kilogram szybciej będą ubywać, super humor gwarantowany.. a twój dobry nastrój, to dobry nastrój Antolka ![]() ![]() Grazin sieee uśmiałam z twoich komentarzy!! Uwielbiam Cię ![]() Sebuś wygląda super! Kochany, zadowolony chłopiec Sania, Ddaaiissyy ja tez mam te bańki, ale stosowanie ich mi nie wychodzi.. podpowiecie raz jeszcze w jaki sposób ten masaż powinno się wykonywać.. Grazin może jescze wynudze o podpowiedź
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daisy ale 6 czego? kilo?? bo 6 kg to on mial miesiac temu ponad teraz myśle ze ma koło 8 kg![]() loluś co do baniek to oliwkujesz sie obficie bierzesz banieczke zasysasz i ciągniesz ruchem zygzakowatym od dołu do góry. lub zataczassz małe kółeczka. i tak powtarzasz aż skóra się zrobi zaczeriwieniona. taka jestem mądra o! a ile razy użyłąm swoich baniek od porodu??no prosze? ktoś zgadnie??? taaak użyłam ich aż 1 raz![]() no powiem wam efekty spektakularne
|
|
#134 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wielkie buzi dla Antosia a z tym co napisalas, to faktycznie tak jest, ale jakos w ktoryms momencie mi sie wydalo, ze wciaz czytam o rozszerzaniu diety i zaczelam sie zastanawiac "czy te dziewczyny powariowaly?" Nie wzielam pod uwage tez tego, ze sa tu tez starsze dzieciatka od mojej Mai ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie zaczyna sie od ziemniaczka, dyni. Marchewki w sloikach nie ma wcale (w pl sklepie oczywiscie jest), ale co kraj to obyczaj. Swoja droga wspolczuje tych nauk tesciowych, matek, babek ![]() Dziewczyny, jaka piekna pogoda u mnie ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- a to chyba sie skusze jak wystarczy uzyc RAZ ![]() |
|||
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Loluś popatrz, nawet w opisie znalazłam, że spacerówka się rozkłada
Niestety nie próbowałam bo jestem u rodziców ![]() Dziękuję Gwiazdko za komplementy pod naszym adresem Masować należy od dołu do góry ciała, jest nawet wątek o bańce na forum, zaraz poszukam Edit: Special for You wątek o masowaniu bańką Grazin what ?? OMG hihi myslalam, ze teraz ma z 6 bo Gabik 5,2 Wow !! ale rośnie na potęgę A ile miał jak się urodził??
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-08-16 o 16:59 |
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam jestem bede tu
![]() Tylko ogarne chalupe i siebie i powroce na watek. Tesknicie??? |
|
|
|
#137 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#138 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
Doczytałam 3 strony, które dzisiaj spłodziłyście ( chociaż bywało gorzej Ja dzisiaj daleko od komputera. Pierwszy raz Pepe został z ciotkami ( siostrami tż ), jak poszłam na 2 godziny do pracy. Dały radę ). Jak wróciłam to spał. Za chwilę się obudził i się zaczęło . Nie wiedziałam co się z nim dzieje. Próbowałam wszystkiego ( włącznie z cycem ). Dopiero po 20 minutach od zaaplikowania zadziałał viburcol. Dzięki Bogu, że dziewczynom tak nie ryczał, bo pewnie leciałabym w podskokach z pracy ( albo tż - jemu lepiej by to na brzuch zrobiło ).daisy, mamy takie same nosidełko ( mama tż kupiła dla Pepe ) |
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
daisy on był wielki, jak sie urodził to 4 kg
niedługo zaczne go ubieraz w ciuchy rozmiar 74 i mysle zeby pampersy 4 kupić bo trójki go cisną...chciałabym zeby był maleńki a on wyglada jak półroczne dziecko
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Do czego zdolne jest głodne dziecko? Przekonajcie się w moim albumie
A tak serio to nie głodne, a po prostu z MEGA potrzebą gryzienia ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- mimbi jasne, że tęsknimy
|
|
#141 |
|
Rozeznanie
|
grazin , Staś moze i kweka jak sie obudzi,ale ja nie słysze
![]() jak sie budze tio juz krzyczy ale od wczoraj juz nie mam pyt odnosnie pieluszek,czy 2 duzo sie róznią od 3??? bo mi sie konczy opakowanie i nie wiem czy kupic 2 czy 3?? dwojki jeszcze siełanie miesci,chociaz ma juz ponad 6 kg
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Edzik znów przekręcił się z pleców na brzuszek
![]() Odwrotnie nie umie ![]() Wczoraj w nocy też mi to zrobił. Nalewam kropelki (bobotic, daję przed jedzeniem), kropelki gotowe, patrzę, a ten na brzuszku ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
A zmienialiśmy przy 5 kg... Zawsze możesz kupić 3 i jak będą za duże, to zostawić na później
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uzywa ktos pieluch 4???? duzo sie róznia od 3?
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Edzikowi widać kła
![]() Nie jedynki, nie dwójki, tylko górny prawy kieł mu rośnie ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
matal sevba tez nie umie z brzucha na plecy
![]() mimbi jasne ze teskniłam ![]() aktualizacja kurczaka w albumie
|
#146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
ale nudy
![]() chyba umyje okno bo ochydne jest A ostatnio rozkwasiłam na nim muche i chyba sa ram jej szczatki ![]() seba sie nauczył robić bbbbbbbbbb taki dzwięk wydaje i slini sie przy tym wyglada jak oszołom i wycieram go co minute![]() a jak sie czymś podnieci to woła 'A GZIIIIIIIIII" ![]() o co mu kaman?:P
|
#148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chciałabym zacząć od kleiku ryżowego ale myślałam, że to się do mleka dodaje/zastępuje jedną dawkę mleka/daje dodatkowo/ nie wiem Też mi się nie śpieszy i podobnie jak Eve wolałabym nie podawać soczków ale jeśli jabłkowy miałby pomóc na kupki to chyba się skuszę gdy Iga skończy 4 miesiące. Ew. jakieś tarte jabłuszko jeśli takie są odpowiednie dla dzieci w 5 miesiącu życia. Grazin u mnie na oknie właśnie się osa rozkłada Jakoś się nie mogę zebrać aby ją sprzątnąć. A wstanę i sprzątnę!
|
|
#149 |
|
Wtajemniczenie
|
Schudlam 600 gramow w tydzien
![]() Czyli w ciagu 3 tygodni schudlam 4 kilo Jeszcze 23 ![]() Bylisny na spacerku i kupilam Pampersy Active Fit 3 i 4 ![]() Moje dziecko rosnie w zastraszajaco szybkim tempie. No i w koncu siega lapka po zabawki. Nieporadnie, ale jednak
|
#150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

wybieram:

na przepuklinę tez na pewno lekarz cosik zaleci wiec bądź dobrej myśli. Slicznie Maleńka rośnie !! Tylko pozostaje mi pogratulować
Zaglądaj do nas częściej

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za 11 tygodni 

Przejrzałam albumik - jesteście cudne dziewczyny