|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
opaskę miałam akurat do kompletu do sukienki, te co pokazałaś są bardzo ładne ale bardzo drogie..jak dla mnie ![]() ![]() Cytat:
ucho jeszcze trochę piszczy,ale po jakiś 3 tyg antybiotyków w końcu puściło ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Ja mam huśtawkę z tej firmy, bardzo fajna jest
![]() Ja się zastanawiam co zrobić z ubrankiem od chrztu i chyba wystawię na allegro. Tylko za jaką cenę??? ![]() Wróciłam od lekarza i mam wprowadzić jeden raz dziennie Bebilon comfort Jak to nic nie pomoże to 2 razy. A jeśli to nie pomoże to całkowicie przejść na to mleko. Mam nadzieje, że już moje maleństwo nie będzie się męczyło. |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny jestem, ale nadal w dwupaku. Jak pisałam w nocy pojechaliśmy do szpitala gdzie mnie zbadali. Okazało sie ze mam rozwarcie na 2 cm. Odeslali mnie do domu i kazali wrócić jak skurcze Beda conajmniej 60 sekundowe w odstępach 3 minutowych. Ewentualnie wody mi odejdą. No wiec wrocilismy. W domu skurcze mi sie nasilly ale nie czystość tylko jakość. Zaczęło tak boleć ze oj. Jednak nadal były co 5-7 minut. Po dwoch godzinach zaczęło słabnąć. Są dość silne ale znaczniej rzadziej. I tak jest do teraz. Nie wiem co o tym myslec. Wygladaja jak przepowiadacze, ale wszędzie piszą ze przepowiadajace nie bolą ??????
![]() Ide nadrabiac bo weszlam i od razu zaczęłam pisać. |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
Marinko
zaciskam kciuki żeby, facet docenił Twoją decyzję na Twoim miejscu pewnie postąpiłabym podobnie, ale na pewno bedziesz bacznie obserwowała każdy jego ruch jakby znowu zawodził to musisz zwołać do siebie nas ![]() Stronaczku ![]() no to Cie wymęczy to Twoje dziecię może w końcu ruszy oby ![]()
#125 |
BAN stały
|
Zmalowana no to dobrze
![]() Zobaczymy co dr. powie. Już sie nie smieje,przeszło mi ![]() Gratuluję taniego świetnego zakupu ![]() Wodaqua ja nigdy Izy nie nosiłam nawet do odbicia.Nie daję Jej płakać jak widzę zmęczenie,tylko odpowiednie miejsce,pieluszka pood brodę i aaaa...śpi ![]() A mówiłamWam,ze nam się auto zepsuło? Tak zajarało podwórko,ze w domu nic nie było widać.Masakra,a olej leci tłumikiem.Części zamówione ale nie doszły na dzis i doopa. |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To co zostanie z jedzonka to Nam pakują ![]()
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a jak podajecie Sab? Pisze, że 15 kropli do każdego posiłku ale nie częściej niż co 4 godziny? To dawać do co drugiego jeśli je częściej?
Czy może lepiej po 10 kropli do każdego posiłku? Bo podobno można też dawać kroplę na 10ml... Chciałabym podawać ciągle a nie objawowo, bo kolki męczą. No i ponawiam pytanie: czy mogę mieszać je z mlekiem i dicoflorem dodatkowo, bo ten ostatni podajemy Małemu co drugi dzień.
#128 |
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny za rady co do leżaczka
![]() Nerola, właśnie nadrabiam forum z czasu kiedy byłam w szpitalu i doczytałam co radziłaś Zanecie Madziulka, cena spoko, czas też, no i to pakowanie tego co zostanie super! Dzieki za odp! |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niestety... utrudniają wszystko Cytat:
![]() Mięso kroje w kostke, podsmażam, do tego pokrojone: pieczarki z puszki/słoika, papryka 3 kolory, cebula, zalewam sosem ze słoika, na koniec śmietana i gotowe ![]() ![]() troche chaotycznie napisałam ale jedna reka z mala przy cycu pisze... Cytat:
![]() http://alles.pl/sklep//produkty/mama...errain_331.php http://alles.pl/sklep//produkty/mama...afancy_310.php Ja mam te modele. kupiłam w sklepie z bielizna w CH akurat mieli też Alles ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
nie chcę Cię martwic Stronczku ale ja miałam bolesne przepowiadacze ![]() takie ostre ataki zdarzyły się jakieś 4 razy,a oprócz tego bolało codzień ![]() ![]() ![]() Cytat:
ojjjjjjjjj ![]() Cytat:
cała przyjemnosc po naszej stronie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Nerola, jak zwykle-same dobre rzeczy - rytuały, ciii, głaskanie.
![]() A moja niunia właśnie zasnęła przy moim śpiewaniu ![]() Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-08-24 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
jacieeee śpieszę z pomocą odnośnie Sab.
Ja jadę na nich cały czas. Daję 4 razy dziennie po 1o kropel. Daję przed butlą, na łyżeczce. Nie rozpuszczam nic w mleku, bo mój mały czasem nie dojada do końca. Ale Sab można podawać w butli z mlekiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co robisz ? kładziesz na boczku ? Bo ja w nocy chodzę z Igim czasem dość dlugo czekając na bek, więc przydała by mi się jakaś inna opcja. Dobrze, że wróciłaś, tak w ogóle ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chciałam bardzo serdecznie podziękować BABONIKOWI, za przekazywanie informacji o mnie dla Was tutaj - dopiero doczytałam ten czas 4-7 sierpnia, kiedy byłam w szpitalu. I jeszcze za wsparcie i miłą korespondencję/rozmowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wygrałam aukcji. za 159 zł poszła, ja miałam 120.. ![]() Cytat:
Może Was to ominie? nie każde dziecię przecież cierpi na takie dolegliwości. Cytat:
![]() Cytat:
Wolałabym huśtawkę, jak brunetka ma. Cytat:
Witaj kochana ![]() Cytat:
Oby relacje z mamą nie doprowadzały do kolejnych konfliktów.. Cytat:
Jaciee podobno 15 kropelek co 4 h to trochę za dużo. Dawaj 3 razy dziennie p0 może? Walczyłam godzinę z kolką. Nie dałam dzisiaj sab simplex i kolki wróciły ![]() Dziwna sprawa: zrobiła kopę o 14 bez płaczu i prężenia. W szoku byłam. I o 18 tak wyła, zrobiła znowu kopę i była krew ![]() Dziwne to, bo od jakiegoś czasu robi 1-2 na dobę w odstępach 12 godzin.. Martwie się ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Patik, dzięki za info odnośnie leżaczka.
U mnie też kilka dni temu krew się trafiła w kupie - 2 maleńkie niteczki, ale już więcej nie było. Nie wiem w sumie dlaczego... |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A nerola chyba pisała, że nie nosi do odbicia tylko siedzi jak małą odbija. Tak mi się wydaje, że kiedyś pisała. ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Wodaqua fajna rozpiska w podpisie ![]() Brumku jak tam u Was? Antek wychodź !!! Nie psuj mamie humoru ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Boże ja zgłupieje
![]() ![]() ![]() Dałam małej nowe mleko, a ta takiej histerii dostała, że nie mogłam jej opanować ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||
Zadomowienie
|
Ja też posiadam
![]() Cytat:
![]() Iustyna Natka Crazy chyba nasza przychonia jakaś dziwna bo Tż dzwonił tam rano i mu powiedzieli że w taki upał nie szczepić ![]() Cytat:
![]() Sweet Stronczek trzymam kciuki za Was Ania to dobrze że z tatą ok ![]() Nerolka dobrze że już jesteś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
A dziekuję ![]() Cytat:
Odp. bo padło pytanie jak usypiam,ze nie noszę....po prostu nie noszę. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z pytaniem, moze uda mi sie nadrobic dziesiejszy dzien pozniej. Przypuszczam atak na żlobki, wypelniam papiery. Macierzynski konczy mi sie w srodku tygodnia, zastanawiam sie nad data jaka wpisac, od kiedy bym chciala dziecko poslac. Czy moge wpisac date od poniedzialku - to bedzie jeszcze koncowka mojego urlopu? Boje sie, zeby mnie to na wstepie nie zdyskwalifikowało, że jeszcze na urlopie (dwa dni), a już do zlobka chce. Macie jakies doswiadczenie w tym temacie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze coś mi net szwankuje i od kilku godzin nie mogę nawet posta napisać
![]() Patik, Marina dzięki za odpowiedź. Sama już nie wiem jak mu podawać te kropelki. Teraz znowu się męczył, zasnął mi na rękach a jeszcze nie wykąpany nawet. Będziemy go pewnie przed 22gą dopiero myć ![]() Nerolka a czemu Cię zablokowali bo ja nie na bieżąco a starych postów już nie dam rady nadrobić ![]() Brunetka my też dajemy Bebilon Comfort ale ja mam wrażenie odwrotne, że Mały się szybciej najada. Poza tym nawet samo mleko wydaje mi się gęstsze, bo Dominik się bardziej musi napracować przy jedzeniu i nawet czasem nam się smoczek zapcha. Chyba za niedługo zmienimy na dwójkę.
#145 |
BAN stały
|
Jacieee zablokowali mnie bo wstawiłam zdjęcia Izy ale zaraz usunęłam bo brzydko wyszły Jej czerwone oczka,i chciałam zrobić w Photo Scapie ale zamulił się program.
Przewinęłam Izę,nakarmiłam i zapopmniałam o tych zdjęciach,dopiero jak Marinka napisała,że ich nie widzi,wróciłam do tego posta i faktycznie.Dlatego wstawiłam nowe zdjęcia(tzn. te same bo program nadal mulił) a za chwilę dostałam wiadomość,ze mam BANa. Ot.Cała historia mojej blokady. Za urodę i sklerozę trzeba płacić. |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jutro mamy usg bioderek, zobaczymy co bedzie
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ehhhhBrunetko...okazuje się,że niezły "żywczyk" z Twojego dziecka... myślę,że nie powinno byc wielkiej różnicy między mlekami... nie wiem skąd mogła nastąpic taka reakcja ![]() niestety nie pomogę, nawet nie ma u mnie żłobka ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Się pochwalę. Oczywiście była kiepsko zawiązana, ale to nasze pierwsze podejście po domu
![]()
#150 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do karmienia, to w teorii w czasie ciazy doktorat z tego zrobilam. Mąż zreszt też i teraz sam jest ekspertem i umie Tyminka do mnie przystawić ![]() ![]() Ale teraz skacze dzieki temu z radosci, bo np. Nic a nic mi synek piersi nie poranil. Bo przetrenowalam przystawianie "na sucho". ![]() [QUOTE=iustyna1;28962467] Brumku jak tam u Was?] /QUOTE]Dziekuje, dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() Dwie peilegniarki laktacyjne powiedzialy ze to mleczko wyglada ladnie i ze go starcza skoro Tymus traci wage wolno i robi siusi, kupki itp. Takze na razie jest totalnie szczesliwa. Szczegolnie gdy jest tu moj maz i mam ich obu ![]() A teraz Tymek spi u mnie na brzuchu a ja mam iPada na kolanach i sobie do Was pisze. Szczescie absolutn ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.