Barbie - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-05, 11:59   #121
dressy
Zadomowienie

Dot.: Barbie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Popatrzcie na te lalki... To nie Barbie, ale wg mnie są o wiele lepsze.

http://www.dreamofdoll.com/
są cudowne. wyglądają jak żywe ;>
dressy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 13:09   #122
kasja
Przyczajenie

fantastyczne, tak sobie teraz myślę, że z chęcią bym się trochę pobawiła w przebieranie
kasja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 15:11   #123
electric blue
Zadomowienie

ajjj uwielbiałam lalki barbie, chociaż w większości miałam podróby Z tego co pamiętam miałam jedną oryginalną- dżokejkę, a do niej rodzice kupili mi pięknego brązowego konia Miałam też kena i jakieś dzieciaki...ooo i kabinę prysznicową, z której leciała woda
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 15:25   #124
Vivee
Wtajemniczenie

Miałam tylko jedną lalkę Barbie , która wcale a wcale mi się nie podobała. Była długowłosą blondynką z nieco tępym wyrazem twarzy a odzienie jej doprowadzało mnie do ataku śmiechu już w tamtych czasach. Pamiętam, że miała różową sukienkę z kiczowatymi brylancikami i srebrne szpileczki z serduszkami. Moje koleżanki były zachwycone, a ja nie cierpiałam bawić się nią i koniec Później dostałam do kompletu Kena i pamiętam jakie było moje rozczarowanie, gdy po zdjęciu mu spodni stwierdziłam że on nic TAM nie ma. Barbie i Ken skończyli bardzo szybko na odległej półce, a ja preferowałam inne formy zabawy, niż te w dom
Vivee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 15:42   #125
waniliowaorchidea
Raczkowanie

ja miałam niezliczoną ilość lalek Barbie, to dzięki mojej babci, która mieszkała sobie w Stanach i mi co chwilę jakieś przysyłała, do tego dochodziły różne gadżety i ubrania, ale właściwie nie wiem czy chciałam mieć tę lalkę w sumie było mi to obojętne. ha, fajnie było sobie przypomnieć te czasy , chociaż wcale nie było to tak dawno temu ;D
The nights of wonder
With friends surrounded
The dawn mist glowing
The water flowing
The endless river
Forever and ever '

waniliowaorchidea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 16:40   #126
Kira87
Wtajemniczenie

Miałam kilka lalek, które z reguły dostawałam w prezencie od rodziny, znajomych moich rodziców.
Niestety nie lubiłam się nimi bawić. Najbardziej kochałam moje gumowe/plastikowe dinozaury, spider mana i roboty. Ogólnie rzecz biorąc taka chłopczyca byłam
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-06, 17:28   #127
Kanarek
Przyczajenie

Wink Dot.: Barbie

Ja też Miałam 4 lalki Barbie i szyłam niektóre ubranka dla Barbie były bardzo fajne i kupiłam 2 komplety jedno z długą bluzką a drugie z rajstopami ,fajną sukienkę biało różową i miałam też barbie która rozmawiała.
Robiłam ołówki i kredki z grafitów dla barbie miałam domek i samochód i Kena. i jakieś dzieci

Edytowane przez Kanarek
Czas edycji: 2009-06-06 o 11:19 Powód: xxxxxxx
Kanarek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-15, 21:33   #128
NiColQa14
Wtajemniczenie

GG do NiColQa14

Ja barbie miałam ponad 20... Bylam jedną wielką maniaczką Domki, samochodziki, ubrania, itp. Pamiętam, że jak byłam jeszcze w 5 kl SP, to się nimi bawiłam. A gdy przychodziły kuzynki, to pierwsze co, to była kłótnia, która barbie będzie z którym kenem
Stary 2009-02-17, 14:17   #129
vvitaminka
Rozeznanie

Ja miałam dwie,jedną oryginalną,dostałam od dziadka,który w tamtych czasach pracował w Niemczech;P o ile pamietam miała na sobie tylko strój do kąpieli;/ a druga to była podróba,ratowniczka ze Słonecznego Patrolu;P osobiscie wolałam klocki Lego brata ;P i bobasa;P
Stary 2009-02-17, 19:06   #130
Mini007
Zakorzenienie

Ciekawe pytanie, ale nawet nie pamiętam. Wyróżniało ją z pewnością to, że wyglądała "dorośle", można ją było malować, ciąć włosy (ach, jaki ból był, jak "makijaż" nie dawał się zmywać a włosy NIE ODRASTAŁY ), przebierać...
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 08:22   #131
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

ja miałam bardzo dużo różnych barbi ale zawsze też marzyłam o oryginalnej Barbi i jak zachorowałam na zapalenie płuc moi rodzice kupili mi ją na pocieszenie była piękna miała czarne długie włosy ach ale się rozmarzyłam
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-05, 20:05   #132
Kanarek
Przyczajenie

Jak miałam 8 lat to dostałam 5 lalek barbie.
Stary 2009-06-05, 21:21   #133
kleo14
Zakorzenienie

Jaki fajny temat
Ja niestety nie pamiętam kiedy dostałam swoją pierwszą Barbie W każdym razie pamiętam, że miałam zapędy fryzjerskie i obcięłam ją prawie na łyso, na dodatek brat jej potem urwał głowę
Ale drugą pamiętam doskonale Brunetka, w pomarańczowej sukience, w pomarańczowych obcasach (jej dorobiłam jakąś sterczącą grzywkę)
Miałam też kilka Steffi itp Uwielbiałam się nimi bawić, a babcia zawsze szyła piękne sukienki - identyczne dla mnie i dla lalki!
Piękne czasy..
w każdy czas - duch czekający w prochu.
kleo14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-06, 10:08   #134
2018070520180950
Konto usunięte

oj bawilam sie nimi
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-06, 11:14   #135
Kanarek
Przyczajenie

jednej barbie odpadła noga i ręka bo to nie była orginalna barbie tylko jakaś podróba.

Edytowane przez Kanarek
Czas edycji: 2009-06-06 o 11:18
Stary 2009-06-08, 20:07   #136
Savathus
Raczkowanie

_____

Edytowane przez Savathus
Czas edycji: 2011-03-07 o 19:52
Savathus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 21:12   #137
Ata77
Zakorzenienie

Cudooooooo

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 06:58   #138
AirHostess
Przyczajenie

Moją pierwszą lalką była Flerka, mama kupiła mi w Pewexie bo córka sąsiadów miała a ja byłam zazdrosna. Pamiętam niebieską sukienkę i rajstopki cieniutkie, które się szybko podarły, oraz wyginane ręce Miałam wtedy z 5 albo 6 lat. Pierwszą prawdziwą Barbie dostałam na 7 urodziny od wujka z Austrii. Miała czarno różowy strój kąpielowy i różową spódniczkę na zmianę. Potem dokupiłam sobie (za pieniądze z komunii) Kena, też oryginalnego, i zestaw mebelków i ciuchów całą masę. Potem miałam jeszcze 3 Steffi, jedną syrenkę jedną z włosami do kostek i gadającą. Gadającą dostałam na gwiazdkę, i z radości wzięłam ją na pasterkę, ksiądz dostał piany bo ciągle wciskałam guziczek i ona gadała 'pobaw się ze mną' czy 'przebierz mnie i zrób mi inną fryzurę' hahaha. Jeszcze miałam dwójkę dzieci dla Barbie, też oryginalnych, mulatów!

Moim marzeniem była zawsze niebieska Barbie syrenka, która była wtedy baaaardzo droga Bogata koleżanka miała i zazdrościłam! Potem chciałam jeszcze barbie z kolorowym żelem do włosów, i gimnastyczkę w różowym kostiumie!

I zgadnijcie co??? Mam je wszystkie! Kupiłam sobie niedawno. I syrenkę, i z żelem i kilka innych, gimnastyczkę też!!! Syrenka z 1991 roku kosztowała mnie 50 dolarów, i przyleciała do mnie ze Stanów

Mama mówi że mi odbiło... a ja się cieszę jak dziecko!

AirHostess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-13, 18:57   #139
szabeli
Raczkowanie

Odgrzewam stary wątek
Też tych lalek miałyśmy z siostrą sporo. Ciotka ze Stanów na przysyłała. Większość było używanych, częśc z innych firm niż Mattel. Ciuszki tez dostawałyśmy piękne. Pamiętam dwustronną suknię wieczorową i inne cuda. Miałyśmy też 4 chłopaków z NKOTB. Mój był Jordan i Joe, siostry Danny i Donie. Zresztą dopiero niedawno Jordana wyrzuciłam (reszta uległa zniszczeniu wcześniej) a mam grubo, bardzo grubo ponad 20 lat

Pamiętam też lalki dostępne w sklepach jakoś na początku lat 90. Miały one takie duże oczy i foliowy pasek na głowie (bo pod spodem były łyse) ale nie pamiętam jak one się nazywały. Męczy mnie to od jakiegoś czau i nie mogę sobie przypomnieć. Nie była to ani Cindy, ani Sandy, ani Stefi ani Fleur. Czy ktoś poratuje?
szabeli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 19:36   #140
A taka jedna
Zakorzenienie

Ja Was zadziwię
Nie miałam innych lalek,niż oryginalne Barbie,bo tylko oryginały były cacy a reszta be hehe
Mam je do tej pory wszystkie,tak samo z resztą jak wielki domek dla lalek i mnóstwo ubranek
Postanowiłam zachować dla potomności hehe
Mówię prawdę szczerą,
Bo nie lubię, gdy ktoś kłamie,
Służę pomocą, nie na każde zawołanie,
Mam własne zdanie i szereg racji,
Niezmienna niezależnie od miejsca, czasu i akcji

Reggae

BLESS!
A taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości