Serduszkowa wymianka walentynkowa :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Notka

Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-19, 10:33   #121
jola2243
Zakorzenienie

Dot.: Serduszkowa wymianka walentynkowa :)

Bo jak nie to

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 11:15   #122
GLINKA121
Zakorzenienie

GG do GLINKA121 Send a message via Skype™ to GLINKA121

Cytat:
Napisane przez agniesia125 Pokaż wiadomość
Chodzi mi o wymiankę karteczkową , a dokładnie wielkanocną. Otóż właśnie Ewcia miała wysłać do mnie kartkę i ta kartka nie dotarła. Żadna z wylosowanych przez nią dziewczyn ich nie dostała, po czym Ewcia powiadomiła nas o tym ze sporym opóźnieniem (co widać okazuję się już normą), że jej coś wypadło i że kartki dośle później już nie koniecznie wielkanocne bo było już grubo po Wielkanocy.
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=213

To tyle w tej kwestii
GLINKA121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 11:24   #123
kasica6662
Zadomowienie

Ale się zgrzyty robią, oj babeczki czemu wcześniej nie dałyście znać? Inaczej byśmy spojrzały na sytuację Mam nadzieję, że dziewczyna nie nawali w terminie, który ma wyznaczony...

Moje dzieła
Preferencje

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=858471 Książkowy wątek
kasica6662 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 11:30   #124
jola2243
Zakorzenienie

Dajcie już spokój, czasu się nie cofnie, dałam jej szansę, ona sobie zdaje sprwę z sytuacji (mam nadzieję).
Proszę o spokój, ponieważ kilka osób się zapisało ze względu na nadzieję na miłą zabawę bez nieprzyjemnych kłótni, więc temat uważam za zamknięty do czasu wysyłki

Stary 2012-01-19, 14:58   #125
EwcIaKIcIA
Zakorzenienie

GG do EwcIaKIcIA

JOLU PRZEPRASZAM ALE MUSZĘ!!

Cytat:
Napisane przez Joasiunia:) Pokaż wiadomość
Wiem! I podziwiam. No ale jak można robić ciągle jedno i to samo-origami, a chcieć od kogoś innych bardziej przydatnych rzeczy? No bo Ewcia co innego możesz zaproponować?

Swoją drogą Ewcia ja do tej pory nie otrzymałam od Ciebie NIC w zamian za to co się nawycinałam i jeszcze na swój koszt musiałam wysłać,bo ponoć te pieniążki w kopercie "wyparowały". Ja też jestem osobą bezrobotną. Nie przelewa mi się...

Mówisz,że masz problemy finansowe-ciekawe skąd pieniążki na dziurkacze i inne przydasie.
Po pierwsze Asiu to chyba masz troche zle informacje na temat mojej tworczosci i widac ze baaaaardzo dawno Cie Tu nie było, obejrzyj zdjecia na FB,NK (moje obydwa watki wizazowe, co prawda z jednego poznikaly zdjecia, ale watek jest od dosc dawna czyli ze jednak musialam miec powod zeby go zalozyc) zobaczysz ze nie tylko Origami robie. i jak mozesz uwazac ze organizuje wymianki tylko dlatego zeby sobie wybrac od kogo chcialabym dostac prezent a ze zrobie co?? Byle g..... bo tak to zrozumialam... Wymianki oranizuje bo lubie i to jest jedyna rzecz ktora mnie tu trzyma na tym wizazu

Po drugie jak umawialysmy sie na wymianke to uzgodnilysmy ze ja Ci wysle papierki i koperte zwrotna ze znaczkiem, a Ty mi wystniesz i wyslesz troche scrapek, bo wtedy zaczynalam swoja przygode z papierkami i nie chcesz za to nic w zamian, a co do pieniedzy to nie wiedzialam jaki kupic znaczek i czy nie bedzie za malo wiec wrzucilam pieniazki . Koperta byla tak zapakowana ze nie mogly wyparowac a co ty z nimi zrobilas to ja nie wiem, a dowodzi to tego ze od samego poczatku mialas cos do mnie a teraz (po 2 lub 3 latach) dopiero Ci sie przypomnialo.... i mialas tyle odwagi zeby napisac

A po 3 choc nie musze se tlumaczyc ale to zrobie, pieniadze na dziurkacze jesli wiem ze mam to kupuje a ze akurat wszystkie akcje odbywaly sie w okolicach moich czy to imienin czy to urodzin byly jedynie prezentami z tej okazji, ale przeciez tak Ty tego nie zrozumiesz, bo zaraz cos innego wymyslisz

Cytat:
Napisane przez MagdaBM1 Pokaż wiadomość
Joasivniv ale 6ez vrazy. Nie 6ierzesz w tej wymiance vdzialv wiec nie zasmiecaj jej A swoje zdanie "wysmiewajace" technike Ewci pisz do niej a nie tvtaj. Wiadomo ze jak ktos sklada papierki to moze tylko to zro6ic, malvjacy tez tylko namalowac. Nie kazdy mvsi 6yc o6latany w kazdej technice. No i sorki to ze ktos jest zawiedziony ze dostal tylko np mala serwetke a wykonal o6rvs to jvz jego sprawa 6o przeciez nie jest powiedziane do jakiej kwoty to ma sie zmiescic
Po co tv piszesz o dzivrkaczach ???

Adres dostalam
Dziekuję Madziu!! To samo mialam powiedziec, jeśli Asia chce ta sprawe ciagnac dalej to przeniesmy sie na plotkowy a tutaj zostawmy mila atmosfere, przeciez dlaczego nie napisala PW 2 czy 3 lata temu tylko teraz?? Ja moge o tym publicznie porozmawiac, czemu nie... skoro Asi tak bardzo na tym zalezy tylko akurat nie w tym watku a w innym zeby jak powiedzialam wczesniej nie psuc atmosfery
Madziu rozumiem ze origami nie kazdemu musi sie podobac i uwazane jest tutaj za niepotrzebne bo to "tylko do postawienia" ale nie o to tu chodzi, bo ja nie tylko origami robie, mam nawet przeciez swoj niteczkowy watek a to ze o niego nie dbam i nie ma tam zadnych zdjec (p awarii te kilka ktore wstawilam zniknely) to jest juz inna sprawa a co mam sie teraz tlumaczyc... tak sluchajcie robie troche tego troche teo i troche tego to co mozna mnie przyjac??

Cytat:
Napisane przez Joasiunia:) Pokaż wiadomość
Nie zaśmiecam-bronię innych Ale skoro chcecie mieć taką wymiankowiczkę-proszę bardzo

A ja zawsze chciałam to napisać Ewci więc piszę-a co nie wolno mi? W końcu po to jest forum
Wolno a ze nie na PW nie mam zalu tylko po co psuc tu atmosfere???

Cytat:
Napisane przez agniesia125 Pokaż wiadomość
Pozwólcie, że i ja zabiorę głos w tej sprawie, bo troche na ten temat wiem.
Właśnie chciałam powiedzieć Magdo, że mylisz się co do tego że w tych wymiankach, w których Ewcia brała udział rok temu nie nawaliła, bo właśnie że nawaliła. Chodzi mi o wymiankę karteczkową , a dokładnie wielkanocną. Otóż właśnie Ewcia miała wysłać do mnie kartkę i ta kartka nie dotarła. Żadna z wylosowanych przez nią dziewczyn ich nie dostała, po czym Ewcia powiadomiła nas o tym ze sporym opóźnieniem (co widać okazuję się już normą), że jej coś wypadło i że kartki dośle później już nie koniecznie wielkanocne bo było już grubo po Wielkanocy. Kartki i tak do żadnej z dziewczyn nie dotarły, ale Ewci nie przeszkodziło to niewywiązanie się z regulaminu zabawy by brać udział w następnych i to zaraz blisko czasowo tamtej feralnej.
Początkowo myślałam, że przecież każdemu może się coś przydarzyć, wypaść i raz zawalić i nie należy go od razu skreślać. Ale widzę, że tak się dzieje nadal i kolejne osoby zostają zawiedzione...

I piszę dlatego bo chciałabym ostrzec inne dziewczyny, w końcu każda chciałaby dostać wymiankowy prezent w terminie o ile w ogóle go dostać...
Przecież jak ktoś zapisuje się do zabawy to musi brać pod uwagę wszystkie sprawy, tak żeby się wyrobić i by mieć jakiś tam zapas czasowy jeśli by wypadło coś niespodziewanego, co przecież w życiu jest możliwe.
A skoro na dodatek zapisuje się do kilku zabaw jednocześnie to tym bardziej, a nie podchodzić do tego na zasadzie - a "może" mi się uda i zdążę..
Fakt miala taka sytuacjamiejsce nie przecze a kartki poszly dopiero jakis miesiac od napisania mojego posta... a z reszta i tak teraz nikt nie bedzie w to wierzyl... Kartki byly z podziekowaniami czy z pozdrowieniami jak sie nie myle

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość
No prawda, prawda. Coraz więcej osób zgłasza się by opowiedzieć, jak to Ewcia nie wywiązuje się z wymianek. I prawdę mówiąc to już robi się trochę strasznie, bo to rzeczywiście przykro nic nie dostać.
Ewcia mam nadzieję, że bierzesz sobie do serca to co tu piszą dziewczyny i nie nawalisz tym razem.
Oczywiscie ze biore i po to am to wszystko tlumacze, a podobno tylko winny sie tlumaczy, ale gdybym przemilczala byloby jeszcze gorzej, bo wszystkie uwazalybyscie mnie za ta złą obojetnie jaka sytuacja sie zdarzyla

Cytat:
Napisane przez lawendax Pokaż wiadomość
pozostaje tylko liczyć, ze dziewczyna weźmie się w garść i dotrzyma umowy...
Juz sie biore, wlasnie zabieram sie do prezentu

Cytat:
Napisane przez kasica6662 Pokaż wiadomość
Ale się zgrzyty robią, oj babeczki czemu wcześniej nie dałyście znać? Inaczej byśmy spojrzały na sytuację Mam nadzieję, że dziewczyna nie nawali w terminie, który ma wyznaczony...
Mozecie byc pewne ze nie nawali, bo musze pokazac ze nie jest tak jak co niektore mowia!

To koniec na ten temat, jesli jeszcze ktos chcialby cos mi powiedziec to chodzcie na plotkowy a tu najwyzej zostawcie linka dla wszystkich ktore chcialyby jeszcze troche ewentualnie posluchac....

Adres dostalam i wlasnie zabieram sie do pracy bo mialam to zrobic wczoraj, ale preferki mi troche pokomplikowaly sytuacje

wędrowniczek:
Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA

Już praawie w domku

Edytowane przez EwcIaKIcIA
Czas edycji: 2012-01-19 o 15:04 Powód: dopisek
EwcIaKIcIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 15:10   #126
lawendax
Zadomowienie

GG do lawendax

trzy ostatnie osoby maja identyczne linki na 1 str..
proszę o edycje
lawendax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 15:27   #127
emi29w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jola2243 Pokaż wiadomość
Zrobiłam totalny misz-masz, wyjdzie podobnie jak w świątecznej
I bardzo dobrze ;-)
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 15:30   #128
MagdaBM1
Zakorzenienie

GG do MagdaBM1

Cytat:
Dajcie już spokój, czasu się nie cofnie, dałam jej szansę, ona sobie zdaje sprwę z sytuacji (mam nadzieję).
Proszę o spokój, ponieważ kilka osób się zapisało ze względu na nadzieję na miłą zabawę bez nieprzyjemnych kłótni, więc temat uważam za zamknięty do czasu wysyłki
Cytat:
Napisane przez kasica6662 Pokaż wiadomość

No wlasnie, przeciez Jola pytala sie o zdanie w sprawie Ewci i jakos nikt nic zlego nie napisal tylko dopiero po losowaniv wiec nie mozna miec pretensji ze Ewcia zostala dopisana. Jedynie mozna ja zdopingowac a6y wyslala w wyznaczonym dla sie6ie terminie.
Teraz nie ma co zgrzytac ze6ami i jedna na drvga pisac tylko za6ierac sie do ro6oty i miec z tego frajde.
Stary 2012-01-19, 16:57   #129
pastek1
Zakorzenienie

GG do pastek1

Cytat:
Jedną z tych osób chyba jestem ja, bo z powodu kłótni zrezygnowałam z jednej wymianki.
A tu było tak cicho i spokojnie, a teraz ... kobiety na plotkowy pisać lub PW. Nie stresować uczestniczek zabawy i nie wróżyć, że coś będzie nie tak

Ewelina -nie trać już czasu - bierz się dziewczyno do roboty i pokaż że potrafisz się wywiązać w terminie.

Adresy dotarły to czas wszystkim brać się do pracy, bo nigdy nie wiadomo co komu może jeszcze wypaść a czasu coraz mniej. Łatwo mi pisać (brać się do pracy), ale moja wena się przepracowała i nie mam pomysłów.

8 grudnia - prezenty
pastek1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 17:07   #130
agniesia125
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EwcIaKIcIA Pokaż wiadomość
Fakt miala taka sytuacjamiejsce nie przecze a kartki poszly dopiero jakis miesiac od napisania mojego posta... a z reszta i tak teraz nikt nie bedzie w to wierzyl... Kartki byly z podziekowaniami czy z pozdrowieniami jak sie nie myle
Przepraszam, ale do mnie nic nie dotarło, żadna kartka, więc na tej podstawie mówię jak sprawa wygląda z mojej strony. Nie dopominałam się bo przecież już nie o samą kartkę chodzi, tylko skoro nic nie dostałam to niesmak jak i zawiedzenie z wymianki pozostało i dlatego piszę, że taka a nie inna sytuacja miała miejsce. A że na wizaż nie zaglądam zbyt często, więc nie napisałam tego przed losowaniem, a dopiero teraz.

W każdym razie powiedziałam co miałam. A teraz życzę miłej zabawy W końcu teraz chodzi chyba o to by Ewcia się zmobilizowała i pokazała nam że potrafi wywiązać się z regulaminu zabawy, a co za tym idzie zyska na naszym zaufaniu.
agniesia125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 18:08   #131
kalina1984
Zakorzenienie

Chciałam zauważyć że my Miroskiem wypowiedziałyśmy się na ten temat przed losowaniem, a potem doszły opinie innych dziewczyn czyli coś na rzeczy musiało być skoro to kilka wymianek. Moim zdaniem jeśli ktoś wie, że nie jest wstanie czegoś wykonać w danym terminie to się nie zapisuje i tyle ewentualnie należy się kilka słów wyjaśnienia a nie głucha cisza bo to świadczy o wychowaniu i szacunku do pozostałych. Więcej nie będę się na ten temat wypowiadać bo to nie ma sensu, zobaczymy jak się potoczy wymianka.
W każdym razie ja bardzo się cieszę z mojej wylosowanki bo mogę poszaleć w papierze

kalina1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 19:17   #132
jaku
Rozeznanie

oj laski laski....klocicie sie jak baby :P

powiedzcie mi jak "bogate" prezenty wysylacie? tak pi na drzwi. Mam tyle pomyslow a nie chce zrobic zbyt biednie ani zbyt bogato;/

jaku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 19:24   #133
MagdaBM1
Zakorzenienie

GG do MagdaBM1

Cytat:
Napisane przez jaku Pokaż wiadomość
oj laski laski....klocicie sie jak baby :P

powiedzcie mi jak "bogate" prezenty wysylacie? tak pi na drzwi. Mam tyle pomyslow a nie chce zrobic zbyt biednie ani zbyt bogato;/
Wiesz, to zalezy jak na to spojzec v mnie materialowo nie ma dvzego kosztv ale za to kilka ladnych godzin pracy.
Stary 2012-01-19, 19:24   #134
lawendax
Zadomowienie

GG do lawendax

ja robie tak średnio ..
Stary 2012-01-19, 19:29   #135
MagdaBM1
Zakorzenienie

GG do MagdaBM1

do6re srednio a te srednio to ile
No ale faktycznie na nastepna wymianke to 6edzie trze6a od gory jakas svmke przyjac co 6y 6ylo prawie po rowno i potem nikt nie krzyczal

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-19, 19:29   #136
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

yaku pozaglądaj sobie w różne starsze wymianki Prezenty były różne, jedne skromniejsze, inne bogatsze, ale wszystkie od serca.
AnnaOstapiuk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 19:32   #137
lawendax
Zadomowienie

GG do lawendax

no tak średnio na jeża
ciężko to określić, bo nie chce zdradzać szczegółów..
Stary 2012-01-19, 19:43   #138
_BlackAngel_
Rozeznanie

nie ważne za ile - ważne, że od serca
Stary 2012-01-19, 20:34   #139
jola2243
Zakorzenienie

Co do sporu już nie mam siły tego czytać i komentować, proszę dajcie spokój.
Co do prezentu robimy wg uznania, dobrze odwiedzić poprzednie wymianki i zorientować się mniej więcej, pi razy drzwi, nie określałam kwoty prezentu, bo czasem same materiały więcej wyniosą, a czasem prezent jest praco i czasochłonny, co się wyrównuje, róbcie od serca i tak, by nikomu nie było przykro, będzie dobrze, wierzę w was, posta pierwszego lecę poprawić

Stary 2012-01-19, 21:00   #140
asieńczyk
Zakorzenienie

Cytat:
Co do prezentu robimy wg uznania, dobrze odwiedzić poprzednie wymianki i zorientować się mniej więcej, pi razy drzwi, nie określałam kwoty prezentu, bo czasem same materiały więcej wyniosą, a czasem prezent jest praco i czasochłonny, co się wyrównuje, róbcie od serca i tak, by nikomu nie było przykro, będzie dobrze, wierzę w was, posta pierwszego lecę poprawić
Mądra Kobieta mądrze prawi
asieńczyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 23:09   #141
EwcIaKIcIA
Zakorzenienie

GG do EwcIaKIcIA

Witam!!
Przyszłam was poinformować ze mój prezent juz na skończeniu prawie. Zostały mi ostatnie szlify prezentu które wlasnie koncze i jeszcze karteczka i na pewno zdążę wyslac w moim terminie i myślę ze choć troche podbuduje wasze zaufanie i zdanie na mój temat ;-)

wędrowniczek:
Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA

Już praawie w domku
EwcIaKIcIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 09:45   #142
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Cytat:
Napisane przez asieńczyk Pokaż wiadomość
Mądra Kobieta mądrze prawi
Pewnie, że mądrze. Wódki jej za to dać

Ewcia super, że już kończysz. Szczęściara, która tak szybko dostanie Twój prezencik -) Nie mogę się doczekać zdjęć.
Stary 2012-01-20, 10:36   #143
jola2243
Zakorzenienie

Ja już mam koncepcję, przez losowanie też mi się trochę zamieszało, bo ciut inaczej chciałam zrobić, materiały gotowe czekają na wolny czas, jutro się zabieram za robotę

Stary 2012-01-20, 10:47   #144
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Ja teraz robię pudełka na pudełkową, dopiero wtedy mogę się wziąć za serduszkową. Czyli po niedzieli ruszam, a może już jutro? Bo pudelka już w 1/4 zrobione
Stary 2012-01-20, 20:16   #145
jaku
Rozeznanie

a ja mialem robic jedno a wymyslilem ze zrobie drugie....a i tak wysle trzecie xD

Mysle ze jutro zaczne, a w niedziele skoncze

Ewcia: Z doswiadczenia wiem ze im bardziej sie chwale ze juz koncze cos robic to za Chiny ludowe nie moge tego skonczyc;/

Stary 2012-01-20, 20:22   #146
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

yaku ja mam to samo Już już kończę, a wtedy wychodzi tak, że albo zaczynam coś nowego, albo mam innego pomysła, albo mam lenia
Stary 2012-01-20, 20:40   #147
jola2243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość
yaku ja mam to samo Już już kończę, a wtedy wychodzi tak, że albo zaczynam coś nowego, albo mam innego pomysła, albo mam lenia
albo nie wychodzi jak się chciało i od nowa trzeba, ja też to mam

Stary 2012-01-20, 21:07   #148
Joasiunia:)
Zakorzenienie

GG do Joasiunia:)
Smile Dot.: Serduszkowa wymianka walentynkowa :)

Cytat:
No to daję

Ale to normalnie śmiech na sali Bez komentarza to co Ewcia napisała zostawię Uśmiałam się po pachy naprawdę-dzięki
Joasiunia:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 21:33   #149
MagdaBM1
Zakorzenienie

GG do MagdaBM1

Ja tez tak mam i te moje dla mnie leza pozaczynane i chce sie za nie za6rac i jakos nie moge Na ta wymianke jvz mialam gotowe ale corcia sie przytvlila do tego ogladajac i wytarla pyszczek kv6vsiowy i mvsze ro6ic od nowa. Civt sie jvz nawet za6ralam wiec po niedzieli sie z tym vporam
Stary 2012-01-20, 22:09   #150
jaku
Rozeznanie

magdo czemu zamieniasz b na 6 i u na v? czytam i mysle ze rozumiem a jak przeczytam to mnie olsniewa ze nie wiem co czytalem..;/

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości