|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! ![]() |
|||
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,00% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
6 | 12,00% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
1 | 2,00% |
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
1 | 2,00% |
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
10 | 20,00% |
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
0 | 0% |
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy ![]() |
1 | 2,00% |
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
16 | 32,00% |
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
1. Kupiła gry
![]() i http://www.terazgry.pl/index.php?p13...-11-poziom-3-3 Mąż chciał trudne, więc wzięłam najwyższy poziom trudności, ale nie spodziewałam się, że to aż tak upiorne będzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
smacznego edit - Brumek ubiegłaś mnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Jak Wy to robicie.....???
5 stron ![]() Dobra uciekac spac...nic nie pisac bo ja musze nadrobic...sio wszystkie do lozek....a sio.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Brumek - super te łamigłówki - uwielbiam takie rzeczy
![]() a odnośnie zabezpieczenia - miałam te same skojarzenia na pierwszy rzut oka ![]() ![]()
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. mam chyba ariston (nie chce mi sie isc) ale ogolnie wszystko poza beco i amica , bo wiem ze sa awaryjne 3. nie i miec nie bede. wole sama odkladac albo nawet akcje kupic, na lokate wrzucic. wg mnie wieksze prawdopodobienstwo nie nic sie z tym nie stanie i bede ta kase miec... swego czasu byly ksiazeczki dla dzieci i po 18 latach zbierania cukierka mozna bylo za to kupic... a polisy zdrowotne maja tyle wyjatkow ze szkoda gadac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Agni: ![]() Przepis na to niezwykle efektowne, a do tego przepyszne danie pochodzi stąd. Na Wielkim Żarciu, gdzie także go zamieściłam, obejrzało go już 11571 osób! Składniki (dla dwóch głodnych osób): 1 pierś z kurczaka, ciastko francuskie (2 płaty o wymiarach ok. 15x25 cm), 2 plastry żółtego sera, 2 plasterki szynki, kilka pieczarek, 1 cebula, 1 jajko, oregano, sól i pieprz. Wykonanie: Pierś kroimy na dwie równe części. Każdą z nich solimy, pieprzymy i "oreganujemy". Pieczarki oraz cebulę myjemy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Ciasto francuskie przycinamy do odpowiednich rozmiarów (ja używam takiego gotowego, niemrożonego z Lidla), kładziemy na posypaną mąką blaszkę i na 10 minut wkładamy do lodówki, żeby się nam nie rozpłynęło w trakcie przygotowań. Po tym czasie wyjmujemy i nacinamy w następujący sposób: z każdej strony, wzdłuż dłuższego boku robimy nacięcia ok. 8 cm, w odstępach co 1,5-2 cm; po środku ciasta mają zostać jakieś 4-5 cm niepocięte. ![]() Zabieramy się za zaplatanie ciasta. Paseczki przekładamy na zmianę prawy, lewy, prawy, lewy, trochę jak sznurówki w bucie ![]() ![]() ![]() Gotowe zawiniątka wkładamy na 15 minut do lodówki, a po wyjęciu smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez około 25-30 minut. Ciasto powinno zrobić się złociste i chrupiące. A zapach w domu - niesamowity ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-13 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupowaliśmy już parę różnych i większośc po jakimś czasie odpadała. w szafkach i szufladach nie mieliśmy nigdy, Filip nauczył się szybko jak się obchodzić z tym. no i oczywiście mamy też bramkę na schody, bo mieszkamy na piętrze. Mamy już drugą - teraz z Ikei i jest świetna, solidna. Pierwsza była kupiona na allegro za kilkadziesiąt złotych i była porażką, baliśmy się że Filip ją otworzy bo była marnie zabezpieczona. Te obecną to niejeden dorosły nie umie otworzyć ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
CZY PRZEPIS NA TE PIERSI mozna bez sera robic? bo ja nie moge za bardzo (nabial) a maż niejedzacy sera poza pizzza...
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
teraz juz spadam definitywnie
![]()
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widze monia83 że nie tylko ja mam takie plany. ![]() kayool a ja mysłałam, że tydzień to długo.a Twego męża aż do maja nie będzie. biedna ty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
beta_1988 prosze bardzo link dla Ciebie....
http://www.argos.co.uk/static/Produc...HUMIDIFIER.htm eveewe ![]() Lili 83 i Elika dzieki za przepis.... moze wyprobuje na jutrzejsze swieto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Beatko dziekuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
jacy są ludzie (mozna czytac, nic strasznego czy szokujacego, sama prawda o Polakach...) http://katowice.gazeta.pl/katowice/1...as__Magdo.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i podziwiam, jak kilka dni byłam na bezmlecznej diecie to szału dostawałam Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja czekam aż mój chodziaż brzuszek i dupkę do góry podniesie a wiem że będzie cięęęężko ![]() Cytat:
![]() herbatą ![]() Cytat:
![]() amasujesz mu dziąsełka czy to nic nie daje? 2)tiaaa od razu byłam w temacie budowlanym ![]() 3) ![]() 4)nie lubisz tiramisu ![]() hmmm serniki uwielbiam a ten faktycznie wygląda obłędnie no i dobra kaloria z niego mascarpone, tłusty twaróg śmietanka-to nie może być nie dobre ![]() Cytat:
![]() ![]() już wiem kto mi tą kumulację w lotto sprzed nosa wygarnąl ![]() ![]() ![]() Cytat:
no i łatwiej je przetrzeć ściereczką 2) podziwiam Cie że jesteś taka twarda ![]() uff dobrnełam do końca i witam opisze wam krótko historię z kasą otóż jak pisałam wcześniej mój brat(ten starszy, z którym pracuje) postanowił mi pomóc jak się okazało odszukał tego "delikwenta" przywiózł do naszego biura i poprosił o natychmiastowe przelanie kasy okazało się że delikwent środków już nie ma bo jak twierdzi wydał na śpiew, wino i kobiety(czytaj dziw.ki, wódę i imprezy) wiec sprawa beznajdziejna brat go troche postraszył sądem, dodatkowymi kosztami i komornikiem itp (co dla delikwenta było to oczywiście bez znaczenia- bo w danym momencie był zamroczony alkoholoem) zapomniałam wam wczesniej dodać że ojciec delikwenta jest tez naszym pracownikiem i on w sumie sie troche wystraszył i zobowiązał się spłacić syna kilka dni temu sprzedawali działkę i otrzymali jakieś środki wiec ojciec delikwenta przyniósł i spłacił syna szkoda mi tego faceta bo to wszystko przez moją nieuwagę i głupotę ![]() ale cieszę się z drugiej strony bo to było dużo kasy i kamien spadł mi z serca uff to sie napisałam
![]() |
#136 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Dlatego właśnie dobrze zabezpieczać się trzeba ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
witam i uciekam spać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | ||
Wtajemniczenie
|
tiaaaa
myślałam że nadrobiła i podczas pisania posta wy już kolejną stronę spłodziłyście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2) mam siemensa, jest bezawaryjny ale głośny 3) kupiłam fundusz inwestycyjny Legg Mason na 15 lat z dowolnymi wpłatami ale dopiero za kilka miesięcy sie wypowiedziec mogę ![]() 4) ![]() ![]() napisz co u was ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-02-13 o 22:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo smutne i bardzo prawdziwe ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4. Nie lubię, bo ja nie lubią kawowych rzecz. CUkierki kawowe, czekolada, ciasta, lody są dla mnie fuj ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale na tego kolesia brak mi słów. nie dość że takie coś zrobił, jak można ![]() ![]()
![]() |
#140 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez sie oddalam dzisiaj swojej corce.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba zorganizuje jakas kolacje.... a potem sie zobaczy.... ale w domku bedziemy siedziec.... przy winku... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2 tyg.... o rany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a sama robilas rybke?? jak tak to pochwal sie ..... bo ja wlasnie sie zastanawiam jak mam malej rybke zrobic... ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Brunetko czy Ty przypadkiem nie wysylalas zdjecia swoejego maluszka do gazet w ramach jakiegos konkursu ?? |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Ellika - powstał nowy portal dla rodziców dzieci z niedosłuchem: http://www.dzieckozniedosluchem.pl/. Założyli go lekarze z tego centrum w Kajetanach. Może znajdziesz tam coś ciekawego
![]()
#142 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale nie chce ich uzywac za czesto... Cytat:
u mnie tez taki zwyczaj.... ![]() uffff nadrobilam..... oj ciezkie dni mnie czekaja.... jesli to zabkowanie to musze zaczac pic duzo melisy... I dzisiaj moja Olivka pierwszy raz ,moze nie jadla ale memlala chrupka kukurydzianego....o ile bylo radosci....Ale jak juz widziala ze mam cos w rece dla niej to tak fajnie dziubek otworzyla.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też póki co z pracą stoję... Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. Dziękuję ![]() A na narty namawiam gorąco, ja uwielbiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brumek nurofen jest super! Jak Domek miał gorączkę i był osłabony to paracetamol w ogóle nie pomgół, a nurofen praktycznie zaraz zaczął działać i jakby nie te dziecko ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |||||||||
Zadomowienie
|
Ida, Krystianku wszystkiego najlepszego z okazji skończonych miesięcy!
![]() ![]() Cytat:
![]() Myślę, że 7kg to całkiem niezły wynik patrząc na wagę wyjściową. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Oj nie gadaj głupot!I wszystkiego najlepszego Kasiu. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie da rady się wyrwać na jakiś weekend? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Aaa i daj proszę przepis na rosołek do klubu w odpowiednim miejscu. ![]() Cytat:
![]() 2. U nas też taki zwyczaj. ![]() Cytat:
![]() Muszę się pochwalić bo dzisiaj zrobiłam 10 różnych słoiczków 200 ml dla Hani. Co prawda dziwne takie nieprzyprawione, ale o niebo lepsze niż słoiki kupne- skromna jestem nie ma co. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-02-13 o 23:12 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() EDIT: Kurczę o tej babce ziemniaczanej to chyba Beatka pisała, a mi zacytowało jako eveewe.
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-02-13 o 23:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór.
Agni ja jak najbardziej pisze sie na spotkanie. Trzeba Cos podumac. Beata, Marzena to danie z ziemniaków pieczonych to albo babka ziemniaczana, albo kartoflak (babcia dobrze mówiła). Jest to danie typowo kurpiowskie. W mojej kuchni gości czesto. Conajmniej raz na miesiąc pieke. Moj maz uwielbia kartoflaka w moim wykonaniu ![]() ![]() Marzenka a skad babcia pochodzi? Nataaaszka dziekuje za zyczenia zdrowka. Przyda sie. Tz nadal smarkacz. Boje sie aby Wiki nie złapała od niego. Uciekam lulu. Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Uciekam do spania, trzeba trochę się zregenerować. Może wreszcie mi się nos odetka, bo na razie to tż się ze mnie nabija, że dyszę jak Lord Vader... ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-02-13 o 23:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Dobrze kombinujesz
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A za "do Idy" kubek brawa dla Hani ![]() ![]() Za przeziębienie ![]()
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brumeczku, słoików nie mroziłam tylko je pasteryzowałam (po raz pierwszy w życiu ![]() ![]() Jeśli chciałabyś mrozić to możesz to zrobić w pojemniczkach do przechowywania mleka, albo w szklanych słoikach. Musisz tylko pamiętać, żeby szklanych słoików nie zakręcać od razu tylko dopiero kiedy zawartość zamarznie, bo mogą popękać. ![]() Powodzenia. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.