Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 15:49   #31
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Stary 2012-02-13, 15:50   #32
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Co planujecie na jutrzejsze Walentynki?
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:53   #33
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Nie wiem życie zweryfikuje dzień;D
Jutro znów rehabilitacja... mam dość.
Stary 2012-02-13, 15:57   #34
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Jestem i ja.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:00   #35
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

i ja jestem

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:01   #36
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A ja napiszę tu, chociaż trochę mi głupio ze względu na niektóre mamy (Marina, Dziubek ): Zuzia usiadła sama z pozycji czworacznej.

Nie wiem jak to zrobiła, bo wyszłam do ubikacji akurat .

Potem z siadu wróciła na czworaka . Mały szatan!

no coś Ty ciesz się słońce ,że masz takie cudownie zdolne dziecko!!!! brawa dla Zuzi

Ty mnie nie urazisz siadaniem Zuzi bo mój łobuz nawet na czworaka w swoim życiu nie był

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość

no to i my witamy w nowym części !!!!!!

Kajool super,że chrzciny za Wami i że takie udane
za to męża wyjazdu nie zazdroszczę ale dacie radę z Szymkiem!!!!!

Telik no nie wierzę, chyba się upiję ze szczęścia!!!!!!!!!!!! oddał kasę

moje dziecko właśnie wciągnęło (dosłownie) 210ml kaszki !!!! tak mój przeciwnik kaszek posmakował nowej kaszki ryżowej z bobovity i smaku owoców leśnych . Musiałam mu dorabiać bo 1 porcja nie starczyła

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-02-13 o 16:10
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:06   #37
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
A ja napiszę tu, chociaż trochę mi głupio ze względu na niektóre mamy (Marina, Dziubek ): Zuzia usiadła sama z pozycji czworacznej.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
dla Zuzi

Szymon też kilka dni temu sam usiadł z pozycji czworaczej
Nawet udało mi się pyknąć zdjęcie telefonem

Jaki śliczny Twoj Szymek

Cytat:
witam i ja w nowym watku!!!!

ale mam kacora po wczorajszym - jak to TZ mowi "drobny pijaczek". Chyba sobie piwko z sokiem strzele

Marysia nauczyła się przewracać z brzuszka na plecki
pół dnia dzis cwiczyla i jest!!!!

Sporo nowych umiejetnosci dzis sie ujawnilo u naszych dzieciaczkow
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:06   #38
ellika
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
moje dziecko właśnie wciągnęło (dosłownie) 210ml kaszki !!!! tak mój przeciwnik kaszek posmakował nowej kaszki ryżowej z bobovity i smaku owoców leśnych . Musiałam mu dorabiać bo 1 porcja nie starczyła
zuch chłopak

Moja też ze dwa razy usiadła z czworaków, ale zaraz potem wywróciła się boleśnie do tyłu i juz nie chce siadać narazie
innymi słowy lekcja z grawitacji

Krystianek i Ida za 7 miesięcy

Edytowane przez ellika
Czas edycji: 2012-02-13 o 16:16
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:13   #39
brumek
Zakorzenienie

Witam w nowym wątku Widzę że sprzyja on nowym umiejętnością, bo jakieś masowe siadanie i przekręcanie się zaczęło
U nas istny kocioł. Tymonek sie tak okropnie męczy, że aż mnie ściska w sercu Od rana jest płacz i krzyk, wielkie łzy i wykrzywiona, czerwona buzia. Nawet Panadol mu dałam i pomogło tylko na trochę, teraz znowu boli. Tak okropnie twarz wykrzywia, widać że cierpi Za to górna dwójka już prawie na wierzchu. Tylko co z tego skoro następne też idą A czy któremuś dziecku wyszły górne dwójki przed jedynkami?

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
nie było mnie kilka dni, bo nie miałam zbytnio czasu, w sobotę pojechałam do rodziców, a w niedziele zawiozłam Nati do moich rodziców a sami z Oliwka pojexchalismy do lbn, M. z Oliwką do Cinema City na piękna i bestię 3D, a ja jeszcze buszowałam po sklepach, wrócilismy wieczorem i juz mi sie nie chciało wchodzic na wizaż, a dzisiaj jak zobaczyłam ile mam stron do nadrobienia, to ło matko, pomyslałam sobie, jeszcze musiałam odprowadzic samochód do stacji, na wymiane paska rozrządu, tak,że ok 15 będzie do odbioru,
Znalazła się zguba Opowiadaj co kupiłaś?

Cytat:
Hurra Brawo Poproszę to na filmie

Cytat:
Cudnie! Coraz sprytniejsze te nasze dzieci
A najśmieszniejsze, że jak im się uda jakiś taki nowy wyczyn, to mają minkę spokojną, jakby nic w życiu innego nie robiły tylko siadały i przewracały się. Rodzice szaleją, a one spokojne i zupełnie nie pod wrażeniem własnego osiągnięcia

Cytat:
Ale udany dzień Wielkie brawa

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ramach urodzin i walentynek dostałam seksi bielizne tylko żeby jeszcze mieć seksi figurę do tej bielizny - ale od dziś mam postanowienie że się odchudzam zero słodycz- zero jedzenia po 18 i małe porcje - startuje dziś
Na szczęscie dla nas samych sexi znaczy co innego niż dla naszych facetów I oni się nie dopatrują takich szczególików jak my

Cytat:
No to teraz już wiem, dlaczego mi dziecko po dłuższej przerwie zaczęło ulewać... Dzięki Brumek
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Na dniach mi ulewa właśnie a tak jak Tymek przestała już dawno.
2 ząbki na dole się pojawiły to przez nie ? czy raczej idzie coś nowego ?
Mam wrażenie, że górne dziąsło ma napuchnięte, ale nic nie widać.
Dziękuje.
też się ucieszyłam jak znalazłam takie informacje, bo u nas ulewanie skończyło się gdzieś w 2. miesiącu. A potem kilka tyg. temu troszkę się odnowiło i teraz znowu. Taaa, żeby potrafią człowiekowi dostarczyć atrackji. Nawet się nie spodziewałam że aż tylu

A Żanetko jak napuchnięte, to pewnie lada dzień (max dwa tygodnie) i ząb wylezie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Chrzciny udaly sie bardzo dobrze. Mlody nie plakal przy polewaniu glowki, patrzyl sie tymi slepkami swoimi na ksiedza, az ksiadz sie usmiechnal. Jedzenie w restauracji bylo super, zlaszcza faszerowane udka. Pozniej przenieslismy sie do domu i zrobilam krokodyle z ciasta francuskiego. Ale to bylo dobre. Torta zrobilam tez sama ale dekoracja mi nie wyszla i siedzialam nad nim do 1 w nocy :/
W ogole ksiadz tak ladnie mowil w Kosciele, ze az plakac mi sie chcialo.
Fajnie że tak się udało po Waszej myśli I ze fajnego księdza macie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
moj dzisiaj wybywa, do maja ;( Serce mi peka.
Aż tak długo? Biedna...

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
modle sie kochana zeby to byly zeby..... jak zawsze potrafila sama usnac to teraz musze ja noscic....
tylko zastanawiam ile to czasu musi minac zeby sie przebily bo dziasla ma spuchniete i to od dluzszego czasu...
Mogę się założyć że to to U nas przy pierwszych zębach od spuchnięcia dziąsełek do wyjścia zęba minęło ok. dwa tygodnie. Może troszkę więcej.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumeczku jestem w szoku w związku z tempem ząbkowania Tymka
Ja też

Cytat:
brumeczku a czemi nie chcesz zaczynać od marchewki
Bo najsłodsza w tych wszystkich warzyw. A ja chcę zacząć od czegoś neutralnego w smaku.

Cytat:
no ikilka ogłoszeń:
-jestem zombie na maxa, Jaś budził sie 10039 razy w nocy w tym 3 razy na jedzenie a raz na mycie pupy
-w związku z powyższym 70% nocy suszarka w sypielni była włączona i śniło mi się że jestem na budowie
- mimo wszystko jestem meeeeeeeeega szczęśliwa bo....
odzyskałam kasę którą źle przelałam
-jestem po pracy i po spacerku, ogarniam dostwo i biore sie za gotowanie
Współczuję nocki. Ale budowa i te klimaty to chyba coś wspólnego z Twoją pracą mają, więc czułaś się swojsko, nie?
Ja dziś było Jasiowi z mamą i mamie z Jasiem?

A z kasy nawet nie wiesz, jak się cieszę Już kilka razy miałam się pytać, czy coś się posunęło naprzód, ale się nie odważyłam, żeby Ci nie przypominać o problemie... Napisz tylko ogólnie jak się to udało? Sam oddał czy w wyniku jakiegoś nakazu sądowego, czy jeszcze inaczej?

Przepisu na tiramisu nie mam, bo nie lubię. Ale a propos kwestii smaku, to wczoraj u tych znajomych jedliśmy sernik z przepisu z tej strony i był obłędny, wyśmienity, cudowny a do tego piękny. Polecam, o taki:http://www.kwestiasmaku.com/desery/s...i/przepis.html. Na pewno zrobię jak będę miała okazję. A ja wcale za sernikami nie przepadem, więc to chyba najlepsza reklama

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
byliśmy godzinę na spacerze, wreszcie jakieś normalne temperatury
My tak samo

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Konkret

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Właśnie zjadłam II śniadanie nie mam na nic czasu, w dodatku z M. jesteśmy na wojennej ścieżce.
Co narozrabiał?

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-02-13 o 16:14
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:16   #40
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Moja ma pół roku i nadal ulewamęczy się strasznie aniołek. Myślałam, przejść na normalne mleko, jednak próba nie zdała egz i dalej jesteśmy na Enfamilu AR 2.
Stary 2012-02-13, 16:24   #41
Marina1
Zakorzenienie

Justyna czemu Ci głupio coś Ty. Brawo dla Zuzanki.

Laski, dzięki za porady odnośnie rejestracji. Jutro dzwonie o 7 rano i będę się broniła rękami i nogami, żeby mnie nie zbyła pielęgniarka i tym razem, i potaram się zarejestrować. bo co innego mi zostało.

Ku*** mam ochotę wyjść z mieszkania i nie wrócić, taki gówniarz mój niedobry. Właśnie spazmuje na łóżku, a ciul, niech się drze, ileż można nosić gnoja na rękach.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:35   #42
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Laski, dzięki za porady odnośnie rejestracji. Jutro dzwonie o 7 rano i będę się broniła rękami i nogami, żeby mnie nie zbyła pielęgniarka i tym razem, i potaram się zarejestrować. bo co innego mi zostało.

Ku*** mam ochotę wyjść z mieszkania i nie wrócić, taki gówniarz mój niedobry. Właśnie spazmuje na łóżku, a ciul, niech się drze, ileż można nosić gnoja na rękach.
Powiedz ze rozmawiałas z rzecznikiem praw pajenta.

Agatka jest już z nami
Stary 2012-02-13, 16:47   #43
iustyna1
Wtajemniczenie

Ech Marina nawet sobie nie wyobrażasz jak mi Ciebie szkoda teraz. Wiem, że tak piszesz, bo jesteś przemęczona i tak serio, to chyba troszkę lubisz Rogiego, co?

Powiem Ci coś w tajemnicy - podobno dzieci, które są nieznośne za malucha potem są bardzo grzeczne. Ja taka byłam, co trochę chora, co trochę leki, nie jadłam, nie spałam (pokazałabym Ci zdjęcia jak moja mama wyglądała, jak zombi, taka wykończona była) a jak skończyłam roczek, to podobno dziecka nie było .

I proszę mi teraz nie pisać, że to nieprawda! Marina ma żyć nadzieją, że z Rogiego zrobi się Anioł

Dziękuję za gratulacje dla mojej diablicy . Już teraz wiem, dlaczego wczoraj tak dziwnie nogę na bok wyciągała i prostowała.

Kajool wrzucisz jeszcze raz tego krokodyla?

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Zauważyłyście, że ostatnio poginęły nam mamy? Brida, AgaG, Meszsares, Babonik, Nerola, JustPi, sygine, Lilkaa.

Dostałam @ i czuję się jak dętka. Jakiś smutek mnie ogarnął.

Telik super, że odzyskałaś kasę
Patiki za noc
Madziulka za siad
Brumek biedny Tymek, może spróbuj Nurofenu, na Zuz lepiej działa niż czopek.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-02-13 o 16:50
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:48   #44
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

I ja jestem z przeziebionym i zakatarzonym Julkiem
jak nie urok to... no, nie bede sie wyrazac ;/
aha i zapomnialam, Juli wazy tylko 7 kg i mamy wzmozone napiecie miesniowe, dostalismy skierowanie do neurologa i rehabilitantki,
do tego dzis rozdarlam sie na i tz siedzi obrazony na mnie, ale ja uwazam ze slusznie

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.

Edytowane przez Chelsea91
Czas edycji: 2012-02-13 o 16:54
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:54   #45
Natka_
Zakorzenienie

Skąd mam wziąść kontakt do moderatora? Bo albo jetem ślepa, albo taka głupia nie umiem znaleść

Kajool cieszę się, że chrzciny się udały No i zarazem przykro, że Tż musi wyjechać

Cytat:

dla Zuziaka.
Ja teraz odkąd Domek nauczył się siadać to tylko biegam i ratuję. Już tyle razy przywalił, że głowa boli A skubaniec teraz ani przez chwile nie chce leżeć.

A na Szymka i Igorka przyjdzie czas, jak już będą nabywać nowych umiejętności to hurtowo!

Cytat:
dla Zuzi

i dla Szymka.
To widzę, że tylko mój taki dzik, siada z pozycji leżącej

Cytat:
witam i ja w nowym watku!!!!

ale mam kacora po wczorajszym - jak to TZ mowi "drobny pijaczek". Chyba sobie piwko z sokiem strzele

dla Marysi

Cytat:
Mój to ledwo 100ml wciągnie.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku Widzę że sprzyja on nowym umiejętnością, bo jakieś masowe siadanie i przekręcanie się zaczęło
U nas istny kocioł. Tymonek sie tak okropnie męczy, że aż mnie ściska w sercu Od rana jest płacz i krzyk, wielkie łzy i wykrzywiona, czerwona buzia. Nawet Panadol mu dałam i pomogło tylko na trochę, teraz znowu boli. Tak okropnie twarz wykrzywia, widać że cierpi Za to górna dwójka już prawie na wierzchu. Tylko co z tego skoro następne też idą A czy któremuś dziecku wyszły górne dwójki przed jedynkami?
Biedny Tymcio. Utul go i ucałuj od ciotki

Telik wspaniałe wieści Wkońcu Ci zwrócono pieniądze Jak to się stało, opowiadaj?

Brumku zrobiłam dzisiaj z Twojego przepisu szaszłyki z ziemniakami owinięte boczkiem, PYCHA!!!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:09   #46
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

1.Ty mnie nie urazisz siadaniem Zuzi bo mój łobuz nawet na czworaka w swoim życiu nie był

2.moje dziecko właśnie wciągnęło (dosłownie) 210ml kaszki !!!! tak mój przeciwnik kaszek posmakował nowej kaszki ryżowej z bobovity i smaku owoców leśnych . Musiałam mu dorabiać bo 1 porcja nie starczyła
1.MOja też ani razu na czworaka nie była,jak ją tak dawałam to zaraz prostowała nogi i leżała plackiem

2.Na mleku modyfikowanym, czy na wodzie kaszka?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

1. też się ucieszyłam jak znalazłam takie informacje, bo u nas ulewanie skończyło się gdzieś w 2. miesiącu. A potem kilka tyg. temu troszkę się odnowiło i teraz znowu. Taaa, żeby potrafią człowiekowi dostarczyć atrackji. Nawet się nie spodziewałam że aż tylu

2.A Żanetko jak napuchnięte, to pewnie lada dzień (max dwa tygodnie) i ząb wylezie

1.Oj potrafią potrafią
2.Mam nadzieję, że nie więcej niż 2 tyg bo Ja szału dostanę z taką marudą,nic ją nie uszczęśliwia nic

3.Zapisałam przepis na sernik, pysznie wygląda

Cytat:

Dzwoń dzwoń

Ja dzisiaj też mam taką ochotę. Przerosła sama siebie :na rękach nie, w bujaku nie,cyca nie, butli nie, kaszki nie...

Bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Skąd mam wziąść kontakt do moderatora? Bo albo jetem ślepa, albo taka głupia nie umiem znaleść
Kurde i trzeba zamknąć poprzedni wątek.
JA pisałam do Rzabaa nie jestem pewna czy przez 2x aa na końcu z prośbą o zamknięcie , może jej zapytaj od razu co ze zmianą nazwy?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:12   #47
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

do Złosia pisz, chyba on najwięcej może
https://wizaz.pl/forum/member.php?u=1

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:23   #48
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde i trzeba zamknąć poprzedni wątek.
JA pisałam do Rzabaa nie jestem pewna czy przez 2x aa na końcu z prośbą o zamknięcie , może jej zapytaj od razu co ze zmianą nazwy?
No właśnie... A ja nie wiem do kogo pisać, bo nigdy tego nie robiłam

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
do Złosia pisz, chyba on najwięcej może
https://wizaz.pl/forum/member.php?u=1
Dziękuje Ci Aniu, napisałam juz do moderatora noseknosek. Zobaczę co odpisze
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:27   #49
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Zauważyłyście, że ostatnio poginęły nam mamy? Brida, AgaG, Meszsares, Babonik, Nerola, JustPi, sygine, Lilkaa.

zauważyłam szkoda mam nadzieję,że u nich wsio ok !!

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
aha i zapomnialam, Juli wazy tylko 7 kg i mamy wzmozone napiecie miesniowe, dostalismy skierowanie do neurologa i rehabilitantki,
do tego dzis rozdarlam sie na i tz siedzi obrazony na mnie, ale ja uwazam ze slusznie
oj biedulek , oby szybko zadziałała rehabilitacja
będzie dobrze!!
a co do teściowej to skoro jej się należało (a na pewno się należało )to

Cytat:
1.MOja też ani razu na czworaka nie była,jak ją tak dawałam to zaraz prostowała nogi i leżała plackiem

2.Na mleku modyfikowanym, czy na wodzie kaszka?
kaszka na mm ale dla alergików bo ryżowa
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:31   #50
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja dzisiaj byłam z B u lekarza bo ma te problemy ze stolcem.Pomacała go po brzuszku i niby dużo mu zalega.Mam dawać ten leka na D i czopki glicerynowe.Miał zaległe szczepienie i lekarka kazała odrazu szczepić.
Mówiła że dawano nie widziała tak pogodnego dziecka.Dla mnie zapisała Pulmeo

kupiłam ta kszkę ze śliwką na zdrowy brzuszek

sweet , marina współczuję
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:38   #51
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

ehh te ja na razie zyje z nia OK, ale za 3 tyg wracam do pracy i 2 tyg ona bedzie siedziec z Marysia.
My z TZ nadal sie klocimy, no ale juz odpuszczam powoli bo ilez mozna. Glowa dalej mi peka. Marysia marudzi juz 3 h ale nie pojdzie spac.
Stary 2012-02-13, 17:42   #52
agadus
Wtajemniczenie

brumku jestem jestem,mieliśmy przypływ gotówki, i się obkupiliśmy ja kupiłam sobie kila bluzek, koszulek, koszul z długim rękawem, z krótkim, pulower, mąż się obkupił no i dzieciom, kilka rzeczy kupiłam, aż mi głupio tak pisać, bo wtdałam kooope kasy

Marina nie daj sie, trzymam kciuki za jutro

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:51   #53
pieleszka
Wtajemniczenie

witam się i ja z Hanią
brawa dla Zuzi i Szymka Madziulkowego za siadanie
dla Krystiana i Idy za miesiące kolejne
telik super, że kaska jest
Marinko, Zanetko ja do Was dzisiaj dołaczam... u nas armagedon ja padam na twarz już...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:54   #54
agadus
Wtajemniczenie

luuudzie zapomniałam,
100 lat dla solenizantów piatkowych, sobotnich, niedzielnych i dzisiejszych

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:54   #55
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
luuudzie zapomniałam,
100 lat dla solenizantów piatkowych, sobotnich, niedzielnych i dzisiejszych
dziekuje w imieniu Marysi
Stary 2012-02-13, 17:58   #56
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Agadus poka ciuchy
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:04   #57
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Agata dziś pierwszy raz jadła rybkę i jej smakowało. Zjadła cały mały słoiczek i po pół godziny dorobiłam jej 120 ml mleka i wszytsko zjadła. Bo ostatnim niejadztwie to az dzwne.

Mieliśmy szczepić Agate jak skończy pół roku na pneumo. Ale w grudniu nam pedatra odradziła, ze święta itd. i może być różnie, a wiadomo jak w świeta z pomocą medyczną, no to mieliśmy szczepić w styczniu, ale nie było decyji czy nasz um dopłaca czy nie, w lutym dostali decyzje. No i mieliśmy szczepić kilka dni temu, to ta wysypka. Ciągle coś Chyba na początku marca się wybierzemy, to od razu pogadam z naszą pediatrą o mleko

Gotuje sobie obiad.
12 dzień sb

Agatka jest już z nami
Stary 2012-02-13, 18:05   #58
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
A ja napiszę tu, chociaż trochę mi głupio ze względu na niektóre mamy (Marina, Dziubek ): Zuzia usiadła sama z pozycji czworacznej. !
: oklaski:
Cytat:
dla Zuzi

super
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Beata dla swojego Tż na bank masz super ekstra figurę

Po co Ci linki do nawilżaczy jak już kupiłaś?
Nie doszedł krem jeszcze?
ma nadzieję że za szczuplejszymi się nie oglada

link potrzebny z ciekawości - taka babska przypadłość - i chce porównać ze swoim żeby sprawdzić czy nie wtopiłam

nie doszedł kremik jeszcze dam znać jak dojdzie

Cytat:
w zasadzie to nic - tż ma 2 zmianę wieć jak wróci z pracy to raczej będę chrapać - no chyba że mnie przekona do jakiejś nocnej aktywności

Cytat:

biedna... telefonicznie rejestrują od 8 rano ale w praktyce nie odbierają wcale do ok 9 bo cały czas zajęte jest - już nieraz próbowałam i d*pa zbita... najpierw od 7.30 do 8 nikt nie odbiera a potem przez godzine jest zajęte - i najpewnej maja odłozony telefon żeby im nikt gitary nie zawracał bo osobiście się rejestrują wszyscy i jak już raczą odebrać o 9 to nie ma wcale miejsc...

ale życze powodzenia - daj znać czy się dodzwonisz

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
eeee 7 kg to całkiem dobra waga - bo Juluś przecież mały się urodził - kciuki za rehabilitację

a widać się należało tż-towi przejdzie niedługo pewnie

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:10   #59
SweetAngel1984
Zadomowienie

Jestem.....

była na poczcie wyslac sprzedane na all ciuszki Igorka..,..
potem do LIDLA ....
kupilam
2x bodziaki z dł. rekawkiem
jedne na 86/92
drugie na 98/104
2x koszulki z myszka mickey 86/92 z krótkim
2 paczki chusteczek do dupki
patki do mycia pyszczydła
patyczaki do uszaków
i tyle
ale byly jeszcze rajstopki fajne i bluzeczki tylko kasy zbrakło
noi marchewki i jabłek ekologicznych nei było

na obiad Igi jadł zupke z cielecinka ...smakowało
teraz szykujemy powoli inhalacje i kapielke i lulu a mama zasiadzie do wizazu

Nataszka jak malutka?
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:12   #60
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Może jakąś pyszną kolację zrobie ze świecami.
Na pewno nigdzie nie wyjdziemy. Nie chcemy Radka zostawiać.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
na jutro!

Cytat:
brumku jestem jestem,mieliśmy przypływ gotówki, i się obkupiliśmy ja kupiłam sobie kila bluzek, koszulek, koszul z długim rękawem, z krótkim, pulower, mąż się obkupił no i dzieciom, kilka rzeczy kupiłam, aż mi głupio tak pisać, bo wtdałam kooope kasy

Marina nie daj sie, trzymam kciuki za jutro
Łaaa! Dlaczego Ci głupio? Jak masz okazję i za co to czemu nie korzystać

Brumek dla mnie taki sernik jest niewykonalny, nie dam rady.
Ale pięknie wygląda, obłęd!
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości