|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Co planujecie na jutrzejsze Walentynki?
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem
życie zweryfikuje dzień;DJutro znów rehabilitacja... mam dość.
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja.
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
i ja jestem
|
|
|
|
#36 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no coś Ty ![]() Ty mnie nie urazisz siadaniem Zuzi bo mój łobuz nawet na czworaka w swoim życiu nie był Cytat:
no to i my witamy w nowym części !!!!!! Kajool super,że chrzciny za Wami i że takie udane za to męża wyjazdu nie zazdroszczę Telik no nie wierzę, chyba się upiję ze szczęścia!!!!!!!!!!!! oddał kasę moje dziecko właśnie wciągnęło (dosłownie) 210ml kaszki !!!! tak mój przeciwnik kaszek posmakował nowej kaszki ryżowej z bobovity i smaku owoców leśnych . Musiałam mu dorabiać bo 1 porcja nie starczyła
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-13 o 16:10 |
||
|
|
|
#37 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jaki śliczny Twoj Szymek Cytat:
![]() ![]() Sporo nowych umiejetnosci dzis sie ujawnilo u naszych dzieciaczkow
|
|||
|
|
|
#38 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja też ze dwa razy usiadła z czworaków, ale zaraz potem wywróciła się boleśnie do tyłu i juz nie chce siadać narazie ![]() innymi słowy lekcja z grawitacji ![]() Krystianek i Ida za 7 miesięcy
Edytowane przez ellika Czas edycji: 2012-02-13 o 16:16 |
|||
|
|
|
#39 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
Widzę że sprzyja on nowym umiejętnością, bo jakieś masowe siadanie i przekręcanie się zaczęło U nas istny kocioł. Tymonek sie tak okropnie męczy, że aż mnie ściska w sercu Od rana jest płacz i krzyk, wielkie łzy i wykrzywiona, czerwona buzia. Nawet Panadol mu dałam i pomogło tylko na trochę, teraz znowu boli. Tak okropnie twarz wykrzywia, widać że cierpi Za to górna dwójka już prawie na wierzchu. Tylko co z tego skoro następne też idą A czy któremuś dziecku wyszły górne dwójki przed jedynkami?Cytat:
![]() Cytat:
Poproszę to na filmie ![]() Cytat:
![]() A najśmieszniejsze, że jak im się uda jakiś taki nowy wyczyn, to mają minkę spokojną, jakby nic w życiu innego nie robiły tylko siadały i przewracały się. Rodzice szaleją, a one spokojne i zupełnie nie pod wrażeniem własnego osiągnięcia ![]() Cytat:
Wielkie brawa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Żanetko jak napuchnięte, to pewnie lada dzień (max dwa tygodnie) i ząb wylezie Cytat:
Aż tak długo? Biedna... Cytat:
U nas przy pierwszych zębach od spuchnięcia dziąsełek do wyjścia zęba minęło ok. dwa tygodnie. Może troszkę więcej.Ja też ![]() Bo najsłodsza w tych wszystkich warzyw. A ja chcę zacząć od czegoś neutralnego w smaku. Cytat:
![]() Ja dziś było Jasiowi z mamą i mamie z Jasiem? ![]() A z kasy nawet nie wiesz, jak się cieszę Przepisu na tiramisu nie mam, bo nie lubię. Ale a propos kwestii smaku, to wczoraj u tych znajomych jedliśmy sernik z przepisu z tej strony i był obłędny, wyśmienity, cudowny a do tego piękny. Polecam, o taki:http://www.kwestiasmaku.com/desery/s...i/przepis.html. Na pewno zrobię jak będę miała okazję. A ja wcale za sernikami nie przepadem, więc to chyba najlepsza reklama ![]() My tak samo ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-02-13 o 16:14 |
||||||||||||
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ma pół roku i nadal ulewa
męczy się strasznie aniołek. Myślałam, przejść na normalne mleko, jednak próba nie zdała egz i dalej jesteśmy na Enfamilu AR 2.
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna czemu Ci głupio coś Ty. Brawo dla Zuzanki.
Laski, dzięki za porady odnośnie rejestracji. Jutro dzwonie o 7 rano i będę się broniła rękami i nogami, żeby mnie nie zbyła pielęgniarka i tym razem, i potaram się zarejestrować. bo co innego mi zostało. Ku*** mam ochotę wyjść z mieszkania i nie wrócić, taki gówniarz mój niedobry. Właśnie spazmuje na łóżku, a ciul, niech się drze, ileż można nosić gnoja na rękach.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech Marina nawet sobie nie wyobrażasz jak mi Ciebie szkoda teraz. Wiem, że tak piszesz, bo jesteś przemęczona i tak serio, to chyba troszkę lubisz Rogiego, co?
![]() Powiem Ci coś w tajemnicy - podobno dzieci, które są nieznośne za malucha potem są bardzo grzeczne. Ja taka byłam, co trochę chora, co trochę leki, nie jadłam, nie spałam (pokazałabym Ci zdjęcia jak moja mama wyglądała, jak zombi, taka wykończona była) a jak skończyłam roczek, to podobno dziecka nie było . I proszę mi teraz nie pisać, że to nieprawda! Marina ma żyć nadzieją, że z Rogiego zrobi się Anioł Dziękuję za gratulacje dla mojej diablicy . Już teraz wiem, dlaczego wczoraj tak dziwnie nogę na bok wyciągała i prostowała.Kajool wrzucisz jeszcze raz tego krokodyla? ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Zauważyłyście, że ostatnio poginęły nam mamy? Brida, AgaG, Meszsares, Babonik, Nerola, JustPi, sygine, Lilkaa. ![]() Dostałam @ i czuję się jak dętka. Jakiś smutek mnie ogarnął. Telik super, że odzyskałaś kasę Patiki za noc Madziulka za siadBrumek biedny Tymek, może spróbuj Nurofenu, na Zuz lepiej działa niż czopek.
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-02-13 o 16:50 |
|
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
I ja jestem z przeziebionym i zakatarzonym Julkiem
![]() jak nie urok to... no, nie bede sie wyrazac ;/ aha i zapomnialam, Juli wazy tylko 7 kg i mamy wzmozone napiecie miesniowe, dostalismy skierowanie do neurologa i rehabilitantki, do tego dzis rozdarlam sie na
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2012-02-13 o 16:54 |
|
|
|
#45 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Skąd mam wziąść kontakt do moderatora? Bo albo jetem ślepa, albo taka głupia nie umiem znaleść
![]() Kajool cieszę się, że chrzciny się udały ![]() Cytat:
dla Zuziaka.Ja teraz odkąd Domek nauczył się siadać to tylko biegam i ratuję. Już tyle razy przywalił, że głowa boli A skubaniec teraz ani przez chwile nie chce leżeć.A na Szymka i Igorka przyjdzie czas, jak już będą nabywać nowych umiejętności to hurtowo! ![]() Cytat:
i dla Szymka. To widzę, że tylko mój taki dzik, siada z pozycji leżącej ![]() Cytat:
dla Marysi ![]() Cytat:
Mój to ledwo 100ml wciągnie.Cytat:
Telik wspaniałe wieści ![]() Brumku zrobiłam dzisiaj z Twojego przepisu szaszłyki z ziemniakami owinięte boczkiem, PYCHA!!! |
|||||
|
|
|
#46 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2.Na mleku modyfikowanym, czy na wodzie kaszka? Cytat:
![]() 2.Mam nadzieję, że nie więcej niż 2 tyg bo Ja szału dostanę z taką marudą,nic ją nie uszczęśliwia nic ![]() 3.Zapisałam przepis na sernik, pysznie wygląda ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj też mam taką ochotę. Przerosła sama siebie :na rękach nie, w bujaku nie,cyca nie, butli nie, kaszki nie... Bedzie dobrze ![]() Cytat:
JA pisałam do Rzabaa nie jestem pewna czy przez 2x aa na końcu z prośbą o zamknięcie , może jej zapytaj od razu co ze zmianą nazwy? |
||||
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do Złosia pisz, chyba on najwięcej może ![]() https://wizaz.pl/forum/member.php?u=1
|
|
|
#48 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#49 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zauważyłam szkoda mam nadzieję,że u nich wsio ok !!Cytat:
będzie dobrze!! a co do teściowej to skoro jej się należało (a na pewno się należało )to ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj byłam z B u lekarza bo ma te problemy ze stolcem.Pomacała go po brzuszku i niby dużo mu zalega.Mam dawać ten leka na D i czopki glicerynowe.Miał zaległe szczepienie i lekarka kazała odrazu szczepić.
![]() Mówiła że dawano nie widziała tak pogodnego dziecka.Dla mnie zapisała Pulmeo ![]() kupiłam ta kszkę ze śliwką na zdrowy brzuszek ![]() sweet , marina współczuję |
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
ehh te
My z TZ nadal sie klocimy, no ale juz odpuszczam powoli bo ilez mozna. Glowa dalej mi peka. Marysia marudzi juz 3 h ale nie pojdzie spac. |
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
brumku jestem jestem,mieliśmy przypływ gotówki, i się obkupiliśmy ja kupiłam sobie kila bluzek, koszulek, koszul z długim rękawem, z krótkim, pulower, mąż się obkupił no i dzieciom, kilka rzeczy kupiłam, aż mi głupio tak pisać, bo wtdałam kooope kasy
Marina nie daj sie, trzymam kciuki za jutro
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i ja z Hanią
brawa dla Zuzi i Szymka Madziulkowego za siadanie ![]() telik super, że kaska jest Marinko, Zanetko ja do Was dzisiaj dołaczam... u nas armagedon ja padam na twarz już...
|
|
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
luuudzie zapomniałam,
100 lat dla solenizantów piatkowych, sobotnich, niedzielnych i dzisiejszych ![]() |
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus poka ciuchy
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Agata dziś pierwszy raz jadła rybkę i jej smakowało. Zjadła cały mały słoiczek i po pół godziny dorobiłam jej 120 ml mleka i wszytsko zjadła. Bo ostatnim niejadztwie to az dzwne.
Mieliśmy szczepić Agate jak skończy pół roku na pneumo. Ale w grudniu nam pedatra odradziła, ze święta itd. i może być różnie, a wiadomo jak w świeta z pomocą medyczną, no to mieliśmy szczepić w styczniu, ale nie było decyji czy nasz um dopłaca czy nie, w lutym dostali decyzje. No i mieliśmy szczepić kilka dni temu, to ta wysypka. Ciągle coś Chyba na początku marca się wybierzemy, to od razu pogadam z naszą pediatrą o mleko ![]() Gotuje sobie obiad. 12 dzień sb
|
|
|
|
#58 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() : oklaski:Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() link potrzebny z ciekawości - taka babska przypadłość - i chce porównać ze swoim żeby sprawdzić czy nie wtopiłam nie doszedł kremik jeszcze w zasadzie to nic - tż ma 2 zmianę wieć jak wróci z pracy to raczej będę chrapać - no chyba że mnie przekona do jakiejś nocnej aktywności Cytat:
ale życze powodzenia - daj znać czy się dodzwonisz ![]() Cytat:
![]() a tż-towi przejdzie niedługo pewnie
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
Jestem.....
była na poczcie wyslac sprzedane na all ciuszki Igorka..,.. potem do LIDLA .... kupilam 2x bodziaki z dł. rekawkiem jedne na 86/92 drugie na 98/104 2x koszulki z myszka mickey 86/92 z krótkim 2 paczki chusteczek do dupki patki do mycia pyszczydła patyczaki do uszaków i tyle ![]() ale byly jeszcze rajstopki fajne i bluzeczki tylko kasy zbrakło ![]() noi marchewki i jabłek ekologicznych nei było ![]() na obiad Igi jadł zupke z cielecinka ...smakowało ![]() teraz szykujemy powoli inhalacje i kapielke i lulu a mama zasiadzie do wizazu ![]() Nataszka jak malutka? |
|
|
|
#60 | ||
|
Zakorzenienie
|
Może jakąś pyszną kolację zrobie ze świecami.
Na pewno nigdzie nie wyjdziemy. Nie chcemy Radka zostawiać. Cytat:
na jutro!Cytat:
![]() Brumek dla mnie taki sernik jest niewykonalny, nie dam rady. Ale pięknie wygląda, obłęd! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

)

życie zweryfikuje dzień;D
. Mały szatan!

Od rana jest płacz i krzyk, wielkie łzy i wykrzywiona, czerwona buzia. Nawet Panadol mu dałam i pomogło tylko na trochę, teraz znowu boli. Tak okropnie twarz wykrzywia, widać że cierpi
nie mam na nic czasu, w dodatku z M. jesteśmy na wojennej ścieżce.
męczy się strasznie aniołek. Myślałam, przejść na normalne mleko, jednak próba nie zdała egz i dalej jesteśmy na Enfamilu AR 2.

Mój to ledwo 100ml wciągnie.