![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. IV
bo mala czcionka pisze to, co jest jeszcze nudniejsze od tego co pisze zazwyczaj
![]() czepiata sie i tyle ![]() jakas pelnia dzisiaj czy co? ![]()
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Sorry, ale to mnie rozwaliło:
http://wroclaw.gumtree.pl/c-Praca-pr...AdIdZ363063394 ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
bry wieczór!
mam zamiar spędzić resztę wieczoru opierdzielając się koncertowo. Stanowczo nie mogę ostatnio skupić się na pracy ![]() Jula, Rozmowy w toku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
elo, nadaje do Was w nowych, korekcyjnych okularach
![]() ale fajnie, ostro widze i jaka roznica ![]() ![]() jej, a co mu? ![]() to kreca w Krakowie ![]() tak a propos zwierzat - spedzilam dzisiaj grubo ponad godzine na stronie nieslawnego schroniska w Dyminach, wzielabym jednego gdyby moja Bestia nie byla chora :// naf, pochwal sie co ![]()
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() naf, no właśnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
Masz sam astygmatyzm? Czy jeszcze jakąś wadę? Bo jako właścicielka tejże przemiłej wady zastanawiam się czy by coś sobie nie sprawić, żeby oczy nie bolały od monitora.
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie problemów z oczami... Ja to mam dwie wady wzroku - po pierwsze mam wrodzonego zeza zbieżnego, który został zaleczony, bo wyleczyć do końca można jedynie operacją. Do tego jestem krótkowidzem. Zatem gdy noszę okulary, minusy, które skupiają wzrok pogłębia mi się zez... Przez to noszę okulary tylko wtedy kiedy muszę (głównie jak prowadzę autko). Prędzej czy później jednak będę musiała zdecydować się na operację.
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Lux Mundi
|
Podejrzenie lambliozy i innych cudów-
na szczęście wyniki dobre, a zataczał się i prawie zemdlał- ze stresu ![]() Dziś dostał kolejną i ostatnią dawkę antybiotyku- za dwa tyg na szczepienie ![]() To teraz tylko podobna akcja z Mieczysławem i będzie git ![]() Cytat:
nic- ino się zdrowo urżnąć ![]() Ewentualnie wyrwać na imprezie niezłe ciacho ![]() Tyż jestem krótkowidzem [-4] ![]() Zazwyczaj noszę soczewki - od wielkiego dzwonu okulary ![]() Przy większym dopływie gotówki całkiem poważnie myślę o operacji ![]() A z ilością dioptrii na wywątku przebija mnie tylko Naf ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Hej ho
![]() Właśnie dobiłam do domu niesamowicie okrężną i stresującą drogą przez Wawę, i mówiąc wprost, padam na pysk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A na razie wszystkim życzę dobrej i miłej nocy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nafiku, czego szukasz w Warszawie - mieszkania czy raczej pokoju? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Słońce u mnie za oknem i jeszcze żeby mi się chciało coś robić... no nic chyba muszę poprosić o solidnego kopa w d. Wszędzie burdel syf i malaria ;( A ja co robię? Oglądam sobie youtube ![]()
![]() |
#135 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do moich umiejetnosci, jestem swietnym resercherem, ogolem social media w teori mam w malym paluszku, teraz chce zglebic dziedziny takie jak seo/photoshop/ zagadnienia z tworzeniem www-dlatego tez zapisalam sie na kurs. Problemw tym ze ta wiedze z pru/epru i marketingu mam czysto teoretyczna a brak mi praktyki...na ktore chyba jestem zastara bo tyle CV-lek sle ze moj outloock wariuje. Dodtakowo jestem tez chyba dobrym copywriterem- wiem tutaj brzmi to smiesznie:tysiace lietrowek, niepoprzedzielanych znakami interpunkcyjnymi, pisze bez polskich znakow itd..-wynika to z mojego lenistwa. Puszczam tekst/wypowiedz nawet jej nie czytajac 2 raz. Zbieram co mi slina na jezor przyniesie. Natomiast na studiach jak mialam sie przy czyms wykazac to wszyscy mnieli mnie dosc przy projektach bo zawsze sprawdzalam tekst 1000 razy zanim uznalam ze jest ok ![]() Co do mojej kariery w tym czym chce dzialac - nie poddaje sie wierze ze wczensiej czy pozniej osiagne to co chce i bede robic to co kocham. Nie chce pracowac cale zycie w "czyms" czego nietrawie i jest dla mnie istna mordega. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A za moje 2 dniowe milczenie przepraszam, znow odezwala sie 1 firma i tworzylam dla nich..... chyba okazlam sie nadgorliwa bo zrobilam 2 razy wiecej niz musialam ![]() Cytat:
![]() Cos ciekawego na jutiubie... ja wczoraj naogladlaam sie kosmetycznych recenzji i etraz glupia jaaaaaaa.....znow okazlo sie ze musze tyle rzeczy kupic!!!
Odliczanie do maja/czerwca 2014 Edytowane przez mal Czas edycji: 2012-03-15 o 09:53 |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Helou, wczoraj, jak co środę, poimprezowałam i poplanszówkowałam,więc znowu wesoła do pracy przyszłam. Mój kursant z czwartkowego poranka musi sobie chyba myśleć, że nieźle trzepnięta jestem
![]() Przyszło moje zamówienie z mileny, zaraz idę poprzymierzać. Pinki, mam na zbyciu toffino 60f, na mnie trochę przyciasnawe, więc pewnie i na Ciebie też takie będzie, ale może akurat. Nie bardzo mam komu wżenić, bo nie znam nikogo o takich gabarytach. No chyba, że Alvesta....? Cytat:
![]() Zapraszamy do Wro, u nas zawsze jest wesoło ![]() I jeszcze coś, co nas łączy: http://kwejk.pl/obrazek/1019037/za☠☠☠isty,komiks.html Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2012-03-15 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |||
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja zrobilam dzis wiosenne porzadki, umylam wszystkie szyby...w aucie ![]()
![]() |
#138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Podobnie zresztą jak pierwsze 250str bełkotu, w stylu Daniel Steel, uczłowieczające Salander. Wystarczy bowiem, że jak mamusia i tatuś nas nie kochają i mamy traumę z dzieciństwa to natura odpłaca nam się fotograficzną pamięcią, niespotykanymi zdolnościami i szalenie wysokim IQ... ale w głębi ducha chcemy czynić dobro ![]() Jestem przykładem, że się da ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
bry
dzień jak codzien ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |||
Lux Mundi
|
Hello
![]() Cytat:
![]() Bardzo się cieszę ![]() Dawaj znać w miarę możliwości jak wszystko się układa ![]() Cytat:
nie równa się wadzie- przynajmniej tak mówi mój okulista. Przy wadzie -4, noszę soczewki/okulary -3, bo w takich doskonale daję sobie radę- nie należy oczu rozbestwiać ![]() Dla mnie soczewki to też uciążliwość mimo tego, że przerzuciłam się na 30 dniowe, dlatego coraz częściej myślę o laserze ![]() Dziś zabieg korekcji wzroku [bo nie jest to operacja] trwa 15 minut. Ryzyko tego, że coś się nie powiedzie jest znikome. Ale tak jak piszesz- każdy ma swój punkt widzenia. [trochę śmiesznie to zabrzmiało ![]() Z tego co wiem- im większa wada, tym łatwiej przywrócić pierwotny stan oka, że tak powiem. Aczkolwiek skorygowanie wady całkowicie nie jest możliwe- zazwyczaj zostaje -0,5/0,75 na każdym oku. Mam trzy znajome osoby po takim zabiegu, które mówią o tym w samych superlatywach ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie soczewek - latami nosiłam 3-miesięczne Optima FV. Za☠☠☠iste. Niestety, ktoś uznał, że są niehigieniczne, i od dwóch lat ich nie produkują. W zamian są miesięczne - raz miałam, dla mnie do rzyci. O wiele bardziej męczy oko, pod koniec dnia musiałam wyjmować - z moimi trzymiesięczymi przenoszonymi kwartał nigdy tak nie miałam. Niestety, jako że mój zapas się skończył - muszę zacząć kupować te chujowe miesięczne...Dodam, że ie miałam nigdy problemów z oczami z powodu soczewek, nie odczuwam ich w ogóle - może dlatego daleko mi do myśli, żeby ktoś mi grzebał w oczach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi się podobało i mam zamiar wrocic do ksiazki jeszcze nie raz ![]() A co do wyboldowanego tekstu u mnie w tym zdaniu.Miałam na myśli historię lat 70'tych-80'tych w Szwecji. No i wałków jakie były robione w polsze po zmianie ustroju ![]()
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Pinki, ja chętnie od Ciebie pożyczę drugą część, daj znać, kiedy możemy się ustawić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ratunku!!!!!!
Ja wiedziałam, że tak będzie! W zeszły weekend sprzątałam z mamina szafę z butami- nie robiłyśmy tego 5lat-odkąd przeprowadziliśmy się ostatnim razem. Wypieprzyłyśmy kilkanaście par butów. Wiecie po sezonie się zawsze wkłada na zasadzie. Ubiorę tylko fleki wymienie, przecież tak bardzo je lubie itd..., okazało się że pełno par buciorów jest do wypieprzenia bo tu odpadła sprzączka , tu się odkleja podeszwa, tam zdarta skórka. Śmiałam się z matulą, że teraz mamy tyleeeeeee miejsca w szafie trzeba iść do sklepu. NO i klops wykrakałam. Dziś mama byłą w daichmanie i kupiła se parę butów. A mi z dobroci serca przyniosła gazetkę. Wypatrzyłam 3 pary butów które MUSZE MIEC ![]() ![]() ![]()
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do "Płci mózgu" - jeżeli to jest to, co myślę, to nie czytaj tego ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem, że Wrighta czytałam coś o Bogu (chyba nie polecam) i jeszcze coś, ale czy to było moralne zwierzę to nie pamiętam. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Nadrobiłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Też się bardzo cieszę, że się poznałyśmy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A z tym zagadaniem to skąd ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Oj tak, ja to mam prawie dwa razy więcej tych dioptrii ![]() ![]() Na pewno pokoju ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
http://www.acuvue.pl/soczewki-dwutygodniowe/advance Wiem, że dużo osób je chwali ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzisiaj zauważyłam z kolei, że wszystkie spodnie ze mnie ostatnio lecą - to teraz chyba trzeba będzie zainwestować w paski ![]() Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2012-03-15 o 22:52 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |||
Lux Mundi
|
Cytat:
na zimne, ale czasem warto zaryzykować, żeby poprawić ostrość widzenia ![]() Skoro masz obawy i jesteś przekonana, że nie poddałabyś się zabiegowi korekcyjnemu, dobrze Ci w soczewkach, to nie widzę powodu byś miała robić coś wbrew sobie ![]() Masz rację jak najbardziej ![]() Soczewki przerabiałam różne- najbardziej przypadły mi do gustu te==>http://kontaktowe.pl/index.php?produ...uct&prod_id=18 Niestety doczytałam ostatnio, że testują na zwierzakach;/ Wykańczam więc opakowanie i szukam czegoś innego. Cytat:
![]() I jak kiedyś potrafiłam kupić 5 par butów na raz, tak teraz zazwyczaj nie przychodzę z żadnymi, bo za cienka podeszwa i czuję każdy kamyk, bo obcierają, bo niewygodne, bo brzydkie, bo coś ![]() A jak się uprę i kupię mimo wszystko, to zazwyczaj są to nietrafione okazy ![]() Cytat:
![]() Jedyne co jest u mnie pewne, to fakt, że zarówno okulary, jak i soczewki mają mniejszą moc niż moja wada ![]() I, że ponoć tak jest korzystniej dla oka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.