Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. IV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 17:15   #121
LouLou25
Zakorzenienie

Dot.: Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. IV

bo mala czcionka pisze to, co jest jeszcze nudniejsze od tego co pisze zazwyczaj

czepiata sie i tyle
jakas pelnia dzisiaj czy co?

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:34   #122
Jula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
bo mala czcionka pisze to, co jest jeszcze nudniejsze od tego co pisze zazwyczaj

czepiata sie i tyle
jakas pelnia dzisiaj czy co?
Nie wiem czy pełnia ale ja mam okres. Bolący. Dziś w Rossmannie ciągle ktoś mnie popychał i "przepraszał", więc mało brakowało, a wy☠☠☠ałabym komuś w ryj moim koszyczkiem W dodatku mi zimno i dolałam sobie wódki do coli, co by było mi cieplej....

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:59   #123
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
facet po 30-stce zaczyna sukcesywnie przypominac Gargamela z moich obserwacji wynika, nie o sam wiek chodzi, ale chyba im sie odechciewa, albo nigdy nie dbali o siebie i to wylazi

TO i TO powinno zalatwic sprawe
L ou, jestes boska
a kobiety przeistaczaja sie w Hogaty
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:00   #124
Jula
Zakorzenienie

Sorry, ale to mnie rozwaliło:
http://wroclaw.gumtree.pl/c-Praca-pr...AdIdZ363063394

Stary 2012-03-14, 18:22   #125
Alvesta
Zakorzenienie

bry wieczór!

mam zamiar spędzić resztę wieczoru opierdzielając się koncertowo. Stanowczo nie mogę ostatnio skupić się na pracy

Jula, Rozmowy w toku? heh
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:37   #126
LouLou25
Zakorzenienie

elo, nadaje do Was w nowych, korekcyjnych okularach
ale fajnie, ostro widze i jaka roznica pomyslec, ze to taka maciupka wada, jednak astygmatyzm robi swoje

Cytat:
Napisane przez Cindy28 Pokaż wiadomość
a za chwilę idziemy jeszcze na zastrzyk
jej, a co mu?
Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
Jula, Rozmowy w toku? heh
to kreca w Krakowie

tak a propos zwierzat - spedzilam dzisiaj grubo ponad godzine na stronie nieslawnego schroniska w Dyminach, wzielabym jednego gdyby moja Bestia nie byla chora ://

naf, pochwal sie co

sure. fine. whatever.

Stary 2012-03-14, 19:44   #127
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajnie, ostro widze i jaka roznica pomyslec, ze to taka maciupka wada, jednak astygmatyzm robi swoje

naf, pochwal sie co
walnęłabym sobie jakieś nowe oprawki ale kasa kasa kasa

naf, no właśnie żyjesz? kurczę szkoda że tak mało czasu było na pogadanki... i jeszcze Cię zagadałyśmy (no ja na pewno)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 20:16   #128
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Masz sam astygmatyzm? Czy jeszcze jakąś wadę? Bo jako właścicielka tejże przemiłej wady zastanawiam się czy by coś sobie nie sprawić, żeby oczy nie bolały od monitora.
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:36   #129
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
Masz sam astygmatyzm? Czy jeszcze jakąś wadę? Bo jako właścicielka tejże przemiłej wady zastanawiam się czy by coś sobie nie sprawić, żeby oczy nie bolały od monitora.
0,5 + astygmatyzm - czasem obraz mi sie bardzo rozmazywal, jak sie okazalo z przepracowania przed kompem, ale nie moge powiedziec, ze bylam slepa niemniej teraz widze o niebo lepiej, duzo ostrzej i wszystko jest jakby troche bardziej 'proste' i zgodne z zasadami perspektywy

sure. fine. whatever.

Stary 2012-03-14, 20:51   #130
bridgeta
Zadomowienie

Cytat:
E tam przesadziłam
Widocznie zajęta byłaś wygrzewaniem doopki
Ale nie ma tego złego- na urodzinach pewnie sobie odbijesz
Raczej nie, kolega do urodziwych nie należy, do tego jest niski i jakiś taki w ogóle nie w moich klimatach (jako stara panna jestem już straaasznie wybredna )

Odnośnie problemów z oczami...
Ja to mam dwie wady wzroku - po pierwsze mam wrodzonego zeza zbieżnego, który został zaleczony, bo wyleczyć do końca można jedynie operacją. Do tego jestem krótkowidzem. Zatem gdy noszę okulary, minusy, które skupiają wzrok pogłębia mi się zez... Przez to noszę okulary tylko wtedy kiedy muszę (głównie jak prowadzę autko).
Prędzej czy później jednak będę musiała zdecydować się na operację.

Everyone I know is getting married or pregnant.
I'm just getting awesome.
bridgeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:52   #131
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
jej, a co mu?
Podejrzenie lambliozy i innych cudów-
na szczęście wyniki dobre, a zataczał się
i prawie zemdlał- ze stresu
Dziś dostał kolejną i ostatnią dawkę antybiotyku-
za dwa tyg na szczepienie

To teraz tylko podobna akcja z Mieczysławem
i będzie git

Cytat:
Napisane przez bridgeta Pokaż wiadomość
Raczej nie, kolega do urodziwych nie należy, do tego jest niski i jakiś taki w ogóle nie w moich klimatach (jako stara panna jestem już straaasznie wybredna )

Odnośnie problemów z oczami...
Ja to mam dwie wady wzroku - po pierwsze mam wrodzonego zeza zbieżnego, który został zaleczony, bo wyleczyć do końca można jedynie operacją. Do tego jestem krótkowidzem. Zatem gdy noszę okulary, minusy, które skupiają wzrok pogłębia mi się zez... Przez to noszę okulary tylko wtedy kiedy muszę (głównie jak prowadzę autko).
Prędzej czy później jednak będę musiała zdecydować się na operację.
Skoro mało urodziwy i nie w Twoim typie, to faktycznie
nic- ino się zdrowo urżnąć
Ewentualnie wyrwać na imprezie niezłe ciacho

Tyż jestem krótkowidzem [-4]
Zazwyczaj noszę soczewki - od wielkiego dzwonu okulary
Przy większym dopływie gotówki całkiem poważnie
myślę o operacji
A z ilością dioptrii na wywątku
przebija mnie tylko Naf
Stary 2012-03-15, 00:21   #132
nafnaf
Zadomowienie

Hej ho
Właśnie dobiłam do domu niesamowicie okrężną i stresującą drogą przez Wawę, i mówiąc wprost, padam na pysk Znowu nie nadrobiłam wywątku, bo już ledwie na oczy widzę, ale postaram się to zrobić w najbliższych dniach Na razie chyba większych nowości nie ma, jutro zaczynam dalszą część szkolenia, ale już w Warszawie No a jeśli chodzi o Wawę, to wciąż jestem niestety bezdomna i muszę coś z tym jak najszybciej zrobić
A na razie wszystkim życzę dobrej i miłej nocy I mam nadzieję, że jak najszybciej uda mi się z Wami popisać w końcu na spokojnie, bo mi tego bardzo brakuje

Napełnijmy pustą miskę
19VI2011
And it all begins where it ends
24VII2012
Almost unreal
nafnaf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 07:12   #133
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Tyż jestem krótkowidzem [-4]
Zazwyczaj noszę soczewki - od wielkiego dzwonu okulary
Przy większym dopływie gotówki całkiem poważnie
myślę o operacji
przebija mnie tylko Naf
hmm, ja mam -4,5 i -5,25 - przynajmniej w soczewkach, bo okulary nieco więcej. Noszę soczewki od chyba 14 lat, i bardzo sobie chwalę (przedtem w okularach od 6 roku życia). Nie myślałam nigdy o operacji, i nic mnie nie przekona - to jednak oko, a nuż coś nie wyjdzie...Prawdopodobieńs two minimalne, ale dla mnie - za duże ryzyko. Poza tym, z tego co słyszałam od operowanych - znajomy miał potężną wadę, jakieś -10 - nie usunęli mu wady do końca. Zmniejszyła się, ale okulary musiał nosić. Może przy mniejszych wadach jest inaczej...

Nafiku, czego szukasz w Warszawie - mieszkania czy raczej pokoju?
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 09:29   #134
jiuna
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Słońce u mnie za oknem i jeszcze żeby mi się chciało coś robić... no nic chyba muszę poprosić o solidnego kopa w d.
Wszędzie burdel syf i malaria ;(
A ja co robię? Oglądam sobie youtube
jiuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 09:51   #135
mal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
Mal, ja skończę w tym roku 35 - i nie mam z tego powodu depresji, acz bywają momenty, kiedy patrzę w lustro, i widzę różnicę między sobą a dwudziestoparolatką. 30 lat to za☠☠☠isty wiek - atrakcyjność dużo większa niż nieopierzonej dwudziestki, w głowie lepiej poukładane. Ja poznałam małżonka obecnego w wieku 29 lat - a on miał 32, bezdzietny, bez rozwodu na koncie, porządek pod pułapem i nie wygląda jak Gargamel. Nadmierne marudzenie jest niekonkstruktywne...

Jakiej pracy szukasz? Co umiesz (nie mylić ze skończoną szkołą)?

Nie dawaj się dziewczyno...wiem, że jak człowiek wpadnie w czarną dziurę, to ciężko myśleć pozytywnie...Ale - pomyśl, że mogłabyś w takiej samej sytuacji mieć na głowie dwójkę dzieci np
Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Mal, Milka dobrze Ci prawi. W sumie, jeśli ja sama miałabym popadać w depresję, to powód zawsze się znajdzie, trzydziestka za niewiele ponad 2 miesiące, stałego związku również niet, praca - wprawdzie jest, ale np. stałej pensji brak.
A tymczasem można na to spojrzeć z zupełnie innej perspektywy - trzydziestka to świetny wiek - człowiek jest wciąż młody, a już ma pewną niezależność i zdecydowanie bardziej poukładane pod kopułą niż takie dwudziestki. Jeśli jesteś singielką, masz tak naprawdę nieograniczone możliwości, w każdej chwili możesz się spakować i wyjechać, choćby i na wolontariat do Afryki, jeśli najdzie Cię ochota. Masz dużo czasu dla siebie i na własny samorozwój, bo nie musisz gonić, żeby pociechy z przedszkola odebrać. Wg. mnie to najlepszy czas.
Cytat:
bry

Mal, przyjedz do mnie, juz ja Cie wylecze z depresji, hm starczej
Mowisz, ze Ci sie granica zbliza tzn, ze skonczylas 29?
Ja calkiem niedawno 30, roznicy nie czuje ZADNEJ, autentycznie, az bylam zdziwiona, bo myslalam, ze jak kazdy stereotyp wryl sie i w moja glowe, i bedzie dolek
A tu niespodzianka. Mam nawet taka faze, ze zaczynam czuc sie dumna, ze zyje na tym nieszczesnym padole juz 30 lat i calkiem niezle sie czymie. Znaczy nic mnie nie zdolalo dobic, przybic, tudziez powalic, a czasem rozowo nie bylo
Nikomu nie zazdraszczam wieku, a nawet porownujac sie z mlodszymi, przebywajacymi w dlugich zwiazkach stwierdzam, ze jestem od nich w o niebo lepszej sytuacji psychicznej Moze to po czesci kwestia charakteru. W kazdym razie czuje sie o niebo lepiej niz np 5 lat temu
Co wcale nie oznacza, ze nabralam nagle niezwyklej madrosci zyciowej i jestem jakas pogodzona w losem kwoka. Wrecz przeciwnie, czuje sie na ilestamnascie i obawiam sie, ze tak mi zostanie

Jedyne co mnie martwi, to te Gargamele
Dziewczyny jestescie kochane Dziekuje! Wiecie mialam taka chwilowa zalamke (pewnie dlatego ze bylam przed okresem) zaczely mi hormony swirowac i mialam ochote ryczec w poduszke-czego nigdy nie robie-bom zawsze zimna sucz Depresja strcza zaraz mnie zjecie. Aktualnie zmienilam licznik na 28 A w glowie dalej siano, z roku na rok chyba coraz wieksze. Ale mam pewna teorie na to, to juz na flaszke na jakis plotowy wieczor heh Mam nadzieje, ze kiedys uda mi sie Was poznac w realu.Z deprecha troche lepiej u mnie, chyba powli wychodze z dola...meczy mnie ta monotonia poprostu. Ale dzis pieknie slonko swieci i odrazu chce sie zyc! Juz nie moge sie doczekac az zmienie garderobe na wiosenna
Co do moich umiejetnosci, jestem swietnym resercherem, ogolem social media w teori mam w malym paluszku, teraz chce zglebic dziedziny takie jak seo/photoshop/ zagadnienia z tworzeniem www-dlatego tez zapisalam sie na kurs. Problemw tym ze ta wiedze z pru/epru i marketingu mam czysto teoretyczna a brak mi praktyki...na ktore chyba jestem zastara bo tyle CV-lek sle ze moj outloock wariuje. Dodtakowo jestem tez chyba dobrym copywriterem- wiem tutaj brzmi to smiesznie:tysiace lietrowek, niepoprzedzielanych znakami interpunkcyjnymi, pisze bez polskich znakow itd..-wynika to z mojego lenistwa. Puszczam tekst/wypowiedz nawet jej nie czytajac 2 raz. Zbieram co mi slina na jezor przyniesie. Natomiast na studiach jak mialam sie przy czyms wykazac to wszyscy mnieli mnie dosc przy projektach bo zawsze sprawdzalam tekst 1000 razy zanim uznalam ze jest ok Dodatkowo przy pracowaniu z tekstem wszytsko sprawdzam tak skrupulatnie gdyz nie pomaga mi w tym moja dysleksja :/ ale dzieki temu jak cos robie to jestem pedantka i wiem ze wszytsko musze sprawdzic dokladniej niz normalna osoba.
Co do mojej kariery w tym czym chce dzialac - nie poddaje sie wierze ze wczensiej czy pozniej osiagne to co chce i bede robic to co kocham. Nie chce pracowac cale zycie w "czyms" czego nietrawie i jest dla mnie istna mordega.

Cytat:
facet po 30-stce zaczyna sukcesywnie przypominac Gargamela z moich obserwacji wynika, nie o sam wiek chodzi, ale chyba im sie odechciewa, albo nigdy nie dbali o siebie i to wylazi
Z tym Gargamelem myslalam ze padne -zaje...bi...ste okreslenie
Cytat:
jak mam przerwę, to lęk blokuje mnie na amen

popieram dzięki glicerynie uratowałam skórę na rękach, jak niechcący wylałam na siebie dość mocno stężony HCl. Bolało.

czyli jeszcze 4lata i będę musiała zmienić Tża wg powyższej teorii

Czy któraś czytała 2.część millenium i może mi powiedzieć dlaczego jej się podobało?
Jest genialna jak dla mnie, znieczeca wiele nazwisk, przez co mozna tracic watek/ale jest ich jeszcze mniej niz w 3 czesci/. Powoli poznajemy czemu Salander jest outsiderka. Ta swoja droga troche dojrzewa w kolejnej czesci. Blomkovist oczywiscie szpera szuka i jest lojalnym przyjacielem, (zreszta nie tylko on) Calosc tematu wzieta z rzeczywistosci a "nie z czapy". Historia o przemianach gospodarczyk /motyw polski-tez podobno prawdziwy/.A konczac 2 czesc nie da sie nie przeczytac 3 tomu
Cytat:

jej, a co mu?

to kreca w Krakowie

tak a propos zwierzat - spedzilam dzisiaj grubo ponad godzine na stronie nieslawnego schroniska w Dyminach, wzielabym jednego gdyby moja Bestia nie byla chora ://

naf, pochwal sie co
jak ja to mowie obraz HDA znajomy jak zalozyl okulary 1 raz to powiedzial na kolejnym spotkaniu i wiesz co....."okazalo sie, ze drzewa maja liscie"

A za moje 2 dniowe milczenie przepraszam, znow odezwala sie 1 firma i tworzylam dla nich..... chyba okazlam sie nadgorliwa bo zrobilam 2 razy wiecej niz musialam
Cytat:
Napisane przez jiuna Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Słońce u mnie za oknem i jeszcze żeby mi się chciało coś robić... no nic chyba muszę poprosić o solidnego kopa w d.
Tez mam to samo Choc dzis wstalam zanim zadzownil mi budzik :| (SIC!)
Cos ciekawego na jutiubie... ja wczoraj naogladlaam sie kosmetycznych recenzji i etraz glupia jaaaaaaa.....znow okazlo sie ze musze tyle rzeczy kupic!!!

Edytowane przez mal
Czas edycji: 2012-03-15 o 09:53
mal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-15, 11:39   #136
Rilla82
Zakorzenienie

Helou, wczoraj, jak co środę, poimprezowałam i poplanszówkowałam,więc znowu wesoła do pracy przyszłam. Mój kursant z czwartkowego poranka musi sobie chyba myśleć, że nieźle trzepnięta jestem
Przyszło moje zamówienie z mileny, zaraz idę poprzymierzać.
Pinki, mam na zbyciu toffino 60f, na mnie trochę przyciasnawe, więc pewnie i na Ciebie też takie będzie, ale może akurat. Nie bardzo mam komu wżenić, bo nie znam nikogo o takich gabarytach. No chyba, że Alvesta....?

Cytat:
Napisane przez mal Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestescie kochane Dziekuje! Wiecie mialam taka chwilowa zalamke (pewnie dlatego ze bylam przed okresem) zaczely mi hormony swirowac i mialam ochote ryczec w poduszke-czego nigdy nie robie-bom zawsze zimna sucz Depresja strcza zaraz mnie zjecie. Aktualnie zmienilam licznik na 28 A w glowie dalej siano, z roku na rok chyba coraz wieksze. Ale mam pewna teorie na to, to juz na flaszke na jakis plotowy wieczor heh Mam nadzieje, ze kiedys uda mi sie Was poznac w realu.Z deprecha troche lepiej u mnie, chyba powli wychodze z dola...meczy mnie ta monotonia poprostu. Ale dzis pieknie slonko swieci i odrazu chce sie zyc! Juz nie moge sie doczekac az zmienie garderobe na wiosenna
!
Buuu, to Ty młoda koza jesteś
Zapraszamy do Wro, u nas zawsze jest wesoło

I jeszcze coś, co nas łączy:
http://kwejk.pl/obrazek/1019037/za☠☠☠isty,komiks.html

Edytowane przez Rilla82
Czas edycji: 2012-03-15 o 12:56
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 16:41   #137
zania
Matka buldoga

Cytat:
A ty nie wiesz, ze to co najwazniejsze zazwyczaj jest pisane mala czcionka? Luknij do byle umowy, np bankowej

Cytat:
Poka te bryle, chyba ze juz pokazalas, a ja mam spozniony zaplon
Cytat:
Napisane przez jiuna Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Syf, malaria i korniki
A ja zrobilam dzis wiosenne porzadki, umylam wszystkie szyby...w aucie
Stary 2012-03-15, 16:53   #138
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Jest genialna jak dla mnie, znieczeca wiele nazwisk, przez co mozna tracic watek/ale jest ich jeszcze mniej niz w 3 czesci/. Powoli poznajemy czemu Salander jest outsiderka. Ta swoja droga troche dojrzewa w kolejnej czesci. Blomkovist oczywiscie szpera szuka i jest lojalnym przyjacielem, (zreszta nie tylko on) Calosc tematu wzieta z rzeczywistosci a "nie z czapy". Historia o przemianach gospodarczyk /motyw polski-tez podobno prawdziwy/
Na pewno zakończenie przeczące wszelkim prawom fizyki, grawitacji, biologii i zdrowego rozsądku.
Podobnie zresztą jak pierwsze 250str bełkotu, w stylu Daniel Steel, uczłowieczające Salander. Wystarczy bowiem, że jak mamusia i tatuś nas nie kochają i mamy traumę z dzieciństwa to natura odpłaca nam się fotograficzną pamięcią, niespotykanymi zdolnościami i szalenie wysokim IQ... ale w głębi ducha chcemy czynić dobro
Cytat:
.A konczac 2 czesc nie da sie nie przeczytac 3 tomu
Jestem przykładem, że się da Grzecznie stoi i czeka na półce, aż przeczytam "płeć mózgu" i "dzienniki kołymskie", żeby odzyskać wiarę w pisarzy.
Stary 2012-03-15, 17:14   #139
Alvesta
Zakorzenienie

bry

dzień jak codzien
Cytat:
Na pewno zakończenie przeczące wszelkim prawom fizyki, grawitacji, biologii i zdrowego rozsądku.
Podobnie zresztą jak pierwsze 250str bełkotu, w stylu Daniel Steel, uczłowieczające Salander. Wystarczy bowiem, że jak mamusia i tatuś nas nie kochają i mamy traumę z dzieciństwa to natura odpłaca nam się fotograficzną pamięcią, niespotykanymi zdolnościami i szalenie wysokim IQ... ale w głębi ducha chcemy czynić dobro

Jestem przykładem, że się da Grzecznie stoi i czeka na półce, aż przeczytam "płeć mózgu" i "dzienniki kołymskie", żeby odzyskać wiarę w pisarzy.
nie podejrzewałam Cię o znajomość tfu-rczości p. Steel

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-15, 17:21   #140
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
bry

dzień jak codzien

nie podejrzewałam Cię o znajomość tfu-rczości p. Steel
cóż, niechlubna przeszłośćale z pełną świadomością, wiem że to bełkot
Stary 2012-03-15, 18:21   #141
Cindy28
Lux Mundi

Hello
Cytat:
Napisane przez nafnaf Pokaż wiadomość
Hej ho
Właśnie dobiłam do domu niesamowicie okrężną i stresującą drogą przez Wawę, i mówiąc wprost, padam na pysk Znowu nie nadrobiłam wywątku, bo już ledwie na oczy widzę, ale postaram się to zrobić w najbliższych dniach Na razie chyba większych nowości nie ma, jutro zaczynam dalszą część szkolenia, ale już w Warszawie No a jeśli chodzi o Wawę, to wciąż jestem niestety bezdomna i muszę coś z tym jak najszybciej zrobić
A na razie wszystkim życzę dobrej i miłej nocy I mam nadzieję, że jak najszybciej uda mi się z Wami popisać w końcu na spokojnie, bo mi tego bardzo brakuje
Super, że dotarłaś cała i zdrowa
Bardzo się cieszę
Dawaj znać w miarę możliwości jak wszystko się układa

Cytat:
hmm, ja mam -4,5 i -5,25 - przynajmniej w soczewkach, bo okulary nieco więcej. Noszę soczewki od chyba 14 lat, i bardzo sobie chwalę (przedtem w okularach od 6 roku życia). Nie myślałam nigdy o operacji, i nic mnie nie przekona - to jednak oko, a nuż coś nie wyjdzie...Prawdopodobieńs two minimalne, ale dla mnie - za duże ryzyko. Poza tym, z tego co słyszałam od operowanych - znajomy miał potężną wadę, jakieś -10 - nie usunęli mu wady do końca. Zmniejszyła się, ale okulary musiał nosić. Może przy mniejszych wadach jest inaczej...
Nigdy ilość dioptrii, którą masz w soczewkach/okularach
nie równa się wadzie- przynajmniej tak mówi mój okulista.
Przy wadzie -4, noszę soczewki/okulary -3, bo w takich
doskonale daję sobie radę- nie należy oczu rozbestwiać
Dla mnie soczewki to też uciążliwość mimo tego, że
przerzuciłam się na 30 dniowe, dlatego coraz częściej
myślę o laserze
Dziś zabieg korekcji wzroku [bo nie jest to operacja]
trwa 15 minut. Ryzyko tego, że coś się nie powiedzie jest znikome.
Ale tak jak piszesz- każdy ma swój punkt widzenia.
[trochę śmiesznie to zabrzmiało ].
Z tego co wiem- im większa wada, tym łatwiej przywrócić
pierwotny stan oka, że tak powiem.
Aczkolwiek skorygowanie wady całkowicie nie jest możliwe-
zazwyczaj zostaje -0,5/0,75 na każdym oku.
Mam trzy znajome osoby po takim zabiegu,
które mówią o tym w samych superlatywach

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Helou, wczoraj, jak co środę, poimprezowałam i poplanszówkowałam,więc znowu wesoła do pracy przyszłam. Mój kursant z czwartkowego poranka musi sobie chyba myśleć, że nieźle trzepnięta jestem
Ale za to jakie ma zapewne interesujące zajęcia
Stary 2012-03-15, 18:34   #142
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
myślę o laserze
Dziś zabieg korekcji wzroku [bo nie jest to operacja]
trwa 15 minut. Ryzyko tego, że coś się nie powiedzie jest znikome.
Ale tak jak piszesz- każdy ma swój punkt widzenia.
[trochę śmiesznie to zabrzmiało ].
Z tego co wiem- im większa wada, tym łatwiej przywrócić
pierwotny stan oka, że tak powiem.
Aczkolwiek skorygowanie wady całkowicie nie jest możliwe-
zazwyczaj zostaje -0,5/0,75 na każdym oku.
Mam trzy znajome osoby po takim zabiegu,
które mówią o tym w samych superlatywach
Jednak nie zaryzykowałabym - mama znajomego nie obudziła się z narkozy po zwykłym wycięciu migdałków. Uważam, że oko to taki narząd, że ryzyko - pewnie znikome, ale jednak - jest dla mnie przynajmniej za duże. Oczywiście, jestem daleka od czarnowidztwa i przekonywania, że mam rację - pewnie nie mam, i to moje lęki dziwne

Odnośnie soczewek - latami nosiłam 3-miesięczne Optima FV. Za☠☠☠iste. Niestety, ktoś uznał, że są niehigieniczne, i od dwóch lat ich nie produkują. W zamian są miesięczne - raz miałam, dla mnie do rzyci. O wiele bardziej męczy oko, pod koniec dnia musiałam wyjmować - z moimi trzymiesięczymi przenoszonymi kwartał nigdy tak nie miałam. Niestety, jako że mój zapas się skończył - muszę zacząć kupować te chujowe miesięczne...Dodam, że ie miałam nigdy problemów z oczami z powodu soczewek, nie odczuwam ich w ogóle - może dlatego daleko mi do myśli, żeby ktoś mi grzebał w oczach...
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:44   #143
mal
Rozeznanie

Cytat:

Mi się podobało i mam zamiar wrocic do ksiazki jeszcze nie raz
A co do wyboldowanego tekstu u mnie w tym zdaniu.Miałam na myśli historię lat 70'tych-80'tych w Szwecji. No i wałków jakie były robione w polsze po zmianie ustroju
Stary 2012-03-15, 19:54   #144
Rilla82
Zakorzenienie

Pinki, ja chętnie od Ciebie pożyczę drugą część, daj znać, kiedy możemy się ustawić.
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:57   #145
mal
Rozeznanie

Dziewczyny ratunku!!!!!!
Ja wiedziałam, że tak będzie! W zeszły weekend sprzątałam z mamina szafę z butami- nie robiłyśmy tego 5lat-odkąd przeprowadziliśmy się ostatnim razem. Wypieprzyłyśmy kilkanaście par butów. Wiecie po sezonie się zawsze wkłada na zasadzie. Ubiorę tylko fleki wymienie, przecież tak bardzo je lubie itd..., okazało się że pełno par buciorów jest do wypieprzenia bo tu odpadła sprzączka , tu się odkleja podeszwa, tam zdarta skórka. Śmiałam się z matulą, że teraz mamy tyleeeeeee miejsca w szafie trzeba iść do sklepu. NO i klops wykrakałam. Dziś mama byłą w daichmanie i kupiła se parę butów. A mi z dobroci serca przyniosła gazetkę. Wypatrzyłam 3 pary butów które MUSZE MIEC Jedne bardzo pdobne do takich co mam w szafie lecz trochę inny przód mają- i coz poprostu sie w nich zakochalam, japoneczki piękne(w zeszlym roku 1 pare kupialam, nawet nie zjechalam jej za bardzo, ale moze dryga para na lato by sie przydala?) i jeszcze do biegania na koturnie(tez w zeszlym roku jedne kupilam i sa super!!...i jak tu nie zwariować. Do tego od 2 tygodni chodzi za mną a'la skora z top secret za 150zeta...(podobna mam ale granatowa) ALE MUSZE JA MIEC. CHyba zaczne jesc chleb z maslem moze przynajmniej schudne po zimie
Stary 2012-03-15, 21:27   #146
Jula
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co Pinki, powiem Ci, że się z Tobą zgadzam poniekąd. Millenium weszło mi jak złoto, ciężko było mi się oderwać, fajnie się czytało, polecam, ale... faktycznie historia Salander i te wątki z dzieciństwa to przesada. I to przeszkadzało. I dla mnie było czasem za dużo postaci, myliły mi się...

A co do "Płci mózgu" - jeżeli to jest to, co myślę, to nie czytaj tego To jest żałosne wg mnie. Ja aktualnie czytam "Pierwszą płeć" Helen Fisher i jestem coraz bardziej zniesmaczona. Myślałam, że będzie bardziej "naukowo" [choć książka jest sprzed 10 lat, w międzyczasie parę rzeczy się zmieniło...], a to jest w stylu "ojej, kobiety są takie cudne, że dzięki swoimi precyzyjnym rąsiom mogą operować sprzętem chirurgicznym, i zakładają związki zawodowe i och/ach/ich!". Ble! A czytałaś "Moralne zwierzę?"

Stary 2012-03-15, 21:55   #147
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jula Pokaż wiadomość
Wiesz co Pinki, powiem Ci, że się z Tobą zgadzam poniekąd. Millenium weszło mi jak złoto, ciężko było mi się oderwać, fajnie się czytało, polecam, ale... faktycznie historia Salander i te wątki z dzieciństwa to przesada. I to przeszkadzało. I dla mnie było czasem za dużo postaci, myliły mi się...
mnie bardziej dobiło zakończenie, adekwatne dla s-f. Aż się boję, że w następnej części macki latającego potwora spaghetti owładną Salander, która w seledynowych kaloszkach będzie kicać po łączce
Cytat:
A co do "Płci mózgu" - jeżeli to jest to, co myślę, to nie czytaj tego To jest żałosne wg mnie. Ja aktualnie czytam "Pierwszą płeć" Helen Fisher i jestem coraz bardziej zniesmaczona. Myślałam, że będzie bardziej "naukowo" [choć książka jest sprzed 10 lat, w międzyczasie parę rzeczy się zmieniło...], a to jest w stylu "ojej, kobiety są takie cudne, że dzięki swoimi precyzyjnym rąsiom mogą operować sprzętem chirurgicznym, i zakładają związki zawodowe i och/ach/ich!". Ble! A czytałaś "Moralne zwierzę?"
to że będzie zawiewało tendencyjnością i propagandą to wiem, ale liczę na rozsądną odpowiedź odnośnie sfeminizowania płodów bez angażowania hormonów z zewnątrz albo zwrócenie uwagi na co ciekawsze przypadki genetyczne wynikające ze świrowania hormonalnego do 6.tygodnia.

Wiem, że Wrighta czytałam coś o Bogu (chyba nie polecam) i jeszcze coś, ale czy to było moralne zwierzę to nie pamiętam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-15, 22:50   #148
nafnaf
Zadomowienie

Hej
Nadrobiłam Ale chyba z połowa cytatów mi się nie zacytowała, wrr
Cytat:
Nafiku, miło Cię było poznać! I fajnie, że się mnie nie przestraszyłaś [buu!]

Też się bardzo cieszę, że się poznałyśmy No i mam nadzieję na kolejne spotkania jak najszybciej
Cytat:
bry
Doczytam pozniej, a przyszlam powiedziec, ze kufa mialam dzien
Obdzwanialam ludzi, sie umawiac na spotkanie w sprawie ktora jush oficjalnie nadzoruje. A jak ludzie slyszeli skad dzownie, to mnie z automatu laczyli tudziez umawiali z samymi dyrami/prezesami i szefami wsich szefow. Takze w przyszlym tygodniu ahoj przygodo
A dzisiaj przed spaniem chyba musze cos lyknac, bo stresu sie najadlam na caly miesiac, z gory
Lou, widać, że idziesz jak burza w pracy
Cytat:
naf, pochwal sie co
Cytat:
naf, no właśnie żyjesz? kurczę szkoda że tak mało czasu było na pogadanki... i jeszcze Cię zagadałyśmy (no ja na pewno)
Hehe, chwalić to się będę może dopiero, jak wypłate zobaczę na koncie Na razie jest chyba w miarę ok, coś tam już zaczynam łapać A dzisiaj na szkoleniu poznałam bardzo sympatyczne osoby, więc było całkiem fajnie
A z tym zagadaniem to skąd Ja tam bardzo lubię Wasze historyjki
Cytat:
Podejrzenie lambliozy i innych cudów-
na szczęście wyniki dobre, a zataczał się
i prawie zemdlał- ze stresu
Dziś dostał kolejną i ostatnią dawkę antybiotyku-
za dwa tyg na szczepienie
Biedak...
Cytat:
przebija mnie tylko Naf
Oj tak, ja to mam prawie dwa razy więcej tych dioptrii I soczewki uważam za totalnie genialny wynalazek - strasznie ciężko byłoby mi już bez nich żyć
Cytat:
Nafiku, czego szukasz w Warszawie - mieszkania czy raczej pokoju?
Na pewno pokoju W mieszkaniu jakimś studenckim albo okołostudenckim - właściwie to mi najbardziej zależy na tym, żeby był w miarę ok standard i żeby nie było tam właścicieli ani żadnych dzieci Za to ucieszę się z wszelkich psów i ewentualnie kotów A co do reszty, to już jak się trafi
Cytat:
Dziewczyny jestescie kochane Dziekuje! Wiecie mialam taka chwilowa zalamke (pewnie dlatego ze bylam przed okresem) zaczely mi hormony swirowac i mialam ochote ryczec w poduszke-czego nigdy nie robie-bom zawsze zimna sucz Depresja strcza zaraz mnie zjecie. Aktualnie zmienilam licznik na 28
Mal, nie łam się 28 lat, a cóż to jest Niech Ci depresja szybciutko mija - zresztą, wiosna już naprawdę blisko, to na pewno odgoni czarne myśli Jakby Ci się np. trafiła jakaś rozmowa kwalifikacyjna w Warszawie, to zaraz dawaj mi znać koniecznie!! Bo wtedy jakieś piwne spotkanie trzeba będzie zaliczyć

Napełnijmy pustą miskę
19VI2011
24VII2012
Almost unreal
Stary 2012-03-15, 22:50   #149
nafnaf
Zadomowienie

Cytat:
Jest genialna jak dla mnie, znieczeca wiele nazwisk, przez co mozna tracic watek/ale jest ich jeszcze mniej niz w 3 czesci/. Powoli poznajemy czemu Salander jest outsiderka. Ta swoja droga troche dojrzewa w kolejnej czesci. Blomkovist oczywiscie szpera szuka i jest lojalnym przyjacielem, (zreszta nie tylko on) Calosc tematu wzieta z rzeczywistosci a "nie z czapy". Historia o przemianach gospodarczyk /motyw polski-tez podobno prawdziwy/.A konczac 2 czesc nie da sie nie przeczytac 3 tomu
Bardzo to fajnie opisałaś Zgadzam się ze wszystkim
Cytat:
Super, że dotarłaś cała i zdrowa
Bardzo się cieszę
Dawaj znać w miarę możliwości jak wszystko się układa

Cytat:
myślę o laserze
A mi na szkoleniu mówili jeszcze inaczej Że owszem, szkła w okularach mogą być słabsze, niż wada, chociaż nie muszą - ale moc soczewek kontaktowych oblicza się jakoś inaczej, i właśnie powinny być trochę mocniejsze. Przynajmniej tak to zrozumiałam Dopytam się jeszcze i napisze dokładnie
Cytat:
Odnośnie soczewek - latami nosiłam 3-miesięczne Optima FV. Za☠☠☠iste. Niestety, ktoś uznał, że są niehigieniczne, i od dwóch lat ich nie produkują. W zamian są miesięczne - raz miałam, dla mnie do rzyci. O wiele bardziej męczy oko, pod koniec dnia musiałam wyjmować - z moimi trzymiesięczymi przenoszonymi kwartał nigdy tak nie miałam. Niestety, jako że mój zapas się skończył - muszę zacząć kupować te chujowe miesięczne...Dodam, że ie miałam nigdy problemów z oczami z powodu soczewek, nie odczuwam ich w ogóle - może dlatego daleko mi do myśli, żeby ktoś mi grzebał w oczach...
Milko, Optima fv to dokładnie to samo, co Soflens 38 - producent zmienił tylko nazwę, opakowanie i czas noszenia (kwartalnych teraz już się raczej nie produkuje). Próbowałaś jakiejś innej firmy? Może np. takie?
http://www.acuvue.pl/soczewki-dwutygodniowe/advance
Wiem, że dużo osób je chwali Ja z kolei noszę Optixy Aqua i dla mnie są super, ale wiem, że niektórzy narzekają na to, że one są za sztywne i je czuć po jakimś czasie Te Johnsony są na pewno dużo delikatniejsze w dotyku.
Cytat:
Wypatrzyłam 3 pary butów które MUSZE MIEC Jedne bardzo pdobne do takich co mam w szafie lecz trochę inny przód mają- i coz poprostu sie w nich zakochalam, japoneczki piękne(w zeszlym roku 1 pare kupialam, nawet nie zjechalam jej za bardzo, ale moze dryga para na lato by sie przydala?) i jeszcze do biegania na koturnie(tez w zeszlym roku jedne kupilam i sa super!!...i jak tu nie zwariować. Do tego od 2 tygodni chodzi za mną a'la skora z top secret za 150zeta...(podobna mam ale granatowa) ALE MUSZE JA MIEC. CHyba zaczne jesc chleb z maslem moze przynajmniej schudne po zimie
O tak, najgorzej się wyleczyć z takich zachcianek, jak już coś tak bardzo ci się spodoba Ja tak miałam z futrzaną kamizelką - nie kupiłam jej jednak do dziś Ale pewnie w końcu się złamię
Dzisiaj zauważyłam z kolei, że wszystkie spodnie ze mnie ostatnio lecą - to teraz chyba trzeba będzie zainwestować w paski

Napełnijmy pustą miskę
19VI2011
24VII2012
Almost unreal

Edytowane przez nafnaf
Czas edycji: 2012-03-15 o 22:52
Stary 2012-03-16, 01:55   #150
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Jednak nie zaryzykowałabym - mama znajomego nie obudziła się z narkozy po zwykłym wycięciu migdałków. Uważam, że oko to taki narząd, że ryzyko - pewnie znikome, ale jednak - jest dla mnie przynajmniej za duże. Oczywiście, jestem daleka od czarnowidztwa i przekonywania, że mam rację - pewnie nie mam, i to moje lęki dziwne

Wiadomo- są różne przypadki i lepiej dmuchać
na zimne, ale czasem warto zaryzykować,
żeby poprawić ostrość widzenia
Skoro masz obawy i jesteś przekonana, że nie poddałabyś
się zabiegowi korekcyjnemu, dobrze Ci w soczewkach,
to nie widzę powodu byś miała robić coś wbrew sobie
Masz rację jak najbardziej

Soczewki przerabiałam różne- najbardziej przypadły mi
do gustu te==>http://kontaktowe.pl/index.php?produ...uct&prod_id=18
Niestety doczytałam ostatnio, że testują na zwierzakach;/
Wykańczam więc opakowanie i szukam czegoś innego.

Cytat:
Dziewczyny ratunku!!!!!!
Ja wiedziałam, że tak będzie! W zeszły weekend sprzątałam z mamina szafę z butami- nie robiłyśmy tego 5lat-odkąd przeprowadziliśmy się ostatnim razem. Wypieprzyłyśmy kilkanaście par butów. Wiecie po sezonie się zawsze wkłada na zasadzie. Ubiorę tylko fleki wymienie, przecież tak bardzo je lubie itd..., okazało się że pełno par buciorów jest do wypieprzenia bo tu odpadła sprzączka , tu się odkleja podeszwa, tam zdarta skórka. Śmiałam się z matulą, że teraz mamy tyleeeeeee miejsca w szafie trzeba iść do sklepu. NO i klops wykrakałam. Dziś mama byłą w daichmanie i kupiła se parę butów. A mi z dobroci serca przyniosła gazetkę. Wypatrzyłam 3 pary butów które MUSZE MIEC Jedne bardzo pdobne do takich co mam w szafie lecz trochę inny przód mają- i coz poprostu sie w nich zakochalam, japoneczki piękne(w zeszlym roku 1 pare kupialam, nawet nie zjechalam jej za bardzo, ale moze dryga para na lato by sie przydala?) i jeszcze do biegania na koturnie(tez w zeszlym roku jedne kupilam i sa super!!...i jak tu nie zwariować. Do tego od 2 tygodni chodzi za mną a'la skora z top secret za 150zeta...(podobna mam ale granatowa) ALE MUSZE JA MIEC. CHyba zaczne jesc chleb z maslem moze przynajmniej schudne po zimie
A ja im starsza, tym bardziej wymagająca
I jak kiedyś potrafiłam kupić 5 par butów na raz,
tak teraz zazwyczaj nie przychodzę z żadnymi,
bo za cienka podeszwa i czuję każdy kamyk,
bo obcierają, bo niewygodne, bo brzydkie,
bo coś
A jak się uprę i kupię mimo wszystko, to zazwyczaj są to
nietrafione okazy

Cytat:
Napisane przez nafnaf Pokaż wiadomość
A mi na szkoleniu mówili jeszcze inaczej Że owszem, szkła w okularach mogą być słabsze, niż wada, chociaż nie muszą - ale moc soczewek kontaktowych oblicza się jakoś inaczej, i właśnie powinny być trochę mocniejsze. Przynajmniej tak to zrozumiałam Dopytam się jeszcze i napisze dokładnie
A to nie wiem
Jedyne co jest u mnie pewne, to fakt, że zarówno okulary,
jak i soczewki mają mniejszą moc niż moja wada
I, że ponoć tak jest korzystniej dla oka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości