Czerwona, bordowa suknia ślubna - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-01, 15:08   #121
invisiblehope
Przyczajenie

Dot.: Czerwona, bordowa suknia ślubna

Ja chcę mieć suknie krwisto czerwoną. Z srebrnymi bądź białymi aplikacjami.

Podoba mi się ta suknia.

Tylko, żeby była krwistoczerwona, a te kwiaty i inne aplikacje srebrne, i mogę wychodzić za mąż ;] Kocham czerwień.
invisiblehope jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 18:09   #122
redrain3
Przyczajenie

Ta suknia to cudo. A w krwistej czerwieni to podwójne cudo.!
Trzy razy tak! ;]
redrain3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-12, 13:44   #123
Verkk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez invisiblehope Pokaż wiadomość

Podoba mi się ta suknia.

Tylko, żeby była krwistoczerwona, a te kwiaty i inne aplikacje srebrne, i mogę wychodzić za mąż ;] Kocham czerwień.
Ja też jestem fanką czerwonych sukien. Zawsze mi się podobały na innych dziewczynach, ale jeżeli o mnie chodzi, nie wiem, czy starczy mi odwagi, by na swoim ślubie ubrać się od stóp do głów w czerwień. W salonach z czerwonymi sukniami trochę ubogo, a jeśli chodzi o suknie w bardziej tradycyjnych kolorach- białe, ecru z czerwonymi elementami, to już w ogóle ciężko znaleźć w jakimkolwiek salonie. Trafiłyście może na jakieś?
Verkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-13, 13:50   #124
_agata
Zakorzenienie

Jest kilka w tegorocznej kolekcji Lisa Ferrera OreaSposa http://www.lisaferrera2011.pl/kolekc...sa-2011/page:4

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 10:59   #125
spacja_
Raczkowanie

Wkrótce będę brać ślub cywilny w czerwonej sukni, szyje się więc nie mogę pokazać obecnie fotki, ale moje pytanie, jakie kwiaty do czerwonej sukienki? Myślałam o białych kaliach, może różach. Macie jakieś inne pomysły, zdjęcia bukietów? Jakieś inne kwiaty oprócz tych wymienionych? Help bo nie mam weny twórczej
spacja_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 19:07   #126
Ilonekk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Verkk Pokaż wiadomość
Ja też jestem fanką czerwonych sukien. Zawsze mi się podobały na innych dziewczynach, ale jeżeli o mnie chodzi, nie wiem, czy starczy mi odwagi, by na swoim ślubie ubrać się od stóp do głów w czerwień. W salonach z czerwonymi sukniami trochę ubogo, a jeśli chodzi o suknie w bardziej tradycyjnych kolorach- białe, ecru z czerwonymi elementami, to już w ogóle ciężko znaleźć w jakimkolwiek salonie. Trafiłyście może na jakieś?

Splendor ma też w swojej kolekcji Royal kilka. Zajrzyj sobie na ich stronę. http://www.sukniesplendor.pl/kolekcja.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 897.jpg (618,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 794.jpg (169,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 792.jpg (202,5 KB, 8 załadowań)
Ilonekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 19:27   #127
Ilonekk
Raczkowanie

Właściwie, z tego, co się orientuję, krawcowe wstawią Ci wszystkie, nazwijmy to, kolorowe elementy sukni, w dowolnym kolorze. Jest z czego wybierać, bo z tego, co zauważyłam, mają dużo modeli z różnymi szarfami i wstawkami

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 12:42   #128
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisiblehope Pokaż wiadomość

Podoba mi się ta suknia.

Piękna jest ta suknia . Miałam podobny dekolt w serce tylko bardziej wycięty. I z biegiem czasu uważam, że za bardzo było widać mój pokaźny biust .
Stary 2011-07-01, 22:14   #129
giraff
Przyczajenie

GG do giraff

ta jest śliczna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 400x544-images-stories-red-dress-0002.jpg (26,9 KB, 24 załadowań)
giraff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 21:19   #130
bonzi7
Przyczajenie

Dziewczyny, a jakie jest Wasze zdanie odnośnie sukien nie tylko czerwonych, czy bordowych, co już wzbudza kontrowersje, ale na dodatek krótkich? Biorę ślub cywilny, więc tutaj nie będzie to aż tak kontrowersyjne, a co z kościelnym? Też wypada? Jestem wciąż na etapie poszukiwań. Macie jakieś pomysły? Z samymi czerwonymi sukniami jest ciężko, w salonach są góra dwa modele na krzyż, nie wspominając o krótkich... Widziałam taką na sąsiadce, ale szyła na miarę.
bonzi7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 20:10   #131
polkadot
Raczkowanie

Rzeczywiście, jeśli chodzi o czerwone suknie, nie jest ich zbyt wiele. O krótkich nie wspominając. Na szczęście jeśli idziesz do ślubu cywilnego, możesz sobie pozwolić na większą dowolność. Wklejam kilka propozycji eleganckich sukienek (wszystkie krótkie i czerwone, jakiej szukasz) z salonu, w którym sama kupowałam suknię ślubną i sukienkę na poprawiny Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 728.jpg (52,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 904.jpg (47,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 741.jpg (29,8 KB, 6 załadowań)

polkadot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 21:59   #132
bonzi7
Przyczajenie

Ładne, zwłaszcza ta "origami", ale to sukienki koktajlowe (idealne np. dla gościa weselnego), a nie typowo ślubne... Szukam w internecie i znajduję same suknie z pokazów. W polskich salonach ślubnych ciężko cokolwiek upatrzyć. Chociaż faktycznie, masz rację, w USC panuje większa dowolność. Gdyby się uprzeć, można wybrać którąś z eleganckich sukienek.
Stary 2011-07-03, 22:09   #133
spacja_
Raczkowanie

Ja również wkrótce biorę ślub w czerwonej sukni. Szyje się u krawcowej, bo się naszukałam a i tak nie znalazłam
Stary 2011-07-10, 18:45   #134
Ilonekk
Raczkowanie

Faktycznie, ciężko znaleźć czerwone/bordowe sukienki, nie mówiąc już o krótkich, których w niektórych salonach też jest jak na lekarstwo. Chociaż nie rozumiem tego, przecież krótkie sukienki, zwłaszcza ostatnio, są bardzo modne i pożądane przez PM Znów podeślę propozycję ze Splendoru. Wybaczcie, sama po pierwszej wizycie, znalazłam u nich taką suknię, jaką sobie wymarzyłam do ślubu, a teraz widzę, że i bordową do kolan mają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 810.jpg (157,1 KB, 17 załadowań)
Stary 2011-07-10, 21:23   #135
bonzi7
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez spacja_ Pokaż wiadomość
Ja również wkrótce biorę ślub w czerwonej sukni. Szyje się u krawcowej, bo się naszukałam a i tak nie znalazłam
Właśnie, dlatego dzięki Ilonekk za podsunięcia linka. Wygooglowałam sobie ten salon i chyba przedzwonię do nich i umówię się na wizytę. Ja nie chciałam szyć sukienki. Podoba mi się kilka propozycji "z wybiegów", ale nie znam żadnej dobrej krawcowej, która podjęłaby się takiego zadania, a nie chcę ryzykować z wyglądem na własnym ślubie Chciałabym też ominąć wydawania na nią majątku
Stary 2011-07-15, 20:28   #136
bonzi7
Przyczajenie

Byłam w tygodniu w tym salonie. Miło zaskoczyło mnie to, że pani nie zaproponowała przez telefon odległego terminu, z czym zdążyłam się spotkać (w jednym z salonów pani udzieliła mi wręcz nagany, że ślub za parę miesięcy, a ja tak późno się reflektuję w kwestii sukni @ Spacja_, jeżeli chodzi o czerwone/bordowe sukienki, wybór rzeczywiście jest nieporównywalnie większy, niż gdziekolwiek indziej. Dowiedziałam się, że mogę wybrać dowolny model z katalogu, wszelkie wstawki i kolorowe elementy mogą dobrać w wybranym przeze mnie kolorze. Skoro pojawiła się możliwość podjęcia przeze mnie decyzji (d tej pory nastawiłam się to, że będę musiała, z uwagi na fakt, że czerwonych sukienek było w salonach jak na lekarstwo), chyba poeksperymentuję. Niedługo postaram się wkleić zdjęcia.
Stary 2011-07-15, 21:01   #137
spacja_
Raczkowanie

Moje sukienka już prawie gotowa i jest piękna Moja krawcowa specjalizuje się właśnie w szyciu ze wzoru, i super jej to wychodzi, uwielbiam chodzić na przymiarki Cenowo wyszło to około tysiąca.
Moja wymarzona w załączniku, tyle, że czerwona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3ba9235400091f464d84a742.jpg (22,1 KB, 57 załadowań)
Stary 2011-07-15, 22:55   #138
bonzi7
Przyczajenie

O rany! Suknia jest boska! Gratuluję krawcowej! Widzę, że jednak suknia do samej ziemi. Mówię to w tym kontekście, że zobaczyłam w salonie model, który powalił mnie na kolana. Kiedy dowiedziałam się, że mogę zmienić szarfę na czerwoną, ta sukienka ciągle stoi mi przed oczami Ale znów taka strojna do USC?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 790.jpg (188,4 KB, 32 załadowań)
Stary 2012-11-24, 18:12   #139
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Nicole Jolies 2013
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01joab13438ivrd_a.jpg (44,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02joab13439ivrd_a.jpg (29,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03joab13519ivrd_a.jpg (52,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 04joab13521rd_a.jpg (51,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05joab13520rd_b.jpg (29,3 KB, 5 załadowań)

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości