![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Laminowanie włosów żelatyną
Cytat:
![]() Osobiście Kallos wielkiego szału mi nie robił - żelatyna i owszem ![]()
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
INCI nie informuje o ilości, tylko o tym, których gramowo składników jest najwięcej, no chyba, że pracujesz przy recepturze i masz wiedzę niedostępną dla zwykłego użytkownika
![]() U mnie Kallos mleczny, inne odżywki z proteinami w składzie, a nawet proteiny ze sklepów z polproduktami, dawały własnie efekt w stylu laminowania żelatyną (włosy sypkie, lśniące, mięciutkie). Przy zbyt częstym użyciu- suche i zdechłe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Właśnie skończyłam nakładać na włosy ten specyfik
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na początku przygody z pielęgnacją używałam Kallosa codziennie i służył mi zawsze tak samo, gdyby tam była duża ilość protein to nie powinno chyba tak być ![]()
After all this time? Always. kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url] książki Edytowane przez Jigoku Czas edycji: 2012-08-18 o 07:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
Zażelaminowałam włosy na drugi dzień po przeczytaniu o czymś takim. Warto spróbować. U mnie efekt był świetny. Miałam pojedyńcze loczki i zdrowo błyszczały. Myję włosy dwa razy w tygodniu, więc żelatyny będę używać 1 na 1,5 tygodnia. Nie mam ochoty wracać do suchych włosów.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - przecież z wątku wynika właśnie, że mało = lepiej ![]() - ja sobie niczego nie zmyśliłam również, napisałam swoje zdanie, własne odczucia i nie rozumiem dlaczego zostało to podważone. Dla mnie żelatynowanie daje silniejszy efekt niż gotowe odzywki z proteinami, ale nadal to jest efekt tego samego typu ![]() ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-08-18 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie zazdraszczam, że nie widzisz różnicy między proteinami. U mnie co proteina, to inny efekt ![]() Cytat:
![]() Biorąc jednak pod uwagę, że w rzeczonym Kallosie są pod koniec litanii składników, można rzec, iż jest ich tyle, co splunąć ![]() I druga sprawa, której Ci zazdraszczam - sama muszę łatnąć bombą proteinową, by mieć jakiś efekt używania ![]() Ale fakt - proteiny w nadmiarze wszystkie dają ten sam efekt - to je łączy ![]()
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam włosy proste, z roku na rok coraz bardziej się prostują samoistnie. Doprowadzenie ich do efektu "mięciutkie, lśniące, włosy małej blondynki" nie jest trudne ![]() Rozczesywanie się też bardzo poprawiło- chyba jednak pójdę w stronę protein, dzięki temu wątkowi odkryłam, że to chyba jednak dla mnie ![]() No, ale wiadomo, co włosy to metoda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyś świadomą włosomaniaczką jest ![]()
![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Zalaminowałam włosy, jeszcze 30 min i spłukuję
![]()
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja włosomaniaczką nie jestem już ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Kuźnia inspiracji
|
Lethie, pochwal się potem
![]() a i mówię od od razu: jak Wam zgętsnieje żelatyna, to nie pakujcie tych grud na wlosy, bo potem będziecie wyciągać żelatynę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
BAN stały
|
Ja też jutro wypróbuje, ale chyba dodam i sok z cytryny i odżywkę.A musi to być odżywka spłukiwana, czy niekoniecznie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Ja też laminowałam. Efekty były w postaci większej objętości i prostszych włosów. Brakowało mi wygładzenia, które uzyskałam dopiero po kilku godzinach, na początku włosy były dość mocno spuszone. Także nie powaliło na kolana, ale z ciekawości to powtórzę.
1. Włosy przed laminowaniem 2. Włosy tuż po wyschnięciu 3. Włosy na kilka godzin po laminowaniu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zakochałam się w Twoich włosach! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#139 | |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mam pytanie czy moje włosy zostały przeproteinowane. We wtorek robiłam laminowanie. W czwartek myłam włoski odżywką garnier AiK, potem dałam odżywkę alterry z granatem, a na koniec maskę z glutka z siemienia, żeby je nawilżyć. Dzisiaj umyłam włosy szamponem z sles z evy (rzepa, skrzyp i pokrzywa) i potem nałożyłam maskę bingo kaszmir i kolagen. Po wyschnięciu moje włosy wyglądają jak miotła!! Nie dość że puch, to jeszcze nie przeczesałam ich palcami po myciu (zwykle tak robię, ale przeczytałam, że mogą się od tego puszyć), tylko dałam im wyschnąć tak jak były i każdy sterczy w inną stronę
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Twoje są przepiękne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
o dobrze, że trafiłam na ten wątek, kupiłam ostatnio żelatynę żeby zrobić sobie laminowanie i zapomniałam o tym :P Zrobię dziś i podzielę się z Wami efektami!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
no, przeczytałam całe 5 stron i moja wiedza na temat laminowania się zwiększyła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
No niestety nie podziałało to na moje włosy
![]() ![]()
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
Ja również robiłam laminowanie metodą Anwen i jestem z niej bardzo zadowolona
![]() ![]() Szkoda,że nie można za często tego zabiegu powtarzać ![]() Teraz siedzę po pierwszym myciu z olejem alttera na głowie i mam nadzieję,że tak jak piszą dziewczyny efekt utrzyma się do 3-4 myć ![]() Ps. Zastanawiają mnie te metody z suszarką i dodatkowym olejem+octem ![]() Może się na nią skuszę ![]() ![]()
Dbam o włosy ![]() ![]() ![]() ![]() 02.2012- picie drożdży ![]() 02.2012- pielęgnacja bezsilikonowa ![]() 02.2012- pielęgnacja bez SLS 02.2012- olejowanie ![]() Nic tak nie cieszy psiego pyska, jak pełna miska www.pustamiska.pl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje włosy z natury są takie "dziecięce", wystarczy mi niewiele, żeby podkręcić ten efekt ![]() ![]() ![]() U mnie różnica przed i po była trochę jak u xxxMikixxx (swoją drogą włosy ma prześliczne ![]() Jeszcze nie umyłam włosów, ale melduje, że nie przetłusciły się bardziej od tego laminowania, mam wręcz wrażenie, że wyglądają lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
biegam dla Zabawy
|
Czy na to jak wypłukuje się żelatyna z włosa ma wpływ rodzaj szamponu? Chodzi mi o to czy myjąc włosy szamponem bez SLS albo odżywką należałoby rzadziej laminować?
Co do połysku to właśnie obejrzałam zdjęcia(robione z lampą) z dnia po laminowaniu, i dosłownie świecę na nich włosami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
A ja jestem zachwycona efektem. Nigdy nie miałam takich włosów, są puszyste, sprężyste, nie zbijają się w grupki i mogę nie myć ich przez 3 dni.
Nie mam zniszczonych bo hennuję od dwóch lat, nie używam silikonów, myję głównie Babydreamem i standardowo używam odżywek Gloria na zmianę z Alterrą. Mało olejuję bo robią się bardziej klapnięte. A zrobiłam tak: umyłam włosy, nałożyłam odżywkę (z babcinej apteczki ziołową) spłukałam i zawinęłam w ręcznik. Przestudzoną lekko żelatynę wymieszałam z 2 łyżeczkami maski Gloria, nie zrobił się glut tylko jednolita jogurtowa pasta. Nałożyłam to na włosy, czepek i ręcznik na godzinę. Spłukałam dokładnie letnią wodą i podsuszyłam suszarką. Po czym oniemiałam ![]() ![]() Edytowane przez Savanoja Czas edycji: 2012-08-18 o 21:24 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.