Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-24, 11:31   #121
alibany
Rozeznanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Pieleszko kupiłam czapę!! Tylko największy rozmiar był 74/80 czyli taki jak teraz Ala nosi. Jest taka w sam raz na nią. Wzięłam, w razie co mogę oddać jeśli uznasz, że za mała.....
Jak coś pisz na PW adres i jutro wyślę bo dziś poczta u mnei już zamknięta.
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 11:35   #122
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Hej

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Natka te koło jest pompowane. Na nim rysunki zwierzatek i dziewczynka. I np jest kaczuszka i jak sie nacisnie na Dziubek to piszczy, jest świnka w oborze i doszyte drzwiczki ktore szeleszcza itp. Wiki bardzo je lubi. Wlazi tam sama i sie rozsiada jak na tronie. Ciaga je po całym pokoju, wrzuca i wyciąga zabawki ze środka (tam nie ma dziury jak w kole plywackim tylko dno z materiału)
A w raczce trzyma pilot z kluczykiem od starego naszego auta. Uwielbia wszystkie klucze, puszki i butelki.
Fajne

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

biedaczek Mam nadzieję że szybko mu przejdzie.

A dla męża brawa

Gdzie zdjęcia Adasia z grzybobrania? Mamusię też chętnie zobaczymy

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

wow!!! i niech mi ktoś powie, ze facet nie może zajac sie dobrze dzieckiem. dla męża

u nas po gościnie. znajomy wpadł, nie mógł być na weselu to odwiedził nas wczoraj.nie dość że przyniósł prezent dla nas to jeszcze dla Emila. i wiecie co. facet ma oko. po zdjęciach z facebooka ocenił rozmiar Emila
i kupił mu piękną bluzę, w kórej Emil na pewno przechodzi cała zimę.
http://www.gap.eu/browse/product.do?...d=000914715001
i to puchate w środku jest takie milusie. super. już dawno nie byłam tak zadowolona z prezentu dla Emila
ok. komu w droge temu beret jak to się mówi. idę prać firanki z salonu i umyje okno i nic nie będe z nim robić aż do wiosny
wizytacja teściowej się zbliża(za dwa tygodnie)
Dokładnie! Teraz ma przerąbane bo wiem, że potrafi
-Ale miło ze strony kolegi Świetna ta bluza, widać że ciepła, w sam raz na zimę

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Skarb masz w domu! Dwa skarby
Zgadza się

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Hej. Zadnych nowych wiadomosci nie mam. Rano mu powtorza badania, potem wizyta. Mozliwe ze wyjdziemy na dniach. Ordynatorka polubila moje dziecko i uparla sie ze ona go wypisze, a dzis ma dyzur ktos inny, ale bede rozmawiac.
Dominik wczoraj jadl juz deserki i przeciery ze sloiczkow, pierwsza lyzeczka jest zawsze na sile, bo sie boi. Z piciem dalej trauma, tylko mleko mu pasuje. Juz wszystko pod nos mu podtykamy i ze wszystkiego, ale nie chce. Wiem, ze to uraz a nie bol bo potrafi lyknac dwa razy i nic sie nie dzieje.
Ja mam zmeczenie materialu. Najgorsze jest to ze jak wyjdziemy to na drugi dzien musze sie w pracy stawic Zycie
Ogromnie się cieszę, że Dominik wraca do zdrowia
Trzymam żebyście jak najszybciej wyszli do domku

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
J

Wózek się znalazł, tzn. mąż go znalazł na jednym ze skupów złomu Jakieś typy zostawiły go i miały przyjść go rozebrać Mąż go przywiózł, wymył, wyprał tapicerkę i go "odnawia", ale ja mam takie mieszane uczucia... Niby fajnie, że mamy go z powrotem, ale sama świadomość, że przez chwilę ktoś go używał w innym celu (prawdopodobnie do wożenia złomu) budzi we mnie obrzydzenie...
Rozumiem Twoje uczucia...Sama pewnie dziwnie bym się czuła z myślą że, ktoś używał naszego wózka niekoniecznie do wożenia w nim dziecka

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Cześć
Nadrabiam szynko przed spotkaniem, ale jakoś nie mogę się na niczym skupić Amelce na razie się nie polepsza Tzn. gorączka mniejsza, ale jest, i wysypka się nasila
Ja jednak stawiałabym na trzydniówkę.
Zdrówka dla Amelki
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 11:47   #123
pieleszka
Wtajemniczenie

Alibany poszło PW
i dziękuję

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 12:07   #124
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

czy ma któraś spacerówkę chicco manhatan albo multiway? myślę nad tymi dwoma i już sama nie wiem ona takie bardzo podobne są

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 12:13   #125
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A maszynka na ile nastawiona?

Dobrze choc ze to nie zadna infekcja, tylko zabki, ale co to za pocieszenie, jak maluch i tak cierpi?

No cos Ty!
to ja bym Domkowi dala wiecej, a Hani mniej. W ogole Domek wazy mniej niz Antek (11,3 na wadze lazienkowej), a tez obstawialabym na odwrot. A ile ma wzrostu?
- Maszynkę nastawiliśmy na 12 mm (góra), a te włoski po bokach na 9 mm
-Dokładnie
-Muszę go znowu zważyć. 2 tygodnie temu go ważyliśmy to miał dokładnie 10,5 i dosyć długo się taka waga mu utrzymuje bo chyba od sierpnia. Chyba, że nasza waga kłamie
Domek ma 78 cm

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Natko to Dominikowi dają w kość te zębiska mocno...
Niestety

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Dzisiaj w nocy szczęśliwie wróciliśmy z Polski do Anglii.
Utknęłam na 2 października. Sprzątanie mieszkania po 3-tygodniowej nieobecności, czy nadrabianie forum?
Hellloooo
Nadrabiaj! Mieszkanie nie ucieknie a tu zaległości rosną

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość

dla tżta, to musiał być rozczulający widok jak dziś Domek?

Dziękuję, Domek dzisiaj już lepiej

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
i stało sie: kinga ma goraczke, jade po nia do zlobka... o 13:45 pediatra...

Cytat:
K....a mac. Nie mam sil. Doktor stwierdzil ze Nas wypisze jak Malemu chrypka przejdzie. Od kiedy to na chrypke sie w szpitalu lezy? Zlecil mu inhalacje z soli fizjologicznej i mamy jeszcze zostac. Przeciez na go moge w domu inhalowac. Wszystko kupie zeby tylko wyjsc z tego przytlaczajacego miejsca.

Co do prezentow dla dziewczynek to polecam wlasnie kuchnie i wozek z lala. Moja chrzesnica dostala je rok temu i byl szal

Kochane zalinkujecie mi na priv sprawdzone nebulizatory? Pliss Jak wroce do domu to poczytam bo tu nie mam jak. Wiem, ze niektore z Was sa w temacie.
Nossszzz kurde
Jacieee nie widzę innego wytłumaczenia, musiałaś wpaść w oko lekarzowi

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

czytam i czytam i nadrobić Was nie mogę

buźka
może wpadnę wieczorem do Was
Beatko, jak w pracy?

Youyou, gdzie Ty się podziewasz?!

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Wiecie co, brakuje tutaj bardzo Patika...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 12:19   #126
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
ale i tak fenomenem był Murzyn z Nigerii, który pracował kiedyś na portierni w budynku w którym mieszkaliśmy. super facet. zawsze uprzejmy i uśmiechnięty. i któregoś dnia wchodzę tam odebrac przesyłkę, bo akurat nie było nas w domu jak listonosz przyszedł.daję mu awizo, a n do mnie: dzień dobry! jak miło spotkać rodaczkę!
myśłałm, ze szczękę z podłogi będę zbieraći potem cała konwersacja po polsku
Hihihi Miła niespodzianka Z tego wniosek że ZAWSZE i wszędzie trzeba uważać, co się mówi

Cytat:
Wózek się znalazł, tzn. mąż go znalazł na jednym ze skupów złomu Jakieś typy zostawiły go i miały przyjść go rozebrać Mąż go przywiózł, wymył, wyprał tapicerkę i go "odnawia", ale ja mam takie mieszane uczucia... Niby fajnie, że mamy go z powrotem, ale sama świadomość, że przez chwilę ktoś go używał w innym celu (prawdopodobnie do wożenia złomu) budzi we mnie obrzydzenie...
Nie dziwię Ci się, pewnie tez bym miała opory i nie chciała synka już w takim wozić. To jakby go ktoś zbrukał A jak mąż na niego wpadł? Szukał w tego typu miejscach?

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Brumeczku, wyniki badańwskazują na to, że to może być trzydniówka, ale wysypka podobno jest inna i do trzydniówki nie pasuje No i gorączka powinna zniknąć, a ciągle jest
Te trzydniówki potrafią zmylać lekarzy... A jednak często okazuje się, ze to właśnie to.

Cytat:
Utknęłam na 2 października. Sprzątanie mieszkania po 3-tygodniowej nieobecności, czy nadrabianie forum?
Jeszcze pytasz? Sprzątanie nie zając, nie ucieknie

Cytat:
Oby to nic poważnego nie było

Cytat:
K....a mac. Nie mam sil. Doktor stwierdzil ze Nas wypisze jak Malemu chrypka przejdzie. Od kiedy to na chrypke sie w szpitalu lezy? Zlecil mu inhalacje z soli fizjologicznej i mamy jeszcze zostac. Przeciez na go moge w domu inhalowac. Wszystko kupie zeby tylko wyjsc z tego przytlaczajacego miejsca.
A nic już oprócz chrypki nie ma? Może się boją, ze się jednak odwodni w domu, skoro jeszcze nie je normalnie i nie pije

My mamy ten: http://www.ceneo.pl/10847191
Nie mogę powiedzieć, ze jestem zadowolona, bo Tymek nie pozwolił się inhalować ani razu i głośny jest. Ale moja ocena na nic się razcej zdaje, bo:
- nie mam porównania do innych
- raczej żadnym innym też by się nie pozwolił obsłużyć
- inne ponoć jeszcze głośniejsze bywają.

Dzień dobry
Noc przespana, ale humor taki sobie. Znowu jest płaczliwy i chce na rączki. Nosidło w domu to już mój mój stały punkt programu On się tam uspokaja, a ja mogę cokolwiek zrobić. A dziąsło wygląda, jakby miał eksplodować Szkoda mi go strasznie. Ale też widzę już koniec tego wszystkiego, bo do kompletu ząbków już coraz bliżej

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Natka_;37227063[COLOR=Silver
]
[/COLOR]Wiecie co, brakuje tutaj bardzo Patika...
Tak...
Stary 2012-10-24, 12:20   #127
agni82
Zadomowienie

Cytat:

nadrabiac forum oczywiście
Witaj w domu?Witaj na ziemi angielskiej w takim razie
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Agni mnie się podobają te zabawki pokrojone warzywa,ale znając moją damę każdy kawałek będzie w innym pokoju najlepszą zabawą w kuchni to podawanie mi czegokolwiek jak obiad robię.
nie spodziewam się niczego innego po Emilu. on tez chodzi i rozrzuca wszędzie swoje rzeczy.
ja się śmieję z T. że on sobie mości gniazda, bo to tak komicznie wygląda: bierze jakaś swoją rzecz i łazi z nią np. po kuchni, włoży ją do pralki po czym wyjmie, potem do suszarki i wyjmuje, potem do piekarnika i wyjmuje , a potem do szafki z garnkami... i tak swoje miejsce między garnkami znalazły jego buty, skarpetki, 2 pieluchy, paczka chusteczek nawilżonych, a pomiędzy miskami i innymi przyborami kuchennymi zadomowiły się 3 klocki- wszystkie czerwone, kawałek chleba(Bóg raczy wiedzieć ile on tam leżał, bo był suchy jak wiór), a w wiaderku do mopa, królują flipsy, i inne małe zabaweczki.
takie porządki nam dziecko robi
Cytat:

buźka
powiedziała, co wiedziała i frrrrrr... poleciała!
Te Beato! wracaj, bo mi się cni bez ciebie
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 12:21   #128
iustyna1
Wtajemniczenie

Pi.pa ze mnie, Youyou kazała Was pozdrowić. Pracuje i na nic nie ma czasu, ani na wizaż (nawet nie podczytuje), ani na FB.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 12:29   #129
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

a no brakuje, ale widzę ją na pasku, milczącą
Patik, do 7 juz nie daleko, a jak chcesz to zawsze możesz skrobnąć maila do kogos i się wklei twego posta. ja nie siedzę często przy kompie, ale kilka razy dziennie sprawdzam pocztę jak coś to wal i bedziemy sobie jakoś radzić. mo adres mailowy masz na fb.
Stary 2012-10-24, 12:49   #130
Lili 83
Zakorzenienie

Agni niezła akcja z murzynem
W niemczech byłam z koleżanką-polką w sklepie kosmetycznym. Dość sporo kupiłyśmy i kobieta kasowała, nie dała mi reklamówki- pewnie by to zrobiła po skończeniu kasowania.
Natomiast moja znajoma wyskoczyła:
- reklamówki ci nie dała?!
Takim tonem, że aż mi się głupio zrobiło.
Gorzej było jak kasjerka po polsku odpowiedziała:
-Już pani daje.
Boże, jaki wstyd.

Madziulka witaj
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 12:50   #131
mamad1
Zadomowienie

My szczepiliśmy priorixem. Powikłania były.

Brumek mąż najpierw pojechał do pobliskiego skupu, ale tam nie było. Potem wziął numery telefonów z interenetu i dzwonił po kolei. W jednym mu właśnie powiedzieli, że taki stoi. W tylniej kieszeni był jeszcze kocyk i przy ramie taka głowa króliczka (taka piszcząca do roweru dziecięcego)
Nie wiem, co zrobię... Na razie nie mamy kasy na inny, bo dużo innych wydatków (ubezpieczenie auta itp.). Teściowie pojadą teraz na Wszystkich Świętych, to mówiłam do teściowej, żeby może stamtąd odkupić/pożyczyć wózek, jeśli jeszcze mają (w wakacje używaliśmy taki jeden, gdy tam przez tydzień byliśmy). Szukam trochę na gumtree, tablicy, ale nic na razie nie znalazłam...
Nocek i marudnych dni współczuję. U nas w nocy też chyba z 5 pobudek i trudno było ululać, a po 6. pobudka...

Mi też brakuje Patika...

Założyłam konto na fb (fikcyjne). Można do Was jeszcze tam dołączyć? Z kim i jak ewentualnie się kontaktować?

Natka ja też mam wrażenie, że Patrykowi waga się zatrzymała. A już na pewno dużo wolniej przybiera na wadze... A na zdjęciach Domek wygląda na takiego dosyć "masywnego".

O prezentach gwiazdkowych jeszcze nie myślałam. Wbrew pozorom Patryk ma tych zabawek aż za dużo... A najchętniej bawi się miotłami, szufelkami, mopami, patykami itp. Może jakąś książkę? Te mu się nigdy nie nudzą i już nawet ma taki rytuał, że rano wstaje, "cici" i obowiązkowo "czytanie" książeczek. Wiekszość chyba zna na pamięć
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 12:53   #132
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość

zdrówka dla Amelki mam nadzieję, że to "tylko" trzydniówka i już będzie lepiej

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 12:59   #133
alibany
Rozeznanie

Witam!!

Zostawiłam dzisiaj Alę z opiekunką (niech się przyzwyczają w końcu już tlyko trochę ponad miesiąc to mojego pójścia do pracy) i wybrałam się na zakupki Oprócz czapy dla Haniołka kupiłam Ali ten szaliko-golfik i dla siebie kilka bluzeczek.

Gulasz mi pyrka w brytfance, Ala śpiocha więc mam teraz chwilę dla siebie

Co do kuchni do zabawy Ala na roczek dostała tę
http://allegro.pl/little-tikes-kacik...710588562.html
Ala lubi przy niej "grzebać" zamykać otwierać te wszystkie drzwiczki, wkładac tam wszystko z uporem maniaka i próbowac zamknąć nawet gdy książeczka sie tma nie chce zmieścić. Kupiłam jej nawet cały komplet różnych owoców, warzyw plastikowych to był wszedzie ale nie w pobliżu tej kuchni Hiciorem jest, gdy przychodza do nas starsze dzieci 3-4latki, wtedy przychodza do nas- mamuś i pytają się co chcemy, kawkę, soczek, czy jajecznice? Także na pewno przyszłościowa zabawka, ale teraz cieżko nazwać to zabawą w kuchnię w wykonaniu Ali

Chyba przystanie na tym, że będę wołać o prawdziwy wózek dla lalek, od siebie kupimy jej duplo i jakieś książeczki, prababcię poproszę o paputki już w wiekszym rozmiarze, bo zaraz M będą za małe i jakos temat prezentów będzie załatwiony......

Carmela a jak ta tablica u was się sprawdza? Sarenka tworzy jakies arcydzieła na niej??

mamad z jednej strony dobrze, że odzyskaliście wózek, ale fakt tez bym miała mieszane uczucia.

Ja na afty też cierpie, dopiero co dwie wyleczyłam. U mnie pojawiają się w momencie osłabienia organizmu, teraz miałam w parze z opryszczką na ustach. Zawsze na jesień i wiosnę się z tym borykam.

Madziulka witaj w domku i tym samym tutaj

Beatko pisz co u Was, jak Julka, jak praca?

Adrji też dawno nie było?!!

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:

O prezentach gwiazdkowych jeszcze nie myślałam. Wbrew pozorom Patryk ma tych zabawek aż za dużo... A najchętniej bawi się miotłami, szufelkami, mopami, patykami itp. Może jakąś książkę? Te mu się nigdy nie nudzą i już nawet ma taki rytuał, że rano wstaje, "cici" i obowiązkowo "czytanie" książeczek. Wiekszość chyba zna na pamięć
U nas tez rytuałem jest poranne czytanie ksiażek....wieczorem do snu nam się to póki co nie przyjęło więc Ala wymysliła sobie taki zwyczaj z rana
Tez myślałam o jakimś mini zestawie dla niej miotly i szufelki bo aż się trzęsie na widok miotly i chodzi i zamiata...ale podejrzewam, że takie zabawkowe wersje już ja nie będa tak cieszyły i interesowały.
Stary 2012-10-24, 12:59   #134
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Założyłam konto na fb (fikcyjne). Można do Was jeszcze tam dołączyć? Z kim i jak ewentualnie się kontaktować?
Też bym chciała do Was na FB dołączyć
Cytat:
Ja jednak stawiałabym na trzydniówkę.
Zdrówka dla Amelki
Dziękujemy
Cytat:
Te trzydniówki potrafią zmylać lekarzy... A jednak często okazuje się, ze to właśnie to.
Oby, bo lekarze już pomysłu nie mają Dzisiaj nawet u dermatologa byli, i wykluczył alergię
Cytat:
Zdrówka
Cytat:

buźka
Witaj zgubo

Na pasku jest jeszcze jedna zguba - DaKaro
Odezwij się, jak tam u was?

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-10-24 o 13:00
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:02   #135
agni82
Zadomowienie

ok. wstawiam prezenty gwiazdkowe, te które są już zrobione:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 013.jpg (149,7 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 014.jpg (125,7 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 017.jpg (113,9 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 010.jpg (128,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 011.jpg (207,9 KB, 46 załadowań)
Stary 2012-10-24, 13:09   #136
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:

Hej! Witaj
Oczywista oczywistos, ze forum...zreszta, co Ty chcesz sprzatac, przeciez Cie w domu nie bylo?

Cytat:
Ojej, to jednak juz sie cos wykluwalo. Ale moze to tylko zabki?

Cytat:

Co do prezentow dla dziewczynek to polecam wlasnie kuchnie i wozek z lala. Moja chrzesnica dostala je rok temu i byl szal

Kochane zalinkujecie mi na priv sprawdzone nebulizatory? Pliss Jak wroce do domu to poczytam bo tu nie mam jak. Wiem, ze niektore z Was sa w temacie.

Nosz... Co za doktorek... Zaraz napisze pw.

Cytat:
- Maszynkę nastawiliśmy na 12 mm (góra), a te włoski po bokach na 9 mm
-Dokładnie
-Muszę go znowu zważyć. 2 tygodnie temu go ważyliśmy to miał dokładnie 10,5 i dosyć długo się taka waga mu utrzymuje bo chyba od sierpnia. Chyba, że nasza waga kłamie
Domek ma 78 cm

O to krociutko, ja myslalam o przycieciu tylko tego meszku.
Nie, pewnie nie klamie. Domek nizszy od Antka o minimum 4 cm (ostatni pomiar 2 m-ce temu), wiec i waga nizsza.

Mnie tez brakuje Patika.

Cytat:
Dzień dobry
Noc przespana, ale humor taki sobie. Znowu jest płaczliwy i chce na rączki. Nosidło w domu to już mój mój stały punkt programu On się tam uspokaja, a ja mogę cokolwiek zrobić. A dziąsło wygląda, jakby miał eksplodować Szkoda mi go strasznie. Ale też widzę już koniec tego wszystkiego, bo do kompletu ząbków już coraz bliżej
Biedny maly...

U nas chyba tez cos zabkowego zaczyna sie dziac, bo juz wczorajsza drzemka w dzien krotsza i przerywana, nocka tez troche placzliwa i teraz tez wlasnie przebudzil sie z placzem...

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Pi.pa ze mnie, Youyou kazała Was pozdrowić. Pracuje i na nic nie ma czasu, ani na wizaż (nawet nie podczytuje), ani na FB.
Pozdrow ja od nas.

A jak Kuba na dzis?

Wodaqua pytalas o sanki. My mamy zwykle drewniane z oparciem spadkowe po dzieciach kuzynki i tym pewnie bedzie sie wozil Antek jak bede z nim sama. Natomiast dziewczyny maja metalowe z oparciami, ale podwojne. I to pewnie bedzie w uzyciu jak bede z cala ferajna. Tylko ktos bedzie musial isc na nogach
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:11   #137
agni82
Zadomowienie

1. świeczka otoczona laskami cynamonu i przewiązana sznurkiem
2. bronsoletka z guzików i sznurka
3. Kanwy obciągnięte materiałem z motywami Londynu
4. zakładka do książki z Tin Tinem
5. naszyjnik i bronsoletka z perełek i wstążki

ot. tanie i wcale nie pracochłonne.
Stary 2012-10-24, 13:13   #138
agni82
Zadomowienie

a to jeszcze jedna zabawka , którą Emil dostał na urodziny i lubi sobie odrywac te plasterki i przyklejać z powrotem,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 018.jpg (93,2 KB, 55 załadowań)
Stary 2012-10-24, 13:16   #139
alibany
Rozeznanie

Cytat:

A jakie piękne i gustowne. Podziwiam za pomysłowość i umiejętność wykonania takich cudeniek
Stary 2012-10-24, 13:17   #140
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Agni fajne te Twoje rekodziela.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:17   #141
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:

1. Spóźniłam się pewnie?

2.Braaaawwwwooo

Brumias coś się nie śpieszyłaś

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Wygrałam aukcje z kombinezonem za 34zł
hihi ja kupiłam spodnie z kombinezonu za 4.50 zł w lumpie kurteczkę mam po siostrzeńcu

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

Shirka no my trafiliśmy najpierw na dentystkę "niby od dzieci" co stwierdziła ża mały ma kamień na ząbkach i nic ona z tym nie zrobi bo mały nie chce współpracować i jak wyjdą wszystkie mleczaki to dopiero przyjść ... ja długo oczywiście nie czekałam i umówiłam go do innej pani dr która po wyczyszczeniu ząbków czymś tam stwierdziła że to żaden kamień nie jest i to są wzmianki próchnicy i od razu kazała lakierować co 3 miesiące i kontrolować czy to się nie pogłębia .... oczywiście takie dzieci nie będą współpracować więc na "siłę" wszystko sie robi ... nie zrażaj się jakby coś ...
a co do kąpieli to już wszystko próbowałam więc ani piana ani butelki konewki czy szampony i kolorowe płyny nie dają nic, mały boi się i najchętniej kąpał by się z jedną nogą za wanną a już o zanurzeniu tyłka w wodzie nie ma mowy
nas też czeka ta wizyta nie zbagatelizuję tego najwyżej poryczy ugryzie, ale ja muszę mieć pewność !

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
wcale nie drastycznie, z takimi maluchami nie da się inaczej, jest podobnie jak z frida-dużo wrzasku w czasie zabiegu i sekunda po wszystkim cisza. Wiec nie jest tak źle! Powodzenia!!!
ciekawe co u nas będzie

Cytat:

Dzisiaj byłam na angielskim i jak wróciłam to doznalam szoku! Wchodzę do domu, a moi chłopcy śpią na kanapie, Domek spał na klacie Tż-ta. Dziecko wykąpane, ubrane w piżame i nakarmione Mało tego leki podane i zęby umyte
dla tż

Cytat:
ojjj nie dobrze bidna mała

Cytat:

ojjjj zgadzam się.....

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Boże, jaki wstyd.

siara

Cytat:
My szczepiliśmy priorixem. Powikłania były.
my też

Cytat:
ok. wstawiam prezenty gwiazdkowe, te które są już zrobione:
hahaha to nie ten Tin tin mi chodziło o tego
http://www.google.pl/imgres?q=tin+ti...43&tx=51&ty=55
Stary 2012-10-24, 13:20   #142
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

Śliczne
Tutaj takie coś by jednak nie przeszło. Jakoś tak wychodzą z założenia, że prezent musi być ileś tam wart. Ja próbuję kupować coś z pomysłem i niekoniecznie drogie, ale dziwnie to tu wygląda. A zawsze mi się wydawało, że w prezentach głównie chodzi o gest, a nie o cenę (i fajnie trafić w czyjś gust).
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:27   #143
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość

Beatko gdzie jestes????
jestem jestem

w pracy

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:31   #144
Shira_83
Zadomowienie

aa Żanetko pytałaś o chleb do głowy przychodzą mi dwie rzeczy
1) dajesz wodę mineralną?
2) zmieniłaś wodę?
3) spróbuj podpiec chleb najpierw od dołu a potem całość

a co do prezentów to chcemy kupić sanki i namiocik
coś w takim stylu:
http://allegro.pl/namiot-z-tunelem-d...737875849.html

budujemy sobie teraz z kocyków i tak mi przyszło na myśl, że może by się małemu spodobało

robiłyście te kalendarze ze zdjęciami? polecacie kogoś?
Stary 2012-10-24, 13:34   #145
marzena_S
Zadomowienie

Żaneta, a widzisz kilka lat różnicy i nastąpił postęp w dziedzinie zabawek.

Agawoo, chyba podobnie miała Ida Crazy (o ile dobrze pamiętam), że była wysypka i temp się utrzymywała, a jednak okazało się to trzydniówką. Lekarz różyczkę wykluczył? Bo chyba jeszcze ona ma podobne objawy (wysoka temp i wysypka).

Brumku, a już myślałam, że wybierzesz brum brumy dla Brumiątka. Też wybrałabym sowy, ale właśnie zrobiłam przegląd kocyków- mamy 4 mniejsze i dwa duże, więc chyba z tym szyciem swojego się wstrzymam.
Fajnie, że uda Wam się spotkać z Piwnooką.

Jacieee, mam nadzieję, że jutro Was wypuszczą. Co do inhalatora, to ja po długich poszukiwaniach właśnie zamówiłam ten http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...718914867.html . Jest o 10 dB cichszy od pozostałych (a to jednak spora różnica), ma niewielkie rozmiary a pozostałe dane techniczne są takie same jak przy polecanym Philipsie. No i do tego 3 lata gwarancji, mam nadzieję że to będzie dobry zakup. Będę miała okazję go najpierw wypróbować na sobie.

Agni, no to rozjaśniłaś mi sytuację- moje dziecko też robi sobie gniazdo.

Wodaqua, miałam wcześniej pisać i zapomniałam. Hania też jest fanką pieluchy, bez niej nie zaśnie. Do tego lubi mieć jakiegoś pluszaka. Najukochańszy jest chyba kangurek- zdjęcie w załączniku.

Aga,
zgodnie z obietnicą- moja gwiazda w dresie. (to jest rozm. 80, w tym większym jeszcze pływa)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (73,2 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (69,8 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (53,1 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (65,1 KB, 64 załadowań)
Stary 2012-10-24, 13:40   #146
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Aga,
zgodnie z obietnicą- moja gwiazda w dresie. (to jest rozm. 80, w tym większym jeszcze pływa)
Wow świetny ten dres i Hania w nim cudne wygląda! Nijak się on ma do tradycyjnego pajaca
Stary 2012-10-24, 13:41   #147
DaKaro
Zadomowienie

I ja sie witam w nowym watku. Wczoraj w koncu podlaczyli nam net, po wielkiej walce - spoznili sie ponad tydzien. Mam nadzieje, ze uda mi sie czesciej do Was wpadac .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:44   #148
pieleszka
Wtajemniczenie

Haniołek rzeczywiście wygląda to fajnie (bo muszę przyznać, że i mi jakoś tak pajacowato się kojarzyło wcześniej )

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:47   #149
JustPi
Rozeznanie

Haniołek szczególnie zdjęcie z kangurkiem
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:47   #150
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Cudeńka! Uwielbiam takie rzeczy. Zdolna bestia z Ciebie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

robiłyście te kalendarze ze zdjęciami? polecacie kogoś?
Ja w ubiegłym roku robiłam u znajomego fotografa- porażka. Zapłaciłam 50zł.
Teraz tż kupił gotowy kalendarz w niemczech i tylko zdjęcia powklejam.

Marzenka Haniołek jest boski
I ma słodkiego kucyka

Radek spał tylko godzinkę.
Mam dziś ciężki dzień, zła jestem i do tego Radek od rana grami na nerwy.
Czasem to sobie myślę, że nie nadaję się na matkę.
Brak mi cierpliwości...........
I już jęczy
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości