![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A u mnie z kolei taka tragedia, że została mi może połowa włosów jakie kiedyś miałam-no wypadają od roku i nie chcą przestać ![]() ![]() A pisałyście o lini nigra- ja mam już dość mocno widoczną ale za to krzywą jak fale dunaju ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Mnie też bolą żebra, wbijają mi się w brzuch, albo to Mała uciska, już sama nie wiem.
Ale teraz doszedł też dyskomfort w dole brzucha, jakbyście miały np rowerek zrobić czy jak podnosicie kolana do brzucha, ruszacie się na łożku - to coś Was boli??? Bo mnie od paru dni tak, dużo bardziej niż wcześniej, nie wiem czy to norma. I chyba boli mnie też spojenie, albo wzgórek? |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiem Ci, ze bylo srednio ![]() Dowiedzialam sie jedynie, ze jesli bede miala watpliwosci czy to juz porod czy jedynie skurcze przepowiadajace to lepiej zostac w domu i sie upewnic. Jesli zdecyduje sie na przyjazd do szpitala, a okaze sie, ze to tylko skurcze przepowiadajace, to zostane tam juz od porodu, bo z porodowki w tym szpitalu nie ma wypisow... Cytat:
![]() Ja cwiczenia zaczynam dopiero za miesiac, najpierw wyklady. Uff, wieksza czesc rzeczy przewiezlismy dzis z kolega (TZ w pracy) na nowe mieszkanie. Ja oczywiscie bawilam sie w pania kierownik akcji "przeprowadzka", a biedny kolega potulnie nosil. Zostalo mi tylko kilka drobiazgow do przewiezienia jutro ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Rzeczona nietrafiona w pępek linia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dotąd - jak obcinałam - to zostawiałam sobie przynajmniej z jednej strony trochę dłuższe włosy, do brody (właśnie takie asymetryczne boby) - teraz musiałabym się odsłonić już całkiem i ściąć włosy z boków twarzy, tego się boję, czy za chudo nie będę wyglądać, w sensie jak jakiś zabiedzony chłopczyk? ![]() Co do bobów - mam doświadczenie - dobrze obcięte włosy nie wymagają dużo układania. A są bardzo fajne. Cytat:
Pomyślę. Mam twarz (kształt) trochę jak Keira Knightley - w sensie szczupła, wyraźny podbródek, kości policzkowe itp itd, - ale nie wiem czy nie przegnę w drugą stronę. Poszukam paru zdjęć jakie włosy mi się podobają i wrzucę Wam tu. Pixie cut mi przyszlo do głowy bo w Tv był ostatnio transporter 2 i tam była taka laska blondynka w krótkich, ale bardzo fajnie obciętych włosach.. Kupiłam sobie w lidlu ciacho cytrynowe i zajadam z herbatką, mniam. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Też mam linię, ale tylko powyżej pępka, poniżej nie. Nie wiem czemu tak. Pępek wystaje, jest taka "fałdka skóry" i ciemniejszy jest - pępek i skóra wokół. Nie lubię tego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że mi przejdzie bo to conajmniej 2 dni wyjęte z życiorysu ![]() Dziewczyny mam dylemat. Jako że się przeprowadziłam to zmieniam też lekarza prowadzącego ciąże, bo ogólnie godzina drogi komunikacja miejsca z przesiadkami nieźle mnie wykańczała. I teraz tak umówiłam się na wizyte do nowego lekarza na 14 listopada ale mam jeszcze umowiona wizyte u tego starego na 12 no i miałam zrobic badania (krew,mocz) przed ta wizyta. Laboratorium jest w tym samym miejscu gdzie stara przychodnia czyli ponad godzina drogi. I teraz pytanie czy iść tylko na ta nowa wizyte bez badan czy isc na obie i zrobic badania przed? Chciałam zrobić tak żeby tylko te badania zrobic i z wynikami isc do nowego lekarza ale nie da sie tak bo jak zrobie badania to one automatycznie przechodzą do mojego lekarza i ja dostaje je dopiero po wizycie. Wolałabym jednak już ich tam nie robic bo jednak nie uśmiecha mi się wstawać o godz 6 zeby potem jechać godzine do labu gdzie bede musiala czekac w kolejce na jedno ukłucie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Debrah Keira Knightley, dokładnie!!!
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
VICHY DERCOS TECHNIQUE SHAMPOO ENERGIZZANTE szampon wzmacniający włosy z Aminexilem i witaminami PP, B5 i B6. kosztuje w aptece około 50 zł, ale rezultaty są rewelacyjne w dosc niedługim czasie- już po 1 butelce widac efekty, także naprawde polecam! |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Co to Wyyy, tygodnia w szpitalu byście nie przeżyły?
Żaden problem - książka, laptop z filmami i nie będzie źle, na prawdę. Ale może ja spaczona, bo się nasiedziałam w szpitalach w dzieciństwie to tydzień mi się wydaje tyle co nic. Chociaż oczywiście w domu zawsze najlepiej, ale jakby się coś działo t idę bez wahania, tydzień to nic, a najważniejsze zdrowie ![]() Hm, dam Wam w takim razie znać co wymyśliłam u fryzjera ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Nafiyqa Pierwszy raz slyszę o takiej sytuacji - do tej pory spotykałam się tylko z odsyłaniem w przypadku zbyt wczesnego przyjazdu, nawet jeśli szpital jest daleko.
#138 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Dzisiaj zaczynamy 27 tydzień ![]() Mam pytanie. Otóż w którym miesiącu dziecko jest na tyle duże że ma coraz mniej miejsca w brzuszku i zaczynają zmieniać się ruchy. Ja bardziej zamiast kopania jak wcześniej czuję przesuwanie się, takie spokojniejsze ruchy i czuję przez skórę już jakieś twardsze części ciała może są to rączki albo nóżki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
ja mam tak od około 3 tyg, już nie takie wierzganie we wszystkie strony tylko bardziej wypinanie sie, przeciąganie, czasami aż mi się wzgórek na brzuchu robi i czuc pod ręką malucha - jestem w 31 tyg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym, że ja piekę w jednej formie, nie chce mi się tego dzielić no i daję mniej cukru. A jak nie mam śmietany to zastępuję mlekiem, tylko wtedy też trochę mniej tego mleka. A jak masz mikser to już w ogóle, włączasz piekarnik, wsypujesz składniki do misy, to się samo miesza, w międzyczasie przygotowujesz blaszkę i już ![]() Cały czas mnie oczy szczypią i łzawią, żeby dać im odpocząć zamykam i za chwilę śpię ![]() No i w ogóle witam się w nowym wątku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na szczescie ja w tym szpitalu nie zamierzam rodzic, chodze tam tylko do SR. Ja tez swego czasu sporo lezalam w szpitalu (3-4 dni co 3 tygodnie) i teraz nie chcialabym lezec wiecej niz to konieczne. Niby sa ksiazki, kompy, itp, ale atmosfera tego miejsca (jak dla mnie) byla tak przytlaczajaca, ze wtedy nic mi sie nie chcialo i moglam tylko non stop spac :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dziś zaniosłam L4 ![]() ![]() wypraliśmy pierwszą partię ciuszków w Dzidziusiu,, a pachnie ... ![]() w tym miesiącu nas zeżre troszkę kaska, dlatego nie będę pewnie kupować rzeczy małemu. Zresztą zostały kosmetyki dla niego i mnie plus wanienka, ale mówię TŻtowi, że wanienkę może kupić, jak będziemy w szpitalu, bo na razie by nam miejsce graciła. A wkurzam się, bo kurcze non stop chcą coś z domu od niego ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
ja też mam zamiar niedługo poprac ubranka w Dzidziusiu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
wlasnie, popieram, tez bym tak zrobiła, ja w malym miasteczku to jeszcze taniej 5,50 mocz i 8 zł morfologia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które biorą nospę jakie macie dawkowanie? I 4o czy 80?
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
okej okej, wpisuje ![]() Cytat:
![]() ![]() No ale mam swoją Patunie kochaną ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ALe sie dzis rospisalyscie, Hej kobietki ;] Niedawno wróciłam do domu, zalatwialam tztowi sprawy itd, no w tym zusie i skarbowym to lekka przesada na glupie wnioski sie czeka tydzien;/ poracha jakas, jakby nie mogli dac od reki...;/ poza tym tzt mnie wkurzyl, wylaczylam wszystkie telefony i gdzies to mam, jezdze jak glupia a ten na mnie sie drze bo mowi ze nic nie zalatwilam, zlozylam wnioski ;/.. nie moja wina ze sie tyle dni czeka na te papiery;/... no i do 5 listopada bede miec kase z l4 za 2 miesiace ![]() a i jadłam dzis kebaabaaaaaaaa ! :p mniam... ![]() ![]() a i jeszcze mam pytanie: czy któraś z Was.. ma takie dziwne nie wiem czy to mozna porównać do skurczy... tak w okolicach pępka?? to jest takie uczucie hm... ciągnięcia plus jakby uszczypnięcia... ;/ cholera dziwne uczucie;/ wczoraj tak mialam wieczorem;/
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-10-30 o 16:02 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Lurker ;)
|
Delicjanka- ja mialam takie uczucie jakby hmm cos mi mialo rozerwac pepek plus klucie
Dziewczyny, wiecie moze jak oni wyliczaja ta srednia z zarobkow do becikowego, TZ cos mi miesza, a od 2013 nie kazdy dostanie... ![]() "Od 1 stycznia 2013 roku to się zmieni. Rządowa nowelizacja ustawy, którą w połowie września przyjął Sejm, wprowadza kryterium dochodowe przy przyznawaniu becikowego. Według nowych przepisów becikowe dostaną tylko dzieci urodzone w rodzinach o miesięcznych dochodach poniżej 1922 zł netto na osobę. " |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
U mnie jest wysyp Julek,Lenek i Majek
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.