|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaką herbatę z zimowych odmian lubisz najbardziej? | |||
| Herbata zimowa z Malwy |
|
3 | 3,95% |
| Herbata zimowa z Herbapola |
|
2 | 2,63% |
| Winter Time/Magic Moments Tekanne |
|
31 | 40,79% |
| Herbata zimowa z Biofixa |
|
3 | 3,95% |
| Lipton z cytryną |
|
22 | 28,95% |
| Saga z cytryną wit.C i lipą |
|
9 | 11,84% |
| inne herbatki zimowe |
|
21 | 27,63% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
BAN stały
|
Dot.: plotki przy herbacie i poszukiwania najlepszej herbaty
Cytat:
Ogolnie przy kupowaniu powinna być możliwość wlania wody i podrzucania kubkiem czy się napój wylewa.. Z Twojego się nic nie wylewa? |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, pomożecie mi wybrać?
![]() http://www.fiveoclock.eu/pl/produkt/...OCLOVETEA.html http://www.fiveoclock.eu/pl/produkt/668,MALINOWA.html http://www.fiveoclock.eu/pl/produkt/...E-W-RUMIE.html http://www.fiveoclock.eu/pl/produkt/64,PARIS.html nie wiem, którą kupić pierwszą
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale po jakimś czasie zdecydowałam się na zachwalane kubki Contigo - mój jest akurat robiony dla CoffeHeaven - ma wzór i mały napis, wobec czego był tańszy niż te sprzedawane w sklepach z ubraniami dla miłośników sportów zimowych Nadal jednak to wydatek rzędu 90 złotych [normalna cena to około 130zł]. Mam też na niego gwarancję.Osobiście nie żałuję, ale mam go dopiero jakieś dwa miesiące. Ładnie trzyma temperaturę, ustnik otwiera się poprzez przyciśnięcie przycisku, a nie przesunięcie, jest szczelny, nie zauważyłam, zeby się z niego wylewało. Do tego jest smukły i nie ma rączki, co dla mnie stanowi naprawdę spory plus - gdy miałam kubek z uszkiem to zawsze miałam problem z upchnięciem go do torebki ![]() Swoją drogą pamiętam jak się pierwszy raz z kubkiem termicznym wyrwałam na uczelnię Wstałam lewą nogą, niewyspana, a na polu było okrutnie zimno. Chciałam wypić herbatę i nie miałam czasu. Więc przelałam ją do termicznego kubka i stwierdziłam, że jak któryś kolega będzie się ze mnie śmiał to mu osobiście przywalę A potem okazało się, ze na następny zjazd połowa kolegów sobie takowe sprawiła, bo ponieważ dojeżdżali często zza miasta - to ciepły napój był bardzo pożądany. Szczególnie na czterogodzinnym wykładzie
|
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekam jeszcze na inne głosy i jutro idę kupić którąś z nich
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie Paris, albo wiśnie z rumem
![]() A tak w ogóle - czy znacie [poza Dilmahem], herbaty ekspresowe owocowe [nie toleruję słodkich typu wanilia czy toffi, po prostu mnie mdli] BEZ hibiskusa? Pytam o ekspresówki, bo w pracy łatwiej mi takie przechowywać. Zresztą i tak nie mam jak się delektować tymi liściastymi
|
|
|
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() Herbatę uwielbiam ![]() Piję jej naprawdę sporo. Czarną zazwyczaj parzę w czajniczku- robiąc swoje mieszanki: Assam, Ceylon, Madras: liściaste, popularnych firm, nawet te kupowane w Biedronce Czasem dorzucę do nich jakąś owocową ![]() Owocowe- polecam z całego serca Ogród Miłości http://warsztatherbaty.pl/owocowe/61...osci-100g.html Albo herbata czekoladowa z Tea Club mmm
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a druga by poszla ta z malinami i truskawkami, trzecia ta pierwsza z listy, a rumowej w ogole bym nie brala, bo ja nie przepadam za tym smakiem, tylko w slodyczach co najwyzej
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny, zrobiłam jeszcze wywiad środowiskowy wśród koleżanek i też wskazują Paris
mam nadzieję że będzie na sklepie
|
|
|
|
|
#130 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
z rana w sam raz. 130 zł za kubek trochę duzo, ale z moejgo badziewia się wylewaCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast zielone herbaty kupuję tylko sypane i w ulubionej herbaciarni - róznią się aromatem, sposobem parzenia itd., ale raczej nie są owocowe i takie mi najbardziej smakują. Zauważyłam, ze nie umiem już zdzierżyć zielonych herbat z pudełka sprzedawanych w hipermarketach. Szczególnie ekspresowych i z ulepszaczami smaków To tak jak z kawą: piłam przez bardzo długi okres czasu kawę sypaną, lepsiejszą niż tchibo i jacobsy, a teraz nie umiem się napić rozpuszczalnej, bo mnie otrzepuje
|
||
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
no więc poszłam do Five O'Clock z zamiarem kupienia Paris, a tu psikus, bo była resztka
więc wzięłam inną herbatkę, ale nie z pozostałych propozycji, tylko Ceylon Lychee Jazz - czarną cejlońską herbatę z kawałkami ananasa, płatkami róży i wyciągiem z liczi
|
|
|
|
|
#133 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
w tych lisciastych to tylko pigwa, pigwa i pigwa
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Gdybyś miała okazję spróbować herbat zielonych [zresztą nie tylko zielonych] z różnych zakątków świata, upraw, rodzajów - to polecam. Fakt, ich smaki rzadko kiedy są wzbogacane owocami itd., ale to jest jedna z fascynujących rzeczy - niby każda zielona bez dodatku, ale każda smakuje inaczej
![]() Tapnięte z mojego HTC ONE V |
|
|
|
|
#135 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() a są jakiekolwiek marki które pijasz? chodzi mi o torebki albo sypane, ale z takich bardziej znanych, żeby nie trzeba było zamawiać przez internet? |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Zielonych? Nie. Mam to szczęście, ze wystarczy, ze wybiorę się na spacer po Krakowie, żeby zahaczyć o moją ulubioną herbaciarnię. Mogę Ci podać nazwę mojej ulubionej herbaty z kwiatami jaśminu - nawet jeśli nie lubisz jaśminowych zielonych herbat to polecam. Jak już pisałam wcześniej - sklepowe herbaty nie umywają się do niej. Niedawno na jakieś pracowniczej gali, na począestunku [tzn konkretniej przed galą] zaparzyłam sobie jaśminowego Dilmaha - nie piłam wtedy zielonych herbat z hipermarketu już od jakiś pięciu lat. Złapałam się na niego z myślą No bo przecież to ponoć dobra herbata. Do tego przyzwyczajona, ze tych sypanych nie słodzę, szczególnie zielonych [chociaż teraz od jakiegoś czasu w ogóle żadnych już nie słodzę, chyba, ze są bardzo mocne] ominęłam szerokim łukiem cukier.
Matko jedyna... Napiłam się i momentalnie mnie otrzepało-i to w taki sposób, ze koleżanka dostała ataku śmiechu na sam widok Zrozumiała dopiero jak przyszłam do niej w pracy z puszką swojej herbaty i kazałam spróbować Zupełnie inny smak, aromat - no po prostu wszystko. A dodatkowy plus, ze można ją parzyć około trzech razy, choć ja preferuję maksymalnie dwa ![]() W każdym razie herbata ma wdzięczną nazwę: Moli Hua Cha - Que She Jian – w skrócie i po polsku jest również znana jako „Ptasi języczek". Jeżeli któraś z Was nie ma obiekcji zamawiania herbat przez Net to polecam jeszcze herbaty z tej strony: http://www.yerbamatestore.pl/ W domu ich nie mam, ale kolega tam właśnie zaopatruje swoją kawiarnio-herbaciarnię i raczę się nimi u niego. Potrzeby zamawiania do domu nie czułam jeszcze, bo do P. mam niedaleko i wolę iść do niego, gdzie zawsze znajdą się znajomi do pogadania i pogrania w Scrabble
|
|
|
|
|
#137 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#138 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
brzmi fajnie.
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwiebiam Rooibosa z wanilia
sa zimowe rozne odmiany tez jej
|
|
|
|
|
#141 |
|
BAN stały
|
ja przepadam za senchą truskawkowo śmietankową
|
|
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a pijecie może cytrynowe herbaty w torebkach? czy raczej wolicie same je przyrządzać i dodawać cytryny (ze skórką czy bez?) czy też syropu cytrynowego lub soku?
Zapraszam do dyskusji
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
ja pije, wlasnie z czarnych to moja ulubiona z liptona , lemon tea
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#144 |
|
BAN stały
|
ja natomiast pijam z prawdziwą cytryną (koniecznie musi być skórka) i łyżeczką cukru. jeśli pijecie gotowe i wam smakują to czekam
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Jako, że łapie mnie przeziębienie, to stawiam na prawdziwą cytrynkę
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Jako, że aktualnie pracuję w sklepie z kawą i herbatą, to jestem w niebie
Chyba zbankrutuję ![]() Ostatnio piłam Pu Erh ognisty smok, mnóstwo owoców, m.in. skórka pomarańczowa, jabłko, truskawka, bławatek, co cudo, pachnie pięknie
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
o to czekamy na jakies fajne polecenia od Ciebie w smakach
fajnie masz
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko, że to herbaty na wagę, więc ciężko coś polecić, bo to co u mnie się nazywa tak, gdzie indziej może byc inną mieszanką
|
|
|
|
|
#149 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- z cytrynowych próbowałam już wielu. sztuczny "sok" cytrynowy, który wlewa się do herbaty, już dawno odstawiłam. syropów nie polecam. piję teraz gotowe cytrynowe, a czasami jak mam ochotę - do czarnej lub earl greya wrzucam plasterek cytryny. |
||
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Ale mleko już samo w sobie jest dla mnie słodkie, więc z miodem to już dla mnie za słodka mieszanka
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

Uważam je za cudo. Zaczęłam z nich korzystać gdy jeździłam w weekendy na studia. Teraz używam ich w podróży, kiedy jadę na angielski, kiedy jestem chora i kiedy robię sobie talerz przekąsek do książki lub filmu 

Nadal jednak to wydatek rzędu 90 złotych [normalna cena to około 130zł]. Mam też na niego gwarancję.

więc wzięłam inną herbatkę, ale nie z pozostałych propozycji, tylko Ceylon Lychee Jazz - czarną cejlońską herbatę z kawałkami ananasa, płatkami róży i wyciągiem z liczi