plotki przy herbacie i poszukiwania najlepszej herbaty - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Pokaż wyniki sondy: Jaką herbatę z zimowych odmian lubisz najbardziej?
Herbata zimowa z Malwy 3 3,95%
Herbata zimowa z Herbapola 2 2,63%
Winter Time/Magic Moments Tekanne 31 40,79%
Herbata zimowa z Biofixa 3 3,95%
Lipton z cytryną 22 28,95%
Saga z cytryną wit.C i lipą 9 11,84%
inne herbatki zimowe 21 27,63%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 11:13   #121
Nikodenizja
BAN stały

Dot.: plotki przy herbacie i poszukiwania najlepszej herbaty

Cytat:
Napisane przez Aimee_J Pokaż wiadomość
Jak chcę, żeby mi trzymał ciepło to biorę kubek termiczny Uważam je za cudo. Zaczęłam z nich korzystać gdy jeździłam w weekendy na studia. Teraz używam ich w podróży, kiedy jadę na angielski, kiedy jestem chora i kiedy robię sobie talerz przekąsek do książki lub filmu zawsze ciepła herbata przy sobie

Bardzo spodobał mi się kubek z miejscem na ciastko - tylko ją preferowałabym taki do kawy jednak

W pracy do herbaty mam kubek ceramiczny z silikonowym wieczkiem - stylizowanw na kubki z coffe heaven. Kupiłam go z myślą o tym wieczku, bo są dni kiedy mam duży rozmach a za mało miejsca na biurku i po prostu kubki przewracam - z tego też się wylewa, ale o wiele mniej, co jest ważne gdy pracuje się z elektroniką większego biurka nie chcą mi dać
Natomiast podczas jego używania dostrzegłam, że faktycznie trochę dłużej trzyma ciepło, choć kubkiem termiczny [gdy go kupowałam tak by opisany] to on na pewno nie jest.

Tapnięte z mojego HTC ONE V
ja niestety jak jechałam raz tramwajem to wszystko porozlewałam... nooo może nie wszystko ale dużo
Ogolnie przy kupowaniu powinna być możliwość wlania wody i podrzucania kubkiem czy się napój wylewa..
Z Twojego się nic nie wylewa?
Nikodenizja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 11:20   #122
Ayrine
Zakorzenienie

dziewczyny, pomożecie mi wybrać?

http://www.fiveoclock.eu/pl/produkt/...OCLOVETEA.html
http://www.fiveoclock.eu/pl/produkt/668,MALINOWA.html
http://www.fiveoclock.eu/pl/produkt/...E-W-RUMIE.html
http://www.fiveoclock.eu/pl/produkt/64,PARIS.html

nie wiem, którą kupić pierwszą
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 11:35   #123
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Mnie najbardziej zaciekawiła ta z rumem -> http://www.fiveoclock.eu/pl/produkt/...E-W-RUMIE.html
Stary 2013-01-20, 12:05   #124
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikodenizja Pokaż wiadomość
ja niestety jak jechałam raz tramwajem to wszystko porozlewałam... nooo może nie wszystko ale dużo
Ogolnie przy kupowaniu powinna być możliwość wlania wody i podrzucania kubkiem czy się napój wylewa..
Z Twojego się nic nie wylewa?
Z tego, który mam w tej chwili - nie zaobserwowałam. Z poprzednich tak. Poprzednie miały dziubek do picia przesuwany i nieszczelny, więc obojętnie czy miałam otwarty czy zamknięty kubek musiał być w pionie. Inaczej się wylewało. Irytowało mnie to głównie, gdy szłam szybkim krokiem do autobusu, bo zwyczajnie płyn wydostawała się na zewnątrz i miałam brudną kurtkę i rękawiczki

Ale po jakimś czasie zdecydowałam się na zachwalane kubki Contigo - mój jest akurat robiony dla CoffeHeaven - ma wzór i mały napis, wobec czego był tańszy niż te sprzedawane w sklepach z ubraniami dla miłośników sportów zimowych Nadal jednak to wydatek rzędu 90 złotych [normalna cena to około 130zł]. Mam też na niego gwarancję.
Osobiście nie żałuję, ale mam go dopiero jakieś dwa miesiące. Ładnie trzyma temperaturę, ustnik otwiera się poprzez przyciśnięcie przycisku, a nie przesunięcie, jest szczelny, nie zauważyłam, zeby się z niego wylewało. Do tego jest smukły i nie ma rączki, co dla mnie stanowi naprawdę spory plus - gdy miałam kubek z uszkiem to zawsze miałam problem z upchnięciem go do torebki

Swoją drogą pamiętam jak się pierwszy raz z kubkiem termicznym wyrwałam na uczelnię Wstałam lewą nogą, niewyspana, a na polu było okrutnie zimno. Chciałam wypić herbatę i nie miałam czasu. Więc przelałam ją do termicznego kubka i stwierdziłam, że jak któryś kolega będzie się ze mnie śmiał to mu osobiście przywalę A potem okazało się, ze na następny zjazd połowa kolegów sobie takowe sprawiła, bo ponieważ dojeżdżali często zza miasta - to ciepły napój był bardzo pożądany. Szczególnie na czterogodzinnym wykładzie
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 12:06   #125
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej zaciekawiła ta z rumem -> http://www.fiveoclock.eu/pl/produkt/...E-W-RUMIE.html
ok, dzięki za opinię poczekam jeszcze na inne głosy i jutro idę kupić którąś z nich
Stary 2013-01-20, 13:22   #126
Aimee_J
Zakorzenienie

Dla mnie Paris, albo wiśnie z rumem

A tak w ogóle - czy znacie [poza Dilmahem], herbaty ekspresowe owocowe [nie toleruję słodkich typu wanilia czy toffi, po prostu mnie mdli] BEZ hibiskusa?

Pytam o ekspresówki, bo w pracy łatwiej mi takie przechowywać. Zresztą i tak nie mam jak się delektować tymi liściastymi
Stary 2013-01-20, 14:21   #127
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Witam się i ja

Herbatę uwielbiam
Piję jej naprawdę sporo. Czarną zazwyczaj parzę w czajniczku- robiąc swoje mieszanki: Assam, Ceylon, Madras: liściaste, popularnych firm, nawet te kupowane w Biedronce
Czasem dorzucę do nich jakąś owocową
Owocowe- polecam z całego serca Ogród Miłości
http://warsztatherbaty.pl/owocowe/61...osci-100g.html

Albo herbata czekoladowa z Tea Club mmm
Stary 2013-01-20, 18:30   #128
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

ja bym wziela na pewno na pierwszy rzut Paris, płatki roz i chaber nigdy w zadnej herbacie mnie nie zawiodły i do tego ta nazwa

a druga by poszla ta z malinami i truskawkami, trzecia ta pierwsza z listy, a rumowej w ogole bym nie brala, bo ja nie przepadam za tym smakiem, tylko w slodyczach co najwyzej

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 19:05   #129
Ayrine
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny, zrobiłam jeszcze wywiad środowiskowy wśród koleżanek i też wskazują Paris mam nadzieję że będzie na sklepie
Stary 2013-01-21, 10:28   #130
Nikodenizja
BAN stały

Cytat:
Z tego, który mam w tej chwili - nie zaobserwowałam. Z poprzednich tak. Poprzednie miały dziubek do picia przesuwany i nieszczelny, więc obojętnie czy miałam otwarty czy zamknięty kubek musiał być w pionie. Inaczej się wylewało. Irytowało mnie to głównie, gdy szłam szybkim krokiem do autobusu, bo zwyczajnie płyn wydostawała się na zewnątrz i miałam brudną kurtkę i rękawiczki

Ale po jakimś czasie zdecydowałam się na zachwalane kubki Contigo - mój jest akurat robiony dla CoffeHeaven - ma wzór i mały napis, wobec czego był tańszy niż te sprzedawane w sklepach z ubraniami dla miłośników sportów zimowych Nadal jednak to wydatek rzędu 90 złotych [normalna cena to około 130zł]. Mam też na niego gwarancję.
Osobiście nie żałuję, ale mam go dopiero jakieś dwa miesiące. Ładnie trzyma temperaturę, ustnik otwiera się poprzez przyciśnięcie przycisku, a nie przesunięcie, jest szczelny, nie zauważyłam, zeby się z niego wylewało. Do tego jest smukły i nie ma rączki, co dla mnie stanowi naprawdę spory plus - gdy miałam kubek z uszkiem to zawsze miałam problem z upchnięciem go do torebki

Swoją drogą pamiętam jak się pierwszy raz z kubkiem termicznym wyrwałam na uczelnię Wstałam lewą nogą, niewyspana, a na polu było okrutnie zimno. Chciałam wypić herbatę i nie miałam czasu. Więc przelałam ją do termicznego kubka i stwierdziłam, że jak któryś kolega będzie się ze mnie śmiał to mu osobiście przywalę A potem okazało się, ze na następny zjazd połowa kolegów sobie takowe sprawiła, bo ponieważ dojeżdżali często zza miasta - to ciepły napój był bardzo pożądany. Szczególnie na czterogodzinnym wykładzie
mi przydałaby się w podobnym celu, dojazdów miejskimi środkami komunikacji zimową porą z rana w sam raz. 130 zł za kubek trochę duzo, ale z moejgo badziewia się wylewa wiec traci to sens skoro zawsze się poleję i jestem wściekła...

Cytat:
Dla mnie Paris, albo wiśnie z rumem

A tak w ogóle - czy znacie [poza Dilmahem], herbaty ekspresowe owocowe [nie toleruję słodkich typu wanilia czy toffi, po prostu mnie mdli] BEZ hibiskusa?

Pytam o ekspresówki, bo w pracy łatwiej mi takie przechowywać. Zresztą i tak nie mam jak się delektować tymi liściastymi
Na pewno w garden selection tekanne nie ma hibiskusa. Smak czarny bez i cytrynka. I multiwitaminę też polecam. Zauważyłam, że w większości herbat hibiskus się pojawia. W Liptonie hibiskus jest na pewno.a nie lubisz jak czuć mocny smak hibiskusa, czy jak w ogóle się pojawia? A może przerzuć się na zielone herbatki? One nigdy nie mają hibiskusa <chyba>

Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny, zrobiłam jeszcze wywiad środowiskowy wśród koleżanek i też wskazują Paris mam nadzieję że będzie na sklepie
Paris, Paris !!
Nikodenizja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 12:58   #131
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
mi przydałaby się w podobnym celu, dojazdów miejskimi środkami komunikacji zimową porą z rana w sam raz. 130 zł za kubek trochę duzo, ale z moejgo badziewia się wylewa wiec traci to sens skoro zawsze się poleję i jestem wściekła...
Jeżeli masz możliwość - popatrz w CoffeHeaven. Tam się bardziej opłaca.

Cytat:
Na pewno w garden selection tekanne nie ma hibiskusa. Smak czarny bez i cytrynka. I multiwitaminę też polecam. Zauważyłam, że w większości herbat hibiskus się pojawia. W Liptonie hibiskus jest na pewno.a nie lubisz jak czuć mocny smak hibiskusa, czy jak w ogóle się pojawia? A może przerzuć się na zielone herbatki? One nigdy nie mają hibiskusa <chyba>
W ogóle nie lubię jak go czuć, bo zauważyłam, ze wszystkie herbaty, które mają hibiskusa mają dla mnie taki sam smak.

Natomiast zielone herbaty kupuję tylko sypane i w ulubionej herbaciarni - róznią się aromatem, sposobem parzenia itd., ale raczej nie są owocowe i takie mi najbardziej smakują.

Zauważyłam, ze nie umiem już zdzierżyć zielonych herbat z pudełka sprzedawanych w hipermarketach. Szczególnie ekspresowych i z ulepszaczami smaków To tak jak z kawą: piłam przez bardzo długi okres czasu kawę sypaną, lepsiejszą niż tchibo i jacobsy, a teraz nie umiem się napić rozpuszczalnej, bo mnie otrzepuje
Stary 2013-01-21, 15:25   #132
Ayrine
Zakorzenienie

no więc poszłam do Five O'Clock z zamiarem kupienia Paris, a tu psikus, bo była resztka więc wzięłam inną herbatkę, ale nie z pozostałych propozycji, tylko Ceylon Lychee Jazz - czarną cejlońską herbatę z kawałkami ananasa, płatkami róży i wyciągiem z liczi
Stary 2013-01-22, 10:50   #133
Gruzyinka
BAN stały

Cytat:
Zauważyłam, ze nie umiem już zdzierżyć zielonych herbat z pudełka sprzedawanych w hipermarketach. Szczególnie ekspresowych i z ulepszaczami smaków To tak jak z kawą: piłam przez bardzo długi okres czasu kawę sypaną, lepsiejszą niż tchibo i jacobsy, a teraz nie umiem się napić rozpuszczalnej, bo mnie otrzepuje
ja nadal kupuję zielone w torebkach. np. o smaku melona uwielbiam. niestety takich smaków nie znajdę w lisciastych..
w tych lisciastych to tylko pigwa, pigwa i pigwa
Gruzyinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 11:38   #134
Aimee_J
Zakorzenienie

Gdybyś miała okazję spróbować herbat zielonych [zresztą nie tylko zielonych] z różnych zakątków świata, upraw, rodzajów - to polecam. Fakt, ich smaki rzadko kiedy są wzbogacane owocami itd., ale to jest jedna z fascynujących rzeczy - niby każda zielona bez dodatku, ale każda smakuje inaczej

Tapnięte z mojego HTC ONE V
Stary 2013-01-23, 12:26   #135
Gruzyinka
BAN stały

Cytat:
Gdybyś miała okazję spróbować herbat zielonych [zresztą nie tylko zielonych] z różnych zakątków świata, upraw, rodzajów - to polecam. Fakt, ich smaki rzadko kiedy są wzbogacane owocami itd., ale to jest jedna z fascynujących rzeczy - niby każda zielona bez dodatku, ale każda smakuje inaczej
No oczywiście, może to być "przeżycie" . tylko że samej zielonej bez niczego po prostu nie lubię
a są jakiekolwiek marki które pijasz? chodzi mi o torebki albo sypane, ale z takich bardziej znanych, żeby nie trzeba było zamawiać przez internet?
Gruzyinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 14:42   #136
Aimee_J
Zakorzenienie

Zielonych? Nie. Mam to szczęście, ze wystarczy, ze wybiorę się na spacer po Krakowie, żeby zahaczyć o moją ulubioną herbaciarnię. Mogę Ci podać nazwę mojej ulubionej herbaty z kwiatami jaśminu - nawet jeśli nie lubisz jaśminowych zielonych herbat to polecam. Jak już pisałam wcześniej - sklepowe herbaty nie umywają się do niej. Niedawno na jakieś pracowniczej gali, na począestunku [tzn konkretniej przed galą] zaparzyłam sobie jaśminowego Dilmaha - nie piłam wtedy zielonych herbat z hipermarketu już od jakiś pięciu lat. Złapałam się na niego z myślą No bo przecież to ponoć dobra herbata. Do tego przyzwyczajona, ze tych sypanych nie słodzę, szczególnie zielonych [chociaż teraz od jakiegoś czasu w ogóle żadnych już nie słodzę, chyba, ze są bardzo mocne] ominęłam szerokim łukiem cukier.

Matko jedyna... Napiłam się i momentalnie mnie otrzepało-i to w taki sposób, ze koleżanka dostała ataku śmiechu na sam widok Zrozumiała dopiero jak przyszłam do niej w pracy z puszką swojej herbaty i kazałam spróbować Zupełnie inny smak, aromat - no po prostu wszystko. A dodatkowy plus, ze można ją parzyć około trzech razy, choć ja preferuję maksymalnie dwa

W każdym razie herbata ma wdzięczną nazwę: Moli Hua Cha - Que She Jian – w skrócie i po polsku jest również znana jako „Ptasi języczek".

Jeżeli któraś z Was nie ma obiekcji zamawiania herbat przez Net to polecam jeszcze herbaty z tej strony:
http://www.yerbamatestore.pl/
W domu ich nie mam, ale kolega tam właśnie zaopatruje swoją kawiarnio-herbaciarnię i raczę się nimi u niego. Potrzeby zamawiania do domu nie czułam jeszcze, bo do P. mam niedaleko i wolę iść do niego, gdzie zawsze znajdą się znajomi do pogadania i pogrania w Scrabble
Stary 2013-01-24, 12:42   #137
cocobee
BAN stały

Cytat:
ten ubrany czajniczek jest mega

a kubek z kieszenią na ciastko też spoko, chociaż obawiam się, że posiadanie takiego zaowocowałoby u mnie dodatkowymi dziesięcioma kilogramami
u mnie to samo
cocobee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 12:16   #138
przewrotka
BAN stały

Cytat:
ja sobie wczoraj, bo mnie suszyło po winie zrobiłam herbatę, którą dostałam od przyszłej teściowej na święta - taki mix czarnej herbaty, płatków róży, płatków migdałowych i skórki pomarańczy - i jestem w ciężkim szoku, bo jest dobra, jak jest zimna! gdzie jak musiałam wypić taką zwykłą, czarną ekspresówkę na zimno to nawet posłodzona mi tak paszczę wykręcała, że głowa mała
ooo a co to była za herbatka? brzmi fajnie.
przewrotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 15:39   #139
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przewrotka Pokaż wiadomość
ooo a co to była za herbatka? brzmi fajnie.
sypana, kupiona u mnie w rodzinnym mieście nazywała się "Świąteczna gwiazdka", ale bardzo podobna w smaku jest "Ceylon Lychee Jazz" z Five O'Clock
Stary 2013-01-28, 15:48   #140
Brook
Zakorzenienie

ja uwiebiam Rooibosa z wanilia sa zimowe rozne odmiany tez jej

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 10:51   #141
JOAQUILE
BAN stały

ja przepadam za senchą truskawkowo śmietankową
JOAQUILE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 13:38   #142
boykot
Raczkowanie

dziewczyny a pijecie może cytrynowe herbaty w torebkach? czy raczej wolicie same je przyrządzać i dodawać cytryny (ze skórką czy bez?) czy też syropu cytrynowego lub soku? Zapraszam do dyskusji
boykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 13:41   #143
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

ja pije, wlasnie z czarnych to moja ulubiona z liptona , lemon tea

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
Stary 2013-02-07, 13:47   #144
przewrotka
BAN stały

ja natomiast pijam z prawdziwą cytryną (koniecznie musi być skórka) i łyżeczką cukru. jeśli pijecie gotowe i wam smakują to czekam
przewrotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 15:08   #145
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Jako, że łapie mnie przeziębienie, to stawiam na prawdziwą cytrynkę Wyciskam sobie do herbatki malinowej sok z połowy cytryny, do tego łyżeczka miodu Jak znalazł na chore gardło
Stary 2013-02-08, 10:19   #146
Dotka90
Zakorzenienie

Jako, że aktualnie pracuję w sklepie z kawą i herbatą, to jestem w niebie
Chyba zbankrutuję
Ostatnio piłam Pu Erh ognisty smok, mnóstwo owoców, m.in. skórka pomarańczowa, jabłko, truskawka, bławatek, co cudo, pachnie pięknie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 10:29   #147
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

o to czekamy na jakies fajne polecenia od Ciebie w smakach

fajnie masz

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-02-08, 10:37   #148
Dotka90
Zakorzenienie

Tylko, że to herbaty na wagę, więc ciężko coś polecić, bo to co u mnie się nazywa tak, gdzie indziej może byc inną mieszanką
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 12:36   #149
Binoche
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Jako, że łapie mnie przeziębienie, to stawiam na prawdziwą cytrynkę Wyciskam sobie do herbatki malinowej sok z połowy cytryny, do tego łyżeczka miodu Jak znalazł na chore gardło
jak boli gardło to napij się najlepiej mleka z miodem!

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Jako, że aktualnie pracuję w sklepie z kawą i herbatą, to jestem w niebie
Chyba zbankrutuję
Ostatnio piłam Pu Erh ognisty smok, mnóstwo owoców, m.in. skórka pomarańczowa, jabłko, truskawka, bławatek, co cudo, pachnie pięknie
fajnie, tylko, że to są już dużo droższe herbaty.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez boykot Pokaż wiadomość
dziewczyny a pijecie może cytrynowe herbaty w torebkach? czy raczej wolicie same je przyrządzać i dodawać cytryny (ze skórką czy bez?) czy też syropu cytrynowego lub soku? Zapraszam do dyskusji
z cytrynowych próbowałam już wielu. sztuczny "sok" cytrynowy, który wlewa się do herbaty, już dawno odstawiłam. syropów nie polecam. piję teraz gotowe cytrynowe, a czasami jak mam ochotę - do czarnej lub earl greya wrzucam plasterek cytryny.
Binoche jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 12:41   #150
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez Binoche Pokaż wiadomość
jak boli gardło to napij się najlepiej mleka z miodem!
Dzięki Ale mleko już samo w sobie jest dla mnie słodkie, więc z miodem to już dla mnie za słodka mieszanka

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości