Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 11:38   #121
LadyMagnolia
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
A to normalne. W świeżej wszystko lepiej się robi

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:40   #122
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Moje dziecko nie śpi w łóżeczku w ciągu dnia, nie ma szansspi tylko w wózku z którego już w sumie wyrosła. Co bedzie dalej to niewiem bo spacerówka nie taka bezpieczna do spania
A do tego w ciągu dnia nigdy sama nie zsypia, będzie płakać ze zmęczenia ale sama nie zaśnie
Czasem ją usypiam 40 min a śpi całe 5 minut
Smoczka nie chce wogóle już, do tej pory wsadzałam do dzioba i trzymałam aż zaśnie, teraz nawet to nie skutkuje więc zasypia jeszcze gorzej, czasem tylko odkurzacz pomaga, jak już sił nie mam.
U nas jest identycznie ze spaniem w dzień
Tylko wózek podczas spaceru lub werandowania, wtedy ma swoją podstawową drzemkę dzienną (2-3h) a potem mimo że zmęczony i marudny jak cholera w łóżeczku nie uśnie Wtedy sprawdza się huśtawka, ale ze zgrozą myślę, co będzie jak wyrośnie z gondoli i huśtawki to w sumie już nie tak długo
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja sobie na 30 zmienię dopiero w dniu urodzin Jeszcze się 5 miesięcy będę cieszyć dwójką z przodu

Komuś jeszcze zmienić coś na liście?
Mi, wiek na 34
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj u laryngologa z Nadią i potwierdził, że według niego przyczyną niedosłuchu jest wysiękowe zapalenie ucha (czyli płyn w uszach) 25 .01 jedziemy do szpitala dziecięcego na oddział i ordynator przebada małą sprzętem specjalistycznym i po tych badaniach będziemy mieli 100% pewność , tak się cieszę
w 90 % podobno sam się wchłania
Leczenie

Jest zawsze przyczynowe (na przykład adenotomia przy powiększeniu migdałka gardłowego). Ponadto podaje się leki przeciwzapalne, leki mukolityczne, udrożniające trąbkę słuchową leki α-mimetyczne, leki antyhistaminowe, niekiedy antybiotykoterapia. Przy braku poprawy w badaniu tympanometrycznym zwykle po 3 miesiącach proponuje się leczenie zabiegowe: paracentezę. Często podczas zabiegu do błony bębenkowej wkłada się specjalne dreniki wentylacyjne (pistony), które umożliwiają odpływ wydzieliny i wyrównanie ciśnienia po obu stronach błony bębenkowe
Dobrze, że się wyjaśniło, ale też jestem zdziwiona, że nie bolało ją to strasznie Trzymam kciuki za leczenie
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Karolina, też myślałam o tym, że zachowanie naszych dzieci mogło być skutkiem porodu. Albo porodu+hipotrofii. Były takie małe, że "czuły się" niedojrzałe do przyjścia na świat, a do tego doszła potężna dawka naszego wielogodzinnego stresu, bólu i, jak obie przyznałyśmy, takiego zwierzęcego strachu. To wszystko mogło mieć jakiś wpływ, ale czy miało, to na 100% pewnie się nie dowiemy. No nic, najważniejsze, że ten obłęd z całodziennymi wrzaskami mamy już za sobą

Kojarzycie smoczki i butelki Suavinex? pewnie tak, bo tu są do dostania w Rossmannach, więc chyba w PL też? Zainspirowana postem Karoliny, postanowiłam się rozejrzeć za smoczkami anatomicznymi (mieliśmy same MAM i Avent) i rozmiarze 6+. No i kupiłam taki, od razu z łańcuszkiem. Mała rzecz, a cieszy
Chyba stanę się fanką tej firmy - jak pogoda dziś-jutro pozwoli, to przespaceruję się jeszcze do jednego sklepu, gdzie prowadzą te produkty, i "zanabędę" coś jeszcze Oglądałam wczoraj na necie, jaki mają ślicznościowe wzorki - np takie, takie albo takie. Aż żałuję, że butelek mam tak dużo, zaraz wzięłabym
Albo te czy te smoczki
O tak, każdego dnia za to dziękuję i sama się sobie dziwię że to przetrwałam

Kojarzę firmę, oglądałam ich gryzaki na Allegro i chyba zakupię U nas niestety ich nie ma w Rossmanach, obok Baby Dream są tylko produkty Lovi, których moje dziecko kompletnie nie akceptuje, mamy jedną butelkę i M. jej nienawidzi, w ogóle nie chce brać tego smoczka do ust. Te co pokazałaś są przepiękne
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:48   #123
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
myślę, ze zbieg okoliczności
jakby nie chciał, to by nie zjadł i już

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
O tak, każdego dnia za to dziękuję i sama się sobie dziwię że to przetrwałam
Ja też... Też nie wiem, jak ja to wytrzymałam... I nie wiem co było przyczyną. Może to ta słynna niedojrzałość układu nerwowego/pokarmowego. Chociaż objawów typowych kolek u nas nigdy nie było (takich jak wzdęty brzuszek). Raczej ogromna nerwowość, która skończyła się wraz z końcem 3 miesiaca.

Moja Mała chyba była jedynym dzieckiem tu, które nienawidziło kąpieli. Już lubi Chichra się że hej

Karolina czytałam o tej Waszej ostatniej wizycie u rehabilitantki.. A kiedy wizyta u neurologa?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:02   #124
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Ja też... Też nie wiem, jak ja to wytrzymałam... I nie wiem co było przyczyną. Może to ta słynna niedojrzałość układu nerwowego/pokarmowego. Chociaż objawów typowych kolek u nas nigdy nie było (takich jak wzdęty brzuszek). Raczej ogromna nerwowość, która skończyła się wraz z końcem 3 miesiaca.

Moja Mała chyba była jedynym dzieckiem tu, które nienawidziło kąpieli. Już lubi Chichra się że hej

Karolina czytałam o tej Waszej ostatniej wizycie u rehabilitantki.. A kiedy wizyta u neurologa?
Najważniejsze, że to już za nami
Cieszę się że M. polubiła kąpiele

W przyszłym tygodniu, poniedziałek lub środa, zależy jak nam się uda wcisnąć. To znajomy męża, przyjmuje nas po wszystkich pacjentach
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:12   #125
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chcę kupić ekspres do kawy z prawdziwego zdarzenia, ale jeszcze nie mam pojęcia jaki. I nie wiem czy w rozsądnej kwocie (dla mnie do 600 zł) da się kupić coś w miarę porządnego.
chyba sie nie da ja polecam ekspresy delonghi, ale są droższe

Linka jest poprawa z tym przyduszaniem rączki? u nas już nie przydusza, znów pamięta jak się obracać

Dep ja nie wiem jak ty zyjesz po tak krótkim snie, masakra, wspołczuje, a w weekendy chociaż odespisz to? co do ciuszków dobrze kombinujesz z rozmiarem my juz nosimy 80

Kasik super, że juz zdiagnozowano przyczynę i teraz byle szybko się to wchłonęło
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:15   #126
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Najważniejsze, że to już za nami
Cieszę się że M. polubiła kąpiele

W przyszłym tygodniu, poniedziałek lub środa, zależy jak nam się uda wcisnąć. To znajomy męża, przyjmuje nas po wszystkich pacjentach
Co do kąpieli, to odetchnęliśmy... Wcześniej były niesamowite wrzaski, a na samym początku wielki płacz z zanoszeniem. Ale wreszcie dziecko zmądrzało
Dobrze, ze znajomy, zawsze to raźniej

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Linka jest poprawa z tym przyduszaniem rączki? u nas już nie przydusza, znów pamięta jak się obracać
nadal sobie nie radzi a odwraca się często. Pomagam jej. Bo inaczej to leży na tej rączce i nawet nie wrzeszczy, co dziwne
Stary 2013-01-09, 12:17   #127
phdwao
Zakorzenienie

Wiecie... wczoraj była TŻta siostra z malenkę córką 2-tygodniowa i mała tylko pierś i płacz, i oni oczywiście przejęci, niemniej niż my 5 miesięcy temu, no i troszke im współczułam(jesli tak to moge określić) tych pierwszych miesięcy

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:

nadal sobie nie radzi a odwraca się często. Pomagam jej. Bo inaczej to leży na tej rączce i nawet nie wrzeszczy, co dziwne
nauczy się lada dzień Jasiu to darł paszczę jak to się działo
Stary 2013-01-09, 12:18   #128
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
wydaje mi się że sól nic nie pomoże, po prostu świeże jaja źle się obiera, lepiej jak nie są pierwszej świeżości to wtedy idzie gładko
oj, pracowałam 5 lat na kuchni i zawsze pomagało, czy świeże , czy tygodniowe

Marynko sto lat!
Stary 2013-01-09, 12:19   #129
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Biedny ale to dla jego dobra, kciuki za zabieg

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Wvictoria przykro mi z powodu Mariana, może pózniej będzie lepiej

Cytat:
Treść usunięta
za spanie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Sol wszystkiego naj najlepszego z okazji urodzin dużo radości , zadowolenia z Tż no i oczywiście z przystojniaka Fabianka oraz zdania prawa jazdy

Najlepszego dla naszych solenizantów

Nadalka dobrze, że Igusi nic się nie stało

Byliśmy wczoraj u laryngologa z Nadią i potwierdził, że według niego przyczyną niedosłuchu jest wysiękowe zapalenie ucha (czyli płyn w uszach) 25 .01 jedziemy do szpitala dziecięcego na oddział i ordynator przebada małą sprzętem specjalistycznym i po tych badaniach będziemy mieli 100% pewność , tak się cieszę
w 90 % podobno sam się wchłania
Leczenie

Jest zawsze przyczynowe (na przykład adenotomia przy powiększeniu migdałka gardłowego). Ponadto podaje się leki przeciwzapalne, leki mukolityczne, udrożniające trąbkę słuchową leki α-mimetyczne, leki antyhistaminowe, niekiedy antybiotykoterapia. Przy braku poprawy w badaniu tympanometrycznym zwykle po 3 miesiącach proponuje się leczenie zabiegowe: paracentezę. Często podczas zabiegu do błony bębenkowej wkłada się specjalne dreniki wentylacyjne (pistony), które umożliwiają odpływ wydzieliny i wyrównanie ciśnienia po obu stronach błony bębenkowe
to dobre wiadomości

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
To na pewno zdrowsze, niż podawanie hormonów.

Dobre!
pewnie tak, ale jednak zawsze to coś...

Ja też już tak będę mówić - kto by to liczył

Cytat:
Ja chcę kupić ekspres do kawy z prawdziwego zdarzenia, ale jeszcze nie mam pojęcia jaki. I nie wiem czy w rozsądnej kwocie (dla mnie do 600 zł) da się kupić coś w miarę porządnego.
A chcesz nowy czy może być używany? My mamy taki:
http://allegro.pl/saeco-magic-comfor...931746843.html
i mogę z czystym sumieniem polecić. Kawę robi bardzo dobrą, ma młynek, spienia mleczko. Do tego opcje ustawienia temp. kawy, podgrzewanie filiżanek... Nowy kosztuje coś ok. 3 tys zł. A za 600 nowego nie kupisz. Chyba, że na kapsułki ale to nie polecam bo drogie w eksploatacji

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no jak mus to mus

ponoć dzieci na piersi nigdy nie jedzą więcej niż potrzebują, po prostu jak nie są głodne nie załapią cyca i koniec kropka. Ale faktycznie ciekawe, że bez tego cycka spał bezproblemowo
raczej mus bo nie idzie wytrzymać. W końcu wyleci przez okno jak tak dalej pójdzie

Mój na mm ale jak nie głodny to też w niego nie wciśniesz...

Cytat:
Mi, wiek na 34
i po co to liczysz?

Cytat:
super

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:19   #130
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie... wczoraj była TŻta siostra z malenkę córką 2-tygodniowa i mała tylko pierś i płacz, i oni oczywiście przejęci, niemniej niż my 5 miesięcy temu, no i troszke im współczułam(jesli tak to moge określić) tych pierwszych miesięcy
Nie dziwię się.. Teraz to juz dziecko jest łatwiejsze w obsłudze. Komunikatywne, bawiące się... Ale i tak tęsknie za tą małą kruszynką jaką M. była na początku. Takim zawiniątkiem
Stary 2013-01-09, 12:22   #131
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
A za 600 nowego nie kupisz. Chyba, że na kapsułki ale to nie polecam bo drogie w eksploatacji
zgadzam się, miałam kapsułki i po roku uznałam, że kupuję z górnej półki i nie żaluje, wszyscy chca u mnie kawę
Cytat:
Nie dziwię się.. Teraz to juz dziecko jest łatwiejsze w obsłudze. Komunikatywne, bawiące się... Ale i tak tęsknie za tą małą kruszynką jaką M. była na początku. Takim zawiniątkiem
ja trochę tez, roczulałam sie na widok małej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 12:25   #132
nadalka
Zakorzenienie

Kasik dobre wieści!
Stary 2013-01-09, 12:27   #133
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
zgadzam się, miałam kapsułki i po roku uznałam, że kupuję z górnej półki i nie żaluje, wszyscy chca u mnie kawę

ja trochę tez, roczulałam sie na widok małej
Mój mąż jeszcze na studiach dorabiał w serwisie ekspresów do kawy więc dokładnie wiedział jaki kupić żeby:
1. robił dobrą kawę (testowali tam)
2. był trwały czyli model, który u nich najrzadziej się pojawiał do naprawy

Stary 2013-01-09, 12:28   #134
nel_a
Zakorzenienie

leży na kocyku źle, trzymam na rękach po chwili źle, kładę na matę to od razu obraca się na brzuch nie mija 10min jak zaczyna jęczeć i płakać nie wiem już sama jak mu zrobić by było dobrze

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:33   #135
Linka25
Zakorzenienie

Dzięki Victoria za pokazanie tego ekspresu. Będę musiała jeszcze to przemyśleć, może jednak większą sumę przeznaczę....
A jeśli kaw nie pije się dużo, to może kapsułki nie są złym wyjściem? TZ nie pije kawy w ogóle, ja 1 dziennie.
Stary 2013-01-09, 12:36   #136
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki Victoria za pokazanie tego ekspresu. Będę musiała jeszcze to przemyśleć, może jednak większą sumę przeznaczę....
A jeśli kaw nie pije się dużo, to może kapsułki nie są złym wyjściem? TZ nie pije kawy w ogóle, ja 1 dziennie.
za ok 1 tys. polecam taki:
http://allegro.pl/ekspres-cisnieniow...920732870.html
do dimu sie sprawdzi super

Stary 2013-01-09, 12:44   #137
Linka25
Zakorzenienie

Musiałabym spróbować kawy z kapsułki, bo piszą, że badziew Ale czy ja taką smakoszką jestem

Cytat:
za ok 1 tys. polecam taki:
http://allegro.pl/ekspres-cisnieniow...920732870.html
do dimu sie sprawdzi super
dzięki
Stary 2013-01-09, 12:45   #138
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
leży na kocyku źle, trzymam na rękach po chwili źle, kładę na matę to od razu obraca się na brzuch nie mija 10min jak zaczyna jęczeć i płakać nie wiem już sama jak mu zrobić by było dobrze
taki okres chyba

Ale mnie dziecko rozśmiesza. Leży, nakrywa sobie buzię kocem i sapie. Odkrywa, śmieje się sama do siebie i znowu zakrywa i sapie
Stary 2013-01-09, 12:50   #139
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Musiałabym spróbować kawy z kapsułki, bo piszą, że badziew Ale czy ja taką smakoszką jestem

dzięki
Hm... 10 kapsułek to ok. 10zł. A 1 kg kawy kupisz za jakieś 40zł. Więc szybko Ci się to zwróci Poza tym jak dla mnie to kawa świeżo mielona i zaparzona smakuje naprawdę całkiem inaczej. I wcale nie trzeba być smakoszem żeby tę różnicę wyczuć

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Dziewczyny, kopnijcie mnie w tyłek. mam całą stertę prasowania a jak na nią patrzę to mi się nie chce A stoi przede mną jak wyrzut sumienia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 12:51   #140
bebe1987
Rozeznanie

Cześć kochane,
melduję się w nowej części.
Wczoraj byłam u lekarza, potwierdził ciążę!!! Jestem w 8 tygodniu . Serduszko bije i jestem najszczęśliwsza na świecie! Tylko mam okropne mdłości, gorzej niż jak w ciąży z Gosią... Ale niedługo mdłości miną .

Moja córka wczoraj skończyła 5 miesięcy

Edytowane przez bebe1987
Czas edycji: 2013-01-09 o 12:55
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:56   #141
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na ogół piję 2 dziennie (tż wcale), więc na porządny ciśnieniowy szkoda mi kasy, miejsca i czasu na konserwację. Poza tym np. mama ma taki, że podgrzewana jest również płyta na górze, żeby filiżanki móc trzymać na tej płycie, a nie napełniać gorącą kawą chłodne filiżanki. To dobre rozwiązanie, ale przy niezbyt intensywnym użytkowaniu mało ekonomiczne. Może kupię ekspres, ale zwykły.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:57   #142
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
tez tęsknię jak ten czas szybko leci

Cytat:
u bratowej TZta czesto pije kawe z dolce gusto, na poczatku bardzo mi smakowało, ale później znajoma kupila http://www.ebay.co.uk/itm/DELONGHI-E...item4abffab7ff za niecałe 100 funtów a różnica w smaku kolosalna

Cytat:
Hm... 10 kapsułek to ok. 10zł. A 1 kg kawy kupisz za jakieś 40zł. Więc szybko Ci się to zwróci Poza tym jak dla mnie to kawa świeżo mielona i zaparzona smakuje naprawdę całkiem inaczej. I wcale nie trzeba być smakoszem żeby tę różnicę wyczuć

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Dziewczyny, kopnijcie mnie w tyłek. mam całą stertę prasowania a jak na nią patrzę to mi się nie chce A stoi przede mną jak wyrzut sumienia
ad 1 dokładnie
ad 2 u mnie tez taka sterta czeka, ale nie mam weny na prasowanie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:58   #143
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć kochane,
Wczoraj byłam u lekarza, potwierdził ciążę!!! Jestem w 8 tygodniu . Serduszko bije i jestem najszczęśliwsza na świecie! Tylko mam okropne mdłości, gorzej niż jak w ciąży z Gosią... Ale niedługo mdłości miną .

To gratuluję Tobie i Gosi.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 13:00   #144
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
u bratowej TZta czesto pije kawe z dolce gusto, na poczatku bardzo mi smakowało, ale później znajoma kupila http://www.ebay.co.uk/itm/DELONGHI-E...item4abffab7ff za niecałe 100 funtów a różnica w smaku kolosalna
Wierzę I czytam że kapsułki dolce gusto to sama chemia, domieszki, mleko w proszku itp.
Stary 2013-01-09, 13:00   #145
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
kapsułki to badziew kawa niedobra, drogie toto, nie ma sensu moim zdaniem. Ja też nie jestem jakimś super smakoszem kawy, ale jednak już wyraźnie czuję różnice w smaku kawy pomiędzy tymi tańszymi sypanymi a droższymi. Po prostu jak się zacznie pić lepsze kawy, a potem gdzieś spróbuje gorszej, to potem się człowiek zastanawia jak ten syf mógł pić
marzy mi się porządny ekspres do kawy, ale póki co szkoda nam kasy więc używamy stalowego dzbanka do zaparzania na kuchence. Też dobra kawa z niego wychodzi

Cytat:
Cześć kochane,

gratulację raz jeszcze

No i dla Gosi i Zbaniusia

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:02   #146
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na ogół piję 2 dziennie (tż wcale), więc na porządny ciśnieniowy szkoda mi kasy, miejsca i czasu na konserwację. Poza tym np. mama ma taki, że podgrzewana jest również płyta na górze, żeby filiżanki móc trzymać na tej płycie, a nie napełniać gorącą kawą chłodne filiżanki. To dobre rozwiązanie, ale przy niezbyt intensywnym użytkowaniu mało ekonomiczne. Może kupię ekspres, ale zwykły.
no właśnie, u mnie podobnie

Bebe dbaj teraz o siebie!
Stary 2013-01-09, 13:06   #147
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć kochane,

gratuluję Wam obojgu A właściwie to całej trójce

Cytat:
Mój mąż kupił ten ekspres na ebay za coś ok. 20 euro. Więc nam się opłacało. A to podgrzewanie można wyłączyć

Cytat:
tez tęsknię jak ten czas szybko leci

ad 1 dokładnie
ad 2 u mnie tez taka sterta czeka, ale nie mam weny na prasowanie
Fajny te ekspres. Tylko ja jestem już przyzwyczajona do takiego co sam sobie kawę ubija i dozuje

Mnie już ściereczek w kuchni brakuje A mężowi zaraz t-shirtów braknie chyba się zmuszę do tego prasowania

Cytat:
Wierzę I czytam że kapsułki dolce gusto to sama chemia, domieszki, mleko w proszku itp.
Kwestia tego co zawierają kapsułki... cóż, gdyby w składzie było mom to by mnie chyba nie zdziwiło

Stary 2013-01-09, 13:07   #148
karolka110
Wtajemniczenie

Witajcie Kochane
odrobiła tylko te czesc-wybaczycie???
My juz po chrzcinach mimo nerwów było super rodzinnie i wesoło a i Lilutka bardzo grzeczna
dostała kolczyki śliczne i trochę kaski wiec odkładamy jej na fotelik a za resztę kupimy złoty łańcuszek i medalik aby miała pamiątkę
jeszcze i na mate moze wystarczy
Z nowości to zabek juz wyraźny nauczyła sie przewraca na brzuch
robi to non stop nawet w nocy...
Chyba ma skok bo gorzej sypia, jęczy i kończy obok mnie
no i krzyczy okropnie...
Wczoraj mieliśmy stluczke-nic poważnego ale nerwy byly...
Dietę wciąż rozszerzamy -wczoraj pierwszy raz mięso z dnia i miernikiem
Dania obiadowe smakują jej bardziej niż owoce-ciekawe...
Sol-100lat!!!duzo zdrowia dla Ciebie i Fabisia bo to najważniejsze...
Dep te cuda z Rossmana znam musze jak wrócę zapolować bo są piękne!!!a skoro juz gazy nie męczą można normalną butle kupić
To by było na tyle
prawdopodobnie od wtorku juz bede w Niemczech to sie odezwę
czy ktoś za mną tęskni???
Jak wyjeżdżałam to Lilka była jeszcze bobaskiem a teraz to panią

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2013-01-09 o 13:14
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:07   #149
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
kapsułki to badziew kawa niedobra, drogie toto, nie ma sensu moim zdaniem. Ja też nie jestem jakimś super smakoszem kawy, ale jednak już wyraźnie czuję różnice w smaku kawy pomiędzy tymi tańszymi sypanymi a droższymi. Po prostu jak się zacznie pić lepsze kawy, a potem gdzieś spróbuje gorszej, to potem się człowiek zastanawia jak ten syf mógł pić
marzy mi się porządny ekspres do kawy, ale póki co szkoda nam kasy więc używamy stalowego dzbanka do zaparzania na kuchence. Też dobra kawa z niego wychodzi
Z kawą jak z winem. Jak wypijesz dużo dobrego, to zaczynasz czuć różnicę
Ja lubię dobrą kawę, może nie jestem fanatyczka (daleko mi) ale na pewno dobrą potrafię docenić Tylko że piję jej mało, a TZ wcale. No i miejsca na mega sprzęt też brak. Może zainwestuję w kawiarkę
Stary 2013-01-09, 13:08   #150
ewka5891
Zakorzenienie

Przed chwilą była u mnie HV, młody waży tylko 7150g. Przez 1,5 miesiąca przybrał na wadze tylko 1kg
powiedziała, że mam zacząć go dokarmiać powoli, bo widać, że jest gotowy na inne jedzenie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości