|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
poszlam na chwile polezec w wannie, pozniej wybralam kanape i kocyk
i trafilam na tvn style "7 kobiet karmienie piersia". lubie te serie, widzialam kiedys odcinek o ciazy... polecam jesli macie wolna chwile. mnie to pozytywnie uswiadamia.http://www.youtube.com/watch?v=q1V0RcI1idI CIAZA http://tvnplayer.pl/programy-online/...0E00,5351.html KARMIENIE PIERSIA http://tvnplayer.pl/programy-online/...0E00,5741.html RODZICIELSTWO ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- swietne ciuszki ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
wiadomo, ze dziecko szybko wyrasta, jesli ma duzo ciuchow to nie zniszczy. mozna trafic na super ceny (bo odpada przesylka zza granicy). ale tak jak piszesz, duzo firmowych rzeczy jest po prostu "w cenie" i przez kilka lat potrafia sie sprzedawac w tej samej cenie, a czesto i drozej, kiedy staja sie unikatowymi perelkami :PCytat:
ja przymierzam sie do TT antykolkowych z bajeranckim czujnikiem hehe
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-01-26 o 00:11 |
|||||
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
ooo...chyba dostałam pierwsze kopy w brzuch za kare
![]() Zrobiłam sobie jedzonki i przepieprzyłam więc było straaaasznie ostre ( zrezygnowałam nawet z jedzenia do końca), ale kilka minut później czuje takie stukanie w dole brzucha....i nie wiem czy to pierwsze kopy czy mi tak mięśnie pod skórą skakały
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
melduje sie!
Szalone jestescie, podgladalam Was kolo 19 i jeszcze stary watek byl a tu wracam i nowa czesc i 5 stron do nadrobienia
|
|
#125 | ||
|
Zakorzenienie
|
o matko!!! jesteście szalone
![]() byłam wczoraj na tej wigilii i myślałam że to będzie przysłowiowe piwo a to wystawna kolacja była i w sumie bardzo miło byłoWczoraj wstałam o 6 i myślałam że ładnie usnę w nocy (w końcu) ale gdzie tam, o 2 jeszcze nie spałam. W ogóle czułam małą w nocy (pierwszy raz- nie wiem może to przesypiam ) i chyba miała czkawkę. Bo dziwnie podskakiwała w brzuszku, w sumie to się zastanawiałam w nocy czy z nią wszytsko ok bo to na prawdę dziwne było. Dopiero dziś pomyślałam że to chyba czkawka była![]() lecę was nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
Jenny mam urodziny tak jak Twoja teściowa 30.06 ![]() Magiusia współczuję z tymi szafkami! kurcze myślałam że jak się robi na zamówienie to są MEGA porządnie zrobione ![]() color za ciuszki . Fajnie że Ci odłożyła. Myślę że to lepsze niż kaskaCytat:
|
||
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo to ja mam dzień po Tobie
Może którejś się uda wycelowac w nasze urodziny Możecie jeszcze trafić w jedną z naszych rocznic ślubu (24 maja i 2 lipca). Muszę chyba też jakieś nagrody przygotować, dla Tych którym się uda ![]() A jak dobrze pójdzie to mam szansę na szokobąsa u Diabli - termin mam na 12 maja ![]() Witam się z Wami przy śniadanku i bięgnę się pakować. Wracam do Warszawy dopiero w czwartek wieczorem więc będę z Wami baaardzo w kratkę, ale raz na jakiś czas dorzucę swoje 3 grosze do Waszych gorących dyskusji. Buziaki dla wszystkich mamusiek |
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
kto mi zrobi śniadanie?
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Wow już nowy wątek
Nieźle dziewczyny ![]() Ja się powoli zbieram na usg, trzymajcie kciuki coby Lilka się pokazała w pełnej krasie
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja idę na śniadanie TŻcik zrobił |
|
|
|
|
#130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz bedzie czest o kopallCytat:
Cytat:
![]() ja wlasnie szykuje sniadanko mlodemu a ja chyba zjem musli z mlekiem :P
|
|
#131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcę natomiast kupić 150 czy 160tki TT antykolkowe, bo chyba po 2 takie same są w zestawie. Mniejszych nie chcę bo nie wiem jak żarłoczne to małe będzie ![]() Cytat:
Ja dzisiaj zadzwoniłam do mojej żeby mi słoninę na smalec kupiła, bo tata od kręgarza dostał przepis na magiczną miksturę na rwę kulszową. A że dzisiaj myślałam, że z łóżka nie wstanę nawet to zadzwoniłam i poprosiłam, bo i tak podobno idze po wnuka. My wieczorem pojedziemy na zakupy to odbiorę po drodze.Co do tesco to wejdź na ich stronę, wybierz konkretny sklep do którego chcesz iść i pokaże Ci się gazetka jaka w nim obowiązuje. Cytat:
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ja mam 5 poscieli wszystkie po mlodym w idealnym stanie ( kubuś puchatek , krecik, itp. ) tylko przescieradel mi brakuje ze 2 kupie
|
|
#133 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super! Gratuluję siusiorra! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak, tylko do szefa, On sam sobie lata do ZUSu i to nosi. Cytat:
Cytat:
![]() Ubranka Wam się przydadzą na pewno! Też chciałam kupić tę szarą bluzę, ale oczywiście czekałam na opinię Męża, a później już nie było rozmiarów ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
Cytat:
Natomiast w moje urodziny jak najbardziej. Dlatego, że ja swoich ni obchodzę. Rodzice, rodzeństwo złożą życzenia, prezent od Męża (chociaż dziad się opuścił ostatnio w tym!) i tyle. Myślę, że moje dziecko nie odczułoby tego, że Jego święto jest mniej ważne. Zresztą w życiu bym do tego nie dopuściła, bo urodziny są tak na prawdę dla dzieci!Ja mam urodziny tego samego dnia co moja babcia i zawsze ja przychodzę do Niej z prezentem, Ona wyciąga czekoladki dla mnie, siedzimy i się śmiejemy, że tak śmiesznie wyszło, że mamy w tym samym dniu urodziny (w tym roku moje będą 27, a babci 89 U mnie też były domowe hot-dogi. Ja chciałam coś lekkiego, a Mężu ja zwykle wyskoczył z fastfoodowym pomysłem i nici z mojego oszczędnego jedzenia ![]() za 27 tc!Cytat:
za 25 tc!Zresztą to widać po Twoich postach kochana, nie wymigasz się Suuuuuuuuper! Cudności! U nas szmateksów masa, ale takich cudeniek to nie widziałam... Zaszłam wczoraj do jednego u nas, wydałam 19 zł, później pokażę co kupiłam
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja teściowa
własnie robi jakieś placuszki z zsiadłego mleka ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- diabli te pościele są cudowne, ale cena zwala z nóg.... szprotka szczerze to weszłam do takiego lumpeksu, dużego, którego nie lubię bo nigdy nic tam nie ma i jakie moje było zdziwienie jak kupiłam to co kupiłam...Muszę się z nim przeprosić Ale póki co odwyk...Czekam na foto Twoich łupów ![]() I jeszcze jedna fajna rzecz, wszystkie te spodenki są z nexta i o dziwo one mają gumkę regulowaną guzikiem, jak moje ciężarne, więc fajnie tak albo ściągnąć albo poluzować.
|
|
#135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---- Udało mi się nadrobić. Ufff... ![]() Tak jak pisałam Motylkowi, wstąpiłam wczoraj do sh i wydałam dosłownie wszystko co miałam w portfelu, a nie kupiłam dużo. Jednak mimo tego, że u nas sh zatrzęsienie to takich perełek jak Motylek nie ma, no a jak już to nie w tak niskich cenach. Co prawda była masa cudnych sukieneczek, przepięknych, no ale aż tak szaleć nie będę. Niech się młodzież najpierw ujawni, bo syn pewni nie wybaczyłby mi kiecek Obfocę jak podładuję aparat i wrzucę. Poza tym dzisiaj przynajmniej do popołudnia dzień leniwy w domu. Nic mi się nie chce. Młoda pojechała do Warszawy na parę dni do chrzestnej (i bez Niej nie poszłam na tą glukozę, muszę znaleźć innego partnera na wizytę w tygodniu), rodzice jadą na ognisko, Mężu gra, a ja ... A ja nie wiem i mi z tym dobrze
|
|
#137 |
|
Wtajemniczenie
|
Za te różowiutkie spodenaski i bolerko to myślałam, że Mąż mnie wyklnie, ale jakoś to przyjął na klatę
Nie mogłam się powstrzymać. Są takie milusie w dotyku, że masakra... Potencjalny synie- wybacz! ![]() Mój pierwszy rampers, kolejne półśpiochy no i kolejne jeansy. Są trochę większe, ale i grubsze, więc myślę, że na zimę będą ok- nogawki można podwinąć. No i tak jak Motylek Twoje, moje też mają gumkę z guziczkami do regulacji i są z Georga ![]() Taka mała rzecz a cieszy
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
ej,co to ma byc?
nowy wątek? a na nim już kilka stron? nie no,nie ogarnę
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas nie ma na środku wystawionych napewno ![]() ![]() cześć
|
|
|
|
|
#140 |
|
Wtajemniczenie
|
Axella- ogarniesz!
A ja idę siebie ogarnąć, bo zaraz Mąż na chwilę wdepnie z trasy i będzie jazgot, że ja nadal nieumyta w piżamie
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
Wreszcie się wyspałam, ah! W jakimś takim dobrym nastroju jestem dzisiaj
tylko czemu ten kręgosłup musi tak boleć?![]() Mąż wyszedł do pracy a ja biorę się za śniadanie i kawę zbożową ![]() Paweł dzisiaj daje czadu ps. zakwitły mi tulipany w doniczce i mimo, że na dworze zimno zrobiło mi się tak jakoś wiosennie ![]() Miałam dzisiaj jechać na zakupy mam już trochę ciuszków takich uniwersalnych, ale tak bym chciała pokupować jakieś typowo chłopięce, a małż mi mówi, żebyśmy jeszcze trochę poczekali do następnej wizyty, bo może się okazać, że Paweł jest AlicjąGin mi mówi ostatnio, że musi się jeszcze potwierdzić 3 raz, bo te dwa razy ostatnio to takie niepewne - wstydniś mały . Więc go pytam, czy jak następnym razem powie, że dziewczynka to będzie pewny, a on mi mówi, że też przynajmniej dwa razy musi się powierdzić. Wiec tak ostatnio to liczę i stwierdzialam, że prędzej urodzę niż dowiem się na pewno co się tam chowa ale czuję, że Paweł i już! Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia życzę zajrzę znowu jak trochę się odrobię
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak sie udala wizyta gosci? U nas fajnie bylo, najedlismy sie sushi (ja z lososiem wedzonym na cieplo z biedry-jest pyszny ![]() Za to od dzis zaczynam dzieciecy maraton: wszedzie gdzie bedziemy sa male dzieciaczki, biegajace, ssace cyca albo jeszcze w brzuszku
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tulipany też ![]() a mój tż mnie wczoraj zaskoczył i się bawił z brzuchem :brzyda l:i powiedział ża nas kocha a ja się oczywiście popłakałam.. jak na niego to naprawdę sukces
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam listę na zakupy, dzisiaj popołudniu męża muszę wyciągnąć do marketu, nie ważne za uszy, nos ... sama przecież nie dam rady ![]() Chyba się przerazi ilością, ale ja tak profilaktycznie już na tydzień rozpisałam, tylko jakoś nie mam zaufania do mięsa z marketu to w poniedziałek po badaniach podjadę do mięsnego u nas, bo i tak musze iść do apteki po wodę morską w sprayu.
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ale coś czuję że dzisiejszym hitem będą kromki z masłem
|
#147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trochę wiosny z mojego parapetu dla tż i będzie dobrze
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
mi się podoba
![]() za 27tCytat:
![]() pola za 25t
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
łoooo
no sliczności dziękuję ![]() mi hiacynt i grudnik kwitnie ![]() i zapachu hiacynta znieść już nie mogę ![]() STO DNI MI ZOSTAŁO
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

i trafilam na tvn style "7 kobiet karmienie piersia". lubie te serie, widzialam kiedys odcinek o ciazy... polecam jesli macie wolna chwile. mnie to pozytywnie uswiadamia.

Najlepiej zacząć tak około 2 lat bo mniejsze ubrania się nie sprzedają i sporo się traci, pozdrawiam i życze owocnych licytacji

07.07.2012
zaplanujmy jakis skoczek na bank 

. Fajnie że Ci odłożyła. Myślę że to lepsze niż kaska