![]() |
#121 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
hej
![]() nowy wątek, a ja starego jeszcze nie nadrobiłam, ale walczę ![]() wczoraj mieliśmy ciężki wieczór, aż się popłakałam; mały przez 2 godziny płakał, nie chciał spać, nie mam zielonego pojęcia dlaczego: pojedzony, miał sucho, brzuszek go raczej nie bolał, bo się nie prężył, tylko po prostu marudził; bujałam go i płakałam razem z nim, dopiero moja mama go uspokoiła i na szczęście cała noc spokojna i do teraz jest jak aniołek (tfu, tfu, tfu) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() o łał, jakie ciacho Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Wizaz kolejny wieczor strajkuje :/
Dziewczyny, tak z ciekawosci - jakiego rozmiaru ciuszki ubieralyscie maluszkom po urodzeniu i jak to wyglada po miesiacu? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Maluchna kciuki zaciśnięte ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
Nawijko, u mnie - Dorka 55cm i 3650g po urodzeniu, skończyła 3 tygodnie i zdecydowanie widać wzrost. Śpioszki na 56 za małe, nawet na początku były ledwo, ledwo. Pajacyki raczej też, ale - to od firmy zależy, bo niestety czasem 56 jest identyczne jak 62
![]() Zaznaczam, że od góry rzeczy są ok, czyli kaftaniki czy sweterek/bluza, nawet z lekkim zapasem, na długośc jednak - kiepsko. W rozmiarze 62 - na długośc z lekkim zapasem, w rękawach za długie. |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Marysia urodzila sie 1 lutego o 11.42, porod wywolywany, sn
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||
Zakorzenienie
|
fryzurę ma jak mój mały
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny. Czyli jednak nie warto bylo AZ tak zbroic sie w 56 - dobrze dobrze
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kosmetyków jednej serii uzywa się po to, by wiedzieć, że to na pewno ta firma uczula, w razie, gdyby coś się działo. Więc moim zdaniem jak nie dostaniesz mleczka BD, to śmiało możesz kupić innej firmy - w razie, gdyby było jakies uczulenie, to wiesz, że to jest to, bo rozumiem, że po innych produktach BD skutków ubocznych nie zauważyłaś ![]() Kochana, rozmiar rozmiarowi nierówny, ja tam na metki nie patrzę, tylko na oko wybieram co mniejsze ciuszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Moj przy porodzie mial 54cm i 3050g we wtorek konczy 4tyg, po porodzie to nawet go ubieralam w 50/52 rozmiar
![]() ![]() Prawy cyc mi zaraz peknie, aaaaaaaaaaa
#136 |
Zadomowienie
|
Która się chwali, że dopiero od dziś ma wózek??
Bo ja też ![]() i mam marite roan, ot dokładnie taką zadowolona jestem ![]() marita.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Kurde, jakie śliczne te wszystkie dzidziusie nasze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
charlizz, ja
![]() Kurcze, cos mi telefon nie lapal zasiegu (ja nie wiedzialam o tym). Teraz wylaczylam go i wlaczylam, a tam 6 polaczen od TZ+kilka smsow, od mamy 3 polaczenia. Juz nawet ze soba sie kontaktowali miedzy soba, bo mysleli, ze rodze ![]() ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-02-03 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Hmm, a jak długo się macica obkurcza? Po miesiącu macie płaskie brzuchy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Także ja polecam, jest naprawdę suuuuuper. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-03 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja cala ciaze uzywalam BD fur mama (ten rozowy) i tez jestem bardzo zadowolona ![]() ellmi, ja kocham zapach kosmetykow BD ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
ale do dziecka mi jakoś pasuje ten zapach i już mi nie przeszkadza ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Jeah, prawy cycek ruszył i jest identyczny jak lewy, w sensie produkcji lecznej chyba - bo tak mi wychodzi dotykowo i wzrokowo, super:P
I moje dziecko mm jadło dziś tylko 2 razy, a tak to pierś - i spała długo po tych karmieniach, to chyba najedzona była? To drugie mm podałam niedawno bo miałam gości i jakoś nie wiem, głupio mi było - chyba się muszę przyzwyczaić i wychodzić do innego pokoju. Ale piersi są teraz pełne, i co mam zrobić? Odciągnąć? Ile?? Czy mogą poczekać jeszcze te 2 godziny i na razie nie ruszać a potem dostawić dziecko?? Pomocy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
No właśnie ja też wolę te z serii dla dzieci ze względu na zapach, bo te dla mamusiek to takie ciężkie jakieś są, dziwne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39022827]Rozumiem, pamiętam to bardzo dobrze ![]() ![]() Tak, to normalne, do miesiąca przechodzi, to po prostu schodzi poporodowy pierwszy naskórek. Można smarować emolientem jakimś (ja akurat miałam emolium wygrany w konkursie kiedyś to smaruję czasem), Agatkę smarowałam kilka dni oliwką, bo próbkę miałam. Bardzo ładne te staniczki. Majtki odpuszczam bo ja uwielbiam bawełniane ![]() Nie zawsze. Ale obserwuję, i jeśli np. wiem, że miała dłuuugi okres bez spania, to na 99% marudzi bo śpiąca i ze zmęczenia już zasnąć nie potrafi. Wczoraj tak miałam i dzisiaj też wieczorem. Dokładnie, to samo miałam. Rany, jaka ona fajna ![]() ![]() Nie, karmienie mieszane jest gdy karmisz pół na pół. Ładny, ale te typy faktycznie ciężkie. Musisz to gdzieś po schodach targać czy nie? To ja go rezerwuję dla swojej Dorotki ![]() Gratuluję ![]() No to tak, masz 2 opcje: - elastyczna - do wagi 7-8kg, za to łatwiej się wiąże (ale możliwości mniej) - tkana - od urodzenia do... dłuuugo ![]() Co ważne - bardziej opłaca się kupić używaną chustę dobrej firmy, bo jest już "złamana" - wyrobiona, dobrze się układa, dociąga. Firmy dobrze oceniane przez fachowe chustowniczki to Hoppeditz (najdroższa, nawet 300zł nowa, używka poniżej 200 raczej nie schodzi na all), NatiBaby 9 nowa ok. 200-400zł, zależy z czego (w grę wchodzi bawełna, ale też i dodatki jedwabiu, lnu i tak dalej, tu masz stronę: http://www.natibaby.pl/ ), LennLamb. Pod uwagę bierzesz też swój wzrost i rozmiar, bo trzeba dopasować długość chusty. Polecam ci to forum: http://www.chusty.info/forum/forum.php ja jeszcze przed zakupem będę tam doczytywać, coby jak najlepiej kupić.[/QUOTE] Ja też czytam to forum i jestem na granicy chusta nosidełko ergonomiczne i nie wiem. Czytam dalej ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Jakie to jest nosidełko ergonomiczne??
Black: kosmetyczne pytanie: zetknęłaś się z jakąś fajną paletą zieleni (cienie do powiek) albo niebieskich? koleżanka mnie o radę spytała, a to akurat średnio moje kolory (tzn niebieskie, bo zielenie lubię) ale ja nie kojarzę żadnych. |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takich typowo niebieskich czy zielonych to nie znam, bo o ile zielenie są fajne, to niebieskie to też - podobnie jak u Ciebie - kompletnie nie moje kolory. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-03 o 23:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wypróbowałam dzisiaj poduszkę do karmienia i pozycję "spod pachy" i Małej chyba przypasowało, jest lepiej. A z laktacją już chyba dobrze! ![]() Byłam się kąpać przed chwilą, trochę się pomasowałam, bo piersi są twarde i pełne, pierwszy raz zobaczyłam sikające strumyczki - szok! ![]() ![]() Pomasowąłam, żeby trochę mi ulżyło, dobrze zrobiłam? Koło 1:00 dziecię powinno zjeść, zobaczymy czy sama się obudzi. O brzuchy się pytałam bo mi wystaje w dolnej części i tak myślę czy to zniknie, czy to jest macica jeszcze. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Gapa ze mnie! Gratuluję nowym mamusiom! Black: dzięki, ten Sleek może się nada dla koleżanki, ona lubi stonowane makijaże. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki!Ide sie zaraz szykowac na wielki dzien.O dziwo nie mam jakiegos stresa wielkiego,choc ja z tych panikujacych i wczoraj troche sobie poplakalam.Poza tym nie moge spac,bo o 3.30 mecza mnie skurcze co 10 minut. No nic,na kazdego kiedys przyjdzie pora (BLACK
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.