IV Faza diety dukana cz. II - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 11:47   #121
patrysina
patrysina

Dot.: IV Faza diety dukana cz. II

Cześć Dziewczyny
Ja nadal bez słodyczy z niemal codzienną dawką ruchu na rowerze, wczoraj godzina i 20 minut a muszę przyznać że lenia wczoraj strasznego miałam i już myślałam że nawet nie uda mi się wsiąść na rower ale wzięłam się przemogłam, włączyłam rozmowy w toku z playera na laptopie i wsiadła - dzięki czemu nawet się nie obejrzałam a czas sam uciekł. Na wadze dziś niestety +200gram, szczerze jak to dostrzegłam to już miałam ochotę rzucić wszystko w cholere ale się opamiętałam i w końcu przemówiłam sobie do rozumu że nie mogę się poddawać że to normalne że organizm się broni i że waga nie będzie spadać tak szybko mimo takiej dawki ruchu, co więcej niewielkie wzrosty mogą być chwilowe. Na razie to pomaga, mam nadzieje że po niedzielnym pomiarze centymetrów - motywacji nie zabraknie do dalszej walki. Walcze dalej.

Cytat:
Napisane przez fasolinno Pokaż wiadomość
dziewczyny proszę o baty , poległam wczoraj, miało być słodkie od święta w niedziele a wczoraj trafiły się babskie ploty przy kawie no i się ciastek najdałam, a w domu poprawiłam makowce bo mnie tż z równowagi wytrącił no i szukałam coś na poprawę nastroju, a jak ciacho napoczęłam to tak jadłam póki się nie skończyło pyszne było ale wiem , obciach .....
no nic dziś lightowo i bez obżarstwa - taki jest plan
Widzę że baty już były i mocne postanowienie poprawy również, trzymam kciuki by się udało, wszystkie wiemy jak trudna to walka i jak super jest się dopiąć w spodniach które jeszcze jakiś czas temu pozostawały w strefie marzeń. Mi jeśli w końcu waga nie zacznie spadać to nie będę miała w czym chodzić, bo większych rozmiarów nie kupię a z tych co mam w szafie mieszcze się jedynie w trzy pary i to w te nie koniecznie przeze mnie lubiane.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez barbra66 Pokaż wiadomość
Witam........bez słodyczy nadal,i wiecie co po 2 tygodniach to już nawet nie mam odruchu siegania po słodkie zbytnio.Nie wiem jak będzie przed @,ale jakaś magia w tym całkowitym odstawieniu jest,i jak się ją przetrwa to potem z górki....

No pewnie na świeta się na słodkie skuszę,ale póki co twardo mówię słodyczom -NIE !!!!....a nastawienie do życia pozytywne....

No i na wadze dzięki temu bezwzrostowo....

I mam fajne dni,do końca tygodnia.........do miłego.....
Tak trzymać! Brawo za silną wolę i pozytywne nastawienie do życia. Musi Nam się udać.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
No- i tak się prowadź przykładnie

Co do dnia Baby to ja w przeddzień tego święta mam swoje prywatne święto -urodziny-więc pić na pewno będę... ale dopiero w weekend bo będę mieć gościa i zapewne jakaś kolacyjka będzie -być może już III fazowa i do tego winko... więc jakby uczta. Się zobaczy.
Winko z okazji Twojego święta to dobry pomysł na jeden z elementów III fazowej uczty - a przy tym jak smakuje

Ja właśnie przez dietę oduczyłam się prawie wogóle picia alkoholu, sięgam po niego Bardzo okazjonalnie, jakoś tak jak sobie pomyśle że ma tyle kalorii i choć nie powiem przyjemne to tylko napój.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez basia_ww Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

no i w poniedziałek ani dziś nie dotarłam do klubu fitness, bo biegam po lekarzach z dzieckiem mur:
ale jeszcze wczoraj i przedwczoraj zjadłam słodycze - a od dziś znowu mocne postanowienie no i dziś piękne proto mi wyszło

dzięki od dziś się zbieram i wytrwam

...
Dasz radę wytrwać, wierzę że Ci się uda. za proto bo to niezwykle trudne szczególnie na IV fazie.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Lyra - dużo zdrówka!
patrysina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 20:09   #122
Milennka03
Zakorzenienie

Dobry wieczór

U mnie dziś optymistycznie. Cotygodniowe ważenie zakończyło się sukcesem, bo choć na wadze zaledwie -0,20 kg na minusie to dla mnie radość wielka, zważywszy że raczej sporadycznie miałam jakiekolwiek spadki tydzień za tygodniem. W dodatku na 4 dniu PW. Nauczyłam się cieszyć z drobnostek, choćby i maleńkiego spadku. Ważne że jest .

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
No to co Milennko...SWIĘTUJEMY ZA KILKA DNI!

Z ja powracam zza grobu...zaczynam funkcjonować w pionie....ale jeszcze taka wpół zgięta
Buziaczki.
oj tak tak
Lyrcia- zdrówka życzę

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez patrysina Pokaż wiadomość
mam nadzieje że po niedzielnym pomiarze centymetrów - motywacji nie zabraknie do dalszej walki. Walcze dalej.

Winko z okazji Twojego święta to dobry pomysł na jeden z elementów III fazowej uczty - a przy tym jak smakuje

Ja właśnie przez dietę oduczyłam się prawie wogóle picia alkoholu, sięgam po niego Bardzo okazjonalnie, jakoś tak jak sobie pomyśle że ma tyle kalorii i choć nie powiem przyjemne to tylko napój.
Daj znać w niedzielę jak pomiary. Trzymam kciukasy żeby było po Twojej myśli .Ważne że walka trwa, dasz radę
Wiosna idzie to zawsze jakoś człowiek więcej ruchu ma i sił przybywa.

Ano winko dobry pomysł, tyle że na pewno na 1 lampce się nie skończy, no chyba że będę je pić z mojego półlitrowego kielicha
Co do alkoholu to w pierwszych miesiacach dukania to go nie tykałam ,potem niestety wpadek bylo wiele. Starałam się wybierać mniejsze zło ,tonik na słodziku i gin (który niby nie ma żadnych kcal) ale wpadło zdarzyły się inne trunki. Podejrzewam że jakbym w ogóle nie tykała % to już bym osiągnęła cel do jakiego dążę .Niestety, póki żarełku mogę się bez problemu oprzeć to % tak średnio Jedynie z czego się cieszę że po spożyciu alkoholu nie mam ciągot na jedzenie ,jak w młodości gdzie siałam spustoszenie w lodówce

A poza tym powolutku do przodu.Niedawno odeszłam od garów, na kolacjo/obiad zjadłam omleta z 2 jaj , wędliny i warzyw a niedawno spożyłam trochę nutelki
Poza tym usmażyłam mielone z twarogiem i cebulką z mnóstwem przypraw na jutro do pracy, bo znowu mam po 10 godzin, więc muszę coś wiecej brać do niej by nie umrzeć z głodu oraz upiekłam placka otrębowego na rano na śniadanie. W lodówce mam jeszcze galaretkę ale już dziś nie zmieszczę.
Sączę colę light i nic mi się nie chce

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Edytowane przez Milennka03
Czas edycji: 2013-02-28 o 20:18
Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 22:21   #123
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Witam....
U mnie dzisiaj naleśniki z dużą ilością jaj i twarożku

....odrobina masy kajmakowej i wiórki kokosowe

Patrysina....no ja aż tak nie jestem przekonana,że brak słodyczy gwarantuje jedynie spadki,zatem chwilowe wzrosty mnie nie dołują .
Dzisiaj zjadłam naleśnika z mieszanej mąki,chociaż można było zrobić strikte dukanowy na skrobii.Ale jak wspomniałam wcześniej,ja proto ostatnimi czasy odpuszczam.Tak,czy siak......dla siostrzenicy naleśniki z masą kajmakową,ja ją pokosztowałam i wystarczyło.Za to pozwoliłam sobie na suszone daktyle,w ramach owoca.

Pół godzinki ruchu (bieżnia+spacer).....no i sporo coli zerowej,po długiej przerwie...

I wybrałam fajne buciki,na wysokim koturnie ....jutro mają mi rozmiar sprowadzić

No i z wiosną mam nadzieję więcej ruchu uskuteczniać,w ramach karty multi....
Cytat:
Mi jeśli w końcu waga nie zacznie spadać to nie będę miała w czym chodzić, bo większych rozmiarów nie kupię a z tych co mam w szafie mieszcze się jedynie w trzy pary i to w te nie koniecznie przeze mnie lubiane.
Ja też postanowiłam sobie,że z ciuchami odpuszczam ,bo te które leżakują w szafie są warte jeszcze włożenia.....zatem w nie mam spokojnie się mieścić....
Moje ulubione różowe jeansy (sprzed diety)....niestety stale leżakują jeszcze .I dostałam kilka par spodenek,które czekają na moje chudsze czasy....albo trzeba będzie dalej je wydać...

Mówicie o pokusach alkoholowych,jak dla mnie to spoko.....z tym miałam na diecie najmniejszy problem.Właściwie,to jedynie likierki czasem do kawki,ale to i tak mini ilości wystarczają.
Zatem tu bezproblemowo......

No i przerzucam kartkę na nowy miesiąc.....czyli dokładnie 30 dni jeszcze bez słodyczy !!!!!

Trzymajcie się zdrowo Kochane.....i ku wiośnie......z nadzieją.....
Stary 2013-03-01, 10:05   #124
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Witam.....
Dzisiaj sałatka na postny piątek:

.....a wieczorem pokażę moje zamówione buciki
Do miłego.....i marzec bez słodyczy....
Stary 2013-03-01, 11:04   #125
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Witam przy kawusi

Codziennie siadam przy takim właśnie wiadrze aromatycznego coffee late Tak jak Ty Milennko, uwielbiam wielkie kielichy, kubki, szklany. Ten tu, który właśnie stoi przede mną i któremu zrobiłam zdjęcie mieści w sobie całe pół litra kawusi
Muszę poszukać czegoś z motywem wiosennym, bo jeszcze, jak widać w klimacie zimowo świątecznym pijam
Plecki bolą jakby były mocno poobijane, ale już mnie nie zgina w pół w bólu. Za to jestem niepocieszona, bo aerobik absolutnie odpada...Przepadnie mi karnet
Dzisiaj dzień proto u mnie. Lada moment dostanę @@. więc czuję się wielka jak balon, ciężka jak czołg...
Basiu, widzę że działasz konsekwentnie w kuchni Smaczne naleśniczki. Doskonały sposób by chuć na słodkie zaspokoić. Ja zawsze naleśniczki polewam na słodko przygotowanym jogurtem z wanilią i xylitolem. Muszę koniecznie popełnić w najbliższym czasie Zainspirowałaś mnie....
Fasolko - i jak ogarnięta i przywołana permanentnie do pionu?
Basiu-ww, jak tak u Ciebie? Dzieci dobrzeją?
Patrysinko, jak milo się Ciebie czyta. Ładnie się zmobilizowałaś. Wiosna, wiosna....
Miłego dnia wszystkim.
U mnie za oknem śliczne słoneczko......
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:52   #126
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Kochane ,tak jak obiecałam-buciki

....kurcze tylko spore wycięcie mają,i tak jakby mi się na kolanówce ślizgały,lepiej na gołej nodze,ale przecież to nie buty na lato .
No nic,zobaczymy jak w codzienności....bo ładniutkie i bym nie chciała ich oddawać.

A w menu dzisiaj tarta szpinakowa ,pychotka wyszła,a młoda szpinak lubi to się ucieszy jak wróci....
.....do miłego Kochane....
Lyrcia,no niestety na rwę kulszową ćwiczenia intensywne nie są wskazane...
Stary 2013-03-01, 20:51   #127
basia_ww
Zakorzenienie

CZEŚĆ DZIEWCZYNKI

Cytat:
Ahoj.....szczęśliwa 13-stka.....bez słodyczy ...
zazdroszczę samozaparcia

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Jak tak teraz patrzę to wg BMI byłam na granicy II stopnia otyłości
najważniejsze że to już czas przeszły , należą Ci się wielkie

Cytat:
Napisane przez EMNE Pokaż wiadomość
Witam się z wami pyszną aromatyczną herbatką Lipton w piramidkach o smaku gruszki w karmelu. Powalający smak.

A jeśli chodzi o kalkulator BMI to ja byłam tylko o 3 kilo od otyłości klinicznej (czymkolwiek to jest).
ale zrobiłaś mi smak na taką herbatkę
nie wyobrażam sobie tego, najważniejsze że to już dawno czas przeszły, ważne co jest teraz

Cytat:
hej
basia_ww- tak trzymać! głowa do góry i do przodu, dasz radę.
dziś trzeci dzień - będzie 33

Cytat:
Ja nie obchodzę Dnia Kobiet...bo też mam swoje prywatne święto.... Beatki święto
No to co Milennko...SWIĘTUJEMY ZA KILKA DNI!

Z ja powracam zza grobu...zaczynam funkcjonować w pionie....ale jeszcze taka wpół zgięta
Buziaczki.
zdrowiej, byś bez bólu mogła funkcjonować, i byśmy mogły świętować z Wami

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Ja nadal bez słodyczy z niemal codzienną dawką ruchu na rowerze, wczoraj godzina i 20 minut a muszę przyznać że lenia wczoraj strasznego miałam i już myślałam że nawet nie uda mi się wsiąść na rower ale wzięłam się przemogłam, włączyłam rozmowy w toku z playera na laptopie i wsiadła - dzięki czemu nawet się nie obejrzałam a czas sam uciekł. Na wadze dziś niestety +200gram, szczerze jak to dostrzegłam to już miałam ochotę rzucić wszystko w cholere ale się opamiętałam i w końcu przemówiłam sobie do rozumu że nie mogę się poddawać że to normalne że organizm się broni i że waga nie będzie spadać tak szybko mimo takiej dawki ruchu, co więcej niewielkie wzrosty mogą być chwilowe. Na razie to pomaga, mam nadzieje że po niedzielnym pomiarze centymetrów - motywacji nie zabraknie do dalszej walki. Walcze dalej.

Dasz radę wytrwać, wierzę że Ci się uda. za proto bo to niezwykle trudne szczególnie na IV fazie.
dzięki za motywujące słowa tym bardziej że mąż kupił wczoraj ciasteczka i zajadał się nimi, a resztę zostawił na stole , ale się nie skusiłam
motywujesz mnie bardzo swoim zapałem do ćwiczeń, chciałabym mieć tyle samozaparcia , czekamy na podsumowanie pomiarów, i walcz nie poddajemy się

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

U mnie dziś optymistycznie. Cotygodniowe ważenie zakończyło się sukcesem, bo choć na wadze zaledwie -0,20 kg na minusie to dla mnie radość wielka, zważywszy że raczej sporadycznie miałam jakiekolwiek spadki tydzień za tygodniem. W dodatku na 4 dniu PW. Nauczyłam się cieszyć z drobnostek, choćby i maleńkiego spadku. Ważne że jest

Ano winko dobry pomysł, tyle że na pewno na 1 lampce się nie skończy, no chyba że będę je pić z mojego półlitrowego kielicha
najważniejsze że spadek , byle nie było to kilka takich lampek

Cytat:
Witam....
U mnie dzisiaj naleśniki z dużą ilością jaj i twarożku
....odrobina masy kajmakowej i wiórki kokosowe

No i przerzucam kartkę na nowy miesiąc.....czyli dokładnie 30 dni jeszcze bez słodyczy !!!!!

Trzymajcie się zdrowo Kochane.....i ku wiośnie......z nadzieją.....
jak zwykle pokazujesz pyszności , ja naleśniki planuję jutro, a dziś zrobiłam placuszki serowe polane jogurtem kakaowym

Cytat:
Witam.....
Dzisiaj sałatka na postny piątek:
.....a wieczorem pokażę moje zamówione buciki
Do miłego.....i marzec bez słodyczy....
pokaż buciki
ach ta sałatka

Cytat:
Witam przy kawusi

Codziennie siadam przy takim właśnie wiadrze aromatycznego coffee late
Plecki bolą jakby były mocno poobijane, ale już mnie nie zgina w pół w bólu.
Basiu-ww, jak tak u Ciebie? Dzieci dobrzeją?
ja też piję z dużych kubeczków , ale kawy takiej bym nie wypiła, jeszcze 2 lata temu nie piłam w ogóle kawy, ale w pracy musiałam się dostosować i o 11 coffee time z koleżankami

miłego weekendu dziewczynki
jestem jakaś zmęczona
basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:36   #128
fasolinno
Rozeznanie

witam wszystkie

ja dziś jestem z sibie zadowolona , proto dzień się udał, choć różne myśli po głowie chodziły, nie mogę pojąć jak to wytrzymywałam idą systemem 5/5 przez 3 mce , to jakieś niewyobrażalne teraz dla mnie , bo jeden dzień to już wyczyn, a dziś jeszcze mnei oświeciło że dzień postny, no trudno trochę mięcha zjadłam

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

no babrbra 66 przygotowała super zachęcającą postna sałatkę , a je się nażarłam zakazanego bo mi jakoś z głowy wyleciało, a jak już mnie olśniło to wyjścia nie było
no i jeszcze otowrzyłam serki wiejskie wieczorem i wszystkie kwasne , szlag by to - wkurzyłam się

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Lyrea ja tez w kubku 0,5 popijam kawe bo w innym mi zupełnei nie smakuje, bo tylko dziób umoczę i nie ma a tak mogę siedzieć popijac i się smakiem delektowac

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Kochane ,tak jak obiecałam-buciki

....kurcze tylko spore wycięcie mają,i tak jakby mi się na kolanówce ślizgały,lepiej na gołej nodze,ale przecież to nie buty na lato .
No nic,zobaczymy jak w codzienności....bo ładniutkie i bym nie chciała ich oddawać.

A w menu dzisiaj tarta szpinakowa ,pychotka wyszła,a młoda szpinak lubi to się ucieszy jak wróci....
.....do miłego Kochane....
Lyrcia,no niestety na rwę kulszową ćwiczenia intensywne nie są wskazane...

tarta wygląda BOSKO !!!! aż zgłodniałam na noc, butki fajne , ja tylko ciągle załuję że na obcasie przez tą swoją wade kręgoslupa nosić nie mogę ani obcasu ani koturny, kilka cm wyżej i już się lepiej i smuklej wygląda, a ja niestety na płaskim jak kaczka i kg widać jak na dloni, no ale zdrowie najwaniejsze , szkoda tylko ze w tych płasckich to nawet nie ma w czym wybierać bo tylko trampki i baleriny wszędzie

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Lyrea Bea a ty u lekarza byłaś czy ta rwa cię sama puszcza ? dobrze że już lepiej się czujesz ale ćwiczenia to faktycznie sobie na dłużej odpuśc
fasolinno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 19:09   #129
Milennka03
Zakorzenienie

Dobry wieczór sobotnio
Jak dobrze że weeekend.Dla mnie dopiero o 15-stej rozpoczęty bo do tej godziny byłam w pracy ale byle do środy (woooolne)
Dziś postanowiłam wrócić do korzeni i zrobić serniczek proteinowy z bloga Beatki To był mój pierwszy wypiek w kwietniu 2012 roku , w ogóle chyba w życiu, pamiętam jak pięknie opadł ale był tak dobry że znikł w chyba 20 minut - mi się dostało najmniej
Dziś postanowiłam że sobie takowego upiekę, z Emilki i jednej kostki zwyklego chudego twarogu (zmielonego w blenderze)
No i urósł pięknie, tylko okropnie nieforemny, nie wiem czy go wyjmę w ogóle z formy bo zawsze mi przywiera do papieru choć kupilam taki woskowany...Na razie stygnie i pachnie a mi ślinka leci
Wpada do nas dziś koleżanka z pracy która jest łasuchem więc liczę że do dwóch godzin zdąży nieco się ochłodziś ,choć wiadomo lepiej jakby poleżakował.
A poza tym pogoda dziś przepiękna , ful słoneczko, tylko nieco chłodno, ale i tak super, prognoza na jutro niezbyt korzystna w Opolu- niewielkie opady... A szkoda bo liczyłam że trochę zaczerpnę świeżego powietrza , jakiś spacer itp.. Może się im nie sprawdzi. Póki co leniwie celebruję wieczór, podłogi umyte, mieszkanie błyszczy a ja sobie nadrabiam zaległości internetowe.
Chcę sobie sprawić pewien prezent na urodziny... Na razie jeszcze nie napiszę jaki ale jeśli zrealizuję to dam znać. Nie wiem jeszcze czy się odważę itp ale już od jakiegoś czasu o tym myśle i chyba pora na realizację. No tyle na ten temat.
A jak u Was? Pozdrowionka

ps. poniżej zdjęcie popełnionego serniczka z nutelką na wierzchu, wiem że dziewczyny co poszczą od słodkości mi wybaczą , zresztą jesteście twarde i byle zdjęcie Was nie wzruszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201303022143.jpg (84,9 KB, 23 załadowań)

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Edytowane przez Milennka03
Czas edycji: 2013-03-02 o 20:03
Stary 2013-03-03, 19:27   #130
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Witam...

U mnie twórcza kulinarnie niedziela:

.....więcej na blogu

A tak poza tym,waga stabilna.....nadal bez słodyczy....i leniuszkowanie niedzielne....

A za oknem słonecznie....bieznię odwiedziłam,i spacerek zaliczyłam....do miłego....
Stary 2013-03-03, 19:33   #131
basia_ww
Zakorzenienie

cześć dziewczynki

ale tu cicho w ten weekend

a ja grzecznie - bez słodyczy już od środy , choć wczoraj miałam kryzys wołały mnie rurki ze stołu (które mój mąż sobie kupił), ale się im oparłam , stwierdziłam że nie warto .

wczoraj kupiłam mięso z indyka, zmieliłam i zrobiłam oszukane gołąbki ale były pyszne, na jutro mam chudy bigos, dziś miały być naleśniki, ale zrobiłam omlet który mi nie wyszedł więc obiad był nijaki.

Lyrcia zabieram się za Twoje bułeczki od dawna, i wreszcie zrobiłam je - coś mi się wydaje że coś nie do końca mi wyszły - szybko zrobiły się twarde, ale zamroziłam je i codziennie rano mam ciepłą świeżą bułkę - nie wychodząc z domu i co najfajniejsze takę najprawdziwszą na pewno zrobię jeszcze nie jedno podejście - dzięki
a co do mojego dzieciaka - mam tylko jednego - to mam już dość, kaszel nadal go męczy, a że jest krtaniowy, lekarz rozkłada ręce, nic nie pomaga, antybiotyk nie ma sensu podawać, męczę się już 3 tygodnie i poprawy nie widać (pół roku temu - miał to samo) idę jutro prywatnie - do lekarza który nam wtedy pomógł i zobaczymy - miejmy nadzieję że będzie poprawa

miłego wieczoru
Stary 2013-03-04, 10:05   #132
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cześć Dziewczyny
...) )
...( (
("""""")o
'''''''''''''
Chciałam się tylko zameldować, że jestem, że wróciłam do żywych i ruchawych
Potem skomentuję Wasze słowa, tera się zbieram i lecę załatwiać swoje sprawy.
Właśnie byłam z pieskiem i wiecie co poczułam?
WIOOOOOOSNĘ!

Do potem
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:47   #133
basia_ww
Zakorzenienie

cześć dziewczynki

ale dziś pięknie słoneczko świeci - czuć wiosnę naprawdę

i moje weekendowe omijanie słodyczy - zostało wynagrodzone, po weekendzie na wadze -0,30 kg , więc jestem zmotywowana bardzo i kolejny dzień bez słodyczy , za to nie oparłam się dziś w biedronce truskawkom były pyszne

miłego słonecznego dnia
Stary 2013-03-04, 12:28   #134
patrysina
patrysina

Hej
Kolejne dni bez słodyczy uciekają, żałuje jedynie że na wadze nie ma to odzwierciedlenia, w piątek i sobota minęły mi bez dawki ruchu za to wczoraj 2h na rowerku stacjonarnym zaliczone do tego ok 20 min kręcenia hula hoop bo dziś nie wracam do domu to i na kolejną dawkę ruchu nie ma co liczyć. Dziś poniedziałek więc u mnie powinny być proteiny ale niestety pokusiłam się na jabłko, więc postaram się do końca dnia jeść w miarę proteinowo a jutro no cóż powtórka z rozrywki czyli proteiny raz jeszcze o wadzę nawet wolę nie wspominać bo chciałaby dojrzeć jakieś większe spadki a tu nic. Trudno trzeba przeczekać.

Milennka03- niestety pomiary z wczoraj nie są rewelacyjne, wszystkie są niemalże bez zmian, jedynie w przypadku brzuchu jest -1 cm czyli nie wiele. Za to Tobie gratuluje kolejnego spadku!

barbra66 - jak Ci się udaje utrzymać wagę w ryzach bez dni proteinowych? podziwiam ja mam wrażenie a może to "efekt placebo" że te proteinowe dni jakoś regulują te moją wagę. Mam nadzieje że to kwestia czasu że znów będziemy mogły założyć ulubione rzeczy w tym mniejszym rozmiarze. Miło wiedzieć że nie jest się samemu w zmaganiu ze swoją wagą. Choć ostatnio stwierdziłam że chyba jeszcze nie doszłam do jakiegoś krańcowego momentu bo jakoś nie zdecydowałam się jeszcze by jednak powrócić jeszcze raz na dietę czyli od początku faza I itd. Na razie walczę ile się da i mam nadzieję że starczy mi sił by się rozprawić z nadbagażem.
Butki piękne super a co do tego problemu ze ślizganiem się kolanówki to spróbuj wkładek albo zapiętek powinno pomóc, ostatecznie zawsze możesz je nosić na gołą stopę ale to dopiero za jakiś czas jak temperatura za oknem wzrośnie.

Lyra - Ja też z tych co lubują się w kubkach i filiżankach, niestety nie wiem jak u Was ale u mnie ma to jedną zasadniczą wadę, nie mam już gdzie ich przechowywać, uwielbiam pić herbatę z filiżanki a na kawusie to też zwykle te bardziej pojemne kubki przeznaczam. Karnetem się nie przejmuj ważne byś doszła do siebie, a areobik nie zając nie ucieknie, zdrowiej Nam szybko.

basia_ww - dziękuje za słowa wsparcia, to dla mnie bardzo ważne bo jak już sił zaczyna brakować i mam już ochotę się poddać to jak pomyślę o Was że tak dzielnie walczycie to aż wstyd mi jest że nawet o tym pomyślałam by się poddać i wtedy się mobilizuje, przeprowadzam kolejny trening i okazuje się że wcale nie był taki straszny i z początkowej godziny robi się półtora lub więcej.
Jestem z Ciebie dumna że nie uległaś pokusie i nie straszne Ci były żadne ciasteczka.
Stary 2013-03-04, 17:05   #135
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Jestem i ja.....
Po bieżni i spacerku....

A od rana pochowałam wszelkie czerwone akcenty,które jeszcze po zimie pozostały,w wystroju mieszkanka.
No i pomału zieleń wiosenna dominować będzie i słonecznikowy akcent w żyrandolu,który jest punktem centralnym sezonowego wystroju mieszkanka.

Patrysinka,powiem szczerze,że po dniach proto-spadki tak chwilowe na wadze widziałam,że uznałam,że równie dobrze mogę na co dzień słodkie i węglowodany ograniczyć,a efekt podobny......to postanowiłam ostatecznie dbać o regularność posiłków (czyli te 5x dziennie) i efekt podobny,kiedy nie ma pokusy obżarstwa.
Ale nie żebym Wam dni-proto obrzydzić miała,po prostu każdy niech podtrzymuje to co jemu służy najbardziej.

W każdym bądź razie codzienność bez słodyczy,wcale nie musi być smutna i monotonna,i chociaż pewnie w świeta sobie na babkę pozwolę,przestałam liczyć dni które do Wielkanocy pozostały.Szczęśliwym trafem torty urodzinowe też nie będą mnie kusiły,bo do solenizantów wybieram się w innym terminie kiedy już będą torty zjedzone ,to zadowolę się kawką.

U mnie z ciuchami,to nie jest tak,że całkiem się w nie nie mieszczę,ale niektóre są przyciasne i gorzej leżą (poza różowymi jeansami,w które 10 lat temu luźno się zapinałam,a to moje ulubione były a teraz kiszka).
Zatem nie myślę o wymianie garderoby,ale powrotem do tych na spokojnie co nie leżą jeszcze tak jakbym chciała....

Zatem cierpliwie się zmagam,bo mi waga nigdy (poza głodówką totalną)zbyt gwałtownie nie spadała,to się już nauczyłam czekać .

Do butków gumkę kupiłam i będą ją zaraz wszywać,bo to chyba jedyny ratunek,bym miała szansę wiosną je ponosić,bo i tak najmniejszy rozmiar jaki w nich mają-36 .

Kochane trzymajcie się dzielnie,niech wiosna sprzyja dobrym postanowieniom ....i spadkom......

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

U mnie dzisiaj danie główne:fasolka po bretońsku z żytnim chlebkiem
Stary 2013-03-04, 18:01   #136
basia_ww
Zakorzenienie

cześć dziewczynki

patrysina - te ciasteczka w domu to był pikuś , w pracy koleżanka przyniosła snikersa który przez pół dniówki leżał na biurku, w końcu zjadł go szef , ale po godzinie mi go odkupił , i nadal tam leży, tzn zostawiłam go wychodząc, na dokładkę przyniesiono nam pyszna szarlotkę do kawki - trzy kawałki - ale że jednej koleżanki dziś nie było, to kazałam dwa pozostałe kawałki schować na jutro i że mi nie będzie przykro jak je zjedzą bo moja koleżanka w pracy jest tak szczupła i zjada wszystko w ilościach o jakich my możemy zapomnieć - a na pewno ja, bo gdybym próbowała jej dorównać to do 100 bym już dobiła

a ja spieszyłam się dziś do domu, przebrałam się i chciałam lecieć na fitness na 18 ale coś mnie pokusiło i spojrzałam na grafik a step o 19 , dlatego zaglądam tu i tak sobie myślę czy za godzinę będzie mi się chciało iść

Stary 2013-03-04, 20:23   #137
EMNE
Wtajemniczenie

O rany ale się dziewczyny rozbestwiłyście w kuchni.
- Naleśniki z kajmakiem
- surówka z makaronem
- tarta szpinakowa
- motylkowa pizza
i wreszcie fasolka po bretońsku
A mnie tydzień temu wena do kucharzenia opuściła i nie chce powrócić. Musiałam się dziś zmusić by usmażyć piersi z kurczaka.

Zajrzałam na główny i witki mi opadły do ziemi.
Nowa pyta się co to jest 5/5 i 2/2. Dobre dusze odpowiedziały a ta wyskakuje z tekstem, że ona całą II fazę idzie P+W i dziwi się, że nie chudnie.

UŚMIECH - jeden rozmiar, a pasuje każdemu.
EMNE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 22:14   #138
basia_ww
Zakorzenienie

no i byłam na stepie - wymęczyła nas, ale super się czułam
teraz wskakuje do wanny, a później idę spać

do jutra
Stary 2013-03-04, 22:52   #139
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:

Zajrzałam na główny i witki mi opadły do ziemi.
Nowa pyta się co to jest 5/5 i 2/2. Dobre dusze odpowiedziały a ta wyskakuje z tekstem, że ona całą II fazę idzie P+W i dziwi się, że nie chudnie.
widziałam... opad szczeny dosłownie...

-fasolinno-

siestowo

Stary 2013-03-05, 08:52   #140
fasolinno
Rozeznanie

hej
u mnie wielka porażka i kg wracają bardzo szybko , za moment bedę mieć tyle co na starcie , nie potrafię opanowac łakomstwa i jem bezmyślnie , wszystko i dużo

miło się czyta o tym jak świetnie sobie radzicie i że są efekty ale chyba się wypaliłam i odpuszczam, potrzebuję jakiegoś kopa , sama nie wiem
Stary 2013-03-05, 10:12   #141
magi21
Raczkowanie

Hejka zazdroszczę wam tej IV fazy, mi jeszcze do III brakuje, ale lubie czasami poczytać Wasz wątek, jak sobie potem radzicie
A co do tej dziewczyny co się wypowiadacie, no cóż, jak dobrze doczytac, to ona dopiero po I fazie zaczęła PW przez 3 dni, więc nic złego nie zrobiła, jedynie trochę się nie doczytało
Ja mam takie pytanie z ciekawości, czy jak przeszłyście na III fazę to nadal waga leciała w dół, czy już kiepsko z tym?
Ja spróbuję na III fazie jeść niewiele więcej niż na II, a dozwolone produkty na fazie III jest w bardzo ograniczonej ilości, nie chciałabym przytyć Mam nadzieję że mi się uda, ale do tego jeszcze daleko. Pozdrawiam
magi21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:50   #142
EMNE
Wtajemniczenie

Cytat:
hej
u mnie wielka porażka i kg wracają bardzo szybko , za moment bedę mieć tyle co na starcie , nie potrafię opanowac łakomstwa i jem bezmyślnie , wszystko i dużo
miło się czyta o tym jak świetnie sobie radzicie i że są efekty ale chyba się wypaliłam i odpuszczam, potrzebuję jakiegoś kopa , sama nie wiem
Fasolko nie wiem co miałabym ci napisać.
Dostałaś już tyle kopniaków, że chyba ci d**a spuchła i nadal nic to nie dało.
Nasze pisanie może cię wspomóc i umotywować, ale nie zastąpi zdrowego rozsądku.

Cytat:
Napisane przez magi21 Pokaż wiadomość
Hejka zazdroszczę wam tej IV fazy, mi jeszcze do III brakuje, ale lubie czasami poczytać Wasz wątek, jak sobie potem radzicie
A co do tej dziewczyny co się wypowiadacie, no cóż, jak dobrze doczytac, to ona dopiero po I fazie zaczęła PW przez 3 dni, więc nic złego nie zrobiła, jedynie trochę się nie doczytało
Ja mam takie pytanie z ciekawości, czy jak przeszłyście na III fazę to nadal waga leciała w dół, czy już kiepsko z tym?
Ja spróbuję na III fazie jeść niewiele więcej niż na II, a dozwolone produkty na fazie III jest w bardzo ograniczonej ilości, nie chciałabym przytyć Mam nadzieję że mi się uda, ale do tego jeszcze daleko. Pozdrawiam
Hej magi.
Ja też jestem na II fazie i czasem udzielam się na głównym, ale osobiście lepiej czuję się tutaj wśród doświadczonych dukanek. Zaglądaj.

Co do tej nowej co to nie wie na czym polega II faza, to częściowo masz rację, nic złego sie nie stało. Jeszcze. Ale pomyśl co by było gdyby nie zadała tego pytania. Nadal szła by tylko P+W i psioczyła, że nic jej nie wychodzi. Takie osoby psują później opinię na temat diety dukana, a trzeba przyznać, że my doświadczone dukanki, jesteśmy na ten temat "z deczka przewrażliwione" tym bardziej, że od zawsze (równiez w pierwszych postach wątku) podkreślamy jak ważne jest zapoznanie się z głównymi zasadami diety.
Osobiście uważam, że ta osoba nie tylko nie przeczytała książki, ale nawet nie zapoznała się z zasadami diety na początku wątku.

Stary 2013-03-05, 11:06   #143
magi21
Raczkowanie

fassolino - mnie by było szkoda tej całej diety, dla troche słodyczy czy czegoś tam, ja kiedyś też nie miałam zbytnio umiaru, ale na tej diecie się nauczyłam, przezwyciężać łakomstwo i mam nadzieję, że mi tak zostanie
Ja postanowiłam, że na IV fazie będę mogła jeść słodycze, ale tylko w niedziele i oczywiście w ograniczonej ilości, mam nadzieję, że mi si ę uda
Stary 2013-03-05, 11:07   #144
fasolinno
Rozeznanie

wiem Emne, masz we wszystkim rację , jestem beznadziejna
Stary 2013-03-05, 11:33   #145
EMNE
Wtajemniczenie

Cytat:
wiem Emne, masz we wszystkim rację , jestem beznadziejna
Oj tam, nie dołuj się tak od razu.
Powiedziałabym raczej, że trudno-reformowalna.
Mamy z tobą twardy orzech do zgryzienia.

Edytowane przez EMNE
Czas edycji: 2013-03-05 o 11:43
Stary 2013-03-05, 13:26   #146
patrysina
patrysina

Na wstępie się przywitam Hej!
Z Moich protein nici, nie Jestem u siebie TŻ się pochorował i opiekuje się nim w miarę możliwości, o rowerze mogę dziś zapomnieć ale w zamian chociaż do pracy spacerkiem. Słodyczy nadal nie tykam, pomiaru wagi brak ale za oknem świeci słońce, ptaszki śpiewają czego chcieć więcej.
Wiosna zbliża się wielkimi krokami.

EMNE - to chyba jakiś chwilowy kryzys z tym gotowaniem bo jak dobrze pamiętam to oferowano Ci założenie dukanowego cateringu
Z tymi oczywistościami to niestety tak jest najczęściej że wiele osób zabiera się za tą dietę nie znając zasad a potem idzie fama że dieta niezdrowa a ktoś np nie doczytał o tym że trzeba bardzo dużo pić wody. No cóż strach pomyśleć co ta osoba jadła na pierwszej fazie skoro o drugiej nie ma pojęcia.

basia_ww - och te pokusy, tylko tak dalej,

fasolinno - a Ja zapytam troszkę inaczej, co się u Ciebie takiego wydarzyło że rzuciłaś się na jedzenie? Czy coś się działo innego? Bo jak dobrze pamiętam to zdaje się Ty miewasz ten sam problem co Ja czyli zajadanie stresów. Może od tego by trzeba zacząć od znalezienia alternatywy innego sposobu radzenia sobie z problemami czy mniejszymi bądź większymi trudnościami.

magi21 - Witam na wątku. Ja też byłam taka mądra jak Ty teraz czyli słodycze w niedziele i inne tego typu rozsądne rozwiązania. Niestety z prespektywy czasu wiem że życie weryfikuje te nasze postanowienia, też byłam taka mądra i nawet lubię czasem zaglądać na wątek dwufazowy gdzie się udzielałam i poczytywać od początku swoje wypowiedzi jaka wtedy byłam nieugięta i uparta w zasadach diety, żadne pokusy nie były mi straszne a Moja ówczesna "SILNA WOLA" to było coś (napisałam to z dużych liter bo uważam że w porównaniu do teraz to faktycznie taka duża wówczas była). Tak się składa że nie można być całe życie na diecie i choć po zakończeniu diety znamy zasady, wiele zdrowych nawyków zostaje u Nas na stałe to mimo wszystko nadal trzeba się bardzo pilnować. Dlatego ze swojej strony mogę doradzić tyle by bardzo skrupulatnie przeprowadzać III faze ze szczególnym zwróceniem uwagi na uczty (by nie były to tylko chipsy czy inny równie kaloryczny produkt a tak jak napisał Dukan cały posiłek) i druga równie istotna sprawa to już na IV fazie diety - nadal od początku się pilnować i nie pozwalać sobie na łakomstwo a przy tym nadal zachować aktywny tryb życia czyli ćwiczyć.
Powodzenia
Stary 2013-03-05, 15:02   #147
EMNE
Wtajemniczenie

Cytat:
EMNE - to chyba jakiś chwilowy kryzys z tym gotowaniem bo jak dobrze pamiętam to oferowano Ci założenie dukanowego cateringu

Owszem. Gdybym wiedziała, że ta dieta jest mocno w moim mieście rozpowszechniona to pewnie bym sie za to zabrała
Mam nadzieję, że to chwilowa zadyszka. Ogólnie nic mi się nie chce, nawet siłownię coraz częściej sobie odpuszczam, tylko diety trzymam się surowo.
Swoją drogą to warunki na siłowni znacznie mi się ostatnio pogorszyły (poprzesuwali zajęcia) i coraz bardziej czekam na zamknięcie umowy by kupić karnet na basen i vacu. Liczę na to, że przy takiej zmianie waga lepiej się ruszy.

Tak sobie myślę, że możesz miec rację jeśli chodzi o kłopoty fasolinno. To faktycznie może być problem stresowy albo po prostu strasznie się jej ostatnio nudzi. Fasolka, przyznaj się nam zaraz, co się dzieje. Może po prostu potrzebujesz jakiegoś hobby by zając się czymś w kryzysowej sytuacji.

Podpowiecie mi jakąś dobrą (smaczną i co ważniejsze skuteczna) herbatkę przeczyszczającą? Zastanawiam się, czy nie stosowac jej w niektóre dni. Czasem wystarcza mi jedzony błonnik ale sa dni, że nic nie pomaga. Nawet zapijanie wszystkiego mlekiem.

Stary 2013-03-05, 16:40   #148
magi21
Raczkowanie

Cytat:
magi21 - Witam na wątku. Ja też byłam taka mądra jak Ty teraz czyli słodycze w niedziele i inne tego typu rozsądne rozwiązania. Niestety z prespektywy czasu wiem że życie weryfikuje te nasze postanowienia, też byłam taka mądra i nawet lubię czasem zaglądać na wątek dwufazowy gdzie się udzielałam i poczytywać od początku swoje wypowiedzi jaka wtedy byłam nieugięta i uparta w zasadach diety, żadne pokusy nie były mi straszne a Moja ówczesna "SILNA WOLA" to było coś (napisałam to z dużych liter bo uważam że w porównaniu do teraz to faktycznie taka duża wówczas była). Tak się składa że nie można być całe życie na diecie i choć po zakończeniu diety znamy zasady, wiele zdrowych nawyków zostaje u Nas na stałe to mimo wszystko nadal trzeba się bardzo pilnować. Dlatego ze swojej strony mogę doradzić tyle by bardzo skrupulatnie przeprowadzać III faze ze szczególnym zwróceniem uwagi na uczty (by nie były to tylko chipsy czy inny równie kaloryczny produkt a tak jak napisał Dukan cały posiłek) i druga równie istotna sprawa to już na IV fazie diety - nadal od początku się pilnować i nie pozwalać sobie na łakomstwo a przy tym nadal zachować aktywny tryb życia czyli ćwiczyć.
Powodzenia
U mnie to nie do końca tak, ja zawsze byłam szczupła, tylko w trakcie ciąży dużo jadłam, ale nie słodyczy i przytyłam, a teraz mi to zostało
Mnie tam nigdy słodycze nie ciągły, więc nie mam z tym problemów, herbate całe życie pije gorzką, słodyczy jadłam raz na ruski czas, ja mam problem z innym jedzeniem - jadłam za tłusto, dość dużo frytek w dodatku z majonezem, do wszystkiego był majonez i bardzo dużo soliłam, a sól zatrzymywała mi wodę w organiźmie. Słodyczom nie mam problemu się oprzeć, gorzej z jakimiś chrupkami, pizzą czy frytkami, a to nie słodycz :P
Stary 2013-03-05, 19:49   #149
magda_lena40
Zakorzenienie

Cześć Chudziny :rozaL

Cytat:
Napisane przez magi21 Pokaż wiadomość
U mnie leciała, ale tylko trochę. Ostatecznie ustabilizowałam się 1kg poniżej wagi z którą kończyłam II fazę Ale pamiętam, że jedna z Dukanek straciła jeszcze 6kg, albo i więcej.
Co do III, przejdź ją tak, jak Dukan nakazał Nie obcinaj dozwolonych produktów za bardzo poniżej tego, co on wymyślił Jedz pieczywo, ser, 2 posiłki skrobiowe, 2 uczty (lepiej jakiś porządny posiłek, niż paczek ciastek) i będzie dobrze. Te porcje z tego co pamiętam nie są duże, a jak je obetniesz, a na IV fazie zaczniesz jeść więcej to wtedy może być ciężej utrzymać stracone kg.

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 19:53   #150
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
fasolinno. To faktycznie może być problem stresowy albo po prostu strasznie się jej ostatnio nudzi. Fasolka, przyznaj się nam zaraz, co się dzieje. Może po prostu potrzebujesz jakiegoś hobby by zając się czymś w kryzysowej sytuacji.
.
Fasolka chyba na nudę nie narzeka z tego co pamietam, praca , bycie mamą na pełnych obrotach ,nieraz gotowanie 3 różnych obiadów, chyba nie w tym problem. To chyba zajadanie problemów+ słaba wola- walcz Fasolka- szkoda zaprzepaścić tego wszystkiego...

-fasolinno-

siestowo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości