|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Cytat:
Nie ma żadnych dowodów na to, że śniadanie jest ważnym posiłkiem. Przez całe życie nie jadłem nigdy śniadania i czułem się świetnie, tłuszczem zaczęło mnie zalewać dopiero jak zacząłem się obżerać słodyczami w nadmiarze. A na tamten post zareagowałem ostro - bo źle zinterpretowałem co ona chciała przekazać. Z tej dramy o 1 kebaba, można było wywnioskować, że normalnie w tym posiłku je pół banana. ![]() A tak swoją drogą - jak mieścisz się w makro ( b/w/t /kcal ) to ten kebab Cię nie zaleje tłuszczem, tzw. jeśli jest wliczony w bilans. Inna sprawa, że to niezupełnie zdrowe. ![]() Z innej beczki - po co kwalifikujecie 1 kawę jako "posiłek" ( II śniadanie )? Przecież to ma śladowe ilości kcal. ;x
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-06-29 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Cytat:
No ale zakladajac ze mam to BMR na poziomie 1250, przeciez dodaje sie jeszcze do tego kalorie, prawda? W tej chwili nie cwicze, ale zakladajac ze sie cwiczy 4/5 razy w tyg- 40 min biegania lub dywanowki Jillian Michaels, jak bys policzyl calkowite zapotrzebowanie? Apropos kawy, nie wiem, ja jej nie kwalifikuje jako posilek.
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zależnie od ćwiczeń się mnoży potem to zapotrzebowanie, przy siłowni 3 x 60 minut w tygodniu + aeroby 2-5 dni ( np. 45 minut biegania ) mnoży się przez około 1,2 / 1,25 i wychodzi jakoś 1400. 24*51*0,9 = 1100 kcal - to jest twoje aktualne kcal ( zakładając, że nie ćwiczysz ). Btw. to są wartości umowne, można policzyć dokładne zapotrzebowanie co do kcala - wtedy się liczy takie rzeczy jak: % tkanki tłuszczowej, efekt termiczny pożywienia ( jakoś 6-8% ) i dokładnie przelicza się treningi na kcal ( da się ![]() Generalnie mój sposób jakoś specjalnie dużo się nie myli, z tym że zazwyczaj dodaje się też dodatkowe kcal z typu budowy ciała, no ale nie będę wróżył z fusów. Dodam tylko, że większość kobiet to zazwyczaj typ "endomorfika" - czyli najniższe zapotrzebowanie kaloryczne ze wszystkich typów budowy ciała + spore odkładanie się tłuszczu.
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
japanicationNie mam pojecia jaki mam typ budowy, czytalam cos o tym, ale ciezko mi to okreslic. Tak jak pisalam wyzej, mierzylam na silowni, mam przed soba wydruk i wyszlo mi 20.4% tluszczu, a BMR 1264, czyli ciut wiecej niz z Twoich obliczen. Szczerze mowiac, jestem zdziwiona, ze moje calkowite zapotrzebowanie to 1100? Bo Bmr to taka liczba, ktora nasz organizm potrzebuje generalnie do zycia, bez jakiejkolwiek aktywnosci, tzw "spiaczkowe spalanie" prawda?
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Tak, aczkolwiek w moich wyliczeniach brakuje typu budowy ciała, który się dodaje do tych wyliczeń ( ilość kcal spalanych podczas codziennych czynności ).
Skoro wyszło Ci 1264 to na 99% jesteś "endo" tak jak większość kobiet. http://cfps.pl/forum/showthread.php?t=47393 - lektura. ![]() ps: też jestem "endo". ;p W sumie to uwarunkowanie "psychicznie" dla "endo" u mnie się zgadza w 100%. ;x Fizyczne też, ot takim podręcznikowym "endo" jestem. Ale ludzie to prawie zawsze mieszanina wszystkich 3 typów z 1 dominującym - zostało to opisane w wklejonym arcie. ^
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-06-29 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Och ile się dziś tu działo! Śledziłam Was dzisiaj, ale nie miałam kiedy usiąć
![]() Melduję się i ja, jutro napiszę dłuższy post - dziś miałam przeprawę z pociągami, bo chciałam odwiedzić babcię w szpitalu. Większość czasu spędziłam na dworcach, bo był/jest chaos w związku ze zmianą rozkładów i modernizacją mostu po którym porusza się część pociągów w Warszawie.Na szczęście udało się dotrzeć po 7 godzinach zamiast 2,5! brzydal: Dziś samo jedzenie na szybko - 500 ml kefiru odtłuszczonego o samku anas i kokos, 2 kawy, 1 l herbaty zielonej, 2 herbaty zwykłe, szklanka mleka, 4 kanapki z razowego z chudą wędliną i ogórkiem, 1 banan. W domu był typowy obiad czyli ziemniaki w mundurkach, mizeria z jogurtem i schabowy, na kolację miseczka truskawek z jogurtem. A teraz padam i obiecuję jutro być tutaj ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() Do jutra! ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
Matko, ja bym tak umarła, naprawde masz mocną głowę ![]() ![]() ![]() ![]() też uważam, że masz urodę do mocnych kolorów, może to przez opaleniznę, ale pasują Ci bardzo ![]() a właśnie, mogę Cię jeszcze raz poprosić o link do wątku włosowego ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez pipson Czas edycji: 2013-06-29 o 22:47 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
a u mnie byłoby dziś idealnie, gdybym nie zeszła do brata do kuchni, bo wpadł nas odwiedzić, a raczej naszą lodówke, bo pokłócił się z żoną
![]() ![]() Jutro śmigam do mieszkania pozabierać resztę rzeczy, przywiozę sobie matę do ćwiczeń i hula hop ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aha, no muszę się WAM pochwalić, bo moja mama i chłopak prychnęli z niedowierzaniem, że jestem głupia baba ![]() ![]()
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Generalnie minimalnie się przyjmuje +200 kcal dla mężczyzn, nie pamiętam ile dla kobiet. Także raczej napewno masz 1250-1300 kcal zapotrzebowanie. Pewnie jak będziesz jeść jakieś 1200 kcal to będzie ok.
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Odmeldowuje sie w nowym watku. Ani mysle Was nadrabiac
![]() Ja ostatnio mam kupe roboty, i nie wiem, jak wytrzymam te ostatnie dwa tygodnie do wakacji. Ale za to potem - laba 3 tygodnie. Zapomnialam Wam wczesniej napisac, w sprawie tego detoksu zurawinowo-mniszkowego ![]() Ja z dieta nienajgorzej, nie utylam ani nie schudlam za bardzo - jem dosc normalnie, slodkie tez, za to trening lezy i kwiczy. Nie mam sily na wiosla, jestem wykonczona po pracy ![]() Apel do milosniczek opalenizny - promieniowanie sloneczne to przyczyna 80% starzenia sie skory. Dotyczy tez solarium (UVA). Po 40 roku zycia te wszystkie plamki, zmarszczki i przebarwienia wyjda na swiatlo dzienne. Ja od kiedy poczytalam o szkodliwosci slonca, jego wplywie na skore, wyrzeklam sie calkiem smazenia i kupilam filtr 50 do codziennego stosowania. Czego i Wam zycze ![]() Lektura: http://kosmostolog.blogspot.se/2012/...rczy-krem.html |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Ooo, no proszę i nowy wątek już
![]() Melduję, że żyję, narazie się nie ważę,bo mam strasznie wzdęty brzuch... Tak mnie boli, że nie mogę się zgiąć... Na dokładę bolą mnie 3 zęby na raz, szału już dostaje ![]()
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Pipson haha no w szoku byłam, ale nie ma to jak wyćwiczony łeb
![]() ![]() ![]() ![]() O matko to niezłą miałaś historię z piciem ![]() ![]() ![]() ![]() A co do sukienki to chyba jeszcze dziś przymierzę taką od znajomego ![]() ![]() ![]() A tu link do wątku włosowego ![]()
#133 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Noo, w koncu nikt nie wciska kitu, ze jesli bede jesc zdrowo to moge jesc 2000 kcal ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() A co do detoksu, to mozna pic z zurawina i cytryna, prawda? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam wczoraj z wycieczki, poczytałam i padłam i wstałam dziś po 11
![]() ![]() Paula tez byłam pierwszy raz w Białowieży i było super, naprawdę warto, tak blisko całe życie miałam(ok 170km) a dopiero jak się wyprowadziłam na drugi koniec Polski to odwiedziłam nasze żuberki ![]() ![]() ![]() ![]() heroine mam nadzieję, że na wyjeździe masz tak piękną pogodę jak ja wczoraj ![]() ![]() Jak wrócisz to opowiesz ile to km zrobiłaś i jakie piękne widoki podziwiałaś ![]() pipson aż sobie tą Marcele wygooglowałam ![]() ![]() ![]() Widzę, że identycznie odreagowujemy stresowe sytuacje- w kuchni, bosz jak się tego pozbyć ![]() bialaczekoladka zrastaj się kochana ![]() meeedzik poszalałaś ale jak nie ma kaca to tylko się cieszyć ![]() A jak byłaś jeszcze potańczyć to już w ogóle kcal spalone, alkohol zmetabolizowany i zabawa przednia ![]() Ciekawa jestem jaką sukienkę jeszcze znajdziesz ![]() monia wybacz ![]() ![]() ![]() paulownia ![]() ![]() ![]() Wczoraj trochę podjadłam przez dzień cały (kanapki i lody) ale też ruchu miałam trochę więcej niż zwykle przez cały miesiąc ![]() ![]() Podsumowując czerwiec to postanowienie o ruchu 30min co drugi dzień zostało zrealizowane , choć różnie to było - czasami codzienne ćwiczyłam a był i jeden (przedślubny) tydzień bez ćwiczeń ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lipiec to czas na wyzwanie i albo osiągnę 55 kg( a 3kg w miesiąc jest realne) albo zero YT do osiągnięcia tej wagi ![]()
#135 |
Zakorzenienie
|
Pipson dobrze, że ja mogę
![]() no tą czerwoną będę miała dziś w domu to zrobię fotki i tez wstawię ![]() Nie ma za co ![]() Z tego artykułu od Japanication wyszło mi, że jestem najbardziej ekto, jak nie tylko ![]()
#136 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nietolerancji glutenu raczej nie mam, bo właśnie rzadko mi się coś takiego zdarza
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Makaron, hm, nie wiem co poradzić... może spróbuj jogurt zjesc z duuuuuuuza iloscia otrebów i pij dużo wody po tym?
![]()
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Margot, super że wyjazd się udał
![]() ![]() My się dalej remontujemy i w domu coraz większy syf. Jutro albo pojutrze jadę do mamuśki bo już ile mogłam to TŻ pomogłam, resztę musi robić sam, ewentualnie po kumpla zadzwoni. Lada dzień nie będzie dostępu do łazienki i WC więc już totalna lipa. Dietowo bardzo fajnie. Rano owsianka, na drugie omlet, a na obiad szykuję szparagową w bułce i ewentualnie ziemniaki. Jeszcze skoczymy do Biedry albo do Teskacza - muszę nakupić dla TŻ jedzonka "na szybko" typu parówki, pierogi, żeby tylko sobie odgrzewał, bo on gdy pracuje to najlepiej mu pasują dania "w minutę" ![]() Muszę jeszcze sobie zrzucić na pendrive'a treningi, bo nie będę miała u mamy rowerka, to tylko jakiś Skalpel, ewentualnie Jillian mi zostanie albo tą Cassey Ho sprawdzę.
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Makaron Śliwki suszone zalej na noc wodą przegotowaną i rano dodaj do muesli i jogurtu
![]()
#142 |
Zakorzenienie
|
Margot no na szczęście kaca nie było, jedynie rano trochę mnie głowa bolała, ale to pewnie dlatego, że zostałam zerwana z łóżka o 10 a wróciłam po 4, mogłam jeszcze spać i spać
![]() No ja też ciekawa jestem czy znajdę jeszcze jakąś fajną sukienkę, jak nie to wybiorę którąś z tych co mam na oku ![]() Pipson nie będzie zdjęć w czerwonej, bo wcale mi się nie podoba ![]() ![]()
#143 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Pipson jutro jadę jeszcze do Nysy tam może coś znajdę, a jak nie to idę po malinową i będę mogła zacząć szukać dodatków/butów/torebki
![]()
#145 |
Zadomowienie
|
U mnie dziś dietowo idealnie
![]() ![]() ![]() co tu tak cichooo? ![]()
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie....
Gratuluję wszystkim dziewczyno, które dietkują idealnie. U mnie w weekendy jest totalna katastrofa. Od ładnych paru lat stosuję zasadę 5/2. 5 dni diety 2 dni bez diety.... Ale z większym umiarem..... Coś mi się wydaje, że mnie to gubi.... ![]() Muszę opracować nowy plan.... Ćwiczebnie ... był total fitness z Ewą i 7 dzień A6W. Postanowiłam, że lipiec będę ćwiczyła na zmianę total fitness z Ewą i Tomkiem. Ciekawe.... czy jakieś rezultaty będą. Pozdrawiam i życzę sukcesów dietkowych w nadchodzącym tygodniu |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co to za Tomek? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ggrrrr nie chcę już mieć cellulitu i nadprogramowych kg;/ Co mogę jeść takiego na nerwy ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tomek... hihihih w Majowym Shape był Total Fitness z Ewą, wczoraj kupiłam Shape`a z Total Fitnessem, którego prowadził Tomek.... Ale wszystko jest na styl Ewy.... Śmiałam się, że warto było zrobić 4 zestawy, bo w 5-tym Tomek ściąga koszulkę hihihihi i pokazuje swoje pięknie umięśnione ciało :P Cytat:
Ja nie mam pracy od 5 tygodni, kredyt hipoteczny na głowie i nie mam problemu z zajadaniem stresu. Chyba kwestia nastawienia.... CMOK!!! I życzę sukcesów w znalezieniu pracy ![]() Edytowane przez Agape007 Czas edycji: 2013-06-30 o 22:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.