|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Włosy na diecie bezproteinowej- nasze SPRAWDZONE odżywki i maski bez protein
jupi! L'biotica do włosów wypadających jest bez protein!!
![]() juz zamawiam na DOZie dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na diecie bezproteinowej- nasze SPRAWDZONE odżywki i maski bez protein
Cytat:
![]() ![]() Ten psikacz ma jedwab ![]() ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ve-cement.html albo https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...olor-vive.html Z bezproteinowych miałam kiedyś z Biovaxu, ale były tragiczne... Zainteresowała mnie jeszcze ta https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...825716#r825716 nie wiem jednak czy jest jeszcze dostępna ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-10-03 o 17:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie ma u mnie superpharm nad czym ubolewam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mądrego to i przyjemnie posluchać ![]() tak sobie pomyślałam...można by stworzyć w I poście taka listę naszych kosmetyków bezproteinowych. Żeby w kupie jednej siedziały ![]() a tu sa jakieś proteiny? przepraszam żem taka natretna, za cholere nie moge połapać sie w tuch składach. Szuakm teraz winnego przesuszu ![]() Skład: Aqua (Water), Cetearyl Alcohol*, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, Behetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate*, Polyquaternium-10, Panthenol, Ceramide 3, Ceramide 6 II, Ceramide 1, Phytosphingosine, Cholesterol, Sodium Lauroyl Lactylate, Carbomer, Xanthan Gum, Sodium Benzoate*, Parfum (Fragrance), Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Coumarin, Citric Acid* (24.04.2012) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie ma protein. Co to za kosmetyk? Pisz nazwy na przyszłość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ziaja maska z cermidami, protein brak link do analizy https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2414 maska jest dziwna, ale żeby się nie zmarnowała dodałam do niej oliwy z oliwek, serum silikonowe gliss kura i balsam do ciala palmers kakaowy
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 ![]() ![]() ![]() nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych ![]() Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2013-10-03 o 19:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Ziaja Intensywna odbudowa - ceramidy, kondycjonery,
cos mi strasznie wysuszyło włosy, strzecha sie zrobiła na głowie. sukam winowajcy chyba bede wpisywała w necie każdy składnik i odczytam składy kosmetyków. znajde tego czorta Paulinka675 lisie przebiegły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może być tak, że w jednym kosmetyku dany składnik nie będzie w ogóle krzywdy robił... Zrób sobie kilka razy pod rząd jakieś olejowanie. Gdy przestają na mnie działać sprawdzone kosmetyki, to zwykle jedna sesja z olejem lnianym rozwiązuje problem na kilka tygodni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
heheh ja to już po składach rozpoznaje co to za kosmetyk ![]() ja to myślę, że jakieś małe stężenia są w tej masce, bo ja jej używałam na włosy po keratynowym prostowaniu, dla których odzywka praktycznie nie ma znaczenia bo i tak włosy są gładkie i proste a po tej były dziwne
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
o zobacz! ja olejuje cały czas. może siano mam bo.. mam. zniszczony włos i tyle.
A może powinnam się zabrac za nawilżanie, poszukam cos bez protein i nawilżającego. olej lniany mniami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pierwszy rzut oka ta Ziaja skład ma super, prawdziwe ceramidy i cholesterol. Powinna COŚ robić, ale teoria teorią, a życie życiem, opinie na KWC ma różne. Cytat:
![]() Przejrzyj wątek, może coś dla siebie znajdziesz. Mnie ostatnio zainteresowała ta maska https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...szczonych.html nie ma protein, ma za to kwasy, który moje włosy uwielbiają ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może spróbuj właśnie w stronę emolientową uderzyć. Jak się spisują u Ciebie odżywki typu Awokado i Karite, Oleo Repair? Może już pisałaś, a ja nie pamiętam, ale jakich kosmetyków proteinowych używałaś? Może kluczem jest reszta składu tych kosmetyków? Edytowane przez chimay Czas edycji: 2013-10-04 o 09:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny, nie wiem czy moge o to prosić ![]() zamieszcze składy kosmetyków które obecnie uzywam i pomożecie mi znaleźć winowajce? może gdzieś jakiś proteiniak się ukrył ps. kupiłam sobie dzisiaj; alterra maska nawilżająca d włosów suchych i zniszczonych, granat i aloes ( czy to jest emolientowy kosmetyk?) Edytowane przez _Angelina_ Czas edycji: 2013-10-04 o 14:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, ale ten szampon z Alterry jest genialny. Jestem ciekawa jak maska, daj znaać.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
A widzisz, ja ten szampon uwielbiałam, ale nic innego nie miałam od nich
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#140 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawe, nigdy nie widziałam tej maski i cena boska. Różowego Kallosa też kiedyś kupię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Też się na nią nigdy nie natknęłam
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
hejka
moje włosy tez lubią się przeproteinować więc maski/odżywki proteinowej używam na zmianę z nisko lub bezproteinową i jest git, obecnie została mi Kallos latte czyli typowo proteinowa, od dawna chcę spróbować maskę drożdżową Babci Agaffi no i tu mój problem nie wiem czy można ją zaliczyć do typowo proteinowych? maska ta ma w składzie ekstrakt z drożdży (który wg wiki jest produktem pochodzenia drożdżowego, zawierającym peptydy, sole mineralne aminokwasy) bo drożdże jako drożdże maja dużo białka.... co o tym sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez pogon0 Czas edycji: 2013-10-07 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() dziewczyny załóżmy że moje włosy na chwile obecna nie lubią się z proteinami. Jeśli stosuje oleje ( przed każdym myciem), maski nawilżające ( po każdym myciu) to mogę od czasu dp czasu zrobić sobie laminowanie żelatyną???/ przecież te proteiny też potrzebne. jest sens? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie, to spróbuj, żeby się przekonać. Nielubienie się z jednymi proteinami nie wyklucza lubienia z innymi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
hejka
Chimay- widzę, że Ty bardzo się w tej kwestii orientujesz, co sądzisz o tej masce drożdżowej Babci Agafii?? (3 posty wyżej) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a siemię lniane również jest bombą proteinową? ![]() może szału u mnie nie robiło, ale było o niebo lepiej jak po żelatynie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nieee, wszystkiego nie, są Wizażanki co wiedzą o wiele więcej, ale ja się za to częściej tu plączę ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
A co do kosmetyku b/s, Biowax Naturalne Oleje Eliksir - on fajnie działał na moje włosy. I chyba jest bez protein? (bez dużej ilości)
Dostać od Matki Natury dar powołania do leczenia - bezcenne. Cudem są istoty zwane zwierzętami. Gdyby nie ich bliskość przy mnie, ludzka marność zniszczyłaby mnie w okamgnieniu. Bliska relacja ze zwierzętami oraz życie w zupełnej zgodzie z przyrodą jest cudowną harmonią |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
BAN stały
|
Czy jakaś miła wizażanka może rzucić okiem na składy tych dwóch produktów i sprawdzić czy są w nich proteiny:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nditioner.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...e-shampoo.html ![]() Założyłam ostatnio wątek na pielęgnacji włosów. W skrócie: zaczęły się strasznie, ale to strasznie kołtunić od jakiegoś czasu i zbiegło to się z tym, że zaczęłam używać wiele kosmetyków do włosów (wcześniej tylko szampon Pantene). Były to szampon i odżywka Welli (linki wyżej w tym poście) i Psikadło z Gliss Kur, nie mogę znaleźć linka , ale zawiera Keratin i silikony. Najpierw diagnoza była taka, że to wina silikonów, potem, że mam przeproteinowane włosy. Teraz jednak nie mogę znaleźć protein w składzie szamponu i odżywki z Welli. Nie jestem pewna czy samo psikadło z Gliss Kura mogłoby tak strasznie zniszczyć mi włosy, tym bardziej, że psikałam tylko końcówki włosów (w sumie końcówki właśnie się kołtunią ...). Szkoda, że w pierwszym poście nie ma listy składników, które są proteinami, próbowałam odszukać je w poście, ale wymiękłam. Edytowane przez masquenada Czas edycji: 2014-01-14 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.