Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 15:27   #121
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Za jakieś 2,5 h będzie tż, pożyczy auto od ojca i przyjedzie z matką, która zostanie z Antkiem ( aż się we mnie gotuje ) a my pojedziemy na dyżur 24 bo jest coraz grorzej

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

spoko z butelki je średnio raz w tygodniu

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Diewczyny czy jak przepiszą antybiotyk to będę mogła karmić piersią?
BiduloKoleżanka miała zapalenie piersi i brała taki antybiotyk,że mogła.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:34   #122
papuga_69
Zakorzenienie

Aha i jeszcze jedno, przepraszam że tak męczę Czy zwykły lekarz na dyżurze 24 mi pomoże? Zna się na tym? Czy muszę udać się do ginekologa.
Nie mam możliwości jechać ani dziś ani jutro do gina , pozostaje mi jedynie dyżur

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
BiduloKoleżanka miała zapalenie piersi i brała taki antybiotyk,że mogła.
będę się domagać by mi w razie potrzeby również taki przepisano.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Nie no, spacerki po parku to jak najbardziej Chodzi o to, żeby unikać typowych skupisk ludzkich.

Wiesz co, to może być wobec tego krwawienie z powodu tablet anty. Jak ja brałam pierwszy raz, to okrągły miesiąc plamiłam, to typowe

Ale i może być coś takiego jak u mnie - krwawienie "bo tak"
Lepiej się wstrzymaj, bo naprawdę nie chciałabym żebyście mieli takie nieprzyjemności jak na przykład Julek i ja
Teraz zakupy będzie robił tż z listą albo ja sama. Mały ma szlaban na takie wylęgarnie syfu

Uważam, że dobrze robisz. Na ślinie błyskawicznie namnażają się bakterie, samo płukanie w wodzie ich nie zabije. Z resztą któraś z dziewczyn pisała, że osobiście zna przypadek gdzie takie lekkie podejście do tematu skończyło się w szpitalu.
Też myślę że to może być wina tabsów..
A po miesiącu Ci przeszło czy odstawiłas? Nie wyobrażam sobie krwawić przez kolejny miesiąc, na pewno nie..

osobiście uważam że przesadna higiena nie jest wskazana .Co do butelek to sterylizować może faktycznie nie przed kazdym karmieniem ale obowiązkowo przelać wrzątkiem.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Bylam u gina.. przepisal mi 2 op tabletek antykoncepcyjnych Cerazette ( 35,50 pln) jednoskladnikowe. Generalnie ja za bardzo niepowinnam brac dwuskladnikowych pozniej ze wzgledu na cholestaze w ciazy wiec powinnam myslec o spirali..a niepowiedzial mi o pladtrach w sumie.

Wlasnie po 10 dniach przeprosilam sie z laktatorem z ciekawosci ile tego mleczka bedzie...bo wydaje mi sie ze jest go jakos wiecej 9 tyg po porodzie.
oby Ci nie zaszkodziły.

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:39   #123
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Uważam, że dobrze robisz. Na ślinie błyskawicznie namnażają się bakterie, samo płukanie w wodzie ich nie zabije. Z resztą któraś z dziewczyn pisała, że osobiście zna przypadek gdzie takie lekkie podejście do tematu skończyło się w szpitalu.
Ale wg tego powinnyśmy wygotowywać również cycki przed każdym karmieniem Tam też ślina i też bakterie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:57   #124
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Więc jako pierwsza na nowym wątku pozwolę sobie posmęcić..
JAKIE SĄ OBJAWY ZAPALENIA PIERSI? Boli mnie okropnie lewy cycek tak bardziej od strony pachy, coraz bardziej czuje się jakby mnie brało grypsko, takie ogólne rozbicie..
Jak nosze Antka na rękach to bardziej na prawej ręce żeby mi się nie opierał o tego cyca bo tak bardzo boli

i znowu żywa krew z pipki
Mam już tego dość..
Rad ci już nie będę pisać bo się dziewczyny już wypowiedziały ale serdecznie współczuję bo sama przez to przechodziłam w poprzedniej ciąży. Masakra

Cytat:
Dziewczyny a ja apeluję o Wasze opisy jak dowiedziałyście się o ciązy
No moje dwie kreski ....
Od tygodnia spóźniał mi się okres aczkolwiek ciąży się nie spodziewałam bo już wcześniej takie obsuwy czasem bywały a i bardzo bolał mnie brzuch jak na @. Dzień wcześniej niczego nie świadoma najpierw biegałam sobie z koleżanką a wieczorem wypiłam sobie z małżem piwko.
coś mi jednak nie dawało spokoju i na drugi dzień w drodze do pracy wstąpiłam do apteki po test.
Jak tylko weszłam do pracy pobiegłam do łazienki i zrobiłam test. Czekałam pięć minut, ręce trzęsły mi się jak galareta. Kiedy moim oczom ukazały się dwie kreseczki poczułam się bardzo happy.
Z niedowierzania zadzwoniłam do koleżanki aby kupiła mi drugi i ten też wyszedł pozytywnie.
Zadzwoniłam do męża i zacieszaliśmy razem

Matal my z moim też zaczęliśmy chodzić 25,11 a rok później 24,11 ślub

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
szczerze? napiłabym się wódki choć nie lubię bardzo. ale żeby się oderwać trochę od wszystkiego wokół
O tak. Jakiś drink mi się marzy że spritem i limonka

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Cześć ciotki
Nosz poryczałam się... Wchodzę na wątek, a tu już nikt w dwupaku :ryczy:
Misiu, Angeliko gratuluję!

Majeczka jest chora Wczoraj byliśmy u lekarza i dostała witaminę C i nasivin soft do noska (ma 3 tygodnie, a to jest od 3 miesięcy!) Zaczęła dziś kaszleć i na 16 znów do lekarza...
Zdrówka dla Majki

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Koleżanka wzięła mi dziecko na spacer na godzinkę

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Witam się serdecznie w ODCHOWALNI… to brzmi dumnie

No więc w końcu udało mi się znaleźć chwilę, kiedy ssak…nieee… nie śpi… ale nie domaga się cyca/zmiany pieluszki/masowania/zabawiania
Przede wszystkim ogromne gratulacje dla wszystkich nowych mam!

Mimo, że nie mam czasu pisać, czasami Was podglądam i z każdego dzieciaczka bardzo się cieszę

Zabieram się w takim razie za pisanie o porodzie – chociaż trochę czasu już minęło mam nadzieję, że w miarę dużo i dobrze pamiętam.
Jak tylko brzuszek się unormuję, wracam do Was

za opis
Zdrówka dla synka

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

No dobra. Zjadłam zapiekany ser. Jak mały będzie w nocy huczał to sama sobie w głowę huknę
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:13   #125
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Rad ci już nie będę pisać bo się dziewczyny już wypowiedziały ale serdecznie współczuję bo sama przez to przechodziłam w poprzedniej ciąży. Masakra

No moje dwie kreski ....
Od tygodnia spóźniał mi się okres aczkolwiek ciąży się nie spodziewałam bo już wcześniej takie obsuwy czasem bywały a i bardzo bolał mnie brzuch jak na @. Dzień wcześniej niczego nie świadoma najpierw biegałam sobie z koleżanką a wieczorem wypiłam sobie z małżem piwko.
coś mi jednak nie dawało spokoju i na drugi dzień w drodze do pracy wstąpiłam do apteki po test.
Jak tylko weszłam do pracy pobiegłam do łazienki i zrobiłam test. Czekałam pięć minut, ręce trzęsły mi się jak galareta. Kiedy moim oczom ukazały się dwie kreseczki poczułam się bardzo happy.
Z niedowierzania zadzwoniłam do koleżanki aby kupiła mi drugi i ten też wyszedł pozytywnie.
Zadzwoniłam do męża i zacieszaliśmy razem

O tak. Jakiś drink mi się marzy że spritem i limonka

Zdrówka dla Majki

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Koleżanka wzięła mi dziecko na spacer na godzinkę

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

za opis
Zdrówka dla synka

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

No dobra. Zjadłam zapiekany ser. Jak mały będzie w nocy huczał to sama sobie w głowę huknę
masakra straszna, chyba umieram, 38.4 i wcia rosnie

Stary 2013-10-24, 16:14   #126
nena_milka
Wtajemniczenie

Moj hit pologowy: marchewka z jabłkiem chyba z pięć lat nie jadłam i zapomniałam jakie to dobre co drugi dzień muce:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:21   #127
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem trzeba iść,żeby nie zemrzeć:P
zakupy robimy ja albo TŻ, jeśli jest z nami Maja jedno zostaje w aucie, jeśli chcemy jechac razem zostawiamy dziecko u któryś dziadków

parę miesicy się przemęczymy
tzn my, każdy robi jak uważa, ja wolę chuchać na zimne. Wiadomo, że kiedyś zachoruje, ale wolę, żeby to było późniejsze kiedyś

Cytat:
widziałyście Dżordża,mego przyszłego zięcia? http://www.pudelek.pl/artykul/60216/...ad_16_tysiecy/
jest śliczny
a i teściowa niczego sobie
Cytat:
[COLOR="Silver"]
też szybko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 16:30   #128
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Passion no bardzo szybko zważywszy że byłam w 7 miesiącu ciąży a teraz za miesiąc mamy 12 rocznicę ślubu i do tego chrzciny
Stary 2013-10-24, 16:40   #129
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś zjadłam kalafiora. Mam nadzieję, że nie będzie sensacji, bo wystarczą mi sensacje z kupą Której nadal nie ma. Znów 2 dni i znów wycie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-24, 16:45   #130
kropla_deszczu
Zadomowienie

policzanka umarłam z testu rozebranego na części

Cytat:
rozenkowie podobni i przystojny chociaż mocno wystylizowany

a co do royal baby to fajną miał kiecurę

i rozwaliło mnie to
Po uroczystości goście zostaną poczęstowani jednym z poziomów weselnego tortu Kate i Williama, który trzymano w zamrażarce od kwietnia 2011 roku...
Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Ok mam chwilkę wiec skrobnę moje wspomnienia II kreseczek

Jakoś 10 stycznia złapało mnie okropne przeziębienie, ledwo żyłam, wyskoczyło mi zimno na ustach którego już ze dwa lata nie miałam. Tż podsuwał mi jakieś różne leki ale jakoś nie byłam przekonana czy je brać tym bardziej że świadomie się staraliśmy o dzidziola
13 stycznia podczas rutynowych zakupów w supermarkecie podkusiło mnie żeby kupić test ciążowy.Przyleciałam do domu i od razu go zrobiłam. Odczekałam zalecany czas a tam jedna krecha Położyłam go na umywalce i zabrałam się za obiad-jakoś tak smutno mi było.
Tż poszedł myć ręce i wylatuje jak oparzony, że jak to ja w ciąży i nic mu nie powiedziałam- patrze na ten test, no fakt jest druga kreska ale po zalecanym czasie także to na pewno jakaś kiszka.
17 stycznia załapałam że miał być okres a go nie ma Tż kupił wracając z pracy dwa testy elektroniczne- zrobiłam a tam wynik 2-3 czyli w ciąży od 2-3 tygodni
Z tej okazji wypiliśmy po lampce piccolo które już stało przygotowane w szafce
ej a u nas też są takie elektroniczne testy ? pierwsze słyszę człowiek się całe życie uczy
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:48   #131
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja dziś zjadłam kalafiora. Mam nadzieję, że nie będzie sensacji, bo wystarczą mi sensacje z kupą Której nadal nie ma. Znów 2 dni i znów wycie
Kalfiora chętnie bym wszamała ale się cykam.
A brokuły można?
A przy okazji to mogłabyś dopisać przy moich dwóch kreseczkach datę 19 styczeń. Dopiero się skapnęłam że nie napisałam
Stary 2013-10-24, 16:50   #132
kama1987
Rozeznanie

Wink Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

Weszłam teraz na wizaz, bo Zuzia z TZ sobie śpią i mam chwilkę dla siebie, i patrzę a tu już odchowalnia...

Gratulacje dla Misi i Angelikady

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Czy mam się martwić jak Mikołaj ma sine rączki i nóżki. Szukam o tym w necie, ale coś mi nie ładują się strony. Miał ktoś tak? Już schizuję...

Zuzia też tak miała, przeszło jej jak miała 4 tygodnie. Pediatra mi powiedział że to od tego, że w sercu każdego dziecka jest coś tam niedomknięte i że prawidłowo powinno się samo zamknąć chyba do 2 miesiąca. Także nie martw się na zapas i po prostu powiedz lekarzowi na 1 wizycie Wszystko będzie dobrze
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:54   #133
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Kalfiora chętnie bym wszamała ale się cykam.
A brokuły można?
A przy okazji to mogłabyś dopisać przy moich dwóch kreseczkach datę 19 styczeń. Dopiero się skapnęłam że nie napisałam
Kalafiora raczej szybciej niż brokuła.
Mi kalafior nigdy nie szkodził, z Edim też jadłam, więc liczę, że i teraz będzie dobrze Na widok marchewki, cukinii i buraczków już Od miesiąca jem bardzo monotonnie, czas wprowadzić jakieś nowości.

Poza tym ona i tak wyje przez to zaparcie, to w sumie co za różnica

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-24, 16:57   #134
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Aha i jeszcze jedno, przepraszam że tak męczę [B]Czy zwykły lekarz na dyżurze 24 mi pomoże? Zna się na tym? Czy muszę udać się do ginekologa.
Nie mam możliwości jechać ani dziś ani jutro do gina , pozostaje mi jedynie dyżur

Też myślę że to może być wina tabsów..
A po miesiącu Ci przeszło czy odstawiłas? Nie wyobrażam sobie krwawić przez kolejny miesiąc, na pewno nie..

osobiście uważam że przesadna higiena nie jest wskazana .Co do butelek to sterylizować może faktycznie nie przed kazdym karmieniem ale obowiązkowo przelać wrzątkiem.
Niestety nie wiem jak to jest z tymi lekarzami na dyżurze.

Po miesiącu stosowania tabletek już było ok, choć np. dwie moje koleżanki miały to krwawienie przez 2 miechy. No i ważne jest, że brałyśmy klasyczne anty, nie te z gatunku odpowiednich do kp.

Tak, ja też myślę przede wszystkim o wrzątku. Specjalnych sterylizatorów nie mam. Nawet kiedy braliśmy zmywarkę to nie chciałam takiego wbudowanego gadżetu, bo uważam że nie jest potrzebny, bez przesady.

Cytat:
Ale wg tego powinnyśmy wygotowywać również cycki przed każdym karmieniem Tam też ślina i też bakterie
Cycki i plastikowa butelka z sylikonowym smoczkiem to przecież co innego. Ślina i resztki pokarmu na butelce ze sztucznego materiału to nie jest dobre połączenie dla niemowlaka i to nie jest mój wymysł.
Stary 2013-10-24, 16:59   #135
matallewar
Zakorzenienie

A, no i piekę chlebek
Jeszcze godzinka, trochę przestygnie i będę jeść

Nie piekłam od tak dawna,że już ledwo pamiętam, jak smakuje

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Cycki i plastikowa butelka z sylikonowym smoczkiem to przecież co innego. Ślina i resztki pokarmu na butelce ze sztucznego materiału to nie jest dobre połączenie dla niemowlaka i to nie jest mój wymysł.
No tak, ale na cyckach też masz bakterie, a przecież nie myje się przed każdym karmieniem
Ja tylko mówię, żeby nie przeginać w żadną stronę. Wg mnie sterylizowanie przed każdym użyciem to przegięcie. Tak samo tylko płukanie wodą to przegięcie.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-24, 17:07   #136
kama1987
Rozeznanie

Dziewczyny czy wszystkie tak trzymacie diete kp?? Pytam bo ja chyba jestem jakaś dziwna bo teraz jem wszystko i się ograniczałam przez parę pierwszych dni tylko. Jak pytałam położnych w szpitalu to mówiły że mogę wszystko a jak dziecku coś będzie to odstawiać od tego co najbardziej uczula.
Zresztą śmialiśmy się z TZ że w szpitalu była naprawdę dieta dla matki karmiącej
Pasztet, serki homog., pomidor, jajko i smażona ryba i to wszystko w jeden dzień.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 17:08   #137
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

ej a u nas też są takie elektroniczne testy ? pierwsze słyszę człowiek się całe życie uczy
sprawdziłam w necie i ponoć w PL też są dostępne nazywają się ClearBlue Digital - ale cena w złotówkach mnie rozwaliła 55 zł tutaj chyba 8 funtów jak dobrze pamiętam

Papugo daj znać co u lekarza. Trzymam kciuki żeby pomógł bo znam ten ból
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 17:08   #138
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wszystkie tak trzymacie diete kp?? Pytam bo ja chyba jestem jakaś dziwna bo teraz jem wszystko i się ograniczałam przez parę pierwszych dni tylko. Jak pytałam położnych w szpitalu to mówiły że mogę wszystko a jak dziecku coś będzie to odstawiać od tego co najbardziej uczula.
Zresztą śmialiśmy się z TZ że w szpitalu była naprawdę dieta dla matki karmiącej
Pasztet, serki homog., pomidor, jajko i smażona ryba i to wszystko w jeden dzień.
Ja jadłam większość (poza mocno wzdymającymi, słodyczami itp.), ale pojawiła się zielona kupka i eliminowałam produkty. Teraz na nowo wprowadzam, no i pozwalam sobie na warzywa/owoce, które uważa się za niewskazane. Ale wszystko powoli, bo boję się zaszkodzić maleństwu.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-24, 17:11   #139
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
sprawdziłam w necie i ponoć w PL też są dostępne nazywają się ClearBlue Digital - ale cena w złotówkach mnie rozwaliła 55 zł tutaj chyba 8 funtów jak dobrze pamiętam

Papugo daj znać co u lekarza. Trzymam kciuki żeby pomógł bo znam ten ból

juz jada wiec sie zbieram

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 17:14   #140
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

info od misi "o 6.40 odeszły mi wody, o 8.50 wjechaliśmy na porodówkę. Babka powiedziala, że jeszcze chwila, bo zapis, 9.06 miałam pierwszy party. 9.20 Kornelek sie urodził. Nacieli mnie ale trochę tylko. Malutki spokojny i podobny do tatusia, oprocz noska i wlosy ma jasne po mnie. Jutro idziemy do domku. Buziaki dla ciotek. a jak angelika?"

napisalam misi, ze juz wszytkie mamy babelki i jestesmy na odchowalni

zaraz foto w K. jak ogarne

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-10-24 o 17:16
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 17:18   #141
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
info od misi "o 6.40 odeszły mi wody, o 8.50 wjechaliśmy na porodówkę. Babka powiedziala, że jeszcze chwila, bo zapis, 9.06 miałam pierwszy party. 9.20 Kornelek sie urodził. Nacieli mnie ale trochę tylko. Malutki spokojnyi podobny do tatusia, oprocz noska i wlosy ma jasne po mnie. Jutro idzemy do domku. Buziaki dla ciotek."

Super . Poród ekspres i szybciutko do domku
Stary 2013-10-24, 17:20   #142
Madzia000
Zadomowienie

Booosh dziewczyny juz odchowalnia ehhh jak to zlecialo
Nasz Jas ma juz 6.5tygodnia, dzisiaj bylisny na pierwszyn szczepieniu. Nie kupowalisny skojarzonych bo nie bylam przekonana i maly byl mega dzielny tylko przy zastrzyku przeciw zoltaczce bardzo sie rozplakal, bo ten jest najbardziej bolesny...
za ok 3tyg pojdzieny na szczepienie przeciw pneumokokom. Zastanawiam sie caly czas nad tymi rotawirusami... Ale chyba tez zaszczepimy.

Nasze kolki przeszly po kilku dniach, nie wiem czy samo z siebie czy poskutkowaly masaze nozkami, butelka antykolkowa dr brownsa, zmiana mleka na hipp comfort czy bobotic podaje malemu ok 3razy dziennie po 50ml herbatki z hippa na wzdecia. Tj mieszanka rumianku i kopru, Jas ja bardzo chetnie pije miedzy posilkami bo jest slodziudka. Wogole to strasznie duzo przybiera na wadze. 6tyg i 3dni a on juz wazy 5800 g :P jest klocusio z niego

A teraz moje pytanka do was:
1. Macie jakis sprawdzony specyfik na cycki pociazowe cobu je ujedrnic ?
2. Kupowalyscie juz nate edukacyjna ? Zastanawiam sie nad tiny love kick&play, fisher price rainforest albo fosher price pianinko. Ktora polecacie ?
3. Macie jakies stronki albo wogole jakas literature do polecenia na temat rozwoju takiego malenstwa i wogole jak go stymulowac do prawidlowego rozwoju ?

Pozdrawiam Was cieplutko i obiecuje starac sie czesciej tu zagladac, bo rady mamusiek wizazowych sa bezcenne

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 17:21   #143
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
info od misi "o 6.40 odeszły mi wody, o 8.50 wjechaliśmy na porodówkę. Babka powiedziala, że jeszcze chwila, bo zapis, 9.06 miałam pierwszy party. 9.20 Kornelek sie urodził. Nacieli mnie ale trochę tylko. Malutki spokojny i podobny do tatusia, oprocz noska i wlosy ma jasne po mnie. Jutro idziemy do domku. Buziaki dla ciotek. a jak angelika?"

Wow! Jaki ekspres!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-24, 17:30   #144
papalinka83
Zakorzenienie

Witam się na odchowalni Ale to zleciało...

Misia, Angelikada - wielkie gratulacje To która w końcu byłą ostatnia?

Cytat:
łohohoo

nasz pierwszy pocałunek był podczas wieczornego spaceru, 6.10.2005 r.Pamiętamy,bo to urodziny Teścia.A 6.10.2009 się zaręczyliśmy, tż zrobił mi niespodziankę i tym sposobem on był w gajerze,a ja rozmemłana w swetrze i dżinsach najlepsze,że to wtedy mój tż uświadomił mnie,że nasz first kiss był dokładnie 4 lata wcześniej,ja nie pamiętałam.A on nawet wie w co byłam ubrana
To my mieliśmy first kiss 14 maja 2004 i od tego czasu liczymy nasze bycie razem, a ślub wzięliśmy 14 maja 2011

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 17:35   #145
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Kornelek misi w K.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 17:37   #146
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:

O jak szybciutko Tak misia wymęczyła bułę że poszło ekspresem
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 17:39   #147
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
zakupy robimy ja albo TŻ, jeśli jest z nami Maja jedno zostaje w aucie, jeśli chcemy jechac razem zostawiamy dziecko u któryś dziadków

parę miesicy się przemęczymy
tzn my, każdy robi jak uważa, ja wolę chuchać na zimne. Wiadomo, że kiedyś zachoruje, ale wolę, żeby to było późniejsze kiedyś

jest śliczny
a i teściowa niczego sobie
Nie no,ja też mam takie podejście i nie biorę małej do sklepów, jedynie na spacerki z nią chodzę. Ale jak ktoś nie może liczyć na pomoc to pójdzie z dzieckiem, bo innego wyboru nie ma

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
policzanka umarłam z testu rozebranego na części

rozenkowie podobni i przystojny chociaż mocno wystylizowany

a co do royal baby to fajną miał kiecurę

i rozwaliło mnie to
Po uroczystości goście zostaną poczęstowani jednym z poziomów weselnego tortu Kate i Williama, który trzymano w zamrażarce od kwietnia 2011 roku...

Widać taki zwyczaj

Misia to niezły ekspres

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
O jak szybciutko Tak misia wymęczyła bułę że poszło ekspresem

I dlatego nie będzie ostatnia na liście

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 17:48   #148
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
No tak, ale na cyckach też masz bakterie, a przecież nie myje się przed każdym karmieniem
Ja tylko mówię, żeby nie przeginać w żadną stronę. Wg mnie sterylizowanie przed każdym użyciem to przegięcie. Tak samo tylko płukanie wodą to przegięcie.
Wszędzie piszą, że cycków przed karmieniem się nie myje, natomiast butelki tak. Na cyckach są zupełnie inne ilości bakterii oraz resztek pokarmowych niż w butelce i bakterie inaczej się namnażają na skórze a inaczej na sztucznych materiałach.
Poza tym zauważ, że my z papugą piszemy właśnie o wyparzaniu a nie sterylizacji
Cytat:

O jaaa, ale sprint! Pozazdrościć
Stary 2013-10-24, 17:48   #149
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Inwersja- helol! Cou Was?

Agusiamaskotka- jezeli to tylko gluty to sapka luz... a kaszle przy jedzeniu czy tak sobie tez? Ma goraczke??
no i nie odpisałam.. ale wtedy akurat szykowałam tz'towi jedzenie do pracy i młody sie powoli budził..

u nas leci powolutku. od jednego skoku rozwojowego do kolejnego sama sie zastanawiam , w którym jest obecnie Milosz, bo on w sumie sporo umie (tak, doszukuje sie w swoim dziecku geniusza ) to co z 2 skoku jest,to on ma obcykane
np. z plecków na brzuch przekręcił sie w dniu, w którym sklończył 3tyg.
usmiech swiadomy jak były 4tyg. juz sie fajnie przygląda ludziom i przestrzeni (bo jak mozna nazwac gapienie sie na ściane )

ostatnio tylko cos pojawiła sie zielonkawa kupka,wiec dodatkowo pije kropelki Dicoflor. no i chyba ma małe wzdęcia, bo gazów mniej. przemyciłam mu rumianek, bo i kupki dzis nie bylo, a wczoraj nieduza i mam nadzieje, ze ulzy.

tak a propos tego skoku rozwojowego ktos wie jak to z tym jest? w jakims artykule w sieci bylo, ze dzieci przeterminowane przechodzą je szybciej, bo to chodzi o rozwój mózgu.
Stary 2013-10-24, 17:51   #150
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Wszędzie piszą, że cycków przed karmieniem się nie myje, natomiast butelki tak. Na cyckach są zupełnie inne ilości bakterii oraz resztek pokarmowych niż w butelce i bakterie inaczej się namnażają na skórze a inaczej na sztucznych materiałach.
Poza tym zauważ, że my z papugą piszemy właśnie o wyparzaniu a nie sterylizacji
O jaaa, ale sprint! Pozazdrościć
Dobra, nieważne, serio nie chce mi się ciągnąć tematu, bo się nie rozumiemy Napisałam co uważam i tyle. Każdy robi jak chce.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości