|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,35% |
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
3 | 6,52% |
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
0 | 0% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
1 | 2,17% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
0 | 0% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
12 | 26,09% |
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
17 | 36,96% |
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
7 | 15,22% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
1 | 2,17% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
3 | 6,52% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
0 | 0% |
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#122 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cmokk Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
biedny nie zaszkodzi mu troszke dla uspokojeniani zaspokojenia braku cycusia ![]() Cytat:
Ja na 10:20 mam preluksacyjna wiec kciukasyyy mi tu trzymac za bioderka M. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() U mnie lepiej ![]() ![]() A moje maleństwo wstało dziś o 5.40 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Banka, ![]() ![]()
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
i zapomniałam napisać- Hump, Mysia - ale fajnie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a swoją drogą to lekarz Sofijki chyba mało "odpowiedzialny".. dzieci są bardzo wrażliwe na odwodnienie i wystarczy naprawdę niewiele czasu..nawet kilkanaście godzin...a przy takich wymiotach czy biegunce nic kompletnie nie podac to już przesada..ash...jesli trwa to juz całą dobę....... ![]() ![]() ![]() Banka za bioderka trzymam mocno kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
- ale nie miałyśmy obfitych wymiotów wtedy, tylko się tak lała przez ręce ![]() Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2013-09-11 o 07:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() mimo wszystko ..mimo braku jeszcze odwodnienia coś nie gra..skoro nadal zwraca i ma biegunkę...owszem silna Sofia walczy i dobrze..nie poddaje się..ale musimy pamiętac że to malutki organizm...i troche możemy jej pomóc...ash może nie czakaj na gorsze samopoczucie Sofki tylko idź teraz do lekarza ..niech ją zobaczy a Ty opowiedz ile razy co i jak z wymiotowała...może zainterweniuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() czujnie ja obserwuje... w razie czego dzwonie do przychodni i zadam elektrolitow a na ten moment wydaje mi sie ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-09-11 o 07:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam kilka różnych w biedrze w promocji na próbę, w rossmanie też mam zniżkę. A wlaśnie, czy te promocje się łączą, że oni 25 a kupon 20 czy to jest albo, albo? Daj spokój, to normalne, że jak twoje dziecko płacze to tobie jej żal ![]()
![]() |
#133 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() ![]() no i ciesze sie, ze cyckom lepiej ![]() tez bym chetnie dospala, ale na razie ksieciuniu zasypia mi w ramionach... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
- no i jakby mnie coś mocno niepokoiło, to chciał nas zostawić na obserwację - tyle, że wtedy mieli kilka maluchów zakaźnie chorych na oddziale i nie zostałyśmy. Nam to następnego dnia ustąpiło, pewnie jakby dalej wymiotowała, albo była półprzytomna, to wróciłybyśmy do lekarza. A z moczu szybko zrobili badania i było ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() się też cieszę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, coś z tymi kupkami jest w temacie ...
U mnie jak nie urok to sraczka ![]() - pierd (kupa to za dużo powiedziane) z resztką czopka i jabłuszkiem - pierd z zapieczoną kupką - taka troszkę gęściejsza kupka i troszkę płaczu po tym parę godzin przerwy i wieczorem - 2x pierd wodnisty ze śluzem no i dzisiaj rano znowu już -2x pierd wodnisty ze śluzem Pierd = malutko kupki, wylatuje bardziej jak puszcza większego bączka, po naprężeniu, rano myślałam, że w coś uderzyła, albo spadło, taki dziwny odgłos ![]() Nie wiem co z tym zrobić, z tym śluzem, może to reakcja organizmu, że tak długo kupka zalegała i teraz chce się pozbyć wszystkiego co ma ![]() ![]()
#137 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana, daj przepis na łatwe drożdżowe ze śliwkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mieszkam przy Mogilskim i chodzę na spacery piesze do Rynku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
TY na pewno nic nie przeoczysz ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
O 5 rano Adi obudził nas wymiotami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Odnosnie wzrostu : Jestem coraz większy Większość maluszków urodzonych o czasie ma długość od 46 do 55 cm i waży od 2800 do 3800 g. Chłopcy zwykle rodzą się nieco dłużsi od dziewczynek i z upływem miesięcy ta różnica się powiększa. Pierwszy rok życia to czas najintensywniejszego wzrostu. Szczególnie dynamiczny rozwój przypada na początkowe trzy miesiące. W pierwszym kwartale maleństwo potrafi urosnąć średnio ok. 10 cm. Tempo wzrostu nieco zwalnia między 4. a 6 miesiącem, choć nadal jest zawrotne. W tym czasie brzdąc rośnie o 6-7 cm. W drugim półroczu niemowlę wyciąga się o kolejne 8 cm. Pojawia się też coraz więcej ciałka - większość dzieci w pierwszym kwartale przybiera na wadze 600-800 g miesięcznie, w drugim: 500-700 g, w trzecim: 300-400 g, a w czwartym: 200-300 g. Maluch, który kończy roczek, jest zwykle dłuższy o 25 cm i trzykrotnie cięższy niż w chwili urodzenia (pamiętając o dynamice wzrostu, kupuj dziecku ubranka o rozmiar większe). W drugim i trzecim roku życia brzdącowi przybywa kolejne 20-30 cm wzrostu, a w okresie przedszkolnym rośnie jeszcze kilkanaście centymetrów.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jeśli o mnie chodzi, to pasuje mi i jakoś w rynku i skorzystanie z Twojej gościny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mielismy na 4 mc +3,9 kg i +17 cm ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#143 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bartuś cyrkowiec ![]() Na moje oko jest mega do Ciebie podobny! Cytat:
![]() Cytat:
![]() I ![]() Cytat:
![]() Ash- biedna Sofcia ![]() Clo- ![]() ![]() ![]() ----- ![]() Witam się w nowym wątku! Któraś jakiś czas temu pytała się o to w jakiej cenie kupujemy witaminki- no więc do mnie wczoraj przyszły te http://www.apteka-melissa.pl/apteka/...i-90-kaps.html . Cena mega jak za 90 sztuk. Bioaron polecam, teraz kończę z tej firmy D+K i Małemu one pasowały ![]() Samych witamin nie opłaca się zamawiać, ja je wzięłam przy okazji innych zakupów ![]()
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Banka czyli jak nie ma objawow (ciemiaczko, skora, slina, dziecko chetnie pije, jest aktywne) to wciaz moze byc odwodnione? Kurcze... Jaki to jest ciezki temat
![]() Krakowianki zazdraszczam spotkania! Przyslijcie po nas helikopter ![]() Cloche umknal mi gdzies Twoj wpis z odciaganiem. wow niezly wynik ![]() ![]() Diabli sugerowalas, ze to moze z przejedzenia me.dziecko.rzyga... Niestety to na pewno wirus. Te jej wymioty w niczym nie przypominaja ulewania... do tego wsiakajaca w pampka biegunka... Ale wydaj mi sie, ze powoli opanowujemy sytuacje... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() miałam kiepską noc.... o 2 Młody się obudzil na picie i bujaliśmy się do 3:30, bo nie chciał spać... oczy szeroko otwarte, co się kładłam to za chwilę wstawałam do niego, bo wypluwał smoczka i się wiercił..;/ ostatecznie wzięlam go do siebie tak spaliśmy do 5 i tu zaczęły się bóle brzucha... tak mi się nie chciało wstawać...ze co chwilę wlączałam suszarkę, zeby nie płakał ![]() przed 8 przyszedł do nas policjant i się okazało,ze sprzed naszych okien ,tam gdzie stoi nasze auto, ukradli jakąs wypasioną AUDI ![]() ![]() ale za cholerę nic nie słyszałam ani nie widziałam w nocy,zeby cos sie działo teraz sniadanko, a potem spacer w chuscie ,bo leje;p miłego dnia ![]() ![]() aaa i Wojtuś dziękuje za komplementy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
możemy iść najpierw do Rynku, a potem ugotować coś wspólnie albo najpierw posiedzieć u mnie i coś ugotować a popołudniu wyjść! mi wszystko jedno dziewczyny, zdecydujcie, dzięki ![]() Cytat:
faktycznie miałaś nockę. Biedny ten Twój Wojtuś... Cytat:
nawet nie wiesz jakbym chciała.................. ............. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#150 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do pogrubionego - kłamstwo i bzdura ![]() Cytat:
![]() ![]() o tak ![]() ![]() Dziękuję za te słowa! ![]() Xal podejrzewam, że promocje nie łączą się ![]() U nas leeejee ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.