|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cmokk Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
biedny nie zaszkodzi mu troszke dla uspokojeniani zaspokojenia braku cycusia ![]() Cytat:
Ja na 10:20 mam preluksacyjna wiec kciukasyyy mi tu trzymac za bioderka M. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#123 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
i porę? ![]()
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:banghead:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nigdy tyle z jednego nie miałam ![]() Cytat:
Na pewno mu przejdzie ![]() Dziękuję U mnie lepiej ![]() A moje maleństwo wstało dziś o 5.40 Teraz przysnęła, więc idziemy trochę dospać ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Banka, za bioderka
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
nigdy nie mialam do czynienia z odwodnieniem.... Pewnie jak znow zwymiotuje to polece do przychodni ale na ten moment wydaje mi sie ze przunwjmniej pod wzgledem przyjmowania plynow jest ok.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
i zapomniałam napisać- Hump, Mysia - ale fajnie
|
|
|
|
#128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a swoją drogą to lekarz Sofijki chyba mało "odpowiedzialny".. dzieci są bardzo wrażliwe na odwodnienie i wystarczy naprawdę niewiele czasu..nawet kilkanaście godzin...a przy takich wymiotach czy biegunce nic kompletnie nie podac to już przesada..ash...jesli trwa to juz całą dobę....... ..ma rtwimy się o Sofijkie..dobrze że Sofijka ma czuwającą i kochającą mamusie i szybko coś zaradzi![]() Banka za bioderka trzymam mocno kciuki |
|
|
|
|
#129 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
- ale nie miałyśmy obfitych wymiotów wtedy, tylko się tak lała przez ręce
Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2013-09-11 o 08:28 |
|
|
|
|
#130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mimo wszystko ..mimo braku jeszcze odwodnienia coś nie gra..skoro nadal zwraca i ma biegunkę...owszem silna Sofia walczy i dobrze..nie poddaje się..ale musimy pamiętac że to malutki organizm...i troche możemy jej pomóc...ash może nie czakaj na gorsze samopoczucie Sofki tylko idź teraz do lekarza ..niech ją zobaczy a Ty opowiedz ile razy co i jak z wymiotowała...może zainterweniuje |
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
czujnie ja obserwuje... w razie czego dzwonie do przychodni i zadam elektrolitow a na ten moment wydaje mi sie ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-09-11 o 08:57 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sam powiedział. Kupiłam kilka różnych w biedrze w promocji na próbę, w rossmanie też mam zniżkę. A wlaśnie, czy te promocje się łączą, że oni 25 a kupon 20 czy to jest albo, albo? Daj spokój, to normalne, że jak twoje dziecko płacze to tobie jej żal
|
|
#133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
pierwszy raz tak... mam nadzieje taki poziom trzymac, bo plan jest taki, zeby po operacji jednak Florek dostawal cyca, a wprowadzony obiadek powinien zmniejszyc czestotliwosc kup, przez co cyc nie bedzie juz szkodliwy dla jelitek ![]() no i ciesze sie, ze cyckom lepiej tez bym chetnie dospala, ale na razie ksieciuniu zasypia mi w ramionach... ![]() Cytat:
nawet przeplukanie gardla konczylo sie nowym rzygiem...
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
- no i jakby mnie coś mocno niepokoiło, to chciał nas zostawić na obserwację - tyle, że wtedy mieli kilka maluchów zakaźnie chorych na oddziale i nie zostałyśmy. Nam to następnego dnia ustąpiło, pewnie jakby dalej wymiotowała, albo była półprzytomna, to wróciłybyśmy do lekarza. A z moczu szybko zrobili badania i było ok
|
|
|
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() się też cieszę
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, coś z tymi kupkami jest w temacie ...
U mnie jak nie urok to sraczka Czyli po mojej pomocy zwiększenia dawki infacolu, odstawienia (jednak) jabłuszka i 1/2 czopka wczoraj było:- pierd (kupa to za dużo powiedziane) z resztką czopka i jabłuszkiem - pierd z zapieczoną kupką - taka troszkę gęściejsza kupka i troszkę płaczu po tym parę godzin przerwy i wieczorem - 2x pierd wodnisty ze śluzem no i dzisiaj rano znowu już -2x pierd wodnisty ze śluzem Pierd = malutko kupki, wylatuje bardziej jak puszcza większego bączka, po naprężeniu, rano myślałam, że w coś uderzyła, albo spadło, taki dziwny odgłos ![]() Nie wiem co z tym zrobić, z tym śluzem, może to reakcja organizmu, że tak długo kupka zalegała i teraz chce się pozbyć wszystkiego co ma Dzisiaj jeszcze przeczekam ... w sumie lepiej jak tak wyrzuca co jakiś czas z siebie chociaż troszkę niż ma kumulację tygodniową. Bawić się bawi i cieszy japkę do mamusi
|
#137 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana, daj przepis na łatwe drożdżowe ze śliwkami ![]() Cytat:
Cytat:
mieszkam przy Mogilskim i chodzę na spacery piesze do Rynku ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
TY na pewno nic nie przeoczysz
|
||||
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
O 5 rano Adi obudził nas wymiotami
|
|
|
|
#139 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Odnosnie wzrostu : Jestem coraz większy Większość maluszków urodzonych o czasie ma długość od 46 do 55 cm i waży od 2800 do 3800 g. Chłopcy zwykle rodzą się nieco dłużsi od dziewczynek i z upływem miesięcy ta różnica się powiększa. Pierwszy rok życia to czas najintensywniejszego wzrostu. Szczególnie dynamiczny rozwój przypada na początkowe trzy miesiące. W pierwszym kwartale maleństwo potrafi urosnąć średnio ok. 10 cm. Tempo wzrostu nieco zwalnia między 4. a 6 miesiącem, choć nadal jest zawrotne. W tym czasie brzdąc rośnie o 6-7 cm. W drugim półroczu niemowlę wyciąga się o kolejne 8 cm. Pojawia się też coraz więcej ciałka - większość dzieci w pierwszym kwartale przybiera na wadze 600-800 g miesięcznie, w drugim: 500-700 g, w trzecim: 300-400 g, a w czwartym: 200-300 g. Maluch, który kończy roczek, jest zwykle dłuższy o 25 cm i trzykrotnie cięższy niż w chwili urodzenia (pamiętając o dynamice wzrostu, kupuj dziecku ubranka o rozmiar większe). W drugim i trzecim roku życia brzdącowi przybywa kolejne 20-30 cm wzrostu, a w okresie przedszkolnym rośnie jeszcze kilkanaście centymetrów.
|
|
#140 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
robiłam staż na kopernikajeśli o mnie chodzi, to pasuje mi i jakoś w rynku i skorzystanie z Twojej gościny ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
i niecałe 2,9 kg więcej
|
||
|
|
|
#141 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mielismy na 4 mc +3,9 kg i +17 cm ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#143 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w poniedziałek mówił tak, że Go rozumiałam, wytłumaczył co i jak, pozachwycał się małym...Bartuś cyrkowiec Na moje oko jest mega do Ciebie podobny! Cytat:
Cytat:
![]() I dla Przemka za postępy!Cytat:
Ash- biedna Sofcia Clo- nawet nie wiem co napisać... Będzie dobrze, musi być!!! ![]() ----- Witam się w nowym wątku! Któraś jakiś czas temu pytała się o to w jakiej cenie kupujemy witaminki- no więc do mnie wczoraj przyszły te http://www.apteka-melissa.pl/apteka/...i-90-kaps.html . Cena mega jak za 90 sztuk. Bioaron polecam, teraz kończę z tej firmy D+K i Małemu one pasowały ![]() Samych witamin nie opłaca się zamawiać, ja je wzięłam przy okazji innych zakupów
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Banka czyli jak nie ma objawow (ciemiaczko, skora, slina, dziecko chetnie pije, jest aktywne) to wciaz moze byc odwodnione? Kurcze... Jaki to jest ciezki temat
Krakowianki zazdraszczam spotkania! Przyslijcie po nas helikopter ![]() Cloche umknal mi gdzies Twoj wpis z odciaganiem. wow niezly wynik mysle, ze Twoje cycki nie poddadza sie bez walki i po szpitalu beda dalej produkowac sluszne ilosco mleczka Diabli sugerowalas, ze to moze z przejedzenia me.dziecko.rzyga... Niestety to na pewno wirus. Te jej wymioty w niczym nie przypominaja ulewania... do tego wsiakajaca w pampka biegunka... Ale wydaj mi sie, ze powoli opanowujemy sytuacje... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
|
|
|
|
#146 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() miałam kiepską noc.... o 2 Młody się obudzil na picie i bujaliśmy się do 3:30, bo nie chciał spać... oczy szeroko otwarte, co się kładłam to za chwilę wstawałam do niego, bo wypluwał smoczka i się wiercił..;/ ostatecznie wzięlam go do siebie tak spaliśmy do 5 i tu zaczęły się bóle brzucha... tak mi się nie chciało wstawać...ze co chwilę wlączałam suszarkę, zeby nie płakał ![]() przed 8 przyszedł do nas policjant i się okazało,ze sprzed naszych okien ,tam gdzie stoi nasze auto, ukradli jakąs wypasioną AUDI ale za cholerę nic nie słyszałam ani nie widziałam w nocy,zeby cos sie działo teraz sniadanko, a potem spacer w chuscie ,bo leje;p miłego dnia ![]() ![]() aaa i Wojtuś dziękuje za komplementy
|
|
|
|
#147 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
możemy iść najpierw do Rynku, a potem ugotować coś wspólnie albo najpierw posiedzieć u mnie i coś ugotować a popołudniu wyjść! mi wszystko jedno dziewczyny, zdecydujcie, dzięki ![]() Cytat:
faktycznie miałaś nockę. Biedny ten Twój Wojtuś... Cytat:
nawet nie wiesz jakbym chciała.................. ............. |
||||
|
|
|
#148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak masz w domu coś jak dicoflor to podaj, nie zaszkodzi.Cytat:
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#150 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak dla mnie jedna wielka ściema i łapówkarstwo jeśli już WOMAR to ten ECOco do pogrubionego - kłamstwo i bzdura ![]() Cytat:
![]() ![]() o tak Dziękuję za te słowa! Xal podejrzewam, że promocje nie łączą się ![]() U nas leeejee ![]() i chyba wezmę przykład z Veronic i pójdziemy w chuście na mały spacer do sklepu
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

zrob panike to przepisze cos i zadziala chocby zeby ciebie uspokoic
nie wytrzymalam z rana i dalam mu troche possac cycka - uspokoil sie. teraz bedzie flaszka.

Chyba nigdy tyle z jednego nie miałam 
nigdy nie mialam do czynienia z odwodnieniem.... Pewnie jak znow zwymiotuje to polece do przychodni ale na ten moment wydaje mi sie ze przunwjmniej pod wzgledem przyjmowania plynow jest ok.
..ma rtwimy się o Sofijkie..dobrze że Sofijka ma czuwającą i kochającą mamusie i szybko coś zaradzi