Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 06:54   #121
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

ash...nie czekaj!!!...Sofijka potrzebuje wsparcia elektrolitów...dzieci tak szybko się odwadniają!
biedna mała

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:09   #122
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
1. teraz wiem, ze dam rade wlasnie mam setke z jednego cyca...
2.

hehe, do emerytury... zeby mi sie jakies kotki przypaletaly, co?
a to do banki to chyba ona sie pomylila, bo to mialo byc do mnie, bo pisalam, ze bylabym chyba fajnym facetem
tak wiec banka, ja ryby

idzcie rano jeszcze raz do lekarza. najwyrazniej poprawy nie ma... zrob panike to przepisze cos i zadziala chocby zeby ciebie uspokoic
Hwhhe a no pomylilam sie hehhe
Cmokk
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
boszzz jaka to wygoda wywalic cyca i po prostu karmic...
Florek daje rade tylko 70 ml na raz wypic. po 3 godzinach placze. w ogole przez sen co i rusz plakal, chyba mu jednak brakuje nie wytrzymalam z rana i dalam mu troche possac cycka - uspokoil sie. teraz bedzie flaszka.

biedny nie zaszkodzi mu troszke dla uspokojeniani zaspokojenia braku cycusia

Cytat:
Testuje aplikacje Ale debilnie sie Odpisuje

a

Heheh kwestia prYzwyczajenia hehe

Ja na 10:20 mam preluksacyjna wiec kciukasyyy mi tu trzymac za bioderka M.

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:09   #123
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ja już pisałam Pearl, że jak najbardziej się spotkam możemy w sumie u mnie jak nie chcemy nigdzie iść

jak wyżej

przyjedź z mężem, przyjedź z mężem !
ale czy to oznacza, że mieszkasz gdzieś w centrum? i czy przemyślałaś ewentualną ilość godzin, na które ewentualnie się skazujesz? i porę?
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:11   #124
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
ash...nie czekaj!!!...Sofijka potrzebuje wsparcia elektrolitów...dzieci tak szybko się odwadniają!
biedna mała
No wlasnie dziwie sie lekarzowi ze w razie co nawet nie kazal podac elektrolitow :banghead:

Stary 2013-09-11, 07:12   #125
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Musi być lepiej!

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie w temacie nosidła

Co na ten temat?
http://www.womar.com.pl/section2.php...osidelka&zm3=3

Tym bardziej mnie interesuje, że jest pozycja przodem do świata...hmmmm
Dla mnie wygląda jak wisiadło...

Cytat:
Chyba nigdy tyle z jednego nie miałam

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
masakra z tym spaniem małego ostatnio. a dziś już pobił samego siebie z pobudkami co 2h. czuję się jak zombie
Moja też niedawno tak miała, teraz już lepiej śpi Na pewno mu przejdzie

Cytat:
powodzenia
Dziękuję

U mnie lepiej Jakiś lepszy antybiotyk musiałam dostać, bo przy poprzednim poprawa była dopiero po 2-3 dniach, a póki co dziś funkcjonuję całkiem nieźle i jak tak będę się dalej czuła, to damy sobie radę

A moje maleństwo wstało dziś o 5.40 Teraz przysnęła, więc idziemy trochę dospać

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Banka, za bioderka

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:18   #126
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
biedna mała
wlasnie sie zastanawiam bo sprawdzam.jej skore i.ciemiaczko i jest ok nawet sie slini... w nocy nie bylo przebojow poza tym ze bylo z 5 pobudek na karmienie. Pieluszka z nocy ciezka jak kamien wiec plyny kraza po organizmie w odp ilosci. zauwazylam, ze nie chce ssac tylko zaraz po wymiotach. ale jak.sie.przespi to potem juz je jak zwykle tylko czesciej. Teraz sie.obudzila i jest normalna, aktywna smieje sie, gada... Czyli.moze cyc do nawodnienia jej wystarcza nigdy nie mialam do czynienia z odwodnieniem.... Pewnie jak znow zwymiotuje to polece do przychodni ale na ten moment wydaje mi sie ze przunwjmniej pod wzgledem przyjmowania plynow jest ok.

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:21   #127
pearl87
Raczkowanie

i zapomniałam napisać- Hump, Mysia - ale fajnie
Stary 2013-09-11, 07:22   #128
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
No wlasnie dziwie sie lekarzowi ze w razie co nawet nie kazal podac elektrolitow :banghead:

Ja pewnie na własna ręke bym podała w takim wypadku chociaż orsalit dla dzieci...
a swoją drogą to lekarz Sofijki chyba mało "odpowiedzialny".. dzieci są bardzo wrażliwe na odwodnienie i wystarczy naprawdę niewiele czasu..nawet kilkanaście godzin...a przy takich wymiotach czy biegunce nic kompletnie nie podac to już przesada..ash...jesli trwa to juz całą dobę.........ma rtwimy się o Sofijkie..dobrze że Sofijka ma czuwającą i kochającą mamusie i szybko coś zaradzi

Banka za bioderka trzymam mocno kciuki

W

G
Stary 2013-09-11, 07:26   #129
pearl87
Raczkowanie

Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
wlasnie sie zastanawiam bo sprawdzam.jej skore i.ciemiaczko i jest ok nawet sie slini... w nocy nie bylo przebojow poza tym ze bylo z 5 pobudek na karmienie. Pieluszka z nocy ciezka jak kamien wiec plyny kraza po organizmie w odp ilosci. zauwazylam, ze nie chce ssac tylko zaraz po wymiotach. ale jak.sie.przespi to potem juz je jak zwykle tylko czesciej. Teraz sie.obudzila i jest normalna, aktywna smieje sie, gada... Czyli.moze cyc do nawodnienia jej wystarcza nigdy nie mialam do czynienia z odwodnieniem.... Pewnie jak znow zwymiotuje to polece do przychodni ale na ten moment wydaje mi sie ze przunwjmniej pod wzgledem przyjmowania plynow jest ok.

jak trafiłyśmy na pogotowie z małą z podejrzeniem odwodnienia, to dokładnie to mi kazali sprawdzać - plus robić badania moczu zaraz następnego dnia (lekarz mówił, że jak ma elastyczną skórę, sika ładnie i ssie przynajmniej raz na 1-2 h to nie panikować, tylko zobaczyć, jakby się coś nie tak działo dłużej niż trzy dni, albo mocz wyszedł nie tak, to wtedy wrócić)
- ale nie miałyśmy obfitych wymiotów wtedy, tylko się tak lała przez ręce

Edytowane przez pearl87
Czas edycji: 2013-09-11 o 07:28
Stary 2013-09-11, 07:30   #130
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

z tego co opisujesz ..prawidłowo i czujnie zwracasz na istotne w takiej chwili rzeczy ..to dobrze że tak "fachowo" obserwujesz Sofcię
mimo wszystko ..mimo braku jeszcze odwodnienia coś nie gra..skoro nadal zwraca i ma biegunkę...owszem silna Sofia walczy i dobrze..nie poddaje się..ale musimy pamiętac że to malutki organizm...i troche możemy jej pomóc...ash może nie czakaj na gorsze samopoczucie Sofki tylko idź teraz do lekarza ..niech ją zobaczy a Ty opowiedz ile razy co i jak z wymiotowała...może zainterweniuje

W

G
Stary 2013-09-11, 07:30   #131
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Ja pewnie na własna ręke bym podała w takim wypadku chociaż orsalit dla dzieci...
a swoją drogą to lekarz Sofijki chyba mało "odpowiedzialny".. dzieci są bardzo wrażliwe na odwodnienie i wystarczy naprawdę niewiele czasu..nawet kilkanaście godzin...a przy takich wymiotach czy biegunce nic kompletnie nie podac to już przesada..ash...jesli trwa to juz całą dobę.........ma rtwimy się o Sofijkie..dobrze że Sofijka ma czuwającą i kochającą mamusie i szybko coś zaradzi

czujnie ja obserwuje... w razie czego dzwonie do przychodni i zadam elektrolitow a na ten moment wydaje mi sie ok.

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-09-11 o 07:57

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-11, 07:31   #132
xal
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie wiem, że nie powinno się nosić przodem do świata, ale to nosidło dostało niby nagrodę "Mamo to ja - najlepsze dla dziecka" i stąd moje pytanie, bo pomyślałam, że może tu jakąś innowację wprowadzono i można już nosić przodem.
Oficjalnie opisali, że jest ergonomiczne i niby dziecko nie wisi.

A nosidło dla TŻ'ta
Dzwoniłam do Womaru i pan powiedział, że te eco są najlepsze dla mniejszych, aczkolwiek nie poleca dla takich co jeszcze nie siedzą. To odpowiedź na krytykę za te zwykłe wisiadła Tak sam powiedział.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
macie jakas metode kupowania sloiczkow?
Kupiłam kilka różnych w biedrze w promocji na próbę, w rossmanie też mam zniżkę. A wlaśnie, czy te promocje się łączą, że oni 25 a kupon 20 czy to jest albo, albo?
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Teraz znow mi glupio ze plakalam na tym szczepeniu, ale co zrobic..
Daj spokój, to normalne, że jak twoje dziecko płacze to tobie jej żal

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:31   #133
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość

U mnie lepiej Jakiś lepszy antybiotyk musiałam dostać, bo przy poprzednim poprawa była dopiero po 2-3 dniach, a póki co dziś funkcjonuję całkiem nieźle i jak tak będę się dalej czuła, to damy sobie radę

ja tez nie pierwszy raz tak... mam nadzieje taki poziom trzymac, bo plan jest taki, zeby po operacji jednak Florek dostawal cyca, a wprowadzony obiadek powinien zmniejszyc czestotliwosc kup, przez co cyc nie bedzie juz szkodliwy dla jelitek

no i ciesze sie, ze cyckom lepiej brawa dla antybiotyku!
tez bym chetnie dospala, ale na razie ksieciuniu zasypia mi w ramionach...
Cytat:

wydaje mi sie, ze cyc na razie jej starcza. chyba sobie powoli radzi z wirusem. a ze po zwymiotowaniu nie ma ochoty to chyba normalne, ja tez nie mialam jak rzygalam w pierwszej polowie ciazy nawet przeplukanie gardla konczylo sie nowym rzygiem...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:32   #134
pearl87
Raczkowanie

- no i jakby mnie coś mocno niepokoiło, to chciał nas zostawić na obserwację - tyle, że wtedy mieli kilka maluchów zakaźnie chorych na oddziale i nie zostałyśmy. Nam to następnego dnia ustąpiło, pewnie jakby dalej wymiotowała, albo była półprzytomna, to wróciłybyśmy do lekarza. A z moczu szybko zrobili badania i było ok
Stary 2013-09-11, 07:34   #135
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na 10:20 mam preluksacyjna wiec kciukasyyy mi tu trzymac za bioderka M.

Cytat:
ja mam nadzieję że mu przejdzie, zwłaszcza jeśli chce mieć jakieś rodzeństwo

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
i zapomniałam napisać- Hump, Mysia - ale fajnie
się też cieszę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-11, 07:37   #136
xal
Zakorzenienie

Kurczę, coś z tymi kupkami jest w temacie ...
U mnie jak nie urok to sraczka Czyli po mojej pomocy zwiększenia dawki infacolu, odstawienia (jednak) jabłuszka i 1/2 czopka wczoraj było:
- pierd (kupa to za dużo powiedziane) z resztką czopka i jabłuszkiem
- pierd z zapieczoną kupką
- taka troszkę gęściejsza kupka i troszkę płaczu po tym
parę godzin przerwy i wieczorem
- 2x pierd wodnisty ze śluzem
no i dzisiaj rano znowu już
-2x pierd wodnisty ze śluzem

Pierd = malutko kupki, wylatuje bardziej jak puszcza większego bączka, po naprężeniu, rano myślałam, że w coś uderzyła, albo spadło, taki dziwny odgłos

Nie wiem co z tym zrobić, z tym śluzem, może to reakcja organizmu, że tak długo kupka zalegała i teraz chce się pozbyć wszystkiego co ma Dzisiaj jeszcze przeczekam ... w sumie lepiej jak tak wyrzuca co jakiś czas z siebie chociaż troszkę niż ma kumulację tygodniową. Bawić się bawi i cieszy japkę do mamusi

Stary 2013-09-11, 07:38   #137
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nadrobię sobie najpierw ten, a później stary watek

Nuna - tez dzisiaj wyczarowałam drozdzowe ze sliwkami pyyycha.

Axella - mam nadzieje, ze u Zuzinki po szczepieniu wszystko ok i chrapiecie sobie już (bez zadnych przebojow)

Cloche - sciskam najmocniej jak się da. pamiętaj, ze cycuchy daly rade! rozhulalas laktacje, Florus wyssal już trochę przeciwciał. to nie Twoja wina, ze choroba tak Wam dokucza...sciskam kciuki i wierze, ze jeszcze się będziecie smiac z tej kozieradki i brovarii
pytasz ,czy będziesz miała sile...kobieto! Ty dla tego swojego cudnego bobasa to doilabys się do emerytury z taka zawzietoscia i uporem

Banka - dlaczego facecie? jestem rakiem.

Puchatkowa - 2-3cm miesięcznie sa możliwe Nelka urodzila się 59, a ma podobno 65. 6cm w 3 mies. a waga...Nela jest miesiąc starsza. biorac pod uwagę, ze tygodniowo dziecko średnio powinno przybierać 200 gramow to Twoja będzie ciezsza :P

Ash - czytam miedzy wierszami, ze Sofcia choruje bidulka nasza kochana. wysciskaj ja od ciotek i rozpieszczaj ile się da...zaraz poczytam o co dokładnie chodzi

dziewczyny, w Rossmannie 25% na jedzonko tylko 10-11 września. zatem ostatni dzwonek!
aaa i jeśli dostalyscie już paczki z Hippa, to nie przegapcie bonow na 20% (słoiczki, soczki, kosmetyki, mleko). sa ważne do końca października. gdyby ktoras chciała to odstapie talonik na mleko hippowe (ktoras używa?)
JEDEN BON JEST NA KOLEJNĄ PACZKĘ PRÓBNĄ!!! WYSTARCZY ZAPŁACIC 1 GROSZ I MOZNA JA ODEBRAĆ W KAŻDYM ROSSMANNIE.

kochana, daj przepis na łatwe drożdżowe ze śliwkami
Cytat:
powodzenia

si
podpytaj jeszcze Lublanę może też dołączy

a co do piątku niech decyduje pearl na co ma ochotę

biedna Sofcia

wiadomo, że Lublana już jest ustawiona na czwartek, a o piątku też pogadam.

Cytat:
ale czy to oznacza, że mieszkasz gdzieś w centrum? i czy przemyślałaś ewentualną ilość godzin, na które ewentualnie się skazujesz? i porę?

mieszkam przy Mogilskim i chodzę na spacery piesze do Rynku a tramwaj jedzie 3 minuty

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:

czujnie ja obserwuje... w razie czego dzwonie do przychodni i rzadam elektrolitow a na ten moment wydaje mi sie ok.

TY na pewno nic nie przeoczysz
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:39   #138
Elusiek85
Raczkowanie

O 5 rano Adi obudził nas wymiotami wymiotował tylko żółcią, potem wypił wodę i mleko i do teraz nic mu nie jest, może to chwilowe było

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:48   #139
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

To dobrze ze lepiej oby tak zostalo moj d.odwodnil sie w ciagu godziny najlepsze ze skora byla nawet spoko ale my mocz zawiezlismy do szpitala i byly ciala ketonowe co swiadcza o odwadnianiu

Cytat:

Dla mnie wygląda jak wisiadło...

Dziękuję

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Banka, za bioderka

Cytat:

Nawet bym sie pokusila ze nawet kilka godzin dorosly sie z..ga i obe..sra 2 razy to wypompowany a co takie malenstwo , lekarze lekcewaza a potem maja pretensje ze za wolno rodzice reaguja:banghead:

Dzieki

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Odnosnie wzrostu :
Jestem coraz większy
Większość maluszków urodzonych o czasie ma długość od 46 do 55 cm i waży od 2800 do 3800 g. Chłopcy zwykle rodzą się nieco dłużsi od dziewczynek i z upływem miesięcy ta różnica się powiększa. Pierwszy rok życia to czas najintensywniejszego wzrostu. Szczególnie dynamiczny rozwój przypada na początkowe trzy miesiące. W pierwszym kwartale maleństwo potrafi urosnąć średnio ok. 10 cm. Tempo wzrostu nieco zwalnia między 4. a 6 miesiącem, choć nadal jest zawrotne. W tym czasie brzdąc rośnie o 6-7 cm. W drugim półroczu niemowlę wyciąga się o kolejne 8 cm. Pojawia się też coraz więcej ciałka - większość dzieci w pierwszym kwartale przybiera na wadze 600-800 g miesięcznie, w drugim: 500-700 g, w trzecim: 300-400 g, a w czwartym: 200-300 g. Maluch, który kończy roczek, jest zwykle dłuższy o 25 cm i trzykrotnie cięższy niż w chwili urodzenia (pamiętając o dynamice wzrostu, kupuj dziecku ubranka o rozmiar większe). W drugim i trzecim roku życia brzdącowi przybywa kolejne 20-30 cm wzrostu, a w okresie przedszkolnym rośnie jeszcze kilkanaście centymetrów.
Stary 2013-09-11, 07:57   #140
pearl87
Raczkowanie

Cytat:

mieszkam przy Mogilskim i chodzę na spacery piesze do Rynku a tramwaj jedzie 3 minuty
to wiem robiłam staż na kopernika
jeśli o mnie chodzi, to pasuje mi i jakoś w rynku i skorzystanie z Twojej gościny i tu pytanie do wszystkich - te okolice 9 są ok?

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:

[/COLOR]Odnosnie wzrostu :
Jestem coraz większy
Większość maluszków urodzonych o czasie ma długość od 46 do 55 cm i waży od 2800 do 3800 g. Chłopcy zwykle rodzą się nieco dłużsi od dziewczynek i z upływem miesięcy ta różnica się powiększa. Pierwszy rok życia to czas najintensywniejszego wzrostu. Szczególnie dynamiczny rozwój przypada na początkowe trzy miesiące. W pierwszym kwartale maleństwo potrafi urosnąć średnio ok. 10 cm. Tempo wzrostu nieco zwalnia między 4. a 6 miesiącem, choć nadal jest zawrotne. W tym czasie brzdąc rośnie o 6-7 cm. W drugim półroczu niemowlę wyciąga się o kolejne 8 cm. Pojawia się też coraz więcej ciałka - większość dzieci w pierwszym kwartale przybiera na wadze 600-800 g miesięcznie, w drugim: 500-700 g, w trzecim: 300-400 g, a w czwartym: 200-300 g. Maluch, który kończy roczek, jest zwykle dłuższy o 25 cm i trzykrotnie cięższy niż w chwili urodzenia (pamiętając o dynamice wzrostu, kupuj dziecku ubranka o rozmiar większe). W drugim i trzecim roku życia brzdącowi przybywa kolejne 20-30 cm wzrostu, a w okresie przedszkolnym rośnie jeszcze kilkanaście centymetrów.
od urodzeniowych wymiarów mamy na 2 dni przed ukończeniem 4msc plus ok. 15 cm i niecałe 2,9 kg więcej
Stary 2013-09-11, 08:04   #141
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Kurczę, coś z tymi kupkami jest w temacie ...
U mnie jak nie urok to sraczka Czyli po mojej pomocy zwiększenia dawki infacolu, odstawienia (jednak) jabłuszka i 1/2 czopka wczoraj było:
- pierd (kupa to za dużo powiedziane) z resztką czopka i jabłuszkiem
- pierd z zapieczoną kupką
- taka troszkę gęściejsza kupka i troszkę płaczu po tym
parę godzin przerwy i wieczorem
- 2x pierd wodnisty ze śluzem
no i dzisiaj rano znowu już
-2x pierd wodnisty ze śluzem

Pierd = malutko kupki, wylatuje bardziej jak puszcza większego bączka, po naprężeniu, rano myślałam, że w coś uderzyła, albo spadło, taki dziwny odgłos

Nie wiem co z tym zrobić, z tym śluzem, może to reakcja organizmu, że tak długo kupka zalegała i teraz chce się pozbyć wszystkiego co ma Dzisiaj jeszcze przeczekam ... w sumie lepiej jak tak wyrzuca co jakiś czas z siebie chociaż troszkę niż ma kumulację tygodniową. Bawić się bawi i cieszy japkę do mamusi
też wolę taką wersję

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:

wiadomo, że Lublana już jest ustawiona na czwartek, a o piątku też pogadam.
super

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
O 5 rano Adi obudził nas wymiotami wymiotował tylko żółcią, potem wypił wodę i mleko i do teraz nic mu nie jest, może to chwilowe było
oby chwilowe

Cytat:
jeśli o mnie chodzi, to pasuje mi i jakoś w rynku i skorzystanie z Twojej gościny i tu pytanie do wszystkich - te okolice 9 są ok?
dla mnie ok. po prostu zwlokę się z łóżka z pierwszym wrzaskiem młodego, a nie będę jeszcze próbowała dospać
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:06   #142
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

od urodzeniowych wymiarów mamy na 2 dni przed ukończeniem 4msc plus ok. 15 cm i niecałe 2,9 kg więcej
No to ladnie brawo
My mielismy na 4 mc +3,9 kg i +17 cm

Stary 2013-09-11, 08:09   #143
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Własnie pisałam wczoraj prodiament o Zawitkowskim, że on nine zaleca pieluchowania. A co do tego czy pieniądze mają moc, pewnie tak, tylko myślę jednak, że jak byliście pierwszy raz to na ten etap bioderka fizjologicznie były ok i później przestały się rozwijać stąd wyszło to na kolejnym USG,więc nie wydaje mi się, że to dzięki prywatnej wizycie to zauważył, choć na pewno dzięki temu pokazał Wam co robić.
Niby tak, mogły przestać się rozwijać. Ale chodzi mi też o samo podejście. Podczas pierwszej expresowej wizyty, uwierz mi, nie zrozumiałam ani słowa tego lekarza- tak szybko nawijał. Mężu wyłapał tylko, że ok i nie trzeba pieluchować A w poniedziałek mówił tak, że Go rozumiałam, wytłumaczył co i jak, pozachwycał się małym...

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
o właśnie tak
Bartuś cyrkowiec
Na moje oko jest mega do Ciebie podobny!

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
to fotka W tuz przed wyjsciem z domu do koscioła
W troche zdziwiony

wiecej fotek na razie nie mam ,bo tata był naszym fotografem
przystojniak!

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
8.30, tel od babci czy nie idę czasem po mięso .. odp że nie bo jeszcze w łóżku leżę, poza tym pada ... na co babcia że przecież mogę coś nałożyć na piżamę, Przemka zostawić, przecież nic mu się nie stanie (nie spał) i iść jej po mięso ... taaa, już pędzę powiedziałam że pójdę koło 11 jak nie będzie padać (z Przemkiem) to się obraziła

moje dziecko chyba przeszło niezauważalnie jakiś kolejny skok ... wcześniej brał do łapek rzeczy bardziej przypadkiem, jak coś mu pod rękę się nawinęło (zabawki świadomie) ale teraz pięknie sam wyciąga łapki po coś jak coś leży obok, dotyka swoje kolanka, kostki, podwija sobie koszulkę, wyciąga łapkę do kota leżącego obok i wyrywa mu sierść teraz dopiero z pełną świadomością tego że istnieją inne rzeczy poza zabawkami
Co do babci, to brak słów
I dla Przemka za postępy!

Cytat:
to i Ja pochwale się moimi chłopcami ....
zdjęcie zrobione jakiś miesiąc temu..mały miał dwa miesiące

Ash- biedna Sofcia Mam nadzieję, że szybko nabierze sił i odzyska zdrowie!

Clo- nawet nie wiem co napisać... Będzie dobrze, musi być!!!

-----

Witam się w nowym wątku!

Któraś jakiś czas temu pytała się o to w jakiej cenie kupujemy witaminki- no więc do mnie wczoraj przyszły te http://www.apteka-melissa.pl/apteka/...i-90-kaps.html . Cena mega jak za 90 sztuk. Bioaron polecam, teraz kończę z tej firmy D+K i Małemu one pasowały
Samych witamin nie opłaca się zamawiać, ja je wzięłam przy okazji innych zakupów

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:14   #144
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Banka czyli jak nie ma objawow (ciemiaczko, skora, slina, dziecko chetnie pije, jest aktywne) to wciaz moze byc odwodnione? Kurcze... Jaki to jest ciezki temat Nastepnym razem nie dam sie tak odprawic z niczym...

Krakowianki zazdraszczam spotkania! Przyslijcie po nas helikopter

Cloche umknal mi gdzies Twoj wpis z odciaganiem. wow niezly wynik mysle, ze Twoje cycki nie poddadza sie bez walki i po szpitalu beda dalej produkowac sluszne ilosco mleczka

Diabli sugerowalas, ze to moze z przejedzenia me.dziecko.rzyga... Niestety to na pewno wirus. Te jej wymioty w niczym nie przypominaja ulewania... do tego wsiakajaca w pampka biegunka... Ale wydaj mi sie, ze powoli opanowujemy sytuacje...

Stary 2013-09-11, 08:16   #145
pearl87
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
No to ladnie brawo
My mielismy na 4 mc +3,9 kg i +17 cm

widać po zdjęciach Twojego przystojniaka jak pięknie rośnie
Stary 2013-09-11, 08:22   #146
Veronic
Wtajemniczenie

Hej

miałam kiepską noc.... o 2 Młody się obudzil na picie i bujaliśmy się do 3:30, bo nie chciał spać... oczy szeroko otwarte, co się kładłam to za chwilę wstawałam do niego, bo wypluwał smoczka i się wiercił..;/ ostatecznie wzięlam go do siebie tak spaliśmy do 5 i tu zaczęły się bóle brzucha...
tak mi się nie chciało wstawać...ze co chwilę wlączałam suszarkę, zeby nie płakał
przed 8 przyszedł do nas policjant i się okazało,ze sprzed naszych okien ,tam gdzie stoi nasze auto, ukradli jakąs wypasioną AUDI
ale za cholerę nic nie słyszałam ani nie widziałam w nocy,zeby cos sie działo

teraz sniadanko, a potem spacer w chuscie ,bo leje;p

miłego dnia

aaa i Wojtuś dziękuje za komplementy
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:33   #147
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
To dobrze ze lepiej oby tak zostalo moj d.odwodnil sie w ciagu godziny najlepsze ze skora byla nawet spoko ale my mocz zawiezlismy do szpitala i byly ciala ketonowe co swiadcza o odwadnianiu

Nawet bym sie pokusila ze nawet kilka godzin dorosly sie z..ga i obe..sra 2 razy to wypompowany a co takie malenstwo , lekarze lekcewaza a potem maja pretensje ze za wolno rodzice reaguja:banghead:

Dzieki

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Odnosnie wzrostu :
Jestem coraz większy
dzięki za info o przybieraniu pewnie bym schizowała przy następnej wizycie, że mi mniej przybrała córka..

Cytat:
też wolę taką wersję

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

super

oby chwilowe

dla mnie ok. po prostu zwlokę się z łóżka z pierwszym wrzaskiem młodego, a nie będę jeszcze próbowała dospać
to jak się umawiamy?
możemy iść najpierw do Rynku, a potem ugotować coś wspólnie albo najpierw posiedzieć u mnie i coś ugotować a popołudniu wyjść! mi wszystko jedno dziewczyny, zdecydujcie, dzięki

Cytat:
Hej

miałam kiepską noc.... o 2 Młody się obudzil na picie i bujaliśmy się do 3:30, bo nie chciał spać... oczy szeroko otwarte, co się kładłam to za chwilę wstawałam do niego, bo wypluwał smoczka i się wiercił..;/ ostatecznie wzięlam go do siebie tak spaliśmy do 5 i tu zaczęły się bóle brzucha...
tak mi się nie chciało wstawać...ze co chwilę wlączałam suszarkę, zeby nie płakał
przed 8 przyszedł do nas policjant i się okazało,ze sprzed naszych okien ,tam gdzie stoi nasze auto, ukradli jakąs wypasioną AUDI
ale za cholerę nic nie słyszałam ani nie widziałam w nocy,zeby cos sie działo

teraz sniadanko, a potem spacer w chuscie ,bo leje;p

miłego dnia

aaa i Wojtuś dziękuje za komplementy

faktycznie miałaś nockę. Biedny ten Twój Wojtuś...

Cytat:
Banka czyli jak nie ma objawow (ciemiaczko, skora, slina, dziecko chetnie pije, jest aktywne) to wciaz moze byc odwodnione? Kurcze... Jaki to jest ciezki temat Nastepnym razem nie dam sie tak odprawic z niczym...

Cloche umknal mi gdzies Twoj wpis z odciaganiem. wow niezly wynik mysle, ze Twoje cycki nie poddadza sie bez walki i po szpitalu beda dalej produkowac sluszne ilosco mleczka

Diabli sugerowalas, ze to moze z przejedzenia me.dziecko.rzyga... Niestety to na pewno wirus. Te jej wymioty w niczym nie przypominaja ulewania... do tego wsiakajaca w pampka biegunka... Ale wydaj mi sie, ze powoli opanowujemy sytuacje...

nawet nie wiesz jakbym chciała.................. .............
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:35   #148
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie jak zasikuje pieluchy jak zawsze to odwodnione nie jest Jak masz w domu coś jak dicoflor to podaj, nie zaszkodzi.
Cytat:
miałam kiepską noc.... o 2 Młody się obudzil na picie i bujaliśmy się do 3:30, bo nie chciał spać... oczy szeroko otwarte, co się kładłam to za chwilę wstawałam do niego, bo wypluwał smoczka i się wiercił..;/
To tylko ja tak robię, że jak się tylko wierci i nie wydaje sygnałów to czekam aż sama zaśnie? Ale ja jestem straszny śpioch i leniwiec poranny

Stary 2013-09-11, 08:37   #149
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:

Nie chce nic sugerowac bo kazde.dziecko inne u mojego bez objawow zewnetrNych odwadniony byl nie mocno ale byl podawalam orsalit i glukoze , jak mala juz nie ma rozwolnienia i nie wymiotuje to poczekaj dostawiaj ale jak by jeszcze raz cos z niej wyszlo bym pojechala i poprosila o mocz albo nawodnienie

Stary 2013-09-11, 08:41   #150
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
U nas też był wrzask i podejrzewam, że po połowie gruszki. Po fakcie się dowiedziałam że jest ciężkostrawna.
Też muszę zacząć coś wprowadzać ale nie wiem od czego zacząć. W piątek zjadłam jajko i też był ryk.
oj współczuję... ja od początku jem wszystko i czasem ja mam problem z brzuchem a Bartuś nie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja teraz będę kupować chyba te w aerozolu ale w tabletkach nie widziałam, choć pewnie są
no to widzę, że warsztaty Ci się przydały
Cytat:
niby oczywiste, ale dzięki za otwarcie oczu, od dziś będę starać się bać przykład
również powinnam!

Cytat:
a ja mam pytanie w temacie nosidła

Co na ten temat?
http://www.womar.com.pl/section2.php...osidelka&zm3=3

Tym bardziej mnie interesuje, że jest pozycja przodem do świata...hmmmm
Wisiadło
Cytat:
Jussti chrapie, więc odpowiem za Nią nie polecamy tego nosidła, ciężar wydaje się (ze zdjęcia) być oparty na kroczu

co do noszenia przodem... http://www.noszaki.pl/czytelnia-przo...wiata-nie.html
Bardzo dziekuję

Cytat:
No ja właśnie wiem, że nie powinno się nosić przodem do świata, ale to nosidło dostało niby nagrodę "Mamo to ja - najlepsze dla dziecka" i stąd moje pytanie, bo pomyślałam, że może tu jakąś innowację wprowadzono i można już nosić przodem.
Oficjalnie opisali, że jest ergonomiczne i niby dziecko nie wisi.

A nosidło dla TŻ'ta
ta, tak samo jak pozytywne opinie IMiD jak dla mnie jedna wielka ściema i łapówkarstwo jeśli już WOMAR to ten ECO

co do pogrubionego - kłamstwo i bzdura
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
od kiedy ta promocja na Dadę z pszczółką? byłam dzisiaj w Biedronie, ale nie widziałam tych pampków
niby od jutra a u siebie już widziałam w sobotę

Cytat:
2.

Cytat:
boszzz jaka to wygoda wywalic cyca i po prostu karmic...
o tak i nie rozumiem dlaczego patrzą na mnie jak na wariatkę kiedy mówię, że jestem zbyt leniwa na mm
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Bartuś cyrkowiec
Na moje oko jest mega do Ciebie podobny!
Dziękuję za te słowa!

Xal podejrzewam, że promocje nie łączą się

U nas leeejee i chyba wezmę przykład z Veronic i pójdziemy w chuście na mały spacer do sklepu

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości