Faceci wcale nie lubią krągłości... - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-01, 22:03   #121
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Dot.: Faceci wcale nie lubią krągłości...

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość

I te w rozmiarze xxxl i te w xs są tak samo kochane i tak samo zdradzane, zamieniane.
Już dawno nie słyszałam nic tak prostego, a jednocześnie tak prawdziwego.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 22:11   #122
crippled
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronka9292 Pokaż wiadomość
Większośc facetów jak ma do wyboru dziewczynę ze śliczną buzią, ale większym ciałkiem(tak ok. rozmiar 40) czy średnio ładną, ale za to 36 i chude nogi, wybierze tę drugą. Ja sama mam rozmiar 40 i były się o to czepiał. Mój kolega ostatnio przyznał, że w jego dziewczynie pasuje mu wszystko, ale mogłaby trochę schudnąć... Dzielą dziewczyny na "laski" i "świnki". Kiedy moja przyjaciółka schudła, faceci otoczyli ją dookoła, a przed schudnięciem nie spojrzał na nią pies z kulawą nogą...
Noszę rozmiar S i powodzenia nie mam
Stary 2013-12-01, 22:32   #123
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Ja mam swoje zdanie ty masz swoje. Twoje prawo.
Nie no, jasne Po prostu moim zdaniem „CKM” czy „Playboy” nie mogą stanowić rzetelnego źródła wiedzy na temat preferowanej przez większość mężczyzn urody kobiet. Przede wszystkim dlatego, że niekoniecznie w ogóle większość mężczyzn przegląda takie gazety. A po drugie, to, że komuś podobają się kobiety, których zdjęcia umieszczone są w „CKMie” czy „Playboyu” nie świadczy wcale o tym, że inne typy kobiet już mu się nie podobają.

Cytat:
Oceniam po tym że jakoś nie słyszę opinii o kobietach które mają rozmiar 40+plus aby miały atrakcyjne ciało, zwłaszcza z oponką i udami z dużym celulitem.
Aż z ciekawości przejrzałam różne portale. I jak najbardziej są na nich pozytywne komentarze dotyczące np. Adele. Trafiłam też na artykuł o Christinie Aguilerze, która znacznie przytyła. Pozytywnych komentarzy trochę było

Zgadzam się z tym, co w tym wątku napisała rembertowa:

Cytat:
Napisane przez rembertowa Pokaż wiadomość
Istnieją różni mężczyźni i różne kobiety. O zgrozo, mają także różne upodobania. Różne rzeczy im się podobają, różne rzeczy sprawiają frajdę.
Stary 2013-12-02, 00:25   #124
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
A to ciekawe... bo akurat baaardzo często spotykałam się z niezrozumieniem "dlaczego lubię chudych facetów, przecież misiowaci są o niebo lepsi";D I to w wszelkich damskich kategoriach wagowych. teoria ma to do siebie, że zawsze będzie tylko teorią, a w praktyce związki będą absolutnie wszelakie
(...)
Jestem za typem raczej misiowatym niż chudym, racjonalnie nie potrafię powiedzieć dlaczego, niemniej kobiety wolę (estetycznie patrząc) szczupłe Misiowatym-nie mylić z otyłym ani z nadmiernie wyrzeźbionym i napakowanym ciałem na siłowni.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2013-12-02 o 00:26
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 11:42   #125
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Jestem za typem raczej misiowatym niż chudym, racjonalnie nie potrafię powiedzieć dlaczego, niemniej kobiety wolę (estetycznie patrząc) szczupłe Misiowatym-nie mylić z otyłym ani z nadmiernie wyrzeźbionym i napakowanym ciałem na siłowni.
Ja wolę szczupłe kobiety i szczupłych facetów, po których od razu widać, że wolą ruch zamiast piwka przed tv Co ciekawe, moim zdaniem dziewczyna w większym rozmiarze może wyglądać bardzo atrakcyjnie (pod warunkiem, że rzeczywiście dba o siebie), natomiast jeśli chodzi o mężczyzn, jestem znacznie mniej łaskawa i gruby brzuch dyskwalifikuje.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 11:52   #126
Ieka
Zakorzenienie

są faceci, którzy lubią grubsze a są tacy, którzy lubią chudsze. Ale nie można wrzucuć wszystkich do jednego worka, są gusta i guściki. Tak samo, jak wszędzie piszą, że mężczyźni lubią większy biust.. ale przecież jest masa takich , co lubią niewielki i drobny.
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 12:09   #127
Erena
Zadomowienie

Kurcze, sa gusta i guscidla. I rozne rozumienie okreslenia "kraglosci" Tak samo jak: czy mezczyznom (kobietom tez) podoba sie sylwetka kulturystyczna u kobiet. Jeden zwroci uwage na dobrze "wyrobione" posladki, inny bedzie marudzil, ze zero kobiecosci, ze nie podoba mu sie kobieta, ktora ma wiecej od niego w bicu itp.

A jak roznie moga byc odbierane te same ksztalty, na moim przykladzie Rozmiar 36, wciecie w talii jest, biust sredniej wielkosci (nie dominuje, ale juz koszule ciezko dobrac ), biodra podobnej szerokosci do biust i ramiona. Nie jestem jakos mega odtluszczona, ale oponki brak - sylwetka raczej sportowa. Dla TZ jestem drobna, ale kobieca. Natomiast dla szwagra... Szwagier lubi sylwetke kobieca typu "lizak": duzy, dominujacy biust, dlugie nogi, szczupla talia, waskie biodra, maly tylek. Wiec sila rzeczy dla niego jestem - uwaga uwaga - gruba Dlaczego? Bo mam szosunkowo szerokie biodra i dosc mocne nogi. Do tego jestem niska (160), wiec juz w ogole mam przegwizdane
Erena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 12:21   #128
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
Ja wolę szczupłe kobiety i szczupłych facetów, po których od razu widać, że wolą ruch zamiast piwka przed tv
A jeśli ktoś jest szczupły bo jest, a zamiast ruchu woli piwko przed tv? Można się naciąć zapatrując się na to w ten sposób.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 12:43   #129
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
A jeśli ktoś jest szczupły bo jest, a zamiast ruchu woli piwko przed tv? Można się naciąć zapatrując się na to w ten sposób.
To moje "lubienie" to tylko kwestia czysto estetyczna, nic poza tym zresztą po ludziach widać czy rzeczywiście coś robią, czy ta szczupłość to po prostu prezent od matki natury, a pod skórą nie znajduje się nic, co wymaga choćby odrobiny wysiłku (mowa o mięśniach).
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 12:57   #130
AnnaN7
Raczkowanie

Moim zdaniem jest różnica być grubą a przy kości Wiadomo, że faceci lubią jak dziewczynę ma się za co złapać
Stary 2013-12-02, 13:08   #131
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaN7 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jest różnica być grubą a przy kości Wiadomo, że faceci lubią jak dziewczynę ma się za co złapać
Owszem, mnie łapali za poczucie chumoru i inteligencję.
Bywało, że się opędzić nie mogłam, choć ani cycków, ani tyłka, ani długich nóg, ani gęstych włosów nie posiadam, natomiast posiadałam trądzik.
Ot i teorie.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 17:01   #132
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Owszem, mnie łapali za poczucie chumoru i inteligencję.
Bywało, że się opędzić nie mogłam, choć ani cycków, ani tyłka, ani długich nóg, ani gęstych włosów nie posiadam, natomiast posiadałam trądzik.
Ot i teorie.
Ja mam płaskodupie, prawie zerowe wcięcie w talii, zero bioder, za to widoczny biust i takie zupełnie ok nogi, mimo że noszę średnio 38 (szczupła nie jestem, raczej "normalna"), wszyscy mi mowią, że wyglądam szczuplej niż naprawdę. Pewnie przez brak kragłych bioder i talii...
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 17:36   #133
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 17:54   #134
201607040946
Konto usunięte

Zawsze myślałam, że chodzi o to, że jak się ma np. większy biust czy szersze biodra, czyli właśnie kragłości, to nie można być mega szczupłym czy wychudzonym, bo... zwykle na brzuszku trochę tłuszczu przy takiej sylwetce jest. Albo na udach. Takie kobiece miejsca.
Tak samo jak ktoś ma szczupłe, długie nogi, to może nie mieć talii i ponętnych bioder.
Albo Gruszki, które mają małe biusty, ale mają kragłości (biodra, uda).
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 17:57   #135
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2013-12-02, 18:19   #136
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Szczupla kobieta, ale z wiekszym biustem i teraz modne sa tez wieksze okragle posladki, tzw. brazylijskie posladki (ktore typowe Europejki rzadko posiadaja, a w Brazylii sa raczej wynikiem, mieszania sie bialych z czarnymi, jest to kraj o najwiekszej liczbie Mulatow, lub operacji plastycznych, bo tez jest to kraj o najwiekszej liczbie takich opracji i z najlepszymi chirurgami plastycznymi na swiecie), teraz sobie to kobiety powiekszaja, takze celebrity, zreszta moda na to czy tamto, takze oparacje tego, czy tego idzie glownie od nich. Do tego oczywiscie plaski brzuch, ktory czesto idzie w parze z sylwetkami kobiet o naturalnie okraglejszych, wiekszych posladkach, tak jak plaski tylek, czesto idzie w parze z okraglejszym brzuszkiem.
Gdybym miala do wyboru tego misia i tego wyrzezbionego pana, no to fakt, ze odpowiedz bylaby jasna, oceniajac, wybierajac oczywiscie tylko z samego wygladu, bo wiadomo, ze sa inne wazniejsze niz wyglad rzeczy...

Edytowane przez Lazurowewybrzeze
Czas edycji: 2013-12-02 o 18:39
Lazurowewybrzeze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 19:00   #137
Kathareo
Raczkowanie

Pytanie, co uwazamy, za kraglosci. Dla mnie, dziewczyna z lewej jest za chuda, z prawej ma nadwage, kobieca sylwetke ma ta w srodku . A takiego napakowanego faceta bym nie chciala, tego otluszczonego tez. Nalezaloby jeszcze dodac zdjecie jakiegos szczypiorka i normalnego mezczyzny, tak do kompletu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kobieca sylwetka.jpg (25,2 KB, 263 załadowań)
Stary 2013-12-02, 19:00   #138
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ciekawe stwierdzenie,czego to się jeszcze nie dowiem .
nie wiediałam,że posiadanie dużego biustu i rozbudowanych bioder to otyłość ?

Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.

Edytowane przez Shira Yuki
Czas edycji: 2013-12-02 o 19:14
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 19:40   #139
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

OMG, ale ta druga jest wyretuszowana A potem kobiety mają kompleksy, bo nie mają takiej talii/bioder

Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 19:59   #140
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
OMG, ale ta druga jest wyretuszowana A potem kobiety mają kompleksy, bo nie mają takiej talii/bioder
Nie tylko druga
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 20:02   #141
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta

Edytowane przez mm444
Czas edycji: 2013-12-02 o 20:03
Stary 2013-12-02, 20:59   #142
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Treść usunięta

Zdjęcia, które przedstawiłaś, mają się nijak do tematu, bo tych facetów nie tylko różni ilość tłuszczu i masa, ale także opalenizna, dobrana fryzura, depilacja itp.

Gdyby obaj byli tak samo zadbani, przy czym jeden z "klatą", a drugi misiek to wtedy można by ich porównywać.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 21:20   #143
201701191353
Konto usunięte

Tutaj dużą rolę odgrywają inne czynniki - uroda, inteligencja, poczucie humoru.

W liceum miałam koleżankę, ważyła na pewno 100+ kg. Ale była tak za☠☠☠iście śmieszna, miała takie poczucie humoru, że faceci do niej lgnęli - nie żeby ją podrywać, tylko lubili przebywać w jej towarzystwie - bo zawsze wesoła, uśmiechnięta, sypała dowcipami.

Mnie samej podobają się takie dziewczyny, szczuplutkie, rozmiar 34/36, sama jestem typową gruszką i nigdy nie będę mieć szczupłych nóg.

Kiedy ważyłam +10kg (miałam nadwagę) to słyszałam, że mam świetne piersi (od kolegów ), potem schudłam, już nikt nie chwalił... no, ale ja się lepiej poczułam.

Znam facetów, co nie dotkną takich dziewczyn, które mają "skórę i kości".

Chociaż z drugiej strony, ja wolę dziewczyny, które są troszkę przy kości, ale ĆWICZĄ i widać to po nich, jak np. Mel B

Może nie jest jakaś tam mega- szczupła,ale widać, że nie unika ćwiczeń.

I wolę takie, on dziewczyn, których ciało nie jest skalane ćwiczeniami, takie skinny - fat

Przyglądam się dziewczynom na uczelni, niby szczupłe, ale widać, że ćwiczenia omijają szerokim łukiem - wszystko im się trzęsie - ręce ( takie sflaczałe buły ), nogi, uda itp.
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 21:21   #144
magd102
Rozeznanie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;43987596]Zdjęcia, które przedstawiłaś, mają się nijak do tematu, bo tych facetów nie tylko różni ilość tłuszczu i masa, ale także opalenizna, dobrana fryzura, depilacja itp.

Gdyby obaj byli tak samo zadbani, przy czym jeden z "klatą", a drugi misiek to wtedy można by ich porównywać.
[/QUOTE]

To nie jest to jeden facet?

nie wazne jak by misiek dbal o siebie to by mnie z tą wagą nie pociągał zwyczajnie

„Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterie; to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć.”

magd102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 21:39   #145
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
niekoniecznie.nie dajmy się zwariować
przedstawiony przez ciebie orginał wygląda dużo lepiej niż mój,co ne oznacza,że nie ma kobiet z taką różnicą pomiędzy biodrami ,a pasem
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 21:46   #146
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

A co powiece na francuska Kim Kardashian - Nabilla Benattia, tu
http://www.youtube.com/watch?v=m_fwmadSZrU

i tu body painting, lepiej widac jej sylwetke http://www.youtube.com/watch?v=rbxDMN6dMps

Edytowane przez Lazurowewybrzeze
Czas edycji: 2013-12-02 o 22:09
Stary 2013-12-02, 21:52   #147
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Shira Yuki Pokaż wiadomość
przedstawiony przez ciebie orginał wygląda dużo lepiej niż mój,co ne oznacza,że nie ma kobiet z taką różnicą pomiędzy biodrami ,a pasem
No są są, i nie idzie to w parze koniecznie z dużą wagą. Kwestia, czy te biodra to bardziej tłuszczyk, czy po prostu rozbudowane kości.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 22:26   #148
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
Ja wolę szczupłe kobiety i szczupłych facetów, po których od razu widać, że wolą ruch zamiast piwka przed tv Co ciekawe, moim zdaniem dziewczyna w większym rozmiarze może wyglądać bardzo atrakcyjnie (pod warunkiem, że rzeczywiście dba o siebie), natomiast jeśli chodzi o mężczyzn, jestem znacznie mniej łaskawa i gruby brzuch dyskwalifikuje.
Ale jak ukazuje Twój avek tego samego nie można powiedzieć o kotach
Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Spotkałam się z opinią, że tak dobrze to nie ma, w pewnym wieku już nie wystarczy, że się jest szczupłym z natury, trzeba nieco tę szczupłość wspomóc bo siada przemiana materii stopniowo. Jeśli nie zmienimy nawyków, które do tej pory mogły być mało rygorystyczne, to zaczniemy przybierać na wadze Ale sama nie wiem, czy tak można generalizować, że zawsze tak musi być.

Mówicie, że ta dziewczyna z zamieszczonej fotki jest wyretuszowana, kurcze, ślepa chyba jestem ale tego w ogóle nie widzę. Dwie pozostałe nie są pociągające jak dla mnie. Mel B. także nie bo ma zbyt męską sylwetkę przez godziny jak sądzę spędzane na siłowni.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2013-12-02 o 22:28
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 23:28   #149
Paszczurek666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magd102 Pokaż wiadomość
To nie jest to jeden facet?

nie wazne jak by misiek dbal o siebie to by mnie z tą wagą nie pociągał zwyczajnie
Ten sam. To był taki projekt. Pierwsze zdjęcie jest przed. Drugie w połowie projektu. Trzecie, po zakończeniu, jest podobne do pierwszego. Chłop jadł niezdrowe żarcie, nie ćwiczył, później wrócił do swoich nawyków (czyli zdrowe jedzenie i ćwiczenia). Nie pamiętam, co miało na celu to doświadczenie.

Podskakuję z Mel B.
Joga

Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą.
----------------------------
Używasz poprawnie?
'Szlak prowadzi na wschód.'
'Szlag mnie trafia.'
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 00:04   #150
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paszczurek666 Pokaż wiadomość
Ten sam. To był taki projekt. Pierwsze zdjęcie jest przed. Drugie w połowie projektu. Trzecie, po zakończeniu, jest podobne do pierwszego. Chłop jadł niezdrowe żarcie, nie ćwiczył, później wrócił do swoich nawyków (czyli zdrowe jedzenie i ćwiczenia). Nie pamiętam, co miało na celu to doświadczenie.
Czy to tylko ja widze tylko 2 zdjecia? Gdzie jest to trzecie?

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:
Moim zdaniem określenie że faceci lubią krągłości oznacza że lubią jak kobieta ma piersi i pupę. Wystarczy spojrzeć na kobiety w męskich czasopismach, są to kobiety które mają piersi i pupę. W Playboy czy CKM kobiet z nadwagą się nie widuje.
Dokladnie.

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Może nie wszystkich, ale znacznej większości już tak. Tak samo jest jeśli na jakimś portalu pokaże się kobietę z ładna pupą i piersiami tak do rozmiaru max38 to wtedy wiele facetów się nimi zachwyca, natomiast jak już pokarzą kobietę z nadwagą to jakoś koneserów brak.
To fakt.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości