W³ochy-wiza¿anki z W³och cz. IV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-12-16, 19:22   #121
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998
Dot.: W³ochy-wiza¿anki z W³och cz. IV

Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ

ja b dawno temu mialam te perfumki RC https://www.google.it/shopping/produ...d=0COQBEKkrMAo
fajne dwa psiki i pachnialam caly dzien, a Ty ktore wzielas?
Nero assoluto 50 ml.
http://www.marionnaud.it/Marionnaud/...6#.Uq9ETdLuKSo
Cytat:
Napisane przez marmotta Poka¿ wiadomo¶æ
ale naskrobalyscie...
ja polenty nie znoszê, te¿ tu mieszkam w¶ród polentoni i nie rozumiem, czym oni sie tak podniecaja jak ja jedza dla mnie to taka ¿ó³ta kaszka manna, bez smaku, masakra...
Ja tez nie cierpie polenty
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-16, 19:41   #122
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

czekamy na mezusia, mamy dzisiaj isc przywitac nowych sasiadow, wprowadzili sie naprzeciwko, maja synka rocznego i oczekuja drugiego, fajna para sie wydaje, kupilam gwiazde betlejemska i teraz sie posmiejcie, bo ostatnio wyczytalam ze te gwiazdy to sa trujace dla dzieci a ja taki prezent im niose

Cytat:
ale naskrobalyscie...
ja polenty nie znoszê, te¿ tu mieszkam w¶ród polentoni i nie rozumiem, czym oni sie tak podniecaja jak ja jedza dla mnie to taka ¿ó³ta kaszka manna, bez smaku, masakra...
jedyna wersja. ktora ewentualnie zjem, ale musze byc bardzo glodna to plenta cunscia (nie wiem jak to sie pisze- dialektu pisanego nie znam) czyli odsmazona na drugi dzien, z gorgonzola i cebula...

princi masakra tares co? to jest to co ja mowilam wczesniej, nam ze 100 euro do 280 podniesli, wlasnie dzis TZ byl placic...i tez segregujemy smieci kurde, masakra jakas...
ta polenta to moze byc dobra z takim gulaszem czy zrazikami
nam 250e jak nic prezent swiateczny...

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
Nero assoluto 50 ml.
http://www.marionnaud.it/Marionnaud/...6#.Uq9ETdLuKSo

Ja tez nie cierpie polenty
o powacham sobie jak bede w perfumerii, mezowi chcialam kupic chanel allure, najbardziej je lubi, no ale zobaczymy jak to bedzie, jak nie to na rocznice slubu
Stary 2013-12-16, 22:54   #123
paulinka1128
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 467

Cytat:
jak to 14 godzin?autobusem jedziesz?
nam sie udalo w tym roku wizzair do pzn zabukowaæ, lecimy w sobotê
tak....bo jak nie to aby tylko dojecha do lotniska w bergamo mam 3 przesiadki wiec taniej i wygodniej jest mi jechac autokarem.
Cytat:
jadla raz polente i byla paskudna, no ale moze akurat tak trafilam
ja tam lubie polente ale swierza (nie taka smazona) z formaggio fuso lub z gularzem mniam mniam
Stary 2013-12-16, 23:22   #124
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
czekamy na mezusia, mamy dzisiaj isc przywitac nowych sasiadow, wprowadzili sie naprzeciwko, maja synka rocznego i oczekuja drugiego, fajna para sie wydaje, kupilam gwiazde betlejemska i teraz sie posmiejcie, bo ostatnio wyczytalam ze te gwiazdy to sa trujace dla dzieci a ja taki prezent im niose:hahaha

o powacham sobie jak bede w perfumerii, mezowi chcialam kupic chanel allure, najbardziej je lubi, no ale zobaczymy jak to bedzie, jak nie to na rocznice slubu
a to mloda jakas para??buu ja nic nie slyszalam,ze trujaca

kiedy macie rocznice slubu??chyba jakos tak teraz zima
Stary 2013-12-16, 23:36   #125
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902

Cytat:
no polowa rachunku to zazwyczaj tasse i spese varie
a co sie zalicze do "spese varie"?

zlodzieje i pinocchia o!

Moj Manuel juz 7,5 kilo wazy, jak bedzie sie rozrastal w takim tepie, do nie dlugo bedzie mogl zawalczyc o tutul najgrupszego kota na swiecie....
Stary 2013-12-17, 08:10   #126
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 926

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Poka¿ wiadomo¶æ
tak....bo jak nie to aby tylko dojecha do lotniska w bergamo mam 3 przesiadki wiec taniej i wygodniej jest mi jechac autokarem.

ja tam lubie polente ale swierza (nie taka smazona) z formaggio fuso lub z gularzem mniam mniam
Ooooo ju¿ my¶la³am, ¿e tylko mi polenta do gustu przypad³a

Edytowane przez aleksandramaj
Czas edycji: 2013-12-17 o 08:11
aleksandramaj jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:44   #127
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Ja polente jadlam raz odsmazona jako dodatek w ''austriackiej'' knajpie w centrum handlowym i raz swieza prosto z kotla z kielbaska i sosem pomidorowym - wtedy na swiecie czekolady.
Zjem - choc milosniczka nie jestem. Moze smakowalo by mi bardziej z jakims zdecydowanym smakiem. Moze z gulaszem albo sosem grzybowym. I wtedy gdy zimno pewnie jest lepsza.

No to sie wlasnie dowiedzialam ze CHYBA zjemy wigilie w 4 osoby - my dwoje i tesc ze swoja donna.
Co oznacza ze musze cos przygotowac.
I tu sie zaczyna klopot. Nie moze byc to zbyt polskie bo tesc nie zje a poza tym wielu rzeczy tu nie dostane - jak karpia.
No i nie wiem co zrobi kobita tescia.

Powiedzcie mi co wy robicie na wigilie - moze mnie oswieci.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-17, 10:02   #128
marmotta
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 311

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
Ja polente jadlam raz odsmazona jako dodatek w ''austriackiej'' knajpie w centrum handlowym i raz swieza prosto z kotla z kielbaska i sosem pomidorowym - wtedy na swiecie czekolady.
Zjem - choc milosniczka nie jestem. Moze smakowalo by mi bardziej z jakims zdecydowanym smakiem. Moze z gulaszem albo sosem grzybowym. I wtedy gdy zimno pewnie jest lepsza.

No to sie wlasnie dowiedzialam ze CHYBA zjemy wigilie w 4 osoby - my dwoje i tesc ze swoja donna.
I tu sie zaczyna klopot. Nie moze byc to zbyt polskie bo tesc nie zje a poza tym wielu rzeczy tu nie dostane - jak karpia.

ja zawsze gotuje po polsku a tesciowa po wloskuç robimy wigilie italo-polacca. takze moge Ci powiedziec co ona robi: przystawki w stylu insalata di polpo, affettati misti, formaggi, aciughe nel prezzemolo, jakies krewetki w salsa rosa, gamberi all'aglio...
jako pierwsze to ravioli z czyms albo spaghetti allo scoglio
drugiego nie pamietam ale cos mi sie agnello albo porcellino kojarzy
marmotta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-17, 10:09   #129
mmarcepan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 828

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Poka¿ wiadomo¶æ
Jaaaa juz 4 czesc, ale ten czas szybko leci, ja jako juz ex wloska wizazanka, ale podczytuje was

Po swietach i nowym roku lece do Argentyny, postanowilas jeszcze zostac na swiata, bo z tantad nie wiem jak czesto i na jak dlugo bede mogla wracac, wiec chce sie tym czasem nacieszyc, pozatym na sama mysl ,ze musze Manuelka na nie wiadomo ile zostawiac ,az serce mi peka , na razie nie moge go zabrac ze soba, ale jak sobie mysle o conajmniej 14 godzinnej podrozy samolotem z nim , to az sie trzese... on bardzo zle znosi takie podroze ,nie wiem jak ja to zrobie , nawet zastanawialam sie nad promem, ale strasznie dlugo plynie i jest bardzo drogi, ale chyba innego wyjscia nie bedzie....,to jeszcze nie teraz, ale ktoregos dnia, bede musiala go tam sciagnac, bo ja zyc bez niego nie moge!

Mialam ogramna nadzieje, na snieg ,ale w dlugoterminowej prognozie pogody widzialam,ze go raczej nie przewiduja... a w BsAs nie pada sniegutek!!

co robicie na swieta, ktora z was jedzie do PL?
hej hej Romanaccia Mama mi mowila ze w tym roku ma byc cieplo na swieta Powiedz mi a wlasciwie to jak mamy Ciebie teraz nazywac bo juz Romanaccia nie... i usciaski dla Manu

Cytat:
mmarcepan ma chyba urodzinki?? mmarcepanku to juz dzisiaj?

nie no az tak zle nie mam, moj maz mi pomaga, kiedys wiecej, ale ma takie godziny pracy, ze nawet nie ma jak... i w zyciu mi nie powiedzial, ze nie pracuje czy cos w tym stylu, jakby mogl to by mi gwiazdke z nieba kupil, oczywiscie na tyle ile go stac....

nie, bo w koncu nie zdecydowalismy mi od poczatku podobaly sie Iacopo i Giulio, o pierwszym maz nie chce slyszec, a z drugim sie wygaladam w poprzedniej ciazy i tak nazwie synka chrzestna Flavcia, ktora rodzi w kwietniu, wiec tak juz glupio to samo wybrac i dla naszego

nawet nie wiedzialam, ze jest nowy Hobbit, jestem normlanie za Murzynami, Murzynow nie obrazajac

moj nie wypomina, ale sie meczy hehe moze musi schudnac

to dopiero byloby fajnie dla mamusi wyjsc sobie spokojnie po zakupy
nigdy nie bylam w Bergamo, mowia ze b ladne miasto, a powiedz co sie jada takiego typowego w Twoich stronach?
yes byly 16

Cytat:
my kochana to principianti 2-gi miesiac
na poczatku mialo byc ballo di gruppo a na koniec i ballo i gruppo i salsasalsa jest super polecam

oo to super i wcale duzo nie wyszlo

woow piekny zestawik tylko pomiesci Wam sie to wszystko w walizie??

my caly weekend poza domem w koncu dokupilismy prezentya znalazlam dzisiaj w superalu super torebeczki z mini aniolkami i mikolajkami tak sobie pomyslalam,ze zrobie dodatkowo(oprocz prezentow od babbo natale) taki upominek pamiatke dla kazdego z gosci przy stole
ale fajnie ze sie tak salsujecie z mezem ja z tz nie moge... wygladamy jak matka z nieletnim dzieckiem

paulina wspoluczuje z powodu pieska, wiem jak to jest

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Poka¿ wiadomo¶æ
Wspó³czujê Ci przestrasznie
Jak mi mój Szarik zdech³, chodzi³am jeszcze do liceum, ca³y dzieñ w szkole przerycza³am
A ponad rok temu moja Almusia mia³a boreliozê, my¶la³am, ¿e mi serce pêknie, jak le¿a³a taka s³abiutka, nie jad³a, nie pi³a Na szczê¶cie wysz³a z tego.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Dziewczyny mam jeszcze pytanie, jak uczy³y¶cie siê w³oskiego tutaj. Czy przyjecha³y¶cie ju¿ z jêzykiem perfekcyjnie opanowanym?
juz znalam wloski ale jednak udoskonalilam swoj jezyk tutaj, szczegolnie w pracy, ale ja duzo pisze

Cytat:
nie no mowic to nie...znam pare zdan, czasem sobie cos wymysle, znam pojedyncze slowa, ale jak mowia to rozumiem wszystko..mowie tu o piemonckim

a z racji na to ze przyjaciele i znajomi to Kalabria i Sicilia, rozumiem te¿ trochê te dwa, ale tylko trochê
to tak jak ja niektorzy znajomi tz tylko w dialetto calabrese mowia

Cytat:
Dziêki za odpowiedzi, poszukam sobie chyba jeszcze jakiego¶ kursu, bêdê siê pewniej czu³a.

Zjad³am dzi¶ na obiad farfalle z amaretti. Jad³y¶cie kiedy¶? Trochê to slodkie, trochê gorzkawe, trochê mas³a. Dziwne.
ojej...dziwny przepis...ja nie lubie amaretti

Cytat:
Wy¶lij podanie tam, gdzie trzeba, napisz, ¿eby Ci umorzyli, bo na charmsy musisz mieæ

Kwestia gustu, na pewno nie smakuje ka¿demu
Ja na codzieñ noszê okulary, soczewki mam zamiar zak³adaæ w weekendy na jakie¶ wyj¶cia, kiedy chcê siê pomalowaæ troszku.

Cytat:
Ooooo ju¿ my¶la³am, ¿e tylko mi polenta do gustu przypad³a
ja tez lubie, z ragù z kielbasy

Cytat:

a moze po prostu taka wloska wigilie przygotuj, czy nie lubisz?

Edytowane przez mmarcepan
Czas edycji: 2013-12-17 o 10:11
mmarcepan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-17, 10:33   #130
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Marmota - taki mniej wiecej zestaw byl tez u cioci na Wigilii.

Marcepanku - zjem, nie jestem milosniczka tych wszystkich frutti di mare ale zjem. Problem jest taki ze ich jeszcze nigdy nie gotowalam. Tylko pieklam w piekarniku gotowe.
A poza tym z kobita tescia sie zobacze dopiero w piatek.
Ona pewnie bedzie robic spagetti z jakimis zyjatkami.
Nie chce sie powtorzyc.
Myslalam o jakis pasztecikach z kapusta i grzybami (moglabym nawet mrozone kupic do nich - co myslicie?)
Moze pierogi z barszczem czerwonym - tesc jadl kiedys i nawet zjadl.
A moze - wlasnie zaczelam ogladac wloskie strony z przepisami swiatecznymi - jakas lazagne di mare?

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-17, 12:58   #131
mmarcepan
Rozeznanie

a jakby¶ zrobi³a paszteciki w³a¶nie ale np. z samymi grzybami? my¶lê ¿e super pomys³, zreszt± pierogi te¿. .. zaraz siê popytam dziewczyn z pracy co one robi± ale raczej te¿ jaka¶ zupê rybna, pasta allo scoglio itp itd

Inviato dal mio GT-I9300 utilizzando Tapatalk

Edytowane przez mmarcepan
Czas edycji: 2013-12-17 o 13:00
Stary 2013-12-17, 13:34   #132
principessina
Zakorzenienie

Dzien doberek piekne slone, ale wiaterek dosc chlodny!
Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Poka¿ wiadomo¶æ

prosze nie obraz sie, ale musze to napisac, swieza pisze sie przez samo z a gulasz przez sz

Cytat:
a to mloda jakas para??buu ja nic nie slyszalam,ze trujaca

kiedy macie rocznice slubu??chyba jakos tak teraz zima
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/dziecko/czy-...,16_35224.html
tak mloda parka, ona ma 20 lat a on 27 chyba
rocznice mam 9tego stycznia

Cytat:

zlodzieje i pinocchia o!

Moj Manuel juz 7,5 kilo wazy, jak bedzie sie rozrastal w takim tepie, do nie dlugo bedzie mogl zawalczyc o tutul najgrupszego kota na swiecie....

Cytat:

no to pozostaje zapytac przyszywanej tesciowki co ma zamiar przygotowac, ja nigdy karpia nie lubilam, wiec mam problem z glowy, robie salmone in crosta, paccheri con mazzancolle lub astice, napewno takie nalesniczki z frutti di mare, wlasnie mozesz zrobic lasagne pod beszamelem mniam
Stary 2013-12-17, 13:51   #133
marmotta
Zadomowienie

princi ja w dzien Twej rocznicy swietuje urodziny, takze zapamietam by Ci zyczenia zlozyc
kurde ale z Ciebie kucharka, salmone in crosta, paccheri con astice no no... chetnie przygarne przepisy
i fajni Ci sasiedzi?

sjoanna tu z tego co widzialam to wszyscy maja mniej wiecej taki zestaw na swieta, jeszcze do tego arrosto np i niesmiertelny panettone
marcepan Twoj Tz z Reggio Calabria prawda? mowilam ci juz, ze babci mojego tez z tamtych okolic...chcialabym sie kiedys wybrac, bo nigdy nie bylam...
Stary 2013-12-17, 14:02   #134
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmarcepan Poka¿ wiadomo¶æ
hej hej Romanaccia Mama mi mowila ze w tym roku ma byc cieplo na swieta Powiedz mi a wlasciwie to jak mamy Ciebie teraz nazywac bo juz Romanaccia nie... i usciaski dla Manu
Teraz bede "Portena!" (dlaczego nie moge hiszpanskiego N wpisac?)

Manuelek dziekuje

Edytowane przez Romanaccia
Czas edycji: 2013-12-17 o 14:06
Romanaccia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-17, 14:56   #135
principessina
Zakorzenienie

marmotta pomimo tak mlodego wieku ta dziewczyna wydaje sie b sympatyczna! mieszkaja od miesiaca, a tak cicho, nie jest z tych dracych sie matek szalonych
o to bedziemy sobie skaldac zyczonka nawzajem
taaa ze mnie taka kucharka, ze wiesz, jeszcze te wloskie potrawy to cos potrafie, ale z kuchni polskiej to juz slabo, jakies krokiety czy cos... no a ciasta to juz w ogole nie moja dzialka.. moj maz super gotuje, duzo mnie nauczyl
pozniej podam przepisy am am

mmarcepan i znowu bym zapomniala, spoznione zyczonka, wszystkiego co sobie zamarzysz!
Stary 2013-12-17, 15:48   #136
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

Hej hej, cuciola swietuje i stawia winko i torta

bylam w miescie, kupilam smieszna pizame dla tz, z mikolajem grajacym na gitarze a kolezankom woski yankee i kosmetyki z Pl. Po pandorkach ani sladu, wszystko wykupione, trzeba bedzie sie do sklepu firmowego przejechac

sjoanna ja bym barszczu i kapusty nie ryzykowala, to sa mocne smaki i moga nie podejsc. My zwykle robimy albo miesna lasagne albo farfalle z lososiem i potem jakies arrosto&patate i jakas rybe (bo sa osoby ktore nie lubia ryb), jakies crespelle, torte salate itp

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-17, 15:53   #137
principessina
Zakorzenienie

cuciola wszystkiego naj naj najlepszego pandorki wykupione powiadasz?
a te crespelle to takie nalesniczki tak?

a bambi gotowa do wyjazdu w gory?
Stary 2013-12-17, 16:24   #138
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja robie przystawki :crostini misti,insalata di polpo,i pierozki z kapusta i grzybami (po polsku),na pierwsze spaghetti ai frutti di mare ,na drugie rybke w forno chyba spigole wezme z ziemniaczkami ,salate no i dolce z moja siostra w cukierni zamawiamy torta dla mamci na 60 urodzinki ma 24 w sama wigilie
Cytat:
ja zawsze gotuje po polsku a tesciowa po wloskuç robimy wigilie italo-polacca. takze moge Ci powiedziec co ona robi: przystawki w stylu insalata di polpo, affettati misti, formaggi, aciughe nel prezzemolo, jakies krewetki w salsa rosa, gamberi all'aglio...
jako pierwsze to ravioli z czyms albo spaghetti allo scoglio
drugiego nie pamietam ale cos mi sie agnello albo porcellino kojarzy
na wigilie jecie mieso??

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez mmarcepan Poka¿ wiadomo¶æ
ale fajnie ze sie tak salsujecie z mezem ja z tz nie moge... wygladamy jak matka z nieletnim dzieckiem
na poczatku po nogach mi deptalno ale w koncu zalapal

Cytat:

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/dziecko/czy-...,16_35224.html
tak mloda parka, ona ma 20 lat a on 27 chyba
rocznice mam 9tego stycznia
tak jakos mi sie wydawalo ,ze juz wkrotce Wasza Rocznica planujecie jakas kolacyjke??

Dzisiaj doszla do Nas paczka od dziadzia z Pl preznety dla Fiammi schowane beda czekaly do 24 az Mikolaj przyniesie

zjadlo mi wczesniejszego posta chlip chlip

marcepan,cuciSto Lat

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-12-17 o 16:25
Stary 2013-12-17, 16:28   #139
marmotta
Zadomowienie

cuciola79 mieso to 25 grudnia, nie w wigilie...
Stary 2013-12-17, 17:01   #140
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:
ale naskrobalyscie...
jedyna wersja. ktora ewentualnie zjem, ale musze byc bardzo glodna to plenta cunscia (nie wiem jak to sie pisze- dialektu pisanego nie znam) czyli odsmazona na drugi dzien, z gorgonzola i cebula...

princi masakra tares co? to jest to co ja mowilam wczesniej, nam ze 100 euro do 280 podniesli, wlasnie dzis TZ byl placic...i tez segregujemy smieci kurde, masakra jakas...
no tutaj to sie tak podniecaja swoja regionalna kuchnia a jak sprobujesz powiedziec, ze nie dobre, to sie jeszcze obraza... tak samo dla nich upieczony biszkopt, to juz wielki tort
Cytat:

zlodzieje i pinocchia o!

powinni napisac " i cazzi vari ". ktos musi sobie upchac kieszen przeciez

cuciola, urodziny masz? wszystkiego najlepszego i dla mmarcepan tez
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-17, 17:18   #141
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
cuciola wszystkiego naj naj najlepszego pandorki wykupione powiadasz?
a te crespelle to takie nalesniczki tak?
wszystko wykupione, gdzie ten kryzys?
Tak to takie nalesniczki a farsz mozna zrobic wg uznania

dziekuje Wam za zyczenia

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2013-12-17 o 17:20
Stary 2013-12-17, 18:21   #142
mmarcepan
Rozeznanie

Dziêkujê za ¿yczenia
cuci Tobie te¿ najlepszego

Inviato dal mio GT-I9300 utilizzando Tapatalk

Stary 2013-12-17, 18:48   #143
Romanaccia
Zakorzenienie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4419817 7]powinni napisac " i cazzi vari ". ktos musi sobie upchac kieszen przeciez [/QUOTE]

mowilam ,ze wlosi to zlodzieje i pinocchia, tyle przekretow co w tym kraju nigdzie indziej sie nie spotka

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4419817 7]cuciola, urodziny masz? wszystkiego najlepszego i dla mmarcepan tez [/QUOTE]

Wszystkiego naj dla Cuci i marcepanka!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 20:22   #144
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Przyszed³ pierwszy prezent, du¿a ¶wieca yc red Apple wreath

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2013-12-17, 20:53   #145
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
marcepan,cuciSto Lat
Do³±czam siê do ¿yczeñ
Stary 2013-12-17, 23:28   #146
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:

mowilam ,ze wlosi to zlodzieje i pinocchia, tyle przekretow co w tym kraju nigdzie indziej sie nie spotka
ale sie usmialamcos w tym chyba jest
Stary 2013-12-18, 01:48   #147
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Film byl super!!! Tylko teraz trzeba znow czekac rok na kolejna czesc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-18, 11:07   #148
principessina
Zakorzenienie

uf uf ale dzisiaj strasznie spalam, o 6 jakas wariatka puscila muzyke a tutto volume

wlasnie zrobilam kalafiorka pod beszamelem i uciekamy na spacerek

Romanaccia
wczoraj opowiadal mi pracownik meza jaki to mial wspanaily 14to godzinny lot, tak trzeslo ze nie mozna bylo kubka z piciek utrzymac, jak wyladowal to calowal ziemie, mnie to chyba musieliby uspac albo ladowac na jakies wyspie awaryjnie

cuciola nie lubie gorgonzoli fuj smierdziuch taki
Stary 2013-12-18, 11:54   #149
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
uf uf ale dzisiaj strasznie spalam, o 6 jakas wariatka puscila muzyke a tutto volume

wlasnie zrobilam kalafiorka pod beszamelem i uciekamy na spacerek

Romanaccia
wczoraj opowiadal mi pracownik meza jaki to mial wspanaily 14to godzinny lot, tak trzeslo ze nie mozna bylo kubka z piciek utrzymac, jak wyladowal to calowal ziemie, mnie to chyba musieliby uspac albo ladowac na jakies wyspie awaryjnie

cuciola nie lubie gorgonzoli fuj smierdziuch taki
Ja te¿ nie lubiê, ¶mierdzi i za mocna jak dla mnie. To samo taleggio, ¶mierdzi niemytymi stopami
Stary 2013-12-18, 12:09   #150
Kasza Manna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 394

Wszystkiego najlepszego obu paniom urodzinowym
Jak w kazdej czesci sie melduje i tesknie za Wlochami.. i mam nadzieje, ze w tym roku faktycznie uda mi sie je znow odwiedzic
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-11-17 17:00:49

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.