|
|
#121 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Dot.: W³ochy-wiza¿anki z W³och cz. IV
Cytat:
http://www.marionnaud.it/Marionnaud/...6#.Uq9ETdLuKSo Cytat:
|
||
|
|
|
#122 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
czekamy na mezusia, mamy dzisiaj isc przywitac nowych sasiadow, wprowadzili sie naprzeciwko, maja synka rocznego i oczekuja drugiego, fajna para sie wydaje, kupilam gwiazde betlejemska i teraz sie posmiejcie, bo ostatnio wyczytalam ze te gwiazdy to sa trujace dla dzieci
Cytat:
![]() nam 250e jak nic prezent swiateczny... Cytat:
|
|
#123 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedy macie rocznice slubu??chyba jakos tak teraz zima
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
a co sie zalicze do "spese varie"?
![]() zlodzieje i pinocchia o! Moj Manuel juz 7,5 kilo wazy, jak bedzie sie rozrastal w takim tepie, do nie dlugo bedzie mogl zawalczyc o tutul najgrupszego kota na swiecie....
|
#126 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 926
|
Cytat:
Edytowane przez aleksandramaj Czas edycji: 2013-12-17 o 08:11 |
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Ja polente jadlam raz odsmazona jako dodatek w ''austriackiej'' knajpie w centrum handlowym i raz swieza prosto z kotla z kielbaska i sosem pomidorowym - wtedy na swiecie czekolady.
Zjem - choc milosniczka nie jestem. Moze smakowalo by mi bardziej z jakims zdecydowanym smakiem. Moze z gulaszem albo sosem grzybowym. I wtedy gdy zimno pewnie jest lepsza. No to sie wlasnie dowiedzialam ze CHYBA zjemy wigilie w 4 osoby - my dwoje i tesc ze swoja donna. Co oznacza ze musze cos przygotowac. I tu sie zaczyna klopot. Nie moze byc to zbyt polskie bo tesc nie zje a poza tym wielu rzeczy tu nie dostane - jak karpia. No i nie wiem co zrobi kobita tescia. Powiedzcie mi co wy robicie na wigilie - moze mnie oswieci.
|
|
#128 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 311
|
Cytat:
jako pierwsze to ravioli z czyms albo spaghetti allo scoglio drugiego nie pamietam ale cos mi sie agnello albo porcellino kojarzy |
|
|
|
|
#129 | ||||||||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
Cytat:
Powiedz mi a wlasciwie to jak mamy Ciebie teraz nazywac Cytat:
Cytat:
ja z tz nie moge... wygladamy jak matka z nieletnim dzieckiem ![]() paulina wspoluczuje z powodu pieska, wiem jak to jest Cytat:
![]() Cytat:
to tak jak ja niektorzy znajomi tz tylko w dialetto calabrese mowia Cytat:
![]() Cytat:
ja tez lubie, z ragù z kielbasy Cytat:
Non mi pento di nulla nella mia vita, eccetto di quello che non ho fatto Coco Chanel Edytowane przez mmarcepan Czas edycji: 2013-12-17 o 10:11 |
||||||||
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Marmota - taki mniej wiecej zestaw byl tez u cioci na Wigilii.
Marcepanku - zjem, nie jestem milosniczka tych wszystkich frutti di mare ale zjem. Problem jest taki ze ich jeszcze nigdy nie gotowalam. Tylko pieklam w piekarniku gotowe. A poza tym z kobita tescia sie zobacze dopiero w piatek. Ona pewnie bedzie robic spagetti z jakimis zyjatkami. Nie chce sie powtorzyc. Myslalam o jakis pasztecikach z kapusta i grzybami (moglabym nawet mrozone kupic do nich - co myslicie?) Moze pierogi z barszczem czerwonym - tesc jadl kiedys i nawet zjadl. A moze - wlasnie zaczelam ogladac wloskie strony z przepisami swiatecznymi - jakas lazagne di mare?
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
a jakby¶ zrobi³a paszteciki w³a¶nie ale np. z samymi grzybami? my¶lê ¿e super pomys³, zreszt± pierogi te¿. .. zaraz siê popytam dziewczyn z pracy co one robi± ale raczej te¿ jaka¶ zupê rybna, pasta allo scoglio itp itd
Inviato dal mio GT-I9300 utilizzando Tapatalk
Non mi pento di nulla nella mia vita, eccetto di quello che non ho fatto Coco Chanel Edytowane przez mmarcepan Czas edycji: 2013-12-17 o 13:00 |
|
Okazje i pomys³y na prezent
|
|
#132 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek piekne slone, ale wiaterek dosc chlodny!
Cytat:
a gulasz przez sz![]() Cytat:
tak mloda parka, ona ma 20 lat a on 27 chybarocznice mam 9tego stycznia ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
princi ja w dzien Twej rocznicy swietuje urodziny, takze zapamietam by Ci zyczenia zlozyc
![]() kurde ale z Ciebie kucharka, salmone in crosta, paccheri con astice no no... chetnie przygarne przepisy![]() i fajni Ci sasiedzi? sjoanna tu z tego co widzialam to wszyscy maja mniej wiecej taki zestaw na swieta, jeszcze do tego arrosto np i niesmiertelny panettone ![]() marcepan Twoj Tz z Reggio Calabria prawda? mowilam ci juz, ze babci mojego tez z tamtych okolic...chcialabym sie kiedys wybrac, bo nigdy nie bylam... |
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(dlaczego nie moge hiszpanskiego N wpisac?)![]() Manuelek dziekuje
"Some are born to sweet delight ,Some are born to endless night ..." - William Blake Edytowane przez Romanaccia Czas edycji: 2013-12-17 o 14:06 |
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
marmotta pomimo tak mlodego wieku ta dziewczyna wydaje sie b sympatyczna! mieszkaja od miesiaca, a tak cicho, nie jest z tych dracych sie matek szalonych
![]() o to bedziemy sobie skaldac zyczonka nawzajem taaa ze mnie taka kucharka, ze wiesz, jeszcze te wloskie potrawy to cos potrafie, ale z kuchni polskiej to juz slabo, jakies krokiety czy cos... no a ciasta to juz w ogole nie moja dzialka.. moj maz super gotuje, duzo mnie nauczyl ![]() pozniej podam przepisy am am ![]() mmarcepan i znowu bym zapomniala, spoznione zyczonka, wszystkiego co sobie zamarzysz!
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej, cuciola swietuje i stawia winko i torta
![]() bylam w miescie, kupilam smieszna pizame dla tz, z mikolajem grajacym na gitarze sjoanna ja bym barszczu i kapusty nie ryzykowala, to sa mocne smaki i moga nie podejsc. My zwykle robimy albo miesna lasagne albo farfalle z lososiem i potem jakies arrosto&patate i jakas rybe (bo sa osoby ktore nie lubia ryb), jakies crespelle, torte salate itp |
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
cuciola wszystkiego naj naj najlepszego
![]() ![]() a te crespelle to takie nalesniczki tak? a bambi gotowa do wyjazdu w gory?
|
#138 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ja robie przystawki :crostini misti,insalata di polpo,i pierozki z kapusta i grzybami (po polsku),na pierwsze spaghetti ai frutti di mare ,na drugie rybke w forno chyba spigole wezme z ziemniaczkami ,salate no i dolce z moja siostra w cukierni zamawiamy torta dla mamci na 60 urodzinki ma 24 w sama wigilie
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- [/COLOR] Cytat:
no ale w koncu zalapal![]() Cytat:
planujecie jakas kolacyjke??Dzisiaj doszla do Nas paczka od dziadzia z Pl ![]() zjadlo mi wczesniejszego posta chlip chlip marcepan,cuciSto Lat
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-12-17 o 16:25 |
|||
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
cuciola79 mieso to 25 grudnia, nie w wigilie...
|
|
|
|
#140 | ||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
![]() Cytat:
cuciola, urodziny masz? wszystkiego najlepszego i dla mmarcepan tez |
||
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to takie nalesniczki a farsz mozna zrobic wg uznania dziekuje Wam za zyczenia Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2013-12-17 o 17:20 |
|
|
|
|
#142 |
|
Rozeznanie
|
Dziêkujê za ¿yczenia
![]() cuci Tobie te¿ najlepszego ![]() Inviato dal mio GT-I9300 utilizzando Tapatalk
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4419817 7]powinni napisac " i cazzi vari ". ktos musi sobie upchac kieszen przeciez
[/QUOTE] mowilam ,ze wlosi to zlodzieje i pinocchia, tyle przekretow co w tym kraju nigdzie indziej sie nie spotka [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4419817 7]cuciola, urodziny masz? wszystkiego najlepszego i dla mmarcepan tez Wszystkiego naj dla Cuci i marcepanka!
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszed³ pierwszy prezent, du¿a ¶wieca yc red Apple wreath
![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#145 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Film byl super!!! Tylko teraz trzeba znow czekac rok na kolejna czesc
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
uf uf ale dzisiaj strasznie spalam, o 6 jakas wariatka puscila muzyke a tutto volume
![]() ![]() wlasnie zrobilam kalafiorka pod beszamelem i uciekamy na spacerek ![]() Romanaccia wczoraj opowiadal mi pracownik meza jaki to mial wspanaily 14to godzinny lot, tak trzeslo ze nie mozna bylo kubka z piciek utrzymac, jak wyladowal to calowal ziemie, mnie to chyba musieliby uspac albo ladowac na jakies wyspie awaryjnie cuciola nie lubie gorgonzoli fuj smierdziuch taki
|
#149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 394
|
Wszystkiego najlepszego obu paniom urodzinowym
Jak w kazdej czesci sie melduje i tesknie za Wlochami.. i mam nadzieje, ze w tym roku faktycznie uda mi sie je znow odwiedzic
![]() |
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

dla mnie to taka ¿ó³ta kaszka manna, bez smaku, masakra...